Hur man skriver en sida om oss: 9 Dos and Don & rsquo; ts

Om du’är stressad om hur man skriver en “Om oss” sidan för din webbplats betyder det förmodligen att du vet vikten av att ha en bra. En “Om oss” avsnittet är en möjlighet att presentera dig själv på dina egna villkor. den’är också en besökare’s första möte med människorna och berättelsen bakom din webbplats, och en stark sida kommer att överföra din passion till dina läsare.


En bra “Om oss” sidan börjar med grunderna, men går snabbt bortom dem. Ja, användare måste veta vem du är och vilka tjänster du tillhandahåller. Men din sida bör också erkänna de mjukare saker som folk är nyfiken på.

Tänk på det som att träffa någon för första gången – de’Jag vill veta varför du gör vad du gör och hur du kom igång inom ditt område. Om du träffade någon på en middagsfest som fortsatte att drona om saker i nischindustrin, du’d börjar förmodligen planera en nödutgång mot hästd’oeuvres.

Att veta vad man ska inkludera gör det lättare att skapa en “Handla om” sida som får balansen mellan praktiskt och inspirerande – och de goda nyheterna är att där’är ingen bättre person för jobbet än dig. Läs vidare för den nödvändiga dos och don’ts och se exempel på sidor som har rätt det.

Vad du ska inkludera på din Om oss-sida

1. Rätt ton

Tone är ett element som bör vara konsekvent i hela din “Handla om” sida. Men don’o oroa dig – du vann’Jag behöver inte damma bort alla engelska läroböcker i gymnasiet för att få detta rätt! För en professionell webbplats behöver skrivandet bara hitta en mellangrund mellan kunnig och lättillgänglig.

Kom ihåg det “professionell” spelar ingen’t måste betyda “tråkig” – den’Det är okej att du skriver lite spänning! Och don’t antar det heller. Du vet redan vad du har’pratar om, så låt informationen flyta som om du pratar med en vän och dig’Jag kommer förmodligen att slå den ideala tonen.

Att läsa din nya kopia högt är ett bra sätt att testa för ton. Att höra hur meningarna samlas kommer att varna dig för alla onaturliga strukturer eller ordval som du inte skulle göra’t använder faktiskt i den dagliga konversationen.

2. Ditt företag värderar

När du har fått en allmän ton har du förstärkt den genom att introducera ditt företag’s värden. Om du’Om du skriver en sida för en större organisation kan du ha vissa förutbestämda värden eller varumärkesriktlinjer att dra från. Men don’t oroa dig om det’det är inte fallet – allt du behöver göra är att brainstorma några nyckelord som bäst representerar vad ditt företag står för.

Att betona några få goda värden är ett bra sätt att organisera det du gör’Jag vill säga på din “Handla om” sida och kan få uppgiften att förklara ditt företag att verka mindre skrämmande. Men det’Det är viktigt att inte välja buzzwords bara för att de låter bra, vilket är en enkel fälla att falla i: 55% av alla Fortune 100-företagslistor “integritet” som ett kärnvärde, medan 40% citerar “lagarbete.” Värda attribut säkert, men de börjar tappa mening när alla’s kasta dem runt.

Istället för att bli generisk, ge dig själv tid att fundera över vad du gör’är mest stolt över och av det som skiljer dig från dina konkurrenter. Är du seriös när det gäller produkten kvalitet? Strävar du efter hållbarhet i din tillverkningsprocess? Det är dags att fira det!

3. Visualer, visuals, visuals

Fet text och strategiskt placerade rubriker är en bra start när det gäller att organisera din sida, men det bästa sättet att fånga en läsare’ögat är genom några välplacerade grafik eller tabeller. Studier har till och med visat att människor kan komma ihåg 65% av visuellt presenterad information tre dagar efter att ha sett den.

Don’svettas om du inte gör det’tänk på dig själv som särskilt designkyndig. där’s massor av webbdesignprogramvara där ute som skapades för att göra denna uppgift så enkel som möjligt. När det gäller att betona visuella element är Squarespace särskilt användbart – så om du har mycket kreativt arbete att visa upp är det’är ett utmärkt val.

