Hur man säljer digitala nedladdningar

Sälj digitala produkter online som en expert

Digitala produkter ger alla fördelarna med online-shopping – komfort, bekvämlighet, obegränsade alternativ – och inga av nackdelarna. Föreställ dig: du’när du surfar på din bärbara dator hittar du ett konstnärligt tryck som du älskar och… Gjort! Filen’s på skrivbordet snabbare än du kan byta ut från pyjamas.


Att sälja digitala nedladdningar är ett enkelt sätt att skapa en stor kundupplevelse. Men hur kommer du igång?

Det finns några olika försäljningskanaler till ditt förfogande. Du kan antingen sälja genom en online marknadsplats, eller ställa in din egen onlinebutik. En online marknadsplats är snabbare för dig att inrätta, men en onlinebutik kommunicerar mer effektivt din varumärkespersonlighet till dina kunder. Och att presentera ett varumärke som människor identifierar sig med är viktigt: 89% av shopparna förblir lojala mot varumärken som delar sina värderingar.

Om du väljer att inrätta din egen onlinebutik, du’Då har du två alternativ: du kan använda ett e-handel webbplats byggare eller WordPress. E-handelsbyggare är extremt enkla att använda – de gör det möjligt för dig att skapa en personlig webbplats, komplett med säljfunktioner, allt utan att behöva koda. Å andra sidan är WordPress ett Content Management System (CMS), vilket innebär att det kräver mer teknisk kunskap än en webbplatsbyggare – och du kommer måste koda åtminstone lite. Uppsidan av denna avancerade plattform är större anpassning.

Det kan kännas som en överbelastning av information, och det är därför vi’Vi har organiserat våra resultat efter timmar med forskning för att ge dig bästa plattformen för varje försäljningskanal:

 1. Etsy är en online marknadsplats som hjälper dig att sälja snabbt och enkelt
 2. Shopify är en e-handel webbplats byggare som’s funktionsrika, enkla att använda och tar hand om alla tekniska bakom kulisserna för dig
 3. WordPress är ett mer avancerat CMS, som du’Jag måste vara värd för dig själv. Om du har teknisk kunskap kan WordPress hjälpa dig att skapa en kraftfull onlinebutik

Läs vidare för vår fullständiga uppdelning av varje plattform och ta reda på vilka som är bäst för dina egna digitala mål!

1

Etsy

etsy startsida

Etsy är drottningbiet av online marknadsplatser, med 2,6 miljoner aktiva säljare – och ännu viktigare 44,8 miljoner aktiva köpare. den’har lyckats skaka av företagets stereotyp för e-handel och har istället blivit känd som plattformen för val för kreativa, handgjorda och originella konstverk och hantverk. Med andra ord, det’är den bästa online-marknaden för att sälja digitala produkter.

Etsy viktiga funktioner

KostaFördelarNackdelarVem är Etsy bäst för?
20¢ noteringsavgift, plus 3,5% av ditt försäljningspris
Stor popularitet ger dig en inbyggd publik

Extremt snabb installationsprocess

Massor av konkurrens för köpare’ uppmärksamhet

Inte lika anpassningsbar som Shopify eller WordPress

De som vill sälja snabbt

Eftersom Etsy redan är ett hushållsnamn vann du’t måste arbeta mycket hårt för att skapa förtroende bland dina kunder. Du vann också’t behöver oroa dig för att få trafik till webbplatsen – Etsy marknadsför redan sig själv och gör det mycket framgångsrikt.

Nackdelen med denna popularitet är konkurrens. Det är för närvarande över 60 miljoner objekt till salu på Etsy, och som vi sa tidigare finns det 2,6 miljoner aktiva säljare. Det betyder att kunder har mycket av alternativ. Och medan du vann’t måste oroa dig för att få folk till sajten, du kommer måste tänka på hur man sticker ut från alla andra säljare.

Om du’är villig att försöka skära igenom bullret, då är Etsy ett utmärkt sätt att börja sälja snabbt. Allt du behöver göra är att skapa ett konto och börja ladda upp dina produkter – det är verkligen så enkelt.

Etsy är gratis att gå med, men du’Jag måste gaffla över 3,5% av din försäljning och betala 20 centavgiften för att lista varje produkt. En rättvis avvägning, vi’d säga, med tanke på den enkla användningen som plattformen ger.

2

Shopify

shoppa startsidan

Så långt som e-handelsbyggare go, Shopify är utmärkt för att sälja digitala nedladdningar. Faktum är att Shopify är vår bästa e-handelsplattform. Det rankas konsekvent högt i alla våra forskningskategorier, från användarvänlighet till försäljningsfunktioner.

