10 bästa gratis webbplatsbyggare år 2020

bästa gratis webbplatsbyggare


Den här guiden är för alla som vill skapa en gratis webbplats men inte’t vet vilken webbplats byggare att välja. Du kanske tänker att en gratis webbplatsbyggare låter för bra för att vara sant. Vi trodde det också, en gång i tiden – men där’s faktiskt en verklig kvalitet där ute.

Vi’Vi har sorterat det goda från det dåliga med hjälp av vår egen oberoende forskning. Vi får också människor som du att testa varje gratis webbplatstillverkare och ge oss deras feedback, som vi använder för att betygsätta varje plattform på faktorer som användarvänlighet och malldesign.

Dessutom vi’är alltid säker på att titta på ‘pris’ du betalar för dessa gratis webbplatsbyggare i form av en avvägning. Oavsett om det’s skön reklam, ett rörigt utseende domännamn eller begränsad lagring, vi’Jag täcker varje gratis plan’s ‘nackdelar’ i massor av detaljer så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

10 bästa gratis webbplatsbyggare

Baserat på vår forskning tillverkas de bästa gratis webbplatserna med:

 1. Wix – Den bästa webbplatsbyggaren. Läs recension
 2. Weebly – Perfekt för småföretag. Läs recension
 3. SITE123 – Bra designhjälp. Läs recension
 4. WordPress.com – Perfekt för bloggning. Läs recension
 5. Slående – Skapad för enkla webbplatser. Läs recension
 6. Jimdo – Liten webbutikbyggare. Läs recension
 7. IM Creator – Perfekt för White Label-företag. Läs recension
 8. Webnode – Snabb och enkel installation. Läs recension
 9. Mozello – Skapa enkla flerspråkiga webbplatser. Läs recension
 10. SimpleSite – Stor mobilredigerare. Läs recension

Av dessa gratis webbplatstillverkare, vi’Vi rankade Wix, Weebly och SITE123 som de tre bästa på grund av några viktiga faktorer. Wix har en mycket generös gratis plan, som är superlätt att använda – den kombinerar kreativ frihet med massor av funktioner. Weebly’s enkla, eleganta mönster och praktiska verktyg gör det idealiskt för små företag. SITE123 är väldigt nybörjarvänlig med fokus på att hjälpa dig komma online.

I slutet av den här guiden, du’Jag har en mycket tydligare idé om vad som gör en bra gratis webbplatsbyggare, vilka är de bästa plattformarna att använda och hur man väljer rätt för dig.

Vidare information

 • Hur matchar dessa byggare sida vid sida? Ta reda på det i vår Jämförelsediagram för webbplatsbyggare.
 • Ta en titt på Billigaste webbplatsbyggare om du vill ha en lågkostnadsbyggare.
 • Vill du bara ha det bästa för din webbplats? Vår recension av De 10 bästa webbplatsbyggarna av 2019 ger dig den slutgiltiga listan.

Wix

Bästa webbplatsen för alla webbplatser

Wix är den överlägset bästa all-round gratis webbplats byggare på marknaden idag.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3# 4
Lätt att använda dra-och-släpp-funktionalitet
Brett utbud av mallar
Majoriteten av funktioner tillgängliga på gratis plan
Ultimat anpassning
Vad behöver förbättras# 1# 2# 3
Gratis plandomännamn ser så här ut: https://yourname.wixsite.com/yoursite – de’är inte den mest fånga!
De gratis klibbiga annonserna är mycket märkbara
Kan’t ändra din mall när din webbplats går live

Med Wix kan du skapa och publicera din webbplats utan att spendera ett cent. Du gör inte’t måste uppgradera efter en viss tid – om du’Jag föredrar att du kan hålla din webbplats fri för alltid. Det är detta som gör Wix’s gratis plan ovanligt generös för en webbplats byggare, och är anledningen till att det toppar vår lista!

