Bästa verktyg för online-affär

De små affärsverktygen du behöver veta om

Att driva ett företag innebär att man ständigt håller ett öga på kostnaderna samtidigt som man försöker se till att saker går smidigt. Och medan lite forskning avslöjar massor av billiga verktyg där ute som lovar att göra ditt liv enklare, kan det vara svårt att skilja de värdefulla från massorna. Den där’varför vi’har gjort det åt dig.


I den här guiden, du’Jag hittar en samling verktyg för småföretag som hjälper dig att driva produktivitet och kreativitet utan att bryta banken. Vi använder många av dessa verktyg dagligen själva och har organiserat våra resultat i följande kategorier:

 1. Webbplatsverktyg
 2. Marknadsverktyg
 3. Betalningsbearbetningsverktyg
 4. Märkesverktyg
 5. Organisations- och kommunikationsverktyg

Om du vill kan du hoppa vidare till den kategori du har’är mest intresserad av – men vi tror att alla verktyg nedan har något bra att erbjuda!

1

Webbplatsverktyg

Wix e-handel

wix e-handel hem

Vad det är: Wix eCommerce är en av många e-handelsbyggare som erbjuder det snabbaste och enklaste sättet att skapa en onlinebutik. Webbplatsbyggare av e-handel erbjuder alla fångster i en onlinebutik, från produktsidor till köpkorgar. Vi’Vi har valt Wix eCommerce som en stor webbplatsbyggare för små företag på grund av dess valuta för pengarna och användarvänligheten. Wix erbjuder webbmalldesign för e-handel som du kan anpassa i en dra-och-släpp-redigerare så att du vann’t behöver någon kodningskunskap eller tekniska färdigheter för att kunna konfigureras. Dessutom ingår redan ett antal försäljningsverktyg med Wix eCommerce, som möjligheten att zooma in på produktbilder och massimport av produktvarianter från ett kalkylblad.

Vad det kostar: Planerna börjar på $ 23 / månad.

Varför du behöver det: Kort sagt, du’Jag behöver en webbplats för byggare av e-handel om du vill sälja online! Att skapa en e-handelswebbplats verkar som om det borde vara en enorm uppgift med massor av rörliga delar, men det gör det inte’det måste jag vara – alls. Byggare som Wix eCommerce gör denna uppgift inte bara genomförbar utan också rolig. En av användarna vi pratade med beskrev bekvämligheten med att formatera en webbplats med Wix: “Det ser riktigt professionellt ut, även efter att bara ha lagt till ett par knappar på hemsidan. Det är bara väldigt rent, och du kan enkelt identifiera var saker är och hur det skulle se ut när det publicerades.”

Vill veta mer?

 • Kolla in vår ranking av de bästa e-handelsplattformarna för att se vilka större spelare som är
 • Läs våra individuella recensioner av Shopify, Wix eCommerce och BigCommerce för en bättre titt på de tre bästa plattformarna

Domain.com

Vad det är: Domain.com är en domännamnsregistrator, eller ett företag som hanterar reservationen för domännamn. Du kan använda Domain.com för att söka efter ett namn du vill, se om det’s tillgängliga för användning och registrera antingen ditt domännamn (om det aldrig har använts tidigare) eller köpa ditt domännamn från den nuvarande ägaren.

Vad det kostar: den’är gratis att söka efter tillgängliga domännamn på Domain.com. När du hittar ett domännamn som du gillar kan du köpa det för $ 10-20 per år.

Varför du behöver dem: Ett minnesvärt, tydligt domännamn är viktigt eftersom det’s vad potentiella kunder kommer att skriva i sin sökfält för att komma till din webbplats. Du kan tänka på det som ditt företag’s “adress” i internet-land (vår domän är WebsiteBuilderExpert.com). Att köpa en domän som slutar i ett välkänt tillägg, som -.com eller -.net, är också viktigt för att öka förtroendet för ditt varumärke.

