Wix vs Weebly | 11 különbség, amelyet tudnia kell 2020-ban (ábra)

Wix és Weebly két legnagyobb weboldal-készítő. Mindkettő szívesen bizonyítja, hogy könnyen kezelhetők, valamint megfizethetőek. És akkor mi van’s a különbség közöttük? És melyik az Ön számára? Mi’egy kicsit ástam (olvasd el: nagyon) mélyebben, hogy eldönthesse, melyik a két weboldal-készítő közül a legjobb. Olvassa el a részletes összehasonlításunkat, vagy ugráljon a végső pontszámokhoz, ha van’újra rövid idő.


Íme 11 dolog, amelyet figyelembe kell vennie a Wix és a Weebly összehasonlításakor:

Wix

Weebly

Látogassa meg a Wix Visit Weebly-t Legfontosabb választás felső
Legjobb Choice Wix

Wix

Összesített értékelés

9.4 a 10-ből

Weebly

Összesített értékelés

8,2 kívül 10

összefoglalás

Wix:

A Wix drag and drop szerkesztője szuper könnyű webhely létrehozását – bármilyen kód ismerete nélkül! A Wix több mint 510 sablon közül választhat, nagyszerű beépített eszközöket és halom alkalmazást kínál, így a Wix szinte bármilyen webhelyet felépíthet a személyes blogoktól kezdve egy kis online áruházig. Még jobb, ha teljesen ingyenesen használhatja a Wix-et! Ha segítségre van szüksége, telefonos és e-mail támogatást kínál minden ügyfelének, így ideálissá válik kezdőknek.

Weebly:

Annak ellenére, hogy nem annyira egyszerûen használható, mint a Wix, a Weebly egy egyszerű drag and drop módszert is alkalmaz a weboldal készítésében. A Weebly szerény, 50+ sablonnal rendelkezik, amelyek közül választhat, és olyan minőségi beépített funkciókkal rendelkezik, mint például a marketing, az e-kereskedelem és a blogszerző eszközök. Ahol a Weebly kiemelkedik az alkalmazások széles választékában – több mint 340 -, azaz valóban testreszabhatja webhelyét. A Wixhez hasonlóan a Weeblynek ingyenes csomagja van, fizetett tervekkel, mindössze 5 havonta.

Olvass tovább

Egyszerű használat

Wix:

Megerősíthetjük, hogy a Wix nagyon könnyen használható.

Valójában annyira egyszerű, hogy 5-ből 4,3-at szerzett, hogy könnyebben használhassuk felhasználói tesztelésünk során. Szép munka, Wix!

tudsz ‘ellenállás’ elemek (gondolj szövegdobozok, képek, címek, galériák) és ‘csepp’ őket bárhol a weboldalon, hogy megkapja a kívánt megjelenést. Azt’s gondtalan, ez’Gyors, és bárki használhatja.

Nem sok kreatív típusú?

Írja be a Wix ADI-t. Az ADI a mesterséges tervezési intelligencia. Csak töltse ki webhelyét ‘célja’, válasszon ki néhány megjelenési formatervezési mintát, és a Wix ADI percek alatt elkészíti a teljes weboldalt.

Weebly:

Weebly nincs’t olyan könnyen használható, mint a Wix, de ez’Még mindig nagyon jó.

Azt’ugyanolyan egyszerű ‘húzza és vidd’ megközelítés, de nem’A kreatív szabadság ugyanolyan szintű, mint a Wix-nek.

A Weebly pontszámai 5-ből 3,5-et szereztek a felhasználói tesztek során történő egyszerű használat érdekében.

Azt’Nem egészen olyan intuitív, mint a Wix, de az’s mindenki számára megfelelő. Nincs szükség technológiai tapasztalatra, és ott is van’s nincs szükség kódolásra.

Olvass tovább

Rugalmas kialakítás

Wix:

A Wix szinte teljes kreatív szabadságot ad Önnek.

Több mint 510 professzionálisan tervezett sablon közül választhat’újra elrontották a választást. És a sablon valójában csak egy ugródeszka – válasszon az elemek hatalmas választéka közül, dobja el őket bárhová, és készítsen minden oldalt teljesen saját.

