Младите милениали изхвърлят Facebook за Snapchat и Instagram

Млади Милениали Фейсбук Snapchat-минМладите милениали, родени между 1991 и 2001 г., масово се отдалечават от Facebook.


Основната им мотивация, според данните от проучването?

То’са изпълнени с твърде много текст и банални снимки на бебета и котки, публикувани от техните родители, баби и дядовци и техните приятели.

Уф! То’е стара, о, толкова ретро марка, като нещо от ранния Интернет. Така 1990-те.

То’s определено се охлажда от тяхна гледна точка. Те’По-скоро споделете снимки на себе си и емоджи с приятелите си в Instagram и Snapchat – напълно едно към едно с племето им от тийнейджъри и началото на двадесет и нещо. И неподдържан от мама и татко.

Това не е просто анекдотичен байт демографски данни за поколение Z. Има емпирични доказателства, показващи линиите на тенденцията.

Доклад от миналата седмица от фирмата e-Marketer посочи, че потребителите в демографските групи на възраст 12-17 години са намалели с 9,9 процента през 2017 г., или близо 1,4 милиона потребители. Какво’още по-лошото, каза e-Marketer, е, че отпадането на хилядолетната поддръжка на сайта ще падне още повече тази година, с нов спад.

Това е загуба от 2,2 милиона хилядолетия за мечтаните, елизийски полета на Snapchat и Instagram.

Дълбоки корени в психиката

Маркетолозите и медийните експерти имат много поглед върху тази тенденция и казват, че тя има дълбоки психографски корени с тази възрастова кохорта.

Има и редица предложени решения за марки, които се стремят да достигнат до тази неуловима група – включително реклами и друго съдържание в социалните медии от марки, съдържащи само мемове или емоджи и снимки, без никакви думи..

“Отговорът на въпроса защо хилядолетите зарязват Facebook за Snapchat и Instagram може да се обобщи в три думи: нарцисизъм и моментално удовлетворение,” наблюдава Керъл Либерман М. Д., лекар, известен като Америка’медиен психиатър и автор на много медицински трудове, предоставящи поглед върху Америка’s психика. “Въпреки че можете да публикувате снимки и видео във FB, Snapchat и Instagram са по-подходящи за изобразителни изрази без нужда от думи.”

Този особен стил на общуване има своите корени в детските преживявания на тези нововъзникващи възрастни.

“Тежестта на нарцисизма при хилядолетия варира – някои имат нарцисизъм в градински сорт, а някои биха се възползвали от психотерапия,” казва доктор Либерман. “Публикуването на снимки на себе си в Snapchat и Instagram е като гръцкият бог Нарцис, втренчен в образа си във водата. И като Нарцис, ако стане твърде хипнотизиран от образа си, може да ги приземи и във водата.”

Това затруднява по някакъв начин достигането до тези потенциални потребители като търговец.

“Нарцисизмът е психологическа защита срещу несигурност и лоша самооценка,” казва доктор Либерман. “Проблемът с хилядолетията е, че родителите им го правят’не им дайте истинско отражение на себе си. Родителите им или са твърде заети, или пренебрегват ги, или ги развалят, давайки им чувство на право, което те винаги искат да изпълнят.”

Повече поверителност, моля

Експерт по социалните медии от рекламна агенция, базирана в Балтимор, Md., казва, че Facebook е твърде разнообразен за хилядолетия, по отношение на мнения и гледни точки и че тази група младежи иска да запази поверителността си и да изключи другите.

“Следването ми в Snapchat и Instagram може да е по-затворено. Докато Facebook означава взаимодействие с много по-голяма група приятели и семейство, един’s акаунтът на Snapchat може да бъде ограничен до ‘само приятели,’ създавайки по-силно чувство за поверителност,” казва Райън Гоф, който ръководи практиката за социални медии в MGH – рекламна и маркетингова агенция за цялостно обслужване и е известен като един от водещите експерти в областта на социалните медии в Средноатлантическия регион на САЩ.

“Там’също така всеобхватното желание сред тези тийнейджъри и началото на двадесет и нещо – и ние сме срещали това от много поколения – да се счита за готино.

“С всички онези стари хора във Facebook и те винаги задават въпроси – “Къде отиваш в колеж? Как са родителите ти? Защо убежище’ти се обади? – то’е много по-готино да бъдеш с племето на колегите тийнейджъри.”

Най- “възприемане на марката” от младите хилядолетия е, че марката Facebook е древна. Гейзер. Миналото си разцвет. Трябва да се изложи на пасище като стара кобила с гама копита.

“Facebook е стар!” казва Гоф. “То’е трудно да се повярва, но социалната мрежа навърши 14 години тази година. Докато младите хилядолетия мислят къде да инвестират своето цифрово време, то’s трудно да се направи случай за най-старото дете в блока.”

По-малко критично, тук може да играе още един фактор, който е присъствал в миналите поколения – усвояване на нови технологии.

