9 bästa webbplatser för portföljer

bästa portföljwebbbyggareDen här artikeln kommer att ge dig en detaljerad uppdelning av de 9 bästa portföljwebbplatsbyggarna på marknaden och tips om hur du väljer rätt för dig.


Att använda en webbplatsbyggare för att skapa din portföljwebbplats är ett snabbt och enkelt sätt att bygga ditt eget privata galleri online. den’är det perfekta sättet att visa upp ditt arbete för fans, eller till och med fånga potentiella nya kunder.

Men med så många alternativ att välja mellan, hur väljer du en portföljbyggare? Ett antal faktorer går in på det: budget, anpassningsbarhet och integration i sociala medier, bara för att nämna några.

Vi’har trålat genom de bästa webbplatsbyggarna för att ge dig en översikt av de bästa för att skapa en onlineportfölj.

Vi lägger timmar på att undersöka varje webbplatsbyggare som vi granskar och får till och med vanliga människor att prova dem också. Vi testar, analyserar och jämför priser, funktioner, användarvänlighet och mer för att ge dig djupgående och opartisk rådgivning.

För att ge dig de bästa portföljwebbbyggarna fokuserade vi på:

 • överkomliga
 • Design
 • SEO (sökmotoroptimering)
 • Enkel användning

Det är de områden som har mest betydelse när man skapar och odlar en framgångsrik portföljwebbplats, så vi bedömde varje byggare baserat på dessa faktorer särskilt.

Vi tittade också på hjälp och support, funktioner som integration av sociala medier och användarbetyg i verkligheten för att ge oss de sista topp 9 listade nedan.

Contents

9 bästa webbplatser för portföljer

 1. Squarespace – bästa övergripande portföljwebbplats.
 2. Weebly – bäst för överkomliga priser.
 3. Wix – bäst för att öka trafiken till din webbplats.
 4. Duda – snygg portföljdesign.
 5. Kör pappa – det snabbaste sättet att bygga en webbplats.
 6. Slående – bäst för hjälp och stöd.
 7. WordPress.com – kraftfulla funktioner.
 8. Jimdo – enkelt, men saknar skalbarhet.
 9. SITE123 – bäst för allt-i-ett bekvämlighet.

De bästa portföljsidorna måste vara enkla att använda och visa upp ditt arbete. Den där’varför vi älskar dessa val – särskilt våra tre bästa. Squarespace kombinerar eleganta mönster med kraftfulla funktioner, Weebly är bäst för budgeten och Wix är perfekt för att växa din portfölj’s publik.

Om du’har redan sålts på Squarespace – vårt bästa val – träffade sedan ‘Börja nu’ -knappen för att ta reda på vilken Squarespace-plan som bäst passar dina behov:

Här’är en ögonblicksbild av hur de tre bästa webbplatsbyggarna presterade i vår forskning:

Vidare information

 • Vill du se de bästa portföljbyggarna sida vid sida? Kolla in vår Diagram för jämförelser av portföljwebbplatsbyggare.
 • Är du en fotograf som vill visa upp ditt arbete? Vår Bygga webbplatser för fotografer jämförelse kan hjälpa dig!
 • Om du’om du är en artist, ta en titt på vår recension av Bästa webbplatsbyggare för artister.
 • När du’Vi har hittat din perfekta portföljbyggare, kolla in vår användbara guide om Hur man skapar en online-portfölj att börja skapa!

Vilka är de bästa portföljbyggarna?

Att välja rätt webbplatsportfölj för portföljer är viktigt om du vill ha ett budgetvänligt sätt att visa upp och skapa intresse för ditt kreativa arbete. Gör fel val och du’Vi slösar potentiellt mycket tid och pengar för liten eller ingen belöning!

Att bygga en egen portföljwebbplats med en användarvänlig webbplatsbyggare är ett mycket prisvärt sätt att lagra och dela det arbete du är mest stolt över. Det kan också hjälpa dig att bygga en publik och skapa nya affärer så att du kan förvandla din passion till en karriär – drömmen!

Här’är en ögonblicksbild på 9 bästa portföljwebbbyggare:

 1. Squarespace – bästa övergripande portföljwebbplats.
 2. Weebly – bäst för överkomliga priser.
 3. Wix – bäst för att öka trafiken till din webbplats.
 4. Duda – snygg portföljdesign.
 5. Kör pappa – det snabbaste sättet att bygga en webbplats.
 6. Slående – bäst för hjälp och stöd.
 7. WordPress.com – kraftfulla funktioner.
 8. Jimdo – enkelt, men saknar skalbarhet.
 9. SITE123 – bäst för allt-i-ett bekvämlighet.

den’det är värt att ta dig tid när du väljer en portföljwebbplatsbyggare. De flesta presenterade i vår lista har gratisplaner – eller erbjuder åtminstone en gratis provperiod.

Vi rekommenderar starkt att använda dessa gratis planer och försök, som de’är ett användbart och riskfritt sätt att prova innan du köper och kan spara huvudvärk senare!

Vår lista över de bästa portföljwebbbyggarna nedan är ett bra sätt att ge dig själv ett försprång när du bestämmer dig för vilken plattform som är rätt för din portfölj.

Varje av våra val har fantastiska mallar, fantastiska designverktyg, iögonfallande skärmar för att visa upp ditt arbete och SEO-boostande funktioner för att hjälpa dig hitta online av fans och klienter.

# 1. Squarespace

Bästa totala portföljwebbplats

Squarespace är en webbplatsbyggare känd för att skapa fantastiska, mobilkänsliga webbplatser. Det är populärt bland fotografer och konstnärer på grund av dess prisvärda månatliga premiumplaner och vackra, designmedvetna mallar.

I vår forskning lyste Squarespace ut som det bästa alternativet. Det fungerade särskilt bra för sina funktioner och mönster och kombinerade verktyg av hög kvalitet och professionellt utformade mallar. Dess funktioner är alla inbyggda och garanterar kvalitet.

Kvadratområdet gjorde det inte’t poäng så bra för enkel användning – nackdelen med sådan kraft är en lite utmanande redaktör. Fortfarande, du inte’t behöver kodningsförmåga eller teknisk erfarenhet, bara lite tid och självförtroende!

Squarespace är plattformen för att hjälpa dig skapa en professionell portföljwebbplats. Mallarna är skarpa, rena och fulla av vitrum som ger din portfölj en mycket avancerad känsla och kan verkligen lyfta dig över dina kamrater.

Mallarna är också mobilkänsliga för att säkerställa att ditt arbete ser bra ut när som helst och vart som helst.

Ta ‘Aveny’ mall nedan, som placerar ditt kreativa arbete framför och mitt, samtidigt som sidan hålls fri från allt onödigt innehåll.

Detta håller dina besökare engagerade i det arbete du har skapat och visar snabbt vad din webbplats handlar om – den’är ditt eget privata galleri och så borde se ut som ett!

squarespace portfolio mall bäst webbplats byggareSquarespace’s portföljmallar erbjuder alla typer av iögonfallande visningsalternativ för ditt arbete, inklusive rutnät (ovan), bildmosaik och helbildsbild på helt skärm

Att ha en attraktiv och professionell webbdesign är viktigt om du vill göra ett starkt första intryck och börja få affärsledningar genom din portfölj.

Men att få människor att kontakta dig är nästan omöjligt om du kan’t hittas online, så det’är lugnande det Squarespace gör det enkelt att märka ditt innehåll korrekt för att se till att dina sidor hittas av sökmotorer.

Fördjupade guider på platsen förklarar också hur du optimerar varje del av din portfölj för att förbättra din synlighet online – avgörande för att trumma upp trafiken och få några potentiella nya kunder.

Fördelar nackdelar
Mallarna på Squarespace är fantastiska, av många betraktas som de bästa i branschen. De’är särskilt bra för kreativa behov – portföljer ingår. Squarespace gör det inte’Jag har en gratis plan, men priserna är ganska konkurrenskraftiga. den’är lite dyrare än några av dess konkurrenter, som Weebly, så isn’t det billigaste alternativet på marknaden. Men det’är fortfarande ett prisvärt val.
Squarespace försöker tillhandahålla interna lösningar av alla dess nyckelfunktioner. Du kan verkligen känna skillnaden jämfört med det lyckliga drag som plugins kan vara. Inlärningskurvan på Squarespace är lite brant av standarder för webbplatsbyggare. Totalt tekniska fobier skulle bättre betjänas av plattformar som GoDaddy.

