Koding for nybegynnere – den beste måten å lære HTML- og CSS-koder for å bygge et nettsted

forvirring-om-koder-minTilbake i 2010 da vi bygde vår første webside, hadde vi et budsjett på $ 200.


Fordi vi ikke gjorde det’t har penger til å ansette en nettsteddesigner, bestemte vi oss for å bruke et drag & slipp nettstedbygger og begynte å lære grunnleggende HTML- og CSS-koder.

Vi utfører vår egen undersøkelse for å bestemme hvilken nettstedsbygger som er best for forskjellige formål. Ta vår quiz for å få en anbefaling om det’er tilpasset dine behov.

Koding for nybegynnere kan være skremmende, men vi gjør det ikke’Jeg angrer på at jeg ikke brukte (eller investerte) tiden på å lære oss grunnleggende kode, fordi vi raskt og øyeblikkelig kunne gjøre veldig små endringer i nettsteddesignen vår, at vi ellers måtte ha betalt en designer et par hundre dollar å gjøre.

For ikke å snakke om vi’Jeg må vente på at arbeidet skal være fullført, og behandlingstiden kan være et par dager i gjennomsnitt.

På den tiden var vi ingen mesterkodere av noe tiltak. Selv om vi bare var nybegynnerkodere, ga denne ferdigheten oss litt frihet og kontroll over nettsteddesignet vårt.

Det var veldig myndiggjørende og befriende å vite at vi ikke ble utsatt for nåden til en webside-designer eller -koder.

Nå sier jeg ikke at du trenger å bli en kodende sus.

La’s være ærlig, du har kanskje en fulltidsjobb allerede, og nettstedet ditt kan bare være en sidehobby eller et forretningsnettsted for å øke bedriften’s online tilstedeværelse.

Du trenger bare å vite nok til å legge til en tekstboks med en tilpasset bakgrunnsfarge og fontstyling. Du vil kanskje bare gjøre noen grunnleggende endringer som vant’Det tar for mye tid, men likevel nok til at du kan ha litt designfleksibilitet.

Siden mange spurte oss hvor vi kan finne gode, pålitelige ressurser for å lære det grunnleggende om koding, bestemte vi oss for å sette sammen denne Coding for Beginners-guiden, som er en samling av alle kodingsressursene vi’har brukt tidligere som har hjulpet oss da vi startet.

Hvis du vil lære litt grunnleggende koding for å gi deg mer kontroll over nettstedet ditt, selv når du bruker et drag & slipp nettstedbygger, disse HTML / CSS nybegynnervessursene kan definitivt hjelpe.

Hvilket kodespråk trenger du for å bygge et nettsted?

De grunnleggende byggesteinene på et nettsted er HTML og CSS-koder.

De mer avanserte kodespråket som brukes på nettsteder er jQuery, JavaScript og PHP.

Ærlig talt, hvis du bruker en dra & slipp nettstedbygger, du trenger egentlig bare HTML og CSS for å starte.

For WordPress-brukere kan det være lurt å legge til PHP i listen din siden WordPress er en mye mer sammensatt nettstedbygger enn noen dra & slipp nettstedbyggere. Det krever flere kodingskoteletter for å gjøre endringer på WordPress-nettsteder.

Etter vårt syn er HTML- og CSS-koder det alle nybegynnere bør begynne med.

Hvis du bare skaper interesse for koding av nettsteder, kan du alltid lære de avanserte kodingsspråk senere.

Hvilken type ressurser er tilgjengelige?

Det er to typer ressurser du kan bruke: gratis eller betalt.

Det er fordeler og ulemper for begge deler, og vi anbefaler at du prøver både gratis og betalte ressurser for å finne det som fungerer for deg.

Begynn selvfølgelig først med de gratis, da du bare kan finne dem tilstrekkelige for dine behov.

Hvorfor bruke gratis ressurser?

