Hur man säljer konst online – tjäna pengar på din passion

sälja konst online


“den’det är frågan som stör alla konstnärer: hur kan du sälja din konst online för att tjäna pengar?”

Tja, den här guiden är här för att hjälpa dig göra exakt det.

Låt mig gissa: du’du är förmodligen mer bekväm i din studio än på en dator. Du kanske till och med tror det’är för teknisk för att sälja konst online.

Att räkna ut var du ska börja kan lämna dig att chucka dina penslar ut ur lådan i frustration.

Hur skickar du din konst? Vad sägs om betalningsalternativ?

Don’t panik.

Om du’Jag vill sälja din konst online, jag’vi har goda nyheter för dig:

Att skapa ett online-galleri och sälja ditt arbete har aldrig varit lättare.

Du kan visa och sälja konst online med hjälp av webbplatsbyggare som Wix, Squarespace och Weebly.

Det här är lättanvända verktyg som låter dig skapa en butik utan att veta hur du kodar! Du kan marknadsföra utställningar och locka kunder – allt utan att lämna ditt hem.

Jag älskar konst och tillbringar mycket av min fritid i gallerier, så jag vet hur mycket tid och ansträngning du har’har lagt in för att skapa ditt arbete.

I den här guiden jag’Jag kommer att leda dig genom all information du behöver för att sälja konst online, inklusive:

 • Välj den bästa webbplatsbyggaren för att skapa din konstbutik online
 • Ladda upp dina konstverk och lägg till effektiva beskrivningar och bilder
 • Prissätta din konst och ställa in betalningar
 • Få försäkring för dina konstverk och slå copycats
 • Marknadsför din konstbutik och hittas i sökmotorer så att du lockar kunder

Oavsett konst du gör, du’är på rätt plats. I slutet av denna guide dig’Jag är redo att sälja din konst online.

Låter bra?

Låta’s dyka in.

1

Vad är det enklaste sättet att sälja konst online?

“Webbplatsbyggare är det enklaste sättet att skapa ditt eget personliga online-galleri. De kan också hjälpa dig att sälja din konst online utan att oroa dig för tekniskt underhåll, som att se till att din webbplats inte gör det’t kraschar.”

Vi’Vi har testat många byggare för att hitta det bästa. Våra tre bästa för att sälja konst online är:

 • Wix
 • Squarespace
 • Weebly

Var och en av ovanstående byggare kan hjälpa dig att sälja din konst online eftersom de alla erbjuder e-handel (eller ‘webbutik’) planer. Med e-handelsplaner kan du acceptera betalningar och leverera order, inte bara visa upp ditt arbete.

Om du’Om du säljer en liten volym konst, kommer en e-handelsplan med någon av våra tre byggare att tillgodose dina behov. Vi’Jag kommer att gå igenom de viktigaste skillnaderna mellan varje byggare i mer djup inom kort, men för tillfället, titta på detta diagram för en översikt:

Dessa byggare hjälper dig att placera dina bilder fram och mitt. De’är flexibel att använda. Som konstnär (och framtida säljare på nätet), jag’Jag gissar att dessa saker är viktiga för dig?

De erbjuder alla en gratis plan eller en gratis provperiod, så att du kan testa dem innan du gör några pengar.

Du kanske oroar dig att det tar för lång tid eller är för tekniskt svårt att få din konst online.

Den där’s där butiksbyggare kommer in.

Tänk på din webbplats som ditt eget personliga onlinegalleri. Webbplatsbyggare låter dig bygga och anpassa ditt galleri utan någon kodning. Du kan kontrollera layout, färgschema, teckensnitt, prissättning och information. Det beror på att de kommer med dra-och-släpp-redigerare.

Dra och släpp betyder vad det står på plåt. Du kan ändra element i ditt onlinegalleri genom att klicka med musen och dra dem dit du vill.

“den’är som att få stencils och massor av olika sprayfärger. Du får en grundläggande struktur för att vägleda dig, men du’är fri att experimentera med olika utseende.”

Två stora fördelar som du får med en butiksbyggare är:

De’är billig och växa med dig

Med en webbplatsbyggare vann du’t behöver anställa en dyr designer för att skapa din webbplats. Byggare ger dig makt att göra detta själv. Din byggmästare kommer också att vara värd för din webbplats gratis – ge den någonstans att leva på internet. Något du’d annars måste du sortera ut och betala för dig själv.

För att sälja konst online måste du registrera dig för en betald e-handelsplan. Planerna börjar från 8 $ per månad – mindre än två stora Starbucks-kaffe! De’är stort värde för pengarna och träna mycket billigare än att betala för alla separata bitar själv.

För en liten månadsavgift får du allt du behöver för att sälja din konst online. den’s också mycket bekvämt. Du kan hantera ditt enda galleri från ett ställe. den’är som att gå på ett gym när du’försöker komma i form. Du får tillgång till alla maskiner du behöver och personliga tränare finns tillgängliga för att svara på dina frågor. Tänk på det som en investering i din karriär som konstnär.

Betalda planer (vi’Jag förklarar på ett ögonblick varför du behöver en), ge dig fantastisk förvaring och bandbredd. Detta innebär att du kan ladda upp massor av högkvalitativa bilder av dina konstverk och hålla din webbplats fräsch. Bandbredd handlar om hur mycket data din webbplats tar för att köra. Tänk på det som bränsle i din bil! Ju mer bandbredd du har, desto fler besökare kan din webbplats ta.

Webbplatsbyggare tar också hand om din webbplatssäkerhet genom att tillhandahålla SSL-certifikat (Secure Sockets Layer). Detta skyddar dina data från hackare. Det lägger också till ett litet grönt lås i din URL-bar, vilket skapar trovärdighet hos dina kunder. Ju säkrare de känner på din webbplats, desto mer troligt är de att köpa din konst!

Resultat!

De’är lätt att använda

Webbplatsbyggare’ dra-och-släpp-redigerare gör det mycket enkelt för dig att göra ändringar i ditt onlinegalleri.

Du kan’t underskatta hur viktigt detta är.

Det betyder att din tid vann’t tas upp för att göra ändringar på din webbplats. Istället du’Jag kan fokusera på det som betyder: din konst.

