Bygning af websteder

hvordan man bygger et websted


Contents

Sådan bygger du et websted: Trinvis vejledning til nem installation

Vi’Jeg skal se på, hvordan man opretter et websted med både en webstedsbygger og WordPress, uden at der ikke er nogen skridt tilbage. Så spænde op – der’er meget at dække!

At komme online er lettere end nogensinde. Der er nu over 200 millioner aktive websteder, og mange af dem blev lavet af almindelige folk som dig og mig.

I dag kan enhver oprette et websted uanset teknisk kvalifikationsniveau. Vi ved, at det kan virke som en skræmmende opgave, men der er tilgængelige værktøjer i dag, der gør processen let. Denne artikel leder dig gennem oprettelse af et websted trin for trin.

Der er to måder at oprette et websted på: med en webstedsbygger eller med WordPress. der’det er ikke noget spørgsmål om det: hjemmeside bygherrer som Wix, Squarespace og Weebly er den bedste måde for tech-begyndere at komme online på.

Vi udfører vores egen undersøgelse for at beslutte, hvilken webstedsbygger der er bedst til forskellige formål. Tag vores quiz for at få en anbefaling om det’s tilpasses dine behov.

Bygning af websteder wordpress v webstedsbyggereGå til bygning med WordPress ved hjælp af BluehostJump til at bygge med en webstedsbygger

Vi’Jeg vil gennemgå websideprocessen for begge tilgange her. Du’Jeg vil blive overrasket over, hvor enkel det kan være, især når du bruger en webstedsbygger. Det’er det muligt at oprette et websted på kun en time, hvis du følger vores syv lette trin.

Lyder godt? Lade’s komme i gang…

Valgmulighed 1: Brug en webstedsbygger

Trin til at oprette et websted med en webstedsbygger

Sådan oprettes et websted ved hjælp af en webstedsbygger

 1. Vælg den rigtige webstedsbygger til dig.
 2. Tilmeld dig en plan, der passer til dine behov og budget.
 3. Vælg et unikt og relevant domænenavn.
 4. Vælg en designskabelon, du elsker.
 5. Tilpas dit skabelondesign.
 6. Upload og formater dit eget indhold.
 7. Vælg og download apps.
 8. Forhåndsvis og test dit websted.
 9. Publicer dit websted på internettet.

Trin 1: Vælg den rigtige webstedsbygger til dig

Webstedsbyggere er i dag meget populære – og med god grund – men du skal vælge en der matcher dine behov. Vi’har vist dig vores top fem, og hvad de’er bedst til, men hvis du’Når du er kort til tiden, kan du tage vores hurtige quiz for en personlig anbefaling.

Et enormt antal mennesker bruger webstedsbyggere til at oprette et websted. Wix alene har over 100 millioner abonnenter, mens Shopify for nylig passerede 1,2 millioner.

Hvorfor er det? Webstedsbyggerne betyder, at enhver kan oprette et websted, uanset teknisk dygtighed. I de tidlige dage af internettet krævede et websted en fungerende forståelse af HTML (Hypertext Markup Language). Derefter kom CSS (Cascading Style Sheets) for at gøre tingene endnu mere forvirrende..

Webstedsbyggere tager sig af den tekniske jargon og lader dig fokusere på design og indhold. Nogle gør dette gennem skabeloner, andre gennem træk-og-slip-grænseflader, der gør bygningen af ​​et websted ikke sværere end at samle en PowerPoint-præsentation.

online butik bygherre sammenligning diagramPå udkig efter at tjene penge online?

Webstedsbyggerne giver dig mulighed for let at oprette online butikker. For større e-handelsambitioner anbefaler vi en e-handelsspecifik platform som Shopify eller BigCommerce, der har de bedste værktøjer til at hjælpe din virksomhed med at vokse. hvis du’re bare ønsker at sælge et par produkter, kan du vælge en ‘generisk’ websted som Wix, der har e-handelsfunktionalitet. Se på vores sammenligningskort for onlinebutikbygger for at finde dit perfekte match.

Det betyder så, at det er meget vigtigt at vælge den rigtige webstedsbygger. Forskellige bygherrer tjener forskellige behov. At komme videre med den rigtige er vigtig for at lave et websted til dig’Jeg vil være tilfreds med.

Hvilken webstedsbygger skal du vælge?

Hvad er den bedste måde at oprette et websted på? Hvilken webstedsbygger skal jeg bruge? Hvad’er den nemmeste måde at oprette et websted på? Dette er spørgsmål, vi bliver stillet hver dag. Der er så mange spørgsmål og så mange bygherrer. Vi får det, det’er hårdt.

At’hvorfor vi’har udført dybdegående undersøgelser. Personlig erfaring med webstedsbyggere er alt sammen godt og godt (og vi har masser af det), men vi tester bygherrer med mennesker, ligesom dig. Så når du’Når du opretter din egen hjemmeside, kan du være sikker på, at vi’Vi har dækket dig.

Vores team udfører brugertest og interviews og sporer hundredevis af funktioner på tværs af snesevis af produkter for at give dig en fugl’synet på markedet. Vi vil have dig til at finde bygherrer der passer til dine behov. Med det i tankerne, her’s lowdown for topbuildere til at oprette websteder omkring i dag.

Wix og Weebly er to af de mest populære bygherrer på markedet med deres intuitive træk-og-slip-funktioner, der får webdesign til at føles som barn’s leg. Squarespace er en drøm for annoncer, mens Site123 er perfekt til små websteder og har strålende live chat support.

Top tip! Fordi de fleste bygherrer tilbyder enten en gratis prøveversion eller en gratis plan, det’det er nemt at tage en – eller flere – til en tur, inden du springer efter en betalt plan.

