Hur mycket kostar ett domännamn?

Vi’Jag täcker kostnader, dolda avgifter, de bästa domänregistratorerna och mer

Ditt domännamn fungerar som din webbplats’s “adress” i Internet-land, så att ha en sådan’det enkla och relevanta gör det mycket lättare för människor att hitta dig. Om du’har någon gång felstavat ett långt platsnamn på Google Maps och hamnat mitt i ingenstans, då kan du antagligen uppskatta skönheten i enkla platsnamn.


den’är lätt att se varför människor är villiga att bryta banken för att säkra ett smidigt domännamn – det ökar webbplatstrafiken ganska mycket genom design. Några av de mest populära domänerna, som hotels.com eller business.com, har bokstavligen sålt för miljoner dollar. Men motstå lusten att fylla i lotter – domännamn är miljoner dollar inte normen. För de flesta av våra plebeiska ändamål vann registreringskostnaden faktiskt’t kommer till mer än $ 20 per år, max.

Kostnad för domännamn: snabb översikt

Varje webbplatsägare måste ta med domännamnskostnader i sin budget. Du kan välja att antingen registrera ett nytt domännamn eller köpa ett sådant’har redan registrerats. En ny domän kommer att kosta cirka $ 10-20 per år, medan priset för en förregistrerad domän kommer att bli dyrare och varierar beroende på popularitet.

Inte redo att köpa ännu? Kolla in vår nybörjare’s Guide till domännamn för att lära känna! 1

Hur mycket är ett domännamn?

Att registrera en ny domän kostar i allmänhet mellan $ 10 och $ 20 per år. Prisskillnader beror på vilken registrator du använder och vilken typ av domän du vill registrera. Olika registratorer erbjuder olika paket, så det’Det är värt att shoppa runt för att hitta din bästa passform.

Att köpa ett domännamn, du’Jag måste köpa en domännamnsregistrator. Registratorer är helt enkelt företag som hanterar reservationen för domännamn. Priser i förväg och tillägg varierar mellan registratorer, men vi’Jag kommer att dela upp kostnaderna att leta efter och diskutera styrkor och svagheter hos potentiella registratorer.

De två vanligaste typerna av domäner är toppdomäner (TLDs) och landskod toppdomäner (ccTLDs). TLD: er är välkända domännamnstillägg, som .com, .net och .edu. ccTLD är landspecifika domännamnstillägg, till exempel .uk eller .fr.

TLD: er är pålitliga eftersom de’är alla så välkända – när människor kan’kom ihåg en URL, de’det är nästan fyra gånger mer benägna att anta att det slutar i .com än något annat.

Under tiden är ccTLD: er pålitliga eftersom de antyder att en webbplats har nationell legitimitet. Vissa ccTLDs, som .me (Montenegro) och .tv (Tuvalu) köps och används för ändamål som inte är relaterade till motsvarande land. Faktum är att den populära .co-förlängningen som vanligtvis är kopplad till företag faktiskt är en ccTLD för Colombia!

Så hur mycket kostar ett domännamn per år, uppdelat? TLD: er och ccTLD: er är prissatta på samma sätt, men dessa priser kommer att variera beroende på vilken registrator du använder. Vi’Vi har samlat in introduktionspriserna för populära TLD och ccTLD nedan och organiserat dem av registratorn:

RegistratorTLD Pris: .comTLD Pris: .orgccTLD Pris: .usccTLD Pris: .meNamecheapKör pappaHostgator
$ 8.88 / år$ 11.98 / år$ 3.88 / år$ 3.88 / år
$ 00,99 / år$ 10,17 / år$ 7.99 / år$ 3.49 / år
$ 12,95 / år$ 12,95 / år$ 5.95 / år$ 15.00 / år

Medan dessa priser ger en baslinje för att jämföra kostnaden för ett domännamn per år, är det’Det är viktigt att komma ihåg att de’alla introduktionspriser. Oavsett leverantör kommer alla listade priser att öka efter det första året. Till exempel hoppar priset på en .com-domän med HostGator från $ 12,95 till $ 17,99 efter det första året, medan GoDaddy’s .me-priset skjuts upp från $ 3,49 till $ 19,99 efter det första året.

