Hvordan bygger du et flerspråklig nettsted med tre verktøy

hvordan du bygger et flerspråklig nettstedLa’Selv om engelsk er et populært internasjonalt språk, er det over 6 900 andre språk rundt om i verden.


I følge Wikipedia er kinesisk det mest talte språket i verden, etterfulgt av spansk, deretter engelsk, hindi, arabisk, osv. Mens engelsk er populært, blir det mange andre populære språk som blir snakket og skrevet på daglig basis.

Så hvorfor pokker ikke’t nettstedbyggere tilbyr en enkel og funksjonell måte å tillate deg å opprette flerspråklige nettsteder?

Jeg aner heller ikke.

Ok, jeg har det. Nettstedsbyggere vant’t gjør det tøffe oversettelsesarbeidet for deg, noe som er greit nok. Men ville ikke’Det kan være kjempebra hvis de har innebygd en språkbrytermekanisme som gjør at besøkende kan bytte til et annet språk?

Selv om løsningene på dette problemet kanskje ikke er perfekte ennå, Jeg’m kommer til å ta en titt på hva du kan gjøre med noen av våre favorittbyggere av nettstedet (Wix, Squarespace og Weebly) for å lage et flerspråklig nettsted.

1

Å bygge et flerspråklig nettsted: Hva du bør unngå

Google Translate – Ikke så kult

Mange mennesker vil fortelle deg om å legge inn den gratis Google Translate-widgeten på nettstedet ditt. De besøkende må bare klikke på widget-knappen, og alt innholdet ditt blir automatisk oversatt til et annet språk for de besøkende’ valg.

Visst’er en ganske rask måte å bygge et tospråklig nettsted på, men du er helt underlagt hvordan Google velger å oversette teksten din.

flerspråklig nettsted google translate pluginMed Google Translate-widgeten kan du enkelt endre språk, men gir ikke nødvendigvis de beste resultatene.

Den’er sannsynligvis den enkleste løsningen å implementere, og ja som “smart” som Google er, er oversettelsesverktøyet aldri perfekt og er grenseland uprofesjonelt hvis du har en bedriftsnettsted.

Den’er nyttig på en måte som besøkende får en generell ide om hva du’prøver å si. Men hvis du vil imponere besøkende, vinne nye bedrifter og høres profesjonell ut, er Google Translate sannsynligvis ikke det beste alternativet for deg.

Du kan aldri slå oversettelse av språk “for hånd” så å si.

For mange dupliserte sider på menylinjen

Så selv om du’er villig til å oversette teksten manuelt på nettstedet ditt, hvordan skal du lage et nettsted der menylinjen ikke gjør det’t viser flere sider av samme ting, men på forskjellige språk?

Det siste du vil se er en menylinje med 3 hjemmesider på 3 forskjellige språk. 3 versjoner av hver enkelt side vil overbelaste menylinjen, og virkelig redusere brukeropplevelsen til de besøkende.

Dette er absolutt noe du bør unngå, men hva kan du gjøre i stedet? Fortsett å lese for å finne ut av det!

2

Så hva kan du gjøre?

Vi’Vi har sett oss rundt på våre favorittbyggere og ikke’t finne noen banebrytende løsninger (som gjorde oss skikkelig triste…)

Vi fant imidlertid noen veiledninger som hjalp deg med å lage et flerspråklig nettsted. De’er ikke de beste løsningene i verden (jeg tror du bare kan gjøre det med et tilpasset nettsted – men du vil nok ikke’t være interessert i denne artikkelen hvis du’er uansett en hardcore-koder), men de er funksjonelle.

Vi’Jeg vil vise deg noen interessante og nyttige tilnærminger til å bygge tospråklige nettsteder, med 3 av det vi tror er noen av de beste nettstedbyggere i bransjen i dag – Wix, Squarespace og Weebly.

Hvis du’Hvis du ikke er kjent med disse nettstedbyggerne, kan du se på sammenligningstabellen vår for å sjekke funksjonene deres:

Noen ganger er den beste løsningen på språkproblemet et spesialbygget nettsted. Hvis du’er du ikke en kodeveiviser, kan det være verdt å ansette en profesjonell. Forutsatt at du har budsjett, er en tilpasset bygging en av de beste måtene å få hendene på et ekte flerspråklig nettsted. Vi og vennene våre på Expert Market har nøye valgt ut en håndfull utviklere som kan spare deg for bryet.

3

Flerspråklig nettsted med Wix

Wix er en av de beste nettstedbyggere tilgjengelig i markedet i dag. De tilbyr deg et rent dra og slipp brukergrensesnitt, slik at du kan plassere innhold hvor som helst på nettstedet ditt, og du ikke gjør det’Jeg trenger ikke å vite hvordan jeg skal kode i det hele tatt.

Hvis du ikke har det’Jeg har ikke sett Wix ennå, en av de fine tingene med Wix er at de tilbyr maler som allerede er forhåndsutfylt med innhold. Så du må bare velge en mal og begynne å redigere det forhåndsbefolkede innholdet (tekst, bilder, lysbildefremvisning osv.) For å gjøre dem til ditt eget.