Spekulerer du på, hvad alt dette egentlig betyder? Ikke at bekymre dig, vi har en nedbrydning i størrelsen nedenfor – bare klik på ‘+’ for at finde ud af mere om hvert kriterium. Hvis du vil lære mere om vores forskning mere detaljeret, kan du se vores metode-side.

For at være klar, er de ovenfor nævnte bygherrer’t de eneste, der er værd at overveje. Ikke ved et langskud. De fungerer bedst generelt i vores forskning, men igen kommer det til dine behov. WordPress.com, for eksempel er fremragende til blogging, mens Shopify fører vejen på e-handel.

Vær klar over, hvad dine prioriteter er, kig igennem vores sammenligningskort og anmeldelser, og vælg to eller tre bygherrer, der synes at være en god pasform. Når du har den shortlist, du’er klar til at starte test.

Test din webstedsbygger

Vi kan pege dig i den rigtige retning, men kun du kan vide, hvilken bygherre der føler sig rigtig. Næsten enhver webstedsbygger tilbyder gratis forsøg, så tag fordel. Tilmelding er enkel.

Find ud af mere:

Lær hvordan man opbygger en online butik – 9 enkle trin til oprettelse af din egen online butik.

Læs vores Shopify Review for at finde ud af om fordele og ulemper ved denne populære e-handelsplatform.

Find ud af mere om Wix E-handel for at se, om det kan være den rigtige salgsløsning for dig.

Lær mere om BigCommerce-prisplaner, og find ud af, om der findes’s plads i dit budget til denne topbygger.

Trin 2: Tilmeld dig en plan, der passer til dine behov og budget

Når først du’har valgt din webstedsbygger, det’det er tid til at finde din prisplan. hvis du’igen efter et simpelt websted (sig for en portefølje eller mindre servicevirksomhed), vil de billigere planer sandsynligvis fungere fint. Hvis du har brug for noget mere komplekst, kan du tjekke de funktioner, der tilbydes, med de dyrere planer. Hvis du er i tvivl, skal du starte billigt og opgradere senere.

Når først du’har slået dig ned på en webstedsbygger, skal du tilmelde dig en plan. Webstedsbyggerne har en tendens til at tilbyde flere planer. Forskellige websteder har forskellige behov, og planer sikrer, at du er’t betaler for ting, du ikke gør’t behov.

Godt at vide: Webstedsbyggerplaner varierer i pris, men koster generelt mellem $ 8 og $ 40 pr. Måned, hvilket er en alt inklusive pris. hvis du’gå på et budget, hold enten en gratis plan (selvom de har deres ulemper, som vi’Jeg kommer snart) eller tjek vores roundup af de billigste planer.

Dette er et massivt plus af webstedsbyggere sammenlignet med webudviklere. En webudvikler kan koste mellem $ 300 og $ 1000 for skabelontilpasning alene, og et fuldt tilpasset websted bygget fra bunden vil ofte udgøre tusinder. At oprette din egen hjemmeside ved hjælp af en builder giver dig i mellemtiden mulighed for at få et fuldt fungerende websted op og køre til mindre end prisen på en kaffe.

Hvilken plan du vælger afhænger af dine behov. Lager du et websted til en portefølje, der viser dine kunstværker? Wix’s Combo-plan, der koster $ 13 om måneden, vil sandsynligvis gøre. Vil du oprette et websted til din virksomhed, der får tusinder af besøgende og har flere personalkonti? Så kan VIP-planen, der koster $ 25 om måneden, være en bedre pasform.

Du kan være forvisset der’er en plan derude for alle. Hvis du er i tvivl, skal du starte små og skalere op.

Kan du oprette et websted gratis?

Du kan oprette et websted gratis, men der er fangster. Gratis konti hos webstedsbyggerne holder mange vigtige funktioner tilbage. Du kan’t bruger brugerdefinerede domæner, og dit gratis websted har annoncer til den pågældende webstedsbygger. hvis du’hvis du vil lære mere om webstedsopbygning, er de gratis muligheder værd at kigge på. Men hvis du vil have en professionel, funktionsrig webside, du’jeg bliver nødt til at betale mindst et par dollars om måneden.

Tjek hvad du kan få bare ved at tilmelde dig de mest basale premium-planer for webstedsbygger:

Din Builder indeholder gratis * Planlagt betalt plan logo-Wix-100x100 Vælg din gennemgang af planlæsepriser Fri for annoncer Personligt domæne Ubegrænset båndbredde Vælg din gennemgang af planlæsepriser logo-Squarespace-100x100 Vælg din gennemgang af planlæsepriser Fri for annoncer Personligt domæne Ubegrænset båndbredde Vælg din gennemgang af planlæsepriser logo-Weebly-100x100 Vælg din gennemgang af planlæsepriser Fri for annoncer Personligt domæne Ubegrænset båndbredde Vælg din gennemgang af planlæsepriser site123 top gratis website builder logo Vælg din gennemgang af planlæsning Fri for annoncer Personligt domæne Ubegrænset båndbredde Vælg din gennemgang af planlæsning

* Squarespace er den eneste builder, der ikke’t har en gratis plan, så for at få funktionerne bliver du nødt til at betale et beskedent månedligt gebyr. Det tilbyder dog en 14-dages gratis prøveperiode, så du kan prøve, før du køber.

Squarespace-tilbudskodeBrug tilbudskode "WBE" ved kassen for 10% rabat

Få 10% rabat på enhver firkantplan

Hvis du beslutter, at du vil opgradere til en betalt plan efter 14 dage, har vi en eksklusiv tilbudskode til vores læsere, der vil spar dig 10% til prisen for enhver Squarespace-plan! For at indløse denne rabat skal du blot indtaste: Tilbudskode: “WBE” ved kassen.