Wix kom i topp i våra användartester för att underlätta användningen. Med sitt urval av mer än 500 mallar – varav de flesta är gratis – och ett stort urval av verktyg och element, som gallerier, knappar och ikoner för sociala medier, Wix gör att skapa en webbplats enklare än någonsin.

Wix-free-site-annonser-exempelDe flesta Wix-mallar är tillgängliga för användare av dess gratis plan – inklusive den här, ‘Landskapsfotografi’

Du hittar begränsningar för Wix’s gratis plan, dock. För det första’s en bannerannons för Wix som förblir på plats när du bläddrar ner på webbplatsen. den’är ganska subtil, men lite påträngande.

Du kan också’t använda en personlig domän (även din personliga webbplatsadress) din domän följer formatet www.yourname.wixsite.com/yoursite. Så istället för www.lucycarneyphotography.com, du’Jag kommer att fastna med www.lucycarney5.wixsite.com/lcarneyphotography (du’är begränsad till 20 tecken för ‘din sida’ del av din adress).

Med gratisplanen är lagring och bandbredd båda begränsade till bara 500 MB. Detta kommer att förhindra dig från att använda för många bilder eller videor på din webbplats, samt potentiellt begränsa hur många besökare du kan få. Du kan också’t säljer alla produkter genom Wix på sin kostnadsfria plan.

Premiumplaner börja på $ 13 / månad. Baserat på vår forskning är Wix bäst valuta för pengarna webbplats byggare, så om du någonsin bestämmer dig för att uppgradera dig’är i goda händer!

Wix’Den mest populära betalda planen är dess Unlimited-plan, riktad till företagare och frilansare. För $ 17 / månad tar det bort alla annonser, låter dig använda en personlig domän och ger obegränsad bandbredd – samt 20x mer lagringsutrymme!

Weebly

Perfekt för småföretag

Weebly är en av de enklaste att använda gratis webbplatsstillverkare runt om, med en bra plan för småföretag.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Ett rimligt gratis plandomännamn: www.yoursite.weebly.com
Lätt att använda
Bra SEO-uppmaningar – perfekt för företag som vill hittas via Google
Vad behöver förbättras# 1# 2# 3
Begränsade funktioner på gratis plan
Inte lika mycket kreativ frihet som Wix
Pop up-annonsen i hörnet är ganska distraherande

Weebly har en liknande ‘dra och släpp’ redaktör för Wix, vilket är extremt användarvänligt. Kombinera denna användarvänlighet med sina fantastiska SEO-verktyg, plus mycket utrymme för tillväxt för att skala din webbplats, och Weebly framstår som den bästa gratis webbplatsbyggaren för små företag.

Du får ett anständigt val av mallar att välja mellan – även om det inte är så många som Wix – som täcker de flesta nischer, inklusive företag, bloggar, evenemang och portföljer. Du kan enkelt få en professionell webbplats live på bara några timmar.

Weebly gratis planannonserMed en gratis Weebly-plan, du’Jag har en liten bildannons i hörnet på din webbplats. den’är ganska subtil, även om du bläddrar över den ‘glider upp’ för att se ut som bilden nedan: weebly gratis planannonsOm du’d föredrar detta eller en större ‘klibbig’ annonsen (som med Wix) är upp till dig!

Mallarna är också mobilkänsliga så att din gratis webbplats kommer att se bra ut på vilken enhet som helst, utan någon inmatning från dig! Med över 50% av trafiken kommer från mobila enheter, det’Det är viktigt att din webbplats är optimerad.

Du kommer inte bara att hitta Weebly lätt att använda, utan hela plattformen gör webbplatsbyggnad mycket snabb och effektiv. Din användarpanel är tydlig, verktygen är enkla att behärska och supportguiderna är mycket användbara.

Du behöver bara spendera ett par timmar en kväll och du’Jag är redo att publicera din webbplats på webben innan du lägger dig. Låter bra, rätt?

Gratisversionen är bra, men om du älskar det nog kanske du vill tänka på att uppgradera. Detta är viktigt för alla som vill sälja online, som du måste uppgradera för att låsa upp Weebly’s e-handelsfunktioner.