Предишните поколения са приели радио, после телевизия, после кабел и сателит, а след това и интернет. Въпреки че Snapchat и Instagram всъщност не са различни технологии, отделно от интернет, те’достатъчно различни, за да могат младите хилядолетия да се чувстват уникални, когато използват тези средства за комуникация.

Social Media Use Millenials Facebook Instagram Snapchat-minMillenials обхващат по-нови платформи като Snapchat и Instagram за сметка на Facebook

“По-младите поколения винаги преминават към по-нови медии – това’е начинът на еволюцията на медиите. През последните десетилетия хората на своите 20 години водеха пътя от мрежова телевизия до кабелна, а сега правят същото от кабелна към стрийминг,” казва Пол Левинсън, професор по медийни изследвания и поп културен експерт от университета Фордхам, в Ню Йорк. То’следователно не е изненада, че същото се случва и в социалните медии, като [младите] хилядолетия преминават от FB към Snapchat и Instagram.”

Самите млади хилядолетия са съгласни с предпоставката на eMarketer, че искат да се отдалечат от една “напрегнат” услуга, която е къде “стари хора се мотаят онлайн,” както каза един източник.

“Когато си мълчите във Facebook, той ви моли да се върнете, като изпращате безкрайни имейли и натискате известия за това, което другите публикуват във ваше отсъствие. Премълчавайте Snapchat или Instagram и вие’ще пропуснете всички разговори от вътрешния ви кръг – или хората, които искате да са във вътрешния ви кръг – които ще изчезнат за 24 часа,” казва в интервю Meaghan Downs, стратег по социалните медии с фирмата, Phelps.

Или както казва доктор Либерман, тези млади хилядолетия като Snapchat и Instagram снимки, които мигат бързо, докато жадуват “мигновенно задоволство.”

Дългият срок на годност на снимките във Facebook прави съдържанието да изглежда свежо за младите хилядолетия, с други думи, докато сега, когато го видите, сега го правите’t, аспект на изображенията на Snapchat и Instagram, се харесва на тези младежи. Друг източник, 18-годишната предприемачка, Вандита Пендсе, 18-годишна разработчица на софтуер и съосновател на Genies Inc., казва, че Snapchat и Instagram са превзели настроението на нейното поколение по начин, който Facebook просто не може.

“Snapchat и Instagram са ключови при формирането на предпочитанията на GenZ,” казва Пенде в интервю.

“Сред най-привлекателните функции на Instagram и Snapchat е тяхната ‘ефективност.’ Това, което имам предвид, е, че и двете платформи доставят огромно количество информация за милисекунди – независимо дали’s Instagram на вашите приятели в нощна разходка или Snapchat на вашия приятел след средносрочен срок, виждате с кого са били, къде са били и какво се е случило, като погледнете една снимка.”

“И както споменахме по-горе, фактът, че тези изображения се появяват и след това изчезват, са привлекателни, докато Facebook’съдържанието се задържа на, и на, и на, в съзнанието на младите милениали,” – каза Пендсе.

Тя също така посочи, че компаниите, които се фокусират върху изображения, трябва да бъдат “изключително успешен” с нейното поколение, защото те могат да предадат значителна част от информацията наведнъж.

Pendse работи върху технологията за младите Millennials, която извежда това на следващото ниво – технология, наречена “Genies,” които моментално създават емоджи и мемове, които обобщават новини от деня с едно графично изображение. Марки дрехи и музиканти, които използват “стикери” за да се представят на пазара, вдъхновиха идеята за технологията, добавя Пендсе.

Адаптирайте се, или друго

Навлизаме ли в ерата на маркетинговия образ, близка до средните векове, където търговците публикуваха табели с изображение на подкова, за да съобщят, че са ковач, или със свещник, за да покажат, че са сребърници?

Може би. Може би не.

Така или иначе технологията Generation X и Baby Boomers и предпочитанията за съдържание ще започнат да бъдат по-малко важни за търговците през следващите години, тъй като милениалите придобиват пазарна сила чрез покупателна способност, сочат данните.

В крайна сметка това може да направи социалните медии по-малко разчитани на думи или разговори с потребителите, за да се движат продукти и пазари.

Snapchat’s очакваният растеж е изумителен – eMarketer смята, че ще увеличи своята аудитория в САЩ с 9 процента през 2018 г. Това ще даде на фирмата около 86,5 милиона потребители до края на годината. Очаква се растежът на Instagram да бъде в крак с този процент, докато Facebook’s апелът продължава да угасва с младите Millennials.

Бизнесът в социалните медии ще трябва да се адаптира към новата демографска реалност на поколение Z преди него’е твърде късно.

“С течение на времето и индустриите се адаптират към новите поколения, предпочитанията за GenX и Baby Boomer ще стават все по-малко значими за търговците,” Пенде предполага.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me