Shopify vs Amazon: Vilken plattform ska du använda?

shopify vs amazon featured imageShopify vs Amazon är en av de största striderna i e-handelsvärlden. De’är både stora namn och erbjuder stora möjligheter för säljare online.


Enbart i USA har Amazon det över 150 miljoner besökare per månad!

Shopify driver över 600 000 företag som har sålt över 82 miljarder dollar genom denna e-handelsplattform.

Med sådan statistik är det inte konstigt’är svårt att välja!

Vi’Vi har utfört djupgående forskning om e-handelsplattformar för att ge dig bästa möjliga information. Den här artikeln kommer att jämföra Shopify och Amazon, från hur enkla de är att använda, till prissättning, funktioner, kundsupport och mer.

Sammantaget kan vi säga att Shopify är den bästa all-round e-handelsplattformen på marknaden. Det fick högsta betyg i vår forskning och passar för första gången butiker upp till stora märken som Tesla. För att ställa in din e-handel och skala din onlinebutik där’är inget bättre.

Fortfarande här’är mycket att tänka på och Shopify vann’det är rätt för absolut alla. Den där’s där vi kommer in. Från enskilda säljare till små och växande företag, vi’här för att hjälpa dig fatta det bästa beslutet.

Förutom att analysera funktioner och gräva i försäljningsavgifter, vi’Jag tittar också på vad som gör Shopify och Amazon annorlunda och, viktigast av allt, vilken som är bäst för dig.

Shopify vs Amazon: Pros & Nackdelar

Shopify Pros

 • Kraftfulla e-handelsverktyg: Shopify har en rad e-handelsverktyg utformade för att hjälpa dig bygga och marknadsföra din onlinebutik.
 • Unik varumärkesidentitet: Eftersom du skapar din egen e-handelswebbplats skapar du också ett starkt och unikt varumärke som du kan använda för ditt företag.

Shopify Cons

 • Extra kostnader: Shopify har en månadsavgift, men den har också en App Store. Att lägga till tredjepartsappar kan öka dina månatliga kostnader.
 • Marketing: Du är helt ansvarig för att marknadsföra ditt företag och skapa ditt varumärkesmedvetande.

Amazon Pros

 • Trafik: Miljontals människor besöker Amazonas marknad per månad. Detta ger dina produkter stor exponering.
 • Extra tjänster: Amazon kan hantera din lagringslagring, packning och frakt åt dig, vilket gör det lättare för dig att driva ditt företag.

Amazon Cons

 • Konkurrens: Amazon säljer miljontals produkter, så du’återigen upp mot ett ton konkurrens. Ibland du’Jag tävlar direkt med Amazon själv.
 • branding: den’Det är mycket svårt att skapa en unik eller stark varumärkesbild genom att sälja på Amazon.

Vad’skillnaden mellan Shopify och Amazon?

Du kan tjäna pengar genom att använda Shopify eller Amazon för att sälja dina produkter online. Du betalar en månatlig prenumeration på båda och har tillgång till alla verktyg och resurser de har att erbjuda.

Men de är inte samma sak!

Amazon och Shopify kan verka lika, men de fungerar på olika sätt.

Den största skillnaden mellan Shopify och Amazon

Det viktiga att komma ihåg är Shopify är en specialiserad e-handelsplattform och Amazon är en online marknadsplats. Shopify ger dig verktygen för att bygga din helt egen onlinebutik, medan Amazon låter dig sälja genom sin marknadsplats tillsammans med andra onlinesäljare.

Så att sälja genom Amazon är som att ha en bås på en berömd boot-mässa. Tusentals människor svärmar in för att bläddra och köpa – de flesta är arenor’t letar särskilt efter ditt företag, men du gör fortfarande mycket försäljning på grund av att alla går förbi och ser din bås.

Att sälja med Shopify är mer som att hyra en byggnad för att starta ditt företag. Du har ditt eget utrymme och kunder kommer faktiskt att leta efter din butik när de känner till ditt varumärke. där’s mer utrymme för att skapa en unik bild, även om den’s hårdare arbete med att bygga upp den vanliga kundbasen.