Weebly är särskilt imponerande när du anmäler dig till Pro-plan ($ 12 / månad), vilket ger dig obegränsad lagring och låt dig ta bort annonser. Du kan’t njut av dessa funktioner i den personliga planen.

SITE123

Bra designhjälp

“SITE123 är en enkel att använda webbplatsbyggare som fokuserar på att hjälpa dig komma online.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Inga annonser syns när du landar först på webbplatsen
Lysande 24/7 hjälp och support via livechatt
Site123 väljer en mall för dig, vilket gör det till ett bra alternativ för icke-annonsmaterial
Vad behöver förbättras# 1# 2# 3
Gratis domännamn slutar ‘.mig’, istället för det starkare ‘.com’
Liten kreativ frihet
Begränsat val av webbplatsmallar, som ser ut daterade jämfört med konkurrenter’

En omedelbar nackdel med SITE123 är att den inte gör det’t ger dig ett val av mallar. Så till skillnad från Wix, Weebly och andra gratis webbplatstillverkare, som låter dig välja en mall som tar din fantasi, med SITE123 kan du’t välja mellan olika förbefolkade mönster.

Istället väljer du vilken typ av webbplats du vill ha från 11 olika kategorier (inklusive portfölj, blogg, musik och CV) innan du presenteras med en standard webbdesign. Du’kan fritt redigera detta med plattformen’s olika verktyg, som är tillräckligt enkla för att få tag på.

webbplats 123 gratis webbplats exempelNär du landar först på webbplatsen är inga SITE123-annonser synliga – ett stort pluswebbplats 123 gratis webbplatsannons exempelNär du börjar bläddra ner på webbplatsen visas ett enkelt banner

SITE123’s gratis domännamnsformat är www.yoursite.site123.me. .Me-slutet är mindre kraftfullt än ett .com-alternativ, men annars det’är ganska rimligt.

SITE123 tar dig snabbt online, ger anständig kundsupport via livechatt. Som sagt, det’är definitivt inte lika mångsidig eller modern som andra gratis webbplatsbyggare i denna lista.

Men om du vill ha en enkel byggnadsprocess utan krusiduller, så är det’det är värt att prova.

WordPress.com

Perfekt för bloggning

“Denna gratis plattform är skapad för bloggning och har alla funktioner du behöver för din blogg och kombinerar kraftfulla verktyg med en förenklad design av webbplatsbyggare.”

WordPress.com-fördelar# 1# 2# 3
Perfekt för bloggning
Bästa domännamnsformat för alla gratis planer
Brett utbud av gratis mallar
WordPress.com Cons# 1# 2
Vissa kodningar kan krävas – inte särskilt nybörjare
Mallar och design fokuserar på bloggning


WordPress.com är byggt för bloggning, och det visar. Omfattande bloggfunktioner är automatiskt inbyggda, såsom analyser, en sökfunktion, kommentarer, visningskategorier, arkivering och mer.

WordPress.com har all sin storebror WordPress.org, men med den förenklade designen av en webbplatsbyggare.

Du kanske fortfarande tycker det är lite svårt att använda om du inte gör det’Men jag har mycket tekniskt kunnande. Du kan klara dig utan att behöva koda, men chansen är du’Jag måste veta grunderna för att få ut mesta möjliga av WordPress.com.

wordpress.com topp gratis webbplats byggare för bloggningWordPress.com är den bästa gratis webbplatsbyggaren för bloggning, med sina kraftfulla bloggfunktioner och strömlinjeformade design.

Som sagt, om du’är ganska teknisk säker men inte’t vill betala en krona för att skapa din blogg, då är WordPress.com ett toppval. Den kostnadsfria domänen WordPress.com är också den enda som inte innehåller namnet på byggaren – för sajten nedan var vårt domännamn www.lucyskitchennightmares.food.blog (food.blog tilldelas automatiskt baserat på ‘ändamål’ du ställer in för din webbplats).

wordpress.com gratis webbplatsannonserHär är matbloggen vi skapade. Det är ganska enkelt, som du kan se

Men om du är’t en bloggare, du kan kämpa för att anpassa din webbplats till din smak. Det är här WordPress.com faller – det börjar känna sig begränsande när du försöker skapa något annat än en blogg med dess mallar.

