DIY-webbplatsbyggare: Är de enkla att använda?

DIY-webbplatsbyggare


DIY-webbplatsbyggare är ett sätt för vanliga människor att designa och bygga sina egna webbplatser utan att använda kod. Teknologisk kunskap är inte längre ett hinder för att du kommer online, om du’är entreprenör eller hobby.

De’används mer och fler människor. Branschledare Wix har nu över 119 miljoner registrerade användare, över 3 miljoner av dem som betalar kunder. Den där’s en hel del webbplatser.

Den här delen kommer att täcka allt du behöver veta om byggare av DIY-webbplatser – vad de är, vad de är’du kan, och vilken som passar dig bäst (om du vill prova).

Om du vill skära igenom bullret och lära dig mer om specifika webbplatsbyggare, vi’har du täckt. Några av de bästa byggmästarna med DIY-webbplatser för närvarande inkluderar:

 • Wix
 • Weebly
 • Squarespace
 • Kör pappa

Följ länkarna för fullständig recension av varje byggare. Eller kolla in denna sammanfattningstabell för våra tre bästa:

När det gäller resten av er, läs vidare för fullständig nedladdning av byggmästare för webbsajter.

Vad är en DIY-webbplatsbyggare?

DIY-webbplatsbyggare är ett sätt att göra en webbplats själv. Rysare. Den där’s det i ett nötskal, men det finns mer än det. Som allt annat har de sina styrkor och svagheter – och historia.

Tidiga webbplatser måste skrivas manuellt med html. Dreamweaver var en av de tidiga pionjärerna, medan några av er kanske kommer ihåg GeoCities från och med på dagen. Även om det senare föll ihop 2009 lever dess anda vidare i Neocities, en utmärkt plattform för dem som vill lära sig om webbplatsbyggnad på en kodningsnivå.

Som sagt, många av oss inte’t har tid eller lutning att lära sig kod och bygga en webbplats från grunden. Vi har inte heller pengar att betala en professionell för att göra det för oss. I dag’s webbplatsbyggare finns för att fylla detta gap. De’om att tillhandahålla flexibiliteten i koden utan att behöva göra något själv. De’om friheten att inte bygga en webbplats från grunden, att fokusera på den större bilden.

De gör detta genom att tillhandahålla mallar och låta dig anpassa dem efter behov. Om du vill ange grundläggande detaljer och lämna dem där, bra. Om du vill ändra allt åt det kan du.

Allt görs online. Du gör det inte’t ladda ner webbplatsbyggnadsprogramvara och skapa en webbplats på din dator; du går till webbplatsen i fråga, loggar in och hanterar din webbplats där. Detta lämpar sig för att fånga alla tillvägagångssätt för de flesta webbplatsbyggare. De kan ta hand om alla tekniska grejer (värd, domännamn etc.) om du vill att de ska göra det.

Bekvämlighet och kontroll är bröd och smör från byggmästare för webbsajter. De låter dig få fullt funktionella webbplatser igång snabbt. Du kan få en igång på en timme, som vår video visar nedan.

Spela

Tro det eller inte, den videon är legitim. Du kan verkligen sätta upp en fullt fungerande webbplats på under en timme för de flesta webbplatsbyggare. Den som brinner för sin webbplats skulle naturligtvis ägna lite mer tid åt projektet än det, men byggare som Wix säkerställer att tid och expertis inte längre är ett hinder för inträde.

Som Wix medgrundare Avishai Abrahami uttrycker det, webbplatsbyggare “förenkla webbskapandet för alla”. Den där’s det långa och korta av det.

Vem är de för?

Vad’Det är bra med webbplatsbyggare är de’är effektivt för alla. Amatörer och professionella kan använda dem för att skapa webbplatser för affärer eller nöjen. Vår egen forskning har visat att två tredjedelar av webbplatserna är gjorda för personligt bruk. Don’Det känns som att bara företag behöver webbplatser. De’åter i minoriteten! DIY-webbplatsbyggare är för nästan alla typer av webbplatser.

Mallar är utformade för att tillgodose en mängd olika webbplatstyper. Vill du skapa en webbplats för din restaurang? där’Jag kommer att vara ett urval av mallar bara för restauranger. Fotografiportföljer? Ja. Bloggar? Ja.

