Squarespace vs WordPress | Vilket är bättre totalt sett?

Contents

Två av de största byggnadsplattformarna på webbplatsen där ute har mycket att separera dem

squarespace vs wordpress reviewVill du skapa en fantastisk webbplats? Sedan det’Det är ingen överraskning’väljer du mellan Squarespace och WordPress.


Squarespace är en webbplatsbyggare med designmallar av högsta kvalitet på marknaden. den’är värd för dig, så du inte’t måste oroa dig för att hantera uppdateringar eller hitta en webbhotell. Du gör inte’behöver inte ens veta kod, även om alternativet är där om du vill.

Med WordPress kan du också bygga din egen webbplats, men det’s inte en webbplats byggare. Vi’granskar WordPress.org, som är en öppen källkodsplattform och är vad de flesta hänvisar till när de säger “Wordpress”. WordPress.org skiljer sig från WordPress.com, som är värd för dig och utformat mer som en webbplatsbyggare. Du’Jag måste hitta din egen värd för din WordPress.org-webbplats (vi rekommenderar Bluehost). Och till skillnad från Squarespace, du’Jag måste definitivt veta hur man kodar. Uppsidan av detta är att det ger dig den ultimata anpassningsnivån.

Det finns verkligen ingen gräns för vad du kan bygga med WordPress, vilket gör det extremt populärt. Faktiskt, 32% av hela internet drivs av WordPress!

WordPress är ett Content Management System (CMS), medan Squarespace är din typiska drag-and-drop-webbplatsbyggare. En CMS har i allmänhet mer djupgående funktioner än en webbplatsbyggare, vilket innebär att du kan skala och anpassa din WordPress-webbplats på en mer teknisk nivå.

Å andra sidan tar Squarespace hand om komplexa designfunktioner för dig, så att du kan fokusera på de mer konstnärliga aspekterna av att bygga en webbplats.

Snabb sammanfattning…

Squarespace syftar till att låta människor med kreativa idéer lyckas utan att behöva kodfärdigheter. WordPress syftar till att ge människor total frihet att tänka utanför rutan och uppnå sina mål, belöna mer tekniskt sinnade skapare med större funktionalitet.

I den här artikeln, vi’Jag jämför dessa två snygga och kraftfulla byggare sida vid sida. Genom att bryta ner deras styrkor, svagheter och skillnader kan vi ge dig den bästa idén om vilken byggare som är bäst för dig.

Vem är kvadratområdet och WordPress syftar till?

Squarespace och WordPress är väldigt olika plattformar, så det är vettigt att de vänder sig till olika människor och är lämpliga för att bygga olika typer av webbplatser.

Som vi nämnde tidigare, Squarespace är en webbplatsbyggare, med alla dina mallar, funktioner, säkerhetsåtgärder, SEO-verktyg och mer allt redo och väntar. I kontrast, WordPress är ett CMS (Content Management System), där du’ansvarar för alla aspekter på din webbplats.

Squarespace kommer med en fast månadsavgift och erbjuder interna funktioner – allt ingår, så att du vet exakt vad du har’får, inga otäcka överraskningar. Dina alternativ är lite mer begränsade än med WordPress, men avvägningen är att det’allt är lättare att hantera. Med WordPress har du full kontroll, från att hitta ett tema till att installera plugins, köra uppdateringar och hantera din webbplats’s säkerhet. den’s mer arbete, men kommer med fördelarna med total anpassning!

Så precis vem är de bäst för?

Squarespace är det bästa valet för alla som vill ha en professionell, kreativ webbplats utan att satsa all sin tid, ansträngning och tekniska färdigheter för att lära sig en knepig programvara. Squarespace’Syftet är att hjälpa kreativerna lyckas, oavsett om du’är en kodande pro eller inte!

fyrkantiga klienterSquarespace’Syftet är att hjälpa alla med kreativa idéer att lyckas, oavsett teknisk förmåga

Squarespace’s allt-i-ett-plattform är lätt att hantera, vilket ger dig tid att fokusera på dina mål. Om du vill ha en mängd högkvalitativa verktyg direkt till hands och don’t vill tänka på värd, säkerhet eller kodning, då är Squarespace perfekt!

Squarespace är bäst om du vill ha en webbplats som ser ut som den gjordes av en utvecklare, utan att behöva några avancerade tekniska färdigheter själv. i alla fall, WordPress är det ultimata valet om du’igen efter fullständig anpassning, total kontroll och en verklig praktisk inriktning på din webbplats. den’är perfekt om du vill ha en utmaning – oavsett om det är’s kodning, uppdatering, installation eller bara lära dig runt.

wordpress värdenWordPress ger dig friheten att skapa vad du vill, lägga till dina färdigheter på plattformen och bygga vidare på vad du hittar.

Du kan bygga vilken webbplats du vill på WordPress, välja vilket tema eller plugin som helst för att göra det 100% unikt och till och med använda kodning för att verkligen anpassa det. Du har totalt ägande över din WordPress-webbplats – och i gengäld för ditt hårda arbete får du all kraft och oändliga resurser som följer med denna populära CMS-plattform.

WordPress är bäst för riktigt komplexa webbplatser och kan’slås inte för att blogga. Men det’s inte perfekt för nybörjare eller snabbbyggande webbplatser.

Squarespace ErbjudandeskodAnvänd erbjudande kod "WBE" vid kassan för 10% rabatt Spara 10% rabatt på varje kvadratplan med kod: WBE

Vi har en exklusiv Squarespace-erbjudandekod för våra läsare som kommer att göra det spara 10% på kostnaden för varje Squarespace-plan! För att lösa in denna rabatt anger du bara erbjudande-koden: WBE vid kassan och njut!

Användarvänlighet: Vilket alternativ är det enklaste?