Du kanske har märkt det chockerande låga 99-cent-priset på GoDaddy’s .com domän. Du’Jag sparar massor av pengar det första året med den här affären, men kom ihåg att det andra året kommer att faktureras till 18,17 $.

Förnyelsepriser, medan standard, är byggd för att smyga på dig. Till exempel kräver många registratorer att det första och andra året av en plan betalas på en gång. För att köpa en .me-domän hos GoDaddy måste du betala det första året ($ 3,49) och det andra året ($ 19.99) i förväg. Håll ett skarpt öga när du väger dina alternativ för att se till att du gör det’får det bästa erbjudandet för din tid och pengar.

2

Vad påverkar kostnaden för ett domän?

Bortsett från det allmänna hoppet upp från inledande till förnyelsepriser, finns det några andra kostnader att se upp när du väljer en domännamnsregistrator. De vanligaste extrakostnaderna är för automatisk förnyelse (när din registrator förnyar ditt domännamn årligen utan att du behöver godkänna det) och integritetsskydd.

Auto-förnya kostnader

Automatisk förnyelse kan vara ett bekvämt alternativ om du känner dig’planerar att förbinda sig till en domän under lång tid. Men många registratorer inkluderar automatisk förnyelse i första gången registreringspaket, vilket kanske inte är vad du’åter letar efter.

Till exempel förnyar Domain.com och GoDaddy båda automatiskt de flesta domäner som standard och många användare gör det inte’t inser detta när de registrerar sig. GoDaddy har en 45-dagars återbetalningspolicy för sina auto-förnyelser, men trots denna buffertzon, vi’Vi har fortfarande sett många kunder klaga på att automatisk förnyelse av avbokningar är svåra att genomföra.

Å andra sidan, NameCheap’s automatisk förnyelsefunktion är inte implementerad som standard – du måste aktivt bestämma att du’Jag gillar att använda det – men när du registrerar dig så finns det det Nej återbetalning för automatisk förnyelse. Det borde inte vara några problem om du’är redo att åta sig flera år, men återigen är valet ditt.

I den här artikeln täcker vi kostnader för domännamn.

Men det’är inte det enda ekonomiska beslutet som går till att driva en webbplats:

 • Hur mycket kostar webbhotell?
 • Hur mycket kostar det att bygga en webbplats?

Kostnader för integritet och skydd

Närhelst någon registrerar en domän är registraren det nödvändig att tillhandahålla den användaren’s kontaktinformation (namn, e-postadress och telefonnummer) som ska läggas till i Whois-databasen, som offentligt listar ägarna till varje domännamn online.

Medan det’s krävs att du tillhandahåller din information, den’s inte krävde att det var lättillgängligt för alla. När du köper en domän ger varje registrator olika grad av integritet för att säkerställa att din personliga information inte är’t synlig i Whois-databasen – vilket i slutändan skyddar dig mot saker som skräppostsamtal.

Vissa registratorer erbjuder full integritet i Whois-databasen gratis för det första året. Andra erbjuder lagrade lösningar, med bottennivån gratis för det första året, som fortfarande kommer att maskera de flesta personliga detaljer i katalogen med Whois. den’Det är sällan att hitta en ansedd registrator som erbjuder gratis Whois-skydd efter det första året.

Topp Dricks: granska kassasidan för att se till att registratorn inte har det’inte kastas i alla tillägg du inte’behöver inte. Om det har det, avmarkera dem – de flesta registratorer kommer att göra detta, så det’Det är bäst att vara medveten!

Överföra domäner

Den goda nyheten är att de flesta domänregistratorer inte gör det’t ta ut en extra avgift för att överföra domäner, vilket innebär att om du vill byta ditt domännamn till en annan registrator kan du göra det gratis.

En domänöverföring hänvisar bara till processen att ändra registratorn för ett domännamn. Din gamla registrator och din nya registrator måste gå igenom Whois-databasen för att byta. Denna process sker separat från din webbplatsbyggare och din webbhotell. Det kan se ut som att dessa tjänster är sammanflätade, men det’s bara för att vissa domänregistratorer också tillhandahåller värdtjänster och / eller webbplatsbyggare under samma varumärke!

3

Var kan jag köpa ett domännamn?