Trin 3: Vælg et unikt og relevant domænenavn

Et domænenavn er dit websted’s unikke adresse – for eksempel er vores websitebuilderexpert.com. Du’Jeg bliver nødt til at vælge en til dit websted, som let kan gøres gennem din webstedsbygger (du’Jeg bliver bedt om, når du tilmelder dig). Hvis du allerede har et domænenavn, kan du overføre det til den platform, du vil bruge (dig’Jeg ser en mulighed for dette).

Et domænenavn er bit af URL’en (webstedsadressen i din browser’s søgefelt), der identificerer en webside – i dette tilfælde dit websted. For eksempel er vores websitebuilderexpert.com. Du kan registrere dem separat på websteder som GoDaddy og Domain.com, men webstedsbyggerne tilbyder at gøre det for dig, når du tilmelder dig dem. De fleste leverer det gratis (mindst oprindeligt), mens en håndfuld opkræver et par ekstra bukke.

Et domænenavn er en af ​​de vigtigste måder, hvor et websted præsenterer sig for internettet, så lad det tælle. Her er et par tommelfingerregler, når du vælger et domænenavn.

 • Gør det relevant. Dette lyder indlysende, men det’er værd at nævne. Sørg for, at domænet matcher det, som besøgende ser, når de besøger dit websted. Hvis din virksomhed er Vintage Pantaloons ™, don’t registrere domænet flipflopsfromthefuture.net
 • Hold det kort, eller i det mindste mindeværdigt. Hvis du vil have folk til at huske dit websted, don’t vælg et domæne der’s snesevis af karakterer lange. Det vil se fjollet ud, og ingen vil huske det
 • Undgå tal. Det’Det er generelt bedst at undgå numre i domænenavne. Det ser generelt ud uprofessionelt og tilføjer et andet element, som folk kan huske.
 • Tjek branding ikke’t findes allerede. Der er allerede millioner af websteder derude. Det betyder, at der allerede er millioner af domæner, der er taget. Kontroller, om din vil skille sig ud, før du forpligter dig til det

Når først du’være sikker på et domæne, skal du blot registrere det som en del af tilmeldingsprocessen hos din valgte webstedsbygger. Nogle af de slankere planer kræver et årligt fornyelsesgebyr på omkring $ 12, men med premium planer er det’s normalt inkluderet.

Når først du’Vi har fået dit unikke domænenavn, hvad sker der, hvis du vil flytte?

Dette er et meget almindeligt spørgsmål, vi får. Don’t bekymre dig. Når du køber et domænenavn – fra en webstedsbygger eller gennem separate registratorer – ejer du domænenavnet og kan tage det, hvor du vil.

Trin 4: Vælg en designskabelon, du elsker

Okay, nu vi’er ved det sjove deltid for at indstille designet til dit websted ved at vælge en ‘skabelon’ eller ‘tema’ at arbejde fra Din webstedsbygger vil guide dig til dette trin efter dig’har tilmeldt dig. Skabeloner er kategoriseret efter branche eller stedstype. Tag et par minutter til et spin, før du sætter dig ind i din favorit.

OK, så du’Vi har fulgt vores trin til brevet: dig’har valgt en webstedsbygger, tilmeldt sig en plan og registreret et domæne. Du’er klar til at begynde at oprette et websted. I stedet for at overlade dig til at gøre alt dette selv, understøtter webstedsbyggere dig gennem processen med skabeloner.

Skabeloner giver en ramme for dit websted – et lærred, hvor du kan male indholdet af dit websted på. De’hvordan du kan have et websted, der ser godt ud uden at skulle ansætte en designer.

wix skabelon galleri

Uanset hvilken webstedsbygger du’har valgt dig’Jeg har et omfattende udvalg af designskabeloner at vælge imellem. Generelt set, jo bedre din plan, jo flere skabeloner har du’Jeg har adgang til. Topbyggerne leverer hundredvis af skabeloner på tværs af snesevis af kategorier. Uanset hvad dit websteds fokus er, vil der være en skabelon til det.

Dette er kun en håndfuld af de kategorier, du kan forvente at finde, når du starter din egen hjemmeside:

 • Fotografering
 • Restauranter
 • Online butikker
 • porteføljer
 • Blogs

Tænk på skabeloner som ‘tøj’ til din hjemmeside. Hvis du ikke gør det’t som et sæt tøj, skift bare til et andet for at give dit websted en helt anden fornemmelse. Og igen, don’t haste ind i det. Vælg forskellige skabeloner, gennemse dem, se om de passer. Hele punktet med skabeloner er valg, så dyk ind og find et, der føles rigtigt for det, du vil opnå.

Trin 5: Tilpas dit skabelondesign

Tid til at tilpasse din skabelon med dit eget indhold og billeder. Igen er dette noget de fleste bygherrer vil guide dig igennem, men det’er super let at få fat på. Inden længe vil dit websted virkelig begynde at ligne dit websted.

Som vi sagde i det sidste trin, skabeloner giver en ramme. I betragtning af hvor mange mennesker, der bruger bygherrer til at oprette et websted i dag, er der odds for, at der er et par steder derude med den samme ramme som din. I det mindste skal du udfylde en valgt skabelon med indhold, der er specifikt for dig. Og for virkelig at skille dig ud, du’Jeg bliver nødt til at gøre noget tilpasning.

At opbygge et websted er som at lave en middag. Ligesom madlavning er det meget lettere at vide, hvordan man opbygger et websted fra bunden med de rigtige værktøjer og instruktioner. En skabelon giver dig en opskrift – du kan vælge at følge den, eller du kan blande ingredienser og stil for at give din skål din egen smag.