Vidare information

 • Kolla in vår nybörjare’s Guide till domännamn för en fullständig uppdelning
 • Bättre din budget med vår prissättning för domännamn

2

Marknadsverktyg

Konstant kontakt

konstant kontakt hem

Vad det är: Constant Contact är en e-postmarknadsföringsprogramvara som låter företag organisera och skicka obegränsade e-postmeddelanden med anpassningsbara, mobiloptimerade mallar. Du kan enkelt samla e-postadresser från olika källor (som Facebook eller din webbplats) och segmentera prenumeranter i olika listor. Du kan också spåra dina resultat, vilket kommer att göra framtida sändningar bättre riktade.

Vad det kostar: 60-dagars kostnadsfri testperiod, med betalade planer som börjar på $ 20 / månad.

Varför du behöver det: E-postmarknadsföring är ett viktigt sätt att hålla kontakten med kunderna. Ännu viktigare är den anpassning som du kan lägga till i varje e-post som skickas, så att du kan se till att varje kund vet att de har det’uppskattas.

HootSuite

Vad det är: HootSuite är en plattform för hantering av sociala medier. Det fungerar i princip som en instrumentpanel där du kan kontrollera hela ditt företag’s sociala mediekonton på ett ställe.

Vad det kostar: 30-dagars gratis provperiod, med betalade planer som börjar på $ 29 / månad.

Varför du behöver det: När det gäller verktyg för småföretag är Hootsuite en marknadsföringsperle eftersom den låter dig övervaka vad folk säger om ditt varumärke på nätet. Du kan sedan svara direkt på alla kanaler, vilket är bra för att driva engagemang. Dessutom kan du göra konkurrentundersökningar och ta reda på vad folk verkligen vill ha av ditt varumärke.

BuzzSumo

Vad det är: BuzzSumo är en forskningsplattform som låter dig övervaka det mest populära innehållet efter ämne och spåra stigande trender. Till exempel vår sökning efter “innehållsmarknadsföring” avslöjade de aktuella tre mest delade innehållen för det sökordet:

exempel på Buzzsumo-sökning

Den mörkblå cirkeln representerar andelar på Facebook, ljusblå är Twitter och så vidare över kanaler. Du kan också identifiera personer med inflytelserika sociala medieprofiler i olika nischer.

Vad det kostar: 7-dagars kostnadsfri provperiod, med betalda planer från 79 $ / månad.

Varför du behöver det: Du kan’t producerar aktuellt innehåll om du inte gör det’Jag vet vad’är aktuell. Med BuzzSumo, du’Jag vet vilka innehållstrender som får flest likes och delar, och du kan replikera den framgången. den’är också ett bra verktyg för att hålla reda på dina konkurrenter’ innehåll prestanda.

Vidare information

 • Hur man marknadsför en produkt – Se till att ditt hårda arbete inte gör det’t går obemärkt
 • 5 Bästa webbplatsbyggare för SEO – Marknadsföring är hårt arbete, men rätt webbplatsbyggare kan ta bördan från dina axlar

3

Betalningsbearbetningsverktyg

Rand

strip hemsida

Vad det är: Stripe gör det möjligt för företag att ta emot betalningar från kunder via internet. Det skiljer sig från den mättade marknaden för betalningsprocessorer på grund av hur väl den integreras med e-handelswebbplatser. Kunderna vann’t omdirigeras till en tredje parts webbplats när de betalar; istället de’Jag kommer att njuta av bekvämligheten med att bo på din webbplats. Och Stripe är också bekvämt för köpmän: med en enda integration kan du acceptera över 135 valutor.

Vad det kostar: Stripe prissätts per transaktion, vilket innebär att du vann’t medföra några installationsavgifter. Istället du’Jag betalar 2,9% + 30 cent per framgångsrik kortavgift. En ytterligare avgift på 1% krävs för valutakonvertering på internationella kort.

Varför du behöver det: Stripe byggdes för att integrera med e-handel webbplatser, så det’Jag hjälper dig att leverera en bättre shoppingupplevelse på plats. Det har massor av stöd från de stora aktörerna inom e-handel, från Wix till BigCommerce, så du vann’t måste oroa dig för knepiga installationer eller brist på support.

