Jonge millennials verlaten Facebook voor Snapchat en Instagram

Young Millenials Facebook Snapchat-minJonge millennials, geboren tussen 1991 en 2001, gaan massaal weg van Facebook.


Hun belangrijkste motivatie, volgens onderzoeksgegevens?

Het’s gevuld met te veel tekst en afgezaagde baby- en kattenfoto’s gepost door hun ouders, grootouders en hun vrienden.

Ugh! Het’is een oud, oh zo retro merk, als iets uit het vroege internet. Dus jaren 90.

Het’s beslist beslist cool vanuit hun oogpunt. Ze’Ik zou liever foto’s van zichzelf en emoji’s delen met hun vrienden op Instagram en Snapchat – helemaal één met hun stam van tieners en vroege twintigers. En zonder toezicht van vader en moeder.

Dit is niet alleen een anekdotische byte van demografische gegevens over generatie Z. Er is empirisch bewijs dat de trendlijnen laat zien.

Een rapport vorige week van de firma e-Marketer gaf aan dat gebruikers in de 12-17-jarige demografie in 2017 met 9,9 procent daalden, of bijna 1,4 miljoen gebruikers. Wat’erger nog, zei e-Marketer, is dat de daling van de millennial-ondersteuning voor de site dit jaar verder zal afnemen, met een nieuwe daling.

Dit is een verlies van 2,2 miljoen millennials voor de dromerige, Elysian-velden van Snapchat en Instagram.

Deep Roots in the Psyche

Marketeers en media-experts hebben veel inzicht in deze tendens en zeggen dat het diepe psychografische wortels heeft in dat leeftijdscohort.

Er zijn ook een aantal voorgestelde oplossingen voor merken die deze ongrijpbare groep willen bereiken – inclusief advertenties en andere sociale media-inhoud van merken met alleen memes of emoji’s en afbeeldingen, zonder enige woorden.

“Het antwoord op de vraag waarom millennials Facebook voor Snapchat en Instagram laten vallen, kan in drie woorden worden samengevat: narcisme en onmiddellijke bevrediging,” merkt Carole Lieberman M.D. op, een arts die bekend staat als Amerika’s media psychiater en een auteur van vele medische werken die inzicht geven in Amerika’s psyche. “Hoewel je foto’s en video’s op FB kunt plaatsen, zijn Snapchat en Instagram geschikter voor picturale uitdrukkingen zonder dat er woorden nodig zijn.”

Deze eigenaardige communicatiestijl is geworteld in de ervaringen uit de kindertijd van deze opkomende volwassenen.

“De ernst van narcisme bij millennials varieert – sommige hebben narcisme in de tuin en sommige zouden baat hebben bij psychotherapie,” zegt dokter Lieberman. “Het plaatsen van foto’s van zichzelf op Snapchat en Instagram is als de Griekse god Narcissus die naar zijn afbeelding in het water staart. En net als Narcissus kunnen ze ook in het water terechtkomen als ze te gefascineerd raken door hun imago.”

Dit maakt het in sommige opzichten moeilijker om deze potentiële consumenten als marketeer te bereiken.

“Narcisme is een psychologische verdediging tegen onzekerheid en een slecht zelfbeeld,” zegt dokter Lieberman. “Het probleem met millennials is dat hun ouders dat niet doen’Geef ze geen echte weerspiegeling van zichzelf. Hun ouders zijn ofwel te zelfingenomen, of negeren ze, of verwennen ze, waardoor ze een gevoel van recht krijgen dat ze altijd proberen te vervullen.”

Meer privacy alstublieft

Een expert op het gebied van sociale media van een reclamebureau in Baltimore, MD, zegt dat Facebook te divers is voor millennials, wat betreft meningen en standpunten die beschikbaar zijn, en dat deze groep jongeren hun privacy wil behouden en anderen wil uitsluiten.

“Mijn volgers op Snapchat en Instagram zijn mogelijk meer gesloten. Terwijl Facebook interactie met een veel grotere groep vrienden en familie betekent, één’s Snapchat-account is mogelijk beperkt tot ‘alleen vrienden,’ het creëren van een sterker gevoel van privacy,” zegt Ryan Goff, die de sociale-mediapraktijk bij MGH leidt – een full-service reclame- en marketingbureau, en bekend staat als een van de toonaangevende experts op het gebied van sociale media in de Mid-Atlantische regio van de VS.

“Daar’is ook de alomtegenwoordige wens van deze tieners en vroege twintigers – en we zijn dit al vele generaties tegengekomen – om als cool te worden beschouwd.

“Met al die oude mensen op Facebook, en ze stellen altijd vragen – “Waar ga je studeren? Hoe gaat het met je ouders? Waarom toevluchtsoord’heb je niet gebeld? – het’Het is veel cooler om bij de stam van andere tieners te zijn.”

De “merkbeleving” van jonge millennials is dat het merk Facebook oud is. Een geezer. Voorbij zijn hoogtepunt. Moet als een oude merrie met een gammahoef in de wei worden gezet.

“Facebook is oud!” zegt Goff. “Het’is moeilijk te geloven, maar het sociale netwerk is dit jaar 14 geworden. Terwijl jonge millennials nadenken over waar ze hun digitale tijd in kunnen investeren, is het’Het is moeilijk om de oudste jongen in de buurt te pleiten.”

Minder kritisch, er kan hier nog een andere factor spelen, een factor die de afgelopen generaties aanwezig is geweest – het omarmen van nieuwe technologie.