Az összes Wix’A sablonok szintén teljesen mobilra vannak optimalizálva. Ők’Bármely eszközön jól néz ki.

Az egyik hátránya, hogy webhelyét egy Wix-sablonnal tervezi?

Ha egyszer’kiválasztotta a sablont, te is’t meggondolja magát. Ha vált, akkor’Úgy értem, hogy újra a nulláról indul.

Hogy’ezért miért végzett kutatásunkban az ötből 3,5-et, nem pedig magasabbra.

Kalandos érzés? A Wix Editor lehetővé teszi webhelyének teljesen a nulladából történő felépítését, sablonra nincs szükség.

Ha tele van webdizájn ötletekkel, de kissé hiányzik a műszaki know-how-tól, a Wix az Ön weboldal-készítője. Kezeket le.

Weebly:

A Weeblynek kicsi, de hatalmas választéka van, több mint 50 ipari igényekhez szabott sablon közül.

Ott’Kevesebb testreszabási lehetősége van, mint a Wix esetén, de ez az’Ez nem a legrosszabb dolog – elvégre is túl sok a választás.

A Weebly hozzáférést biztosít az összes sablonhoz’kód. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy belemerüljön a lábujjba a webfejlesztés világába, anélkül, hogy bármit meg kellene kezdenie a semmiből. Prémium terveket is importálhat külső forrásokból (például a Webfire témákból) – amit a Wix nem csinál’t jelenleg kínálnak.

Mint Wix, egész Weebly’s sablonjai teljesen mobilra vannak optimalizálva. Ők’Ugyanaz a mobil megjelenés, mint az asztali számítógép.

És a cseresznye a Weebly sütemény tetején?

A Wix-szel ellentétben később megváltoztathatja a sablont a sorban. Hogy’Ezért van némi előnye a riválisán, 5-ből 3,8-at pontozva a tervezési rugalmasságot kutatásunkban.

Ha te’ha nem aggódik a kreatív szabadság miatt, vagy szívesen teszteli a kódolási képességeit, a Weebly a legjobb választás az Ön számára.

Olvass tovább

Marketing eszközök

Wix:

A Wix Shoutout használatával gyönyörű marketing e-maileket és hírleveleket küldhet, valamint frissítéseket oszthat meg a közösségi médiában (erről bővebben később). Az e-mail címeket rögzítheti, hogy kiszélesítse közönségét.

A Wix azzal a funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi kuponok és kedvezmények létrehozását. A fekete péntek az Egyesült Államok üzleteinek legforgalmasabb napja – a kedvezmények nagy üzlet.

Weebly:

A Weeblynek megvan a saját egyenlege a Wix Shoutout-nak, amelyet Weebly Promote-nek hív.

A fejlett és világosan bemutatott statisztikák révén a Weebly Promote lehetővé teszi, hogy valóban megy a városba az e-mail marketingjével, és kiaknázza az összes lehetőséget, amelyet az Ön webhelyére kínálhat..

Weebly’A marketing eszközöknek van némi előnye a Wix-hoz képest’s. Ha te’Ha valószínűleg az e-mail marketingre támaszkodik vállalkozása számára, a Weebly jobb megoldás.

Olvass tovább

E-kereskedelmi eszközök

Wix:

A Wix az online üzlet felállításának egyszerű módját kínálja.

Figyelemmel kísérheti a készletkészleteket, automatikusan e-mailen küldheti el a megrendelést elhagyó ügyfeleket, kiszámíthatja a szállítási és adóköltségeket, és akár a címkéit kinyomtathatja.

A kínált elegáns e-kereskedelmi sablonok révén a Wix kiváló választást kínál kisvállalkozások és független vállalkozók számára. Még globálissá is válhat, a többnyelvű webhelyek lehetőségével.

Weebly:

A Weebly sok e-kereskedelmi dobozt ketyeg.

Az olcsóbb e-kereskedelmi tervek valóban nagy értéket képviselnek, rengeteg funkcióval rendelkeznek’d általában elvárják a drágább tervektől.

