Kodning för nybörjare – bästa sättet att lära sig HTML- och CSS-koder för att bygga en webbplats

förvirring-om-koder-minTillbaka 2010 när vi byggde vår första webbplats hade vi en budget på 200 $.


För det gjorde vi inte’t har pengar att anställa en webbplatsdesigner, beslutade vi att använda ett drag & släpp webbplatsbyggare och började lära sig grundläggande HTML- och CSS-koder.

Vi bedriver vår egen forskning för att bestämma vilken webbplatsbyggare som är bäst för olika ändamål. Ta vår frågesport för att få en rekommendation om det’s anpassade efter dina behov.

Kodning för nybörjare kan vara skrämmande, men vi gör inte’Jag beklagar att jag har spenderat (eller investerat) tiden på att lära sig grundläggande kod eftersom vi kunde göra mycket små förändringar av vår webbdesign snabbt och omedelbart, att vi annars skulle behöva betala en designer några hundra dollar för att göra.

För att inte tala om vi’d måste vänta på att arbetet är avslutat och väntetiden kan vara ett par dagar i genomsnitt.

På den tiden var vi ingen masterkodare av något mått. Trots att vi bara var nybörjarkodare gav denna färdighet oss lite frihet och kontroll över vår webbplatsdesign.

Det var väldigt kraftfullt och befriande att veta att vi inte utsattes för barmhärtigheten hos en webbplatsdesigner eller kodare.

Nu säger jag inte att du behöver bli en kodande whiz.

Låta’s vara ärlig, du kanske har ett heltidsjobb redan och din webbplats kan bara vara en sidohobby eller en affärswebbplats för att öka ditt företag’s närvaro online.

Du behöver bara veta tillräckligt för att lägga till en textruta med en anpassad bakgrundsfärg och typsnitt. Du kanske bara vill göra några grundläggande ändringar som vann’Det tar för mycket tid, men ändå tillräckligt för att du ska ha viss designflexibilitet.

Eftersom många människor frågade oss var vi kan hitta bra, pålitliga resurser för att lära oss grunderna i kodning, beslutade vi att sätta ihop denna Coding for Beginners-guide, som är en samling av alla kodningsresurser vi’Vi har använt tidigare som har hjälpt oss när vi började.

Om du vill lära dig lite grundläggande kodning för att ge dig mer kontroll över din webbplats även när du använder en dra & släpp webbplatsbyggare, dessa HTML / CSS-nybörjarresurser kan definitivt hjälpa.

Vilket kodspråk behöver du för att bygga en webbplats?

De grundläggande byggstenarna på en webbplats är HTML- och CSS-koder.

De mer avancerade kodningsspråken som används på webbplatser är jQuery, JavaScript och PHP.

Ärligt talat, om du använder en dra & släpp webbplatsbyggare, du behöver egentligen bara HTML och CSS för att starta.

För WordPress-användare kanske du vill lägga till PHP i din lista eftersom WordPress är en mycket mer komplex webbplatsbyggare än någon dra & släpp webbplatsbyggare. Det kräver fler kodningskotletter för att göra ändringar på WordPress-webbplatser.

Enligt vår uppfattning är HTML- och CSS-koder vad nybörjare bör börja med.

Om du råkar utveckla ett intresse för webbplatskodning kan du alltid lära dig de avancerade kodningsspråken senare.

Vilken typ av resurser finns tillgängliga?

Det finns två typer av resurser du kan använda: gratis eller betald.

Det finns fördelar och nackdelar för båda och vi rekommenderar att du försöker både gratis och betalda resurser för att hitta vad som fungerar för dig.

Börja naturligtvis först med de fria, eftersom du bara kan hitta dem tillräckliga för dina behov.

Varför använda gratis resurser??

