Bluehost vs HostGator: Vilken är bäst för dig?

bluehost vs hostgator recensionOm du’är ny i världen av webbplatsbyggnad och webbhotell, eller till och med om du’Om du är en erfaren teknik som bara vill byta leverantör kan sökningen efter att hitta den bästa värdtjänsten verka skrämmande. Med så många tillgängliga alternativ kan det vara svårt att välja bara ett.


Du vill ha det bästa för din webbplats, och det gör vi också! Den där’varför vi tog två av de största värdleverantörerna, Bluehost och HostGator, och gjorde en djupgående undersökning för att se vilka som faktiskt är det bättre alternativet.

Vid första anblicken verkar dessa två leverantörer mycket lika med avseende på vad de erbjuder. Totalt sett blev Bluehost vinnaren över HostGator, med starkare funktioner och bättre valuta för pengarna.

Båda är dock extremt starka och värd för miljoner webbplatser över hela världen, så du’Jag ska vara i goda händer oavsett vilken du väljer. Om du’d vill veta mer och verkligen få tag på dessa två leverantörer, kolla in våra djupgående recensioner:

  • Bluehost
  • Hostgator

Om du’jag har bråttom, jämför de två nedan. Du kan klicka på länken för att registrera dig, eller läsa vidare för en uppdelning av båda leverantörerna, för att hjälpa dig att välja den perfekta värdtjänsten för din webbplats. Kommer det att vara HostGator eller Bluehost? Låta’s ta reda på det.

Fördelar och nackdelar med Bluehost och HostGator

Först av allt, låt’s titta på för- och nackdelarna hos varje leverantör sida vid sida för att rensa upp alla huvudvärk som hittills bryggts. De har båda styrkor och svagheter som kommer att påverka ditt beslut beroende på dina behov.

Bluehost-för- och nackdelar

Bluehost Pros# 1

# 2

# 3

# 4

Stort värde för pengarna
Nybörjarvänligt, mycket lätt att använda
Bästa värdleverantör för WordPress-integration
Gratis domän
Bluehost Cons# 1

# 2

Under genomsnittlig lagringsmängd i delad basplan
Massor av tilläggsalternativ i kassan som kan höja din prisplan om den inte avmarkeras

HostGator-för- och nackdelar

HostGator Pros# 1

# 2

# 3

Nybörjarvänligt, mycket lätt att använda
Omfattande kundsupport
Stor uppetid – 99,99%
HostGator Cons# 1

# 2

Ingen fri domän
Gränssnittet kan vara mer enkelt och modernt

Som ni kan se, de’är både jämnt balanserade och ditt val kommer verkligen att bero på vad du vill få ut av din webbhotell och vad som är viktigt för din webbplats eller ditt företag.

Hostgator vs Bluehost: För- och nackdelar – domen

Även om Bluehost på ganska lika villkor här stjäl vinsten och kommer upp som vår bästa allround-leverantör över HostGator.

Funktioner, prestanda, & Enkel användning

Funktionerna är den viktigaste skillnaden mellan de två, och Bluehost fick högre poäng än HostGator i vårt rankning. Som du kan förvänta dig med sådana populära leverantörer erbjuder de båda utmärkta funktioner och totalt sett är de ganska bra matchade.

BluehostHostGatorGratis domän

Kontrollpanel

Gratis säkerhetskopior

Ouppmätad överföring

Disk utrymme

Uptime

JaNej
cPanelcPanel
NejNej
JaJa
ObegränsatObegränsat
99,98%99,99%

Den största skillnaden här är att Bluehost erbjuder ett gratis domännamn. Du måste fortfarande betala registreringsavgiften, men från det får du ditt eget domännamn som varar i ett år och är ditt för att hantera eller överföra. Du har äganderätt tills den löper ut, då kan du helt enkelt förnya eller förlänga det till ordinarie pris (detta varierar beroende på vilken typ av domän du har, till exempel. Com, .org, .blog osv.).

Båda leverantörerna använder cPanel, som är en populär, pålitlig och standard kontrollpanel för värdleverantörer. Gränssnitten är användarvänliga och enkla, särskilt på Bluehost – det’är mindre rörig och modernare än HostGator’s.

