Webbplatsunderhållskostnad

Allt du behöver veta om kostnaderna för att underhålla en webbplats

Oavsett hur mycket det kostar att underhålla en webbplats kommer kostnaderna för att inte underhålla den definitivt att vara högre. Föreställ dig’Vi har byggt ett vackert nytt hus och lämnade det orört i ett år. Det skulle finnas alla typer av problem, från svag säkerhet, till värme- och VVS-problem, till bevuxet gräs på gården… kort sagt, besökare skulle titta på platsen och vända sig!


Den där’är exakt vad du inte’t vill att folk ska göra när de klickar till din webbplats’s målsida. En webbplats kan bli föråldrad och osäker ännu snabbare än ett hus, så det’är viktigt att hålla sig uppe på saker. De goda nyheterna är att priser för webbplatsunderhåll faktiskt kan vara mycket prisvärda. Dessa är de väsentliga delarna av webbplatsunderhåll och deras priser:

Fördelning: kostnaden för att underhålla en webbplats

 1. Domännamn – $ 10-20 / år.
 2. SSL-certifikat – 24-199 $ + / år.
 3. Webbhotellleverantörer – 2,75-15,00 $ / månad.
 4. E-posthotell – $ 1-5 / månad.
 5. Teknisk support – $ 0-1000 / månad.

Utöver dessa nödvändigheter finns det några saker du kan göra själv gratis eller lägga ut till en tredje part mot en extra kostnad:

 1. Sökmotoroptimering – DIY gratis / outsource för $ 200-800 / månad.
 2. Last hastighet – DIY gratis / outsource för $ 50-3000 totalt.
 3. Innehållsuppdateringar – DIY gratis / outsource för $ 500-3000 totalt.

Vi’Jag kommer att diskutera alla dessa element djupgående nedan. Men först vi’kommer att prata om webbplatsbyggare – de’är det första verktyget i ditt digitala arsenal, och många av de nämnda underhållskostnaderna för webbplatsen kommer faktiskt inkluderad i priset för en webbplatsbyggare.

Webbplatsbyggare

Genomsnittlig kostnad: 10-30 $ / månad

squarespace webbplats byggmästars hemsida

Din webbplatsbyggare är brödet och smöret på din webbplats (om du inte gjorde det’Jag får det från namnet). Skönheten hos de flesta webbplatsbyggare är att de’Jag kommer att ta hand om de tekniska komponenterna i webbunderhåll för dig, till exempel uppdatering av programvaroramverk. Drag-and-drop-webbplatsbyggare är enklaste, snabbaste och billigaste sätt att skapa en vacker webbplats.

Det bästa med webbplatsbyggare är att deras månatliga kostnad redan innehåller många underhållselement som du’d annars måste jag tänka på själv. När du betalar 10-30 $ / månad för en webbplatsbyggare, du’Jag får vanligtvis ett domännamn, grundläggande SSL-säkerhet och teknisk support ingår. I vissa fall du’Jag måste betala för att förnya ditt domännamn efter det första året.

Den månatliga kostnaden för en webbplatsbyggare varierar beroende på den specifika byggmästaren du väljer och mängden funktioner du väljer. De flesta grundläggande planer erbjuder begränsade lagringsmängder, medan de mer avancerade planerna ofta erbjuder analysfunktioner och obegränsad bandbredd. Kolla in de månatliga priserna på de grundläggande planerna från topplattformar som Wix, Squarespace och Weebly nedan:

ByggarePris (faktureras årligen)
WixKombinationsplan – $ 13 / månad
SquarespacePersonlig plan – $ 12 / månad
WeeblyPro-plan – $ 12 / månad

Vi’har rankat toppen 10 bästa webbplatsbyggarna baserat på omfattande forskning, så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Spoiler varning: Wix tar plats nummer ett – och du kan läsa vår fördjupning Wix Review för att ta reda på varför.

Nu, låt’s fördelar varje webbplatsunderhållskostnad separat.

