1 & 1 IONOS vs GoDaddy: Vilken kommer du att gå för?

1 & 1 ionos vs godaddy presenterad bildI den här artikeln får du tvivel att vila en gång för alla – låta’s dela upp de viktigaste skillnaderna mellan 1&1 IONOS och GoDaddy, och se vilka som är bäst för webbhotell.


Att välja en webbhotell är ett viktigt steg. 1&1 IONOS och GoDaddy är stora namn i världens webbhotell, så det’Det är förståeligt att du kan rivas mellan de två.

1&1 IONOS föddes 2018, men dess rötter planterades 1988 med 1&1, dess ursprungliga varumärke. 1&1 IONOS har över 30 års erfarenhet och hanterar 12 miljoner domäner.

1&1 IONOS är det största värdföretaget i Europa, men GoDaddy har också gjort ett stort namn för sig själv. Faktiskt, GoDaddy är världen’s största domännamnsregistrator, med över 77 miljoner domäner under sin förvaltning!

GoDaddy har hjälpt över 18 miljoner människor att få online, så det vet vad det är’gör. Båda 1&1 IONOS och GoDaddy erbjuder användbara tjänster för sina kunder, med helhetslösningar för allt från webbplatsbyggnad, webbhotell och domäner.

Vid första anblicken verkar det 1&1 IONOS och GoDaddy är ganska lika vad de erbjuder – så hur ska du välja? Utan att registrera dig och betala pengar, hur kan du veta vilken som är bäst?

Den där’där vi flexar våra forskningsmuskler och stiger upp för att ge dig de svar du behöver. Vi genomförde timmar med forskning till de bästa leverantörerna på marknaden, vilket betyder att vi kan hjälpa dig att hitta det bästa valet för dig.

Internet väntar ingen, så vi’kommer inte att hålla dig vänta. I vår forskning, 1&1 IONOS slog GoDaddy, vilket gör det till den bättre värdleverantören totalt sett.

1&1 IONOS vann forskningsslaget, men kommer det att vinna kriget för att utses till segraren som din värdleverantör? Eller erbjuder GoDaddy faktiskt exakt det du behöver?

Den här artikeln kommer att utforska allt från funktioner, till prissättning, användarvänlighet, prestanda och mer för att ge dig verklig inblick i dessa leverantörer. I slutet, du’Jag är inte i tvivel om vilken leverantör som passar bäst för dina värdbehov.

1

1&1 IONOS vs GoDaddy: Fördelar och nackdelar

1&1 IONOS För- och nackdelar

Fördelar nackdelar
 • Bästa leverantör för molnvärd
 • En av de billigaste leverantörerna på marknaden
 • Varje kund får en dedikerad supportassistent
 • Daterad och ointuitiv kontrollpanel
 • Inte väldigt nybörjare

GoDaddy För- och nackdelar

Fördelar nackdelar
 • Bästa leverantör för extrafunktioner
 • Gratis Office 365 med delad värd
 • Betygade fullständiga poäng för sina värdfunktioner vid testning
 • Högre prissättning än konkurrenter och lågt värde för pengarna
 • Kör pappa’s obegränsade erbjudanden kräver en noggrann avläsning av det finstilta

2

Prestanda och säkerhet

1&1 IONOS-prestanda

Den första leverantören som drar sitt svärd när det gäller prestanda är 1&1 IONOS. Först och främst har det 99,98% drifttid, vilket är ganska imponerande. Uptime är den procentuella tiden en server är igång, vilket betyder att din webbplats är live och tillgänglig för besökare online.

Förutom den höga drifttiden, 1&1 IONOS har 10 datacenter i fem länder, inklusive USA, Storbritannien och Europa.

1 & 1 jonos datacenter1&1 IONOS har 10 datacenter runt om i världen för att öka din webbplats’prestanda och ge besökarna den bästa upplevelsen när de surfar på din webbplats.

Om du’igen moln värd, du kan välja ditt datacenter. Varför är det så praktiskt? Om du till exempel har en stor Storbritanniens publik kan du ge dem snabbare belastningshastigheter genom att välja ett datacenter baserat i Storbritannien, snarare än USA.