Weebly’A háttér nem’t annyira felhasználóbarát. Nem’ugyanakkor jól olajozott gépet, mint Wix, és te is’Kell még kézi elemzést végezni olyan dolgokról, mint például a készlet szintje. Mit’Sőt, a pénztár lehetőségeit nehéz adaptálni.

A Weebly jó e-kereskedelemmel foglalkozó weboldal készítő, de a Wix csak egy kicsit tisztább és sokoldalúbb.

Olvass tovább

Blogolás

Wix:

Blogot szeretne hozzáadni a webhelyéhez? A Wix ingyenes blog-alkalmazást kínál minden tervhez.

Nyolc elrendezés közül választhat, amelyek mindegyike teljesen mobilra optimalizált. Felvehet több írót, és a közönség feliratkozhat e-mailben, a Facebookon és a Google-on keresztül.

Weebly:

Mint Wix esetében is’Nagyon könnyű integrálni egy blogot a Weebly webhelyére, és új bejegyzéseket integrálni a honlapjára.

Mindkét építő meglehetősen egyenletesen illeszkedik ebbe a kategóriába.

Olvass tovább

A közösségi média integrációja

Wix:

A Wix használatával könnyedén felveheti a közösségi média gombjait és hírcsatornáit webhelyére. Megint’csak húzás és dobás kérdése.

A társadalmi integráció szempontjából az a hely, ahol a Wix nagyon rövidre esik, az eladás.

tudsz’A Wix-et nem több társadalmi csatornán, például a Facebookon, a Instagramon és a Pinterestön keresztül értékesítheti.

Weebly:

Azt’Ez egy nagyon hasonló történet Weebly-nek.

Integrálja a közösségi médiát a webhelyével? Könnyű borsó.

Valójában Weebly egy lépéssel tovább megy a dolgokon. A Facebook Messengert valóban csatlakoztathatja webhelyéhez, így közvetlenül cseveghet az ügyfelekkel olyan formátumban, amely mindkettő számára megfelelő.

De, mint a Wix esetében is, megteheti’Ne használja a Weebly webhelyét olyan társadalmi csatornákon történő értékesítésre, mint a Facebook, a Instagram és a Pinterest.

Olvass tovább

App Markets

Wix:

A Wix valamivel kevesebb házon belüli szolgáltatással rendelkezik, mint a Weebly. Ott’még mindig App Market, a több mint 260 alkalmazás közül választhat – űrlapok, videó, események, ilyen jellegű – tehát aligha hívhatnád korlátozottnak!

Rengeteg teljesen ingyenes alkalmazás található, míg a prémium alkalmazások (vagy prémium verziók) általában csak néhány dollárba kerülnek. Más Wix felhasználók véleménye és csillagbesorolás segít szűkíteni a lehetőségeket.

Mint minden a Wix esetében, az alkalmazások hozzáadása hihetetlenül felhasználóbarát. Szerezze be alkalmazását egyetlen kattintással, majd húzza a helyére a webhelyén.

A Wix állandóan izgalmas új alkalmazásokat ad hozzá a piacához – tegyél a ‘Legújabb alkalmazások’ szakasz a legfrissebb információk megtekintéséhez.

Weebly:

A kínált alkalmazások számát tekintve’igaz, hogy Weeblynek van egy kis éle, a több mint 340 alkalmazás a Weebly App Center-ben.

A Wixhez hasonlóan rengeteg ingyenes alkalmazás elérhető (több mint 50), és a prémium alkalmazások általában nagyon olcsók. Az ‘Például a Többnyelvű alkalmazás ”csak 3 dollárba kerül havonta, és lehetővé teszi, hogy ugyanazon oldal több verzióját különböző nyelveken adják hozzá – ez nagyon alacsony ár, amelyet fizetni kell az egész világ eléréséhez.!

Azt’Kissé nehezebb szitálni a Weebly-n’alkalmazásokat, mivel nem léteznek’t annyi kategória. De hasonlóan a Wix-hez, folyamatosan új alkalmazásokat is hozzáadnak.