Pros

 • Den åpenbare fordelen er at den er den gratis.
 • Massevis av utvalg og informasjon om forskjellige løsninger. Hvis du har et veldig spesifikt spørsmål eller problem, er gratis ressurser gode. Dette fordi det er mange som skriver om helt spesifikke problemer som bare er for spesifikke til å dekke på et betalt kurs. Så når vi har et unikt problem som en typisk guide kan’Hvis du svarer, søker vi vanligvis etter tips og svar i fora og gratis ressurser.

Ulemper

 • Det er for mye informasjon tilgjengelig på nettet, det kan bli forvirrende, og du vil ikke vite hvor du skal begynne.
 • Innhold og diskusjonstråder i fora er ikke organisert på en lett å fordøye måte som i betalte kurs. Hvis du er flink til å dele sammen spredt informasjon, kan det hende at dette ikke er noe problem for deg. Men for de aller fleste mennesker kan dette bremse læringsprosessen siden du’Jeg trenger å grave gjennom et fjell med informasjon for å finne den som er nyttig for deg.
 • Alle kan legge ut opplæringsprogrammer på nettet, og personen er kanskje ikke troverdig. En nybegynner som er over selvsikker kan bestemme seg for å legge ut en tutorial som godt kan være unøyaktig. Det er hundre måter å klippe en kake på, men hva er riktig måte? Som nybegynner har du ingen måte å vite om informasjonen du leser virkelig er en god praksis.

Hvorfor bruke betalte ressurser?

Pros

 • Betalte kurs er generelt godt organisert og separert i lett fordøyelige kurs som er spesielt designet for nybegynnere. Ingen grunn til å grave gjennom tusenvis av innlegg av forskjellige “eksperter” eller finne ut hvor du skal begynne. Du trenger bare å følge læreplanen, og du er på vei.
 • Du lærer den beste fremgangsmåten for koding fra akkrediterte fagpersoner. Dårlige vaner er vanskelig å endre. Når du lærer en ny ferdighet, det’Det er alltid en god ide å unngå dårlige kodingsstandarder fra folk som kanskje ikke er kvalifisert til å undervise i utgangspunktet.

Ulemper

 • Typiske kurs går gjennom alle aspekter ved koding av nettsteder. Hvis du for eksempel bare vil finne en rask løsning på hvordan du legger til en tekstboks med en tilpasset bakgrunn, kan det hende at du ikke har lykken. Det kan hende du må gå gjennom en god del av kurset før du kan lære den spesifikke tingen du trenger.

Både gratis og betalte ressurser kan hjelpe deg på forskjellige måter, så det’Det er bra å ha tilgang til begge typer tutorials for koding.

Nå, la’s gå gjennom vår anbefalte liste over online koding tutorials som vi synes er veldig nyttig.

Den beste måten å lære å kode for nybegynnere

# 1 Lynda

KOSTNADER: Gratis prøveversjon / $ 19.99 – $ 29.99 per måned

beste kodingsressurser for nybegynnere lynda

Lynda leverer leksjonene sine i videoformater, slik at de er veldig enkle å følge.

Vi liker virkelig videoopplæringen deres, da de letter læringskoden.

Kursene er omfattende som ikke bare dekker det grunnleggende. Så når du blir flinkere til å kode, vil du ha tilgang til mer avanserte opplæringsprogrammer. Så tutorialsene deres kan “vokse med deg” når du blir flinkere til å kode.

Lynda har mer enn bare HTML & CSS-kurs. De dekker stort sett alt fra programmering til grafisk design, og du har tilgang til alle kursene deres under ett medlemskap som du kan avbryte når som helst..

Mine erfaringer med Lynda:

Jeg’Vi har brukt Lynda for å lære HTML, CSS og PHP. Totalt sett gjorde det en god jobb med å lære oss det grunnleggende.

Jeg liker hvordan kursene er strukturert på en måte som ga meg full oversikt over trinnene jeg må ta for å lære disse nye kodingsspråk.

Å lære å kode er veldig visuelt. Videoene er virkelig med på å gjøre komplekse ideer enklere å forstå. Jeg vil anbefale å sette videoene på pause fra tid til annen, slik at du kan prøve kodene selv.

En ting gjorde jeg ikke’Lynda liker at det ikke er noen innebygd kodeditor. Dette betydde at jeg måtte laste ned en kodeditor på den bærbare datamaskinen min før jeg kunne skrive noen koder.

