Vad webbläsning i virtuell verklighet låter dig göra

Microsoft lanserade sitt eget svar på virtual reality förra året och i världen’s största tekniska show miljoner besökare fick praktiska med headseten.


Windows Mixed Reality är ett prisvärt alternativ till HTC Vive och Oculus Rift, och bortsett från en fantastisk spelupplevelse är satsen inriktad på vardagliga användningsområden som att arbeta med vanliga stationära applikationer och surfa på webben.

I januari’s Consumer Electronics Show i Las Vegas, de stora PC-leverantörerna Acer, Dell, Asus, HP och Lenovo hade alla sina enheter tillgängliga för demo och de stora nyheterna är att deras popularitet är kraftigt stigande.

I själva verket, enligt den digitala spelplattformen Steam, fördubblas marknadsandelen månad till månad. Den där’s delvis ner till priser som börjar på bara 380 £, jämfört med £ 600 för en Vive, men också på grund av stöd för de bästa VR-spelen – 15 av Steam’s 40 bästa titlar vid den sista räkningen.

Kostnaderna reduceras också eftersom headseten erbjuder rörelsespårning utan behov av externa sensorer, istället använder kameror och komponenter för att göra affärer..

Detta i sin tur gör dem bärbara och praktiska eftersom de mindre hårdvarukraven gör att de arbetar med de flesta Windows 10-bärbara datorer i motsats till den avancerade speldatoren’krävs för att stödja den makt hungriga Vive och Rift.

Så vad betyder detta för webben? Central Edge för allt är Microsoft Edge – ersättningen för Internet Explorer med Windows 10 – i kombination med WebVR för att utnyttja kraften i virtual reality för en ännu mer uppslukande surfupplevelse.

“Webben gör det inte’t behöver begränsa sig till en sida i en webbläsare längre,” Microsofts produktchef, James Guion, berättar Webbplatsbyggaren Expert. WebVR hjälper till att få nya, uppslukande upplevelser till surfning på internet som bara kan upplevas genom kraften i virtual reality.

“Microsoft introducerade stöd för WebVR-standarden till sin Windows Mixed Reality-plattform med Windows Fall Creators Update för Windows 10, kompatibel med Microsoft Edge.

“Det är en öppen specifikation som gör det möjligt att uppleva VR i din webbläsare. Om en webbplats implementerar WebVR-stöd och tillhandahåller 3D-innehåll kan den visa uppslukande innehåll i Windows Mixed Reality-headsetet, med användarens samtycke.”

När du släpper på ett Mixed Reality Headset kommer du in i en virtuell resa omgiven av en fantastisk utomhuslandskap, känd som Mixed Reality Cliff House. den’s härifrån kan du hitta och få tillgång till så många som 20 000 applikationer, till exempel den WebVR-aktiverade Microsoft Edge-webbläsaren.

Microsoft beskriver det som “det första rumsliga operativsystemet” där du navigerar dig runt skrivbordet, antingen genom att gå, slå teleporter på headsetet’s rörelsestyrare eller interagerar med AI-röstassistent, Cortana.

“När du bläddrar med Microsoft Edge på skrivbordet, det’det är möjligt att bara vara ett klick bort från att lansera WebVR-innehåll direkt i ett Windows Mixed Reality-headset,” lägger Guion till.

Föreställ dig till exempel att handla en ny outfit i en virtuell butik i gatan och undersöka kläderna på nära håll från alla håll. Eller konfigurera din nya bil i ett virtuellt showroom genom att jämföra interiörklipp från föraren’sittplats.

“Det har skett en enorm utveckling nyligen, vilket gör det möjligt för alla att uppleva VR i en webbläsare,” säger Guion. “Oavsett om det interagerar med webbplatser, följer länkar mellan sidor eller flyttar mellan 2D och uppslukande 360-graders videor.”

För att låsa upp 360-graders innehåll som Guion hänvisar till måste användare installera 360 Viewer-förlängningen för Microsoft Edge. Detta möjliggör videor och foton från YouTube, Facebook, Twitter och nyhetswebbplatser som New York Times.

Som Guion också indikerar kommer du fortfarande att känna fördelarna även om du gör det’tittar på webbsidor i 2D. Börja till exempel surfa på din stationära bildskärm och sedan på ett Mixed Reality-headset när du vill öka upplevelsen på en mer uppslukande nivå.

Det andra området där headseten kunde komma till nytta är utbildning och Microsoft lägger sin vikt bakom barn som lär sig mycket i Windows Mixed Reality. Detta inkluderar samarbete med Pearson, världen’s största utbildningsföretag.

Detta beror på att spawn sex applikationer till att börja med, anländer från mars och framåt och packade med utbildningsinnehåll, men det’det är bara en tidsfråga innan fördelarna börjar sminka ner till rak webbläsning.

Så länge Windows 10 Fall Creators Update är installerat på din PC bör du vara bra att gå. Att uppfylla de grundläggande tekniska specifikationerna för headsetet kommer att ge dig en skarp bild av 60 bilder per sekund och om din PC råkar ha biffigare hjärnor kan du få upp till 90 bilder per sekund.

Efter att ha tagit ett par headset fräscha från lådan kan jag säga att de är förvånansvärt enkla att installera och att få grepp om. Om du’Om du är orolig för att arbeta i ett kompakt utrymme kan du antingen ställa in headsetet i sittläge eller kartlägga det omgivande området så att du inte gör det’t klättra i någonting.

den’det är rimligt att säga att Microsoft Internet Explorer har spelat en andra fiol till sådana som Google Chrome och Mozilla Firefox i ett antal år nu, men med en ny utseende webbläsare optimerad för Mixed Reality kan den äntligen ge dem, ja, kanten.

Det här är Microsoft’är det stora spelet för att bli den främsta plattformen för webbläsning i virtual reality och med ytterligare utvecklingar, inklusive inkludering av augmented reality, som fortfarande kommer det’är definitivt en att titta på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map