Vi’Jag gräver djupare i att välja och anpassa mallar senare i guiden.

För nu, här’varför de sparar tid:

 • De’re-befolkad med innehåll – allt du behöver göra är att byta ditt’s in
 • De’är redan utformad för att vara redo för mobil användning

Det kan vara bättre att börja med en tom duk om du’re måla, men det’Det är definitivt bättre (och mer tidseffektivt) att använda en mall när du bygger din webbplats. Din webbplats kan vara online innan dina färger har torkat!

sälja dina konstnätverksbyggare onlineAtt använda en webbplatsbyggare är det enklaste sättet att sälja din konst online

Dessa arenor’Det är de enda fördelarna med att använda en butiksbyggare för att sälja konst online…

 • Du vann’t tävla med andra artister’ arbete. Till skillnad från en online marknadsplats eller tegel-och-murbruk galleri.
 • Du vann’t stickas av höga provisionskostnader. Till skillnad från ett galleri, som kan ta ut 30-40%. Du kan betala transaktionsavgifter (beroende på vilken byggare / plan du väljer), men dessa är vanligtvis cirka 2%.

OK, så webbplatsbyggare är bra, hur väljer du vilken man ska sälja din konst med?

Låta’s ta reda på det…

2

Att välja din perfekta webbplatsbyggare

“För att sälja konst online måste du välja rätt butiksbyggare”.

I det här avsnittet’Jag går igenom våra tre toppbyggare för att sälja konst online (och de viktigaste skillnaderna).

Kom ihåg att de alla erbjuder gratis prövningar (Wix och Squarespace) eller en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti (Weebly – effektivt en gratis provperiod). Så don’t känner sig under något tryck att registrera sig utan att experimentera först. Tänk på det som att gå på en vinprovningskurs och prova alla de olika flaskorna innan du bestämmer dig för att köpa en.

Dessa verktyg är webbplatsbyggare som låter dig komma online riktigt snabbt och smärtfritt. Men alla har smarta e-handelsplaner som låter dig förvandla ditt onlinegalleri till en onlinebutik.

Du kan jämföra de bästa funktionerna och registrera dig för en kostnadsfri testversion eller läsa vår fullständiga recension på vårt jämförelsediagram:

Poängen är att olika gallerier och olika typer av konstverk har olika behov. Tänk på vilken typ av konst du vill sälja när du testar din byggmästare.

Wix

Wix är vårt nummer ett på grund av dess mångsidighet. Du kan välja mellan över 510 anpassningsbara mallar, så oavsett konst du säljer kommer Wix att kunna matcha dina behov. Hitta bara mallen du’är nöjd med och börja lägga till ditt innehåll.

Vi hittar Wix’s redaktör mycket lätt att behärska. Om du går vilse, håll muspekaren över frågeteckenikonen för att få användbara tips.

Wix App Market är mycket omfattande. Till exempel är Wix Art Store en app designad specifikt för konstnärer som du vill sälja online.

Det kommer med en mängd specialfunktioner. Detta inkluderar e-postmeddelanden, så att du kan hålla dig uppdaterad om order och integration i sociala medier. Detta låter kunder dela din konst på Facebook och Pinterest och öka din publikbas.

Genom App Market ger Wix bra integration med tjänster från tredje part, så att dina kunder kan skriva ut dina konstverk på saker som tee-tröjor. De’är ett bra val om du’åter säljer tryckta varor.

Om du fastnar har Wix utmärkt support tillgängligt via telefon, e-post eller livechatt. den’som att ha en dedikerad affärsrådgivare som hjälper dig att sälja din konst online.

Sammantaget har Wix en perfekt balans mellan att göra det enkelt att designa ett onlinegalleri och hjälpa dig att sälja dina produkter.

Squarespace

Squarespace är den bästa plattformen för att skapa en visuellt imponerande webbplats. De erbjuder ett stort urval av professionellt utformade mallar.

Så om du’som en målare eller fotograf kan Squarespace vara det bästa stället att sälja konst online.

Deras mallar är väldigt snygga och det vita utrymmet gör att ditt konstverk dyker ut på skärmen. De’gör dig fräsch och ge ditt arbetsrum att andas. Squarespace’s redaktör är inte lika intuitivt som Wix, men du kan fortfarande lära dig repen snabbt och gilla Wix där’det finns gott om kundsupport.

Squarespace’s planer är en touch dyrare än Wix, men har imponerande funktioner. Detta inkluderar obegränsad sidor, lagring och bandbredd. Squarespace’s e-handelsplaner är mycket attraktiva. E-handelsfunktionen är helt integrerad. Detta innebär att du kan ställa in betalningar och lägga till dina konstverk i ditt onlinegalleri utan att krassa med plug-ins från tredje part.

Perfekt om du’vill du hantera ditt onlinegalleri på ett ställe.

En sak att notera är att med Squarespace (till skillnad från Wix) kan du ändra mallar även efter att du har valt ett. Det här är mycket praktiskt om du inser att en annan mall passar din konst’s behöver bättre.

Vi gillar särskilt kontrollen du får över produktvarianter, som är olika versioner av samma produkt. Du kan till exempel sälja ett tryck av Golden Gate Bridge i rött, blått och grönt. Varje färg skulle vara en annan variant.

Den här typen av flexibilitet gör att du kan ge en fantastisk upplevelse för kunder som köper din konst. För att utöka funktionaliteten på din webbplats tillhandahåller Squarespace en rad officiella integrationer. den’är mer begränsad i omfattning än Wix’erbjuder, men integrationer är inbyggda i plattformen. Det här är bra för enkel användning eftersom du kan ställa in dem utan att lämna din Squarespace-webbplats.

squarespace mallar artisterKvadratområdet är känt för sina fantastiska mallar. Detta exempel, ‘Wells’, är populär bland fotografer

Weebly

Weebly är den enklaste byggaren att använda enligt vår åsikt.

Om du’När du letar efter den enklaste vägen att sälja konst online är Weebly värt att överväga.

Weebly’s mallar är solida och tydliga. De’är lätt på ögat, men inte så iögonfallande som Squarespace’s eller Wix’s.