Hvad går der i at tilpasse et websted? Nå, det’er stort set op til dig. Webstedsbyggerne er i dag meget fleksible. Tilpasning kan omfatte:

 • Føjelse af nye sider til din navigation
 • Ændring af knappernes størrelse, farver og skrifttyper
 • Tilføjelse af nye elementer som kontaktformularer og menuer
 • Redigering af billederne på dit startside galleri
 • Valg af en anden farvepalet
 • Link / indlejring af sociale mediekanaler

De bedste webstedsbyggerne leder dig gennem alle disse ting, så don’t blive skræmt. De forstår, at deres formål er at gøre webdesign let. Som det ofte er tilfældet med webstedsbyggere, don’t være bange for at lege. Du’Jeg vil blive overrasket over, hvor meget du kan gøre.

Tjek, hvor let det er at tilpasse sider i Wix:

Hvis disse skabelontilpasninger ikke gør det’t ligner nok for dig (dog hvis du.)’Når du bygger dit første websted, vil de være), kan du tænke på at bygge dit websted på en open source-platform som WordPress.org – dette er ‘Valgmulighed 2’ at vi’Jeg dækker lidt senere .. Du får mere fleksibilitet, men hvis du gør det’er ikke en koder, det tager meget tid at lære WordPress – især sammenlignet med træk-og-slip-bygherrer.

Du kan næsten altid lege med skabeloner som en del af de gratis forsøg, så du kan få en fornemmelse af, hvor let tilpasning er uden at bruge et cent.

Trin 6: Upload og formater dit eget indhold

Nu begynder dit websted at tage form, det’det er tid til at udfylde det med dine egne billeder og skriftligt indhold. Du kan erstatte ethvert ‘pladsholder’ indhold allerede på din skabelon samt ‘trække’ tekst- og billedfelt rundt om hver side (hvis du bruger en træk-og-slip-builder).

Når først du’Vi har spillet med farver og layout på dit websted, det’det er tid til at begynde at tilføje dit indhold – det betyder billeder, videoer og tekst.

Hvis du har brug for nogle skrivetips, du’vi er kommet til det rigtige sted; vi’Vi har allerede skrevet en komplet guide til at skrive til internettet, syltet med forskning, ekspertudtalelser og vores egne erfaringer.

Gå bestemt til at tjekke det ud, men for nu, her’er en oversigt over vores top 19 tip:

webstedsbyggerekspert, der skriver til infographic web

Find ud af mere

Sørg for, at al kopien på dit websted er den bedste, den kan være – se vores guider for flere tip!

 • Sådan skrives en opfordring til handling: lære at få besøgende til at klikke på dine opfordring til handlingsknapper
 • Sådan skriver du en side om os: 9 dos og don’ts for udarbejdelse af en vellykket om os side
 • Sådan skrives produktbeskrivelser: Sørg for at tjekke ud om dette’bygger en online butik

Nu videre til billeder. Når det kommer til at vælge de rigtige billeder til dit websted, er kvalitet nøglen. Slørede billeder er simpelthen ude af spørgsmålet.

Nogle webstedsbyggere har en bank med gratis billeder, du kan bruge. Hvis ikke, er der masser af gratis billedwebsteder tilgængelige online, såsom Unsplash og Pixabay (to af vores favoritter).

tilføje indhold med wixNår du har fået nogle billeder i høj kvalitet klar, er det nemt at udskifte pladsholderbillederne på stedet eller trække dem et andet sted Top tip! Vær sikker på at du ‘komprimere’ alle billeder, før du uploader dem til dit websted ved at køre dem gennem et gratis websted som Kraken.io eller TinyPNG. Dette reducerer filstørrelsen for at stoppe billedet med at nedsætte dit websted, men det vandt’t påvirker kvaliteten synligt.

Trin 7: Vælg og download apps

Tjek din bygherre’s app store for at tilføje eventuel manglende funktionalitet til dit websted, såsom formularer og sociale medierintegrationer. der’s en app til næsten alt, og det er virkelig simpelt at downloade dem.

Uanset hvad du har brug for dit websted at gøre, kan du garantere der’er en app til det. Det er superenkelt at installere disse apps – bare gå til App Market (eller tilsvarende) for din builder. Der, ligesom App Store, kan du se, hvor meget en app koster (selvom mange er gratis), hvad den gør, og dens brugerbedømmelse.

Wix har for eksempel over 300 apps i sit App Market.

Wix app-marked

Wix har over 300 apps i sit App Market. Søg efter det, du ønsker, og hold musen hen over den app, du har’har valgt og klik ‘Tilføje+’

tilføj apps med wix

Trin 8: Vis og test dit websted

Don’glem ikke at forhåndsvise dit websted, før du sætter det live, både på mobil og desktop!

Med din skabelon valgt og tilpasset, du’du klager sandsynligvis for at offentliggøre og få dit websted live. Langsomt dernede. At vide, hvordan man laver et websted, er en ting. Det er en anden at offentliggøre dit websted blindt.

Se altid ændringer til dit websted, før du offentliggør dem. Du skal være sikker på, at ting fungerer, som du vil have dem til. Nogle af de vigtigste spørgsmål, der skal stilles, er:

 • Er al stavemåde og grammatik korrekt?
 • Arbejder alle knapperne i menuen?
 • Opfylder dit websted et formål?
 • Er din formatering konsekvent?
 • Fungerer det på desktop og mobiltelefon skærme?
 • Indlæses webstedet hurtigt?

Du’Jeg har gjort det så godt at komme så langt. Vær opmærksom. Det ville være en enorm skam at opbygge dit eget websted, kun for at offentliggøre et uafsluttet websted.

Hvordan får du et eksempel på dit websted?