Fördelar

 • Den uppenbara fördelen är att den är det fri.
 • Massor av urval och information om olika lösningar. Om du har en mycket specifik fråga eller problem, är gratis resurser bra. Det beror på att det finns många som skriver om mycket specifika problem som är alldeles för specifika för att täcka på en betald kurs. Så när vi har ett unikt problem som en typisk guide kan’t svar, vi vanligtvis söker efter tips och svar i forum och gratis resurser.

Nackdelar

 • Det finns för mycket information tillgänglig online, det kan bli förvirrande och du vet inte var du ska börja.
 • Innehålls- och diskussionstrådar i forum är inte organiserade på ett lätt att smälta sätt som i betalda kurser. Om du är bra på att sammanföra spridd information kan detta inte vara ett problem för dig. Men för de allra flesta människor kan detta bromsa din inlärningsprocess sedan du’Jag måste gräva igenom ett berg med information för att hitta den som är användbar för dig.
 • Vem som helst kan publicera självstudier online och personen kanske inte är trovärdig. En nybörjare som är alltför säker kan besluta att lägga ut en självstudie som kan vara felaktig. Det finns hundra sätt att klippa en paj, men vad är rätt sätt? Som nybörjare har du inget sätt att veta om informationen du läser verkligen är en bästa praxis.

Varför använda betalda resurser??

Fördelar

 • Betalda kurser är i allmänhet välorganiserade och uppdelade i lättbearbetbara kurser som är specifikt utformade för nybörjare. Du behöver inte gräva tusentals inlägg av olika “experter” eller ta reda på var du ska börja. Du behöver bara följa läroplanen och du är på väg.
 • Du kommer att lära dig de bästa metoderna för kodning från ackrediterade proffs. Dåliga vanor är svåra att ändra. När du lär dig en ny färdighet, det’Det är alltid en bra idé att undvika dåliga kodningsstandarder från människor som kanske inte är kvalificerade att lära ut kod i första hand.

Nackdelar

 • Typiska kurser går igenom alla aspekter av webbplatskodning. Om du till exempel bara vill hitta en snabb lösning på hur du lägger till en textruta med en anpassad bakgrund, kan du ha tur. Du kan behöva gå igenom en bra del av kursen innan du kan lära dig det specifika som du behöver.

Både gratis och betalda resurser kan hjälpa dig på olika sätt, så det’Det är bra att ha tillgång till båda typerna av kodningsstudier.

Nu, låt’s gå igenom vår rekommenderade lista över online-kodningstutorials som vi tycker är mycket användbara.

Bästa sättet att lära sig att koda för nybörjare

# 1 Lynda

KOSTNAD: Gratis prövning / $ 19.99 – $ 29.99 per månad

bästa kodningsresurser för nybörjare lynda

Lynda levererar sina lektioner i videoformat så att de är väldigt enkla att följa.

Vi gillar verkligen deras videohandledning eftersom de underlättar inlärningskoden.

Kurserna är omfattande som inte bara täcker grunderna. Så när du blir bättre på att koda, kommer du att ha tillgång till mer avancerade självstudier. Så deras tutorials kan “växa med dig” när du blir bättre på att koda.

Lynda har mer än bara HTML & CSS-kurser. De täcker ganska mycket allt från programmering till grafisk design, och du har tillgång till alla deras kurser under ett medlemskap som du kan avbryta när som helst.

Mina erfarenheter av Lynda:

jag’Vi har använt Lynda för att lära dig HTML, CSS och PHP. Sammantaget gjorde det ett bra jobb med att lära oss grunderna.

Jag gillar hur kurserna är strukturerade på ett sätt som gav mig fullständig bild av stegen jag behöver vidta för att lära mig dessa nya kodningsspråk.

Att lära sig att koda är mycket visuellt. Videorna hjälper verkligen till att göra komplexa idéer lättare att förstå. Jag rekommenderar att pausa filmerna då och då så att du kan prova koderna själv.