Shopify låter dig bygga din egen onlinebutik utan att behöva kodfärdigheter – allt du behöver göra är att använda Shopify’är helt enkelt inbyggd redaktör.

shopify redaktörsöversikt

Fördelen med e-handelsbyggare som Shopify är att du får en färdig, men ändå lättanpassad butik till ett allt-i-ett-pris. Ett professionellt kundtjänsteam finns till hands om du behöver det och du vann’Jag måste tänka på värd alls – allt tas om hand för du.

Men vad gör Shopify till enastående e-handelsbyggare? Tja, bortsett från enkla att använda webbplatsbyggnads- och försäljningsfunktioner, erbjuder Shopify också en mängd användbara tillägg. Detta inkluderar en gratis app för digitala nedladdningar, som låter dig bifoga filer till dina digitala produkter och spåra försäljning och nedladdningar. Du kan också vara säker på att du’säljer genom en internationellt erkänd plattform och har massor av skräddarsydda supportalternativ för Shopify för att säkerställa att ditt digitala företag trivs.

Shopify nyckelfunktioner

Kosta$ 29 / månad, plus 2,9% transaktionsavgift (eller 0% om du använder Shopify Betalningar)FördelarNackdelarVem är Shopify bäst för?
Stort val av plugin-appar och appar för e-handel

Lätt att använda, men ändå anpassningsbar

Inbyggda kundsupporttjänster

Måste marknadsföra din egen webbplats

Mindre anpassningsbara än WordPress

De som vill ha flest funktioner för sin butik

Shopify erbjuder en 14-dagars gratis provperiod, så att du kan testa plattformen riskfri. där’s också alternativet Shopify Lite för $ 9 / månad, vilket helt enkelt låter dig lägga till e-handelsfunktioner på en Facebook-sida eller en befintlig webbplats. Men för att lyckas sälja digitala nedladdningar, du’Jag måste investera i Basic Shopify-planen till $ 29 / månad.

När du säljer digitala nedladdningar med Shopify får dina kunder en direkt nedladdning efter kassan samt en e-postlänk. Du kan också välja att automatiskt skicka en uppdaterad nedladdningslänk till dina kunder när du uppdaterar den bifogade filen på din webbplats.

Eftersom Shopify låter dig bygga din egen butik, du’Jag måste ägna mer tid åt installationsprocessen än du skulle göra med Etsy. Och sedan du’är den enda administratören för din Shopify-webbplats, du’Vi måste driva din egen trafik via sociala medier marknadsföring och SEO (Search Engine Optimization), som vi’Jag kommer att diskutera senare.

Men när användare faktiskt är detdin webbplats, där vann’t vara någon konkurrens från andra säljare. Och ännu bättre, Shopify tar en mindre nedskärning av din försäljning än Etsy gör. Du’Jag har också en mer personlig webbplats, som är bra för att bygga ditt varumärke.

Kolla in vår Shopify Review för mer information

Använd vår Shopify prissättningsgranskning att välja din bästa passform

3

WordPress

wordpress-startsidan

WordPress.org – för att inte förväxla med dess enklare motsvarighet, WordPress.com – är ett Content Management System (CMS). En CMS är ett kraftfullare, skalbart verktyg än en webbplatsbyggare, och kan rymma fler filer (dvs. innehåll).

WordPress kan anpassas mycket, men du vann’t njuta av någon av dessa fördelar om du inte har en viss teknisk kunskap. Om du inte gör det’Jag vet hur du kodar dig’Jag kommer att kämpa för att ändra din webbplats mycket utöver det ursprungliga temat du väljer.

WordPress.org är en egen värdplattform, vilket betyder dig’Jag måste själv välja en webbhotell. WordPress.org har rekommenderat Bluehost’s värdplaner sedan 2005, och denna leverantör tjänade faktiskt “Bäst för WordPress Specific Hosting” titel i vår egen forskning. Bluehost’s sömlös integration med WordPress och WordPress plugins gör det till ett tillförlitligt värdalternativ.

WordPress nyckelfunktioner

Kosta$ 4,95 / månad (minimum)FördelarNackdelarVem är WordPress bäst för?
Extremt anpassningsbar

Massor av skalbarhet

Mer komplex installationsprocess

Teknisk kunskap är obligatorisk

Inget dedicerat hjälp- och supportteam

De som planerar att skala sin butik

Det mest populära e-handelspluginet för WordPress är WooCommerce – men om du bara vill sälja digitala nedladdningar är WooCommerce faktiskt inte ditt bästa alternativ. Du kan säljer digitala produkter med WooCommerce, men det kommer också med för många funktioner som endast gäller fysiska produkter, som leveransalternativ.

