Typer af e-handelsvirksomheder

Vi ser på typer af e-handelsvirksomheder efter indtægtsmodel, forretningsmodel og webstedstype

Moderne teknologi har gjort det lettere end nogensinde at etablere butik online. Hvad enten du’re en side-hustler eller en seriøs sælger der’er en platform, der hjælper dig med at nå dit mål.


Men hvad skal dit mål være? Hvilken slags e-handelsvirksomhed vil du have?

Hos Website Builder Expert, det’s vores mission om ikke bare at hjælpe folk med at komme online, men at hjælpe dem med at få det til en succes, når de først har gjort det’der er der igen. Og enhver vellykket e-handelsvirksomhed starter med en vellykket plan, og en stor del af det er at vide, hvad dine muligheder er.

Når det kommer til at se på typerne af e-handelsvirksomheder, skal vi først beslutte, hvordan vi kategoriserer dem. Aldrig et sted at gøre ting med halvdelen, vi’Vi har gjort dette på tre forskellige måder:

 • Efter forretningsmodel
 • Efter indtægtsmodel og
 • Efter typen af ​​e-handelswebsted

Lade’s kig:

Forretningsmodeller for e-handel

Når vi ser på e-handelsvirksomheder, har de typisk formen fra en til to af disse fire forskellige forretningsmodeller, afhængigt af hvem der køber, og hvem der sælger. Som alle gode ting i erhvervslivet, knuser de pænt ned i tre tegn forkortelser:

1. Business-to-Business (B2B)

En B2B-e-handel er en virksomhed, der sælger til en anden virksomhed. Dette kan være et fysisk produkt, ligesom rå byggematerialer, eller en service, som en virksomhedsadvokat. Det kan også have form af et digitalt produkt eller en tjeneste.

2. Business-to-Consumer (B2C)

Da vi er forbrugere, er dette den model, der bruges af de fleste af vores yndlingsmærker. Fra mode til møbler, gymnastikselskaber til vinabonnementer (mere om dem senere), det meste af det, vi køber til begge dele ‘behov’ og ‘har lyst’ kommer fra et B2C-mærke.

3. Forbruger-til-forbruger (C2C)

Med salg fra kunde til forbruger der’er overhovedet ikke involveret i virksomheden, og det’s normalt en temmelig afslappet opsætning. Tænk på et garagesalg eller en platform som eBay.

4. Forbruger-til-virksomhed (C2B)

Det er her en forbruger sælger deres tjenester til en virksomhed. Freelancere er det perfekte eksempel på dette.

Modeller til e-handelsforretninger

Så nu vi’Vi har set på de forskellige forretningsmodeller for e-handel, det’det er tid til at se på de forskellige måder, de faktisk kan tjene penge på. Her er de vigtigste modeller for e-handelsindtægter:

1. Dropshipping

Med dropshipping, virksomheden eller den enkelte ‘Sells’ produkter på deres hjemmeside, som de donerer’t faktisk fremstiller eller ejer. De pakkes og distribueres af tredjepartsfirmaet, og ejeren / ejerne af dropshipping-stedet kommer aldrig i kontakt med et enkelt produkt – de tager bare et lille snit fra den person eller virksomhed, der faktisk fremstiller og distribuerer det.

Dropshipping kan være lukrativt og meget vellykket. Tag f.eks Wayfair. Wayfair er en populær møbelbutik for e-handel og et dropshipping-sted.

Typer af e-handelsvirksomheder - dropshipping

Når det er sagt, er dropshipping et super konkurrencepræget rum nu, så don’t gå ind i det og tænker det’Jeg vil være en hurtig og nem måde at skabe din formue på.

Find ud af mere:

Sådan starter du et dropshipping-firma – vores komplette guide til at opnå en succes med dropshipping og undgå alle de almindelige fejl. Indeholder rådgivning fra dropshipping-proffer.

2. Abonnement

Tidligere var abonnementer stort set forbeholdt magasiner og aviser, men lige når du troede, de var på vej ud, kom de tilbage med et rigtigt smell i form af abonnementsbokse. Så stort, faktisk, at markedet for abonnementsboks voksede med mere end 100% hvert år fra 2013 til 2018.

Abonnementskasser fungerer alle lidt anderledes, men involverer dybest set tilmelding for at modtage en anden type produkt, som du kan lide hver måned.

FirstLeaf er en abonnementstjeneste for vinelskere. Hver måned FirstLeaf’s vineksperter skure kloden for at levere usædvanlige og prisbelønnede flasker vin til deres abonnenter fra regioner, de måske aldrig engang har hørt om.