Vi gillar Weebly’s enkla dra-och-släpp-redigerare. Att göra ändringar på din webbplats är mycket smidigt och gör det inte’t tar upp mycket av din tid.

För att inte tala om det ger en konstnär som du utrymme att flexa dina kreativa muskler…

Weebly’s e-handel erbjudande är också ganska anständigt. Även på Starter-planen kan du sälja upp till 10 produkter och få hjälp med (SEO) sökmotoroptimering. SEO är där ditt galleri rankas i Google när människor söker efter onlineinnehåll relaterat till din konst. Ju bättre din ranking, desto större chans har du’Jag hämtar trafik (och försäljning).

Tänk på det som att ha ett iögonfallande tecken utanför ditt tegel- och murbrukgalleri. Ju bättre ditt skylt och desto mer relevant är det för dina kunder, desto mer troligt är att människor går in i ditt galleri.

När du testar byggare av onlinebutiker ställer du dig själv dessa frågor:

 • Tycker du att det är enkelt att göra ändringar i webbplatsens utseende och funktionalitet?
 • Kan du lägga till nya konstverk?
 • Finns det tillräckligt med design variation?
 • Visa mallarna i bästa ljus?
 • Är kundsupport tillräckligt bra när du träffar ett block?

squarespace lera mall artisterMallar som är designade för onlinebutiker hjälper dig att sälja dina konstverk i en stilfull miljö, inte bara visa dem. Titta bara på det här exemplet från Squarespace!

Är du fortfarande inte säker på vilken byggare som är bäst för din konstbutik online? Vill du få rekommendationer anpassade efter dina behov?

Vi’Vi har skapat denna fråga med fyra frågor som kommer att rekommendera vilken byggare som passar dig baserat på dina svar. den’är snabb, enkel och gratis!

webbplats byggmästare frågesport 3

Registrera dig för en e-handelsplan

“För att få ut mesta möjliga av din konstbutik online, du’Jag måste välja att välja en plan som låter dig acceptera betalningar online, samt hantera försäljning och leveranser.”

Om du vill sälja din konst online behöver du mer än bara en webbplats. Du behöver en webbplats för e-handel. Försäljningen på online-konstmarknaden nådde 3,75 miljarder dollar 2016 – en ökning med 15% jämfört med 2015 (Hiscox).

Utan en webbplats som kan acceptera försäljning riskerar du att missa. Stora namn som Christie’s dominerar, men där’Det är ingen anledning att du kan’t ta en bit av pajen.

Våra topp-tre byggare’ priserna börjar från 8 $ per månad. Mindre än ett badkar med färg från Walmart!

De mest grundläggande planerna för att sälja konst online är:

 • Wix e-handel – $ 17 / månad
 • Squarespace Business – $ 18 / månad
 • Weebly Starter – $ 8 / månad

Låt mig förklara varför en betald e-handelsplan är en smart investering.

Utan en betald plan visar din webbplats din byggmästare’s logotyp och ditt domännamn kommer att knytas till din byggare.

Till exempel på ett gratis plan skulle ditt domännamn vara wixsite.myart.com.

Du behöver en betald plan för att få ett personligt domännamn. Detta är ett namn på din webbplats som inte har någon hänvisning till din byggare. Till exempel yournameartwork.com. (Vi’har fått mer om domännamn på ett ögonblick).

Betalda planer tar också bort all annonsering på plats. På en gratis plan, din byggare’s logotyp visas på din webbplats.

Att ha ditt eget domännamn och bli av med annonser innebär att du kan skapa en webbplats med din personlighet.

Den obegränsade bandbredden du får på en betald plan är särskilt användbar för artister. Bandbredd är mängden trafik och data som din butik kan hantera. Tänk på det som antalet bilar och lastbilar en bro kan ta innan den kollapsar. Konstwebbplatser har ofta en stor belastning eftersom de behöver massor av högkvalitativa bilder. Men med obegränsad bandbredd du inte’Jag måste oroa dig för att stora filstorlekar bromsar din webbplats.

För priset på ett rörfärg varje månad kan du sälja din konst i ett online-galleri du’har skapat och du kontrollerar.

Även på en betald plan kan det ibland vara värt att uppgradera till en mer avancerad plan. Du kan till exempel sälja konst online med Weebly Starter. Men du’är begränsad till 10 produkter och kunder kommer att kassa på en Weebly.com-adress.

Det här är som att be en kund i ett verkligt galleri att korsa vägen och slutföra beställningen i en annan byggnad när de vill göra inköp.

Om du uppgraderar till Weebly Business, kassar kunder på din domän och du kan sälja obegränsade produkter (konstverk).

För att jämföra prisplanerna för våra toppbyggare för att sälja din konst online, kolla i tabellen nedan:

Din Builder-funktioner grundläggande avancerad logo-Wix-100x100 Välj din planläsningsprövning Premium Support Återvinning av vagn Gratis SSL-certifikat Välj din planläsningsprövning Välj din planläsningsprövning Premium Support Återvinning av vagn Gratis SSL-certifikat Välj din planläsningsprövning logo-Weebly-100x100 Välj din planläsningsprövning Premium Support Återvinning av vagn Gratis SSL-certifikat Välj din planläsningsprövning

Är du inte säker på några av funktionerna i diagrammet? Låt mig förklara:

Premium Support – När du arbetar med hur du säljer din konst online kan du behöva lite hjälp på vägen. Webbplatsbyggare med premiumstödssystem har hjälp tillgänglig via telefon, e-post och livechatt.

Övergiven vagn återhämtning – Om din kund älskar ditt konstverk, lägg det i sin kundvagn men gör det inte’T köp det faktiskt, den här funktionen skickar dem automatiskt ett e-postmeddelande som varnar dem om deras glömda köp. Detta påminner dem om hur mycket de älskar ditt arbete och uppmanar dem att återvända och (förhoppningsvis!) Köpa det – öka din försäljning och vinst!

SSL-certifikat – Detta innebär att all information som skickas genom din onlinekonstbutik kommer att göra det säkert och säkert. Varken du eller dina kunder behöver oroa dig – och en säker kund är en lycklig kund!

4

Att välja ditt domännamn

“En stor del av att sälja din konst online är att välja ett domännamn. Ett bra domännamn ger ditt onlinegalleri en identitet och betyder att fans av ditt arbete kan hitta dig.”