Eerdere generaties hebben radio, dan tv, dan kabel en satelliet en dan internet omarmd. Hoewel Snapchat en Instagram niet echt uiteenlopende technologieën zijn, los van het internet, zijn ze dat wel’zijn verschillend genoeg voor de jonge millennials om zich uniek te voelen bij het gebruik van deze communicatiemiddelen.

Gebruik sociale media Millenials Facebook Instagram Snapchat-minMillenials omarmen nieuwere platforms zoals Snapchat en Instagram ten koste van Facebook

“Jongere generaties gaan altijd over op nieuwere media – het’s de weg van media-evolutie. In de afgelopen decennia gingen mensen van in de twintig voorop van netwerk-tv naar kabel en doen ze nu hetzelfde van kabel naar streaming,” zegt Paul Levinson, professor in mediastudies en popcultuurexpert aan de Fordham University in New York City. Het’Het is dan ook geen verrassing dat hetzelfde gebeurt op sociale media, met [jonge] millennials die van FB naar Snapchat en Instagram gaan.”

Jonge millennials zelf zijn het eens met het uitgangspunt van eMarketer dat ze willen afstappen van een “niet cool” service dat is waar “oude mensen hangen online rond,” zoals een bron zei.

“Wanneer je stil gaat op Facebook, smeekt het je om terug te keren door eindeloze e-mails te sturen en pushmeldingen te sturen over wat anderen posten tijdens je afwezigheid. Ga stil op Snapchat of Instagram, en jij’we gaan hele gesprekken van je binnenste cirkel – of de mensen die je wenst in je binnenste cirkel – missen die binnen 24 uur verdwijnen,” zegt Meaghan Downs, een strateeg voor sociale media bij het bedrijf, Phelps, in een interview.

Of zoals dokter Lieberman zegt, deze jonge millennials zoals Snapchat- en Instagram-afbeeldingen die snel voorbij flitsen als ze hunkeren “onmiddellijke voldoening.”

Door de lange houdbaarheid van Facebook-foto’s lijkt de inhoud fris voor jonge millennials, met andere woorden, terwijl het nu je het ziet, nu je niet’t, aspect van Snapchat- en Instagram-afbeeldingen, spreekt deze jongeren aan. Een andere bron, de 18-jarige ondernemer Vandita Pendse, de 18-jarige softwareontwikkelaar en mede-oprichter van Genies Inc., zegt dat Snapchat en Instagram de sfeer van haar generatie hebben vastgelegd op een manier die Facebook gewoon niet kan.

“Snapchat en Instagram zijn essentieel bij het vormgeven van de voorkeuren van GenZ,” zegt Pendse in een interview.

“Een van de meest aansprekende functies van Instagram en Snapchat is hun ‘efficiëntie.’ Wat ik hiermee bedoel is dat beide platforms een enorme hoeveelheid informatie leveren in milliseconden – of dat nu is’is een Instagram van je vrienden tijdens een avondje uit of een Snapchat van je vriend na een midterm, je ziet met wie ze waren, waar ze waren en wat er gebeurde door naar een enkele foto te kijken.”

“En, zoals hierboven vermeld, het feit dat deze afbeeldingen verschijnen en vervolgens verdwijnen, is aantrekkelijk, terwijl Facebook’s inhoud blijft maar doorgaan in de geest van jonge millennials,” Zei Pendse.

Ze gaf ook aan dat bedrijven die zich richten op afbeeldingen te zijn “uiterst succesvol” met haar generatie omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid informatie tegelijk kunnen communiceren.

Pendse werkt aan technologie voor jonge millennials die dat naar een hoger niveau tilt – een technologie genaamd “Genieën,” die direct emoji’s en memes produceren die het nieuws van de dag samenvatten met één grafische afbeelding. Kledingmerken en muzikanten die gebruiken “stickers” om zichzelf op de markt te brengen, inspireerde het idee voor de technologie, voegt Pendse toe.

Aanpassen of anders

Gaan we een tijdperk van beeldmarketing binnen, vergelijkbaar met de middeleeuwen, waar kooplieden borden plaatsten met een afbeelding van een hoefijzer om te vertellen dat ze een smid waren, of met een kandelaar om te laten zien dat ze een zilversmid waren?

Kan zijn. Misschien niet.

Hoe dan ook, de technologie en contentvoorkeuren van Generation X en Baby Boomers zullen de komende jaren minder belangrijk worden voor marketeers, aangezien de millennials marktkracht winnen door koopkracht, suggereren de gegevens.

Uiteindelijk kan dat ertoe leiden dat sociale media minder afhankelijk worden van woorden of gesprekken met consumenten om producten en markten te verplaatsen.

Snapchat’s verwachte groei is verbazingwekkend – eMarketer schat dat het zijn Amerikaanse publiek in 2018 met 9 procent zal laten groeien. Dat zou het bedrijf tegen het einde van het jaar ongeveer 86,5 miljoen gebruikers opleveren. De groei voor Instagram zal naar verwachting gelijke tred houden met dat percentage, terwijl Facebook’De aantrekkingskracht van de jonge millennials blijft afnemen.

De sociale media-industrie zal zich daarvoor moeten aanpassen aan de nieuwe demografische realiteit van Generation Z.’s te laat.

“Naarmate de tijd verstrijkt en industrieën zich aanpassen aan nieuwe generaties, zullen de voorkeuren van GenX en Baby Boomer steeds minder belangrijk worden voor marketeers,” Suggereert Pendse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me