Dessa guider innehåller både text och video, vilket verkligen är användbart för olika typer av elever. För mig lär jag mig bäst genom att titta på och upprepa, men du kan behandla information bättre genom att läsa en textförklaring istället. Tack och lov riktar Squarespace för oss båda!

Det är snabbt och enkelt att lägga till sidor på din portföljwebbplats’är smärtfritt att lägga till en blogg och börja skapa nytt innehåll för besökare att läsa och Google att indexera (vilket är termen som används för att beskriva hur Google sorterar din webbplats bland alla de andra den kryper) – detta är en win-win-situation som borde locka till sig fler besökare och låt dem surfa på ditt arbete längre.

Squarespace’s Prissättning: $ 12+

Ring alla studenter!

Är du en student som behöver en portfölj? Kanske du’frilansande för att få lite extra kontanter? Om så är fallet, du’har tur!

Om du’är en student och har en giltig e-postadress till skolan, du kan få 50% rabatt på ditt första år med Squarespace. Perfekt för en ny portfölj!

Kom bara ihåg att du kan’Använd inte den här rabatten tillsammans med andra erbjudanden. Du kan använda den på upp till tre webbplatser under e-postadressen i skolan.

Om du vill spara 50% på din plan, gå vidare till Squarespace idag och sök efter din skola för att komma igång!

Squarespace’s planer börjar på $ 12 per månad. Detta ger dig ett stort utbud av funktioner, inklusive obegränsad lagring och bandbredd (perfekt för bildtunga portföljer), vilket är mer än du får på Wix’s billigaste $ 13 per månad plan!

där’Det finns också e-handelsplaner som börjar från $ 26 om du vill sälja konstverk direkt genom din portfölj – en potentiellt anständig pengarsnurrare om du kan växa din trafik.

Oavsett vilken plan du väljer börjar du alltid på Squarespace’s 14-dagars gratis provperiod så att du har tid att bestämma om det’är rätt för dig.

Mer information om Squarespace:

Squarespace Review – Vår detaljerade recension tittar på djupet på Squarespace för att se om det’s webbplatsbyggaren för dig.

Squarespace Pricing Guide – Ta reda på Squarespace’s premiumplaner och hur mycket de kostar

Squarespace Erbjudandeskod – Få 10% rabatt på en Squarespace-plan med vår exklusiva rabattkod

Squarespace ErbjudandeskodAnvänd erbjudande kod "WBE" vid kassan för 10% rabatt

Få 10% rabatt på varje Squarespace-plan

Är du redo att ge Squarespace? Vi har en exklusiv erbjudande för våra läsare spara 10% på kostnaden för varje Squarespace-plan! För att lösa in denna rabatt anger du bara:
Erbjudandekod: “WBE”
vid kassan.

Medan Squarespace inte är’t ganska lika användarvänligt som vissa andra byggare, som Wix och Weebly, det’är fortfarande ganska lätt att ta sig an.

Fördjupade videoklipp och hjälpguider smidigar över alla problem du kan stöta på och kundtjänst dygnet runt gör att problem löses snabbt – så du’re inte hänga när du’Vi har fått bättre saker att göra.

Redigering är smidig och intuitiv, med allt drivs från en menyfält snarare än Wix’s till exempel flytande verktygssats.

För oss är Squarespace en idealisk webbplatsportfölj för portföljer om du letar efter en webbplats som ser fantastisk ut och har en professionell, avancerad känsla för det. Redaktören är ganska lätt att använda, så du kan snabbt utforma en portföljwebbplats efter din smak, medan SEO-guiderna hjälper dig att hitta sökmotorer (och förhoppningsvis leda till några nya kunder).

# 2. Weebly

Bäst för överkomliga priser

Weebly är en av de enklaste och billigast portfölj webbplatsbyggare, gör det till en bra val om du letar efter en enkel portföljbyggnadsupplevelse.

Weebly fick en av de högsta poängen för både funktioner och värde för pengarna i vår forskning. Den där’Det beror på att det tillhandahåller ett stort utbud av funktioner även i sina lågkostnadsplaner, vilket innebär att du får mer för pengarna. Det föll ner i hjälp och support, med telefonstöd endast tillgängligt på dyrare planer.

Weebly’s malldesign har förbättrats under de senaste månaderna och även om de är det’De är lika iögonfallande som Squarespace, de erbjuder en enkelhet som du kommer att kämpa för att hitta någon annanstans.

weebly portfoli mall bästa webbplatsbyggareWeebly’s mallar håller sakerna enkla – hjälper dig att skapa en snygg portfölj snabbt och enkelt, utan att slösa bort tid på att fikla med varje liten detalj på sidan

Ren och enkel, Weebly’s design är mobilkänsliga och bra för enkla portföljer, men om du vill ha något lite mer framstående så är det’är värt att överväga en tredjepartsmall.

Det finns flera online-butiker som är specialiserade på att skapa snygga mallar för Weebly, vilket är ett bra sätt att hålla byggprocessen enkel men slutar med en riktigt slående webbplats.

Fördelar nackdelar
Weebly har en bra balans mellan användarvänlighet och anpassning. Vill du fylla i en förinställd mall? Det kan du göra. Vill du radikalt ändra en mall för att ge din portfölj en unik pop? Du kan göra det också. Weebly har en båtbelastning av appar, men många av dem kräver en premiumplan. Var säker på att du’Jag ska använda funktionerna innan du tar det steget.
Fyrkant’s senaste förvärv av Weebly innebär att du kan lita på byggaren’s e-handelsfunktionalitet blir starkare. Något att tänka på om du vill tjäna pengar på din portfölj. Om du inte’Med bekväm kodning kan du hitta Weebly begränsande när det gäller anpassning. Inte perfekt om du vill ha massor av kreativ frihet!

Weebly’s Prissättning: $ 6+

En av de bästa sakerna med Weebly är dess överkomliga priser. Till skillnad från Squarespace kommer Weebly med en gratis plan, så att du kan bygga och publicera utan att spendera en cent.

Weebly’s billigaste betalda plan är $ 6 per månad Personlig plan, som är extremt prisvärd jämfört med de viktigaste konkurrenterna Wix och Squarespace.

Men för att ta bort annonser och bygga en verkligt professionell portfölj, du’Jag behöver den 12 $ per månad Professionell plan.

Ja det’s dubbla priset för den personliga planen, men det’Det är mer än värt det på grund av alla extrafunktioner som Professional-planen låser upp – inklusive obegränsad lagring och en gratis domän.

Du får också bättre e-handelsverktyg, till exempel en fraktkalkylator, för att göra det ännu enklare att sälja ditt arbete via din webbplats. Det viktigaste är att det här är den billigaste Weebly-planen att ta bort annonser på din webbplats!

Vi rekommenderar Professional-planen till alla som marknadsför sitt arbete online – den’är den billigaste planen att välja om du vill att din portfölj ska tas på allvar.

Weebly har också massor av appar som är ett bra sätt att skala din webbplats utan att behöva uppgradera din plan. Du kan helt enkelt lägga till alla extrafunktioner du behöver en efter en, vilket gör det till ett budgetvänligt alternativ för att växa din portfölj.

Weebly’s appar

Det finns flera SEO-boostande appar tillgängliga i Weebly’s App Center och bildöverföraren uppmuntrar dig att lägga till metataggar till alla konstverk du kan ladda upp.

Båda kan hjälpa dig att öka din synlighet för sökmotorer som Google, och också hjälpa dig att förbättra din ranking för relevanta sökordsökningar. Weebly gör det superenkelt att lägga till och underhålla en blogg så att du kan fortsätta skapa nytt innehåll regelbundet.

Det mesta av Weebly’s appar är bara tillgängliga för prenumeranter på premiumplan, så det kan vara värt att investera några dollar varje månad för att skörda fördelarna med premiumplanen.

Du’Jag får också tillgång till den obegränsade lagring och bandbredd som behövs för att stödja bildtunga portföljer och ge utrymme för tillväxt om det behövs.