Tänk på ditt domännamn som internetekvivalenten för din studio’s adress. den’s lite i URL: en som identifierar din butik. Om Picasso till exempel hade en webbplats kan URL-adressen vara https: // www.picassoart.com. jag’Vi har lagt domännamnet i fet stil.

Med någon av våra rekommenderade byggare’ e-handelsplaner, du får ett gratis domännamn under ett år. Du kan också få ett domännamn från registratorer som Domain.com, men att göra det genom din byggare gör processen mycket enkel.

Inte illa eh?

Här är fyra snabbtips som du kan använda för att välja ett bra domännamn:

 1. Håll det kort – ju längre ditt domännamn, desto svårare är det att komma ihåg. Vi rekommenderar inte längre än fyra ord.
 2. Gå lokalt – om du’om en artist som arbetar inom ett visst område, tänk på det inklusive det i domännamnet. Detta kan också fungera om din stil är kopplad till ett visst område. Du kan hämta upp sökningar från personer som letar efter konst om ett specifikt land. Tänk på att om du flyttar ditt domännamn kan förlora relevansen.
 3. Inkludera ditt namn – helst ditt efternamn, eller namnet du’är känd av som en konstnär. Kolla till exempel konstnären Brad Albright’s webbplats – alrightillustration.com.
 4. Gå nisch – För att sticker ut från mängden, överväg att lägga till ett nyckelord som rör den typ av konst du skapar. Ett nyckelord är ett ord som beskriver innehållet på en sida. Människor använder dem i sökmotorer när de’försöker hitta något. Till exempel kan kunder som letar efter bilder på Texas skriva ‘Texanska målningar’ till Google. Austinartgarage.com är ett bra exempel på en webbplats med denna metod. Ju mer ditt domännamn kan spegla ett nyckelord, desto större chans har du att visas högt i sökningar efter det sökordet.

Ett unikt domännamn lägger till den personliga känslan och gör att ditt galleri ser professionellt ut.

5

Välj en mall

“Att välja en mall är där du väljer hur din onlinekonstbutik ser ut. Du kan låta dina kreativa juice flyta”.

Mallar är fördesignade stilar som avgör utseendet på din online konstbutik. Byggare som Wix och Squarespace har ett stort urval av professionellt utformade mallar. Förbefolkat innehåll gör det enkelt att byta ut din egen och sälja konst online verkligen snabbt.

Tänk på mallar som en uppsättning kläder. Om du inte gör det’t som hur en uppsättning ser ut eller känns, du kan prova en annan på.

Välj ett tema som visar upp din konst. Stora bilder och mycket vitt utrymme kommer att se till att dina konstverk visas korrekt.

Experimentera med olika mallar från din byggmästare och se till att den har de funktioner och funktionalitet som ditt galleri behöver. Till exempel Squarespace’s Flatiron-mall stöder multimedia, vilket gör den populär bland regissörer och illustratörer.

squarespace flatiron mall artisterFantastiska mallar som Flatiron är perfekta för konstnärer som vill visa upp och sälja verk online

Att välja en mall kan känna sig lite överväldigande. Wix har över 510 att välja mellan, så vi vet hur du mår!

Urban Art Store, till exempel, riktar sig till gatukonstnärer som arbetar med tryck. Det kommer med en ‘Handla om’ och ‘Kontakt’ sida och låter dig lägga till konstverk till en ‘affär’ sektion.

wix urban art store mall artisterWix-mallar som Urban Art Store skapar dig med en butik och ‘handla om’ och ‘Kontakt’ sidor. Allt du behöver göra är att lägga till konstverk och information!

Känner mig fortfarande lite förlorad?

Du kan filtrera mallar efter olika kategorier, vilket hjälper till att begränsa ditt val.

Don’t begränsas till bara mallarna i din kategori. Eftersom du kan anpassa mallar (mer om detta nedan) kan du välja från ett brett sortiment.

Vissa mallar kan verka dyra, men tänk på det som en långsiktig investering på din webbplats. Om det hjälper dig att sälja konst online, kommer det snart att lönas!

Alla våra rekommenderade byggare’ mallarna är mobilvänliga. Detta är ett enormt plus eftersom fler och fler människor använder olika enheter för att bläddra och handla online. Faktiskt kommer mobil e-handel att utgöra 45% av den amerikanska e-handelsmarknaden fram till 2020, enligt Business Insider.

Du vill ha en bit av den pajen rätt?

6

Anpassa din mall

“Att välja en mall för att sälja din konst online är bara början. Nästa upp är att anpassa din mall för att skapa ett onlinegalleri med din personlighet.”

Webbplatsbyggare låter dig lägga till nya sidor och funktioner som ‘Shoppa nu’ knappar tills du’har skapat webbplatsen du’är nöjd med.

Det bästa du kan göra är att komma igång.

Här är några hopppunkter för inspiration:

 • Lägg till din logotyp och varumärke på hemsidan för att stämpla ditt märke på din nya webbplats.
 • Skapa en ‘Handla om’ sida och lägg till innehåll som beskriver din berättelse som konstnär
 • Ladda upp ett konstverk du’vill sälja och ge den en titel
 • Lägg till ett kontaktformulär så att besökare kan komma i kontakt med dig

Om du’Om du funderar på att anställa en designer kan det i slutändan kosta mer än du tror.

Formgivare är dyra och där’ingen garanti för att de kommer att producera dig’är nöjd med. Detta beror på att de’tolkar dina idéer. Även efter flera redigeringar kanske de inte producerar det du vill ha. Invester lite tid i din byggare och dig’Jag kan skapa en webbplats som uppfyller dina behov.

7

Hur du visar upp din konst

“Online-konstmarknaden har nu en andel på 8,4% av den totala konstmarknaden – upp från 7,4% 2015,” (Hiscox)

Att sälja konst online blir viktigare för konstnärer.

Men här’gnugga: dina konstverk kommer bara att vara lika effektiva som den bild du använder i din butik.

Att sälja konst online med sub-par-fotografier skulle vara som att skicka in en CV utan dina bästa arbetsresultat. Vad du’vi gjort kan vara bra. Men du’undervisa dig själv när det verkligen räknas.