1&1 IONOS optimerar också din webbplats för snabbhet, oavsett plan du väljer. På delad värd, till exempel 1&1 IONOS maximerar din prestanda genom att ha webbserver och lagring på samma plattform. Det låter kanske litet, men det’Jag kommer att påskynda saker och ting för dina besökare!

GoDaddy-prestanda

Kör pappa’s värdprioriteringar hastighet, tillförlitlighet och säkerhet, men levererar det? Det har något lägre drifttid än 1&1 IONOS – det kommer med en bekväm 99,97%, vilket fortfarande är bra men inte riktigt lika imponerande som 99,98%!

Den kombinerar denna mycket respektabla drifttidsscore med livliga och pålitliga webbplatshastigheter, så dina besökare bör få snabba laddningshastigheter över hela linjen.

1&1 IONOS-säkerhet

Visst, 1&1 IONOS har fått hastigheten att vinna denna kamp, ​​men har den styrkan? Säkerhet är massivt viktigt inte bara för att skydda din webbplats utan också för att bygga din webbplats’s trovärdighet och hjälper dig att rangordna i sökresultaten.

Alla 1&1 IONOS-planer levereras med ett gratis Wildcard SSL (Secure Sockets Layer) -certifikat, som krypterar all information, som betalningsinformation, som skickas via din webbplats. När en webbplats har SSL vänder URL-adressen från ‘HTTP’ till ‘HTTPS,’ åtföljd av en hänglåssymbol.

Besökare på din webbplats blir varnade för att din webbplats inte är säker om den finns’Det finns inget SSL-certifikat på plats, så det är verkligen en viktig funktion att ha. Wildcard SSL är ännu bättre, eftersom det skyddar alla dina underdomäner under ett enda certifikat.

Alla planer har en gratis Wildcard SSL, och några inkluderar också SiteLock-skadlig programvara, som skannar dina sidor och skyddar dig mot otäcka buggar.

DDoS-skydd (Distribution Denial of Service) ingår också och skyddar din webbplats mot skadliga försök att störa trafiken till din webbplats.

GoDaddy Security

GoDaddy vader rätt in med 24/7 säkerhetsövervakning, kombinerat med sitt eget DDoS-skydd. Du får också bedrägeri, virus- och skräppostskydd för att skydda dina webbplatser från attacker.

Den bästa delen? GoDaddy har dedikerade webbplatssäkerhetsplaner som du kan köpa för extra skydd.

godaddy säkerhetsplanerGoDaddy har separata säkerhetsplaner som du kan prenumerera på för extra skydd och expertsupport.

De tre planerna sträcker sig från $ 5,59 till $ 19,99 per månad, och inkluderar funktioner som obegränsad borttagning av skadlig programvara och övervakning av varumärkesanspråk.

GoDaddy har din rygg när det gäller säkerhet och skydd av din webbplats från oönskad uppmärksamhet. Men där det faller ner ligger det i sin SSL-säkerhet. Medan det ger sina användare gratis SSL-certifikat, det beror på vilken plan du har’igen.

Om du väljer någon av de två billigaste delade värdplanerna, du vann’Jag får inte ett gratis SSL-certifikat alls. Du får en gratis SSL för ett år på de flesta av GoDaddy’s planer, men det förnyas med sin ordinarie takt när det första året är över – lägg till $ 79,99 per år till din värdplan.

godaddy ssl delad hostingGoDaddy gör det inte’t inkluderar SSL-certifikat på alla dess värdplaner, och några kommer att kosta dig 79,99 extra extrakunder efter ditt första år. Endast Maximalplanen ger dig en gratis SSL för alltid.

Vårt topptips är att alltid dubbelkontrollera vad du’kommer med din plan innan du registrerar dig – don’t antar att du’Jag får hela paketet med varje plan!

3

Typer av värd

Chansen är att du kanske är ute efter en specifik typ av värd. Gör 1&1 IONOS eller GoDaddy har vad du behöver?

