7 съвета за черен петък: Не се забивайте в трафика

черни съвети в петък включва изображение


Черният петък идва. И толкова са милионите купувачи в магазините за електронна търговия. Миналата година над 100 милиона американци купуваха онлайн, харчейки $ 19 милиард през уикенда. Страшни числа, нали?

Но не се страхувайте – ние’направихме нашите изследвания и ще ви покажем как да подготвите и просперитете този Черен петък със 7 лесни за следване съвети.

Така че защо големият шум? Черният петък е най-важният ден в годината за американската икономика. А по-голямата част от ловците на черен петък се търсят онлайн за своите покупки.

И тогава там’s Амазонка, звярът на Черен петък. През 2016 г. 35% от купувачите в магазина провериха Amazon преди да купят, и миналата година отне огромно 55% на пазарния дял на Черния петък.

Ние обаче’имам страхотни съвети, за да вземете парче от празничния пай, обхващащ всичко – от идеи за кампания до скокове в онлайн трафика. Така че след като прочетохме това ръководство, ние’сигурен си’Ще има взрив в Черен петък.

1

Пригответе се за трафик

То’s всеки собственик на уебсайт’Най-лошият кошмар: огромен скок на посетителите и сайтът ви се срива. Ако ти’отново сте собственик на уебсайта за електронна търговия, вие’губите пари. А вашите конкуренти чакат да посрещнат отхвърлените ви клиенти.

Тук’s нашите топ 3 съвета за оцеляване на трафик в черен петък:

 • Тествайте товароносимостта си
 • Зашеметяващи имейли
 • Подгответе се за най-лошото

На първо място, трябва да тествате вашия товароносимост. Това може да се направи с инструменти като LoadImpact.com или ако имате’използвате отново създателя на уебсайт за електронна търговия като Shopify, помислете за увеличаване на вашата честотна лента.

Залитане на вашите имейли помага за привличане на клиенти, една вълна в даден момент. Позволявам’Кажете, че имате твърде добра отстъпка, за да я игнорирате, и я пускате наведнъж на всички ваши абонати. Познайте какво се случва? Щракване, щракване, срив. Също, тествайте имейлите начин предварително. Уверете се, че те изпращат и четат правилно.

накрая, подготовка за бедствия може да звучи драматично, но това’s предпазна мрежа. Вашият маркетинг екип има ли комуникационен план, ако има’е катастрофа? Обяснете защо’случва се и как вие’ще го реша. То’е наистина важно за добрия имидж на марката, което връща клиентите в бъдеще.

2

дон’не забравяйте стари клиенти

Често срещана грешка в Черен петък е фокусирането върху примамването на нови клиенти. Разбира се, това е чудесно за бизнеса в дългосрочен план, но не и в Черния петък. Защо? Защото то’е по-скъпо.

Средно, то’s 2.6x по-скъпо за рекламиране в Черен петък от всеки друг ден. Така че защо да харчите повече пари, отколкото трябва? Вместо това трябва да дадете приоритет на печеленето на пари от съществуващи клиенти.

Не само спестявате от разходи за реклама, но и можете да персонализирате отстъпките си. Но защо да се притеснявам? Е, просто казано, персонализирането на рекламите увеличава реализациите. Всъщност скорошно проучване разкри а 500% увеличение на транзакциите, когато рекламата е била персонализирана.

Можете да направите това, като прегледате историята на покупките. Например, знаете какъв размер маратонки някой е поръчал или че те’наскоро купих китара. Използвайте тази информация, за да им изпратите неща, които те’всъщност ще прочета.

Най-хубавото е, че те’вече закупихте вашите продукти, така че те’има вероятност да се доверите на вашата марка (и пазарувайте отново!).

3

Сегментирайте имейлите си

За маркетинг в Черен петък, един размер не отговаря на всички. Може да работи за продажба на чорапи, но не и за имейл кампании. Според Pure360.com, приходите на имейл са 4 пъти по-ниски по време на Cyber ​​Weekend, така е’е по-важно от всякога, за да накарате кампаниите ви да се броят.

В наши дни’s не е достатъчно само да изпомпвате повече имейли или да изпращате големи отстъпки – това’s за правилните реклами. С две думи: сканирайте списъка си с клиенти и се опитайте да ги примамите по различен начин.

Нашите най-добри съвети за ефективна сегментация на имейлите в Черен петък са:

 • Повторно ангажиране на предишни купувачи на Cyber
 • Насочете първи таймери
 • Предлагайте специални отстъпки за пол

Накратко, трябва да разгледате поведението при покупка. Този човек пазарувал ли е с вас преди? Тогава бихте могли да им предложите пакети, защото те са доказали интерес. Ако те няма’T? дон’не ги плашете с множество отстъпки. Намерете баланс.

4

Намерете правилната спешност

Придвижвайки се от #Tip 3, трябва да намерите баланс по спешност. Сега ние’отново няма психолози, но знаем, че спешността кара хората да действат бързо.

Това прави, като задейства FOMO (Fear-of-Missing-Out) в мозъка ви. То’обикновено се прави с помощта на оферти, базирани на времето като ‘Резервирайте до полунощ за безплатна доставка!’. И повечето от нас са паднали заради това.