A Weebly felhasználók új alkalmazásokat is javasolhatnak, ami jó érzés.

Olvass tovább

SEO

Wix:

A Wix számos SEO (Search Engine Optimization) támogatással segíti webhelye megtalálását. Ez magában foglalja a jó beépített SEO funkciókat, például a meta címeket és az optimalizált címsorokat.

A SEO (Search Engine Optimization) arra utal, hogy a webhely milyen jól felkészült legyen ‘megjegyezte’, és ezért ‘rangsorolt’ a Google és más keresőmotorok által. Nem’Nem számít, ha a legmenőbb weboldalt készíti a világon – ha nem’Nincs jó SEO a helyén, senki sem fogja látni!

Wix hátul van erre. A Wix SEO Wiz lesz az új legjobb barátja, és személyre szabott SEO tervet készít olyan részletek alapján, mint például a webhely neve és az Ön ‘kulcsszavak’ (a fő témák, amelyeket fedezel).

A Wix segítségével könnyedén körözheti a SEO legjobb gyakorlatait előzetes tapasztalat nélkül.

Weebly:

A Wixhez hasonlóan a Weebly rendelkezik minden eszközzel, amelyek segítenek a SEO felkutatásában.

Azt’A webhely-készítési folyamat során figyelmeztet, amikor valamit optimalizálni kell, de nem’Nincs egy speciális eszköze ennek automatizálására az Ön számára.

Ehelyett keresse meg a (nagyon átfogó) Végső SEO útmutatót, amelyben lépésről lépésre bemutatja a SEO sikerét Weebly webhelyén.

A Weebly segítségével viszonylag gyorsan felfedezheti a SEO-t, de ez megtörténik’Nem egészen így ‘el a kezekkel’.

Olvass tovább

biztonsági mentés & Visszaállítási lehetőségek

Wix:

Ha egyszer’építetted a Wix webhelyet, nyertél’nem tudja exportálni egy másik platformra.

Tudod azonban, mentse annyi verziót, amennyit csak akar – és javasoljuk, hogy mentsen el egy egész csomót!

Ily módon azonnal válthat vissza a webhely legújabb verziójára, ha véletlenül töröl valamit.

Weebly:

A Weebly lehetővé teszi webhelyének exportálását. Töltse le webhelyét egy ZIP-fájlra.

Bár ez azt jelenti, hogy a webhelyét átviheti egy másik gazdagépre, előfordulhat, hogy nem tudja ugyanazt a drag and drop funkciót használni egyszer’kívül Weebly’szerkesztője. Plusz, te is’ne töltse fel webhelyét vissza a Weebly oldalra. Tehát, bár kínál mentési és exportálási lehetőséget, mégis’Nem olyan kényelmes.

Ha hibát követ el a Weebly alkalmazásban, akkor visszavonhatja a változtatásokat, amíg nem ad meg’t közzéteszi a webhelyét, vagy kilép a szerkesztőből.

Bármely oldal törlésekor meg kell várnia a Weebly támogatást, hogy helyreállítsa webhelyét az Ön számára. Ez egy lassú megoldás, amely nagy hatással lehet webhelyére, különösen, ha Ön’vállalkozás vezetése.

Azt’Nem a leginkább felhasználóbarát biztonsági mentési rendszer, de a lehetőség ott van.

Olvass tovább

Segítség & Támogatás

Wix:

A Wix telefonos és e-mail támogatást kínál minden fizetett tervhez – ez ritka lelet!

Mi’mondtuk egyszer, és mi’Mondom még egyszer – a Wix valóban megkönnyíti a felhasználók életét. És amikor segítségre és támogatásra van szükség, akkor kiüti a parkot.

A webhelyteremtő utazás minden lépésénél Ön’Lát egy súgógombot, amely összekapcsolja Önt az adott eszköz egy speciális útmutatójával. Vannak rendkívül sok oktatóvideó, valamint egy közösségi fórum, ahol segítséget és tanácsokat kaphat a Wix többi felhasználójától.

Wix’A segítség és támogatás – szó szerint – semmi sem. Kutatásunkban 5-ből 5-ös pontosságú volt.