På grund av dessa skillnader tillgodoser Shopify och Amazon olika typer av online-säljare. Amazon vänder sig till enskilda säljare upp till små och medelstora företag. Shopify är idealisk för allt från små företag till mycket större märken.

Enkel användning

Om du’om du säljer ett par strumpor eller ställer in ditt e-handelsimperium vill du att din online-försäljningsupplevelse ska vara så smidig som möjligt.

Om tanken på att inrätta din helt egen onlinebutik verkar lite överväldigande, don’t oroa dig! Shopify är utformad för att göra det lättare att bygga din e-handelswebbplats. den’s har ren, tydlig design, massor av hjälpsidor och super enkel navigering.

shopify instrumentpanelenShopify-instrumentpanelen uppmuntrar dig att komma igång och ger en snabb snabbvy av din totala försäljning, topprodukter och försäljningsuppdelningar.

Shopify gör ett fantastiskt jobb med att göra kraftfulla försäljningsverktyg tillgängliga för alla. Nu när’s något lättare sagt än gjort, så Shopify förtjänar kredit för sin inkluderande strategi för e-handel.

Med Amazon behöver du bara skapa ett konto, slutföra varje inställningssteg och sedan du’är redo att få sälja!

amazon inställningsprocessAmazon har en enkel att följa installationsprocess som tar dig genom registrering steg för steg.

När du’om du är registrerad måste du bara lista dina produkter, sälja dem, skicka dem och sedan den bästa delen – få betalt!

Det här är helt enkelt och Amazon har verktyg för att göra det så enkelt som möjligt. Du kan till exempel sortera ut frakten själv eller använda Fulfillment by Amazon (FBA).

FBA tar en av huvudvärkarna i e-handeln världen – frakt – och tar ut händerna. Så du inte’t måste oroa dig för frakt alls om du inte gör det’t vill. Istället säljer du dina produkter och Amazon sorterar resten åt dig.

Både Shopify och Amazon är utformade för att göra ditt liv så enkelt som möjligt. Du’Jag hittar användbara verktyg och strömlinjeformade inställningar med båda.

Design flexibilitet

där’är inget mer frustrerande än att försöka surfa online när dålig design kommer i vägen vid varje klick. Lyckligtvis med Shopify och Amazon du inte’t behöver oroa sig för att förlora köpare genom ful design.

Shopify ger dig massor av kontroll över layouten och designen för din onlinebutik. Men du gör inte’Jag måste utforma det från grunden – istället väljer du från över 60 teman och anpassa sedan för att matcha ditt märke.

shoppa temanShopify har en rad moderna och professionella teman för dig att bygga din butik med. där’är en blandning av gratis och betalda teman som du kan anpassa.

Shopify har 10 gratis teman och över 60 premium de som kostar mellan $ 140 till $ 180. Du kan redigera, anpassa och till och med byta tema, så att du skapar en unik varumärkesbild för ditt företag.

Amazon är mer begränsande i sina design. Alla Amazon-sidor är utformade på liknande sätt. Du kan ladda upp dina egna bilder och beskrivningar, men den övergripande layouten och designen på din butiksida är kännbart Amazon’s snarare än din egen.

amazons produkter sida designProdukter marknadsförs på Amazonas hemsida utan märkesvaror. Det är bra för marknadsföring av dina produkter, men det gör det svårt för ditt varumärke att sticker ut från mängden.

På hemsidan till exempel listas produkter i Amazon’s varumärke, tillsammans med dina konkurrenter’ Produkter. Detta är perfekt för kunden men kan göra det mer utmanande att rikta besökare till dina egna sidor.

Naturligtvis finns det element du kan anpassa med Amazon, men totalt sett’är mycket mindre flexibel än Shopify.

E-handel verktyg och funktioner

Bust myten som ser ut och savviness don’t gå hand i hand. Skapa en butik med elverktyg för e-handel i fickan samt fantastisk design.

Amazon har ett stort utbud av produkter som säljs genom sin marknadsplats, från elektronik till leksaker och böcker. Du kan till och med sälja tjänster snarare än fysiska varor.

Det välkomnar såväl enskilda säljare som företag och har verktygen för att stödja din online-försäljning. Detta inkluderar unika butiker som Amazon Handmade, global försäljning och skapandet av riktade annonser.

