Hur man säljer foton online

hur man säljer bilder online presenterad bildHur man säljer foton online och tjäna pengar: En detaljerad ögonblicksbild

där’är inget bättre ställe att sälja fotografering än internet – var du kan ha över 4,3 miljarder användare som potentiella tittare?


Men om du vill maximera dina odds för att tjäna pengar på att sälja bilder online, du’Jag måste skära igenom bullret för att nå så många människor som möjligt. Det kan låta skrämmande, men det kan lätt göras med hjälp av en stark plattform.

Det finns tre huvudtyper av plattformar att välja mellan när det gäller att sälja foton online:

 • Webbplatsbyggare
 • Arkivfotonwebbplatser
 • Online marknadsplatser

De’alla alternativ som är lätta att använda och var och en har olika styrkor. I den här guiden, vi’Jag förklarar för- och nackdelarna med varje alternativ så att du kan fatta ditt bästa beslut. Vi’Jag kommer också att diskutera hur man integrerar e-handelsfunktioner och framgångsrikt engagera publiken, så att ditt fotografi kommer att trivas oavsett vilken plattform du väljer.

Så luta dig tillbaka och läsa vidare, så kommer dina foton att vara online i en blixt.

Använda en webbplatsbyggare

Webbplatsbyggare är de mest populära verktygen för att få online – och de kan också vara det bästa sättet att sälja bilder online. De’är billigare än att anställa en webbdesigner och fortfarande förvånansvärt lätt att navigera.

Webbplatsbyggare är dra-och-släpp-plattformar som gör att du snabbt kan utforma en webbplats utan någon kodning alls. Vanligtvis allt du’Jag behöver göra är att välja ett färgschema och en mall och sedan dra olika innehållselement (t.ex. bilder eller textrutor) till dit du’d vill att de ska visas.

Nedan är ett exempel på Wix’s drag-and-drop-redigerare. Den blå konturen visar gränserna för varje innehållselement, medan menyn till höger låter dig ändra storlek på, duplicera och ta bort innehållselement efter behov.

wix dra och släpp funktioner

Webbplatsbyggare är bäst för dig som vill ha så mycket kontroll över fotoförsäljningsprocessen som möjligt.

Topp 4 webbplatsbyggare för att sälja foton online

 1. Squarespace
 2. Wix
 3. SmugMug
 4. Weebly

1. Fyrkant

Bäst för: en vacker portfölj

Squarespace erbjuder 60 olika mallar – inte så många som Wix eller Weebly, men mycket mer än SmugMug. Medan Squarespace är en allmän webbplatsbyggare och inte helt dedikerad till fotografiportföljer, är dess mallar fortfarande marknadens bästa designade mallar. Squarespace-mallar erbjuder form och funktion – var och en är fantastisk och har alla funktioner du’Jag måste markera och sälja ditt arbete, som att automatiskt skala dina foton så att de ser bäst ut på alla enheter.

fotografi mall sida

Squarespace’Prissättningsplanerna erbjuder också bra valuta för pengarna. På $ 12 / månad, den billigaste planen innehåller obegränsad bandbredd och lagring, så alla dina banbrytande bilder har utrymme att lysa!

Hur man tjänar pengar med Squarespace

På grund av dess designledda rykte, Squarespace’s e-handelsförmåga förbises ofta orättvist. Det är kanske inte en ren butiksbyggare, men det har några fantastiska verktyg att erbjuda dig och dina snaps.

För att sälja på Squarespace måste du välja Affärsprisplan ($ 18 / månad), integrera sedan Squarespace Commerce. Detta låter dig ladda upp obegränsade foton, sälja digitala och tryckta produkter, generera kuponger och acceptera flera betalningstyper.