Webstedsbyggere gør det nemt at forhåndsvise dit websted. Normalt skal du bare trykke på preview-knappen i redigeringsfunktionen for at se, hvordan dit websted ser ud som live. De fleste tilbyder et skift, så du kan se, hvordan det fungerer på forskellige skærmstørrelser.

Top tip! Don’glemme alt om mobil! Mere end halvdelen af ​​Google-søgninger udføres på mobil, og dette nummer er kun på opad. At gøre din mobiloplevelse problemfri er et must for ethvert vellykket websted.

En brugervenlig preview-tilstand sparer dig meget tid, da du vandt’t har brug for at gemme ændringer og skifte frem og tilbage mellem editor og preview-tilstand. Du kan foretage en ændring og derefter bare trykke på preview for at se, hvordan det ser ud live.

Top tip! Don’t bare test dit websted selv. Du vil være blind for nogle af dens fejl. Desuden ved du, hvordan dit websted skal fungere, så selvom du måske finder det nemt at navigere det’s ikke at sige en fremmed vil. Få et nyt perspektiv. Bed familiemedlemmer og venner om at teste dit websted og give feedback. Hvis de’re noget som vores familie og venner, de vandt’t være bange for at tilbyde kritik.

Trin 9: Publicer dit websted på Internettet!

Når først du’igen klar, tryk på knappen Publicer! Men don’t bekymre dig – det’er let at foretage ændringer på dit websted efter dig’har offentliggjort det. Bare husk, at nogle bygherrer vandt’t lader dig skifte skabeloner, når dit websted er live.

Alt dette gjort, skal du være klar til at gå. Før du rammer det ‘Offentliggøre’ knappen og send dit websted ud i den kolde, utilgivelige verden, lad’s sammenfatt de trin, du skulle have gennemgået for at komme til dette punkt:

 1. Vælg den rigtige webstedsbygger til dig.
 2. Tilmeld dig en plan, der passer til dine behov og budget.
 3. Vælg et unikt og relevant domænenavn.
 4. Vælg en designskabelon, du elsker.
 5. Tilpas dit skabelondesign.
 6. Upload og formater dit eget indhold.
 7. Vælg og download apps.
 8. Forhåndsvis og test dit websted.

Helt færdig? Glimrende. Trykke ‘Offentliggøre’! Fortæl dine venner, råb om det i overfyldte gader, ansæt en blimp – få ordet ud. Dit websted er nu levende for verden at se. Du kan stadig tilpasse og udvikle det selvfølgelig, men du’har taget springet. Hvor meget spændende.

hvis du’er stadig lidt usikker på, om du kan gøre det, især hvis du føler at du gør det’Hvad angår ikke den kreative type, har vi en omfattende, hvad du har brug for at opbygge en webstedsguide, der dækker alle checklistelisterne ovenfor, plus Google Analytics, logodesign og billeder, i detaljer.

Enhver kan oprette et websted, og (bogstaveligt talt) koster intet at finde ud af. Tag et par bygherrer en tur og se, hvad der sker. Du kan bare ende med at skabe noget vidunderligt.

Find ud af mere

Leder du efter at oprette et mere miljøvenligt websted? Vi’vi har dækket dig – tjek vores praktiske guide til 3 måder at gøre dit websted mere miljøvenligt

Brug af en webstedsbygger: Ofte stillede spørgsmål

Valgmulighed 2: Brug WordPress

Opbygning af et websted med en webstedsbygger

Sådan oprettes et websted ved hjælp af WordPress:

 1. Bestem, om WordPress er det rigtige for dig.
 2. Køb den rigtige hostingplan (vi anbefaler Bluehost).
 3. Vælg og registrer et domænenavn.
 4. Installer dit WordPress-sted med et enkelt klik.
 5. Vælg et tema til dit websted’s design.
 6. Opret og tilpas dit indhold og sider.
 7. Vælg og installer nyttige plugins.
 8. Foretag slutkontrol og offentliggør.

Trin 1: Beslut, om WordPress er det rigtige for dig

WordPress er en kraftfuld (og populær) platform, men det arbejde, det kræver, betyder det’er ikke for alle.

Næsten en tredjedel af alle websteder er bygget på WordPress. Det’er en subtil, væsentlig del af internettet. Men det kræver også mere installationsarbejde og vedligeholdelse end de fleste webstedsbyggerne gør. Det første trin med at opbygge et websted ved hjælp af WordPress er at tage status og vide, hvad du har’tilmelder sig til.

WordPress er ikke en alt-i-en-pakke. Det’s et Content Management System (CMS). Et CMS giver dig mulighed for at oprette og organisere digitalt indhold. Andre elementer som hosting og domæneregistrering udføres bedst separat. Det’er op til dig at samle disse i tjeneste på et WordPress-sted. Dette er ikke’t næsten så kompliceret som du måske tror, ​​men det’er ikke den nemmeste måde at oprette et websted på. Vi ville ikke’t anbefaler det til folk, der er ubehagelige med teknologi.

Trin 2: Køb den rigtige hostingplan (vi anbefaler Bluehost)

hvis du’genopbygning af et websted gennem WordPress, dig’Jeg bliver nødt til at tilmelde dig en hostingplan for at reservere en virtuel ‘stykke jord’ til dit websted. Det er fint med de fleste nye websteder at starte med en delt hostingplan og derefter opgradere senere efter behov. Hostingplaner kan koste mellem $ 4 og $ 500 + pr. Måned.

Den første store logistik over opsætning af et WordPress-sted er webhosting. Vi har en komplet guide til hvad webhosting er, men kort fortalt’er et hjem til din hjemmeside. De filer, der udgør dit websted, har brug for en virtuel placering for at bo i.

