Modul în care Internetul sparge barierele artistice

internet care sparge barierele artistice


Tehnologia este adesea văzută ca o amenințare la creativitate, imaginație, chiar umanitate, dacă filmele sunt de crezut! Dar pe măsură ce tehnologia se schimbă, la fel și modul în care folosim, gândim și vorbim despre asta în viața noastră de zi cu zi. Există o luptă continuă între faptul că internetul este un pericol de amorțire a minții sau un facilitator miraculos. Deci internetul este într-adevăr locul în care creativitatea și imaginația duc să moară? Dacă tehnologia ne îmbunătățește creativitatea, contribuind la alimentarea și aplicarea imaginației noastre, eliberându-ne mințile în loc să le distrugem?

Origini de Elită

Tehnologia și creativitatea s-au dezvoltat și s-au dezvoltat de-a lungul anilor până au ajuns la punctul în care sunt aproape inseparabil legate. Privind în urmă, totuși și’este ușor de observat de ce s-ar putea să fi fost așezați la capetele opuse ale scării. Primul computer cu funcționare completă a fost numit ENIAC: Electrical Numerical Integrator and Calculator. După cum puteți spune din numele său atrăgător, scopul său principal a fost rezolvarea problemelor numerice și poate fi lucrat doar de către cei care știau exact ce făceau.

ENIAC a fost utilizat între 1946 și 1955, iar calculatoarele au rămas un concept de elită și în afara oricărei persoane, până la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80. Acest lucru este atunci când primele PC-uri și Steve Job’s Calculatoarele de acasă Apple au erupt pe piață. Don’nu vă faceți griji, nu este’o lecție de istorie în deghizare – cheia este accesibilitatea sporită pe care au adus-o aceste noi modele și inovații. Cu aceste calculatoare puse la dispoziția oamenilor obișnuiți în casele obișnuite, barierele au fost defalcate. Tehnologia nu mai era accesibilă doar geniilor cu înaltă pregătire, ci oricui își putea permite cel mai recent model.

O evoluție similară a accesibilității poate fi observată în industriile creative și artistice. Publicarea de carte, de exemplu, a fost un proces costisitor și dificil până la invenția presei de la Gutenberg în jurul anului 1440. Acest avans al tehnologiei a permis producerea și publicarea cărților mai ușor și mai rapid, ceea ce face ca cărțile să fie mai accesibile și astfel, la rândul lor, multe. mai popular. Treci mai departe câteva secole și astăzi poți scrie, publica și promova propriul roman fără a cheltui un singur cent – sau chiar părăsind confortul canapelei tale.

Astfel, tehnologia a devenit mai deschisă către mai mulți utilizatori, iar acest proces a deschis o gamă largă de oportunități pentru indivizi să înceteze să se bazeze pe metodele tradiționale și să înceapă să creeze pe cont propriu. Au sunat creaturile și tehnologia a răspuns.

O epocă nouă

Departe de aceste începuturi neplăcute, Apple – unul dintre cele mai cunoscute și de înaltă valoare branduri de tehnologie din lume – a ascultat acest apel, iar acum se concentrează puternic pe creativitate, design elegant, imaginație și artiști ca principalul nucleu al campaniilor sale de publicitate. “În spatele Mac” reclame prezintă reclame care utilizează și se bazează pe Apple’tehnologie s, de la muzicieni la fotografi la designeri.

exemplu de produs de imac de meremăr’se concentrează pe culoare, creativitate și artă, este prezentat în campaniile de publicitate și afișarea produselor, cu cuvinte cheie cum ar fi “idei”, “crea”, și “imaginație” fiind folosit frecvent.

Una dintre aceste reclame este fotograful orb legal Bruce Hall, care este arătat folosind Mac-ul său pentru a vedea detaliile atât în ​​imaginile sale, cât și în lumea exterioară. Acesta este un exemplu principal al modului în care tehnologia a îmbunătățit – sau mai exact, a activat – creativitatea, deschizând posibilități care altfel nu ar exista.

Sloganul “Faceți ceva minunat” care însoțește aceste reclame este departe de rădăcinile matematice și științifice ale ENIAC și arată importanța atragerii pentru oameni’creativitatea când vine vorba de vânzarea de tehnologie în secolul XXI.

Conectarea creativității

Și cum rămâne cu cei care pot’nu vă permiteți cel mai recent software Apple? Puteți reuși să faceți artă numai dacă aveți cele mai noi tehnologii sau produse de înaltă calitate? Asta nu ar vrea’nu va fi democratizant, ci doar crearea unui nou grup de elită; cele ale artiștilor care își pot permite să cumpere cel mai recent upgrade.

