Al uw eieren in één mand voor sociale media plaatsen

Eieren in één social media-mandjeAfbeelding: Francesco Moorthy


Social media is tegenwoordig meer dan een feit in het leven; het is centraal komen te staan ​​in hoe de wereld werkt. Maandelijks gebruiken meer dan 3 miljard mensen social media. Dat was het niet’lang geleden moest je een wereldoorlog beginnen om de aandacht van zoveel mensen te trekken. Nu heb je alleen nog maar een internetverbinding nodig.

ik’we zijn betrouwbaar geïnformeerd’re sociale dieren, dus het’Het is voor ons vanzelfsprekend om als eerste in deze nieuwe communicatieruimte te duiken. Facebook heeft nu meer dan twee miljard actieve gebruikers, Instagram heeft één miljard, Twitter 330 miljoen. Wanneer ze’ze worden niet gebruikt om revoluties te organiseren’worden vaak gebruikt als ruimte waar bedrijven en merken hun publiek kunnen bereiken.

Bedrijven duiken terecht in deze wereld, maar ze moeten op hun hoede zijn om te veel op één kanaal te focussen. Social media is een wispelturige wereld. Koningen vandaag zijn morgen vergeten, en daar’s slechts zoveel we kunnen beheersen. De strijd om online bekendheid kan het best op meerdere fronten worden uitgevochten, met behulp van een holistische strategie voor sociale media.

Overgeleverd aan de genade

De vangst van sociale media is het’is een historische gelegenheid om te communiceren, maar je kunt op elk moment je stem verliezen. Van YouTube tot Pinterest, we zijn uiteindelijk allemaal gasten van iemand anders’s platform. Het enige dat nodig is, is een algoritme-update om uw site te ruïneren’s prestaties.

Herinner je FarmVille? De door Zynga ondersteunde game was in 2010 de beste van de wereld met meer dan 80 miljoen actieve gebruikers per maand… op Facebook. Terwijl Facebook zijn prioriteiten verlegde en Zynga beperkte’s toegang tot zijn innerlijke werking, FarmVille kelderde – en Zynga’s aandelenkoersen mee. ik kan’t zeggen dat ik persoonlijk veel slaap verloor na de ondergang van FarmVille, maar de 520 medewerkers van Zynga die in 2013 zijn ontslagen, hebben dat waarschijnlijk wel gedaan.

Of overweeg vorig jaar’s YouTube ‘Adpocalypse’, waar de vernieuwde advertentierichtlijnen ervoor zorgden dat de kanalen de opbrengsten van meer dan 50% vertragen. De gevolgen blijven een jaar later voortduren, waarbij veel topkanalen hun gemeenschapsbasis naar sites zoals Patreon verplaatsen om te blijven drijven.

Of overweeg Facebook’s recente verschuiving van nieuws naar vrienden en familie heeft de uitgevers hard getroffen, waarbij sommigen melden dat er 50% minder verkeer is. Facebook gaf een week’kennisgeving van deze wijziging. Niet veel tijd om strategie te draaien.

Dit zijn voorbeelden op het hoogste niveau, maar de lessen zijn helemaal van toepassing. Door zo afhankelijk te zijn van sociale media, zijn mensen scherp, met elke algoritmewijziging die een nieuwe ronde van handwringen veroorzaakt. Social media en websites voor het delen van inhoud zijn ongelooflijk, maar een te grote afhankelijkheid kan je in een wereld van problemen brengen.

Breng me naar huis

Sociale mediakanalen werken vaak het beste in een baan rond een website, een kans om de interesse naar uw terrein te leiden. Stuur gebruikers terug naar uw site. Het verschil tussen het volgen van een account en het volgen van een site is enorm.

Sites zijn het enige stuk grond op internet dat echt van ons is. Overal anders zijn we uiteindelijk ter beoordeling van anderen. Socialemediakanalen beperken u tot hun regels, terwijl een site alles kan zijn wat u maar wilt. Het is dan aan jou om een ​​site te maken die de moeite waard is om te geven, wat een heel ander balspel is, maar daar heb je tenminste’opnieuw de regels bepalen.

Diversificatie is de sleutel

Werken op meerdere sociale mediakanalen niet’het hoeft geen karwei te zijn. Het kan een kans zijn. Waarom zou u zich beperken tot één taal terwijl u er vijf kon spreken? Elk netwerk heeft zijn eigen subtiliteiten, zijn eigen culturen om aan bij te dragen.

Verschillende kanalen bieden kansen om verschillende aspecten van een merk te delen. Verschillende netwerken lenen zich voor verschillende soorten inhoud. Wanneer u begint uit te splitsen wat verschillende services zijn, lijkt het dom om uw online aanwezigheid niet te diversifiëren:

  • Visueel (Instagram, Pinterest)
  • Redactioneel (LinkedIn, Medium, Flipboard)
  • Informatief (Facebook)
  • Nieuws (Twitter)

Jij niet’Je hoeft niet precies hetzelfde te doen op elk social media-account. Speel op hun sterke punten. Instagram is een visueel medium, dus gebruik het om de visuele elementen van wat je doet te delen. Platforms zoals LinkedIn en Medium reageren op intelligent kopiëren, dus gebruik ze om uw blogposts te delen. Het is onwaarschijnlijk dat Instagram-gebruikers om je essays geven, en Flipboard-lezers zullen ook niet geïnteresseerd zijn in hoe je kantoor eruitziet bij warme verlichting. Stem af op de talen van de platforms.

Dit niet’Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Individuen kunnen en moeten doen wat ze willen, bedrijven en merken doen er goed aan hun stap te volgen. Alles op het succes van één outlet zetten kan zijn vruchten afwerpen, maar het risico is een stuk hoger. Communiceer wat u doet in verschillende domeinen aan verschillende doelgroepen en succes op lange termijn wordt veel realistischer

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me