Om du’ser du allvarligt med att sälja din konst online, överväga att anställa en professionell fotograf. Eller åtminstone investera i en bra digital kamera (10 megapixlar eller högre).

Wix, Squarespace och Weebly låter dig alla visa upp din konst i högsta bildkvalitet. den’Det är bäst att se till att alla bilder du laddar upp har samma storlek. Detta sparar utrymme och upprätthåller kvalitet.

Du kan markera viktiga funktioner i ditt arbete. Kunder kan också titta på närbilddetaljer och strukturer och se arbetet från olika vinklar.

Wix artister fotograf mallMed butiksbyggare kan du ladda upp bilder av hög kvalitet för att sälja din konst. Detta exempel från Wix visar fotografen’s sortiment och kvalitet.

När du laddar upp dina konstverk, se till att du lägger till alt-taggar och metabeskrivningar.

Alt-taggar ser till att dina bilder bidrar till Google’s förståelse för din webbplats som helhet. Ju bättre Google förstår din webbplats, desto bättre blir din ranking. Ju bättre din ranking, desto fler kunder kommer du att locka. Tänk på alt-taggar som ett biblioteksklassificeringssystem. De hjälper Google att organisera och kan ta med sig rätt bilder till användare’ uppmärksamhet när du söker på nätet.

Metabeskrivningar betyder vad din webbplats handlar om. De hjälper också till att ge din webbplats ett boost i Google’s rankningar. De’som korten under fungerar i ett museum.

8

Skriva oemotståndliga beskrivningar

“79% av kunderna vill ha mer bakgrundsinformation om artisten och objektet.” (Hiscox)

Så vad ska du göra?

Ta dig själv tid att skriva djupgående beskrivningar för dina konstverk.

Dela dina beskrivningar i två avsnitt. Jag kallar dessa: fakta och historien.

Fakta inkluderar:

 • Mått – centimeter och tum. För att sälja konst online måste du se till att kunder vet att konstverket kommer att passa där de planerar att visa det.
 • material – vad du gjorde konstverket ur. Akrylfärg eller gips, till exempel. Också värt att inkludera dukstypen.
 • Pris – hur mycket arbetet kostar.
 • Leverans – dina bud- och fraktalternativ.
 • Förpackning – bubblar du in wrap-verk? Kan kunden få konstverket rullat och sträckt?

Gå igenom konstverket regelbundet för att kontrollera att den här informationen är aktuell.

…Och berättelsen:

Kunder gillar historier. Don’t vara rädd för att förklara varför du skapade konstverket och hur.

Tänk på ditt arbete som liknar en självbiografi i en stor bokhandel. Människor är mycket mer benägna att köpa boken om suddigheten förklarar backstory.

Förklara i varje konstverk:

 • Varför du använde speciella tekniker eller material för att skapa verket
 • WHO eller vad som inspirerade dig
 • Vad det betyder personligen för dig som konstnär
 • På vilket sätt det avser hela ditt arbete

För att fylla på det, se till att dina konstverk’ beskrivningar är nyckelrik.

Till exempel, om du’har målade ett naturskönt landskap på den texanska landsbygden, kan din beskrivning läsa:

“Fantastisk målning av Texan landskap i vattenfärg av en lokal konstnär”.

Orden i fetstil är nyckelord.

Vad’s vikten av detta?

Konstköpare (dina potentiella kunder) som söker på Google kommer mer sannolikt att hitta dig. Så i det här exemplet kan du locka en köpare som letar efter en akvarellmålning av den texanska landsbygden.

Att använda nyckelord är en bra-brainer.

Slutligen, gå igenom din beskrivning och kolla om stavning eller grammatikfel.

Stava- och grammatikfel är det enklaste sättet att få ditt galleri att se slarvigt ut. Du kanske har ett vackert konstverk, men om beskrivningen är slapdash kommer du att kämpa för att sälja den. Kunderna vann’Jag litar på dig. Om de inte gör det’Jag litar på dig, de vann verkligen’köp från dig.

weebly konstaffär om ossSkapa en ‘Om oss’ sidan och att berätta för dina besökare om din konstnärliga resa är enkelt att använda de bästa webbplatsbyggarna 9

Prissättning av dina produkter på rätt sätt

Föreställ dig detta: du’Vi har skrivit en engagerande beskrivning och använt en fantastisk bild. Ditt konstverk är klart att säljas.

Innan du börjar räkna dollar, hänga på en sekund.

Du måste få rätt prissättning – och inte bara ta ut vad du tycker att dina konstverk är värda.

Prissättning av konst är en känslig vetenskap och måste ta hänsyn till flera olika faktorer. Det har mer att göra med marknaden för konst än dig som konstnär. Gör din forskning för att få ett riktmärke för pris.

Ta hänsyn till:

 • Din karriärhistoria / CV
 • Tidigare försäljningshistorik
 • Din specifika nisch på marknaden

Tänk på det som fastighetspriser. Bostadspriserna är baserade på vad andra fastigheter har sålt för i grannskapet. En herrgård med 10 sovrum i Beverly Hills kommer att prissättas mycket annorlunda än exakt samma fastighet i Nevadaöknen.

I konstvärlden ska du byta ut kontekst. Din konst kanske liknar annan konst som’s säljs i:

 • Stil
 • material
 • Den tid det tar att skapa
 • Publik
 • Datum gjort

När du’Vi har jämfört dina konstverk med resten av marknaden, det’det är dags att prissätta det. För att sälja konst online är detta ett viktigt steg.

Läs vidare för några tekniker du kan använda för att hitta ett rimligt pris när du säljer din konst online.

fyrkantiga prissättningskonstverkAtt lägga till produkter med priser är enkelt på en webbplatsbyggare’s e-handelsplan. Var dock försiktig så att du inte säljer för många föremål. Det riskerar att billiga dina konstverk.

 • Hitta en konstnär som’liknar dig och se vad de tar ut. Jämför med geografisk plats, erfarenhet och produktionshastighet.
 • Pris för ditt arbete baserat på god gammal tid, arbete och material. Mest relevant om du’har precis börjat. Använd din kalkylator och träna en timlön du’är nöjd med. Multiplicera det med tiden det tog att skapa dina konstverk och se till att du täcker materialkostnader och frakt.