Din fericire, internetul este gratuit și atâta timp cât ai o conexiune, tu și arta ta poți fi conectat cu milioane de oameni de pe glob. Cu construitori de site-uri gratuite, social media și chiar și vânzare de platforme precum Etsy, este mai ușor ca oricând și oricine să creeze, să partajeze și să vândă arta lor.

Extinderea largă a internetului a doborât barierele tradiționale care au folosit pentru a controla și măsura creativitatea – de exemplu, muzicienii aveau nevoie de case de discuri, scriitorii aveau nevoie de editori și artiștii se bazau pe galerii. Dar nu mai mult! Acum, tot ce au nevoie este o conexiune online și se pot promova în sine prin apăsarea unui buton.

Cu aceste obstacole artistice care cad de partea libertății tehnologice și creative, aceasta’schimbă modul în care arta este produsă, promovată și primită de public. Din când în când, nu cu mult timp în urmă, serviciile artistice, cum ar fi design-ul de susținere, tâmplăria, chiar și actoria, depindeau puternic de cuvântul gurii pentru a avea succes și pentru a obține noi locuri de muncă.

Desigur, cel vechi “aceasta’nu e ceea ce știi, asta’pe cine știi” fraza este încă relevantă astăzi (dar chiar și această metodă s-a extins radical cu site-uri precum LinkedIn). Acum, artiștii și designerii pot avea propriul site web pentru a-și conduce afacerea, mai degrabă decât să aștepte recenzii bune ale activității lor pentru a circula și genera noi locuri de muncă.

Cu construitori de site-uri gratuite disponibile, prezența online nu mai este limitată la cei încrezători în codificare sau cu buzunare suficient de adânci pentru a angaja un designer web privat. Artistul tău talentat se poate trezi dimineața și poate avea un site complet funcțional până la sfârșitul zilei. De fapt, aceasta ar putea fi făcută până la ora prânzului, astfel că după-amiaza poate fi petrecută creând următoarea capodoperă pentru a vinde online.

Așadar, pe măsură ce tehnologia devine tot mai prietenoasă cu utilizatorul, accesul internetului este deschis pentru a permite creativilor un public mult mai larg. Acum, un fotograf din Brooklyn poate împărtăși idei cu un fotograf din India, fără limitări financiare sau geografice.

Ajungeți pentru stelele (Social Media)

Această conectivitate este prezentată cel mai bine în stupul de activitate și comunicare care este social media. Departe de a fi pur și simplu o modalitate de a discuta cu prietenii, social media a evoluat într-o platformă care vede lansări de muzică, galerii de fotografie, artiști care împart muncă, vânzare online, publicitate și multe altele.

Scriitorii au trimis un roman de 140 de caractere, un punct de ac controversat abordează problemele sociale, iar oamenii obișnuiți își folosesc urmările masive pe social media pentru a face reclamă la diferite mărci.

În unele cazuri, persoana în sine devine a “marca”, monetizarea platformelor sociale prin publicitate. Dar social media nu este’Nu doar despre susținerea Kardashians-ului de Instagram – alții găsesc noi modalități de a reînnoi arta veche și de a respira viața digitală în forme tradiționale.

Biblioteca publică din New York a creat o nouă modalitate de povestire folosind metode digitale prin parteneriat cu compania creatoare independentă Mother New York. Ei au creat “Romane Insta” unde un roman clasic este afișat digital într-o poveste Instagram.

NYPL Instagram Novel Alice în Țara MinunilorBiblioteca publică din New York’s pagina Instagram oferă noi modalități de a citi romanele tale clasice preferate, în povestea lor de socializare.

Cu o grafică artistică care însoțește titlurile capitolului și textul care se mișcă și apare pe ecran, acest mod de citire digitalizat este mai interactiv și “la îndemână” modul de vizualizare a romanelor clasice preferate. Biblioteca publică din New York folosește spațiul digital pentru a face literatura clasică mai disponibilă pentru un public mai larg și mai tânăr.

Și acolo’s more – precum și modernizarea artei tradiționale, sfera digitală și spațiul online oferă noi modalități de a fi creativi. Mai mult decât atât, ea’schimbă relația dintre artist și adepții acestora – acum poți începe o conversație direct cu publicul tău.

Într-un interviu acordat artistului de succes Dan Dan, Artwork Archive dezvăluie modul în care a făcut descoperirea ei fiind comandată de vedete. Social media’conectivitatea s creează relații care nu s-ar fi format în “lumea reala” și permite vedetelor și adepților să se apropie de artiști într-un mod nou și angajat. La fel ca în cazul lui Dan Lam, acest lucru are potențialul de a stimula urmărirea și expunerea și de a porni artistul pe drumul către succes.

