Kostnaden för att stänga av Internet

kostnad för att stänga av internet


Förtroende på internet för dagliga funktioner har snabbt blivit ett världsomspännande fenomen.

Vårt beroende av Internet of Things kommer bara att öka med det senaste utbrottet av digitala hemassistenter och begreppet smarta hem inte längre bara ett fantasifigur..

Många människor, både personligen och professionellt, skulle gå förlorade utan internet.

Företag, både små och stora, skulle inte’t kunna fortsätta sina vardagliga aktiviteter om internet skulle stängas av.

Regeringar skulle till och med komma att stå stilla utan internetkraften för att hålla dem igång.

Ett internetavbrott är den moderna motsvarigheten till en blackout, förutom att det inte är något som den icke-tekniska individen skulle kunna göra åt det. Det finns ingen digital ekvivalent med att tända ett ljus för att du ska kunna fungera genom strömavbrott.

Det finns en djup skillnad mellan vår förmåga att använda internet och vår förståelse för hur det faktiskt fungerar. Vi skulle vara hjälplösa inför katastrof.

Föreställ dig frustrationen, upprörelsen och i slutändan de ekonomiska förlusterna som uppstått om det fanns ett världsomfattande strömavbrott på internet.

En internet-blackout, en fullständig och fullständig förlust av anslutning, skulle skicka individen till oro över att förlora kontakten med vänner och inte kunna skratta åt Trump’s senaste misstag på Twitter.

Varje timme görs över 230 tusen sökfrågor på Google. Det betyder att utan internet på bara en timme skulle 230 tusen frågor besvaras.

Och vad händer om internet bröt ner en dag? Den där’s över 5,5 miljarder frågor som skulle förbli ett mysterium för de nyfikna sinnen som ställer dem.

Av dessa sökfrågor kommer många att ha kommersiell karaktär. Detta innebär att utan internet är det företag och e-handeln i synnerhet som kommer att drabbas mest.

E-handeln världen över skulle förlora miljoner om internet stängdes av för bara en timme.

Vad är risken för ett internetavbrott?

Det är lite känt faktum att i många länder över hela världen har regeringar en Internet Kill Switch. Detta ger dem makt att stänga av Internet om de skulle passa.

Förenta staterna sägs ha ett program som gör det möjligt för regeringen att stänga av internet i tider med nationell kris om detta skulle bli nödvändigt.

Det finns vissa spekulationer om detta ‘Kill Switch’ existerar faktiskt, men om det gör det är USA: s bokstavligen bokstavligen i händerna på president Trump – vilket betyder att allt kan hända!

I Storbritannien har sekreteraren för kultur, medier och sport befogenhet att stänga av internettjänster vid allvarliga överträdelser av cybersäkerheten.

Och Kina’s beryktade flyktiga internet kontrolleras och censureras av deras regering, vilket innebär att regelbundna lokala avbrott inte är ovanliga i landet.

Men det’s inte bara regeringar som kan orsaka ett internetavbrott för ett land’s skydd. Förlust av anslutning kan också bero på skadliga medel.

Ett av de senaste hoten mot internet är kabelskärning. Överföring av information via fiberoptiska kablar är det som håller Internet vid liv – i själva verket överförs 99% av all internetinformation genom dem.

Många av dessa kablar befinner sig under havet och var en som skulle saboteras av djupa havsgripande krokar, vilket spekuleras av militära experter, skulle internet ha katastrofala konsekvenser.

Men vad är exakt dessa konsekvenser? Och hur mycket skulle världen’s ekonomier lider utan internet?

Den ekonomiska effekten av en Internet-blackout

Vi tittade på offentligt tillgängliga data från eMarketer om årlig e-handel försäljning gjord av 22 länder världen över som har en betydande närvaro av e-handel.

Att dela årliga e-handelsintäkter med antalet timmar på ett år gav oss en chockerande statistik:

De 10 mest förlorade

RankLand Förlust per timme (miljoner)# 1China

# 2US

# 3UK

# 4Japan

# 5Germany

# 6India

# 7France

# 8 Sydkorea

# 9Canada

# 10Russia

$ 179,04
$ 55,02
$ 15,10
$ 13,98
$ 9.43
$ 6.31
$ 6.08
$ 5,77
$ 4,54
$ 3.47

Skulle världen uppleva ett internetavbrott kommer Kina att vara den största förloraren. För varje timme utan internet, landet’s ekonomi skulle förlora en enorm 179 miljoner dollar.

Kina’s förlust mer än tredubbla den för USA, den näst största förloraren, som skulle se $ 55 miljoner dränera från deras ekonomi varje timme med en kollaps av cybersphere.

Faktum är att Kina’s förlust nästan fördubblar de andra länderna i topp 5 sammansatta!

För att bryta ned detta ytterligare, om internet stängs av ännu en minut, skulle Kina förlora knappt 3 miljoner dollar (2,98 miljoner dollar) och USA knappt 1 miljon dollar (916 933).

Detta betyder att Kina på en minut’s kataklysmiska förlust överträffar vad de flesta länder utanför topp 10 skulle förlora på en timme!

För att fördjupa djupare i de ekonomiska effekterna av en cyberkrasch hänvisade vi till varje land’s timförluster med deras årliga BNP. Samtidigt som siffrorna är mindre i termer av procent av BNP förlorade från en timme utan internet, gav denna forskning en intressant ranking.

Så vem förlorar mest BNP utan internet?

RankCountry# 1

# 2

# 3

# 4

# 5

# 6

# 7

# 8

# 9

# 10

Kina
Storbritannien
Danmark
Sydkorea
finland
Norge
Japan
kanada
USA
Tyskland

Finland och Danmark, som rankar 1 respektive 2 för länder som skulle tappa minst i samband med ett internetavbrott skulle faktiskt förlora större procentandelar av sin BNP än de flesta andra länder på listan.

Danmark rankas som den tredje största förloraren när det gäller procent av BNP förlorade med Finland som femte.

De slaviska ekonomierna förlitar sig mer på e-handel än de latinamerikanska länderna, med Mexiko och Brasilien kommer att förlora några av de minsta andelarna av deras BNP utan internet.

De rankas 3: e respektive 4: e i termer av att länder tappar den minsta procenten av BNP. Detta trots att Brasilien rankas strax utanför de tio största förlorarna av engångsbeloppet (11: e).

Trots att de är den näst största förloraren i rent monetära termer räknas USA på nionde plats när det gäller BNP-förluster. Medan deras e-handelsutgifter är den näst största globalt, gör deras ekonomi det inte’t lita lika starkt på onlineförsäljning som andra för att kratta i stora pengar.

Kolla in vår fullständiga datauppsättning för att se var ditt land rankas!

Metodik

För att komma fram till hur mycket vart och ett av dessa 22 länder skulle förlora om internet stängs av i en timme tog vi helt enkelt deras intäkter från e-handel årligen och delade det med antalet timmar på ett år.

För att ta reda på procenten av BNP som varje land skulle förlora på grund av en timme utan internet, hänvisade vi till våra resultat med varje land’s årliga BNP och rangordnade dem därefter.

Tyckte att denna forskning var användbar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me