Istället för WooCommerce, du’Jag vill ha något mer specifikt. En annan WordPress-plugin, kallad Enkla digitala nedladdningar, markerar alla rätt rutor. Det är utformat för att arbeta med alla WordPress-teman, även om det också finns teman som skapats specifikt för Easy Digital Downloads. Du kan enkelt ta emot betalningar via Amazon eller PayPal och du kan ladda upp alla typer av digitala filer som du kan sälja på din webbplats. Beroende på vad du’d vill komma ur det här insticksprogrammet, kan du välja den gratis eller betalda versionen.

WordPress är en öppen källkodsprogramvara, vilket innebär att den ursprungliga källkoden är fritt tillgänglig för användare att ändra och distribuera som de vill. Detta innebär att det inte finns något dedicerat WordPress hjälp- och supportteam; istället du’Jag måste lita på hjälp från internetforum.

För att starta en WordPress-webbplats med Bluehost, du’Jag måste köpa en Bluehost-plan. Det finns många värdtjänster att välja mellan, men för att sälja digitala nedladdningar rekommenderar vi Bluehost’s Grundläggande värdplan för WordPress.

bluehost wordpress plan sida

De introduktionspris för den grundläggande WordPress-planen är $ 4,95 per månad när du betalar för ett år i förväg (du kan också betala för tre år i förväg till $ 2,95 / månad, men ett år är ett åtagande med lägre risk). Efter det första året förnyas den $ 4,95 per månad till $ 7,99 / månad, vilket är ett ganska vanligt prishopp för värdindustrin.

Medan värd är den enda bestämda kostnaden för dig’Jag har en WordPress-butik, det kommer realistiskt att finnas några andra saker du’Jag kommer i slutändan att betala för, som avancerade e-handelsfunktioner eller ökad webbplatssäkerhet. Naturligtvis det’det är upp till dig hur mycket du slutar spendera utöver bashotellkostnaden, men det’det är bra att komma ihåg att prissättningen på WordPress är mindre allomfattande än för en e-handel webbplats byggare.

Läs mer:

 • Bluehost Review – en omfattande titt på denna webbhotell
 • Bluehost-prissättning – hur gör Bluehost’s priser jämför med konkurrentpriser?
 • WordPress.org granskning – vår fullständiga uppdelning av WordPress.org
 • WordPress.com vs WordPress.org – förvirrad över skillnaderna mellan dessa två plattformar? Du’är inte ensam, så vi’Vi har förklarat det i sin helhet

Tips för att framgångsrikt sälja digitala produkter

Nu vet du vilka plattformar som är bäst för att sälja digitala nedladdningar. Men vet du hur man säljer digitala nedladdningar framgångsrikt?

Vi’Vi har sammanställt alla nödvändiga tips och tricks som kommer att ge ditt företag det extra trycket. Här’vad du behöver göra för att ta dina digitala nedladdningar till nästa nivå:

 1. Känner till skillnaden mellan licensiering och ägande
 2. Don’t skimp på skanning
 3. Använd bästa metoder för SEO
 4. Bygg din närvaro på sociala medier

Känner till skillnaden mellan licensiering och ägande

Du äga ditt konstverk / fotografi / digitalt innehåll. När du säljer innehållet online köper den som köper det licens för att använda den. Detta skiljer sig från att köpa och sälja i fysisk mening. Om du köper en byrå på en gårdsförsäljning, äger du nu den byrå och har rätt att sedan sälja den till någon annan. Detta är inte sant för digitalt innehåll, vilket betyder att ditt arbete är skyddat från orättvis omfördelning.

Det finns olika typer av licenser som du kan välja att bevilja dina köpare. Till exempel kan du ge kunderna rätten att skriva ut flera kopior av ditt arbete, eller bara en. Du kan också ge köpare rätten att använda ditt arbete bara på de sätt som anges i din lista – till exempel har du kontroll över hur dina konstverk kopieras, distribueras och / eller visas.

Don’t skimp på skanning

En del av ditt arbete kan ha skapats online, vilket gör det enkelt att ladda upp till din webbplats. Men om du’undrar hur man säljer digitala nedladdningar av fysisk konstverk, det här nästa avsnittet är för dig.

skanna foton med skrivaren

Det finns två grundläggande alternativ för att få fysisk konst online enkelt: läser in och fotografering. Om din fysiska konst är 8,5” X 11” eller mindre, du’Jag kan använda en hemskanner som ansluter till din dator. För större konstverk, du’Jag vill skanna det i en tryckeri. Därifrån kan du få filen skickad till din e-post eller så kan du tillhandahålla en flash-enhet för att den ska kunna laddas upp till.