Mer information om Weebly:

Weebly Review Vår detaljerade Weebly-recension berättar allt du behöver veta om plattformen

Weebly prissättningsguideVi förklarar kostnaderna för Weebly’s premiumplaner

Weebly’s redaktör är en enkel dra och släpp-redigerare som låter dig flytta element på sidan som du vill – perfekt för annonsmaterial.

Weebly’s redaktör inkluderar också en inbyggd formredigerare, vilket gör det enkelt att lägga till ett formulär och uppmuntra människor att kontakta dig direkt via din webbplats.

Vi rekommenderar Weebly för små, enkla portföljer eller för alla som vill bygga en portföljwebbplats snabbt och billigt. Redigering är superenkelt så att du inte’Jag behöver inte oroa dig för någon inlärningskurva alls. SEO-alternativen är bra och täcker det väsentliga, medan en premiumplan ger dig tillgång till ytterligare SEO-boostande appar, vilket garanterar att du hittas av fans och klienter i sökmotorer.

# 3. Wix

Bäst för att öka trafiken till din webbplats

Wix är en lättanvänd och mångsidig webbplatsbyggare. Den har en användarvänlig redaktör som hjälper dig att skapa en vacker portföljwebbplats snabbt och är mycket prisvärd. Det kommer med stort stöd för SEO-nybörjare, vilket gör det enkelt att växa din publik.

Wix är en fantastisk plattform att skapa din portföljwebbplats på. Det ger mer än 500 mallar, varav 40 är designfokuserade och 17 för portföljer, Till exempel ‘3D Designer Portfolio’ Nedan.

wix portfölj mall bästa webbplats byggareWix-mallar är extremt iögonfallande och gör det enkelt för dig att snabbt skapa en vacker portföljwebbplats

Att arbeta med mallar är ett bra sätt att snabbt skapa en professionell och iögonfallande portföljwebbplats. Allt du behöver göra är att hitta en design du gillar med gallerier för ditt arbete, stänga av innehållet och du’det är bra att publicera – det kunde inte’t vara lättare!

I vår forskning har Wix faktiskt fått en imponerande 5 stjärnor av 5 för sin kundpoäng, och 4,3 av 5 stjärnor för att underlätta användningen, vilket gör det till en av de mest nybörjarvänliga byggare där ute.

Fördelar nackdelar
Wix erbjuder utmärkt kreativ kontroll för dig som vill sätta sin stämpel på portföljdesignen. Dra och släpp-byggaren innebär att om du kan föreställa dig det kan du göra det. Du kan’t byta mellan mallar. Om du bestämmer dig för att du vill designa din portfölj igen’Jag måste bygga om det från grunden.
Alla webbplatser tillverkade på Wix är automatiskt optimerade för att arbeta på olika enheter och ser lika skarpa ut på telefoner och bärbara datorer. Omfattningen av kreativ kontroll kan vara överväldigande för vissa. Om du vill ha en enkel portfölj snabbt kan Wix inte vara den bästa passformen.

Ett av de bästa sätten Wix hjälper dig att bygga en framgångsrik portfölj är genom att göra SEO så enkelt som möjligt. SEO står för sökmotoroptimering och är viktigt för att din webbplats hittas på Google.

SEO kan vara skrämmande för nybörjare, men Wix har användbara guider och till och med en SEO Wiz för att skapa en personlig, steg-för-steg-guide som du kan följa. Detta är ett fantastiskt exempel på hur Wix går utöver för att hjälpa din webbplats att lyckas.

När du’när du faktiskt bygger din webbplats är muspekarna över musen tillgängliga för att förklara vilka funktioner som gör, samtidigt som du drar element och släpper dem oavsett var du tror fungerar gör designen av din portfolio otroligt enkel.

Inte konstigt att Wix fick full poäng för hjälp och stöd i vår forskning!

Dra och släpp-redigering gör det också enkelt att ändra din layout eller ta bort saker vid ett senare tillfälle om du inte gör det’tänk något’fungerar – don’Vill du inte den speciella galleristilen? Ta bara bort det eller ändra utseendet!

Mer information om Wix:

Wix ReviewOm du’letar du efter mer information om Wix är det här ett bra ställe att börja.

Wix prissättningsguideVi tittar närmare på kostnaderna för varje Wix premiumplan.

Med Wix kan du lägga till en blogg med ett klick på en knapp, perfekt för innehållsmarknadsföring och för att dela din expertis och uppdateringar med fans. Att hålla en blogg är också ett bra sätt att skapa nytt innehåll för Google att genomsöka (vilket är termen som används för att beskriva hur Google läser ditt webbplatsinnehåll och sorterar det) och potentiellt öka din webbplats’s rankningar också.

Wix ger dig möjlighet att lägga till metataggar och metadata till dina bilder och sidor för att öka din online synlighet. Detta kan öka sannolikheten för att nya kunder hittar din portfölj och tar kontakt om potentiella möjligheter, och av den anledningen bara den’det är värt att överväga en betald premieplan för att göra ett bättre första intryck.

Wix’s Prissättning: $ 13+

Wix erbjuder en gratis plan, vilket är en bra utgångspunkt – men för alla som hoppas göra ett minnesvärt intryck, det’Det är verkligen värt att överväga att spendera lite pengar för att driva din portfölj till nästa nivå.

Wix’s betalade planer börjar på $ 13 per månad. Betalda planer låter dig använda ett anpassat domännamn (eller webbplatsadress – i huvudsak din portföljwebbplats’s postnummer) och tar bort alla annonser också – så att besökarna kan fokusera på det arbete du vill visa upp!

Du’Jag får upp till 20 GB lagringsutrymme och obegränsad bandbredd (data som används för att driva din webbplats online) på alla betalade premiumplaner. Detta är perfekt om du’är en konstnär, grafisk designer eller arbetar i ett visuellt medium eftersom det betyder att du inte gör det’Jag måste oroa dig för stora filstorlekar som tömmer dina resurser.

Med premiumplaner får du också tillgång till fler mallar, fler verktyg och fler appar från Wix App Market – där du kan hitta alla sorters coola appar som täcker saker som digital marknadsföring, extra designstilar och alla möjliga intressanta funktioner för din onlineportfölj.

Om du vill ha en prisvärd, unik och uppmärksamhetsportfölj är Wix definitivt värt att överväga. den’är lätt att använda och ger dig fler alternativ för att visa upp ditt arbete än nästan någon annan webbplatsbyggare. Den extra SEO-hjälpen gör det också till den perfekta byggaren om du’du vill driva mycket trafik till din webbplats.

# 4. Duda

Snygga portföljdesign

Duda är en webbplatsbyggare som levereras med super stilfulla mönster för en extremt elegant portfölj. Det ger en kreativ hjälpande hand och ger professionellt utformade mallar som du kan anpassa till en viss utsträckning. den’är lite på den dyra sidan, men kommer fylld med funktioner.

Duda är ett idealiskt val för alla som vill ha en fantastisk portfölj utan ansvar för full kreativ kontroll över din webbplats. Du får över 90 mallar att välja mellan, som alla är rena, enkla och eleganta.

Din sida’design är mycket beroende av den mall du väljer – till skillnad från till exempel Wix kan du’t helt omformulera din layout, så se till att du väljer en mall du gillar. Alla mallar är helt mobila, så ditt arbete ser bäst ut på smartphones och surfplattor såväl som på skrivbordet.

duda portfolio builder mallarDuda har över 90 mallar, som alla är moderna, attraktiva och enkla att anpassa.

Ursprungligen skapades Duda för att underlätta webbdesign för byråer och frilansare, men den lättanvända plattformen gör att den kan användas av alla som vill ha en professionell webbplats.

Detta fokus på webbdesign innebär att du får massor av funktioner tillsammans med eleganta mönster. Här’är en titt på bara några av Duda’s funktioner:

 • 55+ språk för flerspråkiga webbplatser
 • Anpassningsbara blogglayouter
 • E-handel verktyg
 • widgets
 • Kommentarer på plats
 • CSS- och HTML-redigeringsalternativ
 • Widgetbyggare
 • Mobilredaktör för on-the-go management
 • Fotoredigerare
 • Gratis bildbibliotek

Från blogging till e-handel, till att skapa flerspråkiga webbplatser med mera, har Duda en imponerande lista med funktioner som du kan beväpna din portfölj med.

