Hvordan markedsføre nettstedet ditt

Alt du trenger å vite om vellykket promotering av nettsteder

Så du’Vi har endelig tatt steget og besluttet å opprette din egen webside. Gratulerer! Men det harde arbeidet gjør det ikke’Selvfølgelig, stopp ikke der – når nettstedet ditt er i gang, må du tenke på hvordan du markedsfører nettstedet ditt.


Hvis du’driver du et lokalt forretningssted eller en e-butikk, du’Jeg vil nå så mange potensielle kunder som mulig. Hvis du’driver du en blogg, du’Jeg vil tiltrekke seg maksimalt antall dedikerte lesere. Og hvis du’re kuraterer en personlig portefølje, deg’Jeg vil at enhver potensiell klient skal kunne få tilgang til arbeidet ditt.

Hva så’er hemmeligheten bak den gode promoteringen av nettstedet? Vel, i virkeligheten er det seks hemmeligheter – og de’jeg er faktisk ikke hemmeligheter i det hele tatt, fordi vi’har ødelagt dem nedenfor.

Hvordan markedsføre et nettsted

 1. Velg en webvert
 2. Bruk SEO til din fordel
 3. Inkluder en blogg
 4. Sett et ansikt til innholdet ditt
 5. Gjesteblogg
 6. Bruk sosiale medier

Les videre for en grundig guide til hvert trinn.

1

Velg en webvert

Første ting først. For å sikre at nettstedet ditt kan håndtere all trafikken som den gode kampanjen din vil generere, må du velge en sterk leverandør av webhotell. Hosting-leverandører er bak kulissene spillerne som gjør at nettsteder løper problemfritt og lastes raskt. Den rette webhotellet vil kunne forsyne nettstedet ditt med nok ressurser til å imøtekomme stort antall besøkende på en gang.

Godt å vite: Hvis du’bruker en nettsted byggherre for å opprette nettstedet ditt, så vil webhotell bli tatt vare på for deg! Appellen til nettstedbyggere er at de tar seg av alt det tekniske arbeidet bak kulissene, men avveininga er at du vant’t har like mye skalerbarhet eller kontroll som du får når du passer på å være vert for deg selv.

Hvordan velger jeg riktig webhotell?

De største aktørene innen webhotell – som vi’har rangert i vår guide til topp 11 leverandører av webhotell – bestemmes av faktorer som oppetid, lagring, båndbredde og verdi for pengene.

oppetid er viktig, fordi det refererer til hvor mye tid nettstedet ditt er oppe og kjører uten serverproblemer. 100% oppetid er umulig, men de fleste leverandører garanterer en oppetid på 99,90% og over. Men selv i området 99,90-99,99%, gjør hver liten bit en forskjell!

For eksempel utgjør 99,95% oppetid cirka 4,5 timer nedetid per år, mens 99,99% utgjør under en times nedetid per år. Hvis oppetid er din viktigste faktor, anbefaler vi HostGator med garantien på 99,99%.

Interessert i HostGator? Finn mer informasjon i vår HostGator gjennomgang

Oppbevaring, eller “diskplass,” er viktig fordi jo flere filer hostingsserveren har plass til, desto raskere vil nettstedet lastes for besøkende. Lagring bør være en topp prioritet, spesielt for alle som driver en stor blogg, eller et stort sett visuelt porteføljeside, for eksempel kunstnere eller fotografer.

båndbredde er også viktig for alle typer nettsteder, fordi det refererer til hastigheten som data kan overføres mellom et nettsted og datamaskinene som er koblet til det. Med andre ord har båndbredde en enorm innvirkning på hvor raskt et nettsted lastes inn.

Vertsleverandører vet verdien av god lagring og båndbredde, og de fleste av dem tilbyr gode pakker tilsvarende. Vi’Vi har brukt måneder på å teste og undersøke hver leverandør selv, og Bluehost er en som scorer a5 / 5 i rangeringen for lagring og båndbredde.

Vil du vite mer om Bluehost? Få mer informasjon fra vår Bluehost Review

Folk vil bli gode valuta for pengene uten kjøp, og webhotell er intet unntak. Mens vi forsker på webhotellleverandører, gjør vi det’har husket at det billigste alternativet ikke gjør det’t tilsvarer alltid den beste verdien. Vi’har scoret hver hostingleverandør basert på den høyeste kvaliteten på funksjoner, lagring og kundeservice du får for minst mulig penger, og A2 Hosting tilbyr en flott blanding.