På grund av detta gör vi inte’rekommenderar WordPress.com för dig som behöver en mycket anpassad affärs- eller personlig webbplats.

Slående

Skapad för enkla webbplatser

“En enkel att använda gratis byggmästare som skapar enkla, eleganta webbplatser med en sida och erbjuder stort värde för pengarna.”

Slående Pros# 1# 2# 3
Subtil reklam på gratisplanen
24/7 kundsupport från ‘lyckligtjänstemän’ via livechatt
Möjlighet att sälja en produkt per gratis plan
Strikingly Cons# 1# 2# 3
Webbplatser byggda på den kostnadsfria planen’t inkludera ett SSL-certifikat
Du kan bara skapa webbplatser med en sida
Begränsad förmåga att redigera mallar, vilket innebär en brist på kreativ kontroll

Slående’Kärnfokus är att få dig online billigt, enkelt och snabbt. På grund av detta gör du inte’t har samma nivå av kreativ kontroll som några av de mer intuitiva webbplatsbyggarna, som Wix.

Skapa slående webbplatser med en sida med en förformad design som du väljer. Till skillnad från många andra gratis webbplatsbyggare kan du ändra din mall så många gånger du vill när din webbplats är live.

påfallande gratis saxempelInga annonser är synliga när du landar först på en gratis slående webbplats och mallarna är ganska snyggapåfallande gratis webbplatsannonsexempelNär du bläddrar lite ner på sidan visas denna lilla annons längst ner på skärmen

Med påfallande’s gratis plan, kan du skapa så många gratis webbplatser som du vill. Du’Jag kommer också att få en 5 GB månatlig bandbredd, kundsupport dygnet runt och möjligheten att sälja en produkt per webbplats via funktionen Simple Store.

Slående’s reklam är utan tvekan den mest subtila av alla byggare hittills, och domännamnsformatet – www.yoursite.strikingly.com – är särskilt anständigt. Till exempel för vår webbplats var vårt domännamn www.lucyssupersidehustle.strikingly.com.

Nackdelen är dock att – till skillnad från alla byggare som anges ovan – Slående’s gratis plan inte’t inkludera ett SSL-certifikat. Detta betyder att din webbplats kommer att flaggas som ‘Inte säker’ till alla som försöker besöka det – inte bra!

Av den anledningen, vi’d föreslå att du prövar påfallande’s gratis plan och sedan uppgradera till ‘Begränsad’ betalt plan för bara $ 8 per månad när du’är glad. Du’Jag får en anpassad domän, upp till 50 GB bandbredd per månad och möjligheten att sälja upp till fem produkter på din webbplats, vilket gör det mycket bra för pengarna.

Jimdo

En bra ‘Pre-butik’ Alternativ

“Jimdo är ett bra val av gratis webbplatsbyggare om du vill etablera en onlinebutik och sälja via din webbplats vid ett senare tillfälle.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Fin estetik
Avgifter minst för att ta bort annonser från din webbplats
Inga Jimdo-banner eller popup-annonser, bara en anteckning i sidfoten
Vad behöver förbättras# 1# 2
Svårt att använda dra-och-släpp-funktionalitet
Saknar design och kreativ kontroll

Teamet bakom Jimdo är mycket passionerad om att hjälpa dig att bygga en gratis webbplats, och saker hålls enkla så att du kan hoppa rätt in. Det kan vara riktigt praktiskt om du’är ny i världen av webbplatsbyggnad.

Om du’Vi har dock testat Wix och Weebly, du’Jag hittar Jimdo lite i jämförelse. Mallvalet är också mycket mer begränsat.