Ett växande antal DIY-byggare är uttryckligen inriktade på e-handel – att sälja saker online. De ger den ram du behöver för att få en onlinebutik igång. Shopify och BigCommerce är de stora hundarna för tillfället, med plattformar som Sellfy som vill hålla dem på tårna.

Kort sagt, webbplatsbyggare är för begränsade ekonomiska och tekniska resurser. Som vi fick reda på oss är kostnaderna för att bygga en webbplats ett ständigt rörligt mål, med mycket utrymme för att komma ur kontroll. De fasta priserna för webbplatsbyggare innebär att du kan vända dig till världen av webbdesign utan att bränna ett hål i fickan.

Vad kan de göra?

Huvudvärdet för byggare av webbsajter gör att du kan fokusera på design och funktion. De brukar ta en av två former: dra och släpp och genereras.

Dra och släpp byggare gör vad de säger på plåt (om de’är något bra). Du placerar helt enkelt elementen på sidan där du vill ha dem och stil som du vill. Genererade webbplatser ställer dig några frågor och gör sedan en webbplats för dig baserad på dina svar. Du kan fortfarande anpassa resultaten och lägga till eller ta bort element, men de’är vanligtvis en mer strukturerad upplevelse.

I backend hjälper de dig att hantera sökmotoroptimering (SEO), vilket ger din webbplats bästa möjliga chans att rankas bra på Google och Bing. Många erbjuder också analyser, som gör att du kan se hur många som besöker dina webbplatser, vad de gör’gör igen, och där de’kommer från.

Vad DIY-webbplatsbyggare är tillgängliga?

Antalet byggare växer hela tiden, och inte alla är väldigt bra. När marknaden växer’Det är bara naturligt att låtsas försöker klättra på bandvagnen. Vilka bra webbplatsbyggare är tillgängliga är den verkliga frågan.

Det beror på dina behov och behov. Det finns ingen storlek i alla storlekar ‘bäst’ webbplats byggare. Det gör det inte’t ex finns, och kommer aldrig. Det finns för många variabler. Snarare finns det ett urval av bästa byggmästare för webbsajter som uppfyller olika krav.

Du kan få en överblick av vad vi’vi pratar om över på vår webbplats byggare jämförelse diagram, men vi’Jag kommer att gå in i lite mer djup nedan.

Lätt att använda webbplatsbyggare

Vi ville erbjuda mer än en åsikt om detta, så vi’Vi har forskat på alla de bästa webbplatsbyggarna. Test av användarupplevelse har samlats med funktioner, support och prissättning för att sammanställa en lista över de enklaste webbplatsbyggarna att använda.

Med tanke på detta är följande webbplatsbyggare avsedda för personer utan kodande bakgrund. De är enkla att använda med bra stöd och intuitiva gränssnitt. De don’t erbjuder alltid så mycket backendkontroll som deras avancerade bröder, men om du vill skapa din egen webbplats med så lite krångel som möjligt är det vägen att gå.

Wix →

Wix är den bästa dra-och-släpp-byggaren där ute just nu. Det ger dig full kontroll över hur din webbplats ser ut. Vill din logotyp vara där? Flytta det dit. Vill du att det stycket ska vara uppochnervänt? Varsågod. Gränssnittet kan vara lite överväldigande till en början, men när du väl har grepp om det är Wix en av de enklaste byggare att använda.

För de som är nya i webbdesignspelet och som vill lära sig är Wix ett fantastiskt alternativ. Friheten som den ger dig inbjuder dig att lära dig om de grundläggande principerna för webbdesign: hur du presenterar din hemsida, vad du ska lägga i din navigeringsfält – allt så bra grejer.

Vår användartest visade Wix’Kombinationen av användarvänlighet och kundsupport är för närvarande oändlig. Nybörjare och proffs likade att använda det. Vi själva tror det’är ett av de bästa alternativen för de nya inom webbdesign. Det lämpar sig bättre för enkla webbplatser, men då är de flesta webbplatser enkla.

