Online advertenties hebben een renaissance nodig

Online advertenties hebben een renaissance nodigAfbeelding door Daniel Driesen


Online advertenties zijn een vervelend feit. Ze zijn vaak essentieel voor websites die blijven draaien, en met die afhankelijkheid is er een wanhoop ontstaan ​​om ze te laten werken. Online advertenties worden grotendeels behandeld als een wetenschap, testbaar en verbeterbaar.

Het probleem is dat dit zo extreem is doorgevoerd dat de kunst van het adverteren verloren is gegaan en dat browsers het beginnen te merken. De opkomst van AdBlock (op meer dan 600 miljoen apparaten en nog steeds tellen) spreekt tot een groeiende afkeer van online advertenties in hun huidige vorm. Terwijl de marges krimpen, lopen veel websites het risico onder te gaan.

Advertenties hebben een Renaissance nodig. Niet meer van hen – heer nee – maar van hogere kwaliteit, met hernieuwde focus op hun bedachtzaamheid en de ervaring die ze creëren. Behandel advertenties als koude, karakterloze vergelijkingen en zo’s hoe ze’Ik zal worden ontvangen. Behandel ze als creatieve, bedachtzame ondernemingen en mensen zullen ze misschien gewoon weer gaan tolereren.

Bannerblindheid

Mensen don’t wil weten. Velen van ons doen dat zelfs’zelfs niet dat we dat weten’t wil weten. Wij’zijn zo gewend aan online advertenties dat we’opnieuw leren om ze automatisch te negeren. Tegenwoordig zegt 45% van de internetgebruikers dat ze dat niet doen’merken geen online advertenties meer, zelfs als ze dat niet doen’ze niet blokkeren.

Daar’s een naam hiervoor: bannerblindheid. De term is bedacht door Jan Panero Benway en David M. Lanen in een onderzoek uit 1998 naar hoe browsers op banners reageren. Zelfs toen waren spandoeken een derde minder ‘zichtbaar’ dan meer conventionele, op tekst gebaseerde webinhoud. Twintig jaar later wordt het fenomeen alleen maar erger. Slechts 8% van de internetgebruikers is verantwoordelijk voor 85% van de advertentieklikken. De meesten van ons don’t wil weten.

Zoeken is het grootste formaat van online advertenties, goed voor 46% van alle inkomsten uit internetadvertenties in 2017, en zelfs dat is niet vrijgesteld van het fenomeen blindheid. Gebruikers leren de advertentieresultaten op Google over te slaan. Ik weet dat ik het doe.

Het’is een kwestie van opzet. Advertenties don’t dienen onze browse-intentie niet, dus we negeren ze. Wat we ook doen’op zoek naar online, of het nu informatie of inspiratie is, wij’heb geleerd advertenties te herkennen als tijdverspilling.

Advertenties zijn een wetenschap geworden

Dit niet’voorkomen dat advertenties de levensader zijn van online geld verdienen. De inkomsten uit internetadvertenties in de VS alleen al bedroegen vorig jaar $ 88 miljard, waarvan $ 50 miljard afkomstig was van mobiel. Zoekmachine-advertenties (die verschijnen op Google, Bing en dergelijke) zijn de grootste markt, gevolgd door banners en video.

Veel geld brengt veel jargon met zich mee, en online advertenties hebben er genoeg. CTR, CPC, CPA, CPM, CPM, PPC en natuurlijk RTB. Hoe kunnen we dat vergeten? Rendement op investering is altijd een belangrijke overweging geweest in advertenties, maar het digitale tijdperk heeft het naar nieuwe wiskundige gebieden geduwd.

Dit is in veel opzichten uitstekend. Jij kan’t meet hoeveel mensen op een reclamebord reageren, maar online advertentiewizards hebben al die gegevens binnen handbereik. A / B-test # 508 toont schaduw # 4756 van roze krijgt 0,67% hogere doorklik dan schaduw # 7350 van violet… maak alles roze, enz.

Zelfs als de betrokkenheid bij advertenties blijft dalen, kunnen de resterende advertenties hun effectiviteit met microscopische precisie verbeteren. Daar’er ontbreekt slechts één klein element in deze glorieuze nieuwe wereld: de mensheid.

Een ritueel aanbidden

Het kraken van cijfers is essentieel voor moderne advertenties, maar als dit niet wordt aangevinkt, wordt het de architect van zijn eigen ondergang. De spanning tussen beproefde technieken en creatieve intuïtie kwam niet plotseling op met de komst van internet. Er zijn lessen te trekken uit de voortijd.