Ett exempel är Uppfyllning av Amazon (FBA) -program, som ger dig tillgång till Amazon Prime-kunder och låter Amazon hantera lagring, förpackning och frakt av dina produkter.

amazon säljer uppfyllda tjänster av amazonUppfyllning av Amazon tar hårt arbete ur dina händer och låter Amazon hantera lagring, paket, frakt och till och med kundsupport.

Du skickar dina produkter till Amazon, som sedan paketerar och skickar dem till kunder när produkterna har sålts. Det finns avgifter för detta, men om du inte gör det’Jag vill ha besväret med att hantera det’är en användbar lösning!

Shopify har det bredaste och mest djupgående utbudet av försäljningsverktyg på marknaden.

shoppa försäljningsverktygShopify har ett enormt utbud av försäljningsverktyg och funktioner som hjälper till att växa ditt företag snabbt och enkelt

Här är bara några av de e-handelsverktyg som Shopify erbjuder:

 • Övergiven vagn återhämtning
 • Kraftfullt lagersystem
 • Automatisk skattberäkning
 • Logo maker
 • Flerkanalsförsäljning
 • App-integration

Shopify tillhandahåller alla nödvändiga verktyg för att göra din onlinebutik lyckad, samtidigt som du gör ditt liv som företagare så enkelt som möjligt. Vad’Dessutom har Shopify nyligen samarbetat med Oberlo för att stödja dropshipping-företag.

Om du inte gör det’t hitta vad du’letar du efter i din Shopify-instrumentbräda, don’t oroa dig. Shopify har en omfattande app-butik som du kan använda för att utöka och främja din e-handelswebbplats.

Betalningsalternativ och avgifter

Ibland måste du titta djupare än förkostnaderna. Transaktionsavgifter och kreditkortspriser kan öka dina månatliga utgifter, så det’Det är alltid bäst att kontrollera innan du förbinder dig.

den’Det är ingen överraskning Amazon stöder Amazon Pay som dess huvudsakliga betalningsport. Du kan acceptera kredit- och betalkort genom detta, men inte PayPal.

För ‘Professionella säljare’, Amazon har försäljningsavgifter plus sitt månadsabonnemang. Dessa avgifter varierar efter kategori men består av remissavgifter och fraktavgifter.

Om du använder FBA finns det en rad avgifter som varierar från $ 2,41 upp till $ 137,32 för uppfyllande avgifter (per enhet). Sedan finns det månatliga lagerlagringsavgifter som sträcker sig från $ 0,69 till $ 2,40 per kubikfot. Dessa priser är helt beroende av produktens storlek, volym och typ och till och med årstiden.

Enskilda säljare don’t betala en månatlig prenumeration som professionella säljare gör. Istället skulle du betala en avgift på $ 0,99 för varje produkt du säljer.

Shopify har sin egen betalningsport, Shopify Betalningar. När du’använder det här igen du inte’t måste betala transaktionsavgifter!

Den där’Shopify har inte allt att erbjuda – det ger också över 100 olika betalningsportaler, inklusive Amazon Pay och PayPal. Dessa har alla transaktionsavgifter som sträcker sig från 0,5% till 2% beroende på vilken du har’använder och vilken plan du’igen.

Kreditkortsavgifter gäller för alla betalningsportar, inklusive Shopify-betalningar. Den vanliga kreditkortsräntan på Shopify är 2,9% + 30¢. När du uppgraderar genom Shopify’s pris planerar dina online kreditkortsräntor sjunker från 2,9% + 30¢ till 2,4% + 30¢.

Att locka kunder

Att sälja online är ett av de bästa sätten att få kontakt med köpare. Men att få dina kunder’ uppmärksamhet kan vara en utmaning. Med konkurrenter som är inriktade på dina kunder med annonser i deras sociala flöden och med distraktioner vid varje klick, det’är ett lopp för att bli märkt först.

