6 Transformative Tech Trends for Small Business i 2018

2018 TeknologitrenderTaper du salg og kunder ved å ignorere ny teknologi?


I denne artikkelen, i stedet for å snakke om trender på avstand, ønsker vi å se på hvordan den skiftende verden av teknologi kan ha en positiv innvirkning på bedriften din akkurat nå.

Små bedrifter er’t alltid de mest alvorlige tidlige adoptere.

Innovasjoner som bitcoin, chatbots og robotikk blir sett på som store selskaper. Hvis de tar tak, begynner alle andre å legge merke til det. Sakte går ny programvare og dingser inn i mainstream.

Men er dette den beste måten?

Å implementere bare en av innovasjonene beskrevet i dette innlegget vil ha en synlig og noen ganger øyeblikkelig innvirkning på salg og inntekter.

Så la’s grave i.

1. Messenger Chatbots

Ønsker deg en pizza?

Der’du trenger ikke å hente telefonen eller fylle ut et online bestillingsskjema.

Bare åpne Facebook Messenger-appen og gå derfra. Du’Vi har nettopp bestilt i en brøkdel av vanlig tid og reddet Domino’s kostnadene for en salgsrepresentant.

Flere forbrukere bruker messenger-chatbots for å kjøpe, enten det er via Facebook, WhatsApp, Slack eller en av de mange andre chat-appene. Fordi folk bruker så mye tid limt på telefonene sine, kan det å tilby app-baserte kjøpsalternativer redusere friksjonen betydelig.

Og mindre friksjon betyr mer salg.

Som Jiaqi Pan, administrerende direktør i Helloumi, antyder, “I 2018 spår jeg at vi vil fortsette å se sterk vekst i samtalegrensesnitt der noen aktører vil dukke opp som tidlige vinnere av markedet.”

Slik kommer du i gang: En rekke rimelige online verktøy forenkler prosessen med å lage chatbots. Tjenester som ManyChat, ChatFuel og Chatty People gjør det mulig for små bedrifter å bygge kraftige AI-drevne chatbots uten kodingserfaring.

2. Avansert analyse & Innsikt-as-a-tjeneste

Hver dag oppretter verden 2,5 quintillion byte med data. At’er nok til å fylle 125 millioner iPhoner.

Vi’drukner i et hav av megabyte. Der’s salgsdata, online analysedata, kundeoppførselsdata, annonsedata, engasjementsdata.

Listen fortsetter.

Der’s så mye det’er praktisk talt umulig å trekke meningsfull innsikt.

Små bedrifter kan det ganske enkelt’t sortere gjennom og forstå all informasjonen de har, enn si å tenke på å bruke data fra tredjepart.

Nye SaaS (software-as-a-service) analyseplattformer forenkler prosessen med å håndtere interne data. De genererer handlingsdyktige innsikter som små og mellomstore bedriftseiere kan få tilgang til og implementere out-of-the-box.

Samtidig, “Insight-as-a-service” verktøy gir bedrifter makt til å utnytte ikke bare sine egne data, men også data hentet fra en rekke kilder. Resultatet kan være et betydelig løft i forståelsen på tvers av en rekke sentrale områder.

Det sier Nic Smith, administrerende direktør for produktmarkedsføring for Cloud Analytics hos SAP, “Ved å koble til avanserte datanettverk, vil brukerne få tilgang til relevante eksterne kilder og kombinere denne innsikten med interne data for å tilby nye digitale tjenester til sine kunder.”

Slik kommer du i gang: Tredjeparts analyseplattformer integreres med praktisk talt alle typer programvare som samler inn data, fra regnskap til salg. Verktøy som KissMetrics, for eksempel, gjør det mulig for bedrifter å hente handlingsdyktige innsikter fra aktiviteten til deres online målgrupper, mens suiter som Adobe Analytics forenkler data fra en rekke kilder.

3. Markedsføring og salgsautomatisering

Ved å ta i bruk automatiseringsverktøy kan små og mellomstore bedrifter med ansatte på færre enn 500 personer (SMB-er i korte trekk) generere forbedringer nær øyeblikket.

En av de største klagene er at enorme mengder ressurser er bortkastet på menige men nødvendige oppgaver.

Når maskinlæring og AI utvider funksjonaliteten til programvare, er automatisering satt til å bli enda kraftigere. Men mange eksperter sier at 2018 blir året hvor mindre selskaper virkelig begynner å legge merke til det.

På praktisk nivå kan automatiseringsprogramvare integreres med eksisterende systemer for å fremskynde alt fra reklame og lead management til lageroppdateringer og ny bestilling.

Ann Hadley fra MarketingProfs sier: “Dette er året til “Hvordan kan vi bli mer utmerkede med vår bruk av automatisering for å øke kundelojaliteten?””

Slik kommer du i gang: Online-plattformer som Marketo og Salesforce kan brukes til å automatisere en rekke vanlige markedsførings-, salgs- og administrasjonsoppgaver.

De’det er enkelt å sette opp og integrere sømløst med eksisterende programvare.

4. Nye IoT-enheter og No-Touch-grensesnitt

De “Internett av ting” (mangfoldigheten av enheter koblet til internett) kalles nå “Internett-of-alt”.