Bill Bernbach was een leidende figuur in de reclame’s ‘creatieve revolutie’ van de jaren 1950 en ‘Jaren 60. Denk aan Don Draper met minder bagage (Mad Men werd grotendeels geïnspireerd door Bernbach’s werk). Hij maakte naam in Gray New York voordat hij in 1947 ontslag nam, onder verwijzing naar de starheid van succes. Zijn ontslagbrief bevat enkele interessante weetjes. Het geheel is het lezen waard, maar deze passage valt op in het huidige klimaat:

ik’Ik ben bang dat we’we zullen in de val van grootsheid vallen, dat wij’we gaan techniek aanbidden in plaats van inhoud, dat wij’we gaan de geschiedenis volgen in plaats van het te maken dat wij’worden verdronken door oppervlakkigheden in plaats van gesteund door solide fundamentals. ik’Ik maak me zorgen dat de verharding van de creatieve slagaders niet begint toe te slaan.

Er zijn duidelijke echo’s hiervan in moderne advertenties, in zijn grootsheid in het online ecosysteem. Regels en cijfers gebruiken om de advertentiestrategie te dicteren, is als “een ritueel aanbidden in plaats van de God.” Aantal kraken en gevestigde conventies gewonnen’Ik breng je niet in contact met het transcendente.

Kever - Denk kleinThink Small, een van de meest gerespecteerde reclamecampagnes van de twintigste eeuw. Let op de totale afwezigheid van onaangenaam geraas

Nu hou ik net zo van een rechtvaardige tirade door zelfbenoemde creatieve types als de volgende man – dat’s waar ik naar streef – maar de realiteit ligt ergens tussen de uitersten. De veel verguisde Grijze doet het tenslotte 70 jaar later nog steeds goed. Bernbach zelf erkende daar’s een balans te vinden:

Superieure technische vaardigheid zal een goede man beter maken. Maar het gevaar is een preoccupatie met technische vaardigheid of het verwarren van technische vaardigheid met creatieve vaardigheid.

Uitwisselen ‘technisch’ voor ‘technologisch’ en min of meer de balans hebben. Bernbach was niet blind voor de waarde van de methode. Het’is het veel gemakkelijker om iets te optimaliseren’s al van creatieve waarde.

Maak advertenties weer geweldig

Online adverteren heeft zijn eigen revolutie nodig, een Renaissance, en het moet iedereen omvatten – van adverteerders tot websites. Advertenties moeten hoger gericht zijn dan toelaatbaar; ze moeten de browse-ervaring verbeteren.

Ondanks al het succes dat advertenties de afgelopen 20 jaar hebben gehad, doet het geld dat momenteel in de mobiele markt wordt gepompt niet’Het zit vreselijk goed met het feit dat 70% van de online browsers een hekel heeft aan mobiele advertenties. Terwijl technici elke laatste druppel uit de analyse persen, dat aantal’gaat alleen maar stijgen.

Toch zei 68% van de deelnemers aan hetzelfde onderzoek dat ze het goed zouden vinden met advertenties als ze dat wel waren’t vervelend. Vervelend is natuurlijk een vage term, maar het getuigt van het feit dat browsers dat niet zijn’t tegen advertenties punt. Zoals HubSpot samenvat, “advertenties moeten eruitzien alsof er een gedachte achter zit.”

Hoe zien advertenties met een gedachte erachter eruit? Kortom, diversificatie en innovatie. De Renaissance was een huwelijk van kunst, literatuur, wetenschap, architectuur, wiskunde en meer – advertenties zullen die proteanistische benadering moeten weerspiegelen. Methoden kunnen zijn:

 • Advertorial… Het vervagen van de lijnen tussen inhoud en advertenties kan lastig zijn, maar als het goed wordt gedaan, kan het de kwaliteit van beide verbeteren. Transparant zijn is goed, en jij’Ik word gepakt als jij’re toch niet.
 • Native reclame… Dit wordt natuurlijk al misbruikt, maar als advertenties kunnen matchen met de toon en inhoud van de websites, dan zijn ze’opnieuw verschijnen op ze worden een aanwinst in plaats van iets dat wordt getolereerd. Goede native advertising is ook goede redactionele inhoud.
 • Met mate… Conventionele online advertenties zijn overbelast en hebben daardoor te veel bereikt. Het terugtrekken van de extremen van pop-ups en banners zal zijn eigen speciale soort beloning opleveren door mensen niet actief een hekel aan reclame te geven.

William Bernbach zei dat, “Adverteren is fundamenteel overtuigen en overtuigen is geen wetenschap, maar een kunst.” De waarheid zit nu ergens tussenin. De exacte vorm die een advertentie van Renaissance zou zijn, is niet’t voor mij om te zeggen – het’s voor de artiesten om te ontdekken en de technici om te optimaliseren.

In combinatie met de technologische kracht van moderne analyse, kunnen vernieuwde creatieve energieën advertenties herboren zien, maar ze moeten hun eigen conventies uitdagen om dit te doen. Het’s hoogtijdagen van online advertenties hadden hun eigen creatieve revolutie, niet alleen omwille van zichzelf, maar ook voor internet’s ook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map