Slik starter du en blogg i 2020

Slik starter du en blogg: den komplette nybegynnerguiden


Den’er et nytt år, og du’Vi har fremdeles de samme gode ideene. Nå’det er på tide å dele dem, og slå den dagdrømmen – “hva om jeg startet en blogg?” – inn i en realitet.

Enten du vil starte bloggen din som en hobby, eller du’d liker å vokse det til noe større, kan du komme i gang med en gang. Og du vet aldri – hva som en hobby kan vokse til en høy trafikkplattform.

Tross alt det’s hva som skjedde med oss ​​- Website Builder Expert startet som en hobbyblogg for gjennomgang av nettstedbyggere i 2010, og har vokst som gal siden den gang. Vi mottok over 4,5 millioner besøkende i fjor!

Har du lurt på hvordan du setter opp en blogg? Lurer ikke mer – guiden vår tar deg gjennom de åtte viktigste trinnene:

Slik bygger du en blogg

 1. Velg bloggplattformen din
 2. Få et domenenavn
 3. Velg en bloggmal
 4. Legg til nøkkelsider
 5. Planlegg og skriv innleggene dine
 6. Markedsfør bloggen din
 7. Optimaliser for søkemotorer
 8. Tjen penger på bloggen din

Vi’Jeg forklarer hvert av disse trinnene i dybden nedenfor. Så sett deg inn og gjør deg klar til endelig å starte den bloggen!

1

Velg bloggplattformen din

WordPress

Først må du velge en plattform å opprette bloggen din med. Der’det er ingen mangel på alternativer der ute, med WordPress, Weebly og Squarespace bare noen få eksempler. Vi anbefaler WordPress – det’er det vi bruker for å styrke nettstedbyggerekspert, og vi’er ikke de eneste som godkjenner. Faktisk er 34% av hele internett drevet av WordPress.

WordPress er utmerket for blogging fordi det’er et Content Management System (CMS), som betyr at dets primære fokus er, vel, styring av innhold. Med en plattform som denne vil en aktiv blogg kunne generere massevis av innhold. Andre bloggplattformer, som Wix og Squarespace, er nettstedbyggere, noe som betyr at deres primære fokus er å bygge de visuelle komponentene på nettstedet ditt, i stedet for å administrere innholdet.

WordPress gjør krever mer teknisk kunnskap enn andre populære bloggplattformer. Hvis du bruker WordPress, gjør du det’Jeg må kode i det minste litt. Men ikke’t panikk – siden tilsynelatende alle bruker WordPress, er oddsen noen problemer du støter på vil ha blitt løst mange ganger på Q&Et forum som Quora nå.

Webhotell

WordPress er en bloggplattform som er hostet selv, og det betyr deg’Du må velge en webhotellleverandør for å drive din WordPress-blogg. Dette ekstra trinnet er vel verdt innsatsen – en webhotellleverandør vil gi alle filene som utgjør bloggen deres eget hjem på internett. Hvert nettsted på internett må være vertskap, og ved å bruke en vertsleverandør sikrer du at nettstedet ditt vil kunne vokse mens du holder god fart.

Nettstedets hastighet er viktig, med tanke på at til og med a ett sekund forsinkelse reduserer kundetilfredsheten med 16%. En vertsleverandør dedikerer mer plass på internett spesielt for lagring din nettstedet, og har plass til flere filer og mer innhold.

Beste delte vertsleverandører

Hvor mye koster det å være vert for et nettsted?

Beste bloggvertleverandører

Don’t bekymre deg, du fortsatt ikke’Jeg trenger ikke å være en teknisk guru for å finne en webvert! Bloggeren Katie Taylor, av kvinner’helse- og trivselsnettstedet Latte Lounge, forklarte oss hvorfor hun valgte Bluehost som leverandør:

“Den’er en ganske grei prosess. Som en ny oppstart og en total nybegynner, gjorde jeg det ikke’Jeg vet virkelig hva jeg gjorde. Jeg følte at det var bedre at noen andre var vertskap for nettstedet for meg som gjorde vet hva de gjorde, som å sikkerhetskopiere det osv.”

livsstil blogg eksempelLatte Lounge er en plattform for kvinner over 40 å dele informasjon, støtte og skilting på alle områder i midtlivet.