Shopify betalningar

Vad det är: Medan Stripe integreras med en rad webbbyggare av e-handel – inklusive Shopify – är Shopify Payments exklusivt för, du gissade det, Shopify. Om du’använder du Shopify som din e-handelsbyggare, sedan där’Det är mycket att älska med sin egen betalningsprocessor.

Vad det kostar: den’är gratis med hela Shopify’s planer, som börjar på $ 29 / månad. Dessutom vann du’t debiteras eventuella transaktionsavgifter.

Varför du behöver det: Shopify Betalningar är det enklaste sättet att börja acceptera betalningar som handlare. Du vann’t måste skapa ett konto hos en tredjepartsleverantör, och du’Jag har tillgång till Shopify’s supportteam dygnet runt om du någonsin stöter på problem.

Läs mer

 • Läs vår fullständiga Shopify Betalningar granskning för en närmare titt på detta verktyg
 • Hur man accepterar betalningar online – vår guide till framgång för e-handel

4

Märkesverktyg

Wix Logo Maker

wix logo maker hem

Vad det är: Wix Logo Maker tillhandahåller de verktyg som krävs för att skapa en företagslogotyp, och du gör inte’Jag måste lägga in något svårt designarbete. Istället du’Jag svarar bara på några frågor om din typ av företag och dina personliga designpreferenser, så kommer Wix att skapa en logotyp för dig. Du kan alltid anpassa teckensnitt / färgschema / storlek efteråt, så du’kommer garanterat att gilla slutresultatet.

Vad det kostar: Logotyptillverkaren är gratis att använda och du kan ladda ner ett gratis prov på slutresultatet. Om du’Jag vill köpa din logotyp, Basic Logo-paketet är $ 12.99 och innehåller högupplösta filer och fullständiga kommersiella användarrättigheter. Du kan också välja Professional Logo-paketet för 49,99 dollar, som innehåller högupplösta filer, fullständiga kommersiella användarrättigheter, vektorfiler, ett socialt mediakit, en varumärkesguide och utskriftsklara filer.

Varför du behöver det: 65% av småföretag är villiga att betala upp till $ 500 för en ny logotyp, men du gör inte’t måste. Wix Logo Maker är ett kostnadsbesparande sätt att använda professionella designverktyg och insikter. Alternativet att anpassa din logotyp garanterar dig’Jag kommer att vara nöjd med slutresultatet och du får full kommersiell användning av alla logotyper du skapar.

Duk

Vad det är: Canva är en designplattform som låter dig skapa professionell grafik för att tjäna alla ändamål, från stapeldiagram till social media-vänlig infografik. Den kostnadsfria versionen av Canva erbjuder över 8000 designmallar som passar över 100 ändamål – “Sociala media” och “flyers” avsnitten nedan är bara några av de kategorier du kan bläddra i i gratisplanen:

canva mallar

Om du väljer att uppgradera till en betald plan, du’Jag kommer att njuta av fler funktioner, till exempel märkesatser och obegränsad lagring för gamla mönster.

Vad det kostar: Gratis, med fler funktioner tillgängliga i Pro-planen ($ 9,95 / månad) och Enterprise-planen ($ 30 / månad).

Varför du behöver det: Du kan börja designa med Canva gratis så att du kan ta kreativa risker utan ekonomisk risk! Och eftersom gratisversionen har lockat många spirande designers, där’det finns ingen brist på inspirerande forum där ute som hjälper dig att leta efter idéer.

Infogram

Vad det är: Duk’s mer vetenskapliga tvilling. Infogram är en datavisualiseringsplattform som gör att du enkelt kan skapa stiliserade rapporter, diagram och infografik. Statistik, grafer och linjer har aldrig sett så bra ut!

Vad det kostar: Gratis, med valfria premiumplaner som börjar på $ 19 / månad.

Varför du behöver det: Korrekt datavisualisering är bra för att kommunicera stora idéer med dina kunder. En visuell sammanfattning av information är lättare att smälta och förstå än ett trångt kalkylblad, så ett verktyg som Infogram är det perfekta sättet att visa upp saker som bruttovinst eller kundnöjdhetsgrader.

