SiteGround vs Bluehost: Vilket ska du välja?

siteground vs bluehost recensionSå du’väljer en värdleverantör för din webbplats och kan’t bestämma mellan SiteGround och Bluehost? Du’är inte ensam.


Vi’Vi har gjort vår egen forskning för att jämföra de ledande leverantörerna och hjälpa dig att fatta rätt beslut. Så ta ett djupt andetag, sätt upp fötterna och låt’s dyka in i vår djupgående jämförelse av SiteGround och Bluehost.

Om du’jag är bråttom här’är en enkel sammanfattning för att hjälpa dig på din väg.

Först ut, ingen röra runt: totalt sett fick Bluehost högre betyg i våra forskningsranking än SiteGround. De har båda extremt starka egenskaper – annars skulle de inte göra det’t vara ledande leverantörer! SiteGround poängterade imponerande i sin hjälp och support, men vi fann att Bluehost hade mer att erbjuda när det gäller värdfunktioner (t.ex. diskutrymme), såväl som valuta för pengarna.

Fortfarande inte säker? Läs vidare för att ta reda på vad som är bäst för dig.

Fördelar och nackdelar med SiteGround och Bluehost

Ett av de enklaste och bästa sätten att jämföra vad som helst är att göra en lista över för- och nackdelar. De verkar lösa alla problem och att välja en webbhotell är inte annorlunda! den’det är bra att se styrkorna och svagheterna hos båda som anges. På så sätt kan du se vilken som har bättre alternativ för dig och din webbplats.

Sitground-för- och nackdelar

SiteGround-fördelar# 1# 2# 3# 4# 5
Gratis automatisk dagliga säkerhetskopior
Snabb drifttid: 99,98%
Rekommenderad tredje av WordPress
Utmärkt kundsupport
Prissättning på förhand
SiteGround Cons# 1# 2# 3
Mindre värde för pengarna än konkurrenter (mindre förmåner för kunder med lägre nivå)
Ingen fri domän
Begränsat diskutrymme

Bluehost-för- och nackdelar

Bluehost Pros# 1# 2# 3# 4# 5
Prisvärda planer, bra valuta för pengarna
Snabb drifttid: 99,98%
Rekommenderad topphotellleverantör av WordPress
Gratis domän
Nybörjarvänligt, mycket lätt att använda
Bluehost Cons# 1# 2
Mindre kundsupport än vissa konkurrenter
Tilläggsalternativ vid kassan kan öka startpriset

Bluehost är en mer etablerad leverantör, vilket innebär att de har byggt upp en mycket stark och omfattande tjänst. Men vad betyder detta för dig? Svaret… Perks! Användarfördelar som gratis domän, WordPress-integration och extremt bra valuta för pengarna är alla en del av Bluehost’s pålitliga rykte.

SiteGround har vuxit snabbt sedan starten 2004 och blev en ledande webbhotell. Detta visar i deras fokus på snabbhet, service och kundsupport. Som du kan se från bordet håller det sitt mot Bluehost och har också mycket att erbjuda.

Båda är solida val. Så det’det är värt att tänka på vad som är viktigt för din webbplats. Skulle en gratis domän vara bättre än gratis säkerhetskopiering? Använder du eller planerar du att använda WordPress alls? Hur är din budget och hur mycket vill du få för dina pengar?

Beroende på svaren på dessa frågor, du’Jag kommer att luta dig mycket mer mot en leverantör än den andra.

Siteground vs Bluehost – För- och nackdelar: Domen

Dessa frågor åt sidan, vår totala vinnare här är Bluehost. Den hade fler proffs och högre kvalitet, till exempel dess värde för pengarna, bästa WordPress-rekommendation och användarvänlighet för nybörjare.

Om detta har väckt ditt intresse och du vill ha mer information, klicka på länkarna nedan för att läsa våra individuella recensioner av var och en.

  • Bluehost
  • Siteground

Funktioner, prestanda, & Enkel användning

Båda leverantörerna är stolta över sin användarvänlighet och breda kundbas. De är nybörjarvänliga och skalbara för de mer erfarna användarna. Det betyder att oavsett vilken nivå du eller din webbplats är på, så borde du vara hemma i vilket fall som helst.

den’s de andra tillgängliga funktionerna som verkligen kommer att påverka ditt beslut.