En av de mest intressanta funktionerna som Duda erbjuder är dess widgetar. Widgets är som appar – de lägger till extra funktion på din webbplats!

Du kan välja mellan befintliga widgetar som popup-fönster, kontaktformulär, klicka för att ringa knappar, kuponger, reservationer, menyer och mer. Eller så kan du bygga din egen widget för en mer anpassad tjänst!

Fördelar nackdelar
Kreativ kontroll styrs i mallgränser, vilket gör det enkelt att skriva in ditt eget innehåll och göra det! Perfekt om du inte gör det’Jag vill ha väskan med att designa dina egna layouter. Dyra prissättningsplaner gör detta till ett mindre budgetvänligt alternativ. Priserna börjar på $ 14 per månad (faktureras årligen) utan gratis plan.
Erbjuder otroliga interna widgets och appar för att ge kraft till din portfölj och skapa personliga tjänster för din webbplats. Detta kan vara särskilt användbart om du’accepterar bokningar, förfrågningar eller kör evenemang. Mindre kreativ frihet än andra byggare, så om du vill ha ultimata kreativa kontroller är detta helt enkelt inte’t byggmästaren för dig.
Användarvänliga och enkla mönster gör det enkelt att skapa en snygg webbplats. Grundläggande SEO-verktyg betyder dig’Vi kommer att möta mer av en utmaning att få din portfölj att hitta online.

Duda’s styrkor ligger verkligen i dess design, och detta lyste igenom i vår forskning – den fick 4,9 stjärnor av 5 för designflexibilitet, vilket gör den till den högst poängsatta byggaren i denna kategori!

Men det föll ner när det kom till värde för pengarna. Duda’s attraktiva mönster och snygga funktioner återspeglas i dess prisplaner. Från $ 14 per månad, det’är en av de dyraste byggare på vår lista.

Duda’s Prissättning: $ 14+

Duda har tre prisplaner:

 • Grundläggande: $ 14 per månad (faktureras årligen)
 • Team: $ 22 per månad (faktureras årligen)
 • Byrån: $ 74 per månad (faktureras årligen)

Grundplanen innehåller flerspråkiga alternativ, HTTPS-kryptering och låter dig bygga en webbplats. Du har bara tillgång till e-poststöd i den här planen, vilket är mindre än idealiskt.

Teamet planerar oss det enda som erbjuder en gratis 14-dagars provperiod. Detta är ett bra sätt att prova sina mer avancerade funktioner, men är lite frustrerande om din budget inte gör det’t sträcker sig till $ 22 per månad.

Av dessa skäl fick Duda endast 1,6 stjärnor av 5 för valuta för pengarna. Det säger sig självt att detta inte är den bästa portföljbyggaren att välja om du’har en stram budget och vill ha riktigt bra för din pengar.

Som sagt, om du’Med tanke på att bygga flera olika portföljer kan byråns plan vara ett bra alternativ eftersom det låter dig bygga upp till åtta webbplatser för $ 74 per månad (faktureras årligen).

Sammantaget är Duda en fantastisk om du värdesätter design över värde för pengarna och inte’tänka på att betala för sina moderna mallar och stort utbud av funktioner.

# 5. Kör pappa

Det snabbaste sättet att bygga en webbplats

GoDaddy kanske är bättre känd som platsen att gå för att säkra ett domännamn, men erbjuder också ett förvånansvärt anständigt verktygssätt för webbplatsbyggnad. den’är en bra plattform för att skapa en grundläggande och funktionell portfölj, men är inte’t var som helst nära lika omfattande som Wix eller Squarespace när det gäller designalternativ…

Fördelar nackdelar
GoDaddy är enkelt att använda med kundsupport dygnet runt och är ett säkert och pålitligt portföljalternativ. Verkligen ganska begränsat när det gäller design, särskilt jämfört med stilhandlare som Squarespace eller Duda.
Allt-i-ett bekvämlighet. Med GoDaddy kan du ta hand om ditt domännamn, värd och portfölj allt på ett ställe. Funktioner aren’t så glansigt eller väl utvecklat som de flesta av sina konkurrenter. GoDaddy är funktionell, men inte mycket mer än så.

Gränssnittet är användarvänligt och effektivt medan ‘dra och släpp’ redaktör låter dig flytta bilder / text / etc runt sidan som du ser – så där’s ingen lärningskurva att oroa dig för.

Vår favorit sak med GoDaddy är dess användning av Konstgjord designintelligens (ADI).

Med GoDaddy ADI, du’uppmanas att ange grundläggande information om din webbplats, till exempel vad den har’kallas, oavsett om det’s en portfölj, om du behöver en webbutik, och så vidare.

Från dina svar skapar GoDaddy sedan automatiskt en personlig webbplats för dig!

Du kan välja det tema du gillar bäst, ändra färgschema, byta ut bilder, lägga till sidor och göra det helt till ditt eget – men GoDaddy ger dig ett riktigt försprång genom att skapa grunderna åt dig. Du gör inte’t måste byggas från grunden och sparar tid.

Detta gör GoDaddy till den snabbaste byggaren du kan välja att skapa din portfölj – installationen tar bara några minuter, och även när du redigerar och laddar upp ditt eget innehåll kan du ha en webbplats live på under en timme!

Denna smidiga byggupplevelse återspeglas i GoDaddy’kundens poäng – vid testning fick den en imponerande 4,8 stjärnor av 5 från våra användare. den’är inte så imponerande när det gäller funktioner eller support, sitter bekvämt mitt i förpackningen.

godaddy portfölj mall bästa webbplats byggareKör pappa’s mallar är alla mobila, men skräddarsydda för enkla, funktionella portföljer. Om du verkligen vill sticka ut det’är värt att överväga en annan plattform som Squarespace

GoDaddy erbjuder mer än 300 professionellt utformade mallar med många portföljspecifika designalternativ som är tillgängliga att använda som en hoppplats. Det hjälper dig också att integrera dina sociala mediekonton på din portföljwebbplats, vilket kan hjälpa dig att höja din profil och växa din publik.

Mer information om GoDaddy:

GoDaddy Website Builder Review – Vår djupgående fördelning av styrkor och svagheter

En stor försäljningsplats för GoDaddy är supporten 24/7/365 tillgänglig för kunderna – och vi kan bekräfta att detta är mycket pålitligt från vår egen erfarenhet!

Kör pappa’s Prissättning: $ 10+

Kör pappa’s månatliga planer är verkligen rimliga också. För en portföljwebbplats, du’tittar på cirka $ 10 per månad.

GoDaddy har fyra betalda planer som sträcker sig från $ 10 till $ 25 per månad när de faktureras årligen. För en professionell portfölj du’Jag behöver troligen $ 15 per månad standardplan, som den’är den billigaste planen att inkludera SEO. Alla planer har en generös kostnadsfri provperiod på en månad.

# 6. Slående

Bäst för hjälp och stöd

Slående är en enkel webbplats som syftar till att göra det enkelt för alla och alla att skapa en webbplats. Denna välkomnande filosofi återspeglas i dess nybörjarvänliga redaktör och användbara supportresurser.

Slående är en enkel webbplatsbyggare som har en gratis plan, grundläggande funktioner och ganska flexibla mönster. Dess enkelhet gör det enkelt att använda, men kan också göra det snabbt att växa ut när ditt förtroende och portfölj växer.

Om du’Om du vill bygga gratis bör du veta att Strikingly kommer med en gratis plan, men att detta bara låter dig bygga webbplatser med en sida. Det gör det inte’Det verkar vara det mest uppenbara valet för en portföljwebbplats, men det finns några mycket snygga exempel du kan använda för inspiration!

påfallande portföljbyggare mallexempelDu kan bläddra på slående’s mallsida för inspiration och exempel på andra portföljsidor skapade med denna enkla byggare

Så, hur gjorde Strikingly våra tester, och vad’det är dess främsta styrka?

I ett nötskal – Slående är en enkel men snygg webbplatsbyggare. Dess fokus på tillgänglighet gör det till en glädje för tekniska fober, men kan göra att det känns begränsande för alla med mer erfarenhet.

