Az online hirdetéseknek reneszánszra van szükségük

Az online hirdetéseknek reneszánszra van szükségükKép: Daniel Driesen


Az online hirdetések idegesítő tény. Gyakran nélkülözhetetlenek a felszínen maradó webhelyek számára, és ezzel a függőséggel kétségbeesés történt, hogy működőképessé tegyék őket. Az online hirdetéseket nagyrészt tudományként kezelik, tesztelhetőek és javíthatók.

A probléma az, hogy olyan szélsőséges helyzetbe került, hogy a hirdetések művészete elveszett, és a böngészők már észreveszik a figyelmet. Az AdBlock megjelenése (több mint 600 millió eszközön és számlálással) egyre növekvő vágyat mutat az online hirdetések jelenlegi formájában. Ahogy a margó csökken, sok webhely kockáztatja, hogy alámegy.

A hirdetéseknek reneszánszra van szükségük. Nem több közülük – ura nem -, de magasabb színvonalú, megújult figyelmet fordítva gondolkodásukra és az általuk létrehozott tapasztalatokra. A hirdetéseket úgy kezelje, mint a hideg, karakter nélküli egyenletek’Így vannak’kapni fogom. Kreatív, átgondolt vállalkozásként kezelje őket, és az emberek csak elkezdhetik újból tolerálni őket.

Az emberek nem’nem akarom tudni. Valójában sokan nekünk nem’azt sem tudjuk, hogy nem’nem akarom tudni. Mi’annyira megszokták az online hirdetéseket, hogy mi’megtanulja automatikusan figyelmen kívül hagyni őket. Manapság az internethasználók 45% -a mondja, hogy nem’Az online hirdetéseket már nem veszi észre, még ha nem is’t blokkolja őket.

Ott’ez egy név ehhez: banner vakság. A kifejezést Jan Panero Benway és David M. Lanen készítette egy 1998. évi tanulmányban, amelyben bemutatja, hogyan reagálnak a böngészők a bannerekre. A bannerek akkor is harmadával kevesebbek voltak ‘látható’ mint a hagyományosabb, szöveg alapú webtartalom. Húsz évvel később a jelenség csak tovább romlik. Az internethasználóknak csak 8% -a teszi ki a hirdetésre leadott kattintások 85% -át. Legtöbbünk nem’nem akarom tudni.

A keresés a legnagyobb online hirdetési formátum, amely az összes internetes hirdetési bevétel 46% -át teszi ki 2017-ben, és még ez sem mentesül a vakság jelenségétől. A felhasználók megtanulják kihagyni a hirdetési eredményeket a Google-on. Tudom, hogy igen.

Azt’s szándék kérdése. A hirdetések nem’nem szolgáljuk a böngészési szándékunkat, tehát figyelmen kívül hagyjuk őket. Bármi is vagyunk’online keresünk, legyen az információ vagy inspiráció, mi’megtanultam felismerni a hirdetéseket időpocsékolásként.

A hirdetések tudományá váltak

Ez nem’Ne akadályozza meg, hogy a hirdetések az online pénzszerzés életévé váljanak. Az internetes reklámbevételek csak az Egyesült Államokban tavaly 88 milliárd dollárt tettek ki, 50 milliárd dollár a mobilból származik. A keresőmotor hirdetései (amelyek megjelennek a Google-ban, a Bing-ben és hasonlókban) a legnagyobb piac, amelyet bannerek és videó követ.

Sok pénz sok zsargonval jár, és az online hirdetések rengeteg. CTR, CPC, CPA, CPM, CPM, PPC és természetesen RTB. Hogyan tudnánk elfelejteni? A befektetés megtérülése mindig is kulcsfontosságú szempont volt a reklámban, ám a digitális korszak rátette a matematika új területeire.

Ez sok szempontból kiváló. tudsz’Nem mérjük meg, hogy hány ember válaszol egy hirdetőtáblára, de az online hirdetési varázslók mindezen adatok kéznél vannak. Az A / B teszt # 508 azt mutatja, hogy a rózsaszínű 4756 árnyalat 0,67% -kal nagyobb átkattintással jár, mint a 7350 lila árnyalat.… tegyen mindent rózsaszínűvé stb.

Még ha a hirdetések iránti elkötelezettség is folyamatosan csökken, a fennmaradó hirdetések mikroszkopikus pontossággal javíthatják hatékonyságukat. Ott’csak egy apró elem hiányzik e dicsőséges új világból: az emberiség.

Rituális imádat

A számok összeroppantása elengedhetetlen a modern reklámhoz, ám nem hagyja figyelmen kívül, a saját bukásának építésze lesz. A kipróbált technikák és a kreatív intuíció közötti feszültség nem hirtelen jelent meg az internet megjelenésével. Vannak leckék, amelyeket meg kell tanulni a korábbi időkből.