Weebly:

A Weebly e-mail támogatást kínál minden tervhez, de a telefonos támogatás csak a három legjobban fizetett csomaghoz érkezik.

A Wix-szel ellentétben, A Weebly élő chat-támogatást kínál, amely nagyszerű módja annak, hogy gyorsan válaszoljunk a kisebb kérdésekre.

A Weeblynek van egy közösségi fóruma és egy Súgója is, ám a Wix útmutatók mélységével nem egészen azonosak.

Weebly pontszámát 5-ből végezte független kutatásaink során. A segítség és támogatás több, mint elegendő, de nincs mit megírni otthon.

Olvass tovább

Árazás & A pénz értéke

Wix:

Wix eddig elég jól teljesítette a Weebly-t.

Meg fogják verni ár-érték arányért?

Egyáltalán nem!

Valójában te nem’Még egy centet sem kell költenie egy weboldal elkészítéséhez és futtatásához a Wix-szel.

Ez azt mondta, te’Frissítenie kell a hét prémium terv egyikét, ha csatlakoztatni szeretné saját domain nevét, és el szeretné távolítani a Wix hirdetését. Ezek a tervek a következőtől kezdődnek: 11–35 dollár havonta, izgalmas megtakarításokkal – mi’25% és 43% között beszélgetnek – ha egy vagy két évre feliratkozik.

A Wix sok nagyszerű dolgot nagyon kedvező árú csomagolásba csomagol. Kutatásunkban az ár-érték arány szempontjából 5-ből 4,5-et kapott – az építőiparban a legmagasabb.

Weebly:

A Weebly, akárcsak a Wix esetén, teljesen ingyenes weboldalt építhet fel.

Frissítsen a három fizetett terv egyikére, hogy megszabaduljon a Weebly hirdetésektől, és csatlakoztassa saját domainjét.

A három terv – a személyes, a szakmai és a teljesítmény – közötti költségek között vannak Havonta 6 és 26 dollár, 33% és 10% közötti megtakarítással, ha egy évre iratkozzon fel, ahelyett, hogy havonta fizetne.

Weebly’Az árak kissé magasabbak lehetnek, mint a Wix’s, de az’Még mindig nagy értékű építő, pontozásunkból 5-ből 4,1 pontot kaptak kutatásunkban.

Olvass tovább

Következtetés

Szóval te’olvassa el a Wix és a Weebly mélyebb összehasonlítását, de mi a végső eredmény?

1. Wix vs Weebly – Könnyű használat: Ítélet

Könnyű használat Győztes: Wix

Mindkét építőgép rendelkezik drag and drop funkcióval, tehát igazán könnyű használni. A Wix azonban kissé könnyebb, és a Wix ADI akár egy weboldalt is készít Önnek – ennél sokkal egyszerűbbé nem válik!

2. Wix vs Weebly – Rugalmas tervezés: Döntés

Rugalmas formatervezési nyertes: Wix

A Wix sokkal több sablonnal rendelkezik, mint a Weebly, és a testreszabási lehetőségek nagyszerűek. Az egyik hátránya, hogy nem módosíthatja a sablont, miután elkészítette a webhelyét, amit Weebly kínál.

3. Wix vs Weebly – Marketing eszközök: Döntés

Marketing eszközök nyertese: Weebly

Itt egy szűk győzelem a Weebly számára. A Weebly Promote marketing eszközzel valóban elmehet a városba, elsősorban az e-mail marketing segítségével, és belemerülhet az elemzésbe is.

4. Wix vs Weebly – E-kereskedelmi eszközök: Verdikt

E-kereskedelmi eszközök győztese: Wix

Online eladást keres? A Wix a jobb választás itt. Az elegáns e-kereskedelmi sablonok és az erőteljes készletkezelés nyerő kombináció. A Weebly e-kereskedelmi tervei azonban kissé olcsóbbak.

5. Wix vs Weebly – Blogok: Ítélet

Bloggyőztes: It’egy nyakkendő!

A Wix és a Weebly blogszerző alkalmazásai is integrálódnak az Ön webhelyére, azaz blogolhat a szíved tartalma alatt – túl közel van a híváshoz!