Så forvent litt oppsettstid i begynnelsen. Når du har installert programmene, er det ikke mer vedlikehold eller oppsett å gjøre.

Hvem bør bruke Lynda?

 • Hvis du ikke gjør det’Jeg vet hvordan eller hvor jeg skal begynne å lære HTML og CSS-koder.
 • Hvis du foretrekker å lære med videoer enn å lese tekst.
 • Hvis du foretrekker å lære i et strukturert miljø, ligner du på en tradisjonell læreplan som de som blir undervist på skolen.

# 2 Codecademy

KOSTNADER: Gratis grunnleggende kurs / $ 19,99 per måned for premiumkurs

beste kodingsressurser for codecademy for nybegynnere

Codecademy tar en interaktiv tilnærming til å undervise kode til nybegynnere – noe som gjør læring mye morsommere.

Du følger ganske enkelt instruksjonene i en interaktiv koderedigerer. Redaktøren vil automatisk oversette kodene dine til en visuell skjerm.

På denne måten kan du se hvordan kodene du skrev faktisk ser ut i en nettleser – veldig kult!!

Denne umiddelbare tilbakemeldingen lar deg se progresjonen din umiddelbart. Dette er med på å skape et morsomt læringsmiljø og gjør ideen om å lære å kode mer attraktiv.

Du kan ta alle deres nybegynnerkodingskurs gratis. Hvis du vil gå videre til mer avanserte kurs, kan du registrere deg på premiumkursene deres.

Mine erfaringer med Codecademy:

Jeg’Vi har brukt Codecademy for å lære et mer avansert kodespråk som JavaScript. Det var morsomt og instruksjonene var enkle å følge.

Det gjorde en god jobb med å lære meg det grunnleggende, og jeg klarte å skrive veldig enkel JavaScript etter et par timer.

Jeg elsket den innebygde kodeditoren som betydde at jeg ikke gjorde det’Jeg trenger ikke å laste ned programmer for å komme i gang.

Instruksjonene var også veldig imponerende. Jeg følte at jeg har en guide som viser meg hva som gjør på hvert trinn.

En ting jeg skulle ønske er en tekstversjon av kurset. Det er mye å huske på når du lærer å kode. Jeg må holde notisblokk på siden for å skrive ned alle kodene jeg’har lært og hva de skal brukes til. Det ville være fint å ha en nedlastbar kodeindeks så jeg ikke’Jeg må lage min egen.

Hvem skal bruke Codecademy?

 • Hvis du lærer bedre ved prøving og feiling og ved å se på levende eksempler.
 • Hvis du trenger øyeblikkelig tilbakemelding om du skriver kodene riktig.

# 3 TutsPlus

KOSTNADER: Gratis grunnleggende kurs / $ 15 per måned for premiumkurs

beste kodingsressurser for nybegynnere tutsplus

Det som gjør TutsPlus enestående fra Lynda og Codecademy er at det gir deg forskjellige måter å lære å kode.

TutsPlus gjør det ikke’gir deg bare koding for nybegynnerguider for å komme i gang på riktig vei, den har også et fullstendig bibliotek med korte og enkle opplæringsprogrammer når du trenger hurtigrettinger for unike problemer når det gjelder design av nettsteder.

TutsPlus’ massivt bibliotek med korte opplæringsprogrammer gir deg mer kontroll over hva du vil lære. Dette fungerer spesielt bra hvis du allerede vet hvilke design du prøver å oppnå. Du kan enkelt omgå all ekstra informasjon og gå rett til løsningene.

Min erfaring med TutsPlus:

Jeg brukte nybegynneren deres’s guide til jQuery, CSS3 og HTML5. På det tidspunktet har jeg allerede litt kunnskap om koding, så nybegynneren’guide var et godt oppfriskningskurs for meg. Den var lett å følge og godt skrevet.

Noen nybegynnere’guider har også videoer, som var nyttige.