Vidare information

 • Hur man bygger ett märke online – en fördjupad guide för att skapa din närvaro på nätet
 • Hur man väljer webbplatsfärger – Samla det ultimata färgschemat för din webbplats

5

Organisations- och kommunikationsverktyg

Trello

Vad det är: Trello är i grunden en samarbetsuppgiftslista som alla i ditt företag kan använda från sin egen dator. Alla med ett konto kan skapa en “kort” för en uppgift eller ett projekt och organisera korten i listor. Du kan flytta ett kort till olika listor för att återspegla de olika stadierna i ett pågående projekt.

hallo styrelse

På detta exempel Trello-kort kan du skapa ett kort för uppgiften “Boka flyg,” och flytta den genom listorna “Saker att göra,” “Håller på med,” och “Gjort.”

Vad det kostar: Du får obegränsade styrelser, kort och listor (i princip allt som ett litet företag behöver för att hålla sig organiserat) på den gratis planen, som vi rekommenderar. Men du kan också uppgradera till en premiumplan som börjar på $ 9,99 / månad.

Varför du behöver det: Trello förenklar “få saker gjorda” bearbeta. Liksom en traditionell att göra-lista hjälper den dig att spåra prioriteringar och hålla dig organiserad. Men Trello är bättre än en traditionell uppgiftslista, eftersom alla i din organisation kan använda den för att samarbeta om projekt och uppfylla tidsfristerna som ett team.

Slak

Vad det är: Slack är en kommunikationsplattform för arbetskraften som du kan använda på datorer och smartphones. Tänk WhatsApp, men mer professionell. Slack låter dig privata medarbetarmeddelanden och starta gruppgruppchattar, men det är “kanaler” funktionen är den bästa delen. Vem som helst kan skapa en Slack-kanal som fungerar som en arkiverad gruppchatt för allt som händer inom ditt företag. Du kan till exempel ställa in en kanal för att planera en produktlansering och en annan kanal för att planera en kollega’s födelsedagsfest.

Vad det kostar: En begränsad gratis plan (10 000 meddelanden), med premiumplaner som börjar på $ 6,67 / månad.

Varför du behöver det: Det finns massor av plattformar för företagskommunikation. Men ingen av dem blandar kommunikation och organisation lika effektivt som Slack-kanaler.

Lastpass

Vad det är: LastPass lagrar krypterade lösenord online. Med andra ord, det’är en lösenordshanterare som kommer ihåg alla dina lösenord på olika enheter. Du’Jag behöver aldrig gå igenom besväret med att autentisera eller ändra glömda lösenord, vilket kan hända mycket om ditt företag använder massor av olika appar och program (som de flesta gör).

Vad det kostar: Gratis, med valfria premiumplaner från $ 3 / månad.

Varför du behöver det: Detta är en enorm tidsbesparare och produktivitetshöjare, som du vann’t skrapar i huvudet och försöker komma ihåg namnet på ditt första barndomsdjur när du kunde få arbete gjort!

Bästa verktyg för online-verksamhet: Wrap-Up

Det kanske inte ser ut som det i dag, men internet skapades för att göra våra liv enklare. De webbaserade småföretagsverktygen som sammanställs här kommer att göra just det, vare sig det är BuzzSumo som hjälper dig att hålla dig på trend, eller Infogram som låter dig visualisera dina data. För att sammanfatta är dessa de mest användbara affärsverktygen per kategori:

 1. Webbplatsverktyg: Wix e-handel och Domain.com.
 2. Marknadsverktyg: Konstant kontakt, Hootsuite och BuzzSumo.
 3. Betalningsbearbetningsverktyg: Stripe och Shopify-betalningar.
 4. Märkesverktyg: Wix Logo Maker, Canva och Infogram.
 5. Organisations- och kommunikationsverktyg: Trello, Slack och LastPass.

Naturligtvis finns det många fler digitala verktyg där ute, men vi’har minskat det till det bästa. Låt oss veta om du har ett favoritverktyg för ditt företag – vi’d älskar att höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map