1. Vælg en udbyder

Vi’vil gå gennem denne trin-for-trin-guide ved hjælp af webhostingfirma Bluehost som et eksempel, fordi det’er en af ​​de tjenester, der eksplicit anbefales af WordPress, og det scorede højest i vores forskning for WordPress-hosting. Det klarer sig især godt til delt WordPress-hosting, hvilket er ideelt til begyndere:

Find ud af mere:

8 Bedste WordPress-værter – Bluehost kom først i vores forskning for både administreret og delt WordPress-hosting. Se hvordan det sammenlignes med de andre udbydere på vores liste.

Bluehost Review – Et dybt dyk ned i fordele og ulemper ved denne WordPress-anbefalede vært.

Bluehost-prisfastsættelse – Er Bluehost dyre, og er det god værdi for pengene? Er der nogen skjulte omkostninger?

2. Vælg en plan

Før du kan komme i gang med at opbygge din WordPress-webside, har du brug for et sted for at leve det. Dette kræver en hostingplan. Tilmelding til en hosting plan er let. Tilmelding til den rigtige hostingplan er, hvor tingene bliver lidt vanskeligere.

Der er forskellige typer og niveauer af hosting designet til alt fra små blogs til online butikker med millioner af besøgende pr. Måned. For en idé om udvalget af tilgængelige planer, bare kig på Bluehost:

bluehost hosting

Nogle af hovedtyperne med hosting er som følger.

 • Delt. Hvor du deler en server med flere andre websteder. Dette hjælper med at holde omkostningerne nede, men begrænser hvor meget trafik dit websted kan håndtere. Disse planer er bedst for små og startwebsteder med beskeden trafik. Pris: $ 4 – $ 35 + pr. Måned.
 • Virtuel privat server (VPS). Disse efterligner kontrollen af ​​en dedikeret server, men deler stadig plads med andre websteder. En god halvmål, hvis du’har vokset frem en delt plan, men don’t vil forpligte sig til omkostningerne ved dedikeret hosting. Pris: $ 15 – $ 155 + per måned.
 • Dedikeret. En server alt for dig selv. Disse planer kan tage meget mere trafik og tilbyde fuld administration af administrationen. Som du kan se, koster de også meget mere på flippen. Dedikeret hosting er til det øverste niveau af sider. Pris: $ 70 – $ 500 + pr. Måned.
 • WordPress. Dette kan være i form af delt eller administreret WordPress-hosting og kommer med ekstra funktioner til at hjælpe dem, der bruger WordPress til deres websted, som et klik med WordPress-installation og automatiske softwareopdateringer. Pris: $ 4 – $ 50 + pr. Måned

hvis du’er lige ved at starte et websted det’Det er meget usandsynligt, du’Jeg skal se forbi delt hosting. Hvis en delt plan længere nede på linjen viser sig utilstrækkelig, kan du blot opgradere. For dit første WordPress-sted ser en grundlæggende delt plan dig ret.

Find ud af mere

Ønsker du at komme i gang med delt hosting? Sørg for at vælge en af Bedste delte hostingudbydere – vores gennemgang vil hjælpe!

hvis du’er du ikke sikker på, hvilken type hosting der passer til dig, start med vores Delt hosting vs VPS Hosting sammenligning for at finde den bedste mulighed.

Trin 3: Vælg og registrer et domænenavn

Hvert websted har brug for et domænenavn. Dette er dybest set dit websted’s unikke adresse. Du kan få et domænenavn direkte gennem nogle hostingudbydere (som Bluehost) eller på anden måde dig’Jeg bliver nødt til at hente det fra en domæneregistrator som GoDaddy eller NameCheap. Dette vil typisk koste omkring $ 12 pr. År.

Et domænenavn er den virtuelle adresse på dit websted. Vores er websitebuilderexpert.com. At’s hvor du finder os. The New York Times’ er nytimes.com. At’s hvor du finder dem. Og så videre. Dit websted har også brug for et, og når du opretter et WordPress-sted det’er noget, du muligvis skal passe på dig selv. Bluehost giver dig mulighed for at vælge et domæne gratis som en del af tilmeldingsprocessen.

Bluehost domæneregistrering

hvis du’d hellere få et separat, bare gå til et domæneregistreringssted som GoDaddy eller Namecheap, find et navn, du kan lide og er tilgængeligt, og køb det. Det’det er så enkelt. Når først du’har erhvervet det domæne, som registratoren giver dig en konto. Det’s gennem dette, at du kan knytte et domæne til et websted. Mere om dette senere.

Hvor meget koster et domænenavn?

der’er ikke et fast gebyr for domænenavne. Deres værdi har tendens til at blive fastlagt af markedet. Facebook købte fb.com i 2010 for $ 8,5 millioner, mens 2005-køb af lasvegas.com udgjorde en kølig $ 90 millioner.

Men don’t panik – du har sandsynligvis vundet’t er nødt til at betale millioner for dit domæne. Regelmæssige, ikke-berømte domæner koster i området $ 12 om året. Langt mere håndterbar.

Valg af et godt domænenavn

der’s ingen hemmelig formel til at vælge et godt domænenavn, men der er nogle tommelfingerregler, der er værd at holde sig til, når man starter et websted.

 • Relevans er nøglen. Sørg for, at dit domæne matcher dit websted. Hvis din virksomhed kaldes ‘Grønbog’, don’t registrere pinkclouds.com.
 • Kort og sød. Du ønsker, at folk skal huske din URL, så jo kortere, jo bedre!
 • Don’t brug tal. Det’er lidt akavet at have numre i et domænenavn, som folk ikke gør’Jeg ved ikke, om jeg skal skrive ‘3’ eller ‘tre’, for eksempel.
 • Vær unik! Sørg for, at domænet ikke er’t allerede taget. Det lyder indlysende, men sparer tid på lang sigt.