Hvis du blir med på premium-medlemskapsplanen din, kan du laste ned alle filene og bildene de bruker i guider og opplæringsprogrammer. Dette var flott fordi det sparte meg mye tid fra å måtte skrive mine egne notater og kodeindeks.

Det jeg elsker med TutsPlus er det enorme biblioteket med opplæring i korte kodinger og design.

Hvilke koder du trenger når du bygger et nettsted, er i stor grad drevet av hvilken nettstedsdesign du prøver å oppnå. Siden det nesten er et ubegrenset antall designmuligheter, kan du i teorien ha et bredt utvalg av designproblemer å løse.

Dette er grunnen til TutsPlus’ nybegynner’veiledningen kan bare dekke det grunnleggende, og du stoler virkelig på de korte opplæringsprogrammene for å supplere mer spesifikke designløsninger.

Fordi TutsPlus tilbyr deg et massivt opplæringsbibliotek, har du en bedre sjanse til å finne en løsning på ditt spesifikke problem enn noen andre ressurser vi’har dekket så langt.

Hvem skal bruke dette?

 • Hvis du svarer bedre på selvstyrt læring der du lærer det grunnleggende ved å bruke nybegynneren’guide, og velg deretter hvilke avanserte tips og triks du vil lære ved å bruke biblioteket med korte opplæringsprogrammer.

# 4 W3Skoler

KOSTNADER: Gratis referansehåndbok

beste kodingsressurser for nybegynnere w3schools

Dette er den ultimate referansehåndboken for HTML- og CSS-koding.

Alt du trenger å vite om koding av nettsteder finner du på W3Schools.com.

Én ting å huske på er at W3Schools ikke er så effektive som en veiledningsressurs sammenlignet med Lynda, Codecademy eller TutsPlus.

Selv om dekningen av kunnskap om koding er veldig omfattende, føler jeg at kodingens forklaringer er veldig begrensede og at de ikke gjør det’t gjør en veldig god jobb med å faktisk lære deg å kode.

Tenk i stedet på W3Schools som en ordbok for HTML & CSS-koder.

Min erfaring med W3Schools:

W3Schools var den første ressursen jeg henvendte meg til da jeg først begynte å lære HTML og CSS-koder. Jeg oppdaget raskt at de mer er en referanseveiledning enn en tutorialwebside.

Selv om de kanskje ikke er et bra sted å lære å kode, er de den beste referanseguiden på nettet.

Hver gang jeg er usikker på en kode eller hvilke alternative koder jeg kan bruke, vil jeg bruke W3Schools for å finne svaret.

Dette er spesielt nyttig for koder du ikke har’t bruker regelmessig og blir lett glemt.

Hvem skal bruke dette?

 • Hvis du allerede har noen grunnleggende kodingskunnskap, er de en god referanseressurs for deg.
 • Bruk den som en ordbok eller et leksikon for HTML / CSS-koding der du kan henvise til hvis du glemmer bestemte koder.

# 5 CSS-triks

KOSTNADER: Gratis veiledninger

beste kodingsressurser for nybegynnere CSS-triks

CSS-koder kontrollerer et nettsted’design, som fargen på teksten eller plasseringen av bakgrunnsbildet. Så på en måte er det et ubegrenset antall måter å kode opp designet på, da det er praktisk talt ubegrensede designmuligheter.

Dette er når en gratis ressurs som CSS-Tricks kommer godt med.

CSS-Tricks har hundrevis av korte CSS-tutorials slik at du kan søke etter de beste løsningene for dine problemer.

Min erfaring med CSS-triks:

CSS-Tricks er et av nettstedene jeg besøker daglig når jeg designer et nettsted. Det er veldig enkelt å finne det jeg trenger, og det er et enormt bibliotek med korte løsninger.

CSS-Tricks har også et aktivt samfunn, så hvis en løsning ikke gjør det’Hvis du fungerer for deg, kan du mest sannsynlig finne en annen løsning i kommentarene.

Hvem skal bruke dette?

 • Hvis du har en grunnleggende forståelse av CSS-koder og trenger raske løsninger for veldig spesifikke CSS-kodingsproblemer.

Konklusjon – guide til koding for nybegynnere

Fant denne guiden nyttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me