Nysgjerrig på A2 Hosting? Les vår A2 Hosting Review for mer informasjon Ikke sikker på hvilken leverandør som best vil sette opp nettstedet ditt for å lykkes? Våre omfattende webhotell sammenligning diagram vil gi deg mer informasjon om toppleverandørene!

Ønsker litt mer veiledning? Sjekk ut våre bransjespesifikke guider:

 • Beste webverter for fotografer
 • Beste webverter for bloggere
 • Beste webverter for studenter

Nå som du’er kjent med når det kommer til å sette opp nettstedet ditt’s komme inn i resten av nettstedet vårt promotering tips.

2

Bruk SEO til din fordel

SEO eller søkemotoroptimalisering dekker alle endringene du kan gjøre på nettstedet ditt, slik at det rangerer høyere på resultatsidene for søkemotorer (SERPS), som Google. Stor SEO er viktig, fordi jo høyere nettstedet ditt ligger i Google’s rangeringer, jo mer trafikk får det – de fem første organiske resultatene utgjør alene 67,60% av alle klikkene i et Google-søk!

Noen store nettsteder legger ut til SEO-spesialister for å øke rangeringen, men det er mange SEO-tips som du kan implementere på egen hånd, gratis. Vi’kommer til å dekke de enkleste og mest effektive:

 • Bildeoptimalisering
 • Sidetitler og metabeskrivelser
 • Enkle nettadresser

Bildeoptimalisering

Av “optimalisering av bilder,” vi mener å gjøre bildene på nettstedet ditt mer attraktivt for søkemotorer. Du kan gjøre dette ved å legge til bilde alt tagger, Hvilken deg’Jeg har muligheten til å ta med under opplastingsprosessen. Alt-tagger er beskrivelser som vises i stedet for et bilde i tilfelle av lastingsproblemer, men de forteller også tydelig søkemotorcrawler nøyaktig hva hvert bilde på nettstedet ditt viser.

Bortsett fra å legge til alt-tagger, kan du også gjøre det komprimere bildene dine før du laster dem opp. Dette reduserer filstørrelsen, og gjør det lettere for sidene dine å laste raskt inn. Don’t bekymre deg – du ikke’Trenger ingen teknisk ekspertise for å komprimere bilder! Mange online verktøy lar deg komprimere bilder gratis med bare ett klikk. Vi bruker ImageResizer.com som vårt!

eksempel på størrelse på størrelseImageResizer.com, og andre nettsteder som det, gjør det så enkelt som mulig å komprimere bildene dine.

Sidetitler og metabeskrivelser

Sidetitler og metabeskrivelser er det som danner “tekstutdrag.” Dette er forhåndsvisningen av siden du ser i Googles søkeresultater, for eksempel her:

serpeksempel

…I dette eksemplet, “EN” er sidetittelen, og “B” er beskrivelsen.

Du vil at titlene og beskrivelsene dine skal være korte og relevante – de’er det første inntrykket mange mennesker får av siden din, og deg’Jeg vil at de skal trekke inn potensielle besøkende! For eksempel det “…” du ser i eksemplet tittelen bør unngås, hvis mulig. Jo kortere og søtere tittelen din, desto bedre!

Du bør også ta sikte på å inkludere et nøkkelord i sidetitlene. EN søkeord er ordet eller frasen som folk søker på Google som du vil at siden din skal rangere etter. Hvis du for eksempel vil at siden din skal rangere etter søkeordet “treningstips,” så du’Jeg vil inkludere den setningen i sidetittelen, f.eks. “Våre 5 beste treningstips.”