Anvisningarna i början innebär att du kan skapa en webbplats riktigt snabbt och undvika problemet med att bli överväldigad med val. Det finns inte heller några banner eller pop-up-Jimdo-annonser med gratisplanen, bara en liten anteckning i sidfoten.

jimdo gratis webbplats exempelHär’är ett exempel på en enkel webbplats som vi skapade med hjälp av Jimdojimdo gratis webbplats exempel annonsEn liten anteckning i sidfot är den enda giveaway som du’använder inte en betald plan

Domännamnsformatet är ganska standard: www.your-site.jimdosite.com. För den här webbplatsen, till exempel, var vår www.lucy-bakes.jimdosite.com.

Sammantaget vi’d rekommenderar Jimdo om du behöver en snabb och enkel webbplats för att ge bakgrund för en online Facebook-butik eller liknande. den’Det är riktigt enkelt (och ganska billigt) att uppgradera din plan för att möjliggöra e-handel via själva webbplatsen, om du väljer att göra detta senare i raden.

IM Creator

Perfekt för vita etikettföretag

“Om du’vill du skapa en iögonfallande gratis webbplats med massor av bilder, då kan IM Creator vara för dig.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Iögonfallande mallar
Studenter, konstnärer och icke-statliga organisationer kan ansöka om att använda ett premium-annonsfritt tema gratis
Ett bra utbud av grundläggande funktioner
Vad behöver förbättras# 1# 2
Stora annonser på gratis plan (tillgängliga för alla andra) och ett klumpigt domännamn
Ingen e-handelsfunktion

IM-skapare fokuserar på att hjälpa dig göra en gratis webbplats FAST (och jag menar snabbt!).

Studenter, konstnärer, icke-statliga organisationer och välgörenhetsorganisationer kan ansöka om att använda premiumprogrammet IM Creator gratis genom att fylla i detta formulär. Gemenskapens anrikningsteam granskar sedan din ansökan, normalt inom 72 timmar. Om den godkänns läggs licensen till den första webbplatsen du publicerar och kommer att vara annonsfri. Du’Jag kan också ansluta ditt eget domännamn.

Mallar är förbehållna med innehåll som du snabbt kan växla ut med ditt eget i ‘dra och släpp’ redaktör. Detta sparar jobbet med att behöva bygga eller designa allt från början.

bästa gratis webbplats mjukvara im skapareIM Creator’s enkla mallar gör det enkelt att byta ut demoinnehåll för dig själv, vilket sparar tid och ansträngning!

Om du’IM Creator, som är student, konstnär eller NGO, erbjuder ett generöst sätt att få tillgång till premiumfunktioner gratis, vilket gör det till ett utmärkt val. Om inte, kan du göra bättre för att titta på byggare som är högre på listan.

Webnode

Snabb och enkel installation

“Webnode är ett populärt val av gratis webbplats tillverkare med mer än 30 miljoner användare runt världen.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Kom snabbt online – kan ta så lite som 5 minuter!
Inga webbnodbannrar eller popup-annonser, bara en anteckning i sidfoten
Nästan ingen inlärningskurva
Vad behöver förbättras# 1# 2
Brist på kreativ frihet
Inte särskilt flexibel malldesign

den’är väldigt lätt att konfigurera med Webnode. Hela webbplatsbyggnadsprocessen kunde göras på cirka fem minuter – nu’är snabb!

Webnode’s redaktör är mycket lätt att använda, men mycket mindre flexibel än andra gratis webbplatsbyggare som Weebly eller Wix. den’är nästan en dra-och-släpp-redigerare, men inte riktigt.

