Hogyan csökkenti az internet a művészi akadályokat?

az internet áttörve a művészi akadályokat


A technológiát gyakran a kreativitás, a képzelet és az emberiség fenyegetésének tekintik, ha a filmeket el akarják hinni! De ahogy a technológia megváltozik, változtassa meg a mindennapi életünkben alkalmazott, gondolkodó és beszélgető módon is. Folyamatban van a csata között az, hogy az internet elme-szándékos veszély vagy csodálatos eszköz. Tehát az internet valóban az a hely, ahol a kreativitás és a képzelet meghal? Mi lenne, ha a technológia növeli a kreativitásunkat, hozzájárul a képzeletünk ösztönzéséhez és alkalmazásához, felszabadítja a fejünket ahelyett, hogy elpusztítaná őket?

Elit eredet

A technológia és a kreativitás az évek során mind nőtt, mind fejlődött, amíg elérték azt a pontot, ahol szinte elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz. Visszatekintve azonban, és rá’Könnyen belátható, hogy miért helyezkedtek el a skála másik végén. Az első teljesen működőképes számítógépet ENIAC néven hívták: Elektromos Numerikus Integrátor és Számológép. Amint azt fülbemászó nevéből meg lehet mondani, fő célja numerikus problémák megoldása volt, és csak azok dolgozhattak, akik pontosan tudták, mit csinálnak.

Az ENIAC 1946 és 1955 között volt használatban, és a számítógépek az 1970-es évek végéig és az 1980-as évek elejéig az elmúlt években elit és elérhetetlen fogalom maradtak az átlagember számára. Ekkor jelent meg az első számítógép és Steve Job’s Az Apple otthoni számítógépei felbukkantak a piacon. Don’Ne aggódj, ez nem’t történelem leckék álruhában – itt kulcsa a megnövekedett hozzáférhetőség, amelyet ezek az új modellek és innovációk hoztak. Mivel ezek a számítógépek a hétköznapi emberek számára elérhetőek voltak, az akadályokat lebontották. A technológia nem csak a magasan képzett zsenik számára volt elérhető, hanem bárki számára, aki megengedte magának a legújabb modellt.

Az akadálymentesség hasonló fejlődése figyelhető meg a kreatív és művészeti iparban. Például a könyvkiadás drága és bonyolult folyamat volt, egészen a Gutenberg Press 1440 körül kialakításáig. Ez a technológiai fejlődés lehetővé tette a könyvek előállítását és közzétételét, könnyebbé és gyorsabbá tette a könyveket, megfizethetőbbé téve magukat, és ez pedig sok népszerűbb. Ugorjon előre egy tisztességes néhány évszázadon keresztül, és ma már egyetlen cent elköltése nélkül is írhat, közzétehet és hirdethet saját regényét – vagy akár el is hagyhatja a kanapé kényelmét..

Így a technológia nyitottabbá vált a több felhasználó számára, és ez a folyamat széles lehetőségeket nyitott meg az egyének számára, hogy abbahagyják a tradicionális módszerekre hagyatkozást, és maguk kezdjenek létrehozni. A hirdetések felhívtak, és a technológia válaszolt.

Új korszak

Az Apple – a világ egyik legismertebb és legértékesebb tech márkája – ettől a nehézkes kezdetektől távol hallgatta ezt a felhívást, és most erőteljesen összpontosít a kreativitásra, a karcsú tervezésre, a képzeletre és a művészekre, mint hirdetési kampányainak központi elemére. Az “A Mac mögött” a hirdetések bemutatják az Apple felhasználásával és azokra támaszkodó hirdetéseket’technológiája, a zenészektől a fotósokig a tervezőkig.

apple imac termékpéldaalma’A színesre, a kreativitásra és a művészetre összpontosítva jelennek meg hirdetési kampányaikban és termékkijelzőikben, például kulcsszavakkal “ötletek”, “teremt”, és “képzelet” általában használják.