Enkel användningProsConsSquarespaceWordPress
 • Ingen kodningskompetens behövs
 • Dra-och-släpp-redigeringsverktyg gör det enkelt att använda
 • WYSIWYG: förhandsgranska ändringar när du gör dem
 • Svårare att använda än andra webbplatsbyggare, till exempel Wix
 • För kodare finns det inga gränser
 • Kan skräddarsys efter dina egna förmågor
 • Kodning behövs för att få ut det mesta
 • Gör redigeringar “blind” och förhandsgranska sedan separat

Det första att säga är, Squarespace är lättare att använda än WordPress. den’är inte den mest nybörjarvänliga webbplatsbyggaren på marknaden, men om du’är inte säker på att kodning, det’är fortfarande det enklare valet.

Användarvänlighet för fyrkant

Eftersom Squarespace är en webbplatsbyggare kan du välja, byta och anpassa dina mallar med dra-och-släpp. Du väljer helt enkelt ett element som en textruta, drar det dit du vill ha det och släpper det – och det’s exakt hur det kommer att se ut när din sida har publicerats.

squarespace editorNär du skapar en webbplats med Squarespace ser du din sida exakt som den visas en gång’s live. Se din text visas på skärmen på exakt plats, stil och typsnitt’Jag kommer att publiceras i.

Det här kallas “Vad du ser är vad du får,” eller WYSIWYG-redigering. Det gör det superlätt att göra ändringar eftersom du’om du ser allt precis framför dig, exakt hur besökare på din webbplats kommer att se det när det har gjorts’s live.

WordPress användarvänlighet

WordPress är något annorlunda. Därför det’är en CMS-plattform med öppen källkod, du använda kod och plugins från tredje part för att anpassa dina sidor. Detta ger dig mycket mer kreativ kontroll, men gör hela processen mycket svårare, särskilt om du’är inte tekniskt kunniga.

Du gör inte’t se dina förändringar när du gör dem som du gör med Squarespace. Istället gör du redigeringar i backend. Detta är som att vända omkopplare bakom scenen. Du kan gå runt till fronten för att se vilka som tänder dig’har aktiverats och gå sedan bakom gardinen för att ändra inställningarna.

Emellertid erbjuder WordPress också en byggare-liknande funktion: “Gutenburg redaktör” hjälper dig att komponera text och media på varje enskild webbsida. Istället för att skriva in anpassad kod eller plugins, du’Jag kommer att använda “block” som gör att du snabbt kan lägga till element som ett stycke, en offert, en bild eller en rubrik.

Du’Jag kommer troligtvis att behöva ytterligare plugins, men den här redigeraren hjälper till att ge WordPress lite mer i linje med den användarvänlighet som Squarespace erbjuder.

squarespace vs wordpress - inte dra släppDu redigerar ditt innehåll i WordPress-backend så att du inte gör det’se hur det verkligen ser ut på sidan tills du förhandsgranskar eller publicerar din webbplats.

WordPress är mycket anpassningsbar. den’är en kraftfull och flexibel plattform, vilket är bra om du’är säker med kod. Om du’Vi har pengar snarare än kodningsförmåga, du kan anställa en utvecklare för att hjälpa dig till cirka $ 100 per timme. Detta kommer att höja kostnaden för din webbplats, men minska mängden teknik du behöver hantera.

Nybörjare och budgetvänlig byggnad

Om du inte gör det’t vill anställa en utvecklare eller don’har tid för den branta inlärningskurvan som kommer med WordPress, Squarespace erbjuder en mycket mer nybörjare-upplevelse.

Trots att det har mindre frihet i sin anpassning, erbjuder Squarespace fortfarande superflexibla och eleganta mönster. Ännu viktigare är att det ger dig massor av kreativ kontroll, oavsett om du’är en teknisk guru eller total kodfobe.

Design: Vem erbjuder den mest professionella looken?

DesignFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Byt mallar när som helst
 • Design av bästa kvalitet för alla webbplatsbyggare
 • Hög nivå för anpassning
 • Mer restriktiv än WordPress
 • Kodning ger ultimat kreativ kontroll
 • Tusentals teman att välja mellan
 • Förlitar sig på kod och plugins för anpassning

Om du vill ha en webbplatsbyggare men inte’Jag vill inte kompromissa med design, don’oroa dig: Squarespace har den bästa kvaliteten design av alla webbplats byggare på marknaden. Dess formgivningsmallar är rena, moderna och professionella. Du’har fått över 60 att välja mellan, som täcker olika kategorier från onlinebutiker till bloggar och podcast.

squarespace ecommerce etsy alternativSquarespace har de bästa kvalitetskonstruktionerna på marknaden, vilket ger dig en fantastisk butik för dina produkter

Om du’igen för den kodande sidan av saker, WordPress har ännu mer att kittla din fantasi. Tusentals teman betyder att du inte har något att oroa dig förutom att välja ett! Och det’s inte alla. Du kan bläddra bland kommersiella teman eller till och med ladda upp ditt eget tema för att vara värd på WordPress och laddas ner av andra.

Det fantastiska med WordPress är vem som helst och alla kan skapa, dela och lägga till nya teman till plattformen. Men det kan också vara riskabelt! där’s chansen att ladda ner skadlig kod som finns i teman, som sedan öppnar din webbplats för säkerhetsbrott.

Så se upp för felaktiga WordPress-teman och se till att du gör det’åter nedladdning är säkert, säkert och pålitligt.

anpassning

När du’har valt ditt tema, vill du ha kul med det! Gör det till dig och ändra saker genom att lägga till bilder och videor, eller ändra teckensnitt och bakgrunder.

Med Squarespace kan du anpassa efter ditt hjärta’s innehåll. Se alla dina ändringar direkt framför dig och lägg enkelt till gallerier, bildspel, videobakgrunder med mer med bara några klick. Om du vill gå ännu längre och verkligen bli kreativ – och teknisk – kan du använda den inbyggda anpassade CSS-redigeraren. Detta låter dig tillämpa anpassad kod på din mall.