Du kan flytta element runt, men de kommer att överensstämma med förutbestämda mönster. Om du till exempel flyttar en bild från mitten av sidan till höger kommer sidkonstruktionen att ändras för att passa detta, snarare än att bara låta dig släppa bilden där du vill ha den. Det lämpar sig riktigt bra för att bygga enkla, minimalistiska platser:

webbnodsexempelDen moderna och minimalistiska designen gör Webnode till ett bra alternativ för en evenemangswebbplats, som ett bröllop eller festExempel på gratis sidfoten för webbnodDen subtila sidfotbannern passar bra in på webbplatsen’s estetiska

Webnode är ett anständigt val av gratis webbplatsbyggare om du kan’t åtgår mycket tid att arbeta med en malldesign eller vill ha en byggare med praktiskt taget noll inlärningskurva – men det begränsar din kreativa potential jämfört med andra byggare på vår lista.

Webnode är definitivt inriktad på ‘händelse’ webbplatser, som fester eller bröllop. Vi kan se överklagandet och till slut gillade vi utseendet på webbplatsen vi skapade.

Mozello

Skapa enkla flerspråkiga webbplatser

“Mozello är en grundläggande, enkel att använda webbplatsbyggare som låter dig skapa flerspråkiga webbplatser helt gratis.”

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Skapa flerspråkiga webbplatser gratis
E-handel är aktiverat i gratisplanen
Mest subtil reklam för alla gratis webbplatsbyggare
Vad behöver förbättras# 1# 2# 3
Mycket begränsad redaktör
Ingen SSL-säkerhet
Brist på flexibilitet och anpassning

Mozello är en lättanvänd och grundläggande webbplatsbyggare. Det har enkla funktioner som bloggverktyg och till och med e-handelsfunktioner. Du kan ställa in en onlinebutik i gratisplanen och sälja upp till 10 produkter.

En av de bästa sakerna med Mozello är att du kan skapa flerspråkiga webbplatser gratis. Det betyder att du kan nå en bredare publik genom att göra ditt innehåll tillgängligt på andra språk. Detta är en sällsynt funktion som ska inkluderas i en gratis plan, så Mozello förtjänar definitivt att detta skriker ut.

mozello gratis webbplats exempelAtt kunna skapa versioner av dina sidor på olika språk är mycket generöst för en gratis plan. Se hur vi’Vi har lagt till franska och spanska alternativ för den här hemsidan?mozello gratis webbplats exempelannonsMozello’s gratis planreklam är subtil – bara en liten textanteckning i sidfoten

Domännamnsformatet är www.your-business.mozello.com. För denna webbplats är vår www.lucys-architects.mozello.com.

Med dessa funktioner kanske du undrar varför Mozello inte är det’t högre i listan över de bästa gratis webbplatsbyggarna. Den största nackdelen med Mozello är dess begränsade redaktör – det’är enkel och nybörjarvänlig, men denna enkelhet återspeglas i dess funktioner och flexibilitet.

Mozello gör det också inte’t inkluderar SSL-säkerhet som andra byggare gör. Det här är krypteringen som låter användare och sökmotorer veta att din webbplats är säker och pålitlig. den’är verkligen viktigt att ha om du vill att din webbplats ska vara säker för besökare och tas på allvar online.

SimpleSite

Stor mobilredigerare

SimpleSite är en av de äldsta plattformarna runt, och låter dig enkelt redigera din webbplats från din mobil.

Vad vi gillar# 1# 2# 3
Mycket lätt att använda
Generös gratis plan
Stöder mobilvänlig redigering i mobilwebbläsaren
Vad behöver förbättras# 1# 2# 3# 4
Inget SSL-certifikat ingår
Ingen tillgång till tredjepartsintegrationer
Begränsad kundsupport
Föråldrad redaktör

SimpleSite är en mobil glädje. Det har en riktigt imponerande specialitet – det ger dig möjligheten att skapa en webbplats i samma utsträckning som på ett skrivbord, men från din mobila enhet.

Detta gör det idealiskt för upptagna användare som alltid är på resande fot.

enkel webbplats gratis webbplats exempelSimpleSite är främst utformad för någon som vill marknadsföra en självbetjäning, så att du kan se hur flexibiliteten från mobilredigeraren kan hjälpa

den’är utformad främst för någon som vill marknadsföra en självbetjäning, så att du kan se hur flexibiliteten från mobilredigeraren kan hjälpa dig. där’är bara en liten ‘klibbig’ annons, och igen, en anständig domännamnsstruktur: www.yoursite.simplesite.com (eller i vårt fall, www.lucycarneydaycare.simplesite.com).

