Odkril je največji spletni potrošniški splet

največji svetovni porabniki na svetu


Od pojava interneta se je kiberfera iz preprostega informacijskega vozlišča spremenila v digitalni nakupovalni center.

Medtem ko internet še vedno deluje kot vir, se je njegova uporaba z leti zelo razvejala.

Zdaj so svet neločljivo povezani med socialnimi omrežji in milijarde dolarjev se digitalno prenesejo na dan.

Ali je sir Tim Berners Lee, ko je izumil svetovni splet, kdajkoli predvidel takšno množico uporab zanj?

Si je predstavljal veliko denarja, ki (figurativno) prehaja milje in kilometre optičnih kablov, ki napajajo internet?

Premikanje denarja po internetu ni več rezervirano za finančne transakcije z visokimi brskami, ki jih izvajajo trgovci in vlagatelji. Vsi, ki imajo dostop do njega, lahko zdaj pošiljajo denar prek spletnega prostora.

Pojav spletnega nakupovanja je eden od poganjalcev potrošnikov generacije X (rojen 1966-1981). To je v nasprotju s splošnim prepričanjem, da je tako intenzivno rast e-trgovine usmerjeno v tehnično zdrava Millennial (rojena 1982-2001).

Kupci digitalnih izdelkov iz Generacije X dejansko opravijo za 20% več spletnih nakupov kot njihovi mlajši kolegi.

Mi’zdaj živite v dobi, ko se Baby Boomer (rojen 1946–1965) prebuja zaradi udobnosti spletnega nakupovanja in tisočletja je zrasla z njim. To pomeni, da bo poraba za e-trgovino v prihodnjih letih le še naprej naraščala.

Koliko pa ljudje porabijo prek spleta? Do leta 2021 naj bi svetovna prodaja e-trgovine porasla na neverjetnih 4,5 bilijona dolarjev. To pomeni, da se bo čez tri leta številka skoraj podvojila od prihodkov v letu 2017 v višini približno 2,2 bilijona dolarjev.

Zdaj veste globalne številke, naj’Poglobite se globlje in si oglejte, katera država ima največje navade pri spletnem trošenju!

Kdo največ troši na spletu?

RankCountryEcommerce porabi na prebivalca# 1 Združeno kraljestvo# 2Združene države# 3 Južna Koreja# 4Francija# 5Kitajska# 6 Avstralija# 7 Kanada# 8Japan# 9Izrael# 10Nemčija
4201 $
3.428 dolarjev
2.591 dolarjev
1.946 dolarjev
1.855 dolarjev
1.764 dolarjev
1.746 dolarjev
1.488 dolarjev
1.361 dolarjev
1.283 dolarjev

V čisto denarnem smislu Britanci porabijo največ na spletu, njihova e-trgovina na prebivalca pa znaša 4.021 dolarjev. Presenetljivo je, da se to več kot podvoji kot pri priznanem Kitajskem velikanu.

Še bolj intrigantna statistika je prišla do izraza, ko smo te podatke navajali na povprečno plačo posamezne države v študiji. To je pomenilo, da smo nato lahko videli, v kateri državi so porabili največji odstotek plače na spletu.

# 9Francija4,69%

RankCountry% porabe plače na spletu# 1Kitajska# 2Meksiko# 3Indonezija# 4Velika Britanija# 5Indija# 6Rusija# 7Združene države# 8 Južna Koreja# 10 Kanada
19,34%
17,31%
12,66%
11,14%
10,63%
10,55%
7,63%
6,96%
4,41%

Tukaj je Kitajska’ugled e-trgovine pred njim. Medtem ko država morda ne stoji na vrhu tabele s čisto denarno porabo, porabi višji odstotek svoje plače na spletu kot katera koli druga država na svetu.

Skoraj petino njihove plače porabijo v virtualnem, ne v fizičnem svetu.

Medtem ko Združeno kraljestvo porabi največ pavšalnega zneska, kar je več kot podvojitev plače na Kitajskem, odstotek njihove plače, ki jo Kitajci porabijo na spletu (19,34%), skoraj podvoji kot Združeno kraljestvo (11,14%).

In sorazmerno s Kitajsko, spletni nakupovalci v ZDA porabijo skoraj 3-krat manj svoje plače na spletu.

Na drugem mestu je Mehika, ki medtem, ko prihaja v relativno blizu dna paketa za pavšalni znesek (7. najnižja, 819 dolarjev), porabi 17,31% svoje plače na spletu.

Zanimivo je, da glede na odstotek plače, porabljene na spletu, ni povezave med LEDC in MEDC. Mehika, Indonezija in Indija so v top 5 po največjem deležu plače, porabljene v kibernetskem prostoru.

Južnoafričani so najbolj varčni na spletu in porabijo 171 dolarjev, kar pomeni tudi najnižji delež porabljene plače (1,04%).

Oglejte si celoten nabor podatkov, da vidite, kje se uvršča vaša država!

Metodologija

Uporabili smo javno dostopne podatke Fundacije za e-trgovino’s Globalno B2C poročilo o e-trgovini za iskanje porabe e-trgovine na prebivalca za vsako državo.

Nato smo uporabili CNN Money Davos Global Calculator plače za dostop do povprečne plače za vsako državo v študiji. To smo pretvorili iz lokalne valute v ameriške dolarje in ga navzkrižno navedli s porabo e-trgovine na prebivalca, da bi našli odstotek plače, porabljene na spletu.

Viri:

  1. Poraba za e-trgovino na prebivalca – Fundacija za e-trgovino: Global B2C Ecommerce Report, www.ecommercefoundation.org/reports. Celotno poročilo tukaj.
  2. Povprečna plača – Kalkulator globalne plače CNN Money Davos 2017

Zaključek

Ta raziskava je bila koristna?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map