Fotograferingsalternativet är lite riskabelt – du’Jag måste använda en kvalitetskamera, som en DSLR, och se till att varje foto tas i hög upplösning. Oavsett vad du gör, motstå frestelsen att ta ett foto med din smartphone. Oavsett hur kvalitet bilden ser ut är skärmen på en mobiltelefon för liten så att filen kan skrivas tydligt senare.

Använd bästa metoder för SEO

SEO är ofta den avgörande faktorn för huruvida dina produkter får det tittarskap som de förtjänar. Ju mer igenkända dina objektlistor är för sökmotorer, desto högre kommer dina produktsidor att rangordnas i SERP: er (sökmotorsresultatsidor), och desto fler människor hittar dem.

Sökmotorer vill att deras användare ska ha en enkel upplevelse, och en stor del av SEO ser till att dina detaljer och beskrivningar är tydliga. Det finns några enkla åtgärder du kan vidta för att hjälpa dina produkter att sticker ut:

 • Använd nyckelord. Relevanta nyckelord förvandlas till relevanta taggar för dina artikellistor – tänk på vilken typ av fraser du har’d söka som konsument som letar efter din produkt och hålla fast vid dem!
 • Ge din produkt en beskrivande titel-tagg. En bra titellapp uppmuntrar potentiella köpare att klicka. Titeltaggen är den klickbara rubriken på SERP: er som leder människor till din produktsida, så du’Jag vill hålla det enkelt och kortfattat.
 • Skriv en bländande produktbeskrivning. En produktbeskrivning är den kopia som användare kommer att se som en sammanfattning av vad du’säljer, så du’Jag vill hålla den specifik och engagerande – och, precis som titel taggen, bör den berätta exakt vad din produkt är.
 • Lägg till alt-text till dina bilder. Alt text är den beskrivande texten som visas i stället för en bild när den har problem med att ladda. Det här elementet är viktigt i alla fall, men särskilt för e-handel SEO, eftersom köpare vill veta exakt vad de har’kommer att få.

För mer plattformsspecifika SEO-tips:

WordPress SEO-tips

Shopify SEO Review

Bygg din närvaro på sociala medier

Sociala medier är ett marknadsföringsverktyg som kommer att gynna dig oavsett om du’säljer på Etsy, Shopify eller WordPress. Betrakta plattformar som Instagram, Twitter och Facebook som möjligheter att bredda din publik och engagera sig med människor. När du’har byggt ett namn för dig själv på sociala medier, kan du använda dessa plattformar för att driva trafik tillbaka till din webbplats.

Vissa företag använder sociala medier riktigt bra. Square Sayings säljer väggkonst, telefonväskor och liknande, alla dekorerade med roliga ordstäv som har fått mycket engagemang på sin Instagram-sida, som har en imponerande 163k följare.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Square Sayings den 3 februari 2020 kl 19:39 PST

Genom att låta användare interagera med produkter innan de köper någonting har Square Sayings genererat massor av surr runt sitt märke.

Med Shopify och WordPress kan du också använda sociala mediespecifika plugins för att lägga till vissa funktioner på din webbplats, som ikoner som länkar till dina olika profiler, eller ett formulär som låter användare kommentera och dela dina webbplatsinlägg på sina egna sociala sidor. Med andra ord, Shopify och WordPress gör det enkelt för kunder att sprida ordet om dina produkter!

Hur man säljer digitala nedladdningar: Sammanfattning

Nu när du känner till grunderna för att sälja digitala produkter framgångsrikt har du några beslut att fatta! Den första är att bestämma om en onlinemarknadsplats, en webbplats för byggande av e-handel eller en WordPress-webbplats som är värd för själv är den bästa försäljningskanalen för dig. För att sammanfatta, vi’har minskat den till den bästa plattformen för varje försäljningskanal:

 1. etsy: bästa online marknadsplats
 2. Shopify: bästa e-handel webbplats byggare
 3. WordPress: bästa självvärd CMS

Om du’har svårt att välja, Shopify ger en bra blandning av försäljningsfunktioner du får med Etsy och anpassningen du får med WordPress – det’är bäst av båda världar.

Oavsett vilken plattform du väljer kan du lita på våra bästa tips för att framgångsrikt sälja produkter online. För att sammanfatta är dessa:

 • Känner till skillnaden mellan licensiering och ägande
 • Don’t skimp på skanning
 • Använd bästa metoder för SEO
 • Bygg din närvaro på sociala medier

…och nu du’är redo att gå! Lycka till med din webbplats och låt oss veta vilken plattform du gillar bäst i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map