Spletni oglasi potrebujejo renesanso

Spletni oglasi potrebujejo renesansoSlika Daniel Driesen


Spletni oglasi so moteče življenje. Pogosto so bistvenega pomena za spletna mesta, ki ostanejo na plaži, in s to odvisnostjo se je obupno pripeljalo do dela. Oglasi na spletu se večinoma obravnavajo kot znanost, preizkus in izboljšanje.

Težava je v tem, da je bila sprejeta do te mere, da se je umetnost oglasov izgubila in brskalniki začenjajo opažati. Porast AdBlock-a (na več kot 600 milijonov naprav in štetje) govori o vse večjem zadregi do spletnih oglasov v njihovi trenutni obliki. Ko se marže stisnejo, veliko spletnih strani tvega, da bodo padla.

Oglasi potrebujejo renesanso. Nič več – gospod no -, ampak višje kakovosti, s prenovljeno osredotočenostjo na njihovo premišljenost in izkušnje, ki jih ustvarjajo. Z oglasi obravnavajte hladne, brez znakov enačbe in to’s kako oni’Prejeti bom Obravnavajte jih kot ustvarjalne, premišljene podvige in ljudje jih bodo morda spet začeli tolerirati.

Splošna slepota

Ljudje ne’nočem vedeti. Pravzaprav nas veliko ne’niti ne vemo, da ne’nočem vedeti. Mi’smo tako navajeni na spletne oglase, ki jih imamo’se jih naučite samodejno prezreti. Danes 45% uporabnikov interneta pravi, da ne’Ne opažam več spletnih oglasov, tudi če ne’t jih blokirajte.

Tam’je ime za to: slepota s pasicami. Izraz sta skovala Jan Panero Benway in David M. Lanen v študiji iz leta 1998 o tem, kako se brskalniki odzivajo na pasice. Tudi takrat so bili transparenti za tretjino manj ‘vidno’ kot bolj običajna besedilna spletna vsebina. Dvajset let kasneje se pojav le še poslabša. Samo 8% uporabnikov interneta predstavlja 85% klikov oglasov. Večina nas ne’nočem vedeti.

Iskanje je največja oblika spletnih oglasov, saj v letu 2017 predstavlja 46% vseh prihodkov od internetnega oglaševanja in tudi to ni izvzeto iz pojava slepote. Uporabniki se učijo preskočiti rezultate oglasov v Googlu. Vem, da.

To je’je vprašanje naklepa Oglasi ne’ne bomo uporabili naše namere brskanja, zato jih ignoriramo. Karkoli že bomo’iščemo na spletu, pa naj bodo to podatki ali navdih, mi’naučil sem se prepoznati oglase kot izgubo časa.

Oglasi so postali znanost

To ne’ne preprečite, da bi bili oglasi osrednja denarna sredstva v spletu. Samo prihodki od internetnega oglaševanja v ZDA so lani znašali 88 milijard dolarjev, pri čemer je 50 milijard dolarjev prihajalo iz mobilnih naprav. Oglasi iskalnikov (tisti, ki se prikazujejo v Googlu, Bingu in podobno) je največji trg, sledijo pasice in video.

Veliko denarja vključuje veliko žargona, spletnih oglasov pa je veliko. CTR, CPC, CPA, CPM, CPM, PPC in, seveda, RTB. Kako bi lahko pozabili? Donosnost naložb je bila od nekdaj ključnega pomena pri oglaševanju, vendar jo je digitalna doba potisnila v nova področja matematike.

To je v mnogih pogledih odlično. Ti lahko’izmerite, koliko ljudi se odzove na pano, toda čarovniki spletnih oglasov imajo vse te podatke na dosegu roke. A / B test # 508 kaže senčilo # 4756 roza dobiva 0,67% višji klik kot senčilo # 7350 vijolične… naj bo vse rožnato itd.

Čeprav sodelovanje z oglasi še naprej upada, lahko preostali oglasi zmanjšajo svojo učinkovitost z mikroskopsko natančnostjo. Tam’je le en majhen element, ki manjka iz tega slavnega novega sveta: človeštvo.

Čaščenje obreda

Krčenje števila je bistvenega pomena za sodobno oglaševanje, toda če ne ostane pod nadzorom, bo arhitekt padel. Napetost med preizkušenimi tehnikami in ustvarjalno intuicijo se s pojavom interneta ni nenadoma pojavila. Obstajajo lekcije, ki se jih je treba naučiti že od prej.

