Hva nettlesing av virtuell virkelighet lar deg gjøre

Microsoft lanserte sitt eget svar på virtual reality i fjor og over hele verden’s største teknologiske show millioner av besøkende fikk hands-on med headsetene.


Windows Mixed Reality er et rimelig alternativ til HTC Vive og Oculus Rift, og bortsett fra en flott spillopplevelse er settet rettet mot daglig bruk, for eksempel å jobbe med standard stasjonære applikasjoner og surfe på nettet.

I januar’s Forbrukerelektronikk-show i Las Vegas, de store PC-leverandørene Acer, Dell, Asus, HP og Lenovo hadde alle enhetene sine tilgjengelig for demo, og den store nyheten er at populariteten er kraftig.

I følge digital spillplattform Steam er faktisk markedsandelen en dobling måned til måned. At’er delvis nede i priser som starter på bare 380 £, sammenlignet med £ 600 for en Vive, men også på grunn av støtte for de beste VR-spillene – 15 of Steam’s 40 beste titler ved siste telling.

Kostnadene reduseres også fordi headsettene tilbyr bevegelsessporing uten behov for eksterne sensorer, i stedet bruker ombord kameraer og komponenter for å gjøre forretningen.

Dette igjen gjør dem bærbare og praktiske fordi de mindre maskinvarekravene betyr at de jobber med de fleste Windows 10-bærbare datamaskiner i motsetning til avansert spill-PC’er påkrevd for å støtte den maktesultne Vive og Rift.

Så hva betyr dette for nettet? Sentralt i alt er Microsoft Edge – erstatningen for Internet Explorer med Windows 10 – kombinert med WebVR, for å utnytte kraften i virtual reality for en enda mer oppslukende nettopplevelse..

“Internett gjør det ikke’t trenger å begrense seg til en side i nettleseren lenger,” Microsofts produktsjef, James Guion, forteller til Website Builder Expert. WebVR hjelper deg med å bringe nye, oppslukende opplevelser til internettlesing som bare kan oppleves gjennom kraften i virtual reality.

“Microsoft introduserte støtte for WebVR-standarden til sin Windows Mixed Reality-plattform med Windows Fall Creators Update for Windows 10, kompatibel med Microsoft Edge.

“Det er en åpen spesifikasjon som gjør det mulig å oppleve VR i nettleseren din. Hvis et nettsted implementerer WebVR-støtte og gir 3D-innhold, kan det vise altoppslukende innhold i Windows Mixed Reality-headsettet, med brukerens samtykke.”

Når du sklir på et Mixed Reality Headset, går du inn i en virtuell resesjon omgitt av fantastisk utendørslandskap, kjent som Mixed Reality Cliff House. Den’s herfra kan du finne og få tilgang til så mange som 20 000 applikasjoner, for eksempel den WebVR-aktiverte Microsoft Edge-nettleseren.

Microsoft beskriver det som “det første romlige operativsystemet” der du navigerer deg rundt på skrivebordet ditt, enten ved å gå, trykke på teleporter på headsettet’s bevegelseskontrollere eller samhandler med AI stemmeassistent, Cortana.

“Når du surfer med Microsoft Edge på skrivebordet, gjør det det’det er mulig å være bare ett klikk unna å lansere WebVR-innhold direkte i et Windows Mixed Reality-headset,” legger Guion til.

Tenk deg for eksempel å handle et nytt antrekk i en virtuell butikk i gatene og undersøke klærne på nært hold fra alle vinkler. Eller konfigurere den nye bilen din i et virtuelt utstillingslokale ved å sammenligne interiørdekorasjoner fra sjåføren’s sete.

“Det har skjedd en enorm utvikling den siste tiden, noe som gjør det mulig for alle å oppleve VR i en nettleser,” sier Guion. “Enten det samhandler med nettsteder, følger koblinger mellom sider eller flytter mellom 2D og oppslukende 360-graders videoer.”

For å låse opp 360-graders innhold Guion refererer til, må brukere installere 360 ​​Viewer-utvidelsen for Microsoft Edge. Dette muliggjør videoer og bilder fra YouTube, Facebook, Twitter og nyhetsnettsteder som New York Times.

Som Guion også indikerer, vil du fremdeles føle fordelene selv om du’ser på websider i 2D. Begynn for eksempel å surfe på skrivebordsmonitoren, og pop deretter på et Mixed Reality-headset når du vil øke opplevelsen på et mer oppslukende nivå.

Det andre området der headsetene kan komme til nytte er utdanning og Microsoft legger vekt på at barna lærer mye i Windows Mixed Reality. Dette inkluderer samarbeid med Pearson, verden’s største utdanningsselskap.

Dette skyldes at det ble startet seks søknader til å begynne med, ankom fra mars og utover og fullpakket med pedagogisk innhold, men det’det er bare et spørsmål om tid før fordelene begynner å sive ned til rett nettlesing.

Så lenge Windows 10 Fall Creators Update er installert på din PC, bør du være god å gå. Hvis du oppfyller de grunnleggende teknologiske spesifikasjonskravene til headsettet, vil du gi et skarpt bilde på 60 bilder per sekund, og hvis PC-en din har råere hjerner, kan du oppnå opptil 90 bilder per sekund.

Etter å ha demoert et par hodesett frisk fra boksen, kan jeg fortelle deg at de er overraskende enkle å konfigurere og å få tak i. Hvis du’Hvis du er bekymret for å operere på et kompakt sted, kan du enten stille headsettet til sittemodus eller kartlegge området rundt slik at du ikke gjør det’t klapr i noe.

Den’Det er rimelig å si at Microsoft Internet Explorer har spilt andre fele for slike som Google Chrome og Mozilla Firefox i en årrekke, men med en ny utseende nettleser optimalisert for Mixed Reality, kan den endelig gi dem, vel, kanten.

Dette er Microsoft’er den store gamble for å bli den fremste plattformen for nettlesing av virtual reality og med videre utvikling, inkludert inkludering av augmented reality, som fremdeles kommer det’er definitivt en å se på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map