Hur man startar en blogg 2020

Så här startar du en blogg: Komplett nybörjarguide


den’är ett nytt år, och du’Vi har fortfarande samma fantastiska idéer. Nu’det är dags att dela dem och att vända den dagdrömmen – “tänk om jag startade en blogg?” – till verklighet.

Oavsett om du vill starta din blogg som en hobby eller du’d vill växa till något större, du kan komma igång direkt. Och du vet aldrig – vad som börjar som en hobby kan växa till en högtrafikplattform.

När allt kommer det’vad som hände med oss ​​- Website Builder Expert startade som en hobbyblogg för att granska webbplatsbyggare under 2010 och har vuxit som galen sedan dess. Vi fick över 4,5 miljoner besökare förra året!

Har du undrat hur man skapar en blogg? Undrar inte mer – vår guide tar dig igenom de åtta viktigaste stegen:

Hur man bygger en blogg

 1. Välj din bloggplattform
 2. Skaffa ett domännamn
 3. Välj en bloggmall
 4. Lägg till nyckelsidor
 5. Planera och skriv dina inlägg
 6. Marknadsför din blogg
 7. Optimera för sökmotorer
 8. Tjäna pengar på din blogg

Vi’Jag förklarar var och en av dessa steg djup nedan. Så bosätt dig och gör dig redo att äntligen starta den bloggen!

1

Välj din bloggplattform

WordPress

Först måste du välja en plattform att skapa din blogg med. där’det finns ingen brist på alternativ där ute, med WordPress, Weebly och Squarespace bara några exempel. Vi rekommenderar WordPress – det’det vi använder för att driva webbplatsbyggnadsekspert, och vi’är inte de enda som godkänner. Faktum är att 34% av hela Internet drivs också av WordPress.

WordPress är bra för att blogga eftersom det’är ett Content Management System (CMS), vilket innebär att dess primära fokus är, ja, hantering av innehåll. Med en sådan plattform kommer en aktiv blogg att kunna generera massor av innehåll. Andra bloggplattformar, som Wix och Squarespace, är webbplatsbyggare, vilket innebär att deras primära fokus är att bygga de visuella komponenterna på din webbplats snarare än att hantera dess innehåll.

WordPress gör kräver mer teknisk kunskap än andra populära bloggplattformar. Om du använder WordPress, du’Jag måste koda åtminstone lite. Men don’t panik – eftersom till synes alla använder WordPress är oddsen alla problem du stöter på har lösts många gånger på Q&Ett forum som Quora nu.

webbhotell

WordPress är en självhostad bloggplattform, vilket betyder dig’Jag måste välja en webbhotellleverantör för att driva din WordPress-blogg. Detta extra steg är väl värt ansträngningen – en webbhotellleverantör ger alla filerna som utgör din blogg till sitt eget hem på internet. Varje webbplats på internet måste vara värd, och att använda en webbhotell säkerställer att din webbplats kommer att kunna växa samtidigt som du håller god hastighet.

Webbplatsens hastighet är viktig, med tanke på att även en en sekund försening minskar kundnöjdheten med 16%. En webbhotell tillhandahåller mer utrymme på internet specifikt för lagring din webbplats och kan rymma fler filer och mer innehåll.

Bästa delade värdleverantörer

Hur mycket kostar det att vara värd för en webbplats?

Bästa webbhotellleverantörer

Don’t oroa dig, du fortfarande inte’Jag behöver inte vara en teknisk guru för att hitta en webbhotell! Bloggaren Katie Taylor, av kvinnor’hälsa och välbefinnande webbplatsen Latte Lounge, förklarade för oss varför hon valde Bluehost som sin leverantör:

“den’är en ganska enkel process. Som en ny start och en total nybörjare gjorde jag inte det’Jag vet verkligen vad jag gjorde. Jag kände att det var bättre att någon annan var värd för webbplatsen för mig som gjorde vet vad de gjorde, som att säkerhetskopiera det osv.”

livsstil blogg exempelLatte Lounge är en plattform för kvinnor över 40 att dela information, support och skyltning på alla områden i mittliv.