BluehostSiteGroundGratis domänKontrollpanelGratis säkerhetskopiorOuppmätad överföringDisk utrymmeUptime
JaNej
cPanelcPanel
NejJa
JaJa
Obegränsat10 GB – 30 GB
99,98%99,98%

domäner

Ett av de sätt Bluehost verkligen sticker ut från sina konkurrenter är dess erbjudande om ett gratis domännamn, vilket är ett attraktivt drag för många användare. den’Det är en bra fördel som det är värt att dra nytta av!

den’Det är värt att känna till domänen ingår inte i återbetalningsgarantin – Bluehost tar en registreringsavgift på $ 15.99 från din återbetalning. Detta betyder bara att domännamnet definitivt är ditt, oavsett status för din webbhotell.

Detta innebär att du äger din domän, även om du avbryter din plan med Bluehost. Du kan göra vad du vill med det tills förnyelsen kommer, och då kan du antingen avbryta det eller betala för det i sin helhet.

Andra funktioner

SiteGround gör det inte’t erbjuder en gratis domän, men den ger gratis dagliga säkerhetskopior på alla deras prisplaner. Så vad betyder detta? Dina data säkerhetskopieras dagligen i 30 dagar, så att du i en kris enkelt kan återställa din webbplats, e-post eller filer.

Du måste betala extra för att återställa om du’är på StartUp-planen, men det blir gratis när du uppgraderar till deras GrowBig och högre nivåplaner.

siteground-funktionerSiteGround har en rad imponerande funktioner och är dedikerad till utmärkt service. De har ett starkt fokus på snabbhet, säkerhet och prestanda.

Båda använder cPanel för sina gränssnitt, vilket är en välkänd och pålitlig kontrollpanel som används av värdleverantörer. En annan funktion de delar är att tillhandahålla obegränsad dataöverföring. Ouppmätt betyder bara dig’debiteras inte för hur mycket du använder (som att ha ett telefonavtal snarare än att betala när du går). Detta är mest användbart för dig som har antingen personliga webbplatser, småföretag eller gemenskapswebbplatser.

Ometrerad dataöverföring tillåter din webbplats att växa fritt, snarare än att vara avslutad eller “uppmätt” när en datagräns har uppnåtts. Det finns fortfarande gränser på plats (som i det telefonkontraktet), men för små sajter’Det är verkligen sällsynt att komma nära den nivån.

Uptime är utmärkt för båda. Detta är verkligen viktigt eftersom dina besökare under driftstopp vann’t kunna komma åt din webbplats. Viss driftstopp är oundviklig, men med båda dessa leverantörer kan du vara säker på att din webbplats kommer att arbeta hårt dygnet runt.

En viktig sak att notera: SiteGround anger att deras driftstid är 99,99%. Vi’säger definitivt inte att detta inte är’fallet! Just när vi testade upptidstiden själva registrerade vi 99,98%, vilket är på samma nivå som Bluehost och fortfarande väldigt imponerande!

Siteground vs Bluehost – Funktioner, prestanda och användarvänlighet: Domen

Tro det eller ej, den’är oavgjort. Bluehost är förmodligen bättre för de flesta av er, men den här beror verkligen på dina behov. Om du vill ha en gratis domän och obegränsat diskutrymme är Bluehost definitivt din väg till. Om gratis säkerhetskopiering är viktigare för dig är SiteGround det bättre alternativet.

Som har bättre WordPress-integration?

WordPress är en viktig närvaro online – faktiskt, det ger 31% av internet! den’Det är ingen överraskning att många av er antingen vill bygga din webbplats eller redan har skapats med WordPress.

WordPress själva har skapat en lista över de webbhotellleverantörer de anser vara “den bästa och ljusaste i värdvärlden”. Överst på listan är Bluehost, så de vinner händerna ner. Bluehost och WordPress är värdparets kraftpar.

Intressant nog är SiteGround den tredje leverantören på listan, vilket gör det till en ganska stark rival. Med bara tre leverantörer listade blåser Bluehost vanligtvis detta avsnitt ut vattnet, men SiteGround är verkligen där uppe med dem.