Domännamn

Genomsnittlig kostnad: $ 10-20 / år

Den mest framstående återkommande webbplatsen kostar dig’ll möter är ditt domännamn kostnad. Ditt domännamn är din webbplats’s “adress” på internet, och det’är inte ett engångsköp. De flesta domänregistratorer fakturerar på årsbasis, och du’Jag vill hålla dig uppe på den årliga kostnaden så att du kan behålla ägandet till ditt domännamn.

Kostnaden för ditt domännamn kommer att variera beroende på förlängning (t.ex. .com, .net) och registrator du väljer. Nedan, vi’Vi har sammanfattat kostnaderna för vissa populära tillägg och hur de varierar när de köps via de olika registratorerna NameCheap, GoDaddy och HostGator:

Registrator.com.org.oss.migNamecheapKör pappaHostgator
$ 8.88 / år$ 11.98 / år$ 3.88 / år$ 3.88 / år
99¢/år$ 10,17 / år$ 7.99 / år$ 3.49 / år
$ 12,95 / år$ 12,95 / år$ 5.95 / år$ 15.00 / år

Domännamnsregistratorer debiterar också mer efter det första året – med andra ord förnyelsepris av ditt domännamn kommer vanligtvis att vara högre än introduktionspris av ditt första köp. Generellt kostar introduktionsdomännamn för populära tillägg som .com och .org $ 3-12 per år, medan förnyelse av domännamn kostar $ 10-20 / år.

Har du fler frågor? Vi’har skrivit en djupgående guide till hur mycket ett domännamn ska kosta.

SSL-certifikat

Genomsnittlig kostnad: 24-199 $ + / år

SSL-certifikat krypterar information som passerar din webbplats och behåller besökarna’ information säker. Oavsett vilken typ av webbplats du’när du kör, är säkerhet en av de mest värdefulla utgifterna för dig’Jag kommer att ådra sig. Om besökarna inte gör det’t ser din webbplats som pålitlig, det kommer att påverka engagemang. Faktum är att 75% av de svarande i en undersökning sa att de skulle överge en online-transaktion om de ansåg att webbplatsen inte var säker. Även om du’om du inte kör en e-handelssajt, gynnar Google webbplatser med SSL, så att lägga till detta extra säkerhetslager är fortfarande en viktig webbplatsunderhållskostnad.

Så vad letar folk efter för att se om din webbplats är säker? Hänglåsikonen och “https: //” i adressfältet indikerar båda ett SSL-certifikat (säkert sockelager). Kolla in hur de ser ut nedan:

SSL hänglås

De flesta webbhotellleverantörer erbjuder en grundversion av SSL-skydd gratis via den icke-vinstdrivna låten’s Kryptera. Men om du vill uppgradera till en starkare nivå av SSL-skydd (vi’d rekommenderar detta för e-handelswebbplatser, eftersom besökare kommer att dela sin betalningsinformation), nästa steg skulle vara att köpa SiteLock-säkerhet, som du kan köpa via din webbhotell för cirka $ 2 / månad – inte för dyrt, med tanke på att vi’Re förväntas spendera cirka 6 biljoner dollar globalt på cybersecurity år 2021! Sitelock’extra funktioner inkluderar dagliga skanningar av skadlig programvara, automatisk borttagning av skadlig programvara och övervakning av Googles svartlista.

Don’vill du betala mer än du behöver? Kolla in 10 bästa gratis SSL-värdleverantörer.

Webbhotellleverantörer

Genomsnittlig kostnad: $ 2,75-15,00 / månad

bluehost hosting provider

Om du’använder du en webbplatsbyggare, då är webbhotell en annan kostnad som kommer att sorteras för dig. Men om du’använder ett innehållshanteringssystem (CMS) som WordPress, sen du’Jag måste hitta en webbhotellleverantör. Webbhotellleverantörer driver din webbplats och bestämmer allt från hur snabbt dina sidor laddas till hur många filer du kan lagra. I grund och botten är värd en viktig del av kostnaden för att underhålla en webbplats.