Social media descompun barierele dintre artist și public și schimbă și rolurile dintre aceștia. Persoanele care i-au urmat artistului pe Instagram sau le-au plăcut pagina lor de pe Facebook devin un critic care dă feedback și pune la îndoială lucrarea, un cumpărător care întreabă piese sau comisioane și chiar un marketer prin partajare, plăcere și retweeting de conținut.

Artă, Artă, Oriunde

Odată cu schimbarea vine rezistența. Când a apărut prima oară romanul, a fost denunțat ca periculos din punct de vedere moral și se credea că îi duce pe oameni să se rătăcească, dar acum este considerat opțiunea sănătoasă, spre deosebire de navigarea pe internet. Acum, teama este că acest mediu deschis pentru toate internetul distruge valoarea artei. Dacă cineva și toată lumea poate fi un artist, unde’este adevăratul talent?

Cu o piață atât de saturată, cum poate cineva să se ridice deasupra celorlalți pentru a avea succes? Poți să-ți traiești într-adevăr așa? În timp ce mulți ar plânge “da!”, alții nu sunt atât de convinși. Brent Knepper scrie despre experiența sa cu Patreon, site-ul de crowdfunding care vizează creativi care doresc să câștige bani în timp ce se conectează cu adepții sau patronii lor. El susține că succesul aproape mitic al câțiva este mărit de companie pentru a da speranță falsă majorității, promovând obiective nerealiste.

Această lipsă de emoție în arta de publicitate este exprimată și de scriitorul de artă gardian Jonathan Jones, care crede în schimb să folosească resurse digitale în moduri noi și diferite. Ca întotdeauna, se pare că se reduce la individualitate și producție în masă.

Acesta a fost întotdeauna un punct dureros – cei care au refuzat’A urmat traseul tradițional sunt deseori păstrate mai puțin în raport cu colegii lor mai convenționali. Cărțile auto-publicate încă ridurile nasului, în ciuda succesului autorilor auto-publicate, iar vedetele de socializare sunt adulmecate la: “ce fac chiar ei?” este o întrebare frecventă.

După cum subliniază Ros Barber în acest articol despre neajunsurile auto-publicării, utilizarea metodelor tradiționale se bazează pe altcineva pentru a vă valida și aproba munca. La rândul său, semnalează altora că munca ta merită citită, vizualizată sau cumpărată. Deși vorbește despre cărți auto-publicate, acest lucru se aplică peste tot: dacă arta ta se află într-o galerie, cineva a decis-o’merită pus acolo; dacă filmul dvs. este pe ecranul mare sau în magazin, cineva și-a editat și aprobat locul pe raftul respectiv.

Această idee de valoare este oglindită într-un comentariu al artistului și cineastului Storm Ascher într-un articol al CBS New York:

“Cu siguranță cred că social media a făcut posibilă o mulțime de artiști să-și acceseze publicul mai bine, dar cred, de asemenea, că pragul de a te numi artist a devenit mult mai mic…”

Anxietile care înconjoară folosirea internetului ca trotineta care să rupă barierele pentru artiști pare să fie faptul că oricine și toată lumea se pot numi într-adevăr un artist – și dacă nu’să nu reușească, sau să-și facă viața din ea, ei pot avea cel puțin un drum. Indiferent dacă credeți că acesta este un dezastru sau un vis devenit realitate, cel puțin, cu siguranță, vom elimina stigmatul că trebuie să fiți un maestru al picturii în ulei sau iubiți să vizitați galerii pentru a crea sau a vă bucura de artă.

Internetul și dincolo

Cărți, apoi jocuri video, apoi social media – la un moment dat, toate au fost susținute cu mare suspiciune. Dar doar pentru că ceva nu este popular’înseamnă că este ieftin sau lipsit de valoare – mulți dintre clasicii literari de astăzi au fost blestemați ca gunoiul popular în timpul lor.

Cantitatea nu sacrifică întotdeauna calitatea. Cu siguranță’e mai bine să ai artă peste tot, de toată lumea, decât să se limiteze la o elită selectă, care își pot permite propriile studiouri și taxe de galerie. Colaborarea, conectivitatea și creativitatea sunt îmbunătățite de internet și de diferitele platforme care vin cu prezență online. Așa cum susține Holly Williams, orice lucru care descompune barierele în artă pentru a face din ele să aibă legătură cu toți este un lucru important pentru care trebuie să lupte.

Fie’e un fotograf orb care folosește software-ul Apple pentru a-și crea opera sau un iubitor de social media care folosește Instagram pentru a-și împărtăși arta, tehnologia poate fi văzută îmbunătățind activitatea creativi oriunde ai privi. Și în timp ce internetul nu arată niciun semn de a merge nicăieri, artiștii pot la fel de bine să pună stăpânire pe puterea digitală și să îmbrățișeze schimbările care vin cu crearea online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map