De fleste hostingleverandører tilbyr delt hosting, som er den billigste og enkleste måten å være selv vert. Vi anbefaler å starte bloggeventyret ditt på en delt hostingplan, hvorav de fleste tilbyr båndbredde på uovervåket måte. Noen tilbyr også ett-klikk eller automatiske WordPress-installasjoner.

Du finner Bluehost-gjennomgangen vår her for å se om den kan passe godt for bloggen din, eller sjekk rangering av topp 11 webhotellleverandører for andre alternativer. Topp tips: De fleste webhotellleverandører tilbyr villedende kampanjepriser for første året, så hold øye med dem mens du velger leverandør. Vanligvis vil det første års delte hostingkostnader være mellom $ 2 og $ 5 / måned. Fornyelsesprisene etter dette vil hoppe til rundt $ 5-15 per måned.

Nettstedsbyggere

Andre populære bloggplattformer – for eksempel Wix, Squarespace og Weebly – faller i kategorien nettstedbyggere (i motsetning til CMS). De don’t tilbyr samme skalerbarhet som WordPress, men de’er enklere å bruke, og vil fremdeles opprette fullt funksjonelle blogger.

Ulike nettstedsbyggere har forskjellige styrker, så valget ditt vil avhenge av topp prioriteringene dine. Hvis du vil ha en blogg som’Squarespace er lett å se på, og har de flotteste malene – det får 5/5 i vår brukertestede forskning for design. Weebly er best for å bygge en blogg raskt, og har mange bloggspesifikke funksjoner for å gjøre oppsettet enkelt. Wix er i mellomtiden best for å integrere bloggen din med et kraftig nettsted, med alt fra bildegallerier til innebygde YouTube-videoer som vil supplere bloggen din.

Nettstedsbyggere koster generelt mellom $ 5-15 / måned for grunnleggende til mellomliggende planer, som typisk vil dekke kravene til en ny blogg. Denne prisen er all inclusive – den dekker både nettstedbyggeren og vertskapet. De fleste nettstedbyggere tilbyr også gratis planer, som er gode for å prøve ut en ny plattform og bli komfortable med grensesnittet. Imidlertid, hvis du vil skalere bloggen din eller nå et publikum, vil du’Til slutt må jeg oppgradere til en av de betalte planene for å få full funksjonalitet.

 • Vår runde av de 10 beste bloggplattformene
 • Squarespace Review
 • Weebly Review
 • Wix gjennomgang

2

Få et domenenavn

Den neste tingen å vurdere er bloggen din’s domenenavn. Domenenavnet ditt vil være som bloggen din’s adresse i internett-land, og det skal fortelle leserne hva de kan forvente av innholdet ditt.

Så hvordan velger du et domenenavn? Tenk på eventuelle aktuelle ord eller uttrykk som kan relatere til bloggen din. For eksempel, hvis du’starter du en matlagingsblogg, så ville tastyrecipes.com eller healthymeals.net fungere bra. Saken er at mange av de mest enkle domenene allerede er tatt – så hva da?

Enhver domeneregistrator, som Domain.com eller GoDaddy, vil ha en søkelinjefunksjon slik at du kan finne ut om navnet du ønsker er tilgjengelig. Hvis førstevalget ditt ikke er’t tilgjengelig, ta det som en mulighet til å bli kreativ. Jo mer ut-i-boksen (men fortsatt relevant) domenenavnet ditt, jo mer minneverdig blir det for leserne.

Du har også muligheten til å bruke det virkelige navnet ditt, eller en eller annen variant av det, som domenenavn. Dette er en god idé hvis du vil blogge om et litt bredere emne, som livsstil eller reise.