Webbhotell är också en återkommande betalning som du’Jag måste budgetera för att hålla din webbplats igång – bokstavligen. Detta beror på att faktorer som upptid för webbplatser också är beroende av din webbhotell.

Hosting-kostnaderna varierar beroende på värdleverantör och värd typ. De vanligaste typerna av hosting är delad, VPS, moln och dedikerad hosting. Delad värd är den billigaste typen och kan ändå tillgodose behoven hos de flesta små till medelstora webbplatser. Nedan, vi’Vi har redogjort för kostnaderna för att köpa en delad plan mellan medelstora nivåer från tre av de främsta delade värdleverantörerna:

Hosting ProviderPris (faktureras årligen)
I rörelseKraftplan – $ 8,49 / månad
HostgatorBabyplan – $ 3,95 per månad
A2 HostingSnabbplan – 4,90 $ / månad

Vill du ha fler alternativ? Ta en titt på vår fullständiga ranking av 8 bästa delade värdleverantörer

Få mer prisinformation med vår uppdelning av Hur mycket webbhotell ska kosta

Delad värd kommer att göra susen för de flesta webbplatser, men om du’du driver en stor blogg eller en medelstor till stor e-butik, du’Jag vill överväga VPS-värd istället. Medan delad hosting betyder att dela en server’s resurser med andra webbplatser, VPS-hosting innebär att du har fler serverresurser tilldelade din webbplats. VPS-planer är kraftfullare och därför dyrare, som du kan se nedan:

providerPris (faktureras årligen)
I rörelseVPS-1000-plan – $ 22,99 / månad
HostgatorSnappy 2000-plan – $ 19,95 / månad
A2 HostingPower + plan – $ 25,00 / månad

Mycket stora e-handelswebbplatser bör så småningom överväga att uppgradera till en dedikerad värdplan, som kostar mellan $ 80-300 / månad. Med den här typen av hosting är en server och alla dess resurser dedikerade helt till din webbplats så att ditt företag vann’t påverkas av svängningar hos någon annan’s trafik eller filer.

Heads Up – webbhotell och introduktionspriser

Oavsett vilken plan och leverantör du slutar välja, kommer kostnaderna för din webbhotell att öka märkbart efter det första året. Detta är en ganska oundviklig kostnad och en värd att veta om. Till exempel förnyas ovan nämnda InMotion VPS-plan på 22,99 dollar / månad efter $ 64,99 / månad efter det första året.

Om du’du är inte säker på vilken typ av värd din webbplats kommer att behöva, du kan ta vår webbhotellquiz för att få ett skräddarsytt förslag! Om du’sitter fast mellan några olika alternativ, se vår webbhotell jämförelse diagram att fatta ett informerat beslut.

E-posthotell

Genomsnittlig kostnad: $ 1-5 / månad

“E-posthotell” betyder att ha en anpassad e-postserver för din webbplats, som kan rymma e-postadresser @ yourdomain.com och ge din webbplats mer legitimitet. Liksom SSL-säkerhet är grundläggande e-posthotell gratis tillgängligt från många värdleverantörer, men många webbplatsägare väljer att betala mer pengar för fler funktioner och funktioner.

bluehost e-hemsida

Till exempel Bluehost’s e-posthotell, som du kan köpa som ett tillägg till en vanlig webbhotellplan, kostar $ 2,99 / månad för det första året (det förnyas till $ 4,99 / månad) och inkluderar:

 • E-postmeddelanden och kalendrar
 • Outlook-åtkomst till Internet
 • 15 GB e-postlagring

E-posthosting är en nödvändig kostnad för en företagswebbplats, eftersom att ha e-postadresser värd @ din domän ökar din webbplats’s professionalism. Å andra sidan, om du’när du driver en personlig webbplats är e-posthotell ett bra tillägg om du har lite extra budget att spendera – men om inte, don’t svettas det!