De flesta värdleverantörer erbjuder delad värd, vilket är det billigaste och enklaste sättet att själv värd. Vi rekommenderar att du startar ditt bloggäventyr på en delad värdplan, varav de flesta erbjuder obegränsad bandbredd. Vissa erbjuder också ett klick eller automatisk WordPress-installation.

Du hittar vår Bluehost Review här för att se om det kan passa bra för din blogg, eller kolla in vår ranking av de 11 bästa webbhotellleverantörerna för andra alternativ. Topptips: De flesta webbhotellleverantörer erbjuder bedrägliga PR-priser för första året, så se upp för dem medan du väljer din leverantör. Vanligtvis ligger det första års delade värdkostnaderna mellan $ 2 och $ 5 / månad. Förnyelsepriserna efter det kommer att hoppa till cirka 5-15 $ / månad.

Webbplatsbyggare

Andra populära bloggplattformar – som Wix, Squarespace och Weebly – tillhör kategorin webbplatsbyggare (i motsats till CMS). De don’t erbjuder samma skalbarhet som WordPress, men de’är enklare att använda och kommer fortfarande att skapa fulla funktionella bloggar.

Olika webbplatsbyggare har olika styrkor, så ditt val kommer att bero på dina prioriteringar. Om du vill ha en blogg där’Det är lätt för ögonen, Squarespace har de snyggaste mallarna – det får 5/5 i vår användartestade forskning för design. Weebly är bäst för att bygga en blogg snabbt och har massor av bloggspecifika funktioner för att göra installationen enkel. Wix är under tiden bäst för att integrera din blogg med en kraftfull webbplats, med allt från bildgallerier till inbäddade YouTube-videor som kommer att komplettera din blogg.

Webbplatsbyggare kostar i allmänhet mellan $ 5-15 / månad för grundläggande till mellanliggande planer, som vanligtvis skulle täcka kraven på en ny blogg. Detta pris är all inclusive – det täcker båda webbplatsbyggaren och värden. De flesta webbplatsbyggare erbjuder också gratis planer, som är bra för att prova en ny plattform och bli bekväm med gränssnittet. Men om du vill skala din blogg eller nå en publik, du’Jag måste så småningom uppgradera till en av de betalade planerna för att få full funktionalitet.

 • Vår sammanställning av de 10 bästa bloggplattformarna
 • Squarespace Review
 • Weebly Review
 • Wix Review

2

Skaffa ett domännamn

Nästa sak att tänka på är din blogg’s domännamn. Ditt domännamn kommer att vara som din blogg’s adress i internet-land, och det bör berätta för läsarna vad de kan förvänta sig av ditt innehåll.

Så hur väljer du ett domännamn? Tänk på eventuella aktuella ord eller fraser som kan relatera till din blogg. Till exempel, om du’om du startar en matlagningsblogg, då skulle tastyrecipes.com eller healthymeals.net fungera bra. Saken är att många av de mest enkla domänerna redan har tagits – så vad då?

Alla domänregistratorer, som Domain.com eller GoDaddy, har en sökfältfunktion så att du kan ta reda på om det namn du vill ha är tillgängligt. Om ditt första val inte är’t tillgängligt, ta det som en möjlighet att bli kreativ. Ju mer out-of-the-box (men fortfarande relevant) ditt domännamn, desto mer minnesvärd kommer det att vara för läsarna.

Du har också möjligheten att använda ditt riktiga namn, eller någon variation av det, som ditt domännamn. Det här är en bra idé om du vill blogga om ett lite bredare ämne, som livsstil eller resor.