Typer af e-handelsvirksomheder - abonnement

Der er bogklub-abonnementer, kaffeabonnementer, skønhedsabonnementer… du navngiver det, kan du abonnere på det. Abonnementer er en fantastisk måde at fastholde kunder og at kunne forudsige, hvor meget lager du har’Jeg har brug for til enhver tid.

Find ud af mere:

Sådan starter du et abonnementsboksfirma – En trinvis vejledning fuld af rådgivning fra iværksættere, der har opbygget et vellykket abonnementsboksfirma fra bunden af.

3. Privat mærkning og fremstilling

Enhver virksomhed eller enkeltperson, der laver privat mærkning og fremstilling, er en, der stort set bare udfører alle forhåndssalgsfaser internt. At’s at sige de’re fremstilling, emballering og derefter salg af varerne direkte til slutkunden.

Det lyder som et temmelig storslået og teknisk udtryk, men masser af små virksomheder – eller små sidevæg – passer til denne form. Et eksempel ville være et bageri, der sælger hjemmebagte kager efter ordre.

4. Hvid mærkning

Virksomheder, der opererer på en hvid mærkning af forretningsindtægter model rebrand (eller ‘etiket’) produkter, der er købt fra en producent, og sælger dem som deres egne produkter.

Lyder lidt tegnet, ikke? Faktisk faktisk det’er meget mere almindelig – og legit – end det lyder. Faktisk det’s noget mange store navne bruger.

Dollar Shave Club er for eksempel ligesom plakaten til hvide mærkningsvirksomheder. Ved at tage en anstændig, overkommelig barbermaskine og kun tage en lille margen til at pakke og distribuere den, er Dollar Shave Club blevet en enorm succes blandt kvinder, der er trætte af at betale for meget for lyserøde plast barbermaskiner.

typer e-handelsvirksomheder - hvid mærkning

Det’er også en abonnementsboks-service, pænt spændende over to store indtægtsmodeller – pænt arbejde, Dollar Shave Club!

Find ud af mere:

Sådan sælges makeup online – Hvid mærkning er en populær model i kosmetikindustrien. hvis du’tænker over at sælge makeup online, læse vores guide for at se, om dette er den rigtige vej at gå.

5. Engroshandel

En grossist fungerer som en mellemmand mellem en producent og en detailhandler. De giver en lille fortjeneste for at sælge varerne videre til forhandleren. Ikke alle detailhandler opererer på dette grundlag, men det’s sandsynligvis mere end dig’tænk. Grossister giver en måde for detailhandleren at være virkelig reaktive på, hvor meget lager de har brug for eller ønsker, afhængigt af hvad’s flyver fra hylderne og lader producenten håndtere logistikken (især hvis producenten er hjemmehørende i udlandet).

Dette betyder igen, at grossisten skal være den, der påtager sig risikoen for at bestille en masse lager på forhånd, baseret på, hvad den forudsiger, at dens forhandlere vil købe. Hvis det går godt, kan det være glat og indbringende, men det’s bestemt en hård balancehandling!

6. Leje og lån

Med en virksomhed, der opererer på en leje- og låneindtægtsmodel, betaler kunden kun for brug af deres produkt eller service i stedet for at købe det direkte. Et oplagt B2C-eksempel er ethvert billeje, men der er også nogle mere kreative C2C-muligheder, der dukker op.

Airbnb behøver ingen introduktion, men der’s også Fat Llama, en platform for forbrugere til at leje deres gadgets, såsom kameralinser, droner og strømskiver, til andre forbrugere. Med de bedste lejere, der tjener flere tusinde dollars om måneden, der’er helt klart et enormt marked for det.

Typer af e-handelsvirksomheder - husleje og lån

7. Freemium

En freemium-betalingsmodel er en, som du typisk kun ser brugt af digitale produkter. Med en freemium-forretningsmodel kan du tilmelde dig en gratis version af produktet, hvilket har reduceret funktionalitet.

Mens håbet er, at du’Hvis du tilmelder dig en præmieplan på et tidspunkt for at få adgang til de ekstra funktioner, kan du legitimt blive på den gratis version så længe du vil. der’s ingen reelle variable omkostninger forbundet med disse digitale produkter (eller i det mindste kun en meget lille), og de betalende kunder sikrer, at virksomheden stadig vender fortjeneste.