Når du har registreret et domæne, er det’er alle dine. Du mister det kun, hvis du vælger ikke at forny, på hvilket tidspunkt det vil blive bragt tilbage på markedet.

Trin 4: Installer dit WordPress-websted med et enkelt klik

Hos de fleste hostingudbydere kan WordPress installeres med et enkelt klik.

Når du har tilmeldt dig en hostingplan med Bluehost, oprettes der automatisk en konto til dig, selvom opsætning af en WordPress kræver noget fra dig: et klik.

WordPress’s enorme popularitet betyder det’s i hostingudbyders interesse for at gøre opsætningen let. I overensstemmelse hermed tilbyder de fleste et klik med WordPress-installation. For Bluehost betyder det at gå til ‘Mine sider’ på instrumentbrættet. Som du kan se nedenfor, det’det er meget let at finde.

Bluehost instrumentbræt

Hvis du købte et domænenavn som en del af tilmeldingen, er et WordPress-websted allerede der (en opsætning uden klik!). For at oprette en ny skal du blot klikke på ‘Opret site’. De fleste webhostudbydere tilbyder en lignende oplevelse

For en komplet gennemgang, se vores guide til, hvordan du installerer WordPress med Bluehost.

Trin 5: Vælg et tema til dit websted’s Design

Det sjove begynder – det’det er tid til at vælge dit WordPress-tema! Dette giver det grundlæggende design springbræt, hvorfra du kan bygge din egen personlige side. Der er masser af gratis temaer tilgængelige gennem WordPress-temakataloget, mens du muligvis skal betale et lille beløb for et premiumtema.

Mens webstedsbyggere har skabeloner, har WordPress temaer. Dit tema påvirker, hvordan dit websted ser ud. Der er gratis temaer og betalte temaer, og du kan ændre dit websted’s tema så ofte du vil.

Opsiden med gratis temaer er omkostningerne, selvfølgelig, men husk, at et dejligt gratis tema sandsynligvis bruges på mange steder allerede. Betalte temaer er mere ‘eksklusiv’ i den forstand. Nogle kræver kun en engangsbetaling, mens andre tilbyder et abonnement i bytte for support, opdateringer og vedligeholdelse.

Når du har valgt dit WordPress-sted, finder du dig selv i WordPress-betjeningspanelet. Dette vil være dit online kontrolrum fra nu af og det’er her, at du kan administrere temaer. En håndfuld standardtemaer venter på dig, når du ankommer, og tilføjelse af nye tager kun et par minutter.

bygning af websteder - tilføj nyt WordPress-tema

Gå til for at tilføje et nyt tema ‘Udseende’ og så ‘Temaer’. Klik på indstillingen til ‘Tilføj ny’ til højre, og dig’Jeg føres til WordPress Theme Directory for at gennemse et nyt tema.

Bygning af websteder - WordPress temakatalog

Der er tusinder af skabeloner at vælge imellem i WordPress’ egen temakatalog. Søg efter de typer temaer, du har’d være interesseret i. Hvis du’genindstiller en avissøgning ‘avis’, hvis du har brug for et websted til din cafesøgning ‘cafe’. der’Jeg vil være snesevis, hvis ikke hundreder, af konkurrenter. Hvis du klikker på et tema, kommer du til sin egen side, hvor du kan se brugeranmeldelser og se et eksempel på temaet i aktion.

Tilpasning på WordPress kræver meget mere teknisk dygtighed end det gør med webstedsbyggerne. Du’Jeg bliver nødt til at dykke ned i koden for at foretage de ønskede ændringer. hvis du’er behagelige med HTML, CSS og Javascript (eller ønsker at lære mere om dem), dette burde ikke’t være en hindring. Bare vær forsigtig. WordPress tilbyder mere kontrol end webstedsbyggere, men kun til dem, der er udstyret til at bruge det.

Trin 6: Opret og tilpas dit indhold og sider

Lav et websted til dit eget ved at tilpasse tekst og billeder.

Tilføjelse af indhold til WordPress er meget mere struktureret, end du måske tror. Indhold på WordPress-websteder opdeles i det væsentlige i to typer: sider og indlæg. Hvordan de ser ud vil afhænge af det tema, du bruger.

Sider er statiske engangssider, der udgør rygraden på dit websted. Din startside og kontaktside er f.eks. Sider. Indlæg er mere rettidigt. Hvis dit websted har en blog, ville hver post i denne blog være et indlæg.

Det er nemt at oprette sider og indlæg. Begge kræver et par klik i WordPress-betjeningspanelet. For sider, du går til ‘sider’ og ‘Tilføj ny’. For indlæg, du går til ‘Indlæg’ og ‘Tilføj ny’. Begge ‘Tilføj ny’ indstillinger fører dig til redaktøren, hvor du kan tilføje indhold, forhåndsvise og offentliggøre.

For at tilføje sider til din hovedmenu går du bare til ‘Udseende’ og ‘Menuer’. Derfra kan du vælge, hvilke sider der skal vises i hvilke menuer. For de fleste sider og de fleste temaer du’Jeg har kun brug for en navigationsmenu, så det er let at sætte en sammen.

Trin 7: Vælg og installer nyttige plugins

Med en enorm bank af plugins, der tilbydes (både gratis og betalt), kan du nemt få dit websted til at fungere, som du har brug for det. WordPress-plugin-biblioteket gør det superenkelt at finde det, du har brug for. Plugins er lette at installere (og afinstallere), så du kan gøre noget ved at eksperimentere.

Plugins er bits af software, der kan føjes til WordPress for at forbedre funktionaliteten på dit websted. Standardfunktioner tilbyder nok til at oprette et perfekt godt websted, men plugins er ofte nødvendige for at tage det til næste niveau.

