Virtuele conferenties als unieke inhoud

Virtuele conferenties


Een behoorlijk deel van de wereld gaat online. Van gezelligheid tot detailhandel, het internet heeft een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor interactie geopend. Het delen van ideeën is niet anders. Van TED-gesprekken tot volledige evenementen van een week, professionals gaan online om inzichten, ideeën en producten te delen.

Virtuele conferenties, zoals ze’worden genoemd, worden een levensvatbaar (zelfs wenselijk) alternatief voor gebeurtenissen in de echte wereld. En het beste? Elke site kan er een hosten. Er wordt natuurlijk hard gewerkt, maar met het voorbijgaan van het jaar lijkt het steeds meer de moeite waard. Als inhoud koning is, is het erg waardevol om de site te zijn waar experts ideeën delen.

Wat zijn virtuele conferenties?

Virtuele evenementen zijn voor conferenties wat Netflix voor televisie is: autonomie van het publiek. Door te geven ‘aanwezigen’ flexibiliteit, ze verbeteren de algehele betrokkenheid. Degenen aan de andere kant van de wereld starten gewoon hun computer op. Degenen die kunnen’t kijken naar een drie o’klokpraat kan gewoon het evenement markeren en later inhalen.

Ze gaan een stap verder dan webinars. Er zijn meer bewegende delen, meer luidsprekers en een betere mogelijkheid om te netwerken.

Er is een grote verscheidenheid aan online conferenties. Hieronder staan ​​slechts een handvol voorbeelden:

 • BogCommerce’s Maak het groot
 • HubSpot’s Inkomende verkoopdag
 • Agile leiderschap door de overheid

Evenementen kunnen gratis en open zijn, of gesloten en exclusief. Sommigen houden beelden van de lezingen live bij als een soort archief, terwijl anderen, zoals BigCommerce, een eindig venster bieden om lezingen te bekijken.

Kortom, ze’re ongelooflijk flexibel.

Waarom ze doen?

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor online conferenties.

Ze kosten minder. Voor het organiseren van een conferentie in de echte wereld zijn meestal tienduizenden dollars nodig. Het evenement moet ergens worden gehost. Daar moet voor betaald worden. Luidsprekers moeten overal kunnen komen’wordt vastgehouden en ergens te verblijven. Hiervoor moet worden betaald. Bij online hosting is dit vaak niet het geval’t een probleem.

Goed georganiseerde evenementen vergroten het bewustzijn van een merk en versterken de autoriteit op een bepaald gebied. Mensen leren over jou en ze leren van jou. Win win. Goed geleide conferenties kunnen de spil van een bedrijfstak worden.

Een stap verder gaan dan het vergroten van bewustzijn is het groeien van een volgeling. Als je een geweldig evenement organiseert, komen de deelnemers volgend jaar terug – en misschien brengen ze wel een vriend mee. Conferenties vinden meestal jaarlijks plaats, en wanneer ze plaatsvinden’opnieuw succesvol worden ze groter.

Er is geen limiet voor het aantal mensen dat een virtuele conferentie kan bijwonen. Er kunnen maar zoveel mensen in een kamer passen, maar miljoenen kunnen een webpagina bezoeken. Uw virtuele conferentie is niet’het zal niet door miljoenen worden bekeken (sorry) maar het’een fantastische logistiek om je geen zorgen over te hoeven maken. Een gehuurde ruimte heeft een X aantal betalende bezoekers nodig om voor zichzelf te kunnen betalen; een webpagina niet’t hebben hetzelfde probleem.

Grootte doet er minder toe. Daar’Het is een misvatting dat conferenties honderden deelnemers en grote podia met aangepaste sets nodig hebben. Niet waar, zeker niet online. Conferenties zijn bijeenkomsten van mensen met dezelfde interesses. Dat’zitten. Ideeën en ervaringen worden gedeeld, verbindingen worden gelegd en iedereen gaat terug naar zijn leven.

Virtuele evenementen kosten minder en kunnen veel ambitieuzer zijn. 20 sprekers en 1000 deelnemers is een nachtmerrie in de echte wereld – niet zo online. Het’er is nog steeds veel werk, maar de kans dat het catastrofaal verkeerd gaat, wordt steeds kleiner.

David Spinks, oprichter van CMX, vat dat mooi samen “het enige dat al het andere overtreft, is de inhoud op je podium en de manier waarop je deelnemers bij elkaar brengt om te communiceren.” Het mooie van virtuele conferenties is dat niets van dit alles verloren hoeft te gaan. De toon zal anders zijn, de energie zal veranderen, maar de kernwaarde van het evenement blijft behouden.

Wanneer alles is gezegd en gedaan, leidt een groot virtueel evenement in gelijke mate tot discussie en goodwill, waardoor een groot aantal unieke, waardevolle inhoud op uw site achterblijft. Wanneer het’s goed gedaan, dat wil zeggen.

Wat gaat erin?

Een informatief, inspirerend, leuk evenement neerzetten zonder je bureau te hoeven verlaten is een mooie visie, maar laat dat’s doen niet alsof het dat niet doet’t vereist hard werken. Online of offline, bij conferenties zijn veel bewegende delen betrokken.

Niet zoveel als je zou denken, zeker in vergelijking met de logistiek van een echte conferentie. Wij’re ga niet een volledige doen ‘hoe’ hierover (hier’een geweldige van HubSpot). Wij liever’we gaan kijken naar de belangrijkste elementen van een virtueel evenement en hoe dit van invloed is op de site die het host.

Logistiek

De logistiek van het opzetten van een conferentie don’ga niet weg omdat jij’doen het online – ze veranderen gewoon. Digitale evenementen vereisen digitaal werk en veel ervan wordt afgespeeld op uw website.