Det är där Amazon verkligen lyser. Med miljoner besökare per månad, oddsen staplas frestande till din fördel. Du gör inte’t måste ta itu med sökmotoroptimering (SEO) eller köra e-postkampanjer – folk kommer till Amazon med sina ögon skalade och plånböcker grundade.

amazon trafikAmazon har över 150 miljoner besökare per månad i USA bara! Detta ger en stor möjlighet för dina produkter att hitta av en stor kundbas.

Du har mer tid att hantera ditt lager och hantera beställningar – istället för att du går till dem kommer dina kunder till dig.

Eller så hoppas du!

Nackdelen med Amazon är att när miljoner besökare är på webbplatsen måste de komma till dina produkter istället för din granne’s. Och när Amazon själv också säljer på samma plattform är konkurrensen ganska hård.

Du kanske inte behöver oroa dig för Google’s SEO. Men du måste följa Amazon’s SEO för att rangordna så högt upp i sina sökresultat som du kan. Detta ger dig den bästa chansen att bli vald över dina konkurrenter.

Shopify gör det inte’t har samma sökvolym som Amazon. Den där’beror på att du skapar ditt eget märke – människor behöver faktiskt söka efter ditt företag för att hitta dig. Detta innebär att marknadsföring är avgörande för att utvidga din kundbas.

E-postkampanjer, flerkanalsförsäljning och en stark närvaro på sociala medier, personlig shopping, övergiven kundvagnsåtervinning och den ökända SEO – allt detta är viktigt för att växa ditt varumärke och bygga en kundbas.

Den goda nyheten är att Shopify är där för att hjälpa dig varje steg på vägen. Det innehåller automatiskt alla dessa marknadsföringsverktyg, och du kan hitta ännu mer i Shopify App Market.

Hjälp och support

Amazon gör det inte’t har det tydligaste supportsystemet – det finns telefonsupport där du begär ett samtal och Amazon kommer i kontakt med dig. Det finns formulär du kan skicka in för support och forum där du kan diskutera frågor. Men det’är inte det mest strömlinjeformade eller lättanvända supportsystemet där ute.

Shopify har en omfattande uppsättning hjälpalternativ, inklusive:

 • 24/7 telefon
 • Sociala media
 • 24/7 livechatt
 • Forum
 • E-post
 • Videohandledning
 • Avancerat specialstöd

Detta täcker dig oavsett vad du behöver. Videotutorials och forum hjälper dig att lära dig nya färdigheter, och telefonsupport är ovärderligt för att få rätt hjälp när du behöver det.

Shopify har också ett hjälpcenter med artiklar och guider. den’är superlätt att navigera och har massor av resurser att bläddra igenom.

Prissättning

I slutet av dagen vill du tjäna mer pengar än du’åter spendera. där’det är ingen mening att välja en plattform som’Jag kostar hundratals dollar om du’säljer bara några få handgjorda varor i månaden.

Varken Amazon eller Shopify är så dyra som det, så du bör hitta något här för att passa din budget.

Amazon har två försäljningsplaner:

 • Professional Selling-planen kostar 39,99 dollar per månad, plus extra försäljningsavgifter (som varierar beroende på dina produkter).
 • Den individuella försäljningsplanen gör det inte’t har en månadsavgift – istället betalar du $ 0,99 per såld artikel. Detta utöver extra försäljningsavgifter, som igen varierar efter kategori.

Den individuella planen passar alla som planerar att sälja mindre än 40 artiklar per månad. På grund av detta har den färre funktioner tillgängliga. Till exempel kan du’t anpassa fraktpriser på individuell plan.

Amazon säljer planer och avgifterDet finns fler skillnader än priset mellan individuella och professionella försäljningsplaner. Sammantaget låser du upp fler kapaciteter på $ 39.99 per månad Professionell plan.

Det kostar extra när du använder FBA, men det är extremt varierande och beroende på dina produkter och företag.

Shopify har tre prisplaner:

 • Grundläggande Shopify-plan kostar $ 29 per månad
 • Shopify-planen kostar 79 dollar per månad
 • Advanced Shopify-planen kostar 299 $ per månad

Du låser upp fler funktioner när du uppgraderar genom prissättningsplanerna. Nedan kan du se vilka funktioner som finns tillgängliga på varje plan.

