Stavljanje svih vaših jaja u jednu košaricu za društvene medije

Jaja u jednoj košarici za društvene medijeSlika: Francesco Moorthy


Društveni mediji danas su više od činjenice života; postalo je centralno u funkcioniranju svijeta. Više od 3 milijarde ljudi mjesečno koristi društvene medije. Nije bio’davno vam je trebalo započeti svjetski rat da biste privukli pažnju tolikog broja ljudi. Sada sve što trebate je internetska veza.

ja’bili smo pouzdano obaviješteni’re socijalne životinje, tako da’jedino nam je prirodno da prvi ronimo u ovaj novi komunikacijski prostor. Facebook sada ima preko dvije milijarde aktivnih korisnika, Instagram ima milijardu, Twitter 330 milijuna. Kada oni’oni se ne koriste za slaganje obrtaja, oni’često se koristi kao prostor u kojem tvrtke i marke mogu doprijeti do svoje publike.

Tvrtke imaju pravo roniti u ovaj svijet, ali moraju biti oprezne što će se previše usredotočiti na jedan kanal. Društveni mediji su nestašan svijet. Kraljevi su danas zaboravljeni sutra, i tamo’samo toliko možemo kontrolirati. Borba za izlaganje putem interneta najbolje se vodi na više frontova, uz pomoć holističke strategije društvenih medija.

Na milost okolnosti

Ulov društvenih medija je to’povijesna je prilika za komunikaciju, ali u svakom trenutku možete izgubiti glas. Od YouTubea do Pinteresta svi smo, u konačnici, gosti na nekom drugom’s platforma. Sve što je potrebno je ažuriranje algoritama za uništavanje vaše web lokacije’s performanse.

Sjećate se FarmVille? Zignga potpomognuta igra bila je na vrhu svijeta u 2010. godini s preko 80 milijuna aktivnih korisnika mjesečno… Na Facebook-u. Kako je Facebook mijenjao svoje prioritete i ograničavao Zynga’pristupa svom unutarnjem djelovanju, FarmVille je skočio – i Zynga’cijene dionica s njom. mogu’t reći da sam osobno izgubio mnogo sna zbog propasti FarmVillea, ali 520 zaposlenika Zynge otpuštenih u 2013. vjerojatno je.

Ili razmislite o prošloj godini’s YouTubea ‘Adpocalypse’, gdje su preinačene smjernice za oglašavanje ostavile kanale od pada prihoda od preko 50%. Ispadanje se nastavlja godinu dana kasnije, pri čemu mnogi vrhunski kanali prenose svoju zajednicu na mjesta poput Patreona kako bi ostali u vodi.

Ili razmislite o Facebooku’nedavni odmak od vijesti prema prijateljima i obitelji teško je pogodio izdavače, pri čemu su neki zabilježili 50-postotni pad prometa. Facebook je dao tjedan dana’Obavijestili smo o ovoj promjeni. Nema puno vremena za okretnu strategiju.

To su primjeri najviše razine, ali lekcije su primjenjive do kraja. Budući da je toliko pouzdan na društvenim medijima, ljude stavlja na prednost, a svaka promjena algoritma zahtijeva novi krug odvijanja ruku. Društvene mreže i web stranice za razmjenu sadržaja nevjerojatne su, ali prekomjerna pouzdanost može vas dovesti u svijet problema.

Odvedi me kući

Kanali društvenih medija često najbolje funkcioniraju u orbiti oko web stranice, prilika za preusmjeravanje interesa na vaš travnjak. Vratite korisnike na vašu web lokaciju. Razlika između praćenja računa i praćenja web mjesta je ogromna.

Web stranice su onaj komad tla na internetu koji zaista pripadaju nama. Svugdje drugdje na kraju smo po vlastitom nahođenju. Kanali na društvenim medijima ograničavaju vas u njihovim pravilima, dok web lokacija može biti sve što želite. Napad je tada na vama da napravite stranicu vrijednu brige, što je posve druga igra s loptom, ali barem tamo’ponovno postavljanje pravila.

Diverzifikacija je ključna

Djelovanje na više kanala društvenih medija ne radi’ne moram biti dosadan. To može biti prilika. Zašto biste se ograničavali na jedan jezik kada biste mogli govoriti pet? Svaka mreža ima svoje suptilnosti, svoje kulture kojima doprinosi.

Različiti su kanali prilika za dijeljenje različitih aspekata marke. Različite mreže se bave različitim vrstama sadržaja. Kad počnete razgrađivati ​​u čemu se specijaliziraju različite usluge, čini se glupo da ne bi diverzificirali svoju internetsku prisutnost:

 • Vizualno (Instagram, Pinterest)
 • Uredništvo (LinkedIn, Medium, Flipboard)
 • Informativno (Facebook)
 • Vijesti (Twitter)

Ne znaš’na svakom računu na društvenim medijima morate raditi potpuno istu stvar. Igrajte prema svojim snagama. Instagram je vizualni medij, pa ga koristite za dijeljenje vizualnih elemenata onoga što radite. Platforme poput LinkedIn-a i Medium-a reagiraju na inteligentnu kopiju, pa ih koristite za dijeljenje svojih postova na blogu. Korisnici Instagrama vjerojatno se neće brinuti za vaše eseje, niti će čitatelje Flipboard-a zanimati kako vaš ured izgleda u toploj rasvjeti. Podesite jezike platformi.

Ovo ne’odnosim se na sve, naravno. Pojedinci mogu i trebaju raditi sve što žele, tvrtke i robne marke dobro bi gledale njihov korak. Ako se sve plati uspjehom jednog prodajnog mjesta, može se donijeti dobit, ali rizik je mnogo veći. Komunicirajte ono što radite u različitim sferama različitoj publici i dugoročni uspjeh postaje mnogo realniji

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map