6 Transformatieve technische trends voor kleine bedrijven in 2018

Technologietrends 2018Loopt u omzet en klanten mis door nieuwe technologie te negeren?


In dit artikel willen we, in plaats van te praten over trends op afstand, kijken naar hoe de veranderende wereld van technologie uw bedrijf nu positief kan beïnvloeden.

Kleine bedrijven zijn dat niet’t altijd de meest serieuze early adopters.

Innovaties als bitcoin, chatbots en robotica worden gezien als het domein van grote bedrijven. Als ze aanslaan, begint iedereen het op te merken. Langzaam komen nieuwe software en gadgets in de mainstream.

Maar is dit de beste manier?

Het implementeren van slechts een van de innovaties die in dit bericht worden beschreven, heeft een zichtbare en soms onmiddellijke impact op de omzet en omzet.

Dus laat’s graven in.

1. Messenger-chatbots

Wil je een pizza?

Daar’u hoeft de telefoon niet op te pakken of een online bestelformulier in te vullen.

Open gewoon de Facebook Messenger-app en ga vanaf daar. U’heb zojuist in een fractie van de gebruikelijke tijd besteld en Domino bespaard’s de kosten van een vertegenwoordiger.

Meer consumenten gebruiken messenger-chatbots om aankopen te doen, hetzij via Facebook, WhatsApp, Slack of een van de talloze andere chat-apps. Omdat mensen zoveel tijd aan hun telefoon hebben gekluisterd, kan het aanbieden van app-gebaseerde aankoopopties de wrijving aanzienlijk verminderen.

En minder wrijving betekent meer verkoop.

Zoals Jiaqi Pan, CEO van Helloumi, suggereert, “Ik voorspel dat we in 2018 een sterke groei zullen blijven zien in gespreksinterfaces waar sommige spelers zullen verschijnen als vroege winnaars van de markt.”

Aan de slag: Een groot aantal goedkope online tools vereenvoudigt het maken van chatbots. Services zoals ManyChat, ChatFuel en Chatty People stellen kleine bedrijven in staat krachtige AI-gestuurde chatbots te bouwen zonder codeerervaring.

2. Geavanceerde analyse & Insights-as-a-service

Elke dag creëert de wereld 2,5 biljoen bytes aan gegevens. Dat’genoeg om 125 miljoen iPhones te vullen.

Wij’verdrinken in een zee van megabytes. Daar’s verkoopgegevens, online analysegegevens, gegevens over klantgedrag, advertentiegegevens, betrokkenheidsgegevens.

De lijst gaat verder.

Daar’s zo veel het’Het is vrijwel onmogelijk om zinvolle inzichten te trekken.

Kleine bedrijven kunnen dat gewoon’t doorzoek en begrijp alle informatie die ze hebben, laat staan ​​na te denken over het gebruik van gegevens van derden.

Nieuwe SaaS-analyseplatforms (software-as-a-service) vereenvoudigen het beheer van interne gegevens. Ze genereren bruikbare inzichten die eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven out-of-the-box kunnen openen en implementeren.

Tegelijkertijd, “Insight-as-a-service” tools geven bedrijven de mogelijkheid om niet alleen gebruik te maken van hun eigen gegevens, maar ook van gegevens afkomstig van verschillende bronnen. Het resultaat kan een aanzienlijke boost zijn in begrip op verschillende belangrijke gebieden.

Nic Smith, VP Product Marketing voor Cloud Analytics bij SAP, zegt, “Door verbinding te maken met geavanceerde datanetwerken, zullen gebruikers toegang krijgen tot relevante externe bronnen en deze inzichten combineren met interne data om nieuwe digitale diensten aan hun klanten aan te bieden.”

Aan de slag: Analyseplatforms van derden kunnen worden geïntegreerd met vrijwel elk type software dat gegevens verzamelt, van boekhouding tot verkoop. Tools zoals KissMetrics stellen bedrijven bijvoorbeeld in staat om bruikbare inzichten te halen uit de activiteit van hun online publiek, terwijl suites zoals Adobe Analytics gegevens uit een reeks bronnen vereenvoudigen.

3. Marketing en verkoopautomatisering

Door automatiseringstools te gebruiken, kunnen kleine en middelgrote bedrijven met werknemers van minder dan 500 mensen (kortweg KMO’s) bijna onmiddellijke verbeteringen genereren.

Een van de grootste klachten is dat enorme hoeveelheden middelen worden verspild aan ondergeschikte maar noodzakelijke taken.

Nu machine-learning en AI de functionaliteit van software uitbreiden, wordt automatisering nog krachtiger. Maar veel experts zeggen dat 2018 het jaar zal worden waarin kleinere bedrijven echt beginnen op te merken.

Op praktisch niveau kan automatiseringssoftware worden geïntegreerd met bestaande systemen om alles te versnellen, van reclame en leadbeheer tot voorraadupdates en nabestellingen.

Ann Hadley van MarketingProfs zegt: “Dit is het jaar van “Hoe kunnen we beter worden met ons gebruik van automatisering om de klantloyaliteit te vergroten?””

Aan de slag: Online platforms zoals Marketo en Salesforce kunnen worden gebruikt om een ​​reeks alledaagse marketing-, verkoop- en beheertaken te automatiseren.

Ze’zijn eenvoudig in te stellen en naadloos te integreren met bestaande software.

4. Nieuwe IoT-apparaten en no-touch-interfaces

De “internet van dingen” (de veelheid van apparaten die op het internet zijn aangesloten) wordt nu de “internet-van-alles”.

Het lijkt erop dat het potentieel voor interconnectiviteit onbeperkt is. Als je me tien jaar geleden had verteld dat mijn ketel en radiatoren op het internet zouden worden aangesloten, ik’Ik dacht dat je gek was.