Az egyik ilyen kreativitás a jogilag vak fényképész, Bruce Hall, akinek a Mac-jén látható, hogy láthassa a részleteket mind képeiben, mind a külvilágban. Ez egy kiváló példa arra, hogy a technológia miként javította – vagy pontosabban tette lehetővé – a kreativitást, és olyan lehetőségeket nyitott meg, amelyek egyébként nem léteznének.

A szlogen “Készíts valami csodálatosat” ezek a hirdetések kísérik messze az ENIAC matematikai és tudományos gyökerétől, és megmutatják az emberek iránti vonzerő fontosságát’A kreativitás, amikor a 21. században értékesítik a technológiát.

A kreativitás összekapcsolása

Mi van azokkal, akik képesek?’nem engedheti meg magának a legújabb Apple szoftvert? Csak akkor lehet sikeres a művészetben, ha a legújabb technológiával vagy csúcskategóriás termékekkel rendelkezik? Nem lenne’nem lehet demokratizálódni, inkább csak egy új elitcsoport létrehozása; azok a művészek, akik megengedhetik maguknak, hogy megvásárolják a legújabb frissítést.

Szerencsére az internet ingyenes, és mindaddig, amíg van kapcsolat, te és művészetetek millióinak összeköttetésével lehet szerte a világon. Az ingyenes weboldalkészítőkkel, a közösségi médiával és még az Etsy-hez hasonló platformokkal is mindenki és mindenki könnyebben létrehozhatja, megoszthatja és eladhatja művészetét..

Az internet széles körű elérhetősége lebontotta a tradicionális akadályokat, amelyek a kreativitás ellenőrzésére és mérésére szolgáltak – például a zenészeknek lemezkiadókra, íróknak kiadókra és művészekre volt szükségük a galériákban. De nem több! Most már csak egy online kapcsolatra van szükségük, és egyetlen gombnyomással is önreklámozhatnak.

Ezekkel a művészi akadályokkal, amelyek a technológiai és a kreatív szabadság oldalán esnek, ez megtörténik’A művészet előállításának, népszerűsítésének és a közönség általi fogadásának módjának megváltoztatása. Egyszer régen, nem is olyan régen, a művészi szolgáltatások, mint például a profi tervezés, az ácsmunkák és még a színészet is, nagymértékben függtek a szájról szájról a siker és az új munkahelyek megszerzése terén..

Természetesen a régi “azt’Nem az, amit tudsz, az’s akit ismersz” A kifejezés ma is releváns (de még ez a módszer radikálisan kibővült az olyan oldalakkal, mint például a LinkedIn). Most a művészek és a tervezők rendelkezhetnek saját webhellyel az üzleti életük irányításához, ahelyett, hogy munkájukról jó áttekintést várnának az új munkahelyek terjesztése és létrehozása érdekében..

A rendelkezésre álló ingyenes weboldalkészítőkkel az online jelenlét már nem korlátozódik azokra, akik bíznak a kódolásban, vagy olyan mély zsebekkel vannak ellátva, hogy privát web-tervezőt béreljenek. Tehetséges művészetek egyszerűen felébredhet reggel, és a nap végére teljesen működőképes weboldalt hozhatnak létre. Valójában ebédidőben meg lehetne tenni, tehát a délutánt a következő online remekmű készítésére lehet fordítani:.

Tehát, amint a technológia egyre felhasználóbarátabbá válik, megnyílik az internet elérhetősége, hogy a kreatívok sokkal szélesebb közönség számára hozzáférhetővé váljanak. Most egy Brooklyn-i fotós megoszthatja ötleteit Indiában lévő fotósgal, pénzügyi vagy földrajzi korlátozások nélkül.

Elérés a (Közösségi Média) Csillagok számára

Ezt az összekapcsolhatóságot leginkább a tevékenység és a kommunikáció médiumában lehet megmutatni, amely a közösségi média. A közösségi média nem csupán a barátokkal való csevegés módja, hanem olyan platformmá fejlődött, amely zenei kiadásokat, fotógalériákat, művészeket megosztó művészeket, online értékesítést, reklámozást és másokat lát meg..