Å bruke målrettede nøkkelord kan ha en enorm effekt på nettstedet ditt’s rangeringer, som igjen vil ha en enorm effekt på trafikken. Emma Kowalski, markedsføringsplanlegger for nettstedet Xtreme Events, forklarer hvordan SEO har økt selskapet hennes’publikum over tid:

“Gjennom å presse mer innsats til SEO det siste året, har vi sett trafikken vår øke med 103% år til år! Dette har stort sett handlet om en grundig innholdsstrategi, sortere ut kannibaliseringsproblemer på nettstedet og utvide til nye områder.”

hjemmeside for xtreme eventsXtreme Events er et selskap med et bredt publikum. Nettstedet promoterer en rekke arrangementer, fra barn’bursdagsselskaper til teambuildingøvelser. Topp tips: lurer du kanskje på hva “cannibalization” betyr i Emma’s kontekst. I SEO skjer kannibalisering når flere sider på nettstedet ditt rangerer for de samme søkeordene. Når dette skjer, konkurrerer sidene dine i utgangspunktet mot hverandre, noe som ikke er produktivt! For å forhindre at dette skjer, kan du kjøre et Ctrl + F-søk gjennom den konkurrerende siden for målsøkeordet, og slette det du finner.

Enkle nettadresser

Topp tips: Din nettsted og din nettsider er to forskjellige ting når det gjelder SEO. En side er en undergruppe av nettstedet ditt – for eksempel er nettadressen til nettstedet vårt websitebuilderexpert.com, men denne spesifikke siden’URL er websitebuilderexpert.com/building-websites/how-to-fremme-your-nettsted/. De enkleste og mest effektive SEO-teknikkene innebærer å redigere en individuell side på nettstedet ditt!

Det å ha en kort og søt nettadresse er bra for SEO, fordi det gjør det lettere for søkemotorer – og brukere – å forstå hva siden handler om. Google anbefaler også å skille ordene fra en URL med bindestrek, fordi det skaper en enklere leseopplevelse.

Søkeordforskning er også et flott SEO-verktøy for å hjelpe deg med promotering av nettsteder. Vi’Jeg vil dekke det i neste avsnitt, fordi det kan hjelpe deg med å generere innhold til en blogg.

Mer informasjon

 • Oppdag de beste nettstedbyggerne for SEO med vår definitive rangering
 • Ta en titt på Best Hosting Providers for SEO for å få mer praktisk
 • Lær hvordan du skriver metabeskrivelser som fører trafikk til nettstedet ditt

3

Ta med en blogg

De fleste nettstedsbyggere lar deg legge til en bloggside på nettstedet ditt ved å klikke på en knapp, som du regelmessig kan oppdatere med innlegg og bilder. En blogg er et flott markedsføringsverktøy for alle slags nettsteder, fordi den tilfører et menneskelig interesseelement til merkevaren din, og viser at nettstedet ditt stadig blir oppdatert med ny informasjon.

Ryan Jones, en digital markedsføringsleder ved webdesignbyrået Imaginaire, forklarer hvordan selskapet hans bruker bloggen sin som et salgsfremmende verktøy:

“Vi holder vårt nåværende publikum engasjert ved jevnlig å publisere nye og interessante blogginnlegg. Bloggen vår genererer mye trafikk for nettstedet vårt og leses av en god del mennesker, så vi hele tiden ønsker å sikre at innholdet vi skyver ut er friskt for å holde folk interessert.”

imaginaire bloggside

Så blogging med spennende innhold vil bringe flere besøkende til nettstedet ditt, og holde eksisterende besøkende interessert. Men hva skal du blogge om? Du’Jeg vil holde meg til de generelle temaene som virksomheten / porteføljen / nettstedet ditt allerede har, men når det gjelder spesifikke ideer, kan SEO hjelpe deg med å bestemme!

Dette er hvor søkeordforskning kommer inn i spillet. Hva vil en person som besøker nettstedet ditt lese om? Hvis du for eksempel selger sminke på nettet, kan du blogge om de siste skjønnhetstrendene. I så fall du’d vil bruke nøkkelord som “populær sminke” eller “ny sminke.” Men hvilke nøkkelord som får mest trafikk til bloggen din?

Du kan finne ut av det med gratis online verktøy, for eksempel Google Trends og Answer the Public, som viser søkevolumet til forskjellige søkeord over tid. Deretter kan du bruke denne informasjonen til å bestemme hvilke nøkkelord du skal modellere blogginnleggene dine etter! Sjekk ut disse dataene fra Google Trends om søkevolum for søkeordet “matt leppestift:”

google trender eksempel

Vi kan se at søkevolumet var lavere om våren og toppet deretter i slutten av november, noe som forteller oss at det’er best å promotere matt leppestift når folk er ute etter et varmt, vinterlig utseende.