WordPress har titusinder af plugins til alt fra søgemaskineoptimering (SEO) til billedkomprimering. Gennemse WordPress-plugin-biblioteket og dig’Jeg får snart en fornemmelse af, hvor levende og kreativt et samfund det er. Hvert plugin har sin egen side med beskrivelser, skærmbilleder, brugeranmeldelser og mere.

For at installere plugins det’er lettere at gennemse i dit WordPress-dashboard. For at gøre dette, gå til ‘plugins’ og ‘Tilføj ny’. Der kan du sortere gennem fremhævede, populære og anbefalede plugins samt søge efter dem selv. For at installere skal du blot trykke på ‘Installer nu’.

Her er nogle af de øverste plugins, hvis du’er du usikker på, hvor du skal starte:

 • Jet pakke. Oprettet af Automattic, teamet bag WordPress, er dette i det væsentlige snesevis af plugins i et plugin. Dybdegående webstatistikker, automatisk offentliggørelse af sociale medier og doven indlæsning (en måde at sider indlæses hurtigere) er bare en håndfuld af de tilgængelige funktioner
 • Google Analytics Dashboard. Denne’s en no-brainer. Google Analytics er et fremragende, gratis værktøj til sporing af trafik til dit websted. Dette plugin giver dig mulighed for at se alt på dit WordPress-dashboard
 • Knapper til sociale medier. Du ønsker, at dit indhold skal deles, ikke? Dette plugin giver dig mulighed for at føje fuldt tilpasselige sociale delingsknapper til dine indlæg, så de kan få så meget eksponering som muligt

Du administrerer dine plugins i ‘Installerede plugins’ afsnit af ‘plugins’ fane. Der kan du redigere plugin-indstillinger og slå installerede plugins til eller fra.

Tilføjelse af plugins, når WordPress-webstedet bygges

Som altid don’t være bange for at teste tingene ud. Du har meget mere at vinde ved plugins end tab. I værste tilfælde deaktiverer du simpelthen et plugin, du ikke længere vil bruge.

Find ud af mere

Et nyttigt plugin er WordPress-flersproget plugin – find ud af, hvorfor vi anbefaler det i vores guide Sådan starter du et flersproget sted på WordPress

Trin 8: Foretag slutkontrol og offentliggør!

Hjemmeside, mød verden. Verden, mød hjemmeside. Det’det er tid til at løsne din skabelse løs! Giv dit websted en sidste gang, og husk, at du kan foretage ændringer når som helst.

Okay, vi’er næsten der. Før du offentliggør dit WordPress-sted, lad’s sammenfatt de trin, du skulle have været igennem for at nå dette punkt.

 1. Bestem, om WordPress er det rigtige for dig.
 2. Køb den rigtige hostingplan (vi anbefaler Bluehost).
 3. Vælg og registrer et domænenavn.
 4. Installer dit WordPress-sted med et enkelt klik.
 5. Vælg et tema til dit websted’s design.
 6. Opret og tilpas dit indhold og sider.
 7. Vælg og installer nyttige plugins.

Helt færdig? Du’er klar til at gå. Don’Jeg tror dog, at arbejdet er forbi. Et godt websted er aldrig færdigt. Du’Jeg får se. Internettet er i konstant udvikling, og dit websted vil også. Et WordPress-webs levetid er en stabil cirkel af trin seks og syv, med en smule tematilpasning kastet ind for godt mål.

Oprettelse og vedligeholdelse af et WordPress-sted er en dybt givende oplevelse. Du lærer om design, indhold, søgemaskiner, kodning og mere, og den strukturerede ramme, som WordPress giver dig, vil altid holde tingene håndterbare.

hvis du’er du stadig ikke sikker på, om WordPress er det rigtige for dig, se vores fulde WordPress-gennemgang, eller om du’er klar til at komme i gang, skal du trykke på knappen nedenfor!

Find ud af mere

Hvis du vil have en endnu mere detaljeret guide til, hvordan du sammensætter din hjemmeside, skal du læse vores guide på Sådan opretter du et WordPress-websted

Brug af WordPress: Ofte stillede spørgsmål

Skal du bruge en webstedsbygger eller WordPress?

Webstedsbyggere lader nogen komme online. De’er nem at bruge, don’t kræver kodningskendskab og kommer med en masse skabeloner for at få dit websted til at skille sig ud.

WordPress er mere kompliceret. Det’s en open source platform, så du’Jeg bliver nødt til at kode alt selv og organisere webhosting. WordPress giver dig total frihed med hensyn til kreativitet, men kræver mere teknisk dygtighed end webstedsbyggere.

Website Builder ProsWebsite Builder Cons
 • Let at bruge
 • Ingen kodning kræves
 • God kundesupport
 • Begrænset til skabeloner
 • Kan være dyrt
 • Ikke så meget kreativ frihed som Open Source-platforme

WordPress ProsWordPress Cons
 • Ubegrænset tilpasning
 • 54.000+ plugins at vælge imellem
 • Populær, pålidelig software
 • Ikke for teknisk begyndere
 • Priser, der er svære at beregne på grund af køb af hosting, sikkerhed og plugins.
 • Ingen dedikeret kundesupport

I slutningen af ​​dagen kommer spørgsmålet om, hvilken mulighed du tager for at opbygge dit websted, ned på personlig præference og kvalifikationsniveau. Som med mange ting i livet, er den vigtigste del af at starte et nyt websted: at starte det! Så don’t bekymre dig, hvis du’er ikke 100% sikker på en af ​​optionerne endnu – dig’Vi har intet at tabe ved at tage begge til et spin.

Har du bygget dit eget websted? Har du nogle tricks eller tip at dele? Fortæl os det i kommentarerne!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map