GoDaddy →

Detta fungerade riktigt bra i vår användartest. GoDaddy ger en mer guidad byggupplevelse, och de gör det på ett sätt som’är intuitivt och lätt att följa. För att snabbt få en liten, polerad webbplats från marken finns det kanske ingen bättre byggare än GoDaddy. De tillhandahåller också domänregistrering och värd, så med dem kan du göra allt på ett ställe.

Avancerade webbplatsbyggare

Vidare längs klockkurvan finns det DIY-webbplatsbyggare som är svårare att använda men som erbjuder mer kontroll och skalbarhet. Dessa träffar en trevlig sweet spot där din webbplats byggnadsinsatser stöds men där’s också möjlighet att utveckla dina tekniska färdigheter.

Squarespace

Squarespace är den suave, mystiska, lite pretentiös webbplatsbyggare som röker i hörnet. De’är långt ifrån den mest eleganta plattformen i spelet för tillfället, och deras backend är sofistikerad nog att hantera stora, efterfrågade webbplatser som tidskrifter.

Squarespace Mallar ExempelSquarespace är med rätta känt för kvaliteten på sina mallar, som alla är optimerade för att fungera bra på både stationära skärmar och mobiltelefoner

Squarespace’Med en mängd eleganta mallar kan du fokusera på innehållet på din webbplats, vilket i slutändan är det viktigaste. den’är inte riktigt en del av dra och släpp klubben, men det’är fortfarande en av de bästa byggare för anpassningsbarhet.

Den här funktionen innebär att du måste vara bekväm med lite kodning för att få ut mesta möjliga av Squarespace, men det’är ett bra alternativ för de som är intresserade av att lära sig vad som krävs för att göra en stor webbplatsfästing.

WordPress.org →

Det här är en helt annan värld – den kvalificerar sig knappast som en webbplatsbyggare. WordPress.org är ett open source content management system (CMS). Om det inte gjorde det’Det är meningsfullt för dig att du kanske är bättre på att använda en webbplatsbyggare. Fortfarande, det’s plattformen att använda när du vill ta en webbplats till nästa nivå. Nästan en tredjedel av Internet bygger på WordPress.org-grunder.

En CMS är i grunden en webbplatsbyggare utan handinnehavet. Du måste kunna koda, ta hand om saker som webbhotell själv. den’är inte så teknisk som du kanske tror, ​​men du tappar verkligen DIY-bekvämligheten för webbplatsbyggare.

För att vara tydlig är WordPress.org inte att förväxla med WordPress.com, en utmärkt men annars begränsad bloggplattform.

E-handel byggare

Vissa webbplatsbyggare är inriktade på online-detaljhandel. Om du vill ställa in en onlinebutik med relativt enkelhet är det vägen att gå.

Shopify →

Shopify lanserades 2006 och har vuxit exponentiellt under de senaste åren. Allt eftersom fler och fler tar sig till internet för att sälja saker, så gör de det’Vi behövde någonstans för att sälja dem. Den där’s där Shopify har gått in. De’är effektivt en webbplats för byggande av e-handel, som ger en utmärkt ram för att skapa butik online.

Kundupplevelsen är kärnan i vad de gör. Faktum är att det grundades av tre vänner som försökte sälja snowboards online. Otroligt av de alternativ som finns tillgängliga gjorde de sina egna. Deras uppdrag idag är att tillhandahålla användare “en problemfri plattform för att bygga sin detaljhandel.”

Allmänna webbplatsbyggare som Wix och Shopify erbjuder e-handel via plugins. Detta är bra till en viss tidpunkt, men storskaliga onlinebutiker behöver dedikerade plattformar. Shopify är den bästa av dem för tillfället, särskilt för de av er som just börjar.

BigCommerce →

BigCommerce ger dig fler verktyg ‘utanför lådan’ än vad Shopify gör, och det är avvägningen’s klunkigare att använda. Läs vår jämförelse av Shopify och BigCommerce för en fullständig uppdelning av hur de jämför och vilken som sannolikt kommer att passa bättre för dig.

Vilka är deras begränsningar?

Liksom allt annat är webbplatsbyggare arenor’t perfekt. Att veta vad deras svagheter är är lika viktigt som att känna till sina styrkor. Webbplatser är ett seriöst företag och du inte’t vill sadla dig själv med fel plattform.