Hvis du bestemmer deg for å blogge med en nettstedsbygger, så gjør du det’Jeg vil vanligvis få et tilpasset domenenavn som en del av en betalt plan. Den’det er enkelt å søke og velge et domenenavn gjennom nettstedbyggeren, så du vant’Jeg må forlate plattformen for å sikre en. Hvis du allerede har et tilpasset domene, vil det’er også enkelt å koble dette til nettstedets byggherre.

Topp tips: Hvis domenenavnet du ønsker er tatt, kan du prøve en annen domeneforlengelse. For eksempel, hvis healthyfood.com tas, kan healthyfood.net fremdeles være tilgjengelig!

Når du har valgt et domenenavn, gjør du det’Du må kjøpe domenet ditt via en registrar. Domenenavnsregistrering koster vanligvis $ 10 til $ 15 / år for toppdomener (TLDs) som .com, .net og .org. For å lære mer om valg og kjøp av et domenenavn, kan du lese hele oversikten over domeneregistreringskostnader.

3

Velg en bloggmal

Neste trinn i å finne ut hvordan du starter en blogg er å velge en mal. Dette vil fungere som et design springbrett for bloggen din. Enten du bestemmer deg for å blogge med WordPress eller en nettstedsbygger, deg’Jeg kan velge mellom en rekke maler.

Mange av WordPress’ gratis maler (eller “temaer”) kommer forhåndsinstallert med kontoen din for enkelhets skyld.

Wordpress blogg temasideWordPress tilbyr et ekspansivt galleri med gratis temaer.

Vi anbefaler å bruke et gratis tema når du starter bloggen din, fordi du’Jeg vil glede deg over alle de samme funksjonene. Når du blir mer komfortabel i blogosfæren, gjør du det’Etter hvert vil jeg utvikle bloggen din’sin unike stil – og det vil være den beste tiden å investere i et betalt tema.

Det er mange nettsteder som er dedikert til å selge betalte temaer, og noen få minutter å søke på Google vil hjelpe deg å finne et utvalg du liker. Vi synes ThemeForest og MOJO Marketplace er gode steder å starte. Et betalt tema vil vanligvis koste mellom $ 20-60, og representerer en engangsinvestering.

Hvis du’holder deg til gratis nettstedbygger-temaer, du’Jeg kan se maler som er spesielt bygget for blogging, som på Squarespace’s malside:

squarespace bloggmalerSquarespace tilbyr de best designede malene på markedet.

Bloggmalen din bør sette fokus på innholdet ditt, men det skal også gjenspeile din personlige stil. Du kan ‘demo’ flere maler for å finne den som passer best for deg, og deg’ll deretter kunne tilpasse fargeskjema, skrift og bakgrunn (hvis du vil).

Godt å vite: Hos en nettstedsbygger er det vanligvis like enkelt å tilpasse malen som å dra og slippe innhold rundt siden – med andre ord ikke vanskeligere enn å sette sammen en PowerPoint-presentasjon. Med WordPress er tilpasning ikke’t ganske så grei – deg’Jeg finner ut at du trenger minst grunnleggende HTML-kunnskaper for å gjøre mange enkle endringer.

Hvis koding ikke er’For din, anbefaler vi å finne et tema du virkelig elsker, og ikke’t vil endre for mye. Mange WordPress-nettsteder er bygget ved hjelp av gratis temaer, og det er grunnen til at folk ofte ender opp med et førsteklasses tema fra en tredjeparts side – på den måten, der’er større sjanse for å ende opp med noe som ser unikt ut.

Ikke designkyndig? Vi’har skrevet en guide til å velge et fargeskjema for nettsteder som vil gi deg vei til merkevaresuksess. Du kan også sjekke ut samlingen vår av de 15 beste nettstedbyggermalene for inspirasjon. 4

Legg til nøkkelsider

Når du har satt opp en mal, er det to sider du må lage for å tilpasse bloggen ytterligere: en Om-side og en Kontaktside.

