Kos Menutup Internet

kos mematikan internet


Ketergantungan di internet untuk fungsi harian telah menjadi fenomena di seluruh dunia.

Ketergantungan kita pada Internet of Things hanya akan meningkat dengan letusan pembantu rumah digital baru-baru ini dan konsep rumah pintar tidak lagi hanya sekadar khayalan.

Ramai orang, baik secara peribadi dan profesional akan hilang tanpa internet.

Perniagaan, baik kecil dan besar’dapat meneruskan aktiviti seharian sekiranya internet terputus.

Kerajaan, walaupun, akan berhenti tanpa kekuatan internet untuk memastikan mereka terus berjalan.

Pemadaman internet adalah pemadaman moden, kecuali ada yang tidak dapat dilakukan oleh individu bukan teknikal. Tidak ada setara digital dengan menyalakan lilin untuk membolehkan anda berfungsi melalui pemadaman elektrik.

Terdapat jurang yang mendalam antara kemampuan kita untuk menggunakan internet dan pemahaman kita tentang bagaimana ia sebenarnya berfungsi. Kita tidak akan berdaya menghadapi bencana.

Bayangkan kekecewaan, kemarahan dan akhirnya kerugian kewangan yang ditanggung sekiranya berlaku pemotongan kuasa internet di seluruh dunia.

Pemadaman internet, kehilangan hubungan yang lengkap dan benar-benar akan membuat individu itu kecewa kerana kehilangan hubungan dengan rakan dan tidak dapat mentertawakan Trump’kesalahan terkini di Twitter.

Setiap jam, lebih dari 230 ribu pertanyaan carian dibuat di Google. Ini bermakna bahawa tanpa internet hanya satu jam, 230 ribu soalan akan dijawab.

Dan bagaimana jika internet rosak selama sehari? Itu’lebih daripada 5.5 bilion soalan yang akan tetap menjadi misteri bagi minda ingin tahu yang menanyakannya.

Daripada pertanyaan carian tersebut, banyak yang bersifat komersial. Ini bererti bahawa tanpa internet, perniagaan dan perniagaan e-commerce khususnya, akan paling menderita.

Industri e-commerce di seluruh dunia akan kehilangan berjuta-juta sekiranya internet terputus walaupun hanya satu jam.

Apakah risiko gangguan internet?

Ini adalah fakta yang diketahui bahawa di banyak negara di seluruh dunia, pemerintah memiliki Internet Kill Switch. Ini memberi mereka kekuatan untuk mematikan internet sekiranya mereka sesuai.

Amerika Syarikat dikatakan mempunyai program yang membolehkan pemerintah memotong internet pada waktu darurat nasional sekiranya ini diperlukan.

Terdapat beberapa spekulasi mengenai apakah ini ‘Bunuh Suis’ sebenarnya ada, tetapi jika ada, Internet AS secara harfiah berada di tangan Presiden Trump – yang bermaksud apa sahaja boleh berlaku!

Di United Kingdom, Setiausaha Kebudayaan, Media dan Sukan mempunyai kuasa untuk menghentikan perkhidmatan internet sekiranya berlaku pelanggaran keselamatan siber yang serius.

Dan China’Internet yang terkenal tidak stabil dikawal dan disensor oleh pemerintah mereka, yang bermaksud gangguan tempatan yang kerap tidak biasa di negara ini.

Walau bagaimanapun, ia’bukan hanya pemerintah yang boleh menyebabkan gangguan internet untuk sebuah negara’s perlindungan. Kehilangan hubungan juga boleh berpunca daripada cara jahat.

Salah satu ancaman terbaru kepada internet adalah pemotongan kabel. Penghantaran maklumat melalui kabel gentian optik adalah yang menjadikan internet tetap hidup – sebenarnya, 99% daripada semua data internet dihantar melalui mereka.

Sebilangan besar kabel ini berada di bawah laut dan disabotaj oleh mata kail laut dalam, seperti yang disangka oleh pakar ketenteraan, internet akan mengalami akibat bencana.

Tetapi apa sebenarnya akibatnya? Dan berapa banyak dunia’ekonomi menderita tanpa internet?