Om du bestämmer dig för att blogga med en webbplatsbyggare, så du’Jag får vanligtvis ett anpassat domännamn som en del av en betalad plan. den’är lätt att söka och välja ett domännamn genom webbplatsbyggaren, så du vann’t måste lämna plattformen för att säkra en. Om du redan har en anpassad domän, det’Det är också lätt att länka detta till din webbplatsbyggare.

Topptips: Om det domännamn du vill ha, prova en annan domäntillägg. Om till exempel healthyfood.com tas kan healthyfood.net fortfarande vara tillgängligt!

När du väljer ett domännamn, gör du det’Jag måste köpa din domän genom en registrator. Domännamnsregistrering kostar vanligtvis $ 10 till $ 15 / år för toppdomäner (TLD) som .com, .net och .org. Om du vill veta mer om att välja och köpa ett domännamn kan du läsa vår fullständiga uppdelning av kostnader för domänregistrering.

3

Välj en bloggmall

Nästa steg i att ta reda på hur man startar en blogg är att välja en mall. Det här fungerar som en designsprångbräda för din blogg. Oavsett om du bestämmer dig för att blogga med WordPress eller en webbplatsbyggare, du’Jag kan välja mellan en rad mallar.

Många av WordPress’ gratis mallar (eller “teman”) kom förinstallerat med ditt konto för enkelhets skull.

Wordpress blogg temasidaWordPress erbjuder ett expansivt galleri med gratis teman.

Vi rekommenderar att du använder ett gratis tema när du startar din blogg, för du’Jag kommer att njuta av samma funktioner. När du blir mer bekväm i bloggosfären, du’Jag kommer så småningom att utveckla din blogg’s unika stil – och det är den bästa tiden att investera i ett betalt tema.

Det finns massor av webbplatser som ägnas åt att sälja betalda teman, och några minuters sökning på Google hjälper dig att hitta ett urval du gillar. Vi tycker att ThemeForest och MOJO Marketplace är bra platser att börja på. Ett betalt tema kostar vanligtvis mellan 20-60 $ och representerar en engångsinvestering.

Om du’åter håller dig till gratis webbplats byggare teman, du’Jag kan se mallar som är specifikt byggda för bloggning, som på Squarespace’s mall sida:

squarespace bloggmallarSquarespace erbjuder de bästa designade mallarna på marknaden.

Din bloggmall bör sätta fokus på ditt innehåll, men det bör också återspegla din personliga stil. Du kan ‘demo’ flera mallar för att hitta den som passar dig bäst och du’Ll sedan kunna anpassa färgschema, teckensnitt och bakgrund (om du vill).

Bra att veta: Med en webbplatsbyggare är det vanligtvis lika enkelt att anpassa din mall som att dra och släppa innehåll runt sidan – med andra ord inte svårare än att montera en PowerPoint-presentation. Med WordPress är anpassning inte’t ganska lika enkelt – du’Jag tycker att du behöver åtminstone grundläggande HTML-kunskaper för att göra många enkla förändringar.

Om kodningen inte är’Vi rekommenderar att du hittar ett tema du verkligen älskar och inte’t vill ändra för mycket. Massor av WordPress-webbplatser är byggda med de gratis teman, varför människor ofta hamnar efter ett premiumtema från en tredje parts webbplats – på det sättet, där’mer chans att sluta med något som ser unikt ut.

Inte designmässigt? Vi’Vi har skrivit en guide till att välja ett webbplatsfärgschema som ger dig väg till varumärkesframgång. Du kan också kolla in vår sammanställning av de 15 bästa mallarna för webbplatsbyggare för inspiration. 4

Lägg till nyckelsidor

När du har skapat en mall finns det två sidor du måste skapa för att ytterligare anpassa din blogg: en Om-sida och en Kontakt-sida.

