Hur bygger du en webbplats med flera språk med tre verktyg

hur man bygger en flerspråkig webbplatsLåta’Trots att engelska är ett populärt internationellt språk finns det över 6 900 andra språk runt om i världen.


Enligt Wikipedia är kinesiska det mest talade språket i världen, följt av spanska, sedan engelska, hindi, arabiska, etc. Även om engelska är populärt, finns det massor av andra populära språk som talas och skrivs dagligen.

Så varför inte’t webbplatsbyggare erbjuder ett enkelt och funktionellt sätt att låta dig skapa webbplatser med flera språk?

Jag har ingen aning heller.

Okej jag förstår. Webbplatsbyggare vann’t göra det tuffa översättningsarbetet för dig, vilket är rätt nog. Men skulle inte’Det är fantastiskt om de har byggt in någon språkväxlingsmekanism som låter dina besökare byta till ett annat språk?

Även om deras lösningar på detta problem kanske inte är perfekta än, jag’m kommer att titta på vad du kan göra med några av våra favoritwebbplatsbyggare (Wix, Squarespace och Weebly) för att skapa en flerspråkig webbplats.

1

Att bygga en flerspråkig webbplats: Vad man ska undvika

Google Translate – Inte så coolt

Många människor kommer att säga dig att bädda in den kostnadsfria Google-översättningswidgeten på din webbplats. Dina besökare måste bara klicka på widgetknappen så kommer allt innehåll att översättas automatiskt till ett annat språk för dina besökare’ val.

Visst’är ett ganska snabbt sätt att bygga en tvåspråkig webbplats, men du är helt föremål för hur Google väljer att översätta din text.

flerspråkig webbplats google translate pluginMed Google Translate-widgeten kan du enkelt byta språk men ger inte nödvändigtvis de bästa resultaten.

den’s förmodligen den enklaste lösningen att implementera, och ja som “smart” som Google är, är dess översättningsverktyg aldrig perfekt och är gränsöverskridande oprofessionellt om du har en företagswebbplats.

den’är användbart på ett sätt som dina besökare får en allmän uppfattning om vad du’försöker säga. Men om du vill imponera på dina besökare, vinna nya företag och låta professionellt är Google Translate troligen inte det bästa alternativet för dig.

Du kan aldrig slå översättningen av språk “för hand” så att säga.

För många dubbla sidor i menyraden

Så även om du’är villig att manuellt översätta texten på din webbplats, hur ska du skapa en webbplats där menyfältet inte gör det’t visar flera sidor av samma sak, men på olika språk?

Det sista du vill se är en menyfält med 3 hemsidor på 3 olika språk. 3 versioner av varje enskild sida kommer att överbelasta menyfältet och minska användarnas användarupplevelse verkligen.

Detta är definitivt något att undvika, men vad kan du göra istället? Fortsätt läsa för att ta reda på det!

2

Så vad kan du göra?

Vi’Vi tittade runt våra favoritwebbplatsbyggare och kunde inte’t hitta några banbrytande lösningar (som gjorde oss riktigt ledsna…)

Men vi hittade några tutorials för att hjälpa dig skapa en flerspråkig webbplats. De’är inte de bästa lösningarna i världen (jag tror att du bara kan göra det med en anpassad webbplats – men du skulle förmodligen inte’t vara intresserad av den här artikeln om du’är ändå en hardcore-kodare, men de är funktionella.

Vi’Jag kommer att visa dig några intressanta och praktiska metoder för att bygga tvåspråkiga webbplatser, med 3 av det vi tycker är några av de bästa webbplatsbyggarna i branschen idag – Wix, Squarespace och Weebly.

Om du’känner inte till dessa webbplatsbyggare, titta snabbt på vårt jämförelsetabell för att kolla in deras funktioner:

Ibland är den bästa lösningen på språkproblemet en specialbyggd webbplats. Om du’om det inte är en kodningsguide, kan det vara värt att anställa en professionell. Förutsatt att du har budgeten är en anpassad byggnad ett av de bästa sätten att få tag på en riktig flerspråkig webbplats. Vi och våra vänner på Expert Market har noggrant valt ut en handfull utvecklare som kan spara besväret.

3

Flerspråkig webbplats med Wix

Wix är en av bästa webbplatsbyggare tillgängliga på marknaden idag. De erbjuder dig ett rent dra och släpp användargränssnitt, så att du kan placera innehåll var som helst på din webbplats, och du gör inte’t behöver veta hur man kodar alls.

Om du inte har det’såg Wix ännu, en av de trevliga sakerna med Wix är att de erbjuder dig mallar som redan är förbehållna med innehåll. Så du måste bara välja en mall och börja redigera det förbehållna innehållet (text, bilder, bildspel, etc.) för att göra dem till ditt eget.

Wix har en gratis app med flera språk, Language Menu, som ger dig flera språkfunktioner.