En sak gjorde jag inte’Lynda är att det inte finns någon inbyggd kodredigerare. Det innebar att jag var tvungen att ladda ner en kodredigerare på min bärbara dator innan jag kunde skriva några koder.

Så förvänta dig lite installationstid i början. När du har installerat programmen finns det inga fler underhåll eller inställningar att göra.

Vem ska använda Lynda?

 • Om du inte gör det’Jag vet hur eller var man ska börja lära sig HTML- och CSS-koder.
 • Om du föredrar att lära dig med videor än att läsa text.
 • Om du föredrar att lära i en strukturerad miljö, liknar en traditionell läroplan som de som undervisas i skolan.

# 2 Codecademy

KOSTNAD: Gratis grundkurser / $ 19,99 per månad för premiumkurser

bästa kodningsresurser för nybörjare codecademy

Codecademy tar ett interaktivt tillvägagångssätt för att undervisa kod för nybörjare – vilket gör lärandet mycket roligare.

Du följer helt enkelt instruktionerna i en interaktiv kodredigerare. Redaktören översätter automatiskt dina koder till en visuell display.

På det här sättet kan du se hur koderna du skrev verkligen ser ut i en webbläsare – väldigt coolt!!

Med denna omedelbara feedback kan du se din utveckling direkt. Detta hjälper till att skapa en rolig inlärningsmiljö och gör idén att lära sig att koda mer attraktiv.

Du kan ta alla deras nybörjarkodkurser gratis. Om du vill gå vidare till mer avancerade kurser kan du registrera dig för deras premiumkurser.

Mina erfarenheter av Codecademy:

jag’Vi har använt Codecademy för att lära sig ett mer avancerat kodningsspråk som JavaScript. Det var roligt och instruktionerna var enkla att följa.

Det gjorde ett bra jobb med att lära mig grunderna, och jag kunde skriva mycket enkelt JavaScript efter ett par timmar.

Jag älskade den inbyggda kodredigeraren vilket innebar att jag inte gjorde det’t behöver ladda ner några program för att komma igång.

Instruktionerna var också mycket imponerande. Jag kände att jag har en guide som visar mig vad som gör i varje steg på vägen.

En sak jag skulle vilja är en textversion av kursen. Det är mycket att komma ihåg när man lär sig att koda. Jag måste hålla ett anteckningsblock på sidan för att skriva ner alla koder jag’har lärt sig och vad de ska användas till. Det skulle vara trevligt att ha ett nedladdningsbart kodindex så jag gör det inte’Jag måste skapa min egen.

Vem ska använda Codecademy?

 • Om du lär dig bättre genom test och fel och genom att titta på levande exempel.
 • Om du behöver omedelbar feedback om du skriver koderna korrekt.

# 3 TutsPlus

KOSTNAD: Gratis grundkurser / $ 15 per månad för premiumkurser

bästa kodningsresurser för nybörjarens tutsplus

Det som gör TutsPlus utmärkt från Lynda och Codecademy är att det ger dig olika sätt att lära dig att koda.

TutsPlus gör det inte’Det ger dig bara kodning för nybörjarguider för att komma igång på rätt väg, den har också ett fullständigt bibliotek med korta och enkla självstudier när du behöver snabba lösningar för unika problem när det gäller webbdesign.

TutsPlus’ massivt bibliotek med korta tutorials ger dig mer kontroll över vad du vill lära dig. Detta fungerar särskilt bra om du redan vet vilka mönster du försöker uppnå. Du kan enkelt kringgå all extra information och gå direkt till lösningarna.

Min erfarenhet med TutsPlus:

Jag använde deras nybörjare’s guide till jQuery, CSS3 och HTML5. För närvarande har jag redan viss kunskap om kodning så nybörjaren’s guide var en bra uppfriskningskurs för mig. Det var lätt att följa och välskrivet.

Någon nybörjare’s guider kommer också med videor, som var till hjälp.