Om du har stora drömmar för din portfölj, du’Jag kommer troligen att träffa ett tak med Slående innan för länge.

Som sagt kommer det med fantastiska bloggverktyg, flexibla mönster och erbjuder stort värde för pengarna. Du kan till och med lägga till en liten butik i din portfölj om du vill sälja några produkter via din webbplats.

Fördelar nackdelar
Fantastisk hjälp och stöd gör denna byggare särskilt lämplig för nybörjare. Begränsad kreativ kontroll kan bli frustrerande när ditt förtroende växer, eller om du vill ha total kreativ frihet över din design.
Bra bloggverktyg innebär att du enkelt kan kombinera ditt arbete med vanliga blogginlägg för att engagera besökare. Webbplatser med en sida kan vara snygga, men arenor’t idealisk för stora eller komplexa portföljer.
Super nybörjarvänligt och tillgängligt för alla, oavsett din erfarenhet. Frigör din tid för mer konstnärliga satsningar! Webbplatser med en sida kan vara snygga, men arenor’t idealisk för stora eller komplexa portföljer.

Där slående verkligen imponerade oss i vår forskning var med dess hjälp och stöd.

24/7 livechatt, hjälpsamma startvideor, artiklar, ett idéforum, plus möjligheten att skicka ett meddelande till Strikingly supportpersonal, alla lägger till för att göra Strikingly den bästa byggaren för hjälp och support på marknaden.

När vi provade på slående’s livechatsupport, vår prissökning läste och besvarades inom en minut – den där’är ganska imponerande! Ovanpå det ‘Lyckans officer’ som svarade var hjälpsam, vänlig och besvarade vår fråga direkt.

påfallande portföljbyggare livechattSlående’s livechatsupport är snabbt och hjälpsamt och lyckansombudet besvarade våra frågor direkt.

Där påfallande inte’att göra så bra är funktioner – det fick bara poäng 2,3 stjärnor av 5 för detta område.

Påfallande har ett ganska rimligt utbud av grundläggande funktioner – men jämfört med erbjudanden från andra byggare som Squarespace verkar det påfallande ganska begränsad och grundläggande.

Om du vill ha en liten och enkel portfölj för att visa upp ditt arbete, det’Jag ska göra jobbet. Om du vill öka din online-närvaro och bygga ett företag via din portföljwebbplats, du vann’t finner slående mycket skalbar.

För att få ut det mesta av Strikingly, du’Jag behöver en betald plan.

För mer information om Slående’s funktioner, planer och mallar, kolla in vår djupgående Slående recension.

Slående’s Prissättning: $ 8+

Slående gjorde starkt när det gällde valuta för pengarna och fick en solid 3,7 av 5 stjärnor. Den har en ganska generös gratis plan som du kan stanna kvar så länge du vill, och dess betalda planer är ganska överkomliga.

Det finns tre betalda planer att välja mellan:

 • Begränsad: 8 $ per månad (faktureras årligen)
 • Pro: $ 16 per månad (faktureras årligen)
 • VIP: $ 49 per månad (faktureras årligen)

Att bygga en webbplats med flera sidor du’Jag behöver det minst $ 16 per månad Pro-plan, vilket är synd eftersom andra byggare låter dig göra detta på deras billigaste planer. På det hela taget påfallande’s billigare planer erbjuder stort värde för pengarna och ger ett billigt sätt att lägga till ett par produkter i din portfölj.

# 7. WordPress.com

Packad full av kraftfulla funktioner

WordPress.com är en mer användarvänlig version av open source-plattformen WordPress.org. Skillnaden är att du inte gör det’behöver inte hitta värd eller säkerhet för WordPress.com – du kan bara registrera dig gratis och börja bygga. Enkel!

Men det’Det är värt att säga genast att WordPress.com främst är byggt för bloggning. När du försöker skapa andra typer av webbplatser blir det utmanande ganska snabbt.

Den där’varför WordPress.com bara fick 3,2 av 5 stjärnor för enkel användning i våra tester och fick den lägsta kundpoängen.

Men med det sagt har WordPress.com meriter för rätt typ av användare. Om du’är villig att ta på sig bloggtunga mallar, du’Jag hittar en fullständig lista över funktioner och överkomliga priser.

Trots att de mest fokuserar på bloggning kommer WordPress.com med 61 specialiserade portföljteman att välja mellan. Av dessa är 11 fria att använda, och alla är mobilvänliga.

wordpress.com portföljbyggareWordPress.com har hundratals teman att välja mellan, inklusive 61 portföljtema i en rad olika stilar.

Vissa teman är stiligare än andra, så ta dig tid när du väljer den du vill – den’det är en bra idé att förhandsgranska temat genom att klicka på ‘Öppna Live Demo’ knapp. Detta visar hur temat ser ut och låter dig klicka igenom de olika sidorna för att få en fullständig bild.

Fördelar nackdelar
En mängd funktioner gör detta till ett frestande val. Från blogging till SEO och därefter’är ett verktyg för alla behov. Inte särskilt nybörjarvänligt, så du’Jag behöver tid, förtroende och tålamod för att få ut det mesta av denna byggare.
Förnuftiga priser innebär att du blir riktigt bra för pengarna och erbjuder en lösning för alla budgettyper. Fått det lägsta kundresultatet i vår användartest.
Bästa valet om du vill kombinera en blogg med din portfölj, eftersom bloggning är WordPress.com’huvudsakliga syfte. Mallar och funktioner är ganska bloggfokuserade, vilket betyder att de’är inte alltid så visuella som andra byggare’ mönster.

Anpassa ditt tema på WordPress.com isn’t nästan lika enkelt som de andra byggare på vår lista. Det gör det inte’t använda dra-och-släpp; istället redigerar du innehåll och design separat.

För att verkligen få ut det mesta av WordPress.com du’Jag måste också vara på för lite kodning.

WordPress.com försöker hjälpa dig genom att tillhandahålla en checklista och användbara anvisningar för att vägleda dig när du bygger. Men det saknar hastighet och lätthet hos byggare som GoDaddy och Wix, så var redo för det här och lägg tillräckligt med tid för att få tag på WordPress.com.

Sanningen är att våra användare kämpade för att behärska WordPress.com och de flesta av dem gjorde det inte’t tycker särskilt om att använda det.

Okej, du kanske tänker, så varför har du inkluderat det i listan över bästa portföljwebbbyggare?

Nåväl, WordPress.com är en kraftfull, flexibel och populär plattform, och om du vill kombinera en blogg med din portfölj vann du’t hitta bättre bloggverktyg var som helst på marknaden.

Dess SEO-verktyg är också särskilt tilltalande. WordPress.com gör 80-90% av arbetet för dig, med inbyggd SEO-mekanik som tar hand om de tekniska bitarna.

En annan positiv av WordPress.com som en portföljwebbplatsbyggare är dess prisplaner. Liksom Weebly, Wix och Strikingly kommer det med en gratis plan du kan hålla på för alltid.

Men för att få en professionell domän, support dygnet runt eller marknadsföringsverktyg, du’Jag behöver en betald plan.

 • Om du vill veta mer om WordPress.com och upptäcka om det’är byggaren för dig, läs vår fullständiga WordPress.com granskning.
 • För att förstå skillnaderna mellan WordPress.com och .org, kolla in vår WordPress.com vs WordPress.org Jämförelse.

WordPresss.com Prissättning: $ 5+

WordPress.com erbjuder några fantastiska priser som, i kombination med dess utbud av funktioner, betydde att det fick mycket värde för pengarna i vår forskning.

Den har fyra betalda planer såväl som sin kostnadsfria plan, från $ 5 till $ 45 per månad:

 • Personlig plan: $ 5 per månad (faktureras årligen)
 • Premiumplan: 8 $ per månad (faktureras årligen)
 • Affärs plan: 25 $ per månad (faktureras årligen)
 • e-handelsplan: 45 $ per månad (faktureras årligen)

Den billigaste personliga planen låser upp 24/7 support, medan Premium-planen ger dig tillgång till marknadsförings- och intäktsverktyg som SEO, avancerade sociala medier och PayPal-knappar.