Om du inte gör det’Jag har mycket kreativt arbete att visa upp, sedan ett trevligt foto av kontorsytan eller en cool graf från förra året’s ökande försäljning är mer än tillräckligt. Att lägga till ett visuellt eller två är bara ett bra sätt att dela upp texten på din sida och göra ditt innehåll roligare att läsa.

Det finns gott om lätta att använda digitala verktyg som kan hjälpa dig att skapa nämnda bilder. Canva är till exempel ett grafiskt designverktyg som passar alla (eller inga) färdighetsnivåer, där du kan skapa originella infografik och logotyper.

Lista: de 9 bästa webbplatsbyggarna för artister

Idealiska verktyg för annonsmaterial som vill visa konstverk online

Om du’har fastnat för idéer där är ett foto som verkligen kan göra eller bryta din sida. Som ger oss till…

4. Ditt team

En “Om oss” sidan bör personifiera ditt företag så att potentiella kunder inte gör det’t ser dig som någon Wizard of Oz-typ ‘man bakom gardinen.’ Lägga till en bild och lite humaniserande bakgrund om dig och ditt team erbjuder en fantastisk möjlighet att få kontakt med din publik och bli kreativ.

Den bästa delen av någon historia är folket, och potentiella kunder kommer att vara nyfiken på vad som driver dig som individer i din bransch. Som vi sa tidigare, ingen känner den här historien bättre än dig, så don’t vara rädd för att berätta det!

5. En anledning att lita på dig

Folk som kommer till din webbplats för första gången är främst intresserade av vad du har att säga – det är därför vi’Vi har lagt så mycket tonvikt på hur man ska säga det. Men när en ny besökare bildar sin åsikt om ditt företag, hjälper det att tillhandahålla ett vittnesmål utanför för validering.

Om du undrade om en viss restaurang var bra, skulle du förmodligen inte’t ring dem upp för att ta reda på det. Istället kan du gå till TripAdvisor- eller Yelp-recensioner. Samma princip fungerar här. Din “Handla om” sidan är det perfekta stället att inkludera positiva kunderbjudanden så att folk vet att de är’får en ärlig översikt. I en tid då 91% av konsumenterna litar på recensioner online så mycket som personliga rekommendationer, går lite socialt bevis långt.

6. Ett sätt att kontakta dig

När de besökare är klara att läsa igenom din tankespråk “Om oss” sida, de’Jag ska tävla för att komma i kontakt. De flesta webbplatsbyggare kommer enkelt att låta dig klicka en “Kontakt” form var som helst på sidan, eller så kan du ställa in en separat dedikerad sida och länka till den.

Det finns också massor av webbplatsbyggare designade specifikt med små företag i åtanke, vilket kan vara riktigt användbart för att göra varje sida på din webbplats – från “Om oss” till “Kontakta oss” – känner mig polerad och professionell.

Lista: de 6 bästa webbhotellleverantörerna

Idealiska plattformar för företag som vill sälja online

Vad du ska undvika på din Om oss-sida

Nu när du vet vad som går in i en stor “Om oss” sida, det’det är dags att prata om de saker som är bäst utelämnade. Läs vidare för don’ts:

1. Don’t design-galet

Layout- och designfunktioner är tänkta att komplettera ditt innehåll och göra det lättare att läsa. Dålig design gör det motsatta – det distraherar läsarna från orden på sidan. De flesta webbplatsbyggare har mallar som du kan arbeta med för att undvika denna fallgrop. Se fortfarande till att du ständigt går igenom din sida med nya ögon för att se om det finns några bilder eller specialeffekter som tar fokus från ditt innehåll.

2. Don’glöm inte att berätta för folk vad du gör.

där’är inget mer frustrerande än att bli dragit in av en välskriven “Handla om” sida, bara för att nå slutet och inse att du inte har någon aning om vad företaget faktiskt gör eller säljer.

Oftare än inte vann folk’t vill anstränga sig för att ta reda på vad du gör (eller varför de behöver din tjänst). den’Det är väl värt att placera några extra tydliga meningar högst upp i din “Handla om” för att undvika att främja förvirrade läsare.