Teknisk support

Genomsnittlig kostnad: $ 0-1000 + / månad

Både webbplatsbyggare och webbhotellleverantörer har interna kundtjänstteam som hjälper dig att ta fram tekniska svårigheter utan kostnad. Men om du vill ha mer skräddarsydd support kan du välja att lägga ut och betala för en webbplatsunderhållstjänst. Webbplatsunderhållstjänster levereras som lagrade paket, så du kan välja en plan (och, ännu viktigare, ett pris) baserat på din webbplats’s behov.

Till exempel kommer en outsourcad webbunderhållsplan för en personlig blogg att kosta cirka $ 50 / månad och inkluderar regelbundna uppdateringar av din webbplats’s tema och plugins. För mer kommersiella webbplatser kan du betala cirka $ 100 / månad och få dedikerat SEO-stöd utöver regelbundna uppdateringar. Större e-handelswebbplatser kan betala $ 500-1000 / månad för att lägga till utvecklingsstöd, som skapandet av nya mallar och funktioner för din webbplats.

Teknisk support kan inte kosta dig något, eller det kan vara den dyraste webbplatsunderhållskostnaden på din lista. Det beror på vad du’vill se ut ur dessa tjänster. Vi rekommenderar att du börjar med internt support som ingår i priset för webbplatsbyggare och webbhotellleverantörer och besluta vilket ytterligare support (om någon) du’Jag behöver därifrån.

Vill du få dina pengar’är värt av internt teknisk support?

Bluehost är vår största webbhotell för kundsupport. Läs vår Bluehost Review att lära sig mer.

Kostnad för att underhålla olika typer av webbplatser

Storleken på din budget’Jag måste avsätta för varje del av webbplatsunderhållet kommer att variera beroende på vilken typ av webbplats du har’kör igen. Vi’Vi har listat en allmän guide till priser för webbplatsunderhåll nedan:

 • Liten blogg eller personlig portfölj: $ 5-30 / month
 • Stor blogg: $ 50-100 / month
 • Lokal affärssida: $ 30-60 / month
 • Stor affärssida: $ 60-300 / month
 • Liten e-butik: $ 100-1500 / month
 • Stor e-butik: $ 300-1,500 + / månad

Olika webbplatser måste fokusera på olika områden för att ge en bra användarupplevelse. Till exempel kan en webbplats för små företag vara särskilt upptagen med webbhotell för e-post, eftersom det’är en liten kostnad som tillför mycket legitimitet. Samtidigt kommer en stor e-handel butik att vara mest bekymrad över att hitta en kraftfull betalningsport, vilken wouldn’t till och med vara en kostnad för en webbplats för små företag.

Regelbundet webbplatsunderhåll som inte gör det’t måste kosta något

Förutom de betalda underhållsprioriteringarna vi’Vi har redan diskuterat, det finns några manuella uppgifter du kan göra för att hålla din webbplats igång smidigt utan extra kostnad. Du gör inte’t måste göra dessa uppgifter själv – du kan anställa en byrå för att hantera dem – men om du känner för att bli praktisk och spara lite budget, vi’har beskrivit hur nedan.

Sökmotoroptimering (SEO)

SEO täcker alla de små saker du kan göra för att öka din webbplats’s ranking i Googles sökresultat. Allt som gör din webbplats enklare för sökmotors sökrobotar att hitta kommer att bidra till bra SEO. Här är några grundläggande steg som du kan vidta:

 • Skriv korta sidtitlar och beskrivningar: titeln och beskrivningen är vad som utgör din sidförhandsvisning på Google. Korta, informativa titlar och beskrivningar uppmuntrar människor att klicka igenom till din webbplats.
 • Inkludera relevanta nyckelord: sökord är de söktermer du vill att din sida ska rankas efter. Till exempel, om du’Om du säljer hemlagade smycken, kanske du vill att din produktsida ska visas som ett resultat när människor söker efter “hantverk armband.” Därför du’Jag vill inkludera termen “hantverk armband” på din sida där det är tillämpligt.
 • Tagga bilder: när du laddar upp en bild till din webbplats kan du ge “alt text” som kommer att visas i stället för bilden vid problem med inläsning. Den här texten är också en ledtråd för sökmotorsökare som försöker ta reda på vad din sida handlar om.

