Wat u met Virtual Reality-webbrowsing kunt doen

Microsoft lanceerde vorig jaar en wereldwijd een eigen antwoord op virtual reality’s grootste tech-show miljoenen bezoekers kregen hands-on met de headsets.


Windows Mixed Reality is een betaalbaar alternatief voor de HTC Vive en Oculus Rift, en afgezien van een geweldige game-ervaring is de kit gericht op alledaags gebruik, zoals werken met standaard desktop-applicaties en surfen op internet.

In januari’s Consumer Electronics Show in Las Vegas, grote pc-leveranciers Acer, Dell, Asus, HP en Lenovo hadden allemaal hun apparaten beschikbaar om te demonstreren en het grote nieuws is dat hun populariteit enorm stijgt.

Volgens het digitale gamesplatform Steam verdubbelt het marktaandeel zelfs van maand tot maand. Dat’s gedeeltelijk gedaald tot prijzen vanaf slechts £ 380, vergeleken met £ 600 voor een Vive, maar ook vanwege ondersteuning voor de beste VR-games – 15 van Steam’s top 40 titels bij de laatste telling.

De kosten worden ook verlaagd omdat de headsets bewegingsregistratie mogelijk maken zonder externe sensoren, in plaats daarvan met ingebouwde camera’s en componenten om het bedrijf te doen.

Dit maakt ze op hun beurt draagbaar en praktisch omdat de lagere hardwarevereisten betekenen dat ze werken met de meeste Windows 10-laptops in tegenstelling tot de high-end gaming-pc’s vereist om de energieverslindende Vive en Rift te ondersteunen.

Dus wat betekent dit voor internet? Centraal in alles staat Microsoft Edge – de vervanging voor Internet Explorer gebundeld met Windows 10 – gecombineerd met WebVR, om de kracht van virtual reality te benutten voor een nog meer meeslepende browse-ervaring.

“Het web niet’Het hoeft zich niet langer te beperken tot een pagina in een browser,” Productmanager van Microsoft, James Guion, vertelt Website Builder Expert. WebVR helpt om nieuwe, meeslepende ervaringen op het internet te brengen die alleen kunnen worden ervaren door de kracht van virtual reality.

“Microsoft introduceerde ondersteuning voor de WebVR-standaard op zijn Windows Mixed Reality-platform met de Windows Fall Creators Update voor Windows 10, compatibel met Microsoft Edge.

“Het is een open specificatie die het mogelijk maakt om VR in je browser te ervaren. Als een website WebVR-ondersteuning implementeert en 3D-inhoud biedt, kan deze, met toestemming van de gebruiker, meeslepende inhoud weergeven in de Windows Mixed Reality-headset.”

Wanneer je een Mixed Reality-headset aantrekt, betreed je een virtuele omgeving omringd door een prachtig buitenlandschap, bekend als het Mixed Reality Cliff House. Het’Hiervandaan kunt u maar liefst 20.000 applicaties lokaliseren en openen, zoals de WebVR-compatibele Microsoft Edge-browser.

Microsoft beschrijft het als “het eerste ruimtelijke besturingssysteem” waar u zich een weg baant over uw bureaublad, hetzij door te lopen, hetzij teleporteren op uw headset’s bewegingscontrollers of interactie met AI-stemassistent, Cortana.

“Bij het browsen met Microsoft Edge op het bureaublad, het’Het is mogelijk om slechts één klik verwijderd te zijn van het direct starten van WebVR-inhoud in een Windows Mixed Reality-headset,” voegt Guion toe.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je in een virtuele winkel in de winkel een nieuwe outfit zoekt en de kleding van dichtbij bekijkt. Of configureer uw nieuwe auto in een virtuele showroom door interieurafwerking van de bestuurder te vergelijken’s stoel.

“Er zijn de laatste tijd enorme ontwikkelingen geweest, waardoor iedereen VR in een webbrowser kan ervaren,” zegt Guion. “Of dat nu interactie is met websites, links tussen pagina’s volgt of beweegt tussen 2D en meeslepende 360-graden video’s.”

Om de 360-graden inhoud te ontgrendelen waarnaar Guion verwijst, moeten gebruikers de 360 ​​Viewer-extensie voor Microsoft Edge installeren. Dit maakt video’s en foto’s mogelijk van YouTube, Facebook, Twitter en nieuwswebsites zoals de New York Times.

Zoals Guion ook aangeeft, zult u nog steeds de voordelen voelen, zelfs als u dat doet’opnieuw webpagina’s in 2D bekijken. Begin bijvoorbeeld met browsen op uw desktopmonitor en zet vervolgens een Mixed Reality-headset op als u de ervaring op een meer meeslepend niveau wilt opvoeren.

Het andere gebied waar de headsets van pas kunnen komen, is onderwijs en Microsoft gooit zijn gewicht achter kinderen die veel leren in Windows Mixed Reality. Dit omvat samenwerking met Pearson, de wereld’s grootste onderwijsbedrijf.

Dit is te wijten aan het feit dat er in het begin zes toepassingen zijn uitgekomen, die vanaf maart arriveren en boordevol educatieve inhoud zitten, maar het is’het is slechts een kwestie van tijd voordat de voordelen beginnen te druppelen tot gewoon surfen op het web.

Zolang de Windows 10 Fall Creators Update op je pc is geïnstalleerd, zou je goed moeten zijn. Als u aan de basistechnische specificaties van de headset voldoet, krijgt u een scherpe foto van 60 frames per seconde en als uw pc meer stevige hersenen heeft, kunt u tot 90 frames per seconde bereiken.

Ik heb een paar van de headsets vers uit de doos gedemonstreerd en ik kan je vertellen dat ze verrassend eenvoudig te installeren en te begrijpen zijn. als jij’Als u zich zorgen maakt over het werken in een compacte ruimte, kunt u de headset in de zitmodus zetten of de omgeving in kaart brengen zodat u dat niet kunt doen’t kletst ergens in.

Het’Het is redelijk om te zeggen dat Microsoft Internet Explorer al een aantal jaren de tweede viool speelt voor Google Chrome en Mozilla Firefox, maar met een browser met een nieuwe look die is geoptimaliseerd voor Mixed Reality, zou het ze eindelijk een voorsprong kunnen geven.

Dit is Microsoft’de grote gok om het belangrijkste platform te worden voor browsen in virtual reality en met verdere ontwikkelingen, waaronder de toevoeging van augmented reality, moet nog komen’is zeker een om naar te kijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map