6. Wix vs Weebly – Közösségi médiaintegráció: Döntés

A közösségi média integrációjának nyertese: Weebly

Bár egyik építő sem engedi eladni a közösségi médián keresztül, a társadalmi csatornákat mindkettőbe integrálhatja. A Weebly itt bónuszpontot kap azért, hogy lehetővé teszi a Facebook Messenger csatlakoztatását, így közvetlenül cseveghet az ügyfelekkel olyan formátumban, amelyben szeretik.

7. Wix vs Weebly – App Markets: Verdikt

App Market győztes: Weebly

A Weebly lenyűgöző 340 alkalmazásával rendelkezik, rengeteg ingyenes programmal és egyszerű, egy kattintással történő telepítéssel. A Wix 260 alkalmazását nem szabad szimatolni, de az építő Weebly mögött marad.

8. Wix vs Weebly – SEO: Ítélet

SEO nyertes: Wix

A Wix saját eszköze, a Wix SEO Wiz, kiemeli a SEO munkáját. A Weebly nagyon sok SEO támogatást kínál, ugyanakkor a „kezét le” megközelítés nélkül.

9. Wix vs Weebly – Biztonsági mentési és visszaállítási lehetőségek: Verdikt

Biztonsági mentési és visszaállítási lehetőségek Nyertes: Wix

A Wix segítségével könnyedén mentheti webhelyének biztonsági másolatait, hogy szükség esetén visszatérhessen. Mentheti a Weebly-webhely verzióit is – de a ZIP-fájlba való letöltés sokkal kevésbé vonzó.

10. Wix vs Weebly – Súgó és támogatás: Verdikt

Súgó és támogatás nyertes: Wix

Wix 5-ből 5-öt szerzett tökéletesen segítségért és támogatásáért. Weebly segítsége és támogatása átlag feletti, de a Wix számára ez nem igaz.

11. Wix vs Weebly – Árképzés és ár-érték arány: Döntés

Ár és ár-érték arány nyertes: Wix

Mutasd meg nekem a pénzt! Vagy inkább mutassa meg, hol lehet több pénzt megszerezni. Ez a Wix újabb győzelme itt – az építő sok nagyszerű tulajdonságot csomagol egy nagyon olcsó tervbe. Egyszerűen fogalmazva – többet kínál kevesebbért.

Wix vs Weebly: az ítélet

Tehát a pontszámok be vannak számítva, és az’s általános nyeremény a Wix számára. Igen, lehet, hogy a Weeblynek él van a közösségi média és szolgáltatások kapcsán, de a Wix uralja a Súgót & Támogatás, tervezés, könnyű használat és ár-érték arány – bármely nagyszerű weboldal-készítő négy alappillére.

De hé, ha te’Még mindig nem tudom, melyik’s az Ön számára, miért nem próbálja ki egyet (vagy mindkettőt) ingyen, és vegyen innen dolgokat? Vagy nézd meg a weboldalak legnépszerűbb építőinek áttekintését, hogy megnézhesse, hogy Wix és Weebly hogyan viselkednek a verseny ellen.

Olvass tovább

Áttekintés

9.4 a 10-ből

Látogasson el a Wix-be
Tekintse meg a Wix áttekintést

8,2 kívül 10

Látogassa meg a Weebly-t
Tekintse meg az Weebly áttekintést Mi ez?

Átfogó értékelésünk az összes értékelés összesített átlagos pontszámán alapul.

Miért számít ez??

Pontozásaink áttekinthető áttekintést nyújtanak Önnek arról, hogy mely szolgáltatás nyújtja a legjobb szolgáltatásokat, értéket és még sok minden mást.

Összehasonlító wix 4.7 / 5 weebly 4.1 / 5 Bezárás

Lásd még a A weboldal-készítők összehasonlító diagramja részletesebb különbségeket

Nem biztos benne, mely weboldal-készítő működik a legjobban az Ön számára? Próbálja ki Weboldal-készítő megfelelő kvíz

Ez az útmutató hasznosnak bizonyult?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map