Naturligtvis har WordPress helt riktigt gjort sitt namn på det här området, vilket ger dig ultimat kontroll över din webbplats. Det kanske inte är lika lätt som drag-and-drop, men det finns inga gränser för vad du kan ändra i din mall.

wordpress unika webbplatserMed WordPress kan du skapa en helt unik webbplats genom ultimat anpassning och flexibel design.

Mobil responsiv

En av de viktigaste delarna av att välja en mall är att se till att den ser bra ut på alla enheter. När du’Vi har lagt så mycket hårt arbete för att ge den den wow-faktorn, du inte’Jag vill att din webbplats ska vara den fula andungen i mobilvärlden. Mobila responsiva mallar se till att din webbplats fortfarande ser fantastisk ut, antar du, mobila enheter.

Hela Squarespace’s mallar är helt mobiloptimerade. Varje malldesign har en mobilvy inbyggd automatiskt, vilket ser till att din webbplats ser bra ut på alla enheter. Detta inkluderar även alla e-postmeddelanden du skickar.

kvadratisk mobiloptimeringSquarespace optimerar alla dina mallar för att ge mobila användare den bästa upplevelsen av din webbplats

WordPress är något annorlunda. Eftersom det finns så många teman att välja mellan, finns det olika kvalitetsnivåer. Vissa teman är äldre än andra, vilket betyder att de inte gör det’t har mobiloptimering. I en värld där över 50% av trafik kommer från mobilanvändare, du’d missas genom att välja ett föråldrat tema.

Ett sätt att säkerställa en bättre upplevelse för dina mobilanvändare är att aktivera AMP (Accelerated Mobile Pages). Detta skapar bara lätta, förenklade versioner av dina sidor, vilket innebär att de laddar mycket snabbare på mobila enheter. Inte bara det, Google arbetar faktiskt med AMP för att prioritera dessa mobilvänliga sidor i sökresultaten.

Du kan snabbt och enkelt aktivera AMP på både Squarespace och WordPress. Alla Squarespace-sidor är automatiskt redo för dig för att aktivera AMP. Med WordPress behöver du bara installera ett AMP-plugin, och sedan du’Jag ska vara bra att gå!

Byta design

Med så många mönster att välja mellan med både Squarespace och WordPress, skulle det vara för svårt att välja bara en och hålla fast vid den för alltid. Lyckligtvis kan du ändra din mall när du vill!

Detta är en mer komplex process på WordPress, så det’det är en bra idé att säkerhetskopiera din webbplats innan du börjar byta tema.

Funktioner: Vilken tjänst har de bästa verktygen?

FunktionerFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Bästa kvalitetsfunktioner hos alla webbplatsbyggare
 • Alla funktioner är inbyggda
 • Beror på de medföljande inbyggda funktionerna
 • Utbud av grundfunktioner som redan är inbyggda
 • Lita på att installera plugins istället för inbyggda funktioner

Du gör inte’t vill bara att din webbplats ska se bra ut. Under den attraktiva designen vill du att den ska packa ett helvete. Den där’s där funktioner kommer in.

Squarespace-funktioner

Squarespace har massor av inbyggda funktioner. Squarespace har anpassnings-, e-handel-, blogg- och designverktyg av högsta kvalitet, för att bara nämna några! Listan fortsätter och fortsätter, men här’är en sniktitt på bara en handfull funktioner som ingår i Squarespace:

 • Gratis typekit- och Google-teckensnitt
 • Adobe Image Editor
 • Installera flera mallar
 • Ljudsamlingar
 • Dropbox-filsynkronisering
 • Social integration
 • Bloggfunktioner
 • E-postkampanjer
 • Produkt snabbvy
 • Sälj obegränsade digitala och fysiska produkter och tjänster

Alla dessa plus mycket, mycket mer kommer alla som standard automatiskt inkluderade i din Squarespace-redigerare. Du gör inte’t måste installera extra appar eller plugins – helt enkelt gå till din instrumentpanel och välj funktionen du vill använda. Lätt! Du’Jag ska blogga, sälja, skapa och dela på nolltid.

WordPress-funktioner

WordPress är känt för sin kraftfulla funktionalitet. Mycket av detta beror på de oändliga plugins som du kan installera, men det finns inbyggda funktioner för att göra det bästa av. Några av dessa inkluderar:

 • Anpassningsbara mönster
 • Publiceringsverktyg som schemaläggning
 • Lösenordsskyddade sidor
 • Flera bidragsgivare
 • Bildredigeringsverktyg
 • Kommentarhantering
 • Flerspråkiga alternativ

Dessa funktioner syftar till att göra publicering av din webbplats med WordPress enkel och effektiv. Även om det finns färre intuitiva funktioner än Squarespace, är WordPress inte’t kvar i dammet.

wordpress funktionerWordPress har en kraftfull uppsättning funktioner för att ställa in din webbplats för framgång, även om den litar mer på plugins än inbyggda verktyg

Det flerspråkiga alternativet betyder att du inte gör det’Du måste till och med publicera din webbplats på engelska: du kan faktiskt välja mellan över 70 språk!

Håller dig uppdaterad

den’är inte tillräckligt för att bara ha många funktioner – det måste vara både kvalitet och kvantitet. Squarespace uppdateras och introducerar nya funktioner med några månader. Detta hindrar de aktuella funktionerna från att bli föråldrade och ger dig nya verktyg att spela med när de kommer ut. Allt du behöver är precis där.

WordPress är lite annorlunda. För att du’om du hanterar din egen webbplats, måste du kolla efter nya utgåvor och uppdatera din webbplats att hinna med. Detta är verkligen viktigt eftersom en föråldrad webbplats riskerar att bli hackad. Men värdleverantörer som Bluehost utför automatiska WordPress-uppdateringar för dig på sina skräddarsydda WordPress-planer, vilket gör ditt liv enklare och håller din webbplats säker.