Om du går med i deras premiummedlemmarplan kan du ladda ner alla filer och bilder som de använder i sina guider och handledning. Det här var fantastiskt eftersom det sparade mig mycket tid från att behöva skriva mina egna anteckningar och kodindex.

Det jag älskar med TutsPlus är deras enorma bibliotek med kortkodning och designstudier.

Vilka koder du behöver när du bygger en webbplats drivs till stor del av vilken webbplatsdesign du försöker uppnå. Eftersom det finns nästan ett obegränsat antal designmöjligheter kan du i teorin ha en mängd olika designproblem att lösa.

Det är därför TutsPlus’ nybörjare’s guide kan bara täcka grunderna och du litar verkligen på deras korta handledning för att komplettera mer specifika designlösningar.

Eftersom TutsPlus erbjuder dig ett massivt bibliotek för självstudier har du en bättre chans att hitta en lösning på ditt specifika problem än andra resurser vi’har täckt hittills.

Vem ska använda detta?

 • Om du svarar bättre på självdirekt lärande där du lär dig grunderna med nybörjaren’s guide, välj sedan vilka avancerade tips och trick du vill lära dig med deras bibliotek med korta lektioner.

# 4 W3Skolor

KOSTNAD: Gratis referenshandbok

bästa kodningsresurser för nybörjare w3schools

Detta är den ultimata referensguiden för HTML- och CSS-kodning.

Allt du behöver veta om webbplatskodning finns på W3Schools.com.

En sak att tänka på är att W3Schools inte är lika effektiv som en resurs i jämförelse med Lynda, Codecademy eller TutsPlus.

Medan deras täckning av kodningskunskap är mycket omfattande, känner jag att deras kodförklaringar är mycket begränsade och de gör det inte’t gör ett mycket bra jobb med att faktiskt lära dig hur du kodar.

Tänk istället på W3Schools som en ordlista för HTML & CSS-koder.

Min erfarenhet med W3Schools:

W3Schools var den första resursen jag vände mig till när jag först började lära mig HTML- och CSS-koder. Jag upptäckte snabbt att de mer är en referensguide än en tutorialwebbplats.

De kanske inte är ett bra ställe att lära sig att koda, men de är den bästa referensguiden online.

När jag är osäker på en kod eller vilka alternativkoder jag kan använda, kommer jag att använda W3Schools för att hitta svaret.

Detta är särskilt användbart för koder som du inte gör’t använder regelbundet och kan lätt glömmas.

Vem ska använda detta?

 • Om du redan har viss grundläggande kodningskunskap är de en bra referensresurs för dig.
 • Använd den som en ordlista eller en encyklopedi för HTML / CSS-kodning där du kan hänvisa till om du glömmer specifika koder.

# 5 CSS-tricks

KOSTNAD: Gratis handledning

bästa kodningsresurser för nybörjare css-trick

CSS-koder kontrollerar en webbplats’s design, som färgen på texten eller placeringen av bakgrundsbilden. Så på ett sätt finns det ett obegränsat antal sätt att koda upp din design eftersom det finns praktiskt taget obegränsade designmöjligheter.

Detta är när en gratis resurs som CSS-Tricks är mycket praktiskt.

CSS-Tricks har hundratals korta CSS-tutorials så att du kan söka efter de bästa lösningarna för dina problem.

Min erfarenhet med CSS-Tricks:

CSS-Tricks är en av webbplatserna som jag besöker dagligen när jag utformar en webbplats. Det är väldigt lätt att hitta det jag behöver och det finns ett stort bibliotek med korta lösningar.

CSS-Tricks har också en aktiv gemenskap så om en lösning inte gör det’t fungerar för dig, kan du troligtvis hitta en annan lösning i kommentarerna.

Vem ska använda detta?

 • Om du har en grundläggande förståelse för CSS-koder och behöver snabba lösningar för mycket specifika CSS-kodningsproblem.

Slutsats – Guide till kodning för nybörjare

Hittade den här guiden användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me