Prova Squarespace eller hitta mer information i vår Squarespace Review

2. Wix

Bäst för: kreativ kontroll och användarvänlighet

skärmbild för wix mallar

Den största fördelen med webbplatsbyggare är kontrollen, och Wix erbjuder det i spader. Dess drag-and-drop-mallar är enkla att anpassa och det finns över 500 att välja mellan. Du kan också välja att vara så praktisk som du vill vara under designprocessen. Å ena sidan kan Wix ADI (Artificial Design Intelligence) skapa en originalwebbplats för dig baserad på dina svar på några frågor; å andra sidan kan du använda alternativet Wix Code för att personligt redigera HTML bakom din mall. Wix’s drag-and-drop-redigerare är ett slags lyckligt medium mellan dessa alternativ!

Hur man tjänar pengar med Wix

Wix’Prissättningsplanerna varierar. Till att börja med kan du skapa en portfölj på gratisplanen. Men för att sälja dina foton, du’Jag måste registrera mig för Wix’s E-handel prisplan till $ 17 per månad. När du’Om du har registrerat dig för e-handelsplanen kommer din butik att vara igång.

Det finns också några valfria tillägg från Wix App Market som du enkelt kan integrera med din webbplats för att göra den ännu mer tilltalande. De bästa gratisapparna inkluderar:

 • Wix Pro Gallery – tillhandahåller “det mest professionella galleriet på webben”
 • Wix-fotoalbum – viktigt för evenemangsfotografer
 • Instagram Pro – länkar dina bilder på sociala medier

Prova Wix eller hitta mer information i vår Wix Review Några fler topptips för att komma igång:

 • Hur man skapar en fotografihemsida
 • Gratis fotografihemsidor
 • Hur man bygger en företagswebbplats

3. SmugMug

Bäst för: enkelt tjäna pengar på din portfölj

smugmug hemsida

Till skillnad från de andra webbplatsbyggarna på denna lista är SmugMug dedikerad endast till onlineportföljer, vilket innebär att du kan vara säker på att varje mall laddar bilder snabbt och elegant. Det finns det’t många mallar att välja mellan – 26 totalt, varav endast sex är tillgängliga på den billigaste planen – men vi’d kalla detta ett fall av kvalitet över kvantitet. Varje mall är modern och minimalistisk, byggd för att behålla betoningen på ditt arbete.

SmugMug gör det inte’t erbjuder en gratis plan, så efter den två veckors fria provperioden, du’Jag måste välja en betald plan om du vill fortsätta. SmugMug’s billigaste planen är Grundläggande plan till $ 48 per år, betalas på en gång. Du kan också välja Grundläggande plan på 5,99 dollar per månad, vilket uppgår till mer årligen men innebär mindre tidsengagemang.

Om du bestämmer dig för att en betald plan är för dig, du kommer få mycket värde för pengarna. Varje SmugMug-plan låter dig ladda upp ett obegränsat antal foton och videor, och du kan sälja fotoutskrifter, böcker och gåvor via SmugMug’s utskriftspartners. En viktig nackdel med SmugMug är att det tar en provision på 15% på din försäljning, vilket är mycket högre än de flesta andra webbplatsbyggare.

Hur man tjänar pengar med SmugMug

De andra två plattformarna som vi’Jag kommer att täcka – arkivfoton och online marknadsplatser – är ganska självförklarande när det gäller att tjäna pengar på dina foton. Webbplatsbyggare är å andra sidan lite mindre intuitiva. Varje byggare kan du sälja enkelt, men det finns också många tillägg som du kan använda till din fördel.

SmugMug har e-handelsfunktioner inbyggda, så att du kan knäppa, ladda upp och sälja i en jämn rörelse. Du kan debitera kunder per nedladdning medan webbplatsen tar hand om fakturering, frakt och bearbetning.

Dessutom kan du enkelt skapa egna prislistor och sälja tryck enkelt utan andra integrationer. Sammantaget, det’är bäst för dig som redan har en portfölj och som vill tjäna pengar snabbt.