Det finns många domännamnsregistratorer där ute, men bara ett fåtal är värda att ta hänsyn till:

 • Domain.com – erbjuder ett stort utbud av TLD och ccTLD
 • HostGator – är båda en domänregistrator och ett värdföretag och låter dig köpa dessa tjänster tillsammans som ett paket
 • GoDaddy – en av de mest kända domänregistratorerna runt, plus det’är också en värdleverantör (igen, dödar två fåglar med en sten!)

domän comDomain.com har ett stort utbud att välja mellanhostgator domän hemsidaHostGator är mer än bara en söt logotyp – den har ett bra val av TLD: er!godaddy domänens hemsidaGoDaddy är en etablerad branschstyrka av goda skäl

Du kan också köpa ett domännamn via en webbplatsbyggare. Webbplatsbyggare är plattformar som hjälper nybörjare att skapa professionella webbplatser, utan att behöva känna någon kod. När du registrerar dig hos en webbplatsbyggare integreras domänregistreringsprocessen som en del av registreringen – vilket gör det till ett perfekt alternativ för nybörjare!

Vill du lära dig mer om webbplatsbyggare?

 • De 10 bästa gratis webbplatsbyggarna av 2019
 • 9 bästa webbplatsbyggare för ett litet företag
 • 12 bästa webbplatsbyggare för konstnärer

4

Vad händer om någon redan har det domännamn jag vill ha?

Detta är ett giltigt problem med tanke på att över 1,7 miljarder webbplatser (och räknar!) Är live på Internet just nu. Det finns många fantastiska domännamn, och när detta händer är det billigaste alternativet att brainstorma ett annat namn. Men om du’re dead satt på en domän som’s tagit och don’t vill kompromissa, du har fortfarande några alternativ.

Du kan använda resurser som snapnames.com för att se domäner som nyligen har blivit tillgängliga (vilket händer varje dag, så du kan ha tur!). Annars, du’Jag måste betala mycket mer för en “eftermarknadsdomän,” vanligtvis genom att hantera onlineauktioner där du’d bud på en redan registrerad domän som ska överföras till dig.

Domänpriserna på eftermarknaden är så dyra (kom ihåg de miljoner dollar vi pratade om tidigare?) Eftersom värdet som ett kort, relevant domännamn kan ge till ett varumärke är, ja, ovärderligt (vi kunde inte’t motstå, ledsen). Om du till exempel letade efter bilförsäkring och hade gjort det’t säker på var du ska börja, kanske du går till CarInsurance.com – en domän som sålde för 49,7 miljoner dollar 2010.

Naturligtvis kommer inte alla eftermarknadsdomäner att gå till miljoner, men som regel är alla användbara fortfarande ganska dyra. Eftersom de flesta av oss vann’tappar vårt liv’s besparingar på ett domännamn, vi’kommer att behöva komma med våra egna. Så du kanske undrar…

Hur ska jag välja mitt domännamn?

Först kanske du tror det’är irriterande att de mest relevanta domännamnen för din webbplats antagligen tas. Men nu när de uppenbara namnen är ur ekvationen, vi’tvingas tänka utanför rutan – vilket kan leda till några minnesvärt kreativa resultat.

Den viktigaste punkten att tänka på när du brainstormar är radiotest: med andra ord, kan potentiella besökare stava ditt domännamn bara genom att höra det? Genom att ställa dig själv denna fråga, du’Jag undviker vanliga fallgropar som att inkludera siffror (menar du “3” eller “tre?”) och ord med flera stavningar (“till” eller “för?”).

5

Domännamn Kostnad: Slutliga tankar

Det enkla svaret på “hur mycket är ett domännamn” är: det beror på dina behov. Att registrera en ny domän bör aldrig bryta banken, även om priserna kommer att öka efter det första året. Men om du behöver en eftermarknadsdomän, var du beredd att betala mycket mer. I vilket fall som helst bör integritetsskydd, domänöverföring och automatisk förnyelse inte ske’t lägga till mycket, om något, till kostnaden för ditt domännamn.

I allmänhet ligger kostnaden för ett helt nytt domännamn mellan $ 10-20 per år, vilket kommer att variera beroende på introduktions- och förnyelsepriser.

Att välja en registrar beror också på vad du’re letar efter – om det’s helt enkelt en registrar, en webbhotell som ingår eller en registrering hos en webbplatsbyggare, det finns alternativ för varje åtagandegrad.

6

Vanliga frågor

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map