Det ser ut til at potensialet for samtrafikk er ubegrensede. Hvis du hadde fortalt meg for ti år siden at kjelen og radiatorene mine ville være koblet til internett, jeg’jeg har trodd at du var sint.

Det er to sider av denne trenden.

På den ene siden kan de ofte brukes til å drive effektivitet i din egen organisasjon ved å øke hastigheten på vanskelige oppgaver og kutte kostnader. På den andre siden tilbyr de nye måter å nå mennesker på.

Grensesnittene som vi forbruker informasjon, reklame og underholdning blir mer mangfoldige, fra smarte klokker til stemmeaktiverte “assistenter” som Alexa.

Anne Mercogliano, administrerende direktør for markedsføring og forretningsdrift i IFTTT, sier: “Ta en titt på den daglige, og identifiser et område der du befinner deg’bruker mer tid enn deg’Jeg liker, og begynn din IoT-reise dit.”

Slik kommer du i gang: Tenk på hvordan smarte enheter kan spare kostnader i din egen virksomhet. Enten det’s gjennom å spare energi, forbedre kommunikasjonen med prosjektledelsesapper eller til og med bruke nye plattformer, som Alexa Skills, for din egen markedsføring.

5. Digital valuta og blockchain

Blockchains er i hovedsak elektroniske reskontro. Deres desentraliserte natur gjør at transaksjoner kan registreres med nesten total pålitelighet, i et trygt miljø, med et minimum av tredjepartsgebyrer.

Mens teknologien bak disse innovasjonene er komplisert, er fordelene klare: sikkerhet, hastighet og full kontroll.

En av de mest kjente applikasjonene av blockchain er cryptocurrency, en form for digital valuta som er lagret i et stort nettverk av kjøpere’ og selgere’ datamaskiner. Hvis du’Jeg har slått på nyhetene nylig’Jeg har hørt om Bitcoin, den mest kjente og mye brukte cryptocurrency. Bedrifter har veldig lite å tape på å forberede seg på det noen eksperter ser på som det uunngåelige steget mot cryptocurrency.

Det er like enkelt å godta kryptobetalinger som å sette opp en lommebok og integrere den med POS eller online betalingssystem. En forståelse av denne lille implementeringen vil også fungere som et springbrett for å utforske de bredere mulighetene for blockchain.

Det sier Sean Stein Smith, adjunkt ved Lehman College “Faktum er at det faktisk finnes mange alternativer til Bitcoin basert på den samme underliggende teknologien – blockchain. Selv om de spesifikke trender og valutaer kan endre seg over tid, inneholder den underliggende teknologien og implikasjonene av blockchain flere implikasjoner som vil påvirke virksomheter i alle størrelser.”

Slik kommer du i gang: Å akseptere betalinger av digital valuta via tjenester som bitpay er en av de enkleste måtene du kan forberede deg på den fortsatte økningen i populariteten til cryptocurrency-relaterte betalinger.

6. Spesialisert Software-As-A-Service (SaaS) og Cloud Computing

SaaS kan virke malplassert på en liste over teknologier for 2018. Det’har eksistert i flere tiår! Men det’det er verdt å huske at dette nye feltet fremdeles er i sin spede begynnelse.

Og dets fulle potensiale er ennå ikke realisert.

Alt i alt har SaaS-selskapene gått tregt til å nærme seg små og mellomstore bedrifter.

Og SMB-er, med deres fortsatt avhengighet av gamle systemer’t hjelpe ting heller.

Men ting begynner å endre seg. Utvalget av verktøy som tilbys er svimlende. Og mange eksperter påpeker at SaaS omsider begynner å målrette SMB-sektoren helhjertet.

Og årsakene er åpenbare. Med SaaS får små bedrifter tilgang til avansert teknologi, og alle passende oppdateringer og forbedringer, uten hodepine i å måtte styre backend.

Cory Capoccia, president for Womply, sier: “Til tross for markedet’Sjekk rutete bakgrunn med teknologi, mange av de historiske veisperringene forsvinner i et utrolig tempo, og baner vei for en gullalder av SaaS for små bedrifter.”

Slik kommer du i gang: Cloud computing, digitalt salg, POS-systemer, regnskap, betalingsbehandling – alt er muligheter til å flytte på nettet og bli kvitt programvareproblemer. Cloud computing, som Google Drive eller Microsoft OneDrive, kan være det beste stedet å starte.

Hvordan du kan bringe det hele sammen

Strømmen til ny teknologi kan være overveldende.

Som en bedrift, det’er vanskelig å vite hvilke innovasjoner du må ta hensyn til og hvilke å ​​ignorere.

Men det’er et viktig poeng å huske på.

Selv om det kan være litt friksjon når du tilpasser seg ny teknologi for første gang, kan de langsiktige resultatene være betydelige. Hva’mer, kan du direkte og raskt måle bidraget det’er å gjøre til slutt.

Den’s har heller aldri vært enklere å implementere disse innovasjonene. Vi lever i en verden av programvareintegrasjoner og DIY-verktøy som forenkler prosesser som bare ville ha krevd fagkunnskap for bare noen få år siden.

Bedrifter bekymrer seg for endring. Den’er normalt. Men når innovasjoner kan implementeres og testes dette sømløst, der’det er virkelig ikke nødvendig.

Nå er det på tide å bygge din første chatbot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me