Spotify er et klassisk eksempel på en virksomhed, der opererer på en freemium-indtægtsmodel. Brugere på den gratis Shopify-plan vil lejlighedsvist afbryde deres musik af annoncer. Ikke et problem for en afslappet bruger, men enhver seriøs musikelsker vil hurtigt opgradere for nemheds skyld ved uafbrudt lytning.

Typer af e-handelsvirksomheder - freemium

Typer af e-handelswebsteder

Okay så nu vi’Vi har set på de forskellige typer e-handelsforretninger og indtægtsmodeller, og nu er det’det er tid til at se på den sidste faktor ved spillet; den type websted, de har’re sælger igennem.

1. Individuelt brandwebsted (en sælger)

Et leverandørspecifikt websted er et dedikeret websted, der kun sælger varer eller tjenester fra en enkeltperson eller en virksomhed. De fleste e-handelswebsteder falder inden for denne kategori.

Adidas, et sportstøjmærke, har et dedikeret websted, der kun sælger Adidas-produkter:

Typer af e-handelsvirksomhed - enkelt sælger

At opbygge en online butik kan måske virke som noget, der kun er forbeholdt store mærker som Adidas, men e-handel-bygherrer har gjort denne teknologi tilgængelig for alle – selv små sælgere med et stramt budget og uden teknisk erfaring. Så selvom du måske foretrækker at duble først på online markedspladser (som vi’Jeg kommer til et øjeblik), vi anbefaler bestemt, at nye sælgere bygger deres egen online butik med et af disse værktøjer.

Find ud af mere:

Sammenligningskort for e-handel-webstedsbygger – Et hurtigt overblik over de bedste e-handelswebbygere til din virksomhed.

Sådan bygger du en online butik – vi’her er du for at lede dig gennem processen med at oprette butik online, fra at vælge

2. Onlineforhandlere (et udvalgt antal sælgere)

Onlineforhandlere samler produkter fra separate leverandører under ét online tag. Onlineforhandleren har kontrol over, hvilke leverandører den samler på denne måde. Ofte vil onlineforhandleren også tage ejerskab af produktfotos og beskrivelser for at holde alt sammen ser godt ud og trukket sammen.

Macy’s er et perfekt eksempel på dette. Her’er et udvalg af Adidas-produkter, de bærer online:

Typer af e-handelsvirksomheder - onlineforhandlere

Macy’s har total kontrol over, hvilke produkter den lagerfører fra hvilke leverandører, og hvordan det viser dem. Det holder også på lageret, og sender det til en kunde, når købet foretages.

Amazon er sandsynligvis den mest berømte online detailhandler, selvom det’Det er fair at sige, at det har en helt anden stemning end Macy’s. I stedet for et samlet valg af sælgere, vælger Amazon for mængde og bekvemmelighed – og hej, det’er klart at arbejde for dem!

Amazon skal imidlertid ikke forveksles med Amazon Marketplace, der fungerer lidt anderledes og bringer os pænt ind på vores tredje type e-handelswebsted: markedspladser!

3. Markedspladser (flere sælgere)

Endelig er der markedspladser som Etsy og eBay. Disse markedspladser pålægger nogle begrænsninger for, hvad der kan sælges, og vil træde ind, hvis der’s er en tvist mellem leverandør og kunde, men ellers får leverandører stort set fri regeringsperiode.

Typer af e-handelsvirksomheder: Roundup

Som du kan se fra dette indlæg, er der masser af forskellige måder at kategorisere e-handelsvirksomheder på. Hvad’s mere ofte krydser e-handelsvirksomheder til to eller flere forskellige modeller.

Her’er en hurtig oversigt over de typer e-handelsvirksomheder derude i henhold til hver forskellige kategori:

Her er de forskellige forretningsmodeller for e-handel:

 1. Business-to-Business (B2B)
 2. Business-to-Consumer (B2C)
 3. Forbruger til forbruger (C2C)
 4. Forbruger-til-virksomhed (C2B)

Her er de forskellige modeller for e-handelsindtægter:

 1. dropshipping ­
 2. Abonnement
 3. Privat mærkning og fremstilling
 4. Hvid mærkning
 5. Engroshandel
 6. Leje og lån
 7. Freemium

Her er de forskellige typer e-handelswebsted:

 1. Individuelt brandwebsted (en sælger)
 2. Onlineforhandlere (vælg antal sælgere)
 3. Markedspladser (flere sælgere)

E-handelsverdenen er en spændende og hurtigt udviklende verden. Vi’Jeg skal sørge for at holde denne side opdateret med nye tendenser, vi ser, men i mellemtiden, så lad os vide det, hvis du synes der’er noget vi’har gået glip af – bare pop en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map