Om sidan

En About-sida är avgörande, eftersom den låter läsarna veta vem du är och vad ditt uppdrag är. En framgångsrik Om-sida berättar läsarna Varför du bryr dig om ditt valda ämne. När det gäller The Latte Lounge’s Om sidan säger Katie:

“Jag skrev just från hjärtat. Jag skrev om varför jag startade det, och varför jag var så passionerad för att stödja kvinnor på detta sätt, för att ge dem lösningar och diskussionspunkter.”

Kännas som att läraren just bad dig att dela ett roligt faktum med klassen? Don’t stress – vi’har skrivit en guide till att skriva den perfekta sidan för din webbplats.

Kontaktsida

Nu när läsarna är fascinerade av din bländande personlighet, de’Jag vill utan tvekan komma i kontakt. Du’Jag behöver en kontaktsida för att göra det engagemanget så enkelt som möjligt. Du gör inte’t måste oroa dig för att lägga mycket innehåll här – i själva verket ju mindre innehåll, desto bättre. Så länge läsarna tydligt kan se ditt namn, din e-postadress och länkar till dina sociala medieprofiler, du’Jag ska vara bra att gå. Och se till att du inkluderar en inlämningsrutan, så att läsarna enkelt kan skicka e-post till dig utan att lämna sidan.

populär bloggs kontaktsidaDenna kontaktsida från Shot From The Street är idealisk – enkel, ren och enkel att använda! 5

Planera och skriv dina inlägg

Så vad ska jag blogga om?

Du har antagligen redan en idé om vad du’gillar att blogga om, vare sig det är en hobby eller ett yrkesämne. Don’t oroa dig för att ditt ämne är för nisch – det’s a bred webben och där’är en publik för allt. Tricket är att hålla sig till bara några ämnen för din blogg – annars det’Jag blir rörig och oorganiserad och läsare som söker på internet vann’t har en klar uppfattning om vad du kan förvänta dig av din sida. Darren Hockley från DeltaNet International-bloggen förklarar:

“Så trevligt som det skulle vara att helt enkelt skriva om vad som tänker på vår blogg, det’s kommer aldrig att göra god affärssyn för att driva utanför ämnet för mycket. Till exempel skapar vi eLearning för efterlevnad och hälsa och säkerhet för företag, så för att visa tankeledande och auktoritet i branschen – är det vettigt att vi utforskar dessa ämnen i vår egen blogg, som vi uppdaterar varje vecka. Fångsten är, tror jag, att göra detta på ett sätt som visar din personlighet och värderingar som ett varumärke (även om vi’pratar om ett personligt snarare än ett företagsmärke).”

exempel på företagens bloggDeltaNet International erbjuder ett brett utbud av utbildningskurser för hälsa och säkerhet och efterlevnad för företag. Företaget’blogginnehållet sträcker sig från mental hälsa till cybersäkerhet och dataskydd.

Så du’Vi har din ljusa idé, och du’jag brinner för det. Nästa steg är att finslipa det till något med unikt värde som du kan prata om för en länge sedan.

Att lägga till unikt värde betyder att bidra med något till ditt valda ämne som ingen annan på internet bidrar med. Det låter som ett högt mål, men du’har redan valt ett ämne du’är passionerad för – nu det’det är bara att tala från hjärtat. Har du några tips som bara kan komma från personlig erfarenhet? Vad sägs om en rolig anekdot som bara du kunde berätta? Nu’det är dags att lägga till lite färg!

Vår 19 bästa tips om att skriva för webben

Säkerställa din blogg’livslängd börjar i planeringsstadiet. Se till att du inte gör det’t välja ett ämne som’är för tidskänslig så att dina inlägg förblir relevanta. Undvik också att bli för specifik med din blogg’s ämne eller tema – helst du’Jag planerar innehåll i många år framöver, och du gör det inte’t vill begränsa dig själv genom att välja ett ämne med bara en inställningsvinkel. Nu undrar du kanske…

Hur håller jag mitt innehåll friskt?