Appar och plugins: Vilka tillägg fungerar bäst?

Apps & pluginsFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Appar som redan är inbyggda
 • Appar är uppdaterade och integrerade för dig
 • Ingen separat appmarknad att bläddra igenom
 • Har över 55 000 plugins
 • Installera och uppdatera plugins själv
 • Vissa plugins är av låg kvalitet – risk för felaktiga eller föråldrade plugins

WordPress Plugins

WordPress är en öppen källkodsplattform, vilket innebär att dess koder är öppna för alla att använda och anpassa. Alla utvecklare eller programmerare kan använda WordPress för att skapa sina egna verktyg (som mallar, teman eller plugins) för att dela gratis eller sälja till andra WordPress-användare.

Det finns mer än 55 000 WordPress-plugins, och det numret går bara upp. Detta är ett fantastiskt urval! Du kan utöka din webbplats funktionalitet på alla sätt du kan tänka på. Sälj via din WordPress-webbplats med WooCommerce, lägg till kontaktformulär, öppna kommentarsektioner, förbättra din Google-ranking med SEO-plugins… möjligheterna är oändliga.

Det finns gratis och premium plugins på WordPress, så där’är något för varje webbplats – bara vara medveten om att kvalitet och kostnader ofta går hand i hand. För det första kommer betalda plugins ofta med mer support. En annan viktig sak att tänka på är hur felaktiga plugins kan göra din webbplats mycket mer mottaglig för att bli hackad.

wordpress pluginsWordPress har över 55 776 plugins för att utöka din webbplats. Du kan använda sökfältet eller sortera efter kategori.

Med ett så stort samhälle, det’det är omöjligt att polisera kvaliteten på alla produkter som skapas och laddas ner. Vissa plugins skapas av utvecklare i branschens topp; andra görs av nybörjare, som kan göra misstag och lämna luckor som hackare kan använda för att få tillgång till din webbplats.

Vi’säger inte detta för att skrämma dig eller skjuta dig ut! Men det’är en viktig sak att komma ihåg när du’står inför tusentals plugins att välja mellan. Se till att du’om du väljer relevanta plugins från ansedda källor och se till att de tillhandahåller en tjänst du verkligen behöver; hålla antalet till ett minimum.

Squarespace-appar

Squarespace gör det inte’t har en separat appbutik eller erbjuder extra plugins för att lägga till på din webbplats. Det har appar, som blogg-appen, analys-appen, antecknings-appen och portfolio-appen, men alla är redan integrerade.

fyrkantiga inbyggda apparSquarespace har integrerade appar som är utvecklade internt. Detta ger ett litet men kvalitetsprogram med appar för att utöka din webbplats.

Detta betyder att du med säkerhet vet att du kan lita på dessa appar, att de’Jag fungerar sömlöst med din Squarespace-webbplats och att du’Jag har praktiskt stöd om du behöver hjälp.

Hur jämför de?

Tänk på Squarespace som en restaurang. Din mat tillagas och tillagas internt. Din servitör känner till menyn inifrån och ut och är där för att svara på frågor. Du kan välja vad du vill, men all mat kommer från Squarespace-köket.

WordPress är mer som en fin buffé. den’har fått rätter från alla olika platser och alla olika kök. Du gör inte’Jag vet exakt var några av dem gjordes, och andra är av bättre kvalitet än andra.

Med WordPress måste du sätta ihop diskarna själv. Detta är perfekt om du vet allt om vilka smaker som fungerar bäst tillsammans, men servitören kan’t hjälper till med alla dina frågor eftersom maten gjordes någon annanstans.

Hursomhelst kan du sluta med en utsökt måltid – det’s precis hur du vill att det ska hamna på din tallrik!

SEO: Vem erbjuder den snabbaste optimeringen?

SEOFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Inbyggda SEO-verktyg
 • Minsta input behövs
 • Mindre kraftfulla SEO-verktyg än WordPress-plugins
 • Inte 100% nybörjarvänligt
 • Plugins ger kraftfulla SEO-funktioner
 • Mycket praktiskt förhållningssätt till SEO
 • Inte särskilt nybörjarvänligt

Vad är SEO?

Du’Vi har perfekterat dina fantastiska mönster. Du’Vi har funktioner och appar på din webbplats som fungerar som urverk. Nu behöver du bara en beundrande publik att uppskatta allt det hårda arbetet. Dags att bli SEO-proffs!

SEO står för sökmotoroptimering, och det är detta som du hittar i Googles sökresultat. Om din webbplats har dålig SEO kan den hålla sig fast på den 100: e resultatsidan för alltid. Med fantastisk SEO kan du komma till nummer ett.

Men vem vaknar en morgon redo att bli SEO-expert? Den där’där din valda byggare kan hjälpa dig.

Squarespace SEO

Squarespace har inbyggda SEO-verktyg för att öka din webbplats. Detta inkluderar indexerade och sökbara sidor, automatisk taggning, kanonisk taggning, rena URL: er, robots.txt, automatiska omdirigeringar, automatiska Google Sitemaps och mer. Alla dessa är helt integrerade, så du inte’Jag behöver inte ladda ner några extra plugins för total SEO-kraft.

squarespace seoSquarespace ger dig inbyggda SEO-verktyg för att öka din webbplats’växer och får dig att hitta online, av alla rätt skäl!

Om inget av det hade någon mening, don’t oroa dig! Squarespace gör det allt för dig, så du gör inte’t måste spendera en sekund att tänka på det.