Att välja en leverantör för din WordPress-webbplats som inte’Jag har inte bra WordPress-integration’Det är meningsfullt. Det skulle vara som att ta dina cykelhjul och fästa dem i din bil. Det vann’Det passade bra, det vann’Det ger dig en enkel resa, och ännu viktigare är att det bara vann’t fungerar!

Både SiteGround och Bluehost har ett starkt WordPress-fokus, och erbjuder installation med ett klick, specialisttjänst dygnet runt, autouppdateringar och gratis och enkel webbplatsöverföring och migrering. De fäster nästan och underhåll dina däck åt dig – och se till att de gör det’är högsta kvalitet för att ge dig bästa möjliga upplevelse!

Med extra fördelar för varje (som SiteGround’s skräddarsydd säkerhet och Bluehost’s gratis extra), antingen är det säkert att sätta ett leende till WordPress-användare’ ansikten.

Siteground vs Bluehost – WordPress Integration: Domen

WordPress rekommenderar båda, vilket är imponerande! Men med WordPress som beskriver Bluehost som erbjudande “den ultimata WordPress-plattformen” vinnaren är uppenbar. Bluehost är överst på listan.

Kundsupport

Att köra en webbplats är kul, men ibland utmanande. Det sista du vill göra är att spendera dyrbara timmar för att fixa problem och släcka bränder. den’s frustrerande! Den där’varför det’är viktigt att välja en bra leverantör så att dessa problem inte går’t hända.

Ibland finns det dock problem, och om dessa dyker upp det’Det är alltid bäst att veta att din leverantör har fått ryggen. Kundtjänst är ditt säkerhetsnät och du gör inte’t vill ha stora hål i det! Om du tittar på tabellen nedan, du’Jag ser att både SiteGround och Bluehost är där för att fånga dig om du faller.

BluehostSiteGroundKunskapscenterLive chat24/7 Live ChatTelefon24/7 telefonbiljetter
JaJa
JaJa
NejJa
JaJa
JaJa
JaJa

Du kan alltid vara säker på att ledande konkurrenter som Bluehost och SiteGround kommer att ha utmärkt kundsupport på plats. De litar på glada användare som du för deras rykte trots allt. Den största skillnaden är verkligen hur tillgängliga och användbara deras kundsupportfunktioner är.

Bluehost kundtjänst

Även om Bluehost kanske inte har så stark kundsupport som några av sina konkurrenter, är den definitivt omfattande vad den erbjuder. Livechatt, telefonstöd och biljetter innebär att det finns något för alla.

För dig som undrar är biljetter problem som inte täcks av allmän information online. Du skickar en biljettbegäran med ditt problem för att hjälpteamet ska titta på och de skickar en skräddarsydd lösning. Bluehost’s biljettalternativ gäller inte längre teknisk support, men det är en riktigt värdefull personlig hjälpfunktion att ha på plats.

Bluehost-kunskapscentret har olika kategorier, till exempel e-post, WordPress, domän etc., relevanta länkar till användbara artiklar, såväl som tillgång till den gamla favorit-sidan med vanliga frågor (FAQ). Det finns också en sökfält, vilket innebär att du kan skräddarsy dina resultat efter dina egna behov.

Bluehost-stödBluehost’kunskapsbasen är enkel att använda och erbjuder en rad supportalternativ, från skräddarsydd sökning till artiklar och FAQ-sidor.

Siteground kundtjänst

SiteGround har ett ännu mer omfattande kundsupportsystem än Bluehost, med deras extrafunktion i en livechatt dygnet runt. Utöver detta har de imponerande system för att säkerställa att du får den bästa – och snabbaste – möjliga servicen.

En av de värsta sakerna med att ha problem är stressen med att faktiskt försöka få det sorterat. Oavsett om det’s håller på i timmar eller blir frustrerade av automatiserade svar från en antagen livechatt, vi’vi har alla varit där. Men aldrig mer!

sitground-stödSiteground’s utmärkta kundsupportbas innehåller en rad användbara funktioner. Snabb responstid, 24/7 service och personlig kontakthjälp SiteGround sticker ut.

SiteGround överanställda sina skift så att de inte gör det’t väntar dig – under varje alternativ ger det en förväntad responstid. Det finns också profiler online så att du faktiskt kan se personen som’hjälper dig, tillsammans med deras års erfarenhet och kompetensområden.

