Menempatkan Semua Telur Anda dalam Satu Bakul Media Sosial

Telur dalam Satu Bakul Media SosialImej: Francesco Moorthy


Media sosial lebih daripada sekadar fakta kehidupan masa kini; telah menjadi pusat bagaimana dunia berfungsi. Lebih daripada 3 bilion orang menggunakan media sosial setiap bulan. Ia tidak’lama dahulu anda perlu memulakan perang dunia untuk mendapatkan perhatian banyak orang. Yang anda perlukan hanyalah sambungan internet.

Saya’telah dimaklumkan dengan tepat kepada kami’semula haiwan sosial, jadi’Adalah wajar bagi kita untuk menyelami ruang komunikasi baru ini. Facebook kini mempunyai lebih dari dua bilion pengguna aktif, Instagram memiliki satu bilion, Twitter 330 juta. Apabila mereka’tidak digunakan untuk mengatur revolusi, mereka’sering digunakan sebagai ruang di mana perniagaan dan jenama dapat menjangkau khalayak mereka.

Perniagaan memang betul untuk menyelami dunia ini, tetapi mereka harus berhati-hati untuk terlalu fokus pada satu saluran. Media sosial adalah dunia yang berubah-ubah. Raja-raja hari ini dilupakan esok, dan di sana’hanya banyak yang dapat kita kawal. Perjuangan untuk pendedahan dalam talian paling baik diperjuangkan di pelbagai bidang, dengan bantuan strategi media sosial yang holistik.

Pada Rahmat Keadaan

Tangkapan media sosial adalah’merupakan peluang bersejarah untuk berkomunikasi, tetapi anda boleh kehilangan suara anda pada bila-bila masa. Dari YouTube hingga Pinterest, kita semua, pada akhirnya, adalah tetamu orang lain’platform s. Yang diperlukan hanyalah kemas kini algoritma untuk merosakkan laman web anda’prestasi.

Ingat FarmVille? Permainan yang disokong Zynga berada di puncak dunia pada tahun 2010 dengan lebih daripada 80 juta pengguna aktif sebulan… di Facebook. Ketika Facebook beralih keutamaannya dan mengehadkan Zynga’akses ke kerja dalamannya, FarmVille merosot – dan Zynga’harga saham dengannya. saya boleh’katakan saya secara peribadi kehilangan banyak tidur kerana kematian FarmVille, tetapi 520 pekerja Zynga yang diberhentikan pada tahun 2013 mungkin tidak.

Atau pertimbangkan tahun lalu’s YouTube ‘Adpocalypse’, di mana pedoman iklan yang diperbaharui menyebabkan saluran yang semakin meningkat daripada penurunan pendapatan melebihi 50%. Kejatuhan berterusan setahun kemudian, dengan banyak saluran teratas memindahkan pangkalan komuniti mereka ke laman web seperti Patreon untuk terus bertahan.

Atau pertimbangkan Facebook’Baru-baru ini, menjauhkan diri dari berita kepada rakan dan keluarga telah memukul penerbit dengan teruk, dengan beberapa melaporkan penurunan trafik 50%. Facebook memberi masa seminggu’perhatikan perubahan ini. Tidak banyak masa untuk strategi berpusing.

Ini adalah contoh peringkat teratas, tetapi pelajarannya dapat diterapkan hingga ke bawah. Dengan begitu bergantung pada media sosial membuat orang maju, dengan setiap perubahan algoritma mendorong pusingan baru. Laman web media sosial dan perkongsian kandungan sangat luar biasa, tetapi ketergantungan yang berlebihan dapat membuat anda berada dalam dunia kesulitan.

Bawa saya pulang

Saluran media sosial sering berfungsi paling baik di orbit laman web, peluang untuk mengalihkan minat ke kawasan anda. Hantar pengguna kembali ke laman web anda. Perbezaan antara mengikuti akaun dan mengikuti laman web sangat besar.

Laman web adalah satu-satunya landasan di internet yang benar-benar milik kita. Di mana sahaja kita akhirnya berada di atas budi bicara orang lain. Saluran media sosial membataskan anda pada peraturan mereka, sedangkan laman web boleh menjadi apa sahaja yang anda inginkan. Maka tanggungjawab anda adalah untuk membuat laman web yang perlu diberi perhatian, yang merupakan permainan bola lain, tetapi sekurang-kurangnya anda ada’menetapkan semula peraturan.

Kepelbagaian adalah Kunci

Tidak beroperasi di pelbagai saluran media sosial’mesti ada tugas. Ia boleh menjadi peluang. Mengapa mengehadkan satu bahasa apabila anda boleh bertutur dalam lima bahasa? Setiap rangkaian mempunyai kehalusan tersendiri, budaya sendiri untuk disumbangkan.

Saluran yang berbeza adalah peluang untuk berkongsi pelbagai aspek jenama. Rangkaian yang berbeza memberi pelbagai jenis kandungan. Apabila anda mula menguraikan apa yang dikhususkan oleh pelbagai perkhidmatan, nampaknya tidak masuk akal untuk tidak mempelbagaikan kehadiran dalam talian anda:

 • Visual (Instagram, Pinterest)
 • Pengarang (LinkedIn, Medium, Papan Balik)
 • Berinformasi (Facebook)
 • Berita (Twitter)

Anda tidak’t perlu melakukan perkara yang sama pada setiap akaun media sosial. Mainkan kekuatan mereka. Instagram adalah media visual, jadi gunakannya untuk berkongsi elemen visual perkara yang anda lakukan. Platform seperti LinkedIn dan Medium bertindak balas terhadap salinan pintar, jadi gunakannya untuk berkongsi catatan blog anda. Pengguna Instagram cenderung tidak peduli dengan karangan anda, dan pembaca Flipboard tidak akan berminat dengan bagaimana pejabat anda kelihatan dalam cahaya yang hangat. Selaras dengan bahasa platform.

Ini tidak’tentu berlaku untuk semua orang. Individu boleh dan harus melakukan apa sahaja yang mereka mahu, perniagaan dan jenama akan berjaya untuk melihat langkah mereka. Melaburkan segalanya untuk kejayaan satu gerai dapat menuai hasilnya, tetapi risikonya jauh lebih tinggi. Sampaikan apa yang anda lakukan dalam bidang yang berbeza kepada khalayak yang berbeza dan kejayaan jangka panjang menjadi lebih realistik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map