Welk EU-land is het meest kwetsbaar voor cybercriminaliteit?

Waarom zou u zich zorgen maken over cyberveiligheid??

Het veilig houden van bezoekers aan uw website is een belangrijke overweging voor iedereen die een website bouwt. Het’is nog belangrijker om in gedachten te houden bij het runnen van een e-commerce website, omdat gebruikers u vertrouwen met hun belangrijke financiële gegevens. Als uw site dat kan’t deze gegevens te beschermen dan de gebruiker’Het vertrouwen wordt geschonden en dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw reputatie.


Cyberveiligheid wordt een steeds belangrijker onderwerp en veel van de vragen die we van lezers stellen, gaan over veiligheidsfuncties die beschikbaar zijn voor hun websites.
eu cybercrime grootste slachtoffers

Dit is n’niet verrassend gezien het aantal spraakmakende cyberaanvallen die zich in de eerste helft van 2017 alleen hebben voorgedaan – wij’We hadden de WannaCry-ransomware, de CloudBleed-lekken en de mogelijke blootstelling van kiezersrecords door hackers.

We wilden een idee krijgen van hoe kwetsbaar landen kunnen zijn voor cybercriminaliteit en besloten naar de Europese Unie te kijken vanwege de rijkdom aan openbaar beschikbare gegevens, het aantal betrokken landen en de sociaal-economische diversiteit tussen deze 28 landen.

Naar welke factoren hebben we gekeken in ons onderzoek?

In dit onderzoek werd gekeken naar een aantal factoren die volgens ons belangrijk waren om te meten hoe kwetsbaar landen waren voor potentiële cybercriminaliteit. Deze factoren waren:

1.Hoeveel inwoners hebben al cybercriminaliteit meegemaakt

Als we naar de gegevens van de Europese Unie kijken, konden we het percentage van elk EU-land schatten’de bevolking die het slachtoffer was van cybercriminaliteit.

2.Hoe vaak worden inwoners jaarlijks geconfronteerd met malware en virussen

EU-landen cybercriminaliteit het minst voorbereidWe konden achterhalen hoe vaak Europese inwoners malware en virussen (die worden gebruikt om computers te infecteren en cybercriminaliteit te plegen) tegenkwamen door te kijken naar openbaar beschikbare gegevens van Microsoft.

3.Elke natie’s inzet voor cyberveiligheidsinitiatieven

We hebben de inzet van individuele landen voor de bestrijding van cybercriminaliteit beoordeeld aan de hand van gegevens uit de Global Cybersecurity Index, een enquête die factoren meet zoals juridische kaders, technische capaciteit, organisatorische maatregelen, capaciteitsopbouw en samenwerking met andere landen.

4. hoe bloot internetverbindingen waren in elk land

Uw internetverbinding bestaat uit veel kleine verbindingspunten die worden genoemd ‘knooppunten’. Elk van deze knooppunten is verantwoordelijk voor het overdragen van een ander type informatie, b.v. het POP3-knooppunt, dat u mogelijk herkent van uw smartphone, is een knooppunt dat mobiele e-mailinformatie overdraagt. In elk land zijn veel van deze knooppunten publiek gericht, wat betekent dat ze worden blootgesteld en mogelijk kwetsbaar zijn voor aanvallen. Hoe minder knooppunten een land heeft blootgesteld, hoe beter de internetgebruikers zijn beschermd. We hebben gegevens verzameld over het aantal blootgestelde knooppunten in elk EU-land door de nationale blootstellingsindex te onderzoeken die is opgesteld door internetbeveiligingsbedrijf Rapid7.

EU-cybercriminaliteitsbeveiliging

Wat vertelden de resultaten ons?

De resultaten geven aan dat Malta, net ten zuiden van Italië in de Middellandse Zee, het land is dat het meest kwetsbaar is voor mogelijke cybercriminaliteitsaanvallen, ondanks het feit dat Maltezen in het midden van de groep staan ​​voor daadwerkelijke malware- en cybercriminaliteitsontmoetingen.

Dit komt omdat onze studie naar kwetsbaarheid en Malta wilde kijken’Het uitzonderlijk hoge percentage blootgestelde internetverbindingen (73%), het gebrek aan wetgeving inzake cyberbeveiliging en de slechte internationale samenwerking zorgen ervoor dat Malta’s bevolking loopt, ondanks het feit dat ze iets minder met cybercriminaliteit te maken heeft dan hun Europese buren, op de lange termijn feitelijk veel meer risico met weinig beschermende of preventieve maatregelen.

Griekenland, Roemenië en Slowakije vormden de rest van de top vijf van meest kwetsbare landen.

eu-landen kleinste slachtoffers cybercriminaliteitAan de andere kant van de schaal vonden we Finland het meest cyberveilige land in de EU met een kwetsbaarheidsclassificatie van slechts 29% – helemaal niet slecht! We beschouwden Finland als het veiligst omdat het het laagste aantal cybercriminaliteit in Europa heeft en ook een van de meest voorbereide landen is, met robuuste cyberbeveiligingsverplichtingen en een hoog percentage niet-blootgestelde internetverbindingen.

Estland kwam naar voren als een goede kanshebber voor Finland met een kwetsbaarheidsscore van 30% als gevolg van veranderingen die zijn aangebracht in beveiligingsstrategieën, wettelijke kaders en organisaties van de overheid als reactie op cyberaanvallen in de hele staat in 2007.

Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk vormden de rest van de top vijf van minst kwetsbare landen, wat een opluchting moet zijn voor deze economische grootmachten.

EU-landen zijn het meest voorbereid op cybercriminaliteitElders – en enigszins verrassend – ontdekten we dat het Iberisch schiereiland van Spanje en Portugal tot de landen behoorden die het meest kwetsbaar waren voor cyberaanvallen en misdaad. Vooral Spanje heeft een schokkend hoog percentage internetverbindingen dat wordt blootgesteld aan potentiële bedreigingen (76%), evenals een zeer middelmatige inzet voor wetgeving en initiatieven op het gebied van cyberbeveiliging.

Volledige resultaten

Bronnen

Vond dit onderzoek nuttig?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map