Med en gang du’har funnet ut nøkkelordene dine, bør du bruke dem i innleggstittelen, og også inkludere dem (i et rimelig antall) i hele innlegget. Merk at du ikke gjør det’trenger ikke å holde deg til bare ett nøkkelord per side, heller – du kan inkludere flere nøkkelord i et blogginnlegg, og prøve å få det til å rangeres i flere søkeresultater.!

Mer informasjon

 • Slipp løs din indre forfatter med vår guide til hvordan du starter en blogg
 • Kom i gang med listen over de beste bloggplatformene

4

Sett et ansikt til innholdet ditt

Dette går hånd i hånd med blogginnlegg som en måte å personifisere promoteringen av nettstedet ditt. Det er mange måter å gjøre nettstedet ditt mer tilgjengelig, og alle er enkle å implementere selv.

Lag en “Om oss” side

Legge til en “Om oss” side til nettstedet ditt er en flott måte å fange et publikum på. I en fersk undersøkelse sa 52% av respondentene at “Om oss” siden er det første de vil se når de lander på et nettsted!

Hvorfor bryr folk seg så mye om ansiktet bak nettstedet? Vi vil, tillit og likeability er undervurderte faktorer i online verden. Bare fordi du kan’t bygge opp disse elementene ansikt til ansikt, gjør det ikke’t mener du bør glemme dem!

om oss sideeksempelDette er en av favorittene våre “om oss” sider, fra snowboardprodusenten Burton. Den’er enkelt, rent og forteller oss om menneskene og lidenskapen bak selskapet!

Så hvilken informasjon bør du ta med i din “Om oss” side, og hvordan skal du fortelle historien din? Vi’har skrevet en grundig guide til å skrive en “Om oss” side som du kan konsultere, men kort sagt: du vil slå en vennlig, men kunnskapsrik tone, bevise deg som en pålitelig kilde og alltid ta med tydelig kontaktinformasjon!

Ta med videoer og bilder

Disse kan sitte på din “Om oss” -siden, destinasjonssiden din, eller hvor som helst annet sted på siden din! Å vise bilder og videoer av deg selv og teamet ditt er den beste måten å bygge en forbindelse med publikum på. Bare ikke’glem å komprimere bildene før du laster opp!

teamfotoSjekk ut dette bildet av WBE-teamet – vi’Vi har lagt den på destinasjonssiden vår for å hjelpe oss med å presentere oss for lesere som deg!

Hvis du’er du bekymret for videoer som senker nettstedets hastighet, der’er en enkel løsning for det. Du kan laste opp videoene til plattformer som YouTube eller Wistia, og deretter legge dem inn på nettstedet ditt. Ved å laste opp til en tredjepart og legge inn, i stedet for å laste opp direkte til nettstedet ditt, vil “vekt” av videoene faller på tredjepart i stedet.

5

Gjesteblogg

Nå tenker du kanskje, hva kan mer sies om blogging? Vel, mye!

Gjesteblogging betyr forfatterinnlegg for andre nettsteder. Den åpenbare fordelen med dette er at du får eksponering for nye målgrupper. Men gjesteblogging er også en massiv SEO-fordel, fordi den genererer koblinger fra gjestesiden tilbake til siden din.

Tilbakekoblinger er bra for SEO fordi de indikerer for søkemotorer at andre nettsteder ser på nettstedet ditt som en autoritet til relevante emner. Ved å koble deg tilbake til deg, bekrefter andre nettsteder at du er en pålitelig kilde til informasjon – og pålitelige kilder havner øverst på resultatsidene for søkemotoren.!

For å komme i gang med gjesteblogging, må du sende ut plasser til relevante nettsteder av høy kvalitet. Du’Jeg vil søke etter nettsteder du selv vil lese. Her er noen andre kriterier du må huske på:

 • Rett til nettsteder innen din nisje
 • Gå til nettsteder med et lignende lesertall som ditt eget
 • Rett til nettsteder som du vil anse som pålitelige

Slik skriver du en gjesteblogg-tonehøyde

Med en gang du’har valgt et nettsted som du’Jeg liker å skrive for deg’Jeg vil slå redaktøren via e-post eller sosiale medier. Før du begynner å skrive tonehøyde, er det’er best å undersøk nettstedet og dets redaktører, og leste så mye av nettstedet’innhold som du kan, for å vise at du forstår skrivestilen de’Jeg skal se etter.