Förutom deras livechatt, telefonsupport och biljettsystem har de också en kunskapsbas. Detta är uppdelat i avsnitt med kategorier, artiklar och FAQ-sidor där du kan bläddra.

Är det allt? Tja, inte riktigt! De har också handledning, webbseminarier, en blogg och en installationsguide för att täcka alla dina behov. Oavsett om det’s guider dig genom dina första värdsteg eller ger djupare inblick i webbhotellvärlden, en sak’s för säker. SiteGround har svar på nästan allt.

Båda Bluehost’s och SiteGround’s stödsystem är rena, lyhörda och enkla att använda. De ser inte bara professionella utan tillhandahåller en professionell service för att följa det.

Siteground vs Bluehost – Kundtjänst: Domen

SiteGround är vår vinnare för kundhjälp och support. Dess allroundtjänst inkluderar dygnet runt livechatt, och dess brett utbud av hjälpfunktioner kommer att göra även de mest nervösa av nybörjare att känna sig stödda.

Prissättning & Värde för pengar

Om du’du bara börjar bygga din egen webbplats, äger ett litet företag eller är en erfaren entreprenör, arbetar med en budget och får ut det mesta av våra pengar är alltid viktigt. Du vill ha bra värde, inte att kasta pengar på tjänster du inte’behöver inte.

BluehostSiteGroundDelad värdCloud HostingWordPress HostingVPS HostingDedikerad värd
$ 2,75 – $ 13,95 *3,95 $ – 11,95 $ *
$ 80 – $ 240
$ 3,95 – $ 5,95 *3,95 $ – 11,95 $ *
19,99 $ – 59,99 $ *
79,99 $ – 119,99 $ *$ 269 – $ 729

* Dessa priser är kampanjpriser tillgängliga för nya kunder.

Bluehost-prissättning

Som du kan se från denna tabell har Bluehost mycket mer konkurrenskraftiga priser än SiteGround. Lägg till detta till mängden värd och funktioner som finns tillgängliga, så får du riktigt bra valuta för pengarna.

Bluehost är en så etablerad leverantör att den har råd att erbjuda dessa förmåner till dessa låga priser. Det här är bra nyheter för er av er med en budget, eftersom kunder med lägre nivå fortfarande verkligen drar nytta utan att drabbas av höga kostnader. (Tänk bara på alla tillägg som kan skjuta upp priset vid kassan)! Totalt sett är Bluehost din spargris’s vän!

bluehost delade webbhotell prisplanerBluehost erbjuder konkurrenskraftiga prisplaner och har alltid bra erbjudanden för nya kunder. Varje plan erbjuder förmåner och stort värde för pengarna.

SiteGround förtjänar fortfarande ett omnämnande här dock. Vad som sticker ut med SiteGround är hur mycket mer transparent än andra webbhotellleverantörer det är när det gäller extra kostnader. den’Det är verkligen vanligt i denna bransch att erbjuda låga priser och sedan ha en mängd extra tillägg som kan höja priset vid utcheckningen.

Sitgrundsprissättning

SiteGround är mindre fräcka när det gäller detta. Till exempel på kassasidan för StartUp-paketkunder finns det två tillägg: en gratis webbplatsöverföring och en SiteScanner som lägger till 20 USD om du inte’avmarkera det.

Siteground-värdpriserSiteground kan vara lite dyrare, men priserna är tydliga och transparenta

Denna prissättning i förväg är uppfriskande, men den har sin nackdel. Om du är en lägre kund med SiteGround har du mindre fördelar än du skulle göra med en större leverantör som Bluehost.

Både SiteGround och Bluehost erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti vilket är ett bra sätt att erbjuda sinnesfrid till nya kunder – om du inte gör det’t älska dem, lämna dem! Kom bara ihåg att extra köp och tillägg som domännamn inte ingår i återbetalningen.

Siteground vs Bluehost – Prissättning & Value for Money: Domen

Bluehost’s prissättning är mycket bättre valuta för pengarna än Siteground’s. den’är den tydliga vinnaren, och är värt att verkligen tänka på om pengar är en viktig faktor (som de är för de flesta av oss)! Priserna som visas i tabellen är kampanjer och ditt kontrakt förnyas till det fulla priset. Till och med då, Bluehost’s planer är betydligt billigare än Siteground’s, särskilt för dedikerad hosting.