Az írók 140 karakterből álló regényeket tweettelnek, az ellentmondásos tűpontok társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, és a hétköznapi emberek a közösségi médiában folytatott hatalmas követéseikkel különböző márkák hirdetésére használják.

Egyes esetekben a személy önmagává válik “márka”, a társadalmi platformok bevételszerzése reklámozás útján. De a közösségi média nem’nem csak az Instagram kardashians támogatásáról – mások új módszereket találnak a régi művészet felújításához és a digitális élet tradicionális formákba történő behurcolásához.

A New York-i Közkönyvtár új módszert dolgozott ki a mesemondáshoz, digitális módszerekkel, független kreatív társasággal, az anya New York-nal együttműködve. Ők létrehozták “Insta regények” ahol egy klasszikus regény digitálisan megjelenik egy Instagram történetben.

NYPL Instagram Novel Alice CsodaországbanNew York Public Library’Az Instagram oldal új lehetőségeket kínál a kedvenc klasszikus regényeinek olvasására a közösségi média történetében.

A fejezetek címeit kísérő művészi grafikával, valamint a képernyőn megjelenő mozgó és megjelenő szöveggel ez a digitalizált olvasási módszer interaktív és interaktív “karnyújtásnyira” a kedvenc klasszikus regények megtekintésének módja. A New York-i Közkönyvtár a digitális teret használja annak érdekében, hogy a klasszikus irodalom szélesebb és fiatalabb közönség számára elérhetőbbé váljon.

És ott’Sőt – a hagyományos művészet modernizálása mellett a digitális szféra és az online tér új lehetőségeket kínál a kreativitáshoz. Ennél többet’megváltoztatja a művész és követői közötti kapcsolatot – most közvetlenül beszélgetést indíthat a közönséggel.

Az Instagram sikeres művészével, Dan Lam-nal készített interjúban az Artwork Archive feltárja, hogy miként hajtotta végre áttörését a hírességek megbízásából. Közösségi média’Az összeköttetés olyan kapcsolatokat hoz létre, amelyek nem jöttek volna létre a “való Világ” és lehetővé teszi a csillagok és követők számára, hogy új és elkötelezett módon közelítsék meg a művészeket. Dan Lam-hoz hasonlóan ez is fokozhatja a követést és az expozíciót, és a művészt sikerre vezetheti.

A közösségi média lebontja a művész és a közönség közötti korlátokat, és megváltoztatja a köztük lévő szerepeket is. Azok az emberek, akik követik a művészt az Instagramon, vagy tetszettek a Facebook oldalukon, kritikusokká válnak, akik visszajelzést adnak és megkérdőjelezik a munkát, a vásárlók érdeklődnek darabokat vagy jutalékokat követően, sőt akár marketingszakértők is a tartalom megosztása, kedvelése és retweettelése révén..

Művészet, művészet, bárhol

A változással az ellenállás jön. A regény első megjelenésekor erkölcsileg veszélyesnek nyilvánították, és azt hitték, hogy félrevezet az embereket, ám most az egészséges választási lehetőségnek tekintik az internetes szörfözés helyett. Most attól tartanak, hogy az internet mindenki számára nyitott környezete tönkreteszi a művészet értékét. Ha bárki és mindenki lehet művész, hol’s az igazi tehetség?

Egy ilyen telített piaccal hogyan lehet bárki a többiek fölé emelkedni, hogy sikerrel jusson? Tényleg megélhet ilyen módon? Míg sokan sírtak “Igen!”, mások nem voltak ennyire meggyőződve. Brent Knepper a Patreonnal, a közösségi finanszírozási webhelyen szerzett tapasztalatáról ír, amely olyan kreatívok számára készült, akik pénzt akarnak keresni, miközben kapcsolatba lépnek a követőikkel vagy a mecénásokkal. Azt állítja, hogy néhány vállalat szinte mitikus sikerét nagyra nyugtatja, hogy hamis reményt ad a többség számára, és elősegíti az irreális célokat.