Det finns dock några stora nackdelar. Du är’t faktiskt kunna ändra mobilversionen av din webbplats när du’arbetar från ett skrivbord, medan SimpleSite’s premiumplaner är relativt dyra totalt sett jämfört med andra webbplatsbyggare om du vill ha tillgång till fler funktioner. Även om det har en gratis plan varierar premiumalternativen från $ 9,99 till $ 28,95 per månad.

Och som med Strikingly och Mozello, SimpleSite’s gratis plan inte’t inkludera ett SSL-certifikat som lämnar din webbplats exponerad – en stor nackdel i våra ögon.

Sammantaget kan SimpleSite passa någon som är på språng, eller utan tillgång till en dator eller bärbar dator – men i slutändan’är på sista plats av en anledning.

Är det värt att uppgradera till en betald plan?

Som du’Vi har sett, medan vissa gratis webbplatsbyggare är ganska generösa, är de i allmänhet ganska begränsande.

Skapa en Okej webbplats kan vara gratis, men att skapa en bra man kan vara super billig. Din webbplats är värt att lägga in tid och pengar för att göra det exakt hur du vill ha det.

Även om det skiljer sig beroende på den enskilda webbplatsbyggaren du’när du tittar på finns det en mängd fantastiska funktioner som du kan låsa upp i stort sett alla betalda planer. De viktigaste inkluderar:

Ta bort annonser

På gratisplaner kommer din webbplatsbyggare att annonsera på din webbplats. Oavsett om detta sker genom ett subtilt banner eller en irriterande pop-up, kan detta förstöra din professionella image om du’marknadsföra ditt eget märke eller driva ett företag.

På betalda planer, till exempel Wix’s Combo-plan, dessa annonser tas bort, vilket gör att din webbplats inte får några störningar. Det här liknar den gratisversionen av Spotify jämfört med att ha ett Premium-konto – du kan fortfarande lyssna på musik på båda, men på den gratis planen’åter avbruten med annonser!

Anslut ett anpassat domän

I en gratis plan kommer din webbplatsadress att se ut så här: https://mysite.strikingly.com eller https://joebloggs.wixsite.com/mysite. Dessa webbadresser kan vara långa, förvirrande och svåra att hitta om du’är en besökare som söker efter din webbplats online.

Med en anpassad domän kan du välja en mer personlig adress, till exempel www.mysite.com, vilket är mycket bättre för att marknadsföra ett varumärke och bli hittat av potentiella besökare på din webbplats! Även om du köper en ny domän för din webbplats eller redan har en som du vill överföra, måste du ha en betald plan för att faktiskt ansluta och använda den som adress för din webbplats. Vanligtvis kan du köpa och ansluta din anpassade domän på den billigaste uppgraderingen som finns, till exempel Weebly’s ‘Ansluta’ planera, så det’är ett prisvärt alternativ.

Ställ in en onlinebutik & Acceptera betalningar

På vissa byggare som SITE123 och Strikingly kan du skapa en onlinebutik på gratisplanen och sälja en eller två föremål, men för att sälja mer måste du uppgradera. På vissa kan du skapa en butik, men du måste ha en betald plan för att faktiskt ta emot betalningar via din webbplats, (som Wix). Andra vann’låt dig skapa en butik alls om du inte’betalar, till exempel Weebly.

Så det varierar, men en sak förblir densamma: för att ha en framgångsrik och skalbar online-butik måste du uppgradera till en betald plan förr eller senare. När du’på en betald plan kan du låsa upp funktioner som att ansluta olika betalningstyper, (till exempel PayPal, kredit- / betalkort osv.), bli av med transaktionsavgifter, spåra och hantera ditt lager och mer!