Om du’går det DIY-rutten för din SEO, det’Det är viktigt att notera att vissa plattformar har bättre kapacitet än andra. Du kan kolla våra guider till de bästa webbleverantörerna för SEO och de bästa webbplatsbyggarna för SEO för att se vilka plattformar som har de starkaste SEO-funktionerna.

Outsourcingkostnad: $ 200-800 / månad. Om du’d föredrar att ha en expert som hanterar din webbplats’s SEO, kan du konsultera en SEO-byrå för att analysera din webbplats och skapa en skräddarsydd strategi.

Last hastighet

Att hålla sidhastigheten så snabb som möjligt är bra för både SEO och användarupplevelse. Hur snabbt din webbplats laddas beror på många faktorer, inklusive filstorlek och bildkomprimering, som du båda kan styra. I själva verket kan du ändra storlek på och komprimera dina bilder i ett fall med gratis onlineverktyg som ImageResizer.com – det’det vi använder för att ladda upp foton till webbplatsbyggnadsexperten!

Outsourcingkostnad: $ 50-3000. Du kan anställa en teknisk SEO-specialist eller arbeta med en digital byrå för att optimera din webbplatshastighet utöver bara bildstorlekens storlek och komprimering. Vi’d rekommenderar outsourcing för lasthastighet endast om du’driver en stor blogg, affärssida eller onlinebutik. När det gäller små webbplatser och personliga sidor kommer det att gå bra att justera bilderna manuellt.

Innehållsuppdateringar

Utseendet och känslan på din webbplats är en sak. Det faktiska innehållet som din webbplats publicerar är ett annat. Bra innehåll – blogginlägg, “Om oss” bitar, bios och i princip allt som folk kan läsa, titta på eller se på din webbplats – kommer att göra eller bryta ditt publik engagemang.

Om du gillar de kreativa aspekterna av att driva en webbplats kan du ha kul med innehållsplanering och skapande. Att utarbeta själva innehållet kommer att utgöra det mesta av arbetet, men det’Det är också viktigt att hålla sig till ett bra schema när du’re faktiskt publicera innehållet. Ingenting’är värre än att klicka på en bloggsida som inte har’har uppdaterats sedan 2011!

Kostnad för outsourcing: 500–3 000 dollar. Om du’d snarare gå frilans copywriter eller kreativa byrå rutt för din web kopia, priserna kommer att variera dramatiskt beroende på vilka uppgifter du behöver göra. Om du vill ha nya blogginlägg skrivna flera gånger i veckan, du’Jag betalar mellan 10¢ och $ 1 per ord. Om du bara behöver en målsida skriven en gång, det’Jag kostar ungefär $ 500-1000 för hela sidan.

Webbplatsunderhållskostnad: Sammanfattning

Nu när du vet de väsentliga och icke väsentliga kostnaderna för att underhålla en webbplats kan du planera en effektiv budget. Kom ihåg att dina utgifter kommer att variera beroende på vilken typ av webbplats du har’kör igen: till exempel, en e-butik som tar betalningar på plats kommer att behöva spendera mer på SSL-säkerhet än en personlig blogg kommer att göra. Och om du väljer att använda en webbplatsbyggare kommer många baskostnader att ingå i din plan.

För att sammanfatta dessa är de väsentliga underhållskostnaderna för webbplatsen:

 1. Domännamn – $ 10-20 / år.
 2. SSL-certifikat – 24-199 $ / år.
 3. Webbhotellleverantörer – 2,75-15,00 $ / månad.
 4. E-posthotell – $ 1-5,00 / månad.
 5. Teknisk support – $ 0-1000 / månad.

Och du kan göra DIY eller lägga ut dessa sekundära underhållselement:

 1. SEO – DIY gratis / outsource för $ 200-800 / månad.
 2. Last hastighet – DIY gratis / outsource för $ 50-3000 totalt.
 3. Innehållsuppdateringar – DIY gratis / outsource för $ 500-3000 totalt.

Med dessa drag i åtanke, du’är redo att fortsätta det goda arbetet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map