6 transformativa tekniska trender för småföretag under 2018

2018 tekniktrenderFörlorar du försäljningen och kunderna genom att ignorera ny teknik?


I den här artikeln, snarare än att prata om trender på avstånd, vill vi titta på hur den förändrade teknikvärlden kan påverka ditt företag just nu.

Småföretag är arenor’t alltid de mest seriösa tidiga adoptörer.

Innovationer som bitcoin, chatbots och robotik ses som domänen för stora företag. Om de tar tag på, börjar alla andra lägga märke till det. Långsamt kommer ny programvara och prylar in i mainstream.

Men är detta det bästa sättet?

Att genomföra bara en av innovationerna som beskrivs i detta inlägg kommer att ha en synlig och ibland omedelbar inverkan på försäljning och intäkter.

Så låt’s gräver i.

1. Messenger Chatbots

Vill ha en pizza?

där’du behöver inte plocka upp telefonen eller fylla i ett beställningsformulär online.

Öppna bara Facebook Messenger-appen och gå därifrån. Du’Vi har precis beställt i en bråkdel av den vanliga tiden och räddat Domino’s kostnaden för en säljare.

Fler konsumenter använder messenger-chatbots för att göra inköp, vare sig de är via Facebook, WhatsApp, Slack eller en av de många andra chatt-apparna. Eftersom människor ägnar så mycket tid fast på sina telefoner kan erbjudande av appbaserade köpalternativ minska friktionen avsevärt.

Och mindre friktion betyder mer försäljning.

Som Jiaqi Pan, VD för Helloumi, föreslår, “År 2018 förutspår jag att vi kommer att fortsätta se en stark tillväxt i samtalgränssnitt där vissa spelare kommer att komma som tidiga vinnare av marknaden.”

Hur man kommer igång: En mängd billiga onlineverktyg förenklar processen för att skapa chatbots. Tjänster som ManyChat, ChatFuel och Chatty People gör det möjligt för små företag att bygga kraftfulla AI-driven chatbots utan kodningsupplevelse.

2. Avancerad analys & Insights-as-a-tjänst

Varje dag skapar världen 2,5 quintillion byte data. Den där’räcker för att fylla 125 miljoner iPhoner.

Vi’drunknar i ett hav av megabyte. där’s försäljningsdata, online-analysdata, kundbeteendata, annonsdata, engagemangsdata.

Listan fortsätter.

där’s så mycket det’är praktiskt taget omöjligt att dra meningsfulla insikter.

Småföretag kan helt enkelt göra det’t sortera igenom och förstå all information de har, än mindre tänka på att använda data från tredje part.

Nya SaaS (software-as-a-service) analysplattformar förenklar processen för att hantera interna data. De genererar handlingsbara insikter som små och medelstora företagare kan komma åt och implementera out-of-the-box.

På samma gång, “Insight-as-a-service” verktyg ger företag möjlighet att utnyttja inte bara sina egna data utan också data som härrör från olika källor. Resultatet kan vara ett väsentligt ökning av förståelsen inom olika viktiga områden.

Nic Smith, VD för produktmarknadsföring för Cloud Analytics på SAP, säger, “Genom att ansluta till avancerade datanät kommer användare att få tillgång till relevanta externa källor och kombinera dessa insikter med interna data för att erbjuda nya digitala tjänster till sina kunder.”

Hur man kommer igång: Tredjeparts analysplattformar integreras med praktiskt taget alla typer av programvara som samlar in data, från bokföring till försäljning. Verktyg som KissMetrics, till exempel, gör det möjligt för företagen att ta handlingsbara insikter från aktiviteten hos deras online-målgrupper, medan sviter som Adobe Analytics förenklar data från en rad källor.

3. Marknadsföring och försäljningsautomation

Genom att anta automatiseringsverktyg kan små och medelstora företag med anställda på färre än 500 personer (SMB: s kort) generera förbättringar nära omedelbar.

En av de största klagomålen är att enorma mängder resurser slösas bort på meniala men nödvändiga uppgifter.

När maskininlärning och AI utvidgar programvarans funktionalitet är automatiseringen inställd på att bli ännu kraftigare. Men många experter säger att 2018 kommer att bli året då mindre företag verkligen börjar notera.

På praktisk nivå kan automatiseringsprogramvara integreras med befintliga system för att påskynda allt från reklam och ledningshantering till lageruppdateringar och ombeställning.

Ann Hadley från MarketingProfs säger: “Detta är året för “Hur kan vi bli mer utmärkta med vår användning av automatisering för att öka kundlojaliteten?””

Hur man kommer igång: Online-plattformar som Marketo och Salesforce kan användas för att automatisera en rad vanliga marknadsförings-, försäljnings- och hanteringsuppgifter.

De’är lätt att installera och integrera sömlöst med befintlig programvara.

4. Nya IoT-enheter och No-Touch-gränssnitt

De “Internet-of-saker” (mångfalden av enheter anslutna till internet) kallas nu “Internet-of-allt”.