Az izgalom hiányát a tömegbeszerzés művészetében Jonathan Jones, a Guardian művészet írója is kifejezi, aki inkább úgy véli, hogy a digitális erőforrásokat új és más módon használja. Mint mindig, úgy tűnik, hogy az individualitáshoz és a tömegtermeléshez vezet.

Ez mindig is súlyos pont volt – azok, akik menedéket élveznek’A hagyományos utat követve gyakran még kevésbé veszik figyelembe, mint a hagyományosabb társaik. Az önkiadott könyvek továbbra is orrráncokba kerülnek a saját kiadású szerzők sikere ellenére, és a közösségi média sztárjait szimatolják: “mit csinálnak még??” egy gyakran feltett kérdés.

Amint Ros Barber rámutat az önkiadás csökkenéséről szóló cikkre, a hagyományos módszerek használata másokra támaszkodik az ön munkájának érvényesítésére és jóváhagyására. Ez viszont másoknak jelzi, hogy munkádat érdemes olvasni, megtekinteni vagy vásárolni. Noha az önkiadó könyvekről beszél, ez mindenütt érvényes: ha művészeted egy galériában van, valaki úgy döntött’érdemes odatenni; ha filmje a nagy képernyőn vagy a boltban van, valaki szerkesztette és jóváhagyta a helyét ezen a polcon.

Ez az érték elképzelés tükröződik a képzőművész és a filmkészítő Storm Ascher megjegyzésében egy CBS New York-i cikkben:

“Minden bizonnyal azt hiszem, hogy a közösségi média lehetővé tette sok művész számára, hogy jobban hozzáférjen a közönséghez, de azt is gondolom, hogy a művésznek való nevezés küszöbértéke sokkal alacsonyabb lett.…”

Az a szorongás, amely az internet használatával akadályozza meg a művészek akadályát képező ugródeszkát, úgy tűnik, hogy bárki és mindenki valóban művésznek hívhatja magát – és ha nem’Ha sikerül vagy megélhet tőle, akkor legalább megvan. Akár úgy gondolja, hogy ez katasztrófa vagy egy álom valóra vált, ez legalább remélhetőleg eltávolítja azt a megbélyegzést, miszerint olajfestmény mesterének kell lennie, vagy szeretnie kell a galéria látogatását művészet létrehozásához vagy élvezetéhez.

Az internet és azon túl

Könyvek, majd videojátékok, majd a közösségi média – egy bizonyos ponton nagy gyanúval álltak szemben. De csak azért, mert valami népszerű’Ez azt jelenti, hogy olcsó vagy hiányzik az érték – a mai irodalmi klasszikusok közül sokat magukban átkoztak, mint népszerű kukát..

A mennyiség nem mindig feláldozza a minőséget. Természetesen’Sokkal jobb, ha mindenhol van művészet, mindenki számára, mint csak néhány kiválasztott elitre korlátozódva, akik megfizethetik saját stúdiójukat és galériadíjaikat. Az együttműködést, a csatlakoztathatóságot és a kreativitást mind az internet, mind az online jelenléttel járó különféle platformok javítják. Amint azt Holly Williams állítja, bármi, ami lebontja a művészet akadályait, hogy mindenki számára elérhetővé váljon, fontos dolog az.

Legyen’Vaki fotós, aki Apple szoftvert használ a munkájának létrehozásához, vagy egy szociális média szerelmese, aki Instagram-on használja a művészet megosztását, a technológia mindenütt javíthatja a kreatívok munkáját. És bár az internet nem utal arra, hogy bárhová is megy, a művészek ugyanúgy megszerezhetik a digitális energiát, és átvállalhatják az online létrehozáshoz kapcsolódó változásokat..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map