Wix har en gratis flerspråklig app, Language Menu, som gir deg flere språkfunksjoner.

Appen omdirigerer besøkende automatisk til språket basert på nettleseren’s språk. For eksempel, hvis nettstedet ditt tilbyr innhold på engelsk, fransk og spansk, vil besøkende bli automatisk ledet til dine spanske sider hvis appen oppdager at nettleseren hans er basert i Spania.

hvordan du bygger et flerspråklig nettsted på wixWixs Language Menu App vil hjelpe deg med å lage et nettsted som er egnet for besøkende fra hele verden.

Tidligere hadde Wix to maler som allerede hadde flere språkfunksjoner innebygd.

Nå, takket være Language Menu-appen, er alt du trenger å gjøre å legge appen til hvilken som helst mal, og du får tilgang til denne muligheten – infrastrukturen for å bytte mellom språk er allerede gjort for deg av Wix.

flerspråklig nettsted med wix språkmenyWix Language Menu-appen tar ett klikk for å installere, og nettstedet ditt kan på magisk vis skifte mellom språk.

Sjekk ut noen av favorittmallene våre som vil fungere utmerket med Language Menu-appen:

 • Into The Wild
 • Demi Watson

Wix Language Menu gir deg et valg mellom over 30 språk som du kan omdirigere de internasjonale besøkende til.

Appen har også en enkel trinnvis guide for å lage et flerspråklig nettsted, som gjør det ganske enkelt for deg å komme i gang veldig raskt.

4

Flerspråklig nettsted med firkant

Square er en av de bedre dra og slipp nettstedbyggere som er tilgjengelige i markedet i dag. Designmalene deres er alle mobile responsive og ser nydelige ut.

Square’s Hjelpesenter er fantastisk, og de har en flott tutorial som viser deg hvordan du bygger en webside med flere språk.

Opplæringen anbefaler malene Adirondack, Nueva (eller en hvilken som helst mal i Brine-familien) og Pacific (eller en hvilken som helst mal i Pacific-familien) som de beste for å lage et flerspråklig nettsted.

flerspråklig nettsted - firkantSquarespace tospråklig tutorial er veldig nyttig når du viser trinnene for hvordan du oppretter et flerspråklig nettsted.

Hvis du besøker opplæringen og klikker på nettstedets bilder der, du’Jeg ser også noen levende flerspråklige nettsteder i aksjon.

5

Flerspråklig nettsted med Weebly

Weebly er en av de enkleste nettstedbyggerne å bruke.

Men så enkelt som det er å bruke, donerer de også’t tilbyr alle innfødte flerspråklige funksjoner du kan bruke (boo….)

Imidlertid tilbyr de deg en flerspråklig app i App Center, som gjør det enkelt for besøkende på nettstedet ditt å endre språket på nettstedet ditt uten å berøre noen koder.

Bare installer appen med ett klikk, så gjør du ikke det’Jeg trenger å bekymre deg for noe mer komplisert enn det. Se denne veiledningen fra Weebly.

Flerspråklig nettsted - weebly appDenne appen lar besøkende enkelt bla gjennom nettstedet ditt på morsmålet.

Ulempen er at det’er ikke gratis (de tilbyr imidlertid en 2 ukers gratis prøveperiode, så du kan prøve det før du forplikter deg).

Vi gravde rundt og fant en gratis veiledning om hvordan du kan konvertere et standard Weebly nettsted til et flerspråklig nettsted.

Flerspråklig nettsted - weeblyBrukerne dine kan enkelt bytte mellom språk når du bruker Weeblys språk-app.

Nå krever det at du endrer kodene på malen for å få ting til å fungere, men forfatteren av denne opplæringen har sjenerøst lagt ut alle trinnvise instruksjoner, i tillegg til å ha inkludert alle kodene du kan laste ned og sette inn i Weebly nettsted.

Det endelige produktet er ganske bra som du kan se på demosiden hans her.

6

Hvordan bygge et flerspråklig nettsted: Konklusjon

Det er det’t noen fantastiske løsninger på dette problemet, men det er det mulig å bygge et flerspråklig nettsted med nettstedbyggere i denne guiden.

Vi håpet at noe av det større draget & drop website builders ville bygge inn noen innfødte funksjoner for å hjelpe folk med å lage en bedre webside med flere språk.

For land bortsett fra de som bruker engelsk som hovedspråk, er dette en veldig viktig funksjon å ha spesielt for forretningsrelaterte nettsteder.

Løsningen med Weebly er en bitkoden intensiv som kan være litt avansert for noen brukere, men den’er en av de mer interessante vi’Har sett.

Foreløpig 3 “hacks” ovenfor er midlertidige løsninger til nettstedbyggerne lager et eget verktøy for å gjøre det å lage flerspråklige nettsteder enklere.

La’håper at de vil bygge inn denne funksjonen før snarere enn senere!

Men i mellomtiden er dette adekvate løsninger på problemet, så hvorfor ikke prøve ut en nettstedsbygger for å opprette ditt flerspråklige nettsted:

 • Prøv Wix gratis
 • Prøv Squarespace gratis
 • Prøv Weebly gratis

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map