Det verkar som om potentialen för samtrafik är obegränsad. Om du hade sagt till mig för tio år sedan att min panna och radiatorer skulle vara anslutna till internet, jag’Jag har trott att du var arg.

Det finns två sidor av denna trend.

Å ena sidan kan de ofta användas för att driva effektivitet i din egen organisation genom att påskynda svåra uppgifter och minska kostnaderna. Å andra sidan erbjuder de nya sätt att nå människor.

Gränssnitten genom vilka vi konsumerar information, reklam och underhållning blir allt mer varierande, från smarta klockor till röstaktiverade “assistenter” som Alexa.

Anne Mercogliano, VD för marknadsföring och affärsverksamhet vid IFTTT, säger: “Ta en titt på din dagliga dag och identifiera ett område där du befinner dig’spenderar mer tid än du’Jag gillar, och börja din IoT-resa dit.”

Hur man kommer igång: Tänk på hur smarta enheter kan spara kostnader inom ditt eget företag. Oavsett om det’s genom att spara energi, förbättra kommunikationen med projekthanteringsappar eller till och med använda nya plattformar, som Alexa Skills, för din egen marknadsföring.

5. Digital valuta och blockchain

Blockchains är i huvudsak elektroniska bokar. Deras decentraliserade karaktär innebär att transaktioner kan registreras med nästan total tillförlitlighet, i en säker miljö, med minst tredje parts avgifter.

Medan tekniken bakom dessa innovationer är komplicerad, är fördelarna tydliga: säkerhet, hastighet och full kontroll.

En av de mest kända applikationerna för blockchain är cryptocurrency, en form av digital valuta som lagras i ett enormt nätverk av köpare’ och säljare’ datorer. Om du’Vi har nyligen aktiverat nyheterna’Jag har hört talas om Bitcoin, den mest kända och mest använda cryptocurrency. Företag har mycket lite att förlora genom att förbereda sig för det som vissa experter ser som det oundvikliga steget mot cryptocurrency.

Att acceptera kryptobetalningar är lika enkelt som att installera en plånbok och integrera den med ditt POS eller online betalningssystem. En förståelse för denna lilla implementering kommer också att fungera som en språngbräda för att utforska de bredare möjligheterna med blockchain.

Sean Stein Smith, biträdande professor vid Lehman College, säger “Faktum är att det faktiskt finns många alternativ till Bitcoin baserat på samma underliggande teknik – blockchain. Medan de specifika trenderna och valutorna kan förändras över tid, innehåller den underliggande tekniken och implikationerna av blockchain flera implikationer som kommer att påverka företag i alla storlekar.”

Hur man kommer igång: Att acceptera betalningar av digital valuta via tjänster som bitbetalning är ett av de enklaste sätten du kan förbereda för den fortsatta ökningen av populariteten för cryptocurrency-relaterade betalningar.

6. Specialiserad Software-As-A-Service (SaaS) och Cloud Computing

SaaS kan tyckas på sin plats i en lista över tekniker för 2018. Det’har funnits i decennier! Men det’det är värt att komma ihåg att detta växande fält fortfarande är i sin barndom.

Och dess fulla potential är ännu inte realiserad.

Sammantaget har SaaS-företag varit långsamma när det gäller marknaden för små och medelstora företag.

Och små och medelstora företag, med sitt fortsatta beroende av äldre system, är’t hjälper saker heller.

Men saker börjar förändras. Utbudet av verktyg som erbjuds är häpnadsväckande. Och många experter påpekar att SaaS äntligen börjar riktas helhjärtat mot SMB-sektorn.

Och orsakerna är uppenbara. Med SaaS får små företag tillgång till den senaste tekniken, och alla lämpliga uppdateringar och förbättringar, utan huvudvärken att behöva faktiskt hantera backend.

Cory Capoccia, president för Womply, säger: “Trots marknaden’Den rutiga bakgrunden med teknik, många av de historiska vägspärrarna försvinner i en otrolig takt och banar väg för SaaS guldålder för småföretag.”

Hur man kommer igång: Cloud computing, digital försäljning, POS-system, redovisning, betalningsbearbetning – allt är möjligheter att flytta online och bli av med mjukvaruproblem. Cloud computing, som Google Drive eller Microsoft OneDrive, kan vara det bästa stället att börja.

Hur du kan föra allt tillsammans

Strömningen av ny teknik kan vara överväldigande.

Som ett företag, det’är svårt att veta vilka innovationer man bör uppmärksamma och vilka man ska ignorera.

Men där’är en viktig punkt att komma ihåg.

Det kan finnas lite friktion när man anpassar sig till ny teknik för första gången, men de långsiktiga resultaten kan vara betydande. Vad’Du kan också direkt och snabbt mäta bidraget’s gör till din slutlinje.

den’Det har aldrig varit lättare att genomföra dessa innovationer. Vi lever i en värld av programvaruintegrationer och DIY-verktyg som förenklar processer som skulle kräva expertkunskap för bara några år sedan.

Företag oroar sig för förändringar. den’är normalt. Men när innovationer kan implementeras och testas detta sömlöst, där’det är verkligen inget behov av.

Nu är det dags att bygga din första chatbot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map