Så, du’Jeg vil brainstorme rundt tre emneideer å sende til redaktøren. Hver emneidee skal presenteres med en tittel, og en oppsummering av ca. 100-200 ord. Du’Jeg vil gi redaktører mer enn ett alternativ å velge mellom! Bruk nøkkelord med høyt volum og hull på nettstedet’eksisterende innhold å informere om beslutningene dine. Når du har tre topp overskrifter og sammendrag, har du det’er klar til å tonehøyde!

6

Bruk sosiale medier

Dette siste trinnet kan virke åpenbart for deg, men der’er så mye uutnyttet potensial for promotering av nettsteder når det gjelder sosiale medier. Ved å bygge opp et følgende på plattformer som Facebook, Instagram og Twitter, kan du øke bevisstheten om nettstedet ditt blant milliarder av mennesker som bruker disse plattformene..

Men det kan være overveldende å prøve å få synlighet på plattformer med så mye konkurranse. Den beste måten å markedsføre nettstedet ditt på sosiale medier er ved å finne og følge andre sider i din nisje. Hvis du’kjører en portefølje for kunstene dine, og følg deretter kunstnerne’er du fan av, eller som lager lignende prosjekter som dine egne. Med en gang du’har fulgt disse sidene, sørg for at du samhandler med innleggene deres – send en oppmuntrende kommentar, post om hva du liker og still spørsmål. Dette er en flott måte å få eksponering for andre artister’ følgere, og oddsen er høy for at de’Jeg vil være interessert i hva du har å tilby. Det samme gjelder et nettsted i en hvilken som helst annen nisje!

Med en gang du’Etter å ha vokst publikum, kan sosiale medier også hjelpe deg hold det publikum engasjert. Svar på kommentarer og meldinger, og still spørsmål eller kjør avstemninger på sosiale plattformer for å sikre at seerne dine vet at de har noe å si. Et spesielt kraftig sosialt verktøy for å holde folk engasjert er e-post markedsføring, og det fungerer virkelig: en undersøkelse fant at 80% av virksomhetene er avhengige av markedsføring via e-post for å opprettholde kunden.

Her’Slik fungerer det: når du først’har bygd opp en følge på sosiale medier, kan du samle folk’e-postadresser (vanligvis via et skjema på nettstedet ditt) og send ut nyhetsbrev og kampanjer for å holde følgere i loopen. Populære e-postmarkedsføringsplattformer som Mailchimp og Constant Contact kan hjelpe deg med å organisere store mengder e-postadresser og sende skreddersydde, planlagte meldinger til brukere på listen din..

Slik markedsfører du nettstedet ditt: oppsamlingen

På dette tidspunktet har du alle rådene du trenger for å tiltrekke oppmerksomheten som nettstedet ditt fortjener. For å sammenfatte, her er de seks beste trinnene for god markedsføring av nettsteder:

 1. Velg en webvert
 2. Bruk SEO til din fordel
 3. Inkluder en blogg
 4. Sett et ansikt til innholdet ditt
 5. Gjesteblogg
 6. Bruk sosiale medier

Noen av disse trinnene vil være mer effektive for deg enn andre, men alle av dem vil hjelpe deg med å ta nettstedet ditt til neste nivå! Emma husker for eksempel de forskjellige erfaringene som Xtreme Events har hatt med markedsføring på sosiale medier kontra SEO:

“Med tanke på at vi har en rekke kjendiser som liker å prøve aktivitetene våre, fra Messi til KSI, har vi absolutt sett noen fordeler fra sosiale medier, der mange av videoene våre blir virale eller blir plukket opp av nasjonale publikasjoner. Avkastningen på sosiale kampanjer gjør det imidlertid ikke’Det ser ennå ut til å gi like gode resultater som Google AdWords eller SEO.”

Hver markedsføringstrategi for nettstedet vi’ve diskutert vil hjelpe deg med å spre ordet om nettstedet ditt, men vi vil vite hvilken som fungerer best for deg. Gi oss beskjed i en kommentar – og glad promotering!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me