Bill Bernbach je bil vodilna osebnost v oglaševanju’s ‘ustvarjalna revolucija’ v petdesetih in ‘60. leta. Pomislite, da je Don Draper z manj prtljage (Mad Men je v veliki meri navdihnil Bernbach’delo). Svoje ime je postavil v Grey New York, preden je leta 1947 odstopil, in navajal togost uspeha. Njegovo odstopno pismo vsebuje nekaj zanimivih sporočil. Vsa stvar je vredna branja, vendar ta odlomek izstopa v trenutnem podnebju:

jaz’Skrbi me, da bomo’padli bomo v past velikega, kar smo mi’gremo v čaščenje tehnike namesto snovi, ki jo imamo mi’da bomo sledili zgodovini, namesto da bi jo naredili mi’utopljene bodo površnosti, namesto da bi jih zasipali trdni temelji. jaz’Skrbi me, da se ne bodo začele utrjevati ustvarjalne arterije.

V sodobnem oglaševanju, v njegovi širini spletnega ekosistema, to odmevajo. Uporaba pravil in številk za narekovanje strategije oglaševanja je podobna “častili obred namesto Boga.” Število krčenja in uveljavljenih konvencij je zmagalo’ne navežem stika s transcendentnim.

Hrošč - Misli majhnoPomislite, mala, ena najbolj cenjenih oglaševalskih kampanj dvajsetega stoletja. Upoštevajte popolno odsotnost gnusnega pogona

Zdaj mi je všeč pravična hrepenenja po samoimenovanih ustvarjalnih vrstah toliko kot naslednji fant – to’S tem si prizadevam – toda resničnost je nekje med skrajnostmi. Konec koncev je precej zloben Grey še vedno močan. Tam je priznal tudi sam Bernbach’s ravnotežje, ki ga je treba doseči:

Vrhunska tehnična spretnost bo dobrega človeka naredila boljšega. Toda nevarnost je preokupacija s tehnično veščino ali napaka tehnične spretnosti za ustvarjalne sposobnosti.

Zamenjati ‘tehnični’ za ‘tehnološki’ in bolj ali manj imajo ravnotežje. Bernbach ni bil slep za vrednost metode. To je’je veliko lažje optimizirati nekaj, kar’je že ustvarjalna vrednost.

Ponovno naredite oglase odlične

Spletno oglaševanje potrebuje svojo revolucijo, renesanso in mora zajeti vse – od oglaševalcev do spletnih strani. Cilj oglasov je višji od sprejemljivega; morajo izboljšati izkušnjo brskanja.

Za vse uspehe, ki so jih imeli v zadnjih 20 letih, denar, ki se trenutno pretaka na mobilni trg, ne’ne sedim zelo dobro ob dejstvu, da 70% spletnih brskalnikov ne mara mobilnih oglasov. Ko tehniki vsako zadnjo kapljico izvlečejo iz analitike, je to število’se bo le dvignil.

Vseeno je 68% udeležencev iste študije reklo, da bi bili z oglasi, če bi bili v redu’neprijetno. Očitno je moteč nejasen izraz, vendar priča o tem, da brskalniki niso’t proti oglasom v celoti. Kot je povzel HubSpot, “oglasi bi morali biti videti, kot da je nekaj mislilo za njimi.”

Kako izgledajo oglasi z mislijo za njimi? Diverzifikacija in inovacije, skratka. Renesansa je bila poroka umetnosti, literature, znanosti, arhitekture, matematike in še več – oglasi bodo morali odsevati ta proteanov pristop. Metode lahko vključujejo:

 • Oglasni… Zameglitev vrstic med vsebino in oglasom je lahko težavna, vendar pravilno, vendar lahko izboljšate kakovost obeh. Biti pregleden je dobro, in ti’Zate me ujamemo’nikakor ne.
 • Nativno oglaševanje… Seveda se to že zlorablja, seveda če se oglasi lahko ujemajo s tonom in vsebino spletnih mest, ki jih imajo’Potem ko se pojavijo, postanejo prednost in ne dopuščajo dopuščanja. Dobro domače oglaševanje je tudi dobra uredniška vsebina.
 • Zmernost… Običajni spletni oglasi so bili preobremenjeni in so kot takšni pretiravali. Če se vrnete skrajnosti pojavnih oken in transparentov, boste poželi posebno nagrado, saj ljudje ne bodo radi ne marali oglaševanja.

William Bernbach je to rekel, “Oglaševanje je v osnovi prepričevanje in prepričevanje ni znanost, ampak umetnost.” Resnica je nekje vmes. Natančna oblika reklamne renesanse bi bila’t, da rečem – to’s za odkrivanje umetnikov in tehnikov za optimizacijo.

V povezavi s tehnološko močjo sodobne analitike bi lahko obnovili ustvarjalne energije videli, da se bodo oglasi prerodili, vendar morajo za to izpodbijati svoje lastne konvencije. To je’Skrajni spletni oglasi so imeli svojo ustvarjalno revolucijo, ne samo zaradi sebe, ampak tudi zaradi interneta’je tudi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map