HostGator vs Bluehost: Uptime

Uptime är bra för båda, med HostGator som bara tar ledningen med 99,99%, nära följt av Bluehost’s 99,98%. Med tanke på 100% drifttid är det inte’Det är möjligt att båda dessa leverantörer arbetar mycket hårt för att göra din webbplats så tillgänglig för dina användare som de kan.

Detta är verkligen viktigt för din webbplats, särskilt om du försöker driva ett företag. Du kan’t når kunder eller ökar ditt rykte om din webbplats alltid är nere. den’d vara som att dela ut tomma broschyrer för att annonsera ditt företag: där’det är bara ingen mening!

Hostgator vs Bluehost: Funktioner, prestanda och användarvänlighet – domen

Även om båda är ganska jämnt matchade, Bluehost’s renare gränssnitt och erbjudande av ett gratis domännamn bara tipsar det före HostGator när det gäller funktioner. En speciell skrik går till HostGator för dess imponerande, bransch-toppande upptid poäng på 99,99%.

WordPress Integration

WordPress är mycket populärt för bloggare och utvecklare (och alla andra!). Cirka 30% av internet är byggt på WordPress, så det’är värt att inkludera som en faktor här.

Vinnaren är tydlig så vi’Jag kommer direkt till det: Bluehost är det bästa för WordPress-integration.

WordPress själva har valt Bluehost som sin mest rekommenderade värdleverantör. Med sina egna ord, “Bluehost erbjuder den ultimata WordPress-plattformen”, vilket låter ganska bra för oss! Denna starka relation kommer definitivt att gynna dig om du’vill du använda WordPress, och med deras klick-uppsättningsprocess och interna WordPress-support experter det’har aldrig varit lättare.

bluehost rekommenderas av wordpressBluehost har mycket att erbjuda för WordPress-användare

HostGator erbjuder naturligtvis också WordPress-värd. Med tre nivåer av prisplaner (kläckning, baby och företag), och erbjudandet att överföra din befintliga WordPress-webbplats gratis vid registrering’är helt säkert inte att försumma sina WordPress-användare på något sätt.

Hostgator vs Bluehost: WordPress Integration – Domen

Bluehost, definitivt och onekligen. Bluehost och WordPress är drömteamet, vi skulle aldrig försöka riva dem ihop. Med installation med ett klick, automatiska uppdateringar och en rad fantastiska funktioner är Bluehost det klara valet för alla som vill vara värd för sin WordPress-webbplats.

Kundsupport

Att få värd är enkelt. Och saker går sällan fel men om eller när de gör det gör du inte’Jag vill ha stressen att känna som dig’hanterar det på egen hand, särskilt för dig som är ny i värdvärlden.

HostGator och Bluehost har båda de flesta stödområden täckt, så att du kan sova lätt på natten med att veta att deras team av tekniska experter bara är ett klick eller ett telefonsamtal bort. Med så många användare som litar på dem har ingen av dem råd med att försumma sin kundsupport – titta bara på det bordet!

BluehostHostGatorKunskapscenter

Live chat

24/7 Live Chat

Telefon

24/7 telefon

biljetter

JaJa
JaJa
NejJa
JaJa
JaJa
JaJa

Men i allvar är kundsupport så viktigt för att ge dig den bästa upplevelsen som möjligt av att hålla din webbplats – du skulle inte’t köpa en bil utan säkerhetsbälten eller krockkuddar, och detta är den tekniska motsvarigheten!

Så vad är det som varje leverantör erbjuder? De flesta av dem, som dygnet runt livechatt och telefontjänster är ganska självförklarande, men kunskapscentret och biljettfunktionerna kanske inte är omedelbart uppenbara.