Få ökad (eller till och med obegränsad) lagring och bandbredd

Det är vanligt att din lagring och bandbredd omfattas av gratisplaner. Det belopp du får ofta ökar när du arbetar upp genom prisnivåer, vilket gör att du kan skala och växa din webbplats i din egen takt. Många webbplatsbyggare som Wix ger dig obegränsad bandbredd och upp till obegränsad lagring också!

Avancerade marknadsföringsverktyg

Marknadsföring är en massiv del av att marknadsföra din webbplats – oavsett om det är’är din egen portfölj, varumärke eller företag, du vill att människor ska hitta dig! Medan gratis planer ofta har grundläggande marknadsförings- eller nyhetsbrevverktyg, om du’Om du betalar kommer du att ha tillgång till mycket mer avancerade marknadsföringsverktyg som e-postkampanjer och bättre webbplatsanalys och statistik. På så sätt kan du nå dina besökare och sedan spåra hur framgångsrika dina kampanjer har varit för att hjälpa till att sprida ordet!

Bara från dessa funktioner’är lätt att se hur det är’Det är värt att uppgradera för att låsa upp det bästa för din webbplats. Och de goda nyheterna är att det vann’t kostar dig en arm och ett ben! De flesta grundläggande planer börjar från cirka $ 5 per månad. Att flytta från en gratis plan till en grundläggande plan är ett riktigt prisvärt sätt att växa din webbplats och lägga till dessa fantastiska funktioner för att maximera din online-närvaro. Och om du’om du är villig att uppgradera bortom en grundläggande plan kommer dina nya funktioner att betala tillbaka dig tiofaldigt. Till exempel Weebly’s Pro-plan levereras med en fraktkalkylator för att förbättra shoppingupplevelsen, och dess affärsplan låter dig automatisera “övergiven vagn” e-postmeddelanden för att ta tillbaka kunder till kassan.

Bästa gratis webbplatsbyggare: Slutsats

Vi’Vi har guidat dig genom för- och nackdelarna med 10 gratis webbplatsbyggare, liksom fördelarna med att uppgradera till en betald plan när det är möjligt. Du’är nu utrustad med allt du behöver för att välja en webbplatsbyggare och lägga din digitala penna på digitalt papper.

Låta’s har en snabb sammanfattning…

De 10 bästa gratis webbplatsbyggarna är:

 1. Wix – Den bästa webbplatsbyggaren.
 2. Weebly – Perfekt för småföretag.
 3. SITE123 – Bra designhjälp.
 4. WordPress.com – Perfekt för bloggning.
 5. Slående – Skapad för enkla webbplatser.
 6. Jimdo – Liten webbutikbyggare.
 7. IM Creator – Perfekt för White Label-företag.
 8. Webnode – Snabb och enkel installation.
 9. Mozello – Skapa enkla flerspråkiga webbplatser.
 10. SimpleSite – Stor mobilredigerare.

Vår lista över de 10 bästa webbplatsbyggarna rankas Wix som den bästa allround-byggaren, med massor av gratisfunktioner. Weebly är perfekt för småföretag, medan WordPress.com är perfekt för bloggning.

Kom bara ihåg att gratis webbplatsbyggare nästan alltid begränsar de funktioner och funktioner som är tillgängliga för dig – du kanske är ok med det här nu, men det kan visa sig vara extremt frustrerande längre ner.

Vi rekommenderar nästan alltid att prenumerera på en premiumplan.

Tänk på det som en investering. Du betalar lite extra framme och skördar fördelarna under en längre tid. Plus det’s en investering som kostar lika mycket som stor latte eller snabbmatburger varje månad!

Fortfarande, om du är’Jag är helt övertygad om att du betalar en månadsavgift för ett premiumkonto för dig Vi rekommenderar att du utnyttjar gratis tester för webbplatsbyggare.

Att använda dessa tester är ett bra sätt att testa olika webbplatsskapare och se vilka som bäst passar dig – och du kan göra det utan att det kostar dig en cent!

Vanliga frågor

Vidare information

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map