Typ av värdVad är det?Bäst för1&1 IONOSKör pappaDelad

VPS (Virtual Private Server)

Moln

Hanterad WordPress

Tillägnad

Hosting där servern delas mellan flera webbplatser. Den mest grundläggande typen av värd, det’är som att ha ett rum i ett delat hus.Mycket små och statiska webbplatser, som bloggsidor.&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;
Webbplatser delar fortfarande en server men har mer generösa resurser. Säkrare och hållbarare än delad hosting, det’är som att bo i ett flerfamiljshus istället för en husandel.

De flesta webbplatser! Småföretagssidor, vanliga webbplatser och webbplatser som ökar sin tillväxt.

&# 10004;&# 65.039;

&# 10004;&# 65.039;
Flexibel värd, där du kan ändra dina resurser när och när du behöver.Webbplatser som har plötsliga vandringar och fall i trafiken, som en onlinebutik med erbjudanden och försäljning.&# 10004;&# 65.039;&# 10060;
Speciell webbhotell skräddarsydd för WordPress-webbplatser, vanligtvis inklusive automatiska uppdateringar och specialstöd.WordPress webbplatser.&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;
Hosting där din webbplats har en server helt för sig själv. Vanligtvis den dyraste typen av värd.Mycket stora webbplatser.&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;

4

Hosting-funktioner

den’s GoDaddy’det är dags att lysa! I vår forskning, GoDaddy fick full poäng för sina övergripande värdfunktioner – faktiskt torkade det ganska mycket golvet med 1&1 IONOS. Men hur bryts det ner när du tittar på de olika funktionerna som följer med varje värdtyp?

Delad värd

Funktioner1&1 IONOSKör pappacPanel

Disk utrymme

Antal platser

Gratis säkerhetskopior

Gratis domän

Gratis SSL-säkerhet

&# 10060;&# 10004;&# 65.039;
100 GB – 500 GB100 GB – obegränsat
1 – 501 – Obegränsat
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039; *
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;

* Gratis SSL ingår inte på GoDaddy’s två billigaste delade värdplaner. Den ultimata planen ger dig ett gratis SSL-certifikat för ett år, och Maximalplanen ger dig gratis SSL så länge du stannar kvar på den planen.

Trots det finstilta medföljer GoDaddy’s gratis SSL-erbjudanden, totalt sett överträffar det långt 1&1 IONOS när det gäller delade värdfunktioner. 1&1 IONOS har fler gränser för resurserna och gör det inte’t Använd cPanel, som är en populär, pålitlig och lättanvänd kontrollpanel.

VPS Hosting

Funktioner1&1 IONOSKör pappaBandbredd

Disk utrymme

Root-åtkomst

Gratis säkerhetskopior

Gratis domän

Gratis SSL-säkerhet

ObegränsatObegränsat
50 GB – 160 GB40 GB – 200 GB
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;
&# 10060;&# 10004;&# 65.039;
&# 10060;&# 10060;
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;

Återigen stjäl GoDaddy vinsten över 1&1 IONOS i sina värdfunktioner. Dess VPS-värdplaner har ett större utbud av diskutrymme och levereras med gratis säkerhetskopior där 1&1 IONOS gör det inte. Med root access får du åtkomst till din server och anpassar den efter dina behov.

Dedikerad värd

Funktioner1&1 IONOSKör pappaBandbredd

Disk utrymme

Bagge

Antal serverplatsalternativ

Gratis säkerhetskopior

Gratis SSL-säkerhet

obegränsadobegränsad
240 GB – 1 TB1 TB – 2 TB
8 GB – 64 GB4 GB – 32 GB
37
&# 10004;&# 65.039;&# 10060;
&# 10004;&# 65.039;&# 10004;&# 65.039;

Det är här 1&1 IONOS kämpar tillbaka för att vinna en funktionsrunda. Dess dedikerade värdplaner har bara en fördel över GoDaddy’s, tack vare sina gratis säkerhetskopior och mer generöst RAM. Men det har bara tre serverplatsalternativ och en mindre mängd diskutrymme, så det’s en ganska svag ledning.

