Онлайн реклами се нуждаят от Ренесанс

Онлайн реклами се нуждаят от РенесансИзображение на Даниел Дрисен


Онлайн рекламите са досаден факт от живота. Те често са от съществено значение за уебсайтовете, които стоят на плаване и с тази зависимост дойде отчаяние да ги накарат да работят. Рекламите онлайн се третират до голяма степен като наука, тестируема и подобрима.

Проблемът е, че това е станало до такава степен, че изкуството на рекламите е загубено и браузърите започват да забелязват. Поскъпването на AdBlock (на над 600 милиона устройства и броене) говори за нарастващо неприязън към онлайн рекламите в сегашния им вид. Тъй като маржовете се свиват, много уебсайтове рискуват да преминат.

Рекламите се нуждаят от Ренесанс. Не повече от тях – господар не – но по-високо качество, с нов фокус върху тяхната внимателност и опит, който създават. Отнасяйте се с реклами като студени, безхарактерни уравнения и това’е как те’Ще получавам. Отнасяйте се към тях като към творчески, обмислени начинания и хората може просто да започнат да ги търпят отново.

Банерна слепота

Хората не’не искам да знам. Всъщност много от нас го правят’дори не знаем, че го правим’не искам да знам. ние’толкова сме свикнали с онлайн рекламите, че ние’се научите да ги игнорирате автоматично. Днес 45% от интернет потребителите казват, че не’повече не забелязвайте онлайн реклами, дори и да го правят’не ги блокирайте.

Там’е име за това: слепота на банера. Терминът е въведен от Ян Панеро Бенуей и Дейвид М. Ланен в проучване от 1998 г. за това как браузърите реагират на банери. Дори тогава банерите бяха с една трета по-малко ‘видим’ от по-конвенционалното текстово уеб-съдържание. Двадесет години по-късно явлението само се задълбочава. Само 8% от интернет потребителите представляват 85% от кликванията върху реклама. Повечето от нас не го правят’не искам да знам.

Търсенето е най-големият формат на онлайн реклами, представляващ 46% от всички приходи от интернет реклама през 2017 г. и дори това не е изключено от явлението слепота. Потребителите се учат да пропускат резултатите от рекламите в Google. Знам, че го правя.

То’е въпрос на намерение. Рекламите не’не обслужваме нашите намерения за сърфиране, така че ги игнорираме. Каквото и да сме’търсим онлайн, било то информация или вдъхновение, ние’научихме се да разпознаваме рекламите като загуба на време.

Рекламите са се превърнали в наука

Това не’не спирайте рекламите да са жизненоважната сила на онлайн печеленето на пари. Приходите от интернет реклама само в САЩ възлизат на 88 милиарда долара миналата година, като 50 милиарда щатски долара са от мобилни устройства. Рекламите в търсачките (тези, които се показват в Google, Bing и други подобни) е най-големият пазар, следван от банери и видео.

Много пари обикновено водят до много жаргон, а онлайн рекламите имат много. CTR, CPC, CPA, CPM, CPM, PPC и, разбира се, RTB. Как бихме могли да забравим? Възвръщаемостта на инвестициите винаги е била ключово значение в рекламата, но дигиталната епоха я тласка в нови области на математиката.

Това е отлично в много отношения. Можеш’не измервайте колко хора отговарят на билборд, но онлайн рекламните съветници разполагат с всички тези данни под ръка. A / B тест # 508 показва нюанс # 4756 на розово получава 0.67% по-висок клик върху от сянка # 7350 на виолетов… направи всичко розово и т.н..

Дори ангажирането с реклами продължава да намалява, останалите реклами могат да намалят ефективността си с микроскопична точност. Там’е само един малък елемент, който липсва от този великолепен нов свят: човечеството.

Поклонение на ритуал

Съкращаването на броя е от съществено значение за съвременната реклама, но ако не бъде проверено, това ще бъде архитектът на собствения си спад. Напрежението между изпитаните техники и творческата интуиция не се появи внезапно с появата на интернет. Има уроци, които трябва да се научат от предишното време.