Deze trend heeft twee kanten.

Aan de ene kant kunnen ze vaak worden gebruikt om de efficiëntie in uw eigen organisatie te verhogen door zware taken te versnellen en kosten te besparen. Aan de andere kant bieden ze nieuwe manieren om mensen te bereiken.

De interfaces waarmee we informatie, reclame en entertainment consumeren, worden steeds diverser, van slimme horloges tot spraakgestuurd “assistenten” zoals Alexa.

Anne Mercogliano, VP Marketing and Business Operations bij IFTTT, zegt: “Kijk eens naar uw dagelijkse praktijk en identificeer een gebied waar u zich bevindt’besteden meer tijd dan jij’zou willen, en begin je IoT-reis daar.”

Aan de slag: Bedenk hoe slimme apparaten binnen uw eigen bedrijf kosten kunnen besparen. Of het’s door energie te besparen, de communicatie met apps voor projectbeheer te verbeteren of zelfs nieuwe platforms, zoals Alexa Skills, te gebruiken voor uw eigen marketing.

5. Digitale valuta en blockchain

Blockchains zijn in wezen elektronische grootboeken. Door hun gedecentraliseerde aard kunnen transacties met bijna volledige betrouwbaarheid worden vastgelegd, in een veilige omgeving, met een minimum aan vergoedingen van derden.

Hoewel de technologie achter deze innovaties ingewikkeld is, zijn de voordelen duidelijk: beveiliging, snelheid en volledige controle.

Een van de bekendste toepassingen van blockchain is cryptocurrency, een vorm van digitale valuta die is opgeslagen op een enorm netwerk van kopers’ en verkopers’ computers. als jij’heb je onlangs het nieuws aangezet’lk heb gehoord over Bitcoin, de meest bekende en meest gebruikte cryptocurrency. Bedrijven hebben heel weinig te verliezen door zich voor te bereiden op wat sommige experts zien als de onvermijdelijke stap naar cryptocurrency.

Het accepteren van cryptobetalingen is net zo eenvoudig als het opzetten van een portemonnee en deze integreren met uw POS- of online betalingssysteem. Begrip van deze kleine implementatie zal ook als springplank dienen om de bredere mogelijkheden van blockchain te verkennen.

Sean Stein Smith, assistent-professor aan het Lehman College, zegt “Het feit is dat er eigenlijk veel alternatieven zijn voor Bitcoin op basis van dezelfde onderliggende technologie – blockchain. Hoewel de specifieke trends en valuta’s in de loop van de tijd kunnen veranderen, bevatten de onderliggende technologie en implicaties van blockchain verschillende implicaties die bedrijven van elke omvang zullen beïnvloeden.”

Aan de slag: Het accepteren van betalingen in digitale valuta via services zoals bitpay is een van de gemakkelijkste manieren om u voor te bereiden op de aanhoudende stijging van de populariteit van cryptocurrency-gerelateerde betalingen.

6. Gespecialiseerde Software-As-A-Service (SaaS) en Cloud Computing

SaaS lijkt misschien niet op zijn plaats in een lijst met technologie voor 2018. Het’bestaat al tientallen jaren! Maar het’Het is de moeite waard eraan te denken dat dit opkomende veld nog in de kinderschoenen staat.

En zijn volledige potentieel moet nog worden gerealiseerd.

Al met al benaderen SaaS-bedrijven de kleine en middelgrote zakelijke markt traag.

En MKB’s, met hun voortdurende afhankelijkheid van legacy-systemen, zijn dat niet’t ook dingen helpen.

Maar de dingen beginnen te veranderen. Het aanbod aan tools is verbluffend. En veel experts wijzen erop dat SaaS eindelijk van harte begint te mikken op de MKB-sector.

En de redenen liggen voor de hand. Met SaaS krijgen kleine bedrijven toegang tot de allernieuwste technologie en alle relevante updates en verbeteringen, zonder de hoofdpijn van het feitelijk moeten beheren van de backend.

Cory Capoccia, president van Womply, zegt: “Ondanks de markt’s geruite achtergrond met technologie, veel van de historische wegversperringen verdwijnen in een ongelooflijk tempo en maken de weg vrij voor een gouden tijdperk van SaaS voor kleine bedrijven.”

Aan de slag: Cloud computing, digitale verkoop, kassasystemen, boekhouding, betalingsverwerking – het zijn allemaal mogelijkheden om online te gaan en softwareproblemen op te lossen. Cloud computing, zoals Google Drive of Microsoft OneDrive, kan de beste plek zijn om te beginnen.

Hoe u het allemaal samen kunt brengen

De stortvloed aan nieuwe technologie kan overweldigend zijn.

Als bedrijf wel’Het is moeilijk om te weten op welke innovaties je moet letten en welke je moet negeren.

Maar daar’is een belangrijk punt om in gedachten te houden.

Hoewel er misschien wat wrijving is bij de eerste aanpassing aan nieuwe technologie, kunnen de resultaten op lange termijn aanzienlijk zijn. Wat’Bovendien kunt u direct en snel de bijdrage ervan meten’s het maken van uw bottom line.

Het’Het is ook nog nooit zo eenvoudig geweest om deze innovaties te implementeren. We leven in een wereld van software-integraties en doe-het-zelftools die processen vereenvoudigen waarvoor slechts enkele jaren geleden vakkennis vereist was.

Bedrijven maken zich zorgen over verandering. Het’s normaal. Maar wanneer innovaties daar naadloos geïmplementeerd en getest kunnen worden, daar’is echt niet nodig.

Nu is het tijd om je eerste chatbot te bouwen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me