5

Enkel användning

Hosting kan vara ganska skrämmande för alla som’är ny i världen av servrar, kontrollpaneler och domännamn. Men det gör det inte’det måste vara en svår uppgift – värdleverantörer bör göra din webbplats så enkel som möjligt.

En av de viktigaste sakerna som påverkar användarvänligheten är leverantören’s kontrollpanel. Kontrollpanelen är en central instrumentbräda, där du loggar in för att köra din webbplats. Du hanterar allt där, inklusive domäner, säkerhet och e-postkonton.

De flesta leverantörer använder cPanel’är en användarvänlig kontrollpanel med ett rent och lättanvänt gränssnitt. i alla fall, 1&1 IONOS använder inte cPanel – istället har den en egen anpassad kontrollpanel. Jämfört med cPanel, det’Ärligt talat lite daterad och rörig.

Däremot har GoDaddy följt publiken genom att använda cPanel, och det’har betalats. Kör pappa’s varumärke handlar om att vara nybörjarvänligt, så det är vettigt att kontrollpanelen skulle hålla saker enkla och okomplicerade.

godaddy cpanel delade Linux-värdGoDaddy använder cPanel för sin kontrollpanel, vilket innebär att du garanteras ett pålitligt, lätt att navigera gränssnitt för att hantera ditt konto och webbplats.

GoDaddy har också ett klick på appinstallation, vilket gör det enkelt att ladda ner mjukvara som WordPress eller Drupal. Med cPanel får du över 125 appar att välja mellan – och det tar bara ett klick för att komma igång!

6

Domänregistrering

Båda 1&1 IONOS och GoDaddy tillhandahåller registreringstjänster för domännamn, vilket gör det enkelt att döda två fåglar med en sten när du registrerar dig. Få värd för din webbplats och registrera din egen anpassade domän samtidigt. Enkel!

1&1 IONOS-domäner

1&1 IONOS kastar faktiskt in en gratis domännamn med de flesta av sina värdplaner, vilket betyder att du inte gör det’t måste betala för det första året. Detta är ett enkelt, huvudvärkfritt sätt att få en domän som vann’t kostar dig jorden – eller vad som helst, för den delen.

Om du behöver köpa en domän kan du göra det genom 1&1 IONOS direkt.

1 & 1 jonos domänregistrering den’Det är enkelt, säkert och problemfritt att köpa din domän via 1&1 IONOS.

Du kan kontrollera om din domän är tillgänglig och se hur mycket den kommer att kosta innan du köper den. Du får till och med en gratis e-post, privat registrering och ett SSL Wildcard-certifikat som också kastas in.

GoDaddy-domäner

GoDaddy har redan etablerat sig som världen’s största domänregistrator, och den vet definitivt hur man böjer musklerna. Säg hej till en mängd domäntjänster, inklusive olika domännamnsökningar, domänskydd och till och med domänauktioner!

godaddy domäntjänsterGoDaddy erbjuder ett enormt utbud av tjänster för domännamn, från att söka och registrera domäner till att säkra och auktionera dem.

Till skillnad från 1&1 IONOS, dock GoDaddy spelar ingen’t inkluderar en gratis domän på de flesta av sina värdplaner – du’Jag måste registrera dig för delad eller WordPress-värd för att få den gratis domänen.

GoDaddy kan ha många detaljer i sina förnyelsevillkor, så se alltid till att du läser det finstilta så att du vet exakt vad du’får och hur länge.

7

Hjälp och support

Vad skulle du göra om dina php.ini / user.ini-förändringar är’t träder i kraft? Om du vet svaret kan du förmodligen hoppa rakt förbi det här avsnittet! För de flesta människor kommer den frågan att du kliar dig i huvudet och letar efter ledtrådar.

Gå in i spelets förändrade hjälp och support.

1&1 IONOS-support

1&1 IONOS har en rad supportalternativ som du kan använda om du någonsin behöver en hjälpande hand med din webbhotell. Dessa inkluderar:

 • 1&1 IONOS hjälpcenter
 • 24/7 telefonsupport
 • Kontakta supporten
 • 1&1 IONOS Community

Telefonsupporten är den mest anpassade – du kan ringa när som helst, sju dagar i veckan eller begära en omedelbar återuppringning genom att lämna ditt nummer.