3. Don’t klämma för mycket på en sida

Din “Om oss” sidan kommer att vara en av, om inte den, viktigaste sidan på din webbplats – men det gör det inte’Det betyder att det ska se ut som den enda sidan på din webbplats. Se till att du bara markerar de viktigaste aspekterna av ditt företag för att undvika överväldigande nya besökare med information. Den perifera informationen kan leva någon annanstans på din webbplats och du kan till och med ge länkar till den.

Våra favorit-sidor om oss

Nu när du vet att göra det’s och don’ts, ta en titt på dessa exempel på att vinna “Om oss” sidor från alla typer av branscher. Vi’Vi har organiserat dem baserat på specifika styrkor, så att du kan få inspiration för varje aspekt av den perfekta sidan.

Bäst för: berättelse och kreativitet

1.1 Burton Snowboards

exempel om oss sida

Burton’s “Om oss” sidan gör ett otroligt jobb med att humanisera ett stort företag – i själva verket är sidan faktiskt betitlad “Vilka vi är.” När du’har läst om Burton’s ödmjuka början i Vermont och teamet’s hängivenhet till snowboard, dig’Jag vill själv komma på sluttningarna.

1.2 Klamrar

andra exempel på oss sida

Vi’Jag ska erkänna att snowboards är ganska lätt att ha kul med. Den där’varför Staples får extra brownie-poäng för att hantera att inspirera när han säljer… kontorsmaterial. Lägg märke till hur företaget strukturerar informationen på sin sida för att hålla besökarna engagerade. Börjar med “Vår berättelse” är ett bra sätt att dela inspiration och följa den med “Vad vi gör” lägger till den perfekta blandningen av praktiska egenskaper.

Bäst för: fakta och förtroende

2. HSBC

tredje exemplet om oss-sidan

HSBC’s “Handla om” sidan betonar siffror för att inspirera tillit. Du kan göra detsamma genom att ange statistik som visar företagets popularitet och tillförlitlighet. Antalet kunder du har eller år du har’vi har funnits, är fantastiska platser att börja.

Om du tror att du’har täckt de uppenbara, känn dig fri att bli specifik. Hur många färska bakverk bakar ditt kafé dagligen? Hur många handstickade tröjor säljer din eleganta butik på en vecka? den’Det är bra att få människor att tänka på allt hårt arbete som händer offline.

Bäst för: design

3. Jacob Tyler

fjärde exemplet om oss sida

Det kan verka uppenbart att en kreativ byrå skulle ta kakan för bästa design, men vi kan alla ta några tips från den eleganta byrån Jacob Tyler’s “Vad vi gör” sida. Det enkla röda, vita och svarta färgschemat gör det enkelt att bestämma vad som ska stå ut.

Har länkar med titlar som “kommunikationer” och “Användarupplevelse” låt sidan också se snyggt utan att ge avkall på ytterligare information. Denna design är ett bevis på att Easy to Read + Nice to Look At är en vinnande kombination.

Bästa totalt sett: Moburst

femte exemplet om oss sida

Moburst’s “Handla om” sidan är ett bevis på att kreativitet och hård statistik faktiskt kan vara vänner. Detta marknadsföringsföretag presenterar några imponerande figurer tillsammans med roliga teamfoton och personlighetsdrivna grundare-bios. Slutresultatet är en elegant, interaktiv sida där’det är spännande att bläddra igenom – men bäst av allt, det detaljorienterade skrivandet skulle vara ett nöje att läsa med eller utan bra design.

Hur man skriver en Om oss-sida: sammanfattning

Med dessa exempel som referens, du’är väl utrustade för att skapa det ideala “Om oss” sida för ditt företag. När du anpassar din sida, se tillbaka till de sex väsentliga elementen som ska inkluderas:

  1. Rätt ton
  2. Ditt företag värderar
  3. visuals
  4. Lite om ditt team
  5. En anledning att lita på dig
  6. Ett sätt att kontakta dig

Och se till att du inte gör det’t

  1. Bli designgalen
  2. Glöm att berätta för folk vad du faktiskt gör
  3. Klämma för mycket på en sida

Med dessa dos och don’tänk på det, vi’Jag ska ge dig mikrofonen nu. Så gå vidare… berätta för oss om dig själv!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me