Om side

En About-side er avgjørende, fordi den lar leserne vite hvem du er og hva oppdraget ditt er. En vellykket Om-side forteller leserne Hvorfor du bryr deg om det valgte emnet. Når det gjelder The Latte Lounge’s Om siden, sier Katie:

“Jeg skrev nettopp fra hjertet. Jeg skrev om hvorfor jeg startet det, og hvorfor jeg var så lidenskapelig opptatt av å støtte kvinner på denne måten, for å gi dem løsninger og diskusjonspunkter.”

Føler at læreren nettopp ba deg om å dele et morsomt faktum med klassen? Don’t stress – vi’har skrevet en guide til å skrive den perfekte siden for nettstedet ditt.

Kontaktside

Nå som leserne blir fascinert av din blendende personlighet, de’Jeg vil uten tvil komme i kontakt. Du’Jeg trenger en kontaktside for å gjøre det engasjementet så enkelt som mulig. Du don’Jeg trenger å bekymre deg for å legge mye innhold her – faktisk, jo mindre innhold, jo bedre. Så lenge leserne tydelig kan se navnet ditt, e-postadressen din og lenker til dine sosiale medieprofiler, deg’Jeg vil være god å gå. Og sørg for at du inkluderer en innsendingsboks, slik at leserne enkelt kan sende deg e-post uten å forlate siden.

populær blogg kontaktsideDenne kontaktsiden fra Shot From The Street er ideell – enkel, ren og enkel å bruke! 5

Planlegg og skriv innleggene dine

Så hva skal jeg blogge om?

Du har sannsynligvis allerede en ide om hva du’liker å blogge om, enten det er en hobby eller et profesjonelt fag. Don’t bekymre deg for at emnet ditt blir for nisje – det’s a bred nettet, og der’er et publikum for alt. Trikset holder seg til bare noen få emner for bloggen din – ellers, det’Jeg blir uoversiktlig og uorganisert, og lesere som søker på internett, vant’t har en klar ide om hva du kan forvente av siden din. Darren Hockley fra DeltaNet International-bloggen forklarer:

“Så hyggelig som det ville være å ganske enkelt skrive om hva som kommer på bloggen vår, det’det kommer aldri til å være fornuftig med å drive for mye fra temaet. For eksempel skaper vi compliance og helse og sikkerhet eLearning for bedrifter, så – for å demonstrere tankeledelse og autoritet i bransjen – er det fornuftig at vi utforsker disse temaene i vår egen blogg, som vi oppdaterer ukentlig. Fangsten er, tror jeg, å gjøre dette på en måte som viser din personlighet og verdier som merkevare (selv om vi’snakker om et personlig snarere enn et bedriftsmerke).”

bedriftens bloggeksempelDeltaNet International tilbyr et bredt spekter av helse- og sikkerhets- og complianceopplæringskurs for bedrifter. Firmaet’Bloggens innhold spenner fra mental helse til cybersikkerhet og databeskyttelse.

Så du’Vi har den lyse ideen din, og deg’er lidenskapelig opptatt av det. Det neste trinnet er å feste det til noe med unik verdi som du kan snakke om for en lang tid.

Å legge til unik verdi betyr å bidra med noe til det valgte emnet som ingen andre på internett bidrar med. Det høres ut som et høyt mål, men du’har allerede valgt et emne du’er lidenskapelig opptatt av – nå det’det er bare å snakke fra hjertet. Har du noen tips som bare kan komme av personlig erfaring? Hva med en morsom anekdote som bare du kunne fortelle? Nå’det er på tide å legge til litt farge!

Våre 19 Topp tips for skriving for nettet

Sikre bloggen din’levetiden starter i planleggingsfasen. Forsikre deg om at du ikke gjør det’ikke velg et tema som’er for tidssensitive, slik at innleggene dine forblir relevante. Unngå også å bli for spesifikk med bloggen din’s emne eller tema – ideelt sett du’Jeg planlegger innhold i årene som kommer, og du gjør det ikke’t vil begrense deg selv ved å velge et emne med bare en innfallsvinkel. Nå lurer du kanskje på…

Hvordan holder jeg innholdet mitt friskt?