Det första att komma ihåg är att om du har en passion för ditt ämne kommer det att visas i ditt innehåll – så don’t stress! Du skulle inte’t undrar hur man startar en blogg om du inte gjorde det’Jag har inte ett intresse att skriva om?

De Nästa sak att komma ihåg är att ditt innehåll ska svara på en befintlig efterfrågan. Med andra ord, svarar du på en fråga som folk redan ställer? Lägger du till en konversation som folk redan har? Svaret borde vara ja – och det finns verktyg som hjälper dig att ta reda på det.

Sökordsundersökning är det bästa sättet att upptäcka vad din publik tänker på.

Sökordsundersökning är processen för att identifiera de populära termer som människor skriver in i sökmotorer. Denna kunskap ger dig en bättre uppfattning om vilket innehåll människor letar efter och vilka frågor du ifrågasätter’Jag vill att din blogg ska svara.

Vi intervjuade SEO (Search Engine Optimization) Executive Lorenzo Corazzin, som förklarade:

“Sökordsundersökning är viktig, inte bara för att driva trafik, utan eftersom det låter dig ansluta ett blogginlägg till en viss kategori på din webbplats. Du kan sedan utöka detta med relaterade sökord som hittades under forskningen.”

Med andra ord kan du utveckla ett helt ämnesavsnitt på din blogg baserat på vilka sökord människor söker kring det ämnet. Om du ser det “hälsosamma recept” får cirka 90 000 sökningar per månad, och det “lätt hälsosamma recept” blir ~ 18 000, då kan du använda den informationen för att bygga upp olika delar av din hälsosamma levande blogg. Inom det breda ämnet med hälsosamma recept, där’Det är mycket efterfrågan på hälsosamma recept som är lätta att göra – och denna underkategori kan vara din specialitet.

Nu kanske du undrar var vi fick dessa nummer från och hur du kan hitta dem själv. Siffrorna ovan hänvisar till sökvolym, eller antalet sökningar efter ett nyckelord inom en viss tidsram (vanligtvis per månad). Nyckelord med hög sökvolym indikerar innehåll som människor letar efter. De indikerar också konkurrens – massor av relevanta webbplatser kommer att slåss om de bästa platserna på SERP: er (sökmotorsresultatsidor) för sökord med hög volym.

Så hur räknar du ut vilka sökord som har höga sökvolymer? Sökordsverktyg som SEMrush och BuzzSumo ger dig dessa siffror med ett klick på en knapp. Du’Jag måste betala för de fullständiga, mest användbara versionerna av dessa verktyg – SEMrush, till exempel, bryter banken för en ny bloggbudget på $ 99,95-399,95 – men BuzzSumo erbjuder en gratis version, liksom gratis prövningar av dess betalda versioner.

Vi’Jag talar mer om hur du kan ställa in din webbplats för SEO-framgång lite senare.

Planera och schemalägga inlägg

Nu när du’om du är beväpnad med insikt i vad din publik vill läsa kan det tyckas vara där’är en överväldigande mängd att skriva om. Den där’är bra – det betyder dig’Vi har valt ett lager i ämnet. Det betyder också att du behöver en innehållskalender.

En innehållskalender låter dig organisera och planera dina blogginlägg eftertänksamt. den’är inte tillräckligt bara för att publicera konsekvent – du måste också skriva in relevans. Din sökordsundersökning bör informera din innehållskalender, så att slutresultatet är ett schema med aktuella, snabba inlägg.

Såklart du kan’t förutse vilka nyheter eller trender som kommer att bli populära månader eller till och med veckor från och med nu. Den där’varför din innehållskalender är en guide som hjälper till att strukturera din blogg snarare än en styv att-lista.

Du kan skapa en innehållskalender gratis i Google Sheets eller vilken plattform som helst. Här är några potentiella kolumner att inkludera:

 • Artikelrubrik
 • Kort beskrivning
 • Relevanta SEO-nyckelord
 • Utkast till förfallodag
 • Publicera publiceringsdatum

Att bara visualisera enkel information som denna gör att du kan se vilka inlägg som skulle vara relevanta vid vilken tidpunkt och vilka ämnen som ska publiceras före / efter andra ämnen..