En sak att komma ihåg: se till att dina priser är konsekvent. Dina kunder kommer att förlora förtroendet för dig om de hittar dig’Vi har sålt ditt arbete billigare någon annanstans.

Var ska du visa priser?

De två mest populära sätten att visa priser när man säljer konst online är:

 1. På själva konstverket
 2. På en separat prissida (butiksbyggare gör det enkelt att skapa nya sidor)

Ta reda på vem dina kunder är och välj den som bäst passar dig. Om du inte gör det’t vill att priset ska påverka dina kunder’ upplevelse av din konst, alternativ 2 är attraktivt.

10

Kategorisera ditt konstverk

Precis som alla framgångsrika e-butiker, bör dina konstverk ordnas ordentligt.

När du går runt i ett museum är rummen kuraterade. De’arrangeras efter tema, artist eller period i historien. Besökare kan gå runt i galleriet och inte gå vilse.

Varför skulle ditt online galleri vara annorlunda?

Alla våra tre bästa byggare låter dig skapa kategorier. Till exempel kan du skapa en ‘Presenterad samling’ av ditt bästa arbete som visas på din hemsida. Du kan också använda kategorier för att organisera dina konstverk i en logisk struktur. Besökare (potentiella köpare) kan hoppa till det konstverk de vill ha. Det här skulle kunna vara:

 • En typ av konstverk – till exempel skulptur eller målning
 • Ett tema – landskap eller porträtt
 • En period i din karriär – 2001-2011

Att lägga till en relaterad och rekommenderad konstavsnitt är ett bra sätt att sälja.

Du kan också använda filter för att se till att kunder kan sortera efter olika typer av arbete, såväl efter pris, storlek, material och leveransalternativ.

Ett stort plus för webbplatsbyggare är att de hjälper dig att sälja ett stort antal verk, med flera varianter. Så om du’om du säljer ett tryck som finns i olika färger, kan du lista dessa färger som olika varianter av samma tryck.

I Squarespace kan du till exempel lägga till upp till 100 varianter för varje produkt (konstverk) du laddar upp. Kunderna kan välja mellan olika alternativ med hjälp av en rullgardinsmeny.

konstnär med samlingGruppera ditt bästa konstverk i en ‘Presenterad samling’. Du kan ställa in samlingen så att den ska visas på din hemsida och ge den en fin titel.

den’det är en bra idé att begränsa dig till 40-60 verk. Allt mer och ditt galleri kan bli orenligt.

Håll en sund balans mellan sålda och osålda. För många konstverk till salu och du riskerar att billiga din konst.

Lägg till äldre verk i en annan kategori. Att ta nyare verk framtill ger ditt onlinegalleri en känsla av fräschhet.

Möjligheterna för att anpassa ditt onlinegalleri är obegränsade. Lek i din byggmästare och hitta en struktur som återspeglar din stil.

11

Ställa in betalningar

“Nu sorteras dina konstverk i kategorier, låt mig gissa: vill du börja tjäna pengar? När allt kommer omkring dig’här för att sälja konst online, inte bara skapa ett galleri rätt?”

Det coola är att webbplatsbyggare gör det enkelt att acceptera betalningar.

wix art store prissätter konstverkMed hjälp av en e-handelsplan kan dina besökare lägga till dina konstverk i en kundvagn och köpa den. Inte bara titta och beundra!

Du kan ställa in en betalningsmetod och låta kunder köpa din konst med kredit- eller betalkort eller PayPal. Det tar bara några minuter i din byggmästare’s adminverktyg för att ställa in dina betalningsinställningar.

Här’hur lätt det är att ställa in betalningar i Wix, till exempel:

Navigera till butikschefen på vänster sida av din Wix Editor och slå ‘Hantera din butik’. Du bör hitta det enkelt att ansluta en betalning.

Kom ihåg, den som bygger dig’Om du använder för att sälja din konst online kan du be om hjälp.

Varje byggmästare har utmärkt kundsupport, så om du behöver hjälp är det bara att komma i kontakt! Du kan kontakta Wix, Squarespace och Weebly online eller via telefon.

12

Frakt och förpackning av dina beställningar

OK, jag vet vad du’tänker på det här stadiet.

“Hur ser jag till att konsten levereras säkert till klienten?”

Genom att se till att din konst är korrekt förpackad.

Förpackning av din konst

Att se till att dina produkter är korrekt förpackade är mycket viktigt.

När du utför en beställning måste du välja ett paketalternativ från din byggare. Välj ett paket som passar din leverans’s behov. Genom din byggare kan du kontakta budfirma som UPS och Fedex för att leverera dina konstverk. Dessa budfirma kommer att stödja de flesta typer av förpackningar.

Du’Jag måste välja pakettyp, vikt och dimensioner. Ofta kommer detta att bestämma det pris som din klient debiteras på kassasidan.

Kontakta din byggmästare’s kundsupport om du’är du osäker på vilken förpackning som passar ditt arbete.

Föreställ dig hur det skulle se ut om förpackningar tas om hand. Du kan spendera mer av din tid på din passion: dina konstverk.

Dröm inte längre!

Olika byggare låser upp olika leveransfunktioner genom integration med andra företag.

Wix Art Store, till exempel, kommer att hantera all frakt, förpackning och betalningsbehandling åt dig. Genom att ansluta din Squarespace-butik till ShipStation kan du arbeta med uppfyllandetjänster som paketerar och lagrar dina konstverk åt dig. De kommer då att hantera leverans när order börjar flöda in!

Låta’s packa upp några allmänna tumregler:

 • För utskrifter och affischer, du’har det bäst med kartongsändningsrör
 • Mindre tryck kan skickas i styva kuvert för kartong
 • Skydda utskrifter inuti förpackningen med stoppning eller bubbelmail.

Topptips: För att minska kostnaden för fraktmålningar, se om du kan sträcka ut duken, rulla den i ett rör och sedan skicka den. Detta kan sänka fraktkostnaderna för kunderna. Kunden kan då få duken att omlokaliseras lokalt.

Wix artwork ladda upp produktsidanAtt ladda upp dina konstverk i byggare som Wix är mycket enkelt. Du kan ge dem titlar och prislappar.