Sammantaget är WordPress.com ett bra val om du vill inkludera en blogg på din portföljwebbplats, men det’s mycket ansträngning. Andra portföljbyggare gör det bättre, men WordPress.com har fått sin plats i denna lista genom kraftfulla funktioner och rimliga prisplaner.

# 8. Jimdo

Enkelt, men saknar skalbarhet

Jimdo är en ganska enkel webbplatsbyggare som lutar sig mot e-handelsanvändare. Om du hoppas kunna tjäna lite extra pengar genom att marknadsföra ditt arbete – är Jimdo ett bra val av plattform för dig. Men för en mer fullrundad portfölj kanske du vill överväga en mer mångsidig byggare som Squarespace eller Weebly.

Jimdo är en bra plattform för designers, konstnärer och kreativa att visa upp och marknadsföra sitt arbete med.

jimdo portföljmall bästa webbplatsbyggareJimdo’s mallar är fulla av stora djärva bilder för att hjälpa dig ta tag i din publik’uppmärksamhet

Mallvalet kan vara lite begränsat men designen är tydligt utformade med kreativitet i åtanke, full av stora bilder och ett brett urval av element för att visa upp ditt arbete på ett iögonfallande sätt.

den’är väldigt lätt att kombinera text och bild för att lägga till sammanhang till projekt, visa upp design i ett galleri eller till och med lägga till en kundvagn för att uppmuntra inköp.

Fördelar nackdelar
Solid hybrid av portföljbyggare och e-handelsplattform. Mycket praktiskt om du planerar att tjäna pengar på din portfölj. Dåliga mallalternativ med begränsade alternativ för att ändra design och sätta din stämpel i din portfölj’s utseende.
Erbjuder branschens lägsta pris för att göra din webbplatsannons gratis. Clunky gränssnitt. Långt ifrån den enklaste portföljbyggaren att använda.

Gräva djupare i Jimdo’s fördelar, nackdelar, funktioner, priser och mer med våra detaljerade Jimdo Review.

Jimdo’s Prissättning: $ 9+

Jimdo har två olika uppsättningar av prisplaner – Jimdo Dolphin-sortimentet och Jimdo Creator-sortimentet. Jimdo Dolphin är bäst för nybörjare, medan Jimdo Creator riktar sig mer till kodningsexperter.

Jimdo Dolphin har en gratis plan och fyra betalade planer som sträcker sig från $ 9 till $ 39 per månad (faktureras årligen). Startplanen för $ 9 per månad låter dig bygga upp till 10 sidor – om du behöver mer än så kostar nästa plan upp $ 15 per månad och låter dig bygga upp till 50 sidor, vilket borde vara mer än tillräckligt!

Jimdo Creator har också en gratis plan, men dess betalda planer är lite dyrare, från $ 10 till $ 40 per månad.

Om dina behov är’t för krävande och du inte’t vill spendera för mycket pengar (den annonsfria planen kostar bara $ 9 per månad), då är Jimdo ett bra val för alla som vill skapa en enkel portföljwebbplats.

# 9. SITE123

Bäst för allt-i-ett bekvämlighet

SITE123 är en ganska grundläggande byggare som syftar till att göra ditt liv enklare med minsta krångel. Om du vill hålla saker små och hanterbara utan att investera mycket tid är SITE123 ett snabbt och bekvämt val. den’s har lite av allt, men inte mycket kraft, så det är bäst för enkla portföljer.

Liksom GoDaddy använder SITE123 ADI för att utforma din webbplats och göra din portfölj så snabb och enkel som möjligt. den’Det är ingen överraskning att SITE123 fick 4 av 5 stjärnor för enkel användning!

SITE123’s mallar aren’t lika fantastisk som Squarespace’s, till exempel, men de’är fortfarande attraktiv. Du kan filtrera efter bransch, till exempel fotografering, kreativ konst, musik och mer.

site123 portfolio builder mallarSITE123 har en rad attraktiva mallar, perfekta för enkla portföljwebbplatser

Du kan’t byta mallar när din webbplats är live, så var försiktig när du väljer din mall. Alla mönster är mobilkänsliga och du kan redigera mobilvyn för att se till att ditt arbete ser bäst ut på alla enheter.

Fördelar nackdelar
Lätt att bygga med eftersom det ger dig allt du behöver direkt till hands. Brist på kreativ kontroll – till exempel kan du’t växla mallar när din webbplats är live, vilket begränsar omdesign.
Utmärkt livechatsupport finns för att hjälpa dig om du fastnar. Funktioner aren’t mycket skalbar, så det’är inte perfekt för att växa din portfölj på lång sikt.
Mycket nybörjarvänligt, och du kan bygga gratis! den’är en ganska grundläggande byggare, så vi gör inte’t rekommenderar det för företag eller stora projekt.

SITE123 är bäst för personliga portföljer – vi skulle inte’rekommenderar det om du’bygga upp ett företag kring ditt arbete eftersom dess funktioner är’t mycket skalbar.

SITE123 syftar till att ge dig en väl avrundad tjänst som tillhandahåller alla viktiga funktioner som din webbplats kommer att behöva för att komma upp.

I vår forskning fann vi att även om dessa funktioner är användbara, så gör de inte’t har mycket djup för dem.

SITE123 gör inte’t ger dig kraftfulla funktioner. Så om du vill driva tillväxt, bygga en komplex portfölj eller erbjuda en sofistikerad webbplats till dina besökare, du’har det bättre med en portföljbyggare som visas högre i den här artikeln.

Inte säker på om SITE123 har vad du’letar du efter? Ta reda på det med vår expert SITE123 granskning.

SITE123’s Prissättning: $ 12,80

SITE123 har två prisplaner att välja mellan: gratisplanen och $ 12,80 per månad Premiumplan.

För att ansluta en professionell domän, ta bort SITE123-annonser eller sälja produkter via din webbplats, du’Jag behöver Premium-planen.

Detta är en annan anledning till att SIT123 isn’t ett mycket skalbart alternativ – om du växer ut från Premium-planen, du’är lite fast! Å andra sidan erbjuder denna prissättningstruktur ett hanterbart och prisvärt alternativ för små, personliga portföljer.

SITE123 är bra för nybörjare som vill bygga en liten, enkel webbplats. Sammantaget det’är ett säkert val som gör ditt liv enkelt – så länge du inte gör det’t frågar för mycket från det.

Tips för att välja en portföljwebbplatsbyggare

Att använda en webbplatsbyggare för att skapa din egen digitala portfölj blir ett allt populärare val för annonsmaterial från alla möjliga bakgrunder, inklusive designers, konstnärer, modeller, författare, filmskapare och fotografer..

Det är inte bara ett enkelt och prisvärt sätt att visa upp dina talanger för resten av världen, utan det’är en fantastisk möjlighet att trumma upp nya affärer.

Men först upp är att välja rätt webbplatsbyggare för din portfölj. Du’Vi har många val, så hur vet du ens var du ska börja?

Att peka dig i rätt riktning – och spara dig mycket tid och ansträngning när du shoppar runt – det’Det är värt att komma ihåg att de bästa portföljwebbbyggarna hjälper dig:

 • Visa upp ditt arbete och stick ut från mängden
 • Bli hittad och få en publik
 • Skapa branschkontakter och nya affärsmöjligheter
 • Spara pengar (genom att vara överkomliga och skalbara)
 • Spara tid och ansträngning (genom att vara enkel att använda)

Squarespace-portfölj-webbplats-builderAtt ha en portföljwebbplats ger dig ditt eget privata galleri online där du kan visa upp dina talanger för världen

Visa upp ditt arbete och stick ut från mängden

Webbplatsbyggare gör det otroligt enkelt att skapa din egen fantastiska portföljwebbplats och visa upp dina färdigheter för världen.

Låta’s föreställ dig ett galleri fullt av ditt arbete och ingen annan’s, det var helt dedikerat till att visa upp dina färdigheter och att vem som helst kunde besöka när som helst på dygnet. Detta skulle ge dig mer exponering, mindre direkt konkurrens och chansen att visa upp ditt arbete på bästa sätt – det låter ganska bra rätt?

Vad händer nu om du själv kunde designa och bygga det galleriet – även om du inte gjorde det’vet du det första med konstruktion? Ännu bättre, nej?!