Kesan Kewangan daripada Pemadaman Internet

Kami melihat data yang tersedia secara terbuka dari eMarketer mengenai penjualan e-commerce tahunan yang dibuat oleh 22 negara di seluruh dunia yang mempunyai kehadiran e-commerce yang besar.

Membahagi pendapatan e-niaga tahunan dengan jumlah jam dalam setahun memberi kami beberapa statistik yang mengejutkan:

10 Kalah Teratas

RankNegara Kehilangan per Jam (Jutaan)# 1China# 2US# 3UK# 4Jepun# 5Jerman# 6India# 7Perancis# 8 Korea Selatan# 9Canada# 10Rusia
$ 179.04
$ 55.02
$ 15.10
$ 13.98
$ 9.43
$ 6.31
$ 6.08
$ 5.77
$ 4.54
$ 3.47

Sekiranya dunia mengalami gangguan internet, China akan menjadi yang paling rugi sejauh ini. Untuk setiap jam tanpa internet, negara’ekonomi akan kehilangan $ 179 juta.

China’kerugian lebih daripada tiga kali ganda dari AS, yang paling rugi kedua, yang akan melihat $ 55 juta keluar dari ekonomi mereka setiap jam dengan kejatuhan dunia maya.

Sebenarnya, China’Kerugian hampir dua kali ganda daripada negara-negara lain dalam kumpulan 5 teratas!

Untuk memecahkannya lebih jauh lagi, jika internet terputus walaupun satu minit, China akan kehilangan hanya di bawah $ 3 juta ($ 2,98 juta) dan AS hanya di bawah $ 1 juta (916,933).

Ini bermaksud bahawa dalam satu minit, China’kerugian bencana melampaui apa yang akan hilang oleh kebanyakan negara di luar 10 teratas dalam satu jam!

Untuk mengetahui lebih mendalam mengenai kesan kewangan dari kecelakaan siber, kami merujuk setiap negara’kerugian setiap jam dengan KDNK tahunan mereka. Walaupun angka itu kecil dari segi% KDNK yang hilang dari satu jam tanpa internet, penyelidikan ini menghasilkan kedudukan yang menarik.

Jadi siapa yang kehilangan KDNK terbanyak tanpa internet?

Peringkat Negeri# 1# 2# 3# 4# 5# 6# 7# 8# 9# 10
China
UK
Denmark
Korea Selatan
Finland
Norway
Jepun
Kanada
KAMI
Jerman

Finland dan Denmark, yang masing-masing mendapat kedudukan 1 dan 2 untuk negara-negara yang akan kehilangan paling sedikit sekiranya berlaku gangguan internet sebenarnya akan kehilangan peratusan KDNK mereka yang lebih besar daripada kebanyakan negara lain dalam senarai.

Denmark menduduki tempat sebagai yang ketiga paling rugi dari segi peratusan KDNK yang hilang dengan Finland berada di tangga kelima.

Ekonomi Slavia lebih bergantung pada e-dagang daripada negara-negara Amerika Latin, dengan Mexico dan Brazil akan kehilangan sebahagian kecil daripada KDNK mereka tanpa internet.

Mereka menduduki tempat ke-3 dan ke-4 masing-masing dari segi negara yang kehilangan% KDNK terkecil. Ini walaupun kedudukan Brazil berada di luar 10 teratas kerugian terbesar (11th).

Anehnya, walaupun merupakan kerugian kedua terbesar dalam hal monetari tulen, AS menduduki tempat ke-9 dari segi kerugian KDNK. Walaupun perbelanjaan e-dagang mereka adalah yang kedua terbesar di dunia, ekonomi mereka tidak’Kami bergantung pada penjualan dalam talian seperti yang lain untuk memperoleh keuntungan besar.

Lihat set data lengkap kami untuk melihat kedudukan negara anda!

Metodologi

Untuk mengetahui jumlah kerugian masing-masing dari 22 negara ini jika internet ditutup selama satu jam, kami hanya memperoleh pendapatan tahunan penjualan e-dagang mereka dan membahagikannya dengan jumlah jam dalam setahun.

Untuk mengetahui% KDNK setiap negara akan hilang kerana satu jam tanpa internet, kami merujuk hasil kajian kami dengan setiap negara’KDNK tahunan dan kemudian menentukannya.

Hasil Penyelidikan Ini Bermanfaat?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map