WordPress SEO

WordPress skapar SEO-vänliga webbplatser, men där’s mer du kan göra för att nå massorna. Som alltid handlar det om plugins och några av de mest populära pluginsna på WordPress är för SEO.

wordpress seo pluginsWordPress har högt rankade SEO-plugins för att ge din webbplats ännu bättre SEO-verktyg och förbättra din webbplats’s chanser att hittas i sökresultaten

Till exempel har Yoast SEO ett femstjärnigt betyg från över 22 000 recensioner och har över 5 miljoner aktiva installationer. Yoast guider dig genom bästa SEO-praxis, från att skapa hörnstenens innehåll till att lägga till nyckelord och metabeskrivningar. Detta tar hand om din WordPress SEO och låser upp kraftfulla funktioner som du kan hantera.

Bästa SEO för dig

Så vilket är bäst? Det beror verkligen på dig. WordPress har verkligen mer utrymme för kraftfulla verktyg med dessa rejäl SEO-plugins, men det är ingen nytta om du kan’t kommer att greppa det.

Squarespace’s inbyggda SEO-funktioner gör mycket av jobbet för dig, plus allt du behöver göra själv kommer att bli mer vägledd. Hursomhelst, du vann’t bli långsam i Google’s sökresultat.

E-handel: Vilken onlinebutik fungerar bra?

E-handelFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Internt e-handel verktyg, inklusive bra inventering
 • Fantastiska mönster låter produkter lysa
 • Saknar många betalnings- och leveransalternativ
 • Ingen appbutik
 • Använd WooCommerce för kraftfulla e-handelsverktyg
 • Den mest anpassningsbara e-handelsplattformen
 • Brist på kundsupport
 • Svårt att få tag på

Om du vill sälja online kan du! Både Squarespace och WordPress har verktygen för att låta dig skapa en kraftfull onlinebutik. Med Squarespace kan du skapa en allt-i-ett-butik med alla dina försäljningsverktyg till hands. WordPress förlitar sig på plugins som WooCommerce för att lägga till e-handel på din webbplats.

Säljer med Squarespace – Allt-i-ett

Squarespace ger dig allt du behöver för att börja sälja online redan inkluderat, så länge du’om affärsplanen eller högre. Alla försäljningsverktyg är helt integrerade, vilket betyder att din onlinebutik ser helt sömlös och professionell ut.

e-handel med kvadratområdetSquarespace ger dig alla e-handelsverktyg du behöver för att göra din butik framgångsrik

Affärsplanen är utformad för små butiker och tar ut en transaktionsavgift på 3% för varje försäljning du gör. Du kan skapa kampanj-popup-fönster, sälja obegränsade produkter och ta emot donationer, ha en professionell e-post och mer.

För seriös försäljning, du’Jag måste uppgradera till en e-handelsplan – du kan välja mellan $ 26 per månad Grundplan eller $ 40 per månad Avancerad plan. Med dessa låser du upp en hel rad avancerade e-handelsfunktioner, inklusive:

 • 0% transaktionsavgifter
 • Inventering, beställningar, skatt och kuponger
 • Etikettutskrift
 • Produktlistor på Instagram
 • Presentkort
 • Övergiven vagn återhämtning

Allt detta ingår automatiskt – du gör inte’t behöver installera, aktivera eller uppdatera något för att få åtkomst till dessa funktioner. Uppgradera bara till den bästa planen för dig och börja sälja!

Säljer med WordPress – Plugins

WooCommerce

Du kan skapa en riktigt kraftfull onlinebutik på WordPress med e-handelsplugin WooCommerce. WooCommerce är speciellt designad för WordPress-användare för att hjälpa dem att sälja online!

wordpress plugin woocommerceWooCommerce är ett e-handelsplugin som är byggt för WordPress, vilket ger dig verktygen för att bygga en butik som passar dig

Eftersom det byggdes för WordPress, du inte’t behöver oroa dig för att WooCommerce inte är kompatibel med din webbplats eller dina plugins – det’är lätt att installera och gratis!

WooCommerce har alla verktyg i rutan, vilket gör det till ett kraftfullt sätt att starta din e-handel. Några av dessa funktioner inkluderar:

 • Digitala och fysiska produkter
 • Betalnings- och fraktalternativ
 • Hundratals teman
 • Lagerhantering

En av de viktigaste fördelarna med WooCommerce är att det’är helt anpassningsbara – så att du kan anpassa ditt varumärke, sälja alla produkter du vill och även integrera e-handel med kraftfulla bloggverktyg.

Andra e-handel plugins

Naturligtvis är WooCommerce inte’Det enda pluginet som finns där ute, men det är det mest populära och mest rekommenderade. Men andra plugins kan ge dig en mer skräddarsydd tjänst – till exempel om du behöver en medlemstjänst eller bara behöver sälja digitala nedladdningar.

Några av dessa värda att kolla in inkluderar Ecwid och Easy Digital Downloads. Du kan till och med använda en e-handelssajtbyggare som BigCommerce eller Shopify för att bygga din butik och sedan enkelt integrera den med din WordPress-webbplats

Säkert att säga dig’Vi har många alternativ!

Hur jämför de?

Squarespace ger dig alla verktyg du behöver för att driva en liten till medelstor butik framgångsrikt för ett fast pris per månad. Dess högkvalitativa mönster är enkla att anpassa, vilket är perfekt för varumärke och verkligen få dina produkter att lysa. den’är lätt att budgetera för och hantera dag till dag.

squarespace onlinebutikSquarespace gör det enkelt att bygga och hantera en onlinebutik, samtidigt som dina produkter ser bäst ut

WordPress har en rad alternativ för att inrätta en onlinebutik – det mest rekommenderade är plugin WooCommerce. Detta ger dig en helt anpassningsbar plattform att bygga din butik på – det är fantastiskt eftersom det betyder att du kan skräddarsy den efter dina behov.

WooCommerce kommer att ta längre tid att bygga från grunden såvida du inte redan har en WordPress-webbplats och är svårare att budgetera för på grund av utbudet av extrafunktioner (som värd) som du behöver fakturera per månad.