I grund och botten HostGator’s kunskapscenter är en supportportal som erbjuder 24/7 levande teknisk support och dokumentation. Detta inkluderar ett forum (som täcker sådana ämnen som kundrecensioner, förslag, frågor före försäljning, allmänna meddelanden och mer), videohandledning samt alternativ för livechatt och telefonstöd. Du kanske finner att det’är faktiskt snabbare att hitta ditt svar på kunskapscentret snarare än via telefonen; men åtminstone du’vi har möjlighet!

hostgator kunskapscenterHostGator kunskapscentrums portal har ett komplett utbud av kundsupport

Bluehost-kunskapsbasen ser lite mer ren och professionell ut än HostGator-webbplatsen, även om den tar lite mer navigering. Den har en sökfunktion som huvudfunktion, liksom utbildningsresurser som artiklar och “hur” guider för olika sektioner på webbplatsen (t.ex. e-post, WordPress, domäner osv.) Det finns också de viktigaste vanliga frågorna (Vanliga frågor) och en länk till deras kontaktsida med information om hur du kontaktar rätt avdelning för din fråga.

Om du har en mer komplex fråga som inte omfattas av allmänna råd online, kan du skicka in en biljett. Detta tas emot av ett team som kommer att försöka lösa problemet och erbjuda en mer personlig lösning. Det är värt att notera att Bluehost inte längre accepterar biljetter för teknisk support, eftersom de nu fokuserar på andra supportkanaler.

Hostgator vs Bluehost: kundsupport – domen

Både HostGator och Bluehost erbjuder 24/7 support via telefon, livechatt, ett biljetteringssystem och ett hjälpcenter. HostGator toppar bara supporten, bara för att dess hjälpcenter är lättare att använda och var mer intuitivt när vi testade det. Du’Jag kommer dock att få bra hjälp från båda leverantörerna.

Prissättning & Värde för pengar

Hostgator’s planer börjar på $ 2,75 / månad och är i allmänhet billigare över hela linjen än Bluehost’s – men med Bluehost’s planer, du får vad du betalar för. Namnlösa: utmärkta funktioner.

En av de viktigaste sakerna vi ser på som kunder när vi’åter fatta beslut är priset. Detta är ganska förnuftigt när du’starta ditt eget företag eller arbeta för en budget!

Att skapa en egen webbplats bör vara spännande, inte bryta banken. Både Bluehost och HostGator ger dig stort värde för pengarna, så vilken du än väljer’är en win-win när det gäller pris.

Bluehost och Hostgator prissätter head-to-head

BluehostHostGatorDelad värd

Cloud Hosting

WordPress Hosting

VPS Hosting

Dedikerad värd

$ 2,95 – $ 14,99$ 2,75 – $ 5,95
$ 6,95 – $ 25,994,95 $ – 9,95 $
$ 19.99 – $ 49.99$ 5,95 – $ 9,95
$ 19.99 – $ 59.9919,95 $ – 24,95 $
79,99 $ – 209,99 $119 $ – 149 $

Både Bluehost och HostGator har en pengar-tillbaka-garanti. Med Bluehost är detta om du avbokar inom de första 30 dagarna, och HostGator inom de första 45 dagarna från köpet (detta är endast för deras delade paket, VPS och återförsäljare värdpaket). Detta är ett bra sätt att prova din leverantör utan rädsla för att begå långsiktig direkt.

De billigare erbjudandena du hittar brukar vara för längre löptid. Till exempel erbjuder HostGator för närvarande upp till 75% rabatt på några av deras 36 månaders kontrakt. Bluehost erbjuder också billigare priser för förbetalning av ett 36 månaders kontrakt och har kampanjrabatter för nya kunder också. För närvarande är deras val plus plan för delad värd $ 5,99 per månad snarare än de vanliga $ 14,99, eller så kan du gå Pro för $ 13,95 istället för standard $ 23,99.

Det är värt att notera att varken pengar-tillbaka-garanti gäller tillägg eller extra inköp (till exempel domäner). Det är också värt att vara medveten om att ofta när kampanjrabatter erbjuds, detta vanligtvis bara är för din första termin och när det förnyas kommer det att vara till det rabatterade priset. Detta är verkligen normalt men något att se efter när förnyelsetiden närmar sig!