Den første tingen å huske er at hvis du har en lidenskap for temaet ditt, vil det vises i innholdet ditt – så don’t stress! Du ville ikke’t lurer på hvordan du starter en blogg hvis du ikke gjorde det’t har en interesse å skrive om, vil du?

De neste ting å huske er at innholdet ditt skal svare på et eksisterende krav. Med andre ord, svarer du på et spørsmål som folk allerede stiller? Legger du til en samtale som folk allerede har? Svaret skal være ja – og det er verktøy som hjelper deg å finne ut av dette.

Søkeordforskning er den beste måten å oppdage hva publikum tenker på.

Søkeordforskning er prosessen med å identifisere de populære begrepene folk skriver inn i søkemotorer. Denne kunnskapen gir deg et bedre inntrykk av hvilket innhold folk ser etter, og hvilke spørsmål du spør’Jeg vil at bloggen din skal svare.

Vi intervjuet SEO (Search Engine Optimization) Executive Lorenzo Corazzin, som forklarte:

“Søkeordforskning er viktig, ikke bare for å drive trafikk, men fordi den lar deg koble et blogginnlegg til en bestemt kategori på nettstedet ditt. Du kan deretter utvide dette ved hjelp av relaterte nøkkelord som ble funnet under forskningen.”

Med andre ord kan du utvikle en hel emneavdeling på bloggen din basert på hvilke søkeord folk søker rundt det emnet. Hvis du ser det “sunne oppskrifter” får omtrent 90 000 søk per måned, og det “enkle sunne oppskrifter” blir ~ 18 000, så kan du bruke den informasjonen til å bygge opp forskjellige deler av din sunne livsblogg. Innenfor det brede emnet med sunne oppskrifter, der’s mye etterspørsel etter sunne oppskrifter som er enkle å lage – og denne underkategorien kan være din spesialitet.

Nå lurer du kanskje på hvor vi fikk tallene fra, og hvordan du kan finne dem selv. Figurene over viser til søkevolum, eller antall søk etter et nøkkelord innen en viss tidsramme (vanligvis per måned). Nøkkelord med høyt søkevolum indikerer innhold som folk leter etter. De indikerer også konkurranse – tonnevis med relevante nettsteder vil kjempe om de beste stedene på SERP-ene (Search Engine Results Pages) for søkeord med høyt volum.

Så hvordan finner du ut hvilke søkeord som har høye søkevolumer? Søkeordforskningsverktøy som SEMrush og BuzzSumo vil gi deg disse tallene med et klikk på en knapp. Du’Jeg må betale for fullverdige, mest nyttige versjoner av disse verktøyene – SEMrush, for eksempel, bryter banken for et gryende bloggbudsjett på $ 99,95-399,95 – men BuzzSumo tilbyr en gratis versjon, samt gratis forsøk på det betalte versjoner.

Vi’Jeg vil snakke mer om hvordan du kan konfigurere nettstedet ditt for å lykkes med SEO litt senere.

Planlegging og planlegging av innlegg

Nå som du’er bevæpnet med innsikt i hva publikum ønsker å lese, kan det virke som der’er et overveldende beløp å skrive om. At’er bra – det betyr deg’har valgt et lagdelt emne. Det betyr også at du trenger en innholdskalender.

En innholdskalender lar deg organisere og planlegge blogginnleggene dine gjennomtenkt. Den’er ikke nok bare for å legge ut konsekvent – du må også legge ut med relevans. Søkeordforskningen din bør informere innholdskalenderen din, slik at sluttresultatet blir en tidsplan for aktuelle, tidsriktige innlegg.

Selvfølgelig kan du’t forutse hvilke nyheter eller trender som kommer til å bli populære måneder eller til og med uker fra nå. At’hvorfor innholdskalenderen din vil være en guide til å strukturere bloggen din, i stedet for en stiv oppgaveliste.

Du kan lage en innholdskalender gratis i Google Sheets, eller en hvilken som helst plattform. Her er noen potensielle kolonner å inkludere:

 • Artikkel tittel
 • Kort beskrivelse
 • Relevante SEO søkeord
 • Utkast til forfall
 • Innlegg publiseringsdato

Bare å visualisere enkel informasjon som denne vil tillate deg å se hvilke innlegg som vil være relevante på hvilket tidspunkt, og hvilke emner som skal publiseres før / etter andre emner..