Ställa in frakt

Nästa steg efter sortering av förpackningar är att ställa in dina leveransinställningar.

För att göra detta måste du navigera till ‘frakt’ del av din byggmästare’s instrumentbräda.
Nyckeln är att hitta de leveransinställningar som passar din konstbutik. Du kan samarbeta med högsta budfirma som Fedex och UPS och integrera med tredje parts tjänster för att utöka dina leveransalternativ.

För att börja leverera din konst måste du ange en paketstorlek och en ursprungsadress. En ursprungsadress är särskilt viktig om du skickar din konst från en adress som’är inte din studio, kontor eller hem. Detta ser till att alla dina skatter och fraktpriser är korrekta.

Du behöver en fraktadress för att skriva ut etiketter och få offert.

Byggare som Wix och Squarespace kan göra det enkelt att installera effektiv frakt. Du har många alternativ till hands när du bestämmer dig för hur du skickar dina konstverk till kunder och hur du laddar dem.

Låt mig presentera några av dem:

 • Fraktpriser för schablonbelopp: alla dina konstverk kostar samma för att skicka. Attraktivt om du säljer konst med högt värde i små paket, till exempel handgjorda miniatyrer. Eller om dina konstverk har samma storlek och vikt.
 • Carrier Beräknad frakt: dina fraktkostnader beräknas automatiskt baserat på Fedex- och UPS-föreskrifter. Du måste ange varje konstverk’s storlek och vikt.
 • Beroende på vikt: fraktpriser varierar efter vikt. Det här är praktiskt om du säljer konst med väldigt olika vikter (som bronsskulpturer och illustrationer).
 • Leverans nästa dag: Leverans nästa dag är en stor dragning. Kontrollera om du har råd!
 • Priserna varierar efter region: du debiterar kunder olika belopp beroende på vilken region de har’är från.
 • Förvara eller lokal pickup: Jag älskar det här alternativet. Om du har en lokal närvaro är det ett bra sätt att bygga upp en personlig relation att bjuda in dina kunder att hämta konstverk.

Det finns så många olika leveransmetoder, vi rekommenderar att du kontaktar din byggmästare’s supportteam om du’du är inte säker på vilken som är rätt för dina behov.

Topptips: kunder, särskilt konstköpare, älskar den personliga känslan. Om du har tid, lägg till en anteckning i varje leverans som tackar dem för deras beställning.

Fraktkassasida för WeeblyDina kunder kan välja mellan en rad olika leveransalternativ när de kommer till kassan sidan 13

Försäkring! Skydda ditt konstverk från katastrof

Innan du börjar sälja din konst online, se till att du gör det’Vi har rätt försäkring.

Att sälja din konst online utan rätt försäkring skulle vara som att ha din bästa kostym på vintern men glömmer att ta ett paraply. Om det regnar är din kostym förstörd.

Flygbolag som FedEx och UPS kommer att erbjuda begränsad försäkring på de flesta paket. Till exempel är UPS ansvarig för skador upp till $ 100 för inhemska paket utan angivna värde. Om ditt konstverk överstiger detta måste du ange värdet när du ställer in sändningen.

Titta på de specifika täckningskostnaderna och begränsningarna för varje kurir’s försäkringsskydd. Ju mer värdefull din konst är, desto bättre försäkring bör du ha.

Kontakta din byggmästare om du gör det’är i tvivel.

14

Vad man ska göra om kopikater

När du bestämmer dig för att sälja konst online finns det risk för plagiering.

Internet är långt ifrån Vilda Västern, men det’Det är inte ovanligt att konstnärer får återanvända verk.

Förhoppningsvis kan vi se till att det inte gör det’det händer dig.

Oftare än inte där’är en oskyldig förklaring till plagiering. En besökare på din webbplats kan verkligen älska ditt arbete och vill publicera det någon annanstans.

Se till att ditt galleri har en ‘Kontakta oss’ sida med din e-postadress och telefonnummer. Ge fans så mycket chans att kontakta dig direkt. Det kan leda till fri publicitet!

Som sagt måste du vara redo att stå upp för dina rättigheter. Webbplatsbyggare kan hjälpa dig här.

Du kan skydda dina bilder med ett anpassat vattenmärke. Om du lägger till ditt vattenmärke smakfullt kan de verkligen förbättra ditt märke. Om någon skärmdumpar ditt konstverk är ditt vattenstämpel och varumärke fortfarande synliga.

Att hålla dina bildstorlekar nere hjälper också till att avskräcka plagierare. Bilder med en bredd av 1500 till 2500 pixlar och under 500KB i storlek är mindre enkla att skriva ut. Naturligtvis måste du använda högupplösta bilder för att visa upp din konst. Men försök att få en balans!

När du’Vi har hittat att någon har lyft ditt konstverk, börja med att kontakta dem själv. Förklara att du är den ursprungliga konstnären och de’använder ditt arbete utan tillstånd. Skicka ett e-postmeddelande innan du överväger rättsliga åtgärder.

I första hand är du rättigheter som konstnär. Om du tror att du’har varit offer för plagiering har du rätt att kontakta en upphovsrätt advokat.

15

Marknadsför din konstbutik

“En av de svåraste utmaningarna att sälja din konst online är att se till att rätt personer ser det”.

Don’låt dina kärleksfullt skapade konstverk lagras i ett ignorerat hörn av internet.

En del av detta handlar om SEO (eller hur väl optimerad din webbplats är för online synlighet). Men du kan också aktivt marknadsföra din konstbutik.

Våra rekommenderade byggare hjälper dig att integrera med olika verktyg för att driva din marknadsföring.

Här är några snabbtekniker du kan prova:

E-post marknadsföring

Anslut ditt onlinegalleri till en e-postplattform som MailChimp.

Att skicka e-post till dina kunder och fans är ett bra sätt att skapa en personlig relation. Du kan marknadsföra försäljning, annonsera popup-evenemang och dela nya konstverk.

Börja med att lägga till en prenumerationsknapp i ditt galleri. Du kan göra detta genom att klicka på en knapp i din byggare’s app store.