De bästa portföljwebbbyggarna erbjuder massor av mallar som är specifikt utformade för att hjälpa dig visa upp ditt arbete på bästa sätt.

Du’kan du fritt redigera och ändra demoinnehållet som du tycker – så om du gillar en viss funktion, säg ett mosaikstil – så byt helt enkelt bilderna i ramarna med dina egna foton eller innehåll!

Detta sätter inte bara ditt kreativa arbete framför och centrum för användare, utan är otroligt enkelt och tidsbesparande att göra.

Eftersom mallar är förkonstruerade med portföljbutiker i åtanke (men är fortfarande helt redigerbara också) har besökare inga problem att hitta innehållet de’åter letar efter. Navigering har redan optimerats för att vara enkel och rak – oavsett om det är’s ett galleri eller bilder, länkar till att skriva exempel eller till och med en kontaktsida för att komma i kontakt med dig.

Du kan till och med bläddra i appmarknader (de flesta webbplatsbyggare har en i någon eller annan form) för ytterligare visningsalternativ eller extrafunktioner för att visa upp ditt arbete och få det att sticker ut på en fullsatt marknadsplats – det’är i stort sett samma sak som att ladda ner appar för din smartphone eller surfplatta!

Oavsett om du är en konstnär, en fotograf, en modell eller någon annan form av kreativitet – du behöver en plattform för att visa upp och visa upp din katalog över arbetet. Portföljs webbplatsbyggare ger dig omfattande urval av iögonfallande mallar som hjälper dig att sticker ut från mängden, massor av galleri och visningsalternativ för att göra ditt arbete pop, appar för att lägga till uppmärksamhetsfunktioner och uppmuntra enkel navigering så att besökare snabbt kan se allt du har att erbjuda.

Bli hittad och få en publik

De bästa portföljwebbbyggarna kan hjälpa dig att öka din synlighet online, göra det enkelt att ansluta din webbplats till sociala mediekonton för marknadsföring över plattformar och tillhandahålla marknadsföringsverktyg som hjälper dig att få ordet ut till fans och potentiella kunder!

För all kritik som de får erbjuder webbplatsbyggare faktiskt ganska bra SEO-verktyg (sökmotoroptimering) som kan förbättra din webbplats för att hjälpa den att rankas högre på sökmotors resultatsidor (SERP).

den’är lätt att lägga till ‘alt taggar’ till bilder och ‘metadata’ till webbsidor – som båda fungerar som en beskrivning av din portföljwebbplats som hjälper sökmotorer att sortera och kategorisera den, liknande en blurb på baksidan av en bok.

Har ‘alt taggar’ och ‘metadata’ är viktigt för att rangordna högre och bli hittad av människor online.

Du kan också lägga till en blog mycket enkelt till din webbplats genom de flesta webbplatsbyggare, vilket kan vara ett bra sätt att visa upp din kunskap och marknadsföra ditt kreativa arbete.

Detta kallas innehållsmarknadsföring och kan också hjälpa dig att ranka högre i SERPS eftersom Google skannar innehållet på din sida och plockar ut de ord som är relevanta för vad någon söker efter.

Om du till exempel är en fotograf och skriver en hel del blogginlägg om de typer av film du använder när du fotograferar landskap, då’Jag har en bättre chans att ranka högt när någon söker efter ‘bästa kamerafilm för landskapsfotografering’.

Att underhålla en blogg är ett enkelt men ändå viktigt sätt att skapa regelbundet nytt innehåll för din webbplats och besökare.

Det finns också marknadsföringsverktyg som kan användas för att ytterligare marknadsföra din portfölj och sprida ordet om dina kreativa talanger.

De flesta webbplatsbyggare erbjuder någon form av e-postmarknadsföringsverktyg, till exempel Wix’s ‘Wix Shout’, som är idealiska för att skicka ut nyhetsuppdateringar eller för att låta dina fans veta om din nästa utställning eller show.

Du kan stödja dessa e-postkampanjer med ytterligare marknadsföringsappar, t.ex. ‘Trafikgenerator’ som kan skapa Google Adwords-kampanjer för dig och driva trafik till din portfölj – ett bra sätt att hitta på din målmarknad.

Du kan till och med ladda ner en app för att ansluta dina sociala medieflöden till din webbplats.

Föreställ dig att synkronisera dina portföljuppdateringar med ditt instagramkonto för superenkel, plattformsmarknadsföring som verkligen kan bygga dig en dedikerad publik!

Plattformar som Wix och Squarespace erbjuder flera marknadsföringsverktyg som hjälper dig att driva din portfölj till nästa nivå. Skapa specialiserade e-postmarknadsföringskampanjer för att meddela prenumeranter om uppdateringar till din portfölj, integrera med sociala medier och visa upp ditt arbete över flera kanaler, eller till och med lägga till en blogg för att visa upp din kunskap och expertis. Människor kan’t uppskattar ditt arbete om de inte gör det’Jag vet att det finns, så dra fördel av marknadsföringsverktygen som tillhandahålls av webbplatsbyggare för att marknadsföra dig själv till fans och potentiella kunder.

Generera branschkontakter och nya affärer

Eftersom det här är första gången de flesta blivande kunder ser ditt arbete’är oerhört viktigt att du gör ett bra första intryck – precis som om det var en jobbintervju.

Jag vet att jag (och många vänner och kollegor, och jag’Jag är säker på att du också!) har alltid haft mer framgång när du gör ett starkt första intryck och detsamma gäller för din webbplats.

Oavsett om det’s en jobbintervju eller din portföljwebbplats, det lönar sig att skapa ett intryck som gör inverkan. De portföljwebbbyggare som vi rekommenderar nedan är perfekta för att få dig själv märkt på bästa sätt.

Att ha många mallar att välja mellan är ett stort pluspunkt för alla som bygger en portföljwebbplats eftersom det ger dig många alternativ att välja mellan när du bestämmer dig för hur du ska göra ett bra första intryck.

Användarvänliga redaktörer håller webbplatsdesign enkel och okomplicerad, så det’är smärtfritt att skapa en specifik kontaktsida eller lägga till en kontaktlåda så att människor enkelt kan skicka förfrågningar eller nå ut till dig.

Kom ihåg att folk gillar bekvämlighet, så om det’är svårt att komma i kontakt med dig då kan du tappa bort potentiellt lukrativa affärsmöjligheter!

Föreställ dig hur tidsbesparande det skulle vara att undanröja kalla e-postmeddelanden och kalla samtal för att försöka trumma upp affärer – Lägg bara till ett kontaktformulär och låt folk kontakta dig direkt!

Webbplatsbyggare gör det enkelt att lägga till kontaktsidor och formulär till din portföljwebbplats så att potentiella kunder kan kontakta dig direkt. Detta undanröjer behovet av att skicka kalla e-postmeddelanden eller ringa stressande kalla samtal som frågar för affärer och det är en enorm tidsbesparande möjlighet. Lägg till denna SEO-boostande appar och funktioner för att hjälpa din webbplats att rankas högre och hitta i sökmotorsresultatsidor (SERP) och du’Jag är på väg att generera massor av nya affärer!

Spara pengar (genom att vara överkomliga och skalbara)

Att använda en webbplatsbyggare är ett mycket billigare alternativ än att anställa en professionell designer som kan få dig tillbaka tusentals dollar.

Nästan alla webbplatsbyggare erbjuder en gratis plan, vilket är bra om dina behov är’t för krävande.

Men om du vill ha mer lagringsutrymme, fler mallar eller en anpassad domän (som en personlig webbplatsadress), så gör det’är värt att överväga en betald premieplan.

För priset på en Starbucks Grande Caffe Latte varje månad (cirka $ 5-10) du’Jag kan inte bara bygga din egen portföljwebbplats utan också du vann’behöver inte ens oroa dig för saker som värd, lagring och webbplatssäkerhet eftersom de alla kommer att tas om hand!

Detta är en enorm tid, ansträngning och pengarsparare som du’d annars behöver spendera tid på att undersöka, jämföra och betala för det ur din egen ficka om du arbetar med en designer.

Betalda planer ger dig också mer lagringsutrymme och bandbredd, som båda är viktiga för att hjälpa din webbplats att växa.