6

Markedsfør bloggen din

Så, du har innleggene, og nå det’er på tide å promotere dem. Dine strålende ideer fortjener å nå et publikum!

Siden vi’re i en alder av øyeblikkelig tilfredsstillelse, vi’Jeg begynner med den raskeste måten å få flere seere på bloggen din. Sosiale medier er et kraftig verktøy, spesielt hvis du allerede har et lite følge. Hvis du ikke gjør det’t, kan du begynne å legge ut innhold med relevante hashtags, og begynne å følge kontoer med lignende innhold som bloggen din. Du’Jeg blir integrert i samfunnet på kort tid! Da kan du dele blogginnleggene dine på sosiale medier, og se engasjement vokse.

Du kan også skrive gjesteposter for å få eksponering i hele bloggfellesskapet ditt. Gjestepost betyr å slå opp og skrive en artikkel for noen andre’nettsted eller blogg (vanligvis en med lignende fokus og innhold som din egen blogg). På denne måten vil du ikke bare få et bredere publikum av interesserte lesere, du’Ll også få en lenke tilbake til bloggen din, som vil øke nettstedet ditt’trafikk og autoritet i Google’øynene.

gjesteposteringseksempelVi er store fans av gjesteposter her på Website Builder Expert. Her er forfatterens bio fra en nettdesignartikkel som Lucy nylig bidro til Shopify-bloggen.

Du kan finne muligheter for å legge inn innlegg ved å søke på Google etter blogger som ligner dine egne. Begrens dette til blogger som for øyeblikket godtar gjesteposter ved å søke i et relatert nøkkelord + “gjesteposter,” som “sunn matlaging gjesteposter.” Du’Jeg må sende inn mange plasser for å oppnå best mulig suksess, men utholdenheten din vil lønne seg!

Will Hatton, grunnlegger av den populære reisebloggen The Broke Backpacker, fortalte hvordan han lærte viktigheten av gjesteposter og lenker fra første hånd:

“Spesielt hjalp koblingssiden av SEO virkelig. Ved å oppsøke andre reiseblogger og knipe litt av trafikken deres ved å komme opp som hyperkobling, fikk jeg mange relevante lesere. I tillegg hjalp dette meg å rangere etter relevante ord som folk lette etter på reise.”

eksempel på reisebloggThe Broke Backpacker er en reiseblogg som’har blitt omtalt i Forbes, Business Insider og BuzzFeed. Gründer Will Hatton skriver om sine opplevelser med å reise verden rundt på billig. 7

Optimaliser for søkemotorer

Vil’erfaring med lenker og nøkkelord bringer oss til vårt syvende trinn: Søkemotoroptimalisering. SEO er hvordan du får bloggsidene dine til å rangere bedre i SERP-ene – så når folk søker etter de søkeordene vi snakket om tidligere, har nettstedet en bedre sjanse til å vises først. SEO dekker alt fra taggene du velger for artikkelen din, til metabeskrivelsen du oppsummerer den med.

merket serpeksempel

Innleggstittelen, URLen og utdraget ditt er alle elementer i SEO som bør være korte og små. Utdraget er noen ganger hentet fra metabeskrivelsen du skriver før du publiserer et innlegg, mens andre ganger blir det hentet fra innhold i innlegget. For å sikre relevans, vil du være oppmerksom på hvordan du strukturerer innholdet.

“Titler og H1s [primære overskrifter] er veldig viktige,” sier Lorenzo, “fordi de indikerer for søkemotorer hva innholdet handler om.”

Med en gang du’Har du sterke titler, overskrifter og underoverskrifter på plass, kan du optimalisere selve innholdet. Darren trekker fra sin erfaring med DeltaNet International:

“Kvalitetsblogger er nøkkelen til sterk SEO som de’er generelt innholdsrik og full av kvalitetsinformasjon av den typen som søkemotorer liker. Dette betyr at de’er perfekt for søkeordoptimalisering som er naturlig – dvs. ikke tvunget – og enda bedre for merker som ønsker å målrette mot langhale nøkkelord.