Prova SmugMug eller hitta mer information i vår SmugMug Review

4. Weebly

Bäst för: snabbt att skapa en webbplats

Weebly mallar skärmdump

Weebly sparar massor av tid om du’ser för att få din webbplats igång snabbt. Frasen “dra och släpp” har aldrig varit så bokstavligen, och du’Jag har ett professionellt hem för dina foton som ställs in på nolltid. Denna webbplatsbyggare erbjuder också en anständig gratis plan, vilket är bra för att testa plattformen. Du kan till och med sälja på gratisplanen, även om Weebly tar en provision. För mer frihet med din onlinebutik kan du uppgradera till Pro Plan, som är $ 12 / månad när du betalar för ett år i förväg, eller du kan välja mellan mer av Weebly’s prissättningsalternativ.

Topptips: Weebly optimerar automatiskt bilder under uppladdningen, vilket innebär att pixlar kan gå förlorade och fotokvaliteten kan äventyras. Håll utkik efter detta när du laddar upp foton till din webbplats!

Hur man tjänar pengar med Weebly

Weebly är ett särskilt starkt alternativ när det gäller att sälja fysiska utskrifter av dina foton.

Weebly’s Photo Store-appen har a “Köp nu” -knappen, som är integrerad med CanvasPop’s utskriftstjänster. Detta tar hand om all utskrift, frakt och kundservice så att du inte gör det’Jag måste oroa dig för den tekniska sidan.

För att faktiskt tjäna pengar på dina tryckta produkter måste du registrera dig med ett CanvasPop-utvecklarkonto och klistra in åtkomstnyckeln i appinställningarna. En irriterande fotnot, men den gör det inte’det tar lång tid.

Prova Weebly, eller hitta mer information i vår Weebly Review Om du’söker mer djupgående kommersiell rådgivning, vi’Vi har också skrivit en guide för att tjäna pengar på din webbplats

Använda en webbplats för arkivfotografi

Arkivfotonwebbplatser är plattformar som säljer bilder som ska användas för designändamål. När du laddar upp dina bilder till en arkivfotografisida kommer webbplatsen att sälja dem för du. Detta är perfekt för alla som börjar’Jag har inte mycket av publiken ännu, eftersom populära aktiewebbplatser redan får tusentals besökare per dag. Men nackdelarna är stora: till att börja med kommer de flesta arkivfotograferingswebbplatser att ta upp till 70% av varje försäljning du gör, vilket ger dig ett relativt litet snitt.

Topp 3 arkivfotografier för att sälja foton online

 1. Shutterstock
 2. Alamy
 3. iStock

1. Shutterstock

shutterstock målsida

Shutterstock är en oerhört populär källa för stockfotografi och har för närvarande ett bibliotek på cirka 200 miljon foton. Shutterstock kommer att betala dig mellan 20-30% av varje försäljning du gör på plattformen, beroende på din “Livstidsinkomst.” Livstidsinkomst är hur mycket du’har tjänat totalt som en Shutterstock-bidragsgivare, uppdelad i fyra nivåer: $ 0-500, $ 500-3,000, $ 3000-10,000 och $ 10.000+.

2. Alamy

exempel på alamyfoto

Alamy är en bra stockfotonwebbplats för nybörjare eftersom du kan få dina bilder till försäljning på under 24 timmar. Registreringsprocessen tar bara några minuter och en gång Alamy’s Kvalitetskontrollteam har kontrollerat dina bilder, du’Jag är redo att gå!

Alamy är unik eftersom det inte gör det’t lägger begränsningar för innehållet – det kommer endast att få teknisk kvalitet. Detta innebär att du kan ladda upp dina foton till ett stort, mångsidigt bibliotek och vara säker på att det finns stora odds för att en potentiell kund vill använda ditt arbete.

3. iStock

istock hemsida

iStock ägs av stockfoto jätten Getty Images, vilket innebär att ditt arbete kommer att vara tillgängligt för kunder över hela världen. Naturligtvis kan inte bara någon ladda upp arbete till en plattform med ett så stort rykte.

För att bli en bidragsgivare i iStock, måste du ladda upp 3-6 prover av ditt arbete för granskning. När du’åter accepterat, kommissionen du’Jag kommer att tjäna mellan 25-45%, vilket är en anständig nedskärning jämfört med de flesta tjänster.