Slutsats

Både Bluehost och SiteGround är ledande leverantörer som har tjänat sina platser i framsidan av förpackningen. De är mycket olika leverantörer. Bluehost är känd för sitt etablerade och pålitliga rykte såväl som sitt lockande till nybörjare. SiteGround är den snabbväxande och komaren som förtjänar sin plats bredvid sina konkurrenter med sin utmärkta hastighet, säkerhet och enastående kundsupport.

Totalt sett är Bluehost vår vinnare, kommer på första plats i våra totala rankningar med 95% poäng, vilket ger den en enorm 4,7 stjärnor. Med sin imponerande WordPress-rekommendation, användarvänlighet och stora valuta för pengarna är Bluehost ett pålitligt val för både nybörjare och proffs.

Det var inte alls en ensidig strid. SiteGround fick 80% i vårt rankning, ger det 4 stjärnor precis bakom Bluehost. Dess omfattande resurser för kundhjälp och support, WordPress-fokus och hög upptidstider gör det till en stark utmanare.

Så vilken är bättre för dig? Liksom med allt, vilken leverantör du väljer kommer verkligen att bero på dina behov och vad du värderar mest. Om du’har inte en stram budget och tror att du’Lita mycket på kundsupport, gå med SiteGround. Om du’är osäker, tittar på pennies, eller om du’är nybörjare, då är Bluehost det bättre alternativet för dig. Med sitt brett utbud av fördelar, det’har något för alla.

Vad sägs om alternativ till Siteground och Bluehost?

När det gäller att välja en värdplan, du’re verkligen bortskämda för val. Vi genomförde oberoende forskning för att bestämma de bästa värdleverantörerna, och medan Bluehost och Siteground båda kom på tredje respektive sjätte plats.

Så vem kom ut på toppen? Blue Kolla in vår sida vid sida jämförelse av webbhotelltjänster, eller läs en fullständig recension av toppleverantören, Bluehost.

Vanliga frågor

Vilken plattform har bättre molnvärd, Siteground eller Bluehost?

Bluehost gör det inte’t erbjuder faktiskt molnhotell, så det’är en obestridd seger för Siteground! Om du’letar du dock efter den bästa leverantören av molnhotell, kolla in vår recension av A2 Hosting; de kom högst upp i vår oberoende forskning med en poäng på 4,2 av 5.

Vilket har det bättre användargränssnittet, Siteground eller Bluehost?

Siteground och Bluehost, som många värdleverantörer, använder båda cPanel för sitt gränssnitt. Det betyder att användarupplevelsen är ganska densamma på båda plattformarna.

Vilket är bättre valuta för pengarna, Siteground eller Bluehost?

Bluehost är den tydliga vinnaren när det gäller valuta för pengarna – deras planer är betydligt mer prisvärda än Siteground, med liten eller ingen kompromiss om funktioner och kvalitet. I vår oberoende forskning fick Bluehost 4,6 av 5 för valuta för pengarna, jämfört med 2,4 av 5 för Siteground.

Vem är bättre för WordPress-värd, Siteground eller Bluehost?

Vår oberoende forskning utsåg Bluehost till den bästa leverantören av både hanterad och delad WordPress-värd. Siteground kom inom en kort sekund för hanterad WordPress-värd, men gör det inte’t erbjuder ett delat alternativ.

Kan du byta från en värd till en annan?

Jo det kan du. Om du’d vill byta värdleverantörer, du måste gå med i en ny webbhotell medan du fortfarande håller ditt gamla konto öppet. Du måste sedan ansluta till din gamla värd’s FTP och ladda ner alla dina filer, anslut sedan till den nya värden’s FTP och ladda upp dem där. Vissa leverantörer, inklusive Hostgator, kommer ibland faktiskt göra det åt dig, så det’är alltid värt att kontrollera.

Vem har en högre andel upptid, Siteground eller Bluehost?

den’är ett slips! Siteground och Bluehost garanterar båda 99,9% drifttid. Imponerande grejer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map