Här är några av de potentiella bristerna hos byggmästare med DIY-webbplatser:

Gränser för anpassning. Vissa webbplatsbyggare kan vara ganska restriktiva när det gäller att anpassa din webbplats. den’s det pris du betalar för struktur och bekvämlighet. Dra- och släppbyggare av Wix-sorten strävar efter att ge dig så mycket kontroll som det är rimligt möjligt, men även de har sina begränsningar. För verkligt unik funktionalitet och presentation där’det är inget sätt att undvika HTML och CSS. Alla vägar leder till kod på webben.

Delad värd. Webbplatser behöver lagras där alla kan komma åt var som helst när som helst. Detta kallas värd. De flesta webbplatsbyggare gör detta åt dig, men du’re-webbplatsen delar resurser med andra webbplatser i systemet. Detta kallas delad hosting. den’s sällan en fråga för små webbplatser, men eftersom de skalar upp där’det är en risk de vann’t kunna klara. Webbplatser på delad värdrisk långsammare lastningshastigheter eller till och med fullständiga avbrott om tillräckligt många människor försöker besöka det.

Inga säkerhetskopior. Med undantag för Weebly och IM Creator gör webbplatsbyggare vanligtvis inte’t låter dig säkerhetskopiera din webbplats. Detta gör att flytta från en plattform till en annan mycket svår. Webbplatsbyggare är’t välgörenhetsorganisationer. De vill hålla dig som kund när de gör det’Vi har tagit dig, och detta är ett av de viktigaste sätten de gör det på.

De don’t skala bra. Det här är inte’t universellt sant, men det’är fallet ofta nog för att flagga. Ju större din webbplats blir mindre lämpad för en webbplatsbyggare’kommer att bli det. För små webbplatser de’är idealisk, men om du har drömmar om en stor och komplex webbplats kan du vara bättre på att gå med WordPress.org från början.

Många av er kommer aldrig att konfronteras med något av ovanstående. De’det är små hinder, men det’Det är värt att vara tydlig webbplatsbyggare är inte utan sina nackdelar. De flesta av dem erbjuder gratis försök eller freemium-tjänster, så där’s god tid att väga upp saker för dig själv innan du spenderar en cent.

Om du’åter börjar där’Det är ett starkt fall att göra för webbplatsbyggare. De’är en introduktion till världen av webbdesign. Även om du växer ut från din webbplats och ser på något mer avancerat kommer dina erfarenheter att göra dig mycket bättre rustad för den resan.

Hur mycket kostar DIY-webbplatsbyggare?

Det långa och korta av det är DIY webbplats byggare är bara dyra om du väljer att gå med dyra planer. Det finns inga trick, inga underhandskostnader. En grundläggande webbplats kräver bara resurserna i en grundläggande plan, och det’s allt du’Jag måste betala för. En avancerad webbplats med fler krav kräver resurser för en avancerad plan.

För vad det är’Det är värt att vår forskning rankade följande tre byggare som erbjuder bästa valuta för pengarna:

 1. Wix
 2. Slående
 3. Weebly

Handily erbjuder var och en helt olika webbplatsupplevelser. Wix är dra och släpp, Strikingly är enkelt och strukturerat, och Weebly träffar en balans mellan båda. De erbjuder alla gratis försök, så där’s goda möjlighet att se vilken som klickar med dig.

Om du’just nu börjar du, det sista du behöver göra är att kasta pengar. Välj en prisvärd plan och skala upp när din webbplats växer.

Slutsats

Programmerare har inte längre monopol på webbdesign. DIY-webbplatsbyggare har gjort det möjligt för alla att bygga en närvaro online som är stilfull och funktionell. Du kan driva ut en webbplats på en dag om du verkligen ville (även om vi inte gör det’t rekommenderar att vara helt så gung ho).

Det finns många utmärkta webbplatsbyggare, men det finns inget ‘bäst’ webbplats byggare. Det beror på dina behov. Om användarvänlighet är viktig för dig kan du registrera dig för en kostnadsfri testversion med liknande Wix eller Kör pappa. Om du vill utveckla ditt tekniska kunnande när du bygger, något liknande Squarespace kan vara mer upp i din gränd. Ge dem ett snurr och se vilka klick. Det kostar ingenting att prova.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map