Använda en online marknadsplats

Onlinemarknadsplatser är e-handelswebbplatser där produkter finns såld av olika tredje parter, och transaktioner är bearbetas av marknadsplatsleverantören. Det vanligaste exemplet på en online marknadsplats är Amazon – du (tredje part) kan sälja en begagnad bok till en främling, och Amazon (marknadsleverantören) kommer att hantera betalningsprocessen.

På en online marknadsplats, du’är den som säljer. Detta ger dig mer kontroll än en stockfotonwebbplats, även om den fortfarande kan’t jämföra med den frihet du får med en webbplatsbyggare.

Liksom stockfotosidor är online-marknadsplatser lättare att installera än webbplatsbyggare, eftersom det senare innebär – du gissade det – faktiskt byggnad en webbplats först. Även om du har mindre att säga i layouten på en onlinemarknad, är det ett säkert sätt att sälja snabb. Och eftersom online-marknadsplatser säljer många olika produkter (i motsats till bara foton), lockar de en större publik än de flesta stockfotonwebbplatser.

Topp 3 marknadsplatser för att sälja foton online

 1. Etsy
 2. Snapped4U
 3. 500px

1. Etsy

etsy hemsida

Etsy är en enorm marknadsplats för originella och handgjorda produkter. Över 2 miljoner människor säljer alla sorters varor på plattformen, från läppbalsam till handgjorda födelsedagskort. Etsy tar ut en 20 cent listningsavgift för att sälja ditt arbete, plus 3,5% av försäljningspriset, vilket är en bra sats.

Den goda nyheten för fotografer är att de produkter du säljer på Etsy don’Det måste vara konkret. Du kan sälja digitala nedladdningar av fotografering lika enkelt som handgjorda hantverk. Men eftersom webbplatsen har en så stor publik (nästan 40 miljoner köpare), kan det vara svårt att få ditt arbete att sticker ut från mängden. Etsy har emellertid lagt ut en säljhandbok full av tips för att göra processen så enkel som möjligt.

Se hur Etsy jämför med Shopify och WordPress när det gäller säljer digitala nedladdningar.

2. Snapped4U

snapped4u hemsida

Snapped4U är en marknad som helt och hållet ägnar sig åt att sälja evenemangsfotografering. den’är ett utmärkt sätt för nybörjare att få följande, för en gång har du’har tagit bilder på ett evenemang, kan deltagarna kolla in ditt galleri på Snapped4U och köpa de bilder de gillar.

Det kostar 10 $ för att skapa ett konto, men Snapped4U håller vanligtvis bara 10-12% av varje försäljning du gör – inte så låg som Etsy, men ändå mycket lägre än de flesta andra plattformar.

3. 500 px

500px hemsida

500px är en sorts hybrid stock foto / marknadsplats som låter dig följa andra fotografer och få feedback om ditt arbete. Ännu bättre är att nya uppladdningar har en god chans att märkas på grund av 500 px’s tidskänsliga betygssystem, vilket ger varje foto ett betyg på 1-100 baserat på en algoritm som faktorerar gillar och kommenterar fotot. Det finns till och med en sida avsedd för att visa upp dagen’s mest populära foton, så nyare arbete vann’går vilse i mängden.

500 px är bra för att bygga ett samhälle runt ditt arbete, men det har en stor nackdel. Webbplatsen tar minst 40% av varje försäljning du gör, vilket är mycket mer än Etsy och Snapped4U. Om du’Om du försöker tjäna pengar så snabbt som möjligt är det kanske inte valet för dig.

Hur man lyckas

När du har fått dina foton och din plattform, du’Jag måste se till att du gör det’åter når och engagerar en stor publik. När allt kommer det nytta av att sälja foton om det finns’ingen som vill köpa dem ?! Vi’Vi har samlat de bästa tipsna för att fängsla din publik:

1. Sökmotoroptimering

Om du’re med hjälp av en webbplatsbyggare, då är det bästa du kan göra för att maximera din publik lite sökmotoroptimering (SEO).