Друга концепция е известна като маркетинга на недостига. Това призовава клиентите да купуват чрез използване на количества. Например, ‘Запас нисък, резервирайте сега!’ (Просто се уверете, че запасите действително са ниски!)

Амазонка-светкавично онлайн-сделкиАмазонка’с ‘Сделки за мълния’ предполагам там’остава ограничено количество, което ни насърчава да купуваме

Така че, просто претоварвайте клиентите си с спешни съобщения, нали? погрешно.

Прекалената спешност означава, че губите стойност. Ако ти’постоянно изпращате ‘Последен шанс’, или ‘бързам’ имейли, хората ще приемат, че нищо не е различно. В крайна сметка, ако всеки продукт е специален, никой от тях не е такъв.

Само не забравяйте да спестите спешните си отстъпки за подходящия момент.

5

Спасявайте изоставените колички

Изоставените цени на количките се увеличават от 69% на 75% през Черния петък. Но има начини да превърнете тези колички в пари.

Нашите съвети за намаляване на изоставянето на колички са:

 • Използвайте пренасочване
 • Добави ‘списъка с желания’
 • дон’не накарайте потребителите да създават акаунт

пренасочване дезертьорите на колички с напомнящи имейли помагат да ги върнат. Разбира се, има ежедневно разсейване, което кара купувачите да забравят, така че дон’не ги притискайте твърде много. Помислете за пренасочване на реклами в социални медии или изпращане на съобщение, когато те са’отново сте влезли в сайта си.

Добавяне на списък с желания означава, че купувачите могат да записват артикули без ангажимент за покупка. Преди това те добавяха в количката си, а после напускаха. Като им дадете този избор, те могат да оставят тези подаръци след себе си, без да се налага да изоставят количката си.

дон’не принуждавайте клиентите да създават акаунт: Това плаши повечето от тях. На Черния петък, записването е пропиляно време, за което може да се харчи… добре, разходи. Оферта a ‘гост’ каса, за да увеличите максимално реализациите.

6

Бъди креативен

В този ден на отстъпките как можете да прережете шума? Бъдете креативни. Използвайте различни методи, за да накарате хората да спират, да кликват и купуват.

Първо, погледнете конкурентите си. Как привличат купувачите? И второ, какво работеше миналата година? Можете ли да изградите от това?

Офисният магазин на дребно Staples се справи добре, използвайки тире на творчески хумор на своя уебсайт. Преименуване на категории (‘Технологичните зали’), за да накарате клиентите да се смеят – работи. Пробвам.

забавни заглавия на уебсайтаStaples използва забавни заглавия, за да привлече купувачите

Или се съсредоточете върху социалните медии. То’е по-спокойна платформа, така че наистина можете да станете творчески. Помислете за закачлив хештаг или забавна снимка, за да прехвърлите съобщението си.

7

Мислете дългосрочно

Черният петък е чудесна платформа за вашия уебсайт или бизнес. Защо? Можете да получите името си там. Тъй като ние’покрити, ще има толкова много американци, готови да харчат, харчат, харчат.

Така че защо да не мислим за бъдещето? В #Tip 6 говорихме за креативността и ние’Ще продължа накратко тук.

Препоръчваме ви да мислите извън кутията Черен петък. Вместо да намалите отстъпките, използвайте онлайн трафика, за да подобрите имиджа на вашата марка, което води до печалба по линия. Препоръчваме ви да работите с благотворителни организации.

Като дарите 100% от печалбите от Черния петък за благотворителност, вие’помагам за достойна кауза. И това ще ви направи запомнящи се в дългосрочен план. Да ти’не правиш пари, но ти’помагаш на другите.

кампания за черна петък на ПатагонияPatagonia раздаде 100% от продажбите на Black Friday, подобрявайки имиджа си на марката

Едно бързо нещо, което трябва да запомните: дон’не празнувам твърде рано. 40% от артикулите, закупени онлайн, се връщат, така че дон’не харчите всичките си приходи веднага.

И накрая, за дългосрочно мислене трябва да използвате маркетинг след покупка. Изпращане ‘Благодаря ти’ или ‘Отстъпка при следваща покупка’ имейлите ще помогнат на вашата марка да се придържа към клиента’ум. Затова дръжте купувачите щастливи и те’Ще се върна отново.

Съвети за черен петък: Резюме

Черният петък е чудесна възможност за печалба, но трябва да се подготвите. Така че нека’Прегледайте нашите удобни съвети, за да се уверите, че не’няма да заседна в трафика тази година.

 1. Подгответе се за онлайн трафик и тестови имейли
 2. дон’не се фокусира върху нови клиенти
 3. Сегментирайте имейлите си
 4. Балансирайте своята спешност
 5. Запазете изоставените си колички
 6. Бъди креативен
 7. Мислете дългосрочно

След като прочетете това ръководство, трябва да сте развълнувани и готови да тръгнете този Черен петък. Бъдете креативни и дон’т паника. В резюме, просто запомнете тези 7 съвета и наистина правите своите отстъпки. Късмет!

За повече информация относно данните за маркетинг в Черен петък, посетете Pure360.com днес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map