Kontakta support fungerar genom att skräddarsy förslag till dig baserat på alternativen du väljer, och hjälpcentret har många användbara artiklar som hjälper dig.

Det bästa med 1&1 IONOS är att du får din egen personliga konsult när du registrerar dig. Detta är ett fantastiskt sätt att få personliga svar på frågor och låter dig uppleva en helt ny nivå av kundsupport. Plus det’är gratis!

1 & 1 jonos personliga konsult1&1 IONOS ger dig en gratis, personlig konsult som stöder dig när du registrerar dig.

Den huvudsakliga nackdelen med 1&1 IONOS är där’s ingen livechattfunktion dygnet runt, så det kan känna lite långsamt att hitta svar, beroende på hur upptagen telefonsupporten är när du behöver hjälp.

GoDaddy-support

GoDaddy har också en rad alternativ:

 • GoDaddy Help Center
 • 24/7 telefonsupport
 • Live chat
 • gemenskap
 • videoklipp

GoDaddy gör det inte’Jag har inte en chattfunktion dygnet runt, men det är mycket lätt att hitta och prata när det är måndag till fredag’är upptagen eller tillgänglig.

godaddy hjälpcenterGoDaddy har en rad supportalternativ, inklusive hjälpcentret där du kan hitta artiklar och guider.

Du kan också kontakta supportteamet per telefon eller gå till GoDaddy Help Center för artiklar och resurser.

GoDaddy har också massor av videor för att komma igång med domäner, hitta din väg runt cPanel och mer.

Hur jämför de?

Totalt sett GoDaddy och 1&1 IONOS matchas ganska jämnt när det gäller de supportalternativ de erbjuder. Så oavsett om det’s något enkelt, eller en komplex conundrum, bör du inte ha några problem med att nå ut.

8

Prissättning och valuta för pengarna

Låta’s vara ärlig – i kriget för att vara din webbhotell är striden om prissättning ofta deal-breaker. Vi don’Men titta bara på hur mycket dessa leverantörer tar ut – vi tittar också på hur mycket värde du får för dina pengar.

Prissättningen varierar beroende på vilken typ av värd du väljere, så vi’Jag kommer att ha en snabb jämförelse av de tre huvudhotelltyperna och sedan ha några slutliga tankar nedan.

Delad värd

1&1 IONOSKör pappaBilligaste plan: försäljning

Billigaste plan: Vanlig

Dyraste plan: Försäljning

Dyraste plan: Vanlig

Antal planer

Pengar tillbaka garanti

$ 1$ 4.99
$ 8$ 7.99
$ 1$ 19.99
$ 14$ 24,99
34
60 dagar0 dagar

* Priser som visas per månad

Som ni ser, 1&1 IONOS erbjuder betydligt lägre försäljning och vanliga priser än GoDaddy. I vår forskning, 1&1 IONOS gjorde något högre än GoDaddy för delad hosting, vilket innebär att du får mer för dina pengar hos denna leverantör.

När du kastar in det där&1 IONOS innehåller gratis SSL-certifikat och en återbetalningsgaranti på alla dess delade värdplaner, det’är tydligt vilket ger bättre värde!

VPS Hosting

1&1 IONOSKör pappaBilligaste plan: försäljning

Billigaste plan: Vanlig

Dyraste plan: Försäljning

Dyraste plan: Vanlig

Antal planer

Pengar tillbaka garanti

$ 5$ 19.99
$ 10$ 29.99
$ 30$ 74,99
$ 40$ 139.99
44
60 dagar0 dagar

1&1 IONOS slår igen GoDaddy med genomgående lägre priser för sina VPS-värdplaner. Dess näst dyraste plan, 1&1 IONOS VPS XL, som vanligtvis är $ 30 per månad, är till försäljning för bara $ 1 per månad. Däremot GoDaddy’s näst dyraste plan är till försäljning för $ 39,99 per månad!