Allereerst: luidsprekers! Conferenties leven en sterven door de kwaliteit van hun sprekers. Ontvang sprekers vroeg en sluit ze ruim voor het evenement aan.

Als de bal eenmaal aan het rollen is, is het essentieel om een ‘plaats.’ Een conferentie is mogelijk op geen enkele kaart te vinden, maar heeft wel een thuis op internet nodig. De meesten pakken dit aan door speciaal voor het evenement sites (of sitesecties) te maken.

BigCommerce koos voor de microsite-aanpak en huisvestte de conferentie op hun hoofdsite met de volgende URL:

https://www.bigcommerce.com/ make-it-big / conferentie /

Evenementen zaten vervolgens op pagina’s binnen die sectie. Een gesprek over groothandel is bijvoorbeeld te vinden op:

https://www.bigcommerce.com/ make-it-big / conferentie / sessies / the-heart-and-science-of-wholesale /

Simpel genoeg, maar dit zijn belangrijke fundamenten voor een goed georganiseerd evenement. Door een duidelijk gestructureerde online locatie te ontwerpen, kunnen gebruikers gemakkelijk door evenementen navigeren. Niemand verdwaalt graag.

Video’s zijn de sleutel. Je speakers moeten gezien en gehoord worden, anders valt alles uit elkaar.

Er zijn een paar grote beslissingen die je met video’s moet nemen. De eerste is of je ze wilt hosten op je site of op een platform van derden zoals YouTube. Hosting op locatie betekent dat bezoekers uw site moeten bezoeken om de gesprekken te bekijken, maar het betekent ook minder oogballen.

De tweede grote beslissing is of je gesprekken van tevoren wilt opnemen of live wilt uitzenden. Vooraf opgenomen gesprekken kunnen er veel professioneler uitzien, maar realtime engagement wordt een stuk moeilijker. Jij kan’Ik stel tenslotte geen vragen van twee weken oude video’s, niet zonder er een beetje raar uit te zien.

Live video’s dienen de gemeenschapsaspecten van een conferentie in die zin veel beter. Lezingen zien er misschien niet zo gepolijst uit, maar als sprekers in realtime reageren op vragen van het publiek – of dat nu via een groepschat of een videogesprek is – is het de moeite waard.

Promotie

Conferenties don’gebeurt niet in een vacuüm. Het’Het is het beste om niet te vertrouwen op de stem van God die mensen vertelt over uw conferentie. Je moet het promoten.

E-mail is een geweldige manier om mensen aan te melden voor uw evenement, vooral als dit het geval is’is gratis. Als uw website een mailinglijst heeft, is deze’Het is gewoon een kwestie van het verzenden van e-mails die het evenement afsluiten en mensen aanmoedigen zich aan te melden.

Niet iedereen heeft grote mailinglijsten. Bijna iedereen heeft echter sociale media. Platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn zijn ideaal om te netwerken met gelijkgestemde professionals. Een goed gestructureerd evenement met interessante sprekers zal grip krijgen – mensen moeten het gewoon weten’gebeurt.

Het’Het is cruciaal dat uw gastsprekers het evenement op hun eigen kanalen promoten. Conferenties brengen mensen samen en stellen andere mensen bloot’s vervolgingen kunnen alleen goed zijn voor alle betrokkenen.

Heb een doel en communiceer het duidelijk en consistent.

En voor wat?

Een goede virtuele conferentie is de moeite waard om op zichzelf te houden als je het voor elkaar kunt krijgen. Ze kosten minder, kunnen meer mensen bereiken en laten een schat aan inhoud achter voor uw site. Zijn ze ondubbelzinnig beter dan hun echte tegenhangers? Nee. Ze zijn verschillend, maar veel van die verschillen werken in het voordeel van een website die zijn reputatie wil verbeteren.

Grote conferenties zijn onnavolgbaar. Het hebben van een (of meerdere) op uw site maakt u onnavolgbaar. Dat’is waardevol. Chris Coyier, medeoprichter van CodePen, zei het onlangs beter dan we ooit zouden kunnen.

ڋ? V «­«H®ú"qäá ?? ?? Ø ^ ® + jw_jYh ~ ?? Zµú + ?? ƧvÊ ?? © gzÜ (®K (?? ë-jwljZ’zÈb ??) à¶èºm ?? çè ?? 8 ^ Yæì ?? × ?? r·???? Èh¶?? ìÁæ­Ë ?? ² + ^ ?? «jÛezǮƧuÈZ ?? {0­ªiyÖ «¢éÝ ?? Û0j + – ?? Ö¬?? (k ?? À¨Ê ‘«râ ± Ê2 ?? êÀº¬·_6Ó_

Inhoud is meer dan kopiëren. Het is expertise, bemiddeling, een toewijding aan het delen en bespreken van ideeën. Online conferenties zijn een geweldige kans om een ​​unieke waarde voor uw site te creëren. Het is veel werk, maar als het klikt, zijn de resultaten zeer bevredigend. Je draagt ​​iets bij. Uw site is een hub.

Het is gemakkelijk om moderne internetgebruikers af te schudden als rechtmatige, luie snotapen met de aandachtsspanne van goudvissen, maar het doet niemand goed. Uw site maakt deel uit van een community. Mensen in die gemeenschap hebben gemeenschappelijke interesses en ervaringen. Online conferenties zijn een fantastische manier om die ervaringen bij elkaar te brengen, en jij kunt degene zijn die het doet.

Het lijkt misschien een taak met veel moeite en weinig beloning, maar dat is de verkeerde manier om het in te kaderen. Het menselijke element overschaduwt alle andere factoren. We herinneren ons allemaal degenen die een stap verder gingen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map