Bra att veta…

Bluehost’s WooCommerce-värdplaner gör installationsprocessen mycket enklare. Med priser för nya kunder som börjar på bara $ 13,99 $ 6,95 per månad får du:

 • WooCommerce autoinstallera
 • WooCommerce Storefront-tema förinstallerat
 • Gratis domännamn och SSL-certifikat
 • 24/7 support från interna WordPress-experter

Om du redan har en WordPress-webbplats är WooCommerce det tydliga valet. Om du’Om du vill starta en onlinebutik från början kan Squarespace ge dig en professionell webbplats på ungefär halva tiden.

Vad sägs om att sälja offline?

Squarespace erbjuder nu en integration med Square, vilket innebär att du kan sälja produkter offline, ta kortbetalningar och hålla allt synkroniserat med ditt online-lager. WooCommerce erbjuder också en integration med Square, så du’Vi har alternativ med endera plattformen – allt du behöver är Square-kortläsaren ($ 49) och de relevanta apparna för att komma igång!

Blogga: Vilken tjänst älskar bloggare?

bloggaFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Svit med grundläggande bloggverktyg
 • Gratis snygga bloggmallar
 • Ingen möjlighet att komma åt din blogg’s HTML-kod
 • Inbyggd kommentarfunktion
 • den’är lätt att komma åt din HTML-kod
 • Gratis bloggmallar
 • Att hitta rätt plugins kan vara en ork

En blogg är ett bra sätt att ansluta till din publik eller helt enkelt dokumentera ditt arbete online. Men inte alla webbplatser är byggda för att visa en regelbundet uppdaterad ström av artiklar. Squarespace och WordPress är båda uppgifterna att stödja en högkvalitativ blogg, men de erbjuder lite olika verktyg för att hjälpa bloggare att skapa en webbplats.

Squarespace Blogging Tools

En av Squarespace’De bästa bloggvänliga funktionerna är dess gratis bloggmallar. Användare kan välja mellan en mängd moderna gränssnitt som visar blogginlägg på hemsidan antingen i en enda omvänd kronologisk flöde eller i ett mer kompakt magasin-stil rutnät av blogginlägg. Många tillåter flera författare att bidra, vilket gör det enkelt att driva en blogg med vänner eller kollegor.

Inom Squarespace kan blogginlägg taggas, kategoriseras och redigeras. De kan också utdragas, och en länk till varje nytt inlägg kan automatiskt skickas till sociala medier som Facebook och Twitter.

Med andra ord låter Squarespace dig utföra alla grunder som behövs för att enkelt driva en elegant blogg.

WordPress Bloggverktyg

Liksom Squarespace har WordPress gott om gratis mallar riktade till bloggare. Tjänsten har också inbyggda funktioner som inkluderar all taggnings- och kategoriseringsförmåga som en bloggare behöver, och en mängd plugins för att hjälpa bloggare att ansluta till sociala medier.

För seriösa bloggare som vill utforma sitt eget utseende, låter WordPress också användare komma åt HTML direkt – en förmåga Squarespace gör inte’t göra tillgängligt. Visst, du’Det är osannolikt att du behöver gå in i koden mycket ofta tack vare de plugins som webbplatsplattformen låter dig använda, men den’är där om du behöver det.

En annan stor differentierare är blogggemenskapen som WordPress har att erbjuda. Alla med ett WordPress-konto kan kommentera någon annan WordPress-blogg, förutsatt att bloggaren inte gör det’t inaktivera förmågan. Eftersom WordPress redan driver nästan en tredjedel av webbplatserna på internet finns det massor av WordPress-konton som kan snubbla på din blogg och lämna en kommentar utan någon friktion att behöva logga in på ett nytt kommentera konto först.

Mobilredigerare: Kan du arbeta från din telefon?

MobilredigerareFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Erbjuder fyra mobilappar att välja mellan
 • Gratis och enkelt att ladda ner
 • Den huvudsakliga Squarespace-appen är bara tillgänglig för iOS
 • En mobilapp vardera för iOS och Android
 • Gratis och enkelt att installera
 • Kan känna sig begränsande jämfört med skrivbordsversionen

När du’när du är på språng, måste din webbplats också vara! Du gör inte’t måste kedjas till ditt skrivbord för att köra din webbplats längre – nu kan du bara sätta din webbplats i fickan och hantera den vart du än går.

Squarespace Mobile Editors

Squarespace har olika appar som låter dig hantera din webbplats när du är på språng, från att uppdatera innehåll till publicering på din blogg eller spåra din webbplats’prestanda, allt från din telefon. Det finns fyra mobilappar tillgängliga:

 • Analytics (iOS och Android) – Visa nyckelstatistik för din webbplats
 • blogg (iOS och Android) – Skriv, redigera, dela och hantera blogginlägg
 • Handel (iOS och Android) – Hantera din butik
 • Squarespace App (Endast iOS) – Uppdatera sidor, lägg till bilder i gallerier, skriv och redigera blogginlägg, granskningssidor och spåranalys

För att faktiskt redigera sidor du’Jag behöver Squarespace-appen, som kombinerar vissa funktioner från de andra tre mobilapparna. Squarespace-appen innehåller funktioner som att skriva blogginlägg, lägga till bilder och granska trafikanalys.

squarespace mobilappLadda ner Squarespace-appar snabbt, enkelt och gratis i Apple Store för iOS-enheter

Du kan enkelt ladda ner någon av dessa appar gratis från antingen Apple Store eller Google Play beroende på din enhet.

WordPress Mobile Editor

För att hantera din WordPress-webbplats när du är på språng’Jag behöver WordPress Mobile Apps. Välj mellan iOS-, Android- och Desktop-appar för att uppdatera och utarbeta blogginlägg, spåra din webbplats’s statistik, hålla koll på meddelanden och mer, allt från handflatan.

wordpress ios mobilappWordPress Mobile App för iOS-enheter kan laddas ner gratis i Apple Store – den kan användas för både iPhones och iPads

Allt du behöver göra är att installera rätt app för din enhet (den’är gratis!) och du’är bra att gå. Anslut bara appen till din webbplats och säg hej till under resan.