Spara upp till 20% på din Shopify-plan

Spara 10% på ditt prenumeration när du registrerar dig för ett år, och spara 20% när du registrerar dig för två år!

Det betyder att du med 20% rabatt’Jag sparar $ 16 per månad på Shopify-planen, och $ 60 per månad på avancerad plan.

Basic Shopify ($ 29 / månad)

 • E-handel webbplats & blog
 • Obegränsade produkter
 • 2 personalkonton
 • 24/7 support
 • Flerkanalsförsäljning
 • Manuell ordning
 • Rabattkoder
 • Gratis SSL-certifikat
 • Övergiven vagn återhämtning
 • Bedrägeri-analys
 • Shopify POS-app
 • Standard kreditkortspriser

Shopify (79 $ / månad)

 • Allt från Basic Shopify
 • 5 personalkonton
 • Presentkort
 • Professionella rapporter
 • Lägre kreditkortsräntor
 • Försäljningstillbehör

Advanced Shopify (299 $ / månad)

 • Allt från Shopify-planen
 • 15 personalkonton
 • Avancerad rapportbyggare
 • Tredje part beräknade fraktpriser
 • Lägre kreditkortsräntor

Grundläggande Shopify-plan ger dig allt du behöver för att skapa din e-handelswebbplats. Du kan sedan lägga till appar för att utöka din butik’s funktioner och uppgradera när du gör det’är redo.

Extra kostnader kan uppstå om du’lägger till tredjepartsappar i din butik. Men dessa hjälper till att skala ditt företag så bör återspegla ökningen i kunder och vinster.

Använda Amazon med Shopify

Amazon och Shopify är ganska väl matchade. De erbjuder båda vissa saker som den andra inte gör. Precis som jordnötssmör och gelé, varför inte sätta ihop dem för att göra något bra?

Du kan integrera Amazon i din Shopify-butik. Ja, det betyder exakt vad du tror att det gör: du kan bygga din egen e-handel när du marknadsför dina produkter i världen’s största marknadsplats… på samma gång… och med bara några klick.

shopify amazon integrationDu kan integrera Amazon i din Shopify-butik för att maximera din exponering, försäljning och kundbas.

Detta låter dig skapa Amazon-listor och erbjudanden direkt från Shopify, synkronisera lager och produktinformation, länka produkter och mer!

Allt du behöver göra är att ställa in ett Amazon Seller-konto och sedan lägga till Amazon Sales Channel i din Shopify Store.

Det viktigaste att vara medveten om är att du fortfarande måste betala för Amazon Professional Seller-kontot. Du betalar redan ditt månatliga prenumeration på Shopify, och sedan betalar du för Amazon Professional-planen ovanpå det.

Men om ditt företag är redo för mer exponering och expansion, är det en värdefull investering att kombinera dessa två kraftverk.

Shopify vs Amazon: Slutsats

Shopify och Amazon är två imponerande försäljningsplattformar. I den här artikeln har vi undersökt varför de’är annorlunda och djupt djupt in i deras funktioner, priser, design och mer.

Det viktigaste är att vi’Vi har tittat på hur dessa saker kan hjälpa dig.

Här’är en sammanfattningstabell för att ge en sista bild av Shopify och Amazon:

CategoryShopifyAmazonEnkel användning

Dra

Design flexibilitet

Vinnare: Shopify

E-handel verktyg & Funktioner

Vinnare: Shopify

Betalningsalternativ & avgifter

Vinnare: Shopify

Att locka kunder

Vinnare: Amazon

Hjälp & Stöd

Vinnare: Shopify

Prissättning

Vinnare: Shopify

Shopify gör det enkelt och tillgängligt att inrätta en onlinebutik.Allt du behöver göra är att ställa in ditt Amazon-säljarkonto, ladda upp dina produkter och få sälja!
Shopify har ett professionellt utbud av riktigt anpassningsbara mallar. Du kan enkelt bygga ditt eget unika varumärke.Amazon kontrollerar utformningen av dina butiksidor och produktdisplay. Även om det är enkelt begränsar detta din affärsidentitet.
Shopify har marknadens bästa försäljningsfunktioner. Den har massor av inbyggda verktyg plus en app-butik.Amazon har ett brett utbud av funktioner som tillgodoser olika säljare’ behov.
Transparent prissättning: inga transaktionsavgifter vid användning av Shopify Payment gateway, alla andra avgifter och avgifter tydligt listade. Stöd mer än 100 betalningsalternativ.Stöder Amazon Pay-betalningsportalen, som accepterar kredit- och betalkort. Extra avgifter ingår definitivt, men är för varierande för att vara transparenta.
Med Shopify måste du göra all marknadsföring och SEO själv. Shopify ger dig verktygen för att lyckas men du’ansvarar för din egen trafik.Amazon får miljoner besökare varje månad, så din trafik kommer till dig på en tallrik! Du måste tävla mot andra säljare (och Amazon själv) och optimera för att rankas i Amazon’s sökningar.
Shopify har något för alla. Från dygnet runt telefon och livechatt till hjälpcentret, du’åter täckt.Amazon har bra supportalternativ, inklusive ett hjälpforum, men det’är mindre tillgängliga än Shopify’s.
Shopify har tre prisplaner som sträcker sig från $ 29 till $ 299 per månad. där’är en 14-dagars gratis provperiod.Amazon har två planer: en på $ 0,99 per artikel, den andra till $ 39,99 per månad. Båda är föremål för extra rörliga avgifter.

Sammantaget rekommenderar vi Shopify för alla som startar sin e-handel. Det ger dig större kontroll, en starkare varumärkesidentitet och mer skalbar prissättning.

Amazon är bra för små säljare som inte gör det’t vill betala en kostnad på förhand, men det’s rörliga extraavgifter gör det svårt att bedöma hur snabbt dessa kostnader kan öka.

Shopify tillhandahåller den bättre lösningen på lång sikt, och med möjligheten att integrera Amazon i din Shopify-butik, gör du inte’t måste missa: det’är en win-win!

Shopify vs Amazon: vanliga frågor

Kommer jag att tjäna mer pengar med Shopify eller Amazon?

där’är inget definitivt svar, och det beror helt på vad du’återförsäljning och alla andra faktorer som driver ett företag! Det finns framgångshistorier för både Shopify och Amazon.

Sammantaget stöder Shopify mer långsiktig tillväxt för ditt företag och hjälper dig att sticker ut från dina konkurrenter mer.

Folk går vanligtvis till Amazon för att leta efter rabatter och erbjudanden, så där’s mer press för att ha konkurrenskraftiga priser.

Du kan göra det stort med endera plattformen, men du’har mer kontroll om du väljer Shopify. Vi rekommenderar att du registrerar dig hos Shopify och sedan integrerar med Amazon för att få fördelarna med båda plattformarna.

Är Shopify den bästa e-handelsbyggaren?

Det korta svaret är: ja! Shopify är den bästa all-round e-handelsplattformen på marknaden. I vår forskning fick den högsta poäng för försäljningsfunktioner och fick den högsta kundpoängen från våra användare. Det slog sina konkurrenter BigCommerce och Wix eCommerce – men det gör det inte’t menar det’är rätt för dig.

Varför inte kolla in vårt jämförande diagram för onlinebutiker för att se dessa ledande märken sida vid sida? Eller läs vår Shopify Review för att ta reda på varför vi rekommenderar det så mycket.

Vilket är billigare, Shopify eller Amazon?

Av de månatliga prenumerationerna är Shopify det billigaste alternativet. Dess lägsta plan är Basic Shopify till $ 29 per månad. Amazon har sin Professional Selling-plan till 39,99 dollar per månad, plus extra försäljningsavgifter.

Om du registrerar dig hos Amazon’s Individuell säljare planerar du inte’t betala en månadsavgift – i stället betalar du en avgift på $ 0,99 för varje objekt du säljer. De extra säljaravgifterna gäller också för denna plan.

Amazon Individual Seller-planen är det billigaste alternativet om du’säljer små belopp – det’är endast lämplig för dem som säljer under 40 artiklar per månad. Men var försiktig: du kan i slutändan betala cirka 40 dollar per månad för den här planen.

Läs vår Shopify-prissättningsgranskning för en detaljerad titt på dess prisplaner och värde för pengarna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me