Appen omdirigerar dina besökare automatiskt till språket baserat på deras webbläsare’s språk. Om din webbplats till exempel erbjuder innehåll på engelska, franska och spanska, kommer din besökare automatiskt att ledas till dina spanska sidor om appen upptäcker att hans webbläsare är baserad i Spanien.

hur man bygger en webbplats med flera språk på wixWix’s Language Menu-app hjälper dig att skapa en webbplats som är lämplig för besökare från hela världen.

Tidigare hade Wix två mallar som redan hade flera språkfunktioner inbyggda.

Tack vare Language Menu-appen, allt du behöver göra är att lägga till appen i valfri mall och du får tillgång till den här funktionen – infrastrukturen för att växla mellan språk är redan gjort för dig av Wix.

flerspråkig webbplats med wix språkmenyAppen Wix Language Menu tar ett klick för att installera och din webbplats har på magiskt sätt möjlighet att växla mellan språk.

Kolla in några av våra favoritmallar för Wix som fungerar bra med appen Language Menu:

 • In i det vilda
 • Demi Watson

Wix Language Menu ger dig ett val av över 30 språk som du kan omdirigera dina internationella besökare till.

Appen har också en enkel steg-för-steg-guide för att skapa en flerspråkig webbplats, vilket gör det ganska enkelt för dig att komma igång mycket snabbt.

4

Flerspråkig webbplats med Squarespace

Squarespace är en av de bättre dra och släpp webbplatsbyggare som finns tillgängliga på marknaden idag. Deras designmallar är alla mobilkänsliga och ser underbara ut.

Squarespace’s Hjälpcenter är fantastiskt och de har en bra tutorial som visar hur du bygger en webbplats med flera språk.

Tutorialen rekommenderar mallarna Adirondack, Nueva (eller valfri mall i Brine-familjen) och Pacific (eller vilken mall som helst i Pacific-familjen) som de bästa för att skapa en flerspråkig webbplats.

flerspråkig webbplats - fyrkantSquarespaces flerspråkiga handledning hjälper verkligen till att visa dig stegen för hur du skapar din flerspråkiga webbplats.

Om du besöker självstudien och klickar på webbplatsens bilder där, du’Jag ser också några levande flerspråkiga webbplatser i aktion.

5

Flerspråkig webbplats med Weebly

Weebly är en av de enklaste webbplatsbyggarna att använda.

Men lika lätt som det är att använda, gör de också’t erbjuder alla infödda flerspråkiga funktioner som du kan använda (boo….)

Men de erbjuder dig en flerspråkig app i deras App Center, vilket gör det enkelt för dina webbplatsbesökare att ändra språk på din webbplats utan att röra vid några koder.

Installera bara appen med ett klick så gör du inte’t måste oroa dig för något mer komplicerat än så. Se denna handledning från Weebly.

Flerspråkig webbplats - weebly-appDenna app låter dina besökare enkelt surfa på din webbplats på deras modersmål.

Nackdelen är att det’är inte gratis (de erbjuder dock en 2-veckors gratis provperiod men så att du kan prova det innan du begår).

Vi grävde runt och hittade en gratis handledning om hur du kan konvertera en standard Weebly-webbplats till en flerspråkig webbplats.

Flerspråkig webbplats - svåraDina användare kan enkelt växla mellan språk när du använder Weeblys språkapp.

Nu krävs det att du ändrar koderna i mallen för att få saker att fungera, men författaren till denna handledning har generöst lagt ut alla steg-för-steg-instruktioner, samt inkluderat alla koder som du kan ladda ner och infoga i din Weebly hemsida.

Slutprodukten är ganska bra som du kan se på hans demosida här.

6

Hur man bygger en webbplats med flera språk: Slutsats

Det finns det’t några fantastiska lösningar på detta problem, men det är det möjligt att bygga en flerspråkig webbplats med webbplatsbyggarna i den här guiden.

Vi hoppades att några av de större dra & släpp webbplatsbyggare skulle bygga in vissa inbyggda funktioner för att hjälpa människor att skapa en bättre webbplats med flera språk.

För länder bortsett från de som använder engelska som huvudspråk är detta en mycket viktig funktion att ha särskilt för affärsrelaterade webbplatser.

Lösningen med Weebly är lite kodintensiv som kan vara lite avancerad för vissa användare, men den’är en av de mer intressanta vi’har sett.

För tillfället, 3 “hacka” ovan är tillfälliga lösningar tills webbplatsbyggarna skapar ett inbyggt verktyg för att underlätta att skapa flerspråkiga webbplatser.

Låta’hoppas att de kommer att bygga in den här funktionen förr snarare än senare!

Men under tiden är detta adekvata lösningar på problemet, så varför inte prova en webbplatsbyggare för att skapa din flerspråkiga webbplats:

 • Prova Wix gratis
 • Prova Squarespace gratis
 • Prova Weebly gratis

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map