Nøkkelord med lang hale er generelt mye mer spesifikke for hva du gjør eller selger (tenk ‘hvordan du setter et sikkert passord’ heller enn bare ‘passord’), og hjelper deg med å føre folk til bloggen din som faktisk vil lese den – alle sammen’er lykkelig!”

Det er også måter å optimalisere bildene i blogginnleggene dine, slik at de hjelper nettstedet ditt til å rangere høyere i SERP-ene.

Du kan komprimere bildene dine for å sikre at de ikke gjør det’t senk nettstedet ditt’s lastehastighet (komprimering reduserer filstørrelsen uten å redusere kvaliteten). Det finnes utallige gratis verktøy som lar deg enkelt komprimere bilder med et enkelt klikk – vi bruker ImageResizer.com for å komprimere våre!

Du bør også legge til alt tagger til bilder, som er den beskrivende teksten som vises i stedet for bildet hvis det kan’t vises. Dette kan skje hvis for eksempel en av leserne dine har slått av bilder i nettleseren. Når du inkluderer relevante, nyttige alt-tagger (med et sidesøkkelord inkludert), gjenkjenner søkemotorene det som nyttig informasjon, og til slutt hjelper det siden med å rangere høyere.

Våre WordPress SEO-tips

De fem beste vertsleverandørene for SEO

8

Tjen penger på bloggen din

Dette siste trinnet er valgfritt, og det vant’t skje over natten. Men hvis du starter bloggen din som et lidenskapsprosjekt, etter en tid, kan du se muligheten til å tjene penger på den. Du kan gjøre dette gjennom annonser og tilknyttede partnerskap, som markedsførere vil betale for å plassere på blogger med høy trafikk. Tilknyttet markedsføring betyr å tjene en kommisjon ved å markedsføre et selskap’s produkt på bloggen din. Du kan gjøre dette ved å skrive et innlegg om et bestemt produkt, og koble til det beste stedet å kjøpe det.

Will forklarer hvorfor han bestemte seg for å tjene penger på The Broke Backpacker:

“Jeg ønsket å kunne bevege meg hele tiden, fremfor å måtte jobbe på et statisk sted. Jeg kjenner mange mennesker som har endt opp med å slå seg til ro i et år eller så på sine reiser. For meg fjerner dette elementet av leting og spenning som fikk meg til å reise i utgangspunktet. Å kunne tjene penger på reisebloggen min betyr at jeg kan reise uten å slå meg til ro for å finne arbeid på et eneste sted.”

Den’Det er sant at noen bloggere klarer å erstatte hele inntekten med overskudd fra bloggen. At’Det er et fint mål å sette seg, men prosessen er gradvis – du kan starte med å tjene noen ekstra kroner i måneden. Hvis dette er noe du’tenk på, sjekk guiden vår for å tjene penger på et nettsted for en fullstendig oversikt over prosessen med tips og strategier.

Hvordan starte en blogg: Avsluttende tanker

Gratulerer – du’er klar til å starte en blogg!

Når du først har fått det første oppsettet, gjør du det’Jeg kan bruke mye mer tid på den morsomme delen – med andre ord, dele tankene og ideene dine med verden. For å sammenfatte, dette er de åtte trinnene du’Jeg tar å komme dit:

 1. Velg bloggplattformen din
 2. Få et domenenavn
 3. Velg en bloggmal
 4. Legg til nøkkelsider
 5. Planlegg og skriv innleggene dine
 6. Markedsfør bloggen din
 7. Optimaliser for søkemotorer
 8. Tjen penger på bloggen din

Kom i gang nå, og du’Jeg er på god vei til digital berømmelse og formue (eller morsom, i det minste!) La oss kjenne til dine lyse bloggideer i kommentarfeltet – vi kan’t vent med å lese tingene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me