6

Marknadsför din blogg

Så du har inlägg, och nu är det’det är dags att marknadsföra dem. Dina lysande idéer förtjänar att nå en publik!

Eftersom vi’åter i en ålder av omedelbar tillfredsställelse, vi’Jag börjar med det snabbaste sättet att få fler tittare till din blogg. Sociala medier är ett kraftfullt verktyg, särskilt om du redan har ett litet följande. Om du inte gör det’t, kan du börja publicera innehåll med relevanta hashtags och börja följa konton med liknande innehåll som din blogg. Du’Jag kommer att integreras i samhället på nolltid! Då kan du dela dina blogginlägg på sociala medier och se engagemang växa.

Du kan också skriva gäst inlägg för att få exponering i hela ditt blogggemenskap. Gästplacering betyder pitching och skriva en artikel för någon annan’s webbplats eller blogg (vanligtvis en med liknande fokus och innehåll som din egen blogg). På detta sätt får du inte bara en bredare publik av intresserade läsare, du’Jag kommer också att få en länk tillbaka till din blogg, vilket kommer att öka din webbplats’s trafik och myndighet i Google’ögon.

gästbokningsexempelVi är stora fans av gästpostering här på webbplatsen Builder Expert. Här är författarens bio från en webbdesignartikel som Lucy nyligen har bidragit till Shopify-bloggen.

Du kan hitta möjligheter att gästlägga genom att söka på Google efter bloggar som liknar dina egna. Begränsa detta till bloggar som för närvarande accepterar gästinlägg genom att söka i ett relaterat nyckelord + “gäst inlägg,” tycka om “hälsosamma matlagning gäst inlägg.” Du’Jag måste skicka in många platser för att få de bästa oddsen för framgång, men din uthållighet kommer att betala sig!

Will Hatton, grundare av den populära resebloggen The Broke Backpacker, berättade för oss hur han lärde sig vikten av gästposter och länkar från första hand:

“I synnerhet hjälpte SEO-länkbyggnadssidan verkligen. Genom att räcka ut till andra resebloggar och klämma ner lite av sin trafik genom att komma upp som en hyperlänk, fick jag många relevanta läsare. Dessutom hjälpte det mig att rangordna efter relevanta ord som människor sökte om resor.”

exempel på resebloggThe Broke Backpacker är en reseblogg som’har varit med i Forbes, Business Insider och BuzzFeed. Grundare Will Hatton skriver om sina erfarenheter som reser världen över billigt. 7

Optimera för sökmotorer

Kommer’s erfarenhet av länkar och nyckelord tar oss till vårt sjunde steg: Sökmotoroptimering. SEO är hur du får dina bloggsidor att rangordna bättre i SERP: erna – så när människor söker efter de sökord vi pratade om tidigare, har din webbplats en bättre chans att visas först. SEO täcker allt från taggarna du väljer för din artikel till metabeskrivningen som du sammanfattar den med.

märkt serpsexempel

Din inläggstitel, webbadress och kodavsnitt är alla delar av SEO som bör vara kort och snyggt. Utdraget är ibland hämtat från metabeskrivningen som du skriver innan du publicerar ett inlägg, medan andra gånger hämtas från innehållet i inlägget. För att säkerställa relevans vill du vara uppmärksam på hur du strukturerar ditt innehåll.

“Titlar och H1s [primära rubriker] är mycket viktiga,” säger Lorenzo, “eftersom de indikerar för sökmotorerna vad innehållet handlar om.”