De flesta webbplatsbyggare låter dig lägga till alt taggar till varje foto. Dessa är enkla bildtexter, till exempel “fotboll” eller “chokladkaka,” som gör att Google kan indexera (hitta) den taggade bilden och få betalande ögon till din webbplats. Du kan också hitta nyckelord med ett verktyg som heter Google Ads, som låter dig se vad folk söker online.

2. Sociala medier

När det gäller att ge dig ett namn är sociala medier din vän. Tack vare dessa färdiga nätverk med delningsverktyg med inbyggda målgrupper kan du tweeta din webbplats, dela den på Facebook eller blogga den på LinkedIn – men bäst av allt, för fotografer kan du länka den till Instagram.

Instagram är perfekt designad för fotodelning. den’är också gratis, så du’d vara klokt att gå med sina 1 miljard månadsanvändare.

Att länka ditt arbete till plattformar som Instagram och Tumblr kommer att öka din synlighet. Du’Jag har tillgång till en mycket bredare publik, medan verktyg som Hashtagify kommer att bygga din online-närvaro genom att låta dig följa aktuella trender.

Luta dig mer om hur man tjänar pengar på Instagram

3. Varumärke

Ett säkert sätt att få dragkraft som fotograf är att bygga ett starkt varumärke runt ditt arbete. På så sätt får potentiella köpare en god uppfattning om vem du är och vilken typ av foton du gillar att ta.

Det första steget att bygga ett bra varumärke är att hitta din nisch. Så hur fungerar det? Enkelt uttryckt måste du hitta ett kärntema för dina bilder. Detta kan komma till dig enkelt, med tanke på dina passion eller personliga intressen, eller det kan ta lite forskning.

Om du till exempel tillbringar dina helger promenader genom skogar, bör du tänka på fotografering av vilda djur.

Å andra sidan kanske du älskar mänskliga relationer och interaktioner, så du’Det är sannolikt att du tycker om att ta porträtt. Du kan välja massor av vägar härifrån: vill du fotografera bröllop eller ta företags huvudbilder? den’är upp till dig.

När du’Vi har bestämt dig för ditt kompetensområde, ett bra sätt att visa upp det för dina tittare är genom att starta en blogg. Detta ger dig ett anpassningsbart utrymme där potentiella köpare kan lära känna dig på webben, och du kan visa upp kvaliteten på ditt arbete så mycket du vill!

Om du’om du använder en webbplatsbyggare för att sälja dina foton kan du lägga till på en bloggsida med bara några klick. Även om du’säljer på ett aktiefoto eller en marknadsplats, det’det är värt att ta sig tid att skapa en blogg som du kan länka till.

Redo att dyka in? Kolla in våra guider till startar en blogg, att göra en logotyp, och bygga ett märke online.

Hur man säljer foton online: Sammanfattning

Mellan webbplatsbyggare, lagerfoton och online marknadsplatser, där’det finns ingen brist på alternativ för den som vill sälja bilder online och tjäna pengar.

Om du’är fortfarande fast på vilken metod som ska användas här’vår snabba uppdelning:

 • Webbplatsbyggare är bäst för: fotografer som vill skapa ett starkt varumärke och har mycket kontroll över processen
 • Lagerfoton är bäst för: fotografer som vill växa sin publik
 • Onlinemarknader är bäst för: fotografer som är redo att skala sina insatser för intäktsgenerering

Du kan också använda mer än en av plattformarna ovan för att hjälpa dig att fastställa din närvaro på nätet. Till exempel kan du använda en lagerfotosida för att sälja dina bilder och en webbplatsbyggare för att visa upp ditt varumärke.

den’Det är viktigt att ha en webbplats där kunder kan lära känna dig och ditt arbete. Det här är inte’t så hårt som det låter – webbplatser som SmugMug och Squarespace ger ett helt anpassningsbart hörn av webben för dig att presentera dig själv. Säg omelett!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map