Här’är några saker du kan göra med WordPress Mobile App:

 • Lägg till, redigera eller ta bort sidor och inlägg
 • Analysera statistik
 • Hantera kommentarer
 • Lägg till, redigera eller ta bort sidor och inlägg
 • Knäpp foton eller videor på din telefon och lägg till ett inlägg

Varför använda en mobilredigerare?

En gång i tiden var du tvungen att kedjas till en dator bara för att kontrollera dina e-postmeddelanden, men nuförtiden’s lyckligtvis inte fallet. Inte bara kan du skicka e-post, njuta av sociala medier och surfa på nätet från din telefon, med mobila redigerare kan du även hantera din webbplats när du är på språng!

Det här är friheten som mobilredigeringsappar ger dig.

Mobilappar är särskilt viktiga om du’driver en affärssida eftersom det betyder att dina besökare inte gör det’t måste vänta på svar eller nytt innehåll medan du’är ute och går. Tid är pengar, och som alla bloggare säger till dig, är konsistens och frekvens andra super viktiga faktorer för en framgångsrik webbplats.

Det finns många fördelar med att använda mobilappar – från att hantera ditt innehåll, snabbt kontrollera din webbplats’s statistik, eller till och med svara på kommentarer, det’är ett utmärkt sätt att hålla kontakten med din webbplats och ovanpå din att göra-lista.

Pågående underhåll: Hur är uppdateringarna?

Löpande underhållFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Mycket löpande underhåll
 • Alla uppdateringar tillämpas internt och tillämpas automatiskt på din webbplats
 • Mindre regelbundna uppdateringar än WordPress
 • Ständiga uppdateringar förbättrar säkerheten och fixar buggar
 • Föråldrade plugins kan bli inkompatibla med din uppdaterade webbplats och orsaka allvarliga problem

WordPress-uppdateringar

En viktig sak du bör veta är att WordPress kontinuerligt uppdaterar sin plattform för att fixa buggar och förbättra säkerheten. Detta innebär att varje gång den rullar upp uppdateringar – som kan vara flera gånger per år – kan du också behöva uppdatera din WordPress-webbplats.

Tack och lov kommer vissa välrenommerade tema- och pluginutvecklare också att uppdatera sina produkter för att göra det lättare för dig att uppdatera dem på din webbplats och förbli kompatibla med WordPress-uppdateringar. Den verkliga huvudvärken kommer när du har ett anpassat tema och också använder flera plugins.

wordpress yoast plugin-uppdateringHär kan du se plugin Yoast’s utveckling. Den uppdaterades nyligen och innehåller en lista över förbättringar som gjorts.

Farorna med föråldrade webbplatser och plugins

Vissa utvecklare kommer att ha WordPress-uppdateringar i åtanke när de uppdaterar sina egna produkter, men det är inte alltid så.

Utan rätt uppdateringar riskerar du att dessa verktyg orsakar konflikter, skada prestandan på din webbplats, inte fungerar korrekt med den uppdaterade versionen av WordPress eller till och med kraschar din webbplats.

wordpress föråldrad pluginDenna plugin uppdaterades senast för mer än 11 ​​år sedan. Som varningsfönstret berättar, har det inte’har testats med de tre senaste stora versionerna av WordPress. Det betyder att den kan krascha din webbplats.

Här är en artikel från WPEngine, en av de främsta värdtjänsterna för WordPress, om att byta ut en säkerhetsplugin med sitt eget inbyggda säkerhetssystem. Detta säkerhetsplugin används ganska vanligt av WordPress-webbplatser, men har inte uppdaterats på över två år – vilket innebär att säkerhetsriskerna har ökat avsevärt.

I Securi’s rapport, de’Vi har identifierat att i de flesta fall hade WordPress-webbplatser som hackades lite, om något att göra med själva plattformen.

Anledningen till att webbplatserna hackades hade att göra med felaktig distribution, konfiguration och övergripande underhåll av webbansvariga och deras värdar.

squarespace vs wordpress - felaktigt underhållKälla: Securi

Gör det själv uppdateringar

Medan WordPress är en fantastisk plattform för webbplatsbyggnad, om du inte övervakar den hela tiden, kan din webbplats bli sårbar för attacker. Du måste ta hand om ditt eget webbplatsunderhåll, vilket är ett annat lager av arbete (såvida du inte betalar någon annan för att göra det).

När du får ett meddelande från WordPress för att uppdatera din version av webbplatsen, bör du göra det snabbt eftersom föråldrade versioner av WordPress kan ge säkerhetsrisker (precis som den här webbplatsen har hackats för att visa skräppostmeddelanden). Tänk på att när du uppdaterar din version av WordPress kan detta eventuellt komma i konflikt med dina andra verktyg och webbplatsfunktioner.

Bra att veta…

Bluehost’s WordPress-värdplaner inkluderar gratis automatiska dagliga WordPress-uppdateringar, för att säkerställa att din webbplats hålls säker. Priserna börjar från bara $ 2,95 per månad – ett litet pris att betala för skydd mot hackare!

Squarespace-uppdateringar

Däremot, med Squarespace, är löpande underhåll enkelt. Alla uppdateringar testas och skjuts automatiskt till din webbplats; Squarespace tar hand om allt detta för dig, så att du kan fokusera din tid på andra saker som kan vara viktigare för dig.