När du’Har du starka titlar, rubriker och underrubriker på plats kan du optimera själva innehållet. Darren bygger på sin erfarenhet av DeltaNet International:

“Kvalitetsbloggar är viktiga för stark SEO som de’är i allmänhet innehållsrik och full av kvalitetsinformation av det slag som sökmotorer gillar. Detta betyder att de’är perfekt för sökordsoptimering som är naturlig – dvs inte tvingad – och ännu bättre för varumärken som vill rikta in sig på nycklar med lång svans.

Nyckelord med lång svans är i allmänhet mycket mer specifika för vad du gör eller säljer (tänk ‘hur man ställer in ett säkert lösenord’ snarare än bara ‘Lösenord’) och så hjälpa till att driva människor till din blogg som faktiskt vill läsa den – alla’är glad!”

Det finns också sätt att optimera bilderna i dina blogginlägg, så att de hjälper din webbplats att rankas högre i SERP: er.

Du kan komprimera dina bilder för att se till att de inte gör det’t sakta ner din webbplats’s laddningshastighet (komprimering minskar filstorleken utan att minska kvaliteten). Det finns otaliga gratisverktyg som låter dig enkelt komprimera bilder med ett klick på en knapp – vi använder ImageResizer.com för att komprimera vårt!

Du bör också lägga till alt taggar till bilder, som är den beskrivande texten som visas i stället för bilden om den kan’t visas. Det kan hända om till exempel en av dina läsare har stängt av bilder i deras webbläsare. När du inkluderar relevanta, användbara alt-taggar (med ett sidnyckelord inkluderat), känner sökmotorer det som användbar information, och det hjälper i slutändan att rankas högre.

Våra WordPress SEO-tips

De fem bästa värdleverantörerna för SEO

8

Tjäna pengar på din blogg

Det sista steget är valfritt och det vann’t händer över natten. Men om du startar din blogg som ett passionprojekt efter en tid kan du se möjligheten att tjäna pengar på den. Du kan göra detta genom annonser och partnerskap som marknadsförare kommer att betala för att placera på bloggar med hög trafik. Affiliate marknadsföring betyder att tjäna en provision genom att marknadsföra ett företag’s produkt på din blogg. Du kan göra detta genom att skriva ett inlägg om en viss produkt och länka till det bästa stället att köpa den.

Will förklarar varför han beslutade att tjäna pengar på The Broke Backpacker:

“Jag ville kunna röra sig hela tiden, snarare än att behöva arbeta på en statisk plats. Jag känner många människor som har slutat att bosätta sig i ett år eller så på sina resor. För mig tar det bort elementet av utforskning och spänning som fick mig att resa i första hand. Att kunna tjäna pengar på min reseblogg innebär att jag kan resa utan att slå mig ner för att hitta arbete på någon enda plats.”

den’Det är sant att vissa bloggare kan ersätta hela sin inkomst med vinster från sin blogg. Den där’är ett bra mål att sätta, men processen är gradvis – du kan börja med att tjäna några extra dollar i månaden. Om det här är något du’om du tänker på, kolla in vår guide för att tjäna pengar på en webbplats för en fullständig uppdelning av processen med tips och strategier.

Hur man startar en blogg: Slutliga tankar

Grattis – du’är redo att starta en blogg!

När du väl har fått den första installationen ur vägen, du’Jag kan spendera mycket mer tid på den roliga delen – med andra ord, dela dina tankar och idéer med världen. För att sammanfatta är det de åtta stegen du’Jag tar mig för att komma dit:

 1. Välj din bloggplattform
 2. Skaffa ett domännamn
 3. Välj en bloggmall
 4. Lägg till nyckelsidor
 5. Planera och skriv dina inlägg
 6. Marknadsför din blogg
 7. Optimera för sökmotorer
 8. Tjäna pengar på din blogg

Kom igång nu, och du’Jag kommer vara på god väg till digital berömmelse och förmögenhet (eller åtminstone kul!) Låt oss veta dina ljusa bloggidéer i kommentarerna – vi kan’vänta med att läsa dina saker.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me