Što će vam omogućiti pregledavanje putem virtualne stvarnosti

Microsoft je lansirao svoj vlastiti odgovor na virtualnu stvarnost prošle godine i u svijetu’najveći tehnološki show milijuni posjetitelja dobili su ruke od slušalica.


Windows Mixed Reality pristupačna je alternativa HTC Vive i Oculus Rift, a osim odličnog igračkog iskustva, kit je usmjeren i na svakodnevne namjene kao što su rad sa standardnim desktop aplikacijama i pregledavanje weba..

U siječnju’s Consumer Electronics Show u Las Vegasu, glavni dobavljači računala Acer, Dell, Asus, HP i Lenovo, svi su im uređaje bili dostupni za demonstraciju, a velika vijest je da njihova popularnost raste.

Zapravo, prema platformi za digitalne igre Steam, tržišni udio udvostručuje se iz mjeseca u mjesec. Da’s dijelom nižim cijenama počevši od samo 380 funti, u usporedbi s 600 funti za Vive, ali i zbog podrške za najbolje VR igre – 15 od Steam-a’s top 40 naslova pri zadnjem brojanju.

Troškovi se smanjuju i zato što slušalice nude praćenje kretanja bez potrebe za vanjskim senzorima, umjesto toga, koristi brodske kamere i komponente za posao.

To ih pak čini prenosivim i praktičnim jer manji zahtjevi za hardverom podrazumijevaju rad s većinom prijenosnih računala Windows 10, za razliku od vrhunskog PC-a za igranje’s potrebnim da podrže Vive i Rift koji gladuju zbog napajanja.

Pa što to znači za web? U svemu je Microsoft Edge – zamjena za Internet Explorer u paketu sa sustavom Windows 10 – u kombinaciji s WebVR-om, kako bi se iskoristila snaga virtualne stvarnosti za još dublje iskustvo pregledavanja.

“Web ne’ne morate se više ograničavati na stranicu u pregledniku,” Voditelj Microsoftovog proizvoda, James Guion, kaže za stručnjaka za izgradnju web mjesta. WebVR pomaže donijeti nova, imerzivna iskustva pretraživanja interneta koja se mogu iskusiti samo snagom virtualne stvarnosti.

“Microsoft je predstavio podršku za WebVR standard svojoj platformi Mixed Reality sa sustavom Windows Fall Creators Update za Windows 10, kompatibilnim s Microsoft Edgeom.

“To je otvorena specifikacija koja omogućuje doživljavanje VR-a u vašem pregledniku. Ako web stranica implementira WebVR podršku i pruža 3D sadržaj, ona može prikazati uranjajući sadržaj u slušalicama Windows Mixed Reality, uz pristanak korisnika.”

Kad stanete na Mixed Reality Headset, ulazite u virtualni des res okružen zadivljujućim vanjskim krajolikom, poznatim i kao Mixed Reality Cliff House. To’S ovog mjesta možete pronaći i pristupiti čak 20 000 aplikacija, poput preglednika Microsoft Edge koji je omogućen WebVR.

Microsoft ga opisuje kao “prvi prostorni operativni sustav” gdje se krećete po radnoj površini, bilo hodajući, udarajući teleport na slušalice’s kontrolerima pokreta ili u interakciji s AI govornim pomoćnikom, Cortana.

“Tijekom pregledavanja Microsoft Edge na radnoj površini, to’Moguće je biti samo jedan klik udaljen od pokretanja WebVR sadržaja izravno u Windows Mixed Reality slušalice,” dodaje Guion.

Na primjer, zamislite kupovinu novog odijela u virtualnoj trgovini s visokim ulicama i pregledavanje odjeće izbliza iz svakog ugla. Ili konfiguriranje novog automobila u virtualnom salonu usporedbom unutarnjih ukrasa vozača’sjedište.

“U posljednje vrijeme dogodili su se ogromni događaji koji omogućuju svakome da iskusi VR u web-pregledniku,” kaže Guion. “Bez obzira radi li se o interakciji s web stranicama, slijede veze između stranica ili se kreću između dvodimenzionalnih i potopljenih videozapisa u 360 stupnjeva.”

Za otključavanje 360-stupnjevanog sadržaja na koji se odnosi Guion, korisnici moraju instalirati proširenje 360 ​​Viewer za Microsoft Edge. Ovo omogućava videozapise i fotografije s YouTubea, Facebooka, Twittera i vijesti poput New York Timesa.

Kao što Guion također pokazuje, i dalje ćete osjetiti blagodati, čak i ako vi’pregled web stranica u 2D. Na primjer, počnite pregledavati na monitoru radne površine, a zatim iskočite na slušalice Mixed Reality kada želite pojačati doživljaj na immersivnoj razini.

Drugo područje u kojem bi slušalice mogle biti korisne je obrazovanje i Microsoft baca svoju težinu iza djece koja puno uče u sustavu Windows Mixed Reality. To uključuje partnerstvo sa svijetom Pearsona’najveća je obrazovna tvrtka.

Razlog je to što će započeti početak šest aplikacija koje dolaze od ožujka nadalje i prepune se obrazovnih sadržaja, ali to’samo je pitanje vremena prije nego što se prednosti počnu spuštati ravno do web-pregledavanja.

Sve dok je na vašem računalu instalirano ažuriranje sustava Windows 10 Fall Creators Update trebali biste biti spremni. Ispunjavanje osnovnih tehničkih zahtjeva slušalica pružit će vam oštrih 60 sličica u sekundi, a ako se dogodi da vaše računalo ima pčelinji mozak, možete postići do 90 sličica u sekundi.

Nakon što sam demo nekoliko slušalica iz kutije, mogu vam reći da su iznenađujuće jednostavni za postavljanje i za rješavanje problema. Ako ti’Zabrinuti ste za rad u kompaktnom prostoru ili možete postaviti slušalice na način sjedenja ili preslikati okolno područje tako da to ne učinite’ne tupi u bilo što.

To’s pravom je reći da je Microsoft Internet Explorer već duži niz godina igrao drugu sličicu sličnim Google Chromeu i Mozilla Firefoxu, ali s novim preglednikom optimiziranim za Mixed Reality konačno im je mogao pružiti prednost.

Ovo je Microsoft’veliki kockar postati vrhunska platforma za pregledavanje virtualne stvarnosti, a daljnjim razvojem, uključujući uključivanje proširene stvarnosti, tek treba doći’definitivno je jedan za gledati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map