När din lista med prenumeranter växer samlar du mer information om dina kunder. Detta gör att du kan skicka riktade kampanjer. Om du till exempel vet att en kund är intresserad av oljemålningar kan du skicka ett speciellt e-postmeddelande med dina bästa oljemålningar. Kunden får ett mycket personligt e-postmeddelande. Du ökar din chans att göra en försäljning.

den’är en win-win.

Gå till dina byggare’ app store för att bläddra bland urvalet av e-postmarknadsföringsintegrationer.

Låt mig peka dig i rätt riktning:

 • Wix App Store
 • Squarespace Integrations
 • Weebly App Center

Sociala media

“Sociala medier blir allt viktigare för artister. Så mycket att 91% av gallerierna aktivt använder sociala medier för att marknadsföra sin konst, (Hiscox).

Lyckligtvis gör butiksbyggare det enkelt att ansluta ditt onlinegalleri till sociala medieplattformar.

Experimentera på Facebook, Flickr och Pinterest. Skapa evenemang på Facebook för gallerisäljning.

Samarbeta med andra artister via sociala medier och dela regelbundet dina åsikter om konst. Bli en del av de rätta konversationerna.

Tänk på att Facebook och Twitter var de två dominerande kanalerna 2016, men Instagram är den växande kraften. 57% av gallerierna säger att de tycker Instagram är det mest effektiva när det gäller att öka medvetenheten, jämfört med 42% som säger Facebook (Hiscox).

Precis som e-postintegration kan du hitta tillägg på sociala medier i din byggare’s app store.

Skapa en blogg

“Detta är den enklaste formen för marknadsföring. Om du verkligen inte gör det’t har tid att spara, borde du göra det här!”

Börja blogga genom att lägga till en ny sida i ditt onlinegalleri. När du har skapat din blogg börjar du skriva om din passion.

Hur kan det hjälpa dig att sälja din konst online?

Att berätta din historia hjälper dig att få kontakt med dina kunder. Ju fler kunder känner att de kan relatera till dig, desto mer troligt är de att köpa från.

Byggare erbjuder enkla redigeringssystem och verktyg för att marknadsföra din blogg på sociala medier. Google älskar särskilt nytt innehåll och kommer att gynna din webbplats om det’uppdateras regelbundet.

De’är en one-stop-shop för att driva en framgångsrik blogg.

squarespace bloggsidaPå din blogg kan du introducera en ny samling och förklara inspirationen bakom den. Detta ger dig en verklig anslutning till dina kunder. 16

Offline v Online: Tänk på en pop-up-butik

Att sälja konst online bör INTE ersätta några offlineinsatser. Om du driver ett galleri, ställer ut på utställningar eller säljer konst i lokala kaféer eller restauranger, fortsätt med det.

Om du inte gör det’t, nu’det är den perfekta tiden att börja.

Din off-line och uppkopplad försäljning bör inte vara separat. Tänk på dem som din vänstra och högra hand. De båda bör arbeta tillsammans för att marknadsföra ditt arbete och hitta kunder.

Eftersom det här är en guide för att sälja konst online, vann vi’t gå in i massor av detaljer…

Men vi kommer att beröra en eller två tekniker som du kan börja pröva direkt:

 • Samarbeta med ett galleri – kolla galleriet’s sociala mediekonto för att få en uppfattning om dess storlek och konstnärliga fokus. Om det de gör i linje med ditt arbete, varför inte hoppa in och slå upp en relation? Kontakta dem med en professionell e-post, inte via sociala medier.
 • Pop-up affär – Detta kan vara så enkelt som att fråga en lokal konst & hantverk butik för att låta dig starta butik under en vecka. Du kan också be lokala kaféer eller matgäster att hänga ditt arbete på sina väggar.
 • Öppna din studio för allmänheten – Om du arbetar i en studio, kasta upp dina dörrar och bjud in människor i. Annonsera evenemanget i lokala barer och kaféer och naturligtvis i ditt nya onlinegalleri.

En sak att komma ihåg: se till att dina priser är desamma offline som på din webbplats. Kunder kommer att känna sig tappade om de loggar in på ditt onlinegalleri och hittar olika priser än när de såg själva konsten.

Wix artist mall hemsidaDu kan meddela alla verkliga utställningar eller popup-gallerier på din nya webbplats’s hemsida 17

Slutsats – Dags att börja sälja din konst online!

“Att sälja konst online är nu möjligt för alla konstnärer – oavsett hur stora eller små eller hur säker med teknik”.

Du kan skapa ett online-galleri för att visa upp din konst för världen. Utöver det kan du sälja din konst online via ditt galleri.

Det enklaste sättet att göra detta är att använda en byggmästare som ger den funktionalitet du behöver för att skapa en onlinebutik.

Gör inga misstag med det: du behöver en webbplats om du’är en konstnär.

“Idag’s konstmarknad, en konstnär utan webbplats skulle vara som en båt utan segel. Du kanske flyter runt, men du’ger dig inte den bästa chansen att gå vidare.”

Webbplatsbyggare’ e-handelsfunktioner innebär att din webbplats också kan generera intäkter.

I den här guiden, vi’Vi har förklarat några av de viktigaste aspekterna av att sälja konst online.

Nu är du’Jag vet hur du lägger till dina produkter, ställer in betalningar, sorterar frakt och resten!

Det här är den del där du lägger efterbehandlingen till ditt galleri och börjar ta order!

Bara för att sammanfatta…

Bästa sättet att sälja konst online

Våra tre bästa byggare för att sälja konst online är:

 1. Wix
 2. Squarespace
 3. Weebly

Wix beror på att den kombinerar bra e-handelsfunktioner med en rad mallar. den’är väldigt enkelt och intuitivt att använda.

Någon av våra rekommenderade byggare kommer att sortera dig eftersom de tar hand om alla tekniska aspekter av att driva din butik. Du gör inte’t behöver anställa utvecklare eller designers, eller lära dig kod själv, för att hålla ditt onlinegalleri igång.

Använd de gratis tester som finns tillgängliga från varje byggare för att ta reda på vilken du tycker är lättast att använda.

Som Picasso sa, “handling är den grundläggande nyckeln till all framgång”.

Så varför vänta, vidta åtgärder och sälja din konst online idag!

Gå till toppen

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map