Bluehost vs HostGator: Prissättning och värde för pengarna – domen

Medan HostGator kan erbjuda dig billigare priser, extra pengar du’Jag kommer att spendera på Bluehost går mot bättre funktioner, användarvänlighet och WordPress-integration. Den där’varför vi’Vi har bestämt att Bluehost erbjuder bättre valuta för pengarna än HostGator.

Vad sägs om webbhotell än Bluehost och Hostgator?

Att hitta den bästa värdleverantören för dina behov beror ofta på vilken typ av värd du behöver. HostGator är den bästa övergripande värdleverantören, medan Bluehost har den bästa WordPress-tjänsten – men vad händer om du’letar du helt efter något annat? Tja, tur för dig, vi’Vi har satt upp en lista med alternativ.

I rörelse

Om delad eller VPS-värd är det du behöver, har InMotion täckt. Det erbjuder bättre funktioner än någon annan leverantör för delad och VPS-värd och har en mycket respektabel drifttid på 99,97%. InMotion kom också på andra plats i vår totala rankning, precis bakom HostGator, och kan mycket väl vara den perfekta leverantören för dig.

A2 Hosting

Kundtjänst är i framkant av allt som A2 Hosting gör. Den har den bästa hjälp och support från alla leverantörer, med hjälp av 24/7 telefon- och livechatthjälp, ett omfattande biljettsystem och det mest intuitiva hjälpcentret. A2 erbjuder också kunder en återbetalningsgaranti när som helst – den enda värden utan tidsbegränsning av återbetalningar. Perfekt för värd för nybörjare.

Siteground

Om du’letar du efter en stabil webbhotell som du kan räkna med, är SiteGround ett bra val. De automatiserade dagliga säkerhetskopiorna och den utmärkta kunskapsbasen gör den till den bästa värdleverantören för tillförlitlighet, så att du kan känna dig säker på att denna leverantör driver din webbplats.

Hittade du fortfarande inte rätt passning för din webbplats? Oroa dig inte, du kan gå över till vårt jämförande diagram för webbhotell och jämföra alla dessa leverantörer och mer sida vid sida. Om det inte lyckas, dyka rakt in i topprankade värdleverantörer och titta på det bästa i branschen.

Slutsats

Både Bluehost och HostGator är etablerade och pålitliga värdleverantörer som förtjänar sitt stora rykte. Båda passar såväl nybörjare som proffs och erbjuder prisvärda och konkurrenskraftiga prisplaner. Hursomhelst, du’är ett bra ställe att börja din resa till webbhotell.

Som sagt, Bluehost tar kakan i denna tävling. Dess etablerade rykte i både användarvänlighet för nybörjare och dess relation med WordPress gör det till det bättre valet, och dess överkomliga planer gör det till ett realistiskt alternativ oavsett vilken nivå din webbplats är på.

HostGator kommer på en stark andraplats, förstärkt av dess utmärkta drifttid på 99,99% och ett djupgående kundsupport.

Det bästa alternativet för dig beror på dina behov – om valuta för pengarna, användarvänlighet eller WordPress-integration är din högsta prioritet är Bluehost det tydliga svaret. Om drifttid är viktigast för dig, då du’Jag vill tänka på HostGator.

Bluehost vs HostGator: vanliga frågor

Är Bluehost och HostGator säkra?

Absolut. Båda företagen tillhandahåller SSL-säkerhet, vilket är hänglåsikonen som användarna ser bredvid din URL. Detta säger besökarna att din webbplats är säker att surfa på. Du har också root-åtkomst med vissa typer av hosting och kan installera extra säkerhetsprogram om du vill.

Använder Bluehost och HostGator cPanel?

Ja – både Bluehost och HostGator använder cPanel. cPanel är den branschstandard instrumentbräda som de flesta värdleverantörer ger dig att fungera. den’är lätt att ta itu med men ser lite daterad ut (inte att någon kommer att se det annat än dig!)

Vem äger HostGator och Bluehost?

HostGator och Bluehost ägs faktiskt av samma företag – Endurance International Group (EIG). EIG är lite av ett kraftcenter när det gäller värd och äger också flera andra leverantörer. Som du’Jag har hittat i den här artikeln, HostGator och Bluehost’s tjänster är fortfarande mycket olika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me