Bill Bernbach a reklám vezető szereplője volt’s ‘kreatív forradalom’ az 1950-es években és ‘60 éves. Gondolj Don Draper-re kevesebb poggyászdal (a Mad Men nagyrészt Bernbach ihlette’munkája). 1947-ben lemondása elõtt a New York-i Gray-ben nevezte el, hivatkozva a siker merevségére. Lemondási levelében érdekes apróságok vannak. Az egészet érdemes elolvasni, de ez a rész kiemelkedik a jelenlegi éghajlaton:

én’aggódtam, hogy mi’bele fog esni a méltóság csapdájába, hogy mi’az anyag helyett imádni fogjuk a technikát, hogy mi’követni fogja a történetet, ahelyett, hogy azt mondanánk, hogy mi’a felszínességek elsüllyednek, ahelyett, hogy szilárd alapok felrobbantanák őket. én’attól tartok, hogy a kreatív artériák megszilárdulása megkezdődjön.

Ennek egyértelmű visszhangjai vannak a modern reklámban, az online ökoszisztéma méltóságában. Mint például a szabályok és a számok használata a hirdetési stratégia diktálásához “Isten helyett egy szertartás imádása.” Növekedett a számok és az elfogadott konvenciók’nem hozhat fel a kapcsolatot a transzcendensnel.

Bogár - Gondolj kicsireGondolj kicsire, a huszadik század egyik legelismertebb hirdetési kampányára. Vegye figyelembe a kellemetlen hajtás teljes hiányát

Most tetszik az önmeghatározott kreatív típusok igazlelkű beszédje, mint a következő srácnak – ez’amire törekszem – de a valóság valahol a szélsőségek között helyezkedik el. A sok rosszindulatú Grey még mindig 70 évvel később erős lesz. Maga Bernbach elismerte ott’s egyensúlyt kell elérni:

A magas szintű műszaki ismeretek jobbá teszik a jó embert. A veszély azonban a technikai készséggel való aggodalom vagy a műszaki képesség téves összevetése a kreatív képességgel.

Cserélje ki ‘műszaki’ mert ‘technikai’ és többé-kevésbé megvan az egyensúly. Bernbach nem volt vak a módszer értékét illetően. Azt’Sokkal könnyebb optimalizálni valamit’s már kreatív értékű.

Készítsen újra remek hirdetéseket

Az online reklámnak saját forradalmára, reneszánszára van szüksége, és mindenkire ki kell terjednie – a hirdetőktől a weboldalakig. A hirdetéseknek a tűrhetőnél magasabb célokra kell irányulniuk; javítaniuk kell a böngészési élményt.

Az összes sikeres hirdetésnek az elmúlt 20 évben nem volt a mobiltelefon-piacra pumpált pénze’Rendkívül jól ülnek azzal a ténnyel, hogy az online böngészők 70% -a nem szereti a mobilhirdetéseket. Ahogy a technikusok kiszorítják az elemzés minden utolsó cseppjét, ez a szám’csak emelkedik.

Ugyanakkor ugyanabban a tanulmányban résztvevők 68% -a mondta, hogy jó lenne a hirdetésekkel, ha nem’t bosszantó. A bosszantás nyilvánvalóan egy homályos kifejezés, de azt bizonyítja, hogy a böngészők nem működnek’t a teljes hirdetés ellen. Amint a HubSpot összefoglalja, “a hirdetéseknek úgy kell kinézniük, mintha valami gondolat mögött állt.”

Hogyan néznek ki a mögöttük gondolkodó hirdetések? Röviden a diverzifikáció és az innováció. A reneszánsz a művészet, az irodalom, a tudomány, az építészet, a matematika és egyebek házassága volt – a hirdetéseknek tükrözniük kell ezt a proteán megközelítést. A módszerek között szerepelhet:

  • Reklámfilmek… A tartalom és a reklám közötti vonalak elmosása nehézkes lehet, de ha helyesen végezzük, javíthatjuk mindkettő minőségét. Jó, ha átlátható, és te is’elkapnak, ha te’újra nem.
  • Natív reklám… Ezzel természetesen már visszaélnek, de ha a hirdetések megfelelnek a weboldalak hangszínének és tartalmának’ha újra megjelennek, inkább eszközként válik, nem pedig tolerálhatóként. A jó natív hirdetés jó szerkesztői tartalom is.
  • mérséklet… A hagyományos online hirdetések túlterheltek, és mint ilyenek, túlságosan is túlreagáltak. A pop-up és a reklámcsíkok szélsőségeinek visszahúzása megkapja a sajátos jellegű jutalmát azáltal, hogy az emberek nem vonzzák aktívan a hirdetést.

William Bernbach mondta, “A reklám alapvetően meggyőzés, és a meggyőzés nem tudomány, hanem művészet.” Az igazság valahol a kettő között van. A reneszánsz hirdetésének pontos formája nem valósul meg’t, hogy mondjam – ez’s hogy a művészek felfedezzék, a technikusok pedig optimalizálják.

A modern elemzés technológiai erejével párhuzamosan a megújult kreatív energiák újból megjelenhetnek a hirdetésekben, ám ki kell küzdeniük a saját konvencióikkal. Azt’A legidősebb online hirdetések saját kreatív forradalommal bírtak, nemcsak saját, hanem az internet kedvéért is’s is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me