Tillägnad

1&1 IONOSKör pappaBilligaste plan: försäljning

Billigaste plan: Vanlig

Dyraste plan: Försäljning

Dyraste plan: Vanlig

Antal planer

Pengar tillbaka garanti

$ 50$ 89.99
$ 70$ 169.99
$ 120$ 179,99
$ 140$ 349,99
44
30 dagar0 dagar

Dedikerade värdplaner är alltid på den dyra sidan, eftersom du får mycket mer avancerade funktioner som kastas in. Det förklarar varför du inte gör det’t se $ 1-affären från 1&1 IONOS – men inte’t vara för nedslående, eftersom det fortfarande erbjuder billigare dedicerade priser än GoDaddy!

I vår forskning, 1&1 IONOS kröp precis framför GoDaddy för dedikerad värd, så det lyckas ännu en gång att erbjuda bättre valuta för pengarna.

Vilket är bättre totalt sett?

Även om kostnaderna skiljer sig från plan till plan, totalt sett 1&1 IONOS är ganska konsekvent med att erbjuda lägre priser och bättre värde än GoDaddy. Försäljningen av $ 1 är verkligen tilltalande, och dess vanliga priser är fortfarande billigare än GoDaddy’s förnyelsepriser.

Sammantaget fick GoDaddy högre poäng för funktioner i vår forskning, så de extra kontanterna är motiverade i de fördelar du får tillbaka. Men på plan för plan, 1&1 IONOS’s priser har fått GoDaddy beat.

1&1 IONOS vs GoDaddy: Slutsats

Den här artikeln har sett 1&1 IONOS och GoDaddy kämpar för att bli din värdmästare. Vi’Vi har sett varje slag i prestanda, varje swing i funktioner och inte’Jag missar en repa i prissättningen.

I slutet av det, där’är en leverantör vars banner fortfarande flyger starkt – vår vinnare är 1&1 IONOS! Det dominerade i prissättningsrundan, tog den vinnande titeln för prestanda och säkerhet och tippade skalorna med dess fria SSL och domäner.

Men det gör det inte’t menar det’är rätt för alla…

Varför ska du välja 1&1 IONOS över GoDaddy?

Är du fortfarande sönder mellan GoDaddy och 1&1 IONOS? Här är de tre huvudsakliga orsakerna till att välja 1&1 IONOS:

 • Du behöver molnhotell
 • Du vill ha ett gratis Wildcard SSL-certifikat
 • Du vill ha billiga kampanjpriser

Varför ska du välja GoDaddy över 1?&1 IONOS?

Bara för att 1&1 IONOS är vår vinnare, inte’t menar det’Jag kommer att vara den perfekta leverantören för dig. Du’är bättre med GoDaddy om du:

 • Vill ha en lättanvänd kontrollpanel
 • Behöver ett större utbud av värdfunktioner
 • Kommer att använda det mesta av GoDaddy’s domäntjänster

1&1 IONOS vs GoDaddy: vanliga frågor

Behöver jag verkligen SSL?

Ja! SSL (Secure Sockets Layer) krypterar information som passerar genom din webbplats för att hålla besökare’ information säker, oavsett om det är’s betalningsinformation eller lösenord. Även om du inte gör det’t tycker att detta är viktigt, Google gör – din webbplats kommer att kämpa för att rangordna i sökresultat utan SSL.

Hur länge håller kampanjpriserna?

Vanligtvis det’s för din första termin – så om du väljer ett årskontrakt, kommer försäljningspriset att pågå det första året. i alla fall, den’är alltid värt att kontrollera. De $ 1 delade värdkampanjerna med 1&1 IONOS, till exempel, varar mellan sex och 12 månader beroende på vilken plan du väljer. Vårt topptips: läs alltid med små bokstäver!

Kan jag använda GoDaddy eller 1&1 IONOS som värd för min WordPress-webbplats?

Ja självklart! Båda 1&1 IONOS och GoDaddy erbjuder hanterade WordPress-värd för att hålla din webbplats igång smidigt och säkert. Av de två rekommenderar vi att du väljer 1&1 IONOS är värd för din WordPress-webbplats, eftersom den gjorde bättre i vår forskning. Om du verkligen vill ha en fantastisk WordPress-värd, ta en titt på Bluehost istället.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me