Бил Бернбах беше водеща фигура в рекламата’с ‘творческа революция’ от 50-те години и ‘60-те години. Помислете, Дон Дрейпър с по-малко багаж (Mad Men беше до голяма степен вдъхновен от Bernbach’работа). Той направи името си в Грей Ню Йорк, преди да подаде оставка през 1947 г., позовавайки се на твърдостта на успеха. Неговото писмо за оставка съдържа някои интересни акценти. Цялата работа си заслужава да се прочете, но този пасаж се откроява в сегашния климат:

аз’притеснявам се, че ние’ще попаднем в капана на величието, че ние’ще ходим да се покланяме на техниката вместо на веществото, което ние’ще следваме историята, вместо да я правим, че ние’ще бъдете удавени от повърхностности, вместо да бъдете подплатени от солидни основи. аз’м се притеснявам, за да не се втвърдят творческите артерии.

Това е ясно отзвук в съвременната реклама, нейната мащабност в онлайн екосистемата. Използването на правила и числа за диктуване на рекламна стратегия е все едно “почитане на ритуал вместо на Бога.” Печелене на брой и създадени конвенции’не те свързвам с трансцендентното.

Бръмбар - Мислете за малъкПомислете за малък, една от най-почитаните рекламни кампании на ХХ век. Обърнете внимание на пълното отсъствие на отвратително движение

Сега харесвам праведен глъч от самоназначени творчески типове, колкото следващия човек – това’s към какво се стремя – но реалността е някъде между крайностите. Силно злобният Грей все още става силен 70 години по-късно, в края на краищата. Самият Бернбах призна там’s баланс, който трябва да се постигне:

Превъзходните технически умения ще направят добър човек по-добър. Но опасността е загриженост с технически умения или грешка на техническото умение за творчески способности.

Размяна ‘технически’ за ‘технологически’ и повече или по-малко имат баланса. Бернбах не беше сляп за стойността на метода. То’е много по-лесно да се оптимизира нещо, което’е вече с творческа стойност.

Направете рекламите отново страхотни

Онлайн рекламата се нуждае от собствена революция, ренесанс и трябва да обхване всички – от рекламодатели до уебсайтове. Рекламите трябва да целят по-високо от допустимото; те трябва да подобрят опита при сърфиране.

За всички реклами за успех през последните 20 години, парите, които в момента се изпомпват на пазара за мобилни устройства, няма’не седя страхотно с факта, че 70% от онлайн браузърите не харесват мобилните реклами. Докато техниците изтръгват всяка последна капка от анализите, това число’ще става само.

И все пак 68% от участниците в същото проучване заявиха, че ще се оправят с реклами, ако не са били’не досадно Досадното е очевиден термин, очевидно, но свидетелства за факта, че браузърите не са’t срещу реклами на пълно спиране. Както HubSpot обобщава, “рекламите трябва да изглеждат като някаква мисъл е поставена зад тях.”

Как изглеждат рекламите с мисъл зад тях? Диверсификация и иновации, накратко. Ренесансът беше брак на изкуството, литературата, науката, архитектурата, математиката и други – рекламите ще трябва да отразяват този протеанов подход. Методите могат да включват:

 • Платена публикация… Размиването на линиите между съдържание и реклама може да бъде сложно, но правилно правилно може да повиши качеството и на двете. Да бъдеш прозрачен е добре, а ти’Ще ви хванат, ако сте’така или иначе не си.
 • Родна реклама… Това вече се злоупотребява, естествено, но ако рекламите могат да съответстват на тона и съдържанието на уебсайтовете, които те’появявайки се те стават предимство, а не нещо, което трябва да се толерира. Добрата родна реклама също е добро редакторско съдържание.
 • умереност… Конвенционалните онлайн реклами са претрупани и като такива са надценени. Изтеглянето на крайностите на изскачащите прозорци и банери ще пожъне своята собствена специална награда, като не кара хората активно да не харесват рекламата.

Уилям Бернбах каза това, “Рекламата е фундаментално убеждение и убеждаването не е наука, а изкуство.” Истината е някъде по средата сега. Точната форма на рекламния ренесанс би приела’t за мен да кажа – това’s за художниците да открият и техниците да оптимизират.

В съчетание с технологичната мощ на съвременната аналитика, обновените творчески енергии биха могли да видят рекламите да се преродят, но те трябва да оспорват собствените си конвенции, за да го направят. То’онлайн рекламите с високо време са имали своя творческа революция, не само заради себе си, но и заради интернет’също.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map