Genom att ha mer lagringsutrymme kan du lägga till mer innehåll i din portfölj för att hålla användarna engagerade, medan bandbredd är namnet på den information som används för att driva din webbplats när folk besöker och tillhandahålls av din webbplatsbyggare som du väljer.

Att ha mer bandbredd innebär att du kan stödja fler besökare och högre trafiknivåer.

Det skulle ta år för dig att räkna upp en räkning på en webbplatsbyggare som skulle matcha kostnaden för anställa en webbplatsdesigner, så för mig är det mycket mer meningsfullt att ta bort så mycket ekonomisk stress som möjligt om din budget är trång.

Våra rekommenderade portföljwebbbyggare är inte bara enkla att använda, de håller också saker inom budgeten. Betalda månatliga premiumplaner är överkomliga och fungerar mycket billigare än de pågående kostnaderna för dig’d fastna om du anställer en kostsam webbdesigner eller utvecklare för att skapa din webbplats från grunden. Betalda planer inkluderar också värd, lagring och bandbredd – som allt skulle bli allt dyrare om du var tvungen att sortera dem separat separat.

Spara tid och ansträngning (genom att vara lätt att hämta och använda)

Dra-och-släpp-redigerare som används av webbplatsbyggare gör det otroligt enkelt för även den största teknofoben att skapa en fantastisk, professionell webbplats på kort tid alls.

Nästan alla större webbplatsbyggare erbjuder en lättanvänd drag-och-släpp-redigerare som ganska mycket gör vad den säger på plåt! Du väljer ett element som text eller bild och sedan drar du det dit du vill ha det på sidan och släpper det där – enkelt.

Dra och släpp-redaktörer är också kända som ‘Vad du ser är vad du får’ redaktörer (WYSIWYG), vilket innebär att alla ändringar du gör i redigeraren kommer att återspeglas på din live webbplats.

den’är sånt när du skapar ett anpassat födelsedagskort på en webbplats som Moonpig – kortet du får kommer att se exakt ut som det du designade.

Dra och släpp webbplatsbyggnad är oerhört enkelt och inte’t kräver att du veta någonting om kodning alls, vilket avlägsnar fiddly kodjustering och låter dig fokusera på att skapa en fantastisk portföljsida.

Detta är ett mycket tidsbesparande sätt att arbeta eftersom du’redigerar i huvudsak i realtid, så att du vet exakt hur din portfölj ser ut för besökare.

Men för vissa läsare kan tiden vara ännu högre och du kanske inte har råd med några timmar att ägna dig åt att bygga en portföljwebbplats. I det här fallet arbetar du bara med de fördesignade mallarna och redigerar så mycket eller så lite du vill, sedan publicerar du det på webben.

För ökad trygghet ger webbplatsbyggare massor av hjälp för att hålla din byggnadsupplevelse smidig och se till att du inte gör det’t stöter på problem.

Bland de tillgängliga supportalternativen är Wix’s verktygstips i redaktören som förklarar vilka verktyg som görs om du håller muspekaren över de lilla frågetecknen, det inkluderar Weebly’s live-hjälpchatt för effektiv problemlösning samt Squarespace’s djupgående handledningsvideor och omfattande supportguider.

den’Det är viktigt att ha support tillgängligt när du behöver det eftersom det hjälper till att lösa problem snabbt, så att du kan fortsätta arbeta och inte’t slösa tid med att vänta på ett svar.

När du helt enkelt kan dra och släppa dina foton eller konstverk vart du vill gör det att designa en unik portfölj otroligt enkelt. Det betyder också att du inte gör det’t behöver veta hur man arbetar med HTML, vilket innebär att du kan skapa din webbplats snabbare. Och eftersom din portfölj ser ut som i redigeraren, betyder det att du kan finjustera din design och veta exakt hur den ser ut för dina besökare. Om du verkligen behöver spara tid – så där’s fördesignade mallar för dig att redigera och publicera, enkelt!

Bästa portföljwebbplatsbyggare: Sammanfattning

Slutlig uppdelning av de 9 bästa portföljwebbplatsbyggarna

 1. Squarespace – bästa övergripande portföljwebbplats.
 2. Weebly – bäst för överkomliga priser.
 3. Wix – bäst för att öka trafiken till din webbplats.
 4. Duda – snygg portföljdesign.
 5. Kör pappa – det snabbaste sättet att bygga en webbplats.
 6. Slående – bäst för hjälp och stöd.
 7. WordPress.com – kraftfulla funktioner.
 8. Jimdo – enkelt, men saknar skalbarhet.
 9. SITE123 – bäst för allt-i-ett bekvämlighet.

Vi identifierade noggrant de viktigaste faktorerna för att bygga en framgångsrik portfölj och rankade dessa byggare i enlighet därmed. När vi tittar på överkomliga priser, design, SEO, användarvänlighet och mer testade och fick vi varje byggare för att producera denna definitiva topp 9-lista.

Din portföljwebbplats är för alla syften ditt eget onlinegalleri. Detta innebär att det inte bara behöver visa upp dina konstverk, utan måste vara attraktiv själv, synlig online och inte för dyr för att konfigurera och driva.

Squarespace är vår högst rankade portföljbyggare av flera skäl.

Det ger ett urval av vackra och professionellt utformade mallar, som fungerar som en bra bas för din portföljwebbplats. den’är utformade för att skapa annonsmaterial’ online lever enklare, så även om du’när du trycks in i tid kan du bygga ett snyggt galleri online.

Squarespace är också ett mycket skalbart val, med både verktyg och planer för att tillgodose och uppmuntra din portfölj’s långsiktig tillväxt.

Medan det inte gör det’t ger en gratis plan, dess premiumplaner är mycket prisvärda. Det har faktiskt billigare startpriser än andra toppbyggare inklusive Wix, Duda och SITE123. Och till och med Squaresapce’s billigaste betalda plan ger dig obegränsad lagring och bandbredd, vilket är idealiskt för att ladda upp massor medier och ta emot stora mängder besökare.

Hoppa på sin 14-dagars gratis rättegång och se om du håller med vår dom – för dess fantastiska, visuella mönster och högkvalitativa funktioner, Vi rekommenderar Squarespace som den bästa allroundportföljwebbplatsbyggaren.

Om du slutar älska Squarespace’s gratis rättegång, vi’Vi har en liten exklusiv affär för dig – få 10% REA din första Squarespace-plan genom att ange koden WBE vid kassan. En speciell behandling för våra läsare!

Tätt bakom Squarespace ligger Weebly och Wix, som alla har sina egna styrkor. Weebly är extremt prisvärd, medan Wix erbjuder stort stöd när du växer din webbplats.

Vi tittade på en hel rad andra portföljwebbbyggare, så du borde hitta ditt perfekta val i den här listan. Vissa är bättre än andra, men bara du kan veta vilken som är bäst för dig.

Vilken byggare du än väljer’har skapat din portfölj, kom tillbaka och låt oss veta hur du gick på!

Vanliga frågor

Vad är en onlineportfölj?

En onlineportfölj är digital samling av en’s arbete, vanligtvis finns på en webbplats. Det gör ditt arbete – vare sig det är att skriva eller måla – lättillgängligt för potentiella kunder och arbetsgivare. I den digitala tidsåldern är onlineportföljer ett utmärkt sätt att visa upp vad du’åter kan.

Kan jag skapa en portföljwebbplats gratis?

Inte bra, nej. Om du vill ha din egen webbplats det’kommer att kosta några dollar på ett eller annat sätt. Även om du bygger din egen webbplats från grunden (vilket många gör, särskilt inom design- och utvecklingsområdet), du’Jag måste fortfarande köpa några få dollar för webbhotell och ett domännamn.

jag’Jag är inte säker på vilken portföljwebbplatsbyggare som ska användas. Vad ska jag göra?

Leka. De flesta byggare erbjuder gratis försök, så använd dem. Om du gillar ljudet från Squarespace, gör det inte det’t betyder att du bör registrera dig direkt. Registrera dig för en rättegång och se om plattformen är rätt för dina behov. Om det är fantastiskt, registrera dig. Om inte görs ingen skada. Du är skyldig ditt arbete för att hitta den bästa portföljbyggaren som möjligt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map