Säkerhet: Vilken tjänst är säkrast?

säkerhetFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Säkerhet sorterad för dig
 • SSL ingår i alla planer
 • Squarespace’s storlek och popularitet kan göra det till ett tillfälligt mål för hackare
 • Säkerhet är i din egen kontroll
 • Plugins kan hantera aspekter av din webbplats’s säkerhet för dig
 • All säkerhet ligger i dina egna händer
 • Föråldrade och opålitliga plugins kan skada din webbplats
 • SSL måste vara installerad

Internet är en underbar plats. Det kan vara roligt, spännande, pedagogiskt och socialt. Men det kan också vara skrämmande. Precis som i den verkliga världen behöver din webbplats säkerhet för att skydda den från inkräktare. Du skulle inte’t lämnar din ytterdörr vidöppen, och din webbplats är inte annorlunda.

Squarespace Security

Med Squarespace, det’är som att ha en studsare som står framför ditt hus. Squarespace tar hand om säkerheten på din webbplats för dig; den’s plattformen’ansvar för att se till att din webbplats är säker från hackare och att systemet förblir online och fungerar smidigt. Och totalt sett gör Squarespace ett ganska fantastisk jobb!

fyrkantig inbyggd säkerhetSquarespace ger dig en allt-i-ett-lösning som inkluderar stjärnan säkerhetsåtgärder för att hålla din webbplats säkert igång

Du får också en SSL-certifikat ingår i alla Squarespace-planer. SSL står för Secure Sockets Layer och krypterar data som anges på din webbplats. Detta är oerhört viktigt: inte bara skapar ett SSL-certifikat förtroende hos besökare, utan det hjälper dig att rankas högre i Google. den’är ännu viktigare om du’säljer igenom din webbplats eftersom det skyddar kunderna’ betalningsinformation.

Den enda nackdelen är att stora fartyg lockar pirater. När Squarespace har blivit mer populärt har det drabbats av DDoS-attacker av distribuerad tjänst. Dessa är i princip försök att störa normal trafik och förhindra att den når en server.

WordPress Security

WordPress är inte lika ansvarigt för dessa DDoS-attacker, men det beror verkligen på den webbhotell som du väljer. Med WordPress, det’är ditt ansvar att ta hand om säkerheten på din webbplats. Detta inkluderar sortering av ditt eget SSL-certifikat, utförande av regelbundna säkerhetskopior och regelbundet uppdatering av din WordPress-webbplats. Det finns plugins som kan hjälpa till med att driva din webbplats, men i slutändan’s ner till dig.

Webbhotellleverantörer, som Bluehost, erbjuder gratis SSL-certifikat, automatiska uppdateringar av din webbplats och säkerhetskopior för att hjälpa dig hantera din WordPress-webbplats’s säkerhet.

En annan sak du måste göra är att noggrant välja pålitliga plugins. Vi’har redan nämnt hur föråldrade plugins kan försvaga din webbplats eller till och med få den att krascha. Men det’s inte alla. Vissa plugins kan faktiskt innehålla skadlig kod som kommer att påverka din webbplats’s säkerhet.

Hur jämför de?

Den största skillnaden mellan WordPress och Squarespace är vad som händer om något går fel. Om Squarespace är under en DDoS-attack, det’Jag kommer att låta dig veta medan interna experter sorterar allt åt dig.

Om du installerar en felaktig eller skadlig plugin på din WordPress-webbplats och blir hackad, du’Jag släcker bränder på egen hand.

Innehållsägande: Behåller du dina rättigheter?

InnehållsägandeFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Du äger fortfarande innehållet du laddar upp
 • Squarespace kan lagra och reproducera ditt innehåll på begränsade sätt
 • Du äger fortfarande innehållet du laddar upp
 • Du’Jag måste använda en webbhotell, som troligen kommer att ha ytterligare villkor

Om du skapar en webbplats via någon online-plattform, det’det är en bra idé att kolla in deras policy för innehållsägande: Du gör inte’Jag vill ju av misstag ge upp rättigheterna till ditt eget arbete.

De största onlineföretagen vet att de kan’jag stjäl naturligtvis innehåll utan enorma motreaktioner, och både Squarespace och WordPress försöker hålla sina kunder så nöjda som möjligt. Här’s hur varje företag närmar sig frågan om innehållsägande.

Ägarskap för innehållet i kvadratområdet

Allt du laddar upp till Squarespace förblir ditt innehåll och du kan ta det med dig om du lämnar Squarespace i framtiden. Du gör inte’Jag äger dock webbplatsmallen: tekniskt sett’har bara licens, även om du betalade för det och du vann’t kunna hålla din webbplats ser exakt densamma om du väljer att lämna.

där’är en fångst också. Enligt det finstilta är allt du laddar upp till en Squarespace-webbplats licenserat till företaget. Du’ger dem en “rätt och licens för att använda, värd, lagra, reproducera, modifiera, skapa derivatverk av, kommunicera, publicera, offentligt visa, offentligt utföra och distribuera användarinnehåll för de begränsade syftena att låta [Squarespace] tillhandahålla, förbättra, marknadsföra och skydda tjänster.”

Det låter skrämmande, men det’är inte egentligen värre än det finstilta du’Vi har troligen redan gått med på för Facebook, Twitter eller någon annan större onlinetjänst. Kort sagt är att Squarespace vann’t använder ditt innehåll, såvida inte det’s för att marknadsföra eller presentera din webbplats… och du kan till och med välja bort det om du’d gillar.

Innehåll i WordPress

Alla WordPress.org-webbplatser fungerar tack vare det kostnadsfria WordPress.org-innehållshanteringssystemet. Som med öppen källkodsprogramvara är all källkod tillgänglig för alla och kan omfördelas och ändras när som helst.
den’s bakom WordPress’ styrka, eftersom det betyder att programvaran är oerhört flexibel och anpassningsbar, och den’s också bakom dess svaghet, eftersom programvaran kan vara komplex och kräver kodningskunskap.

Men sedan det’s är tänkt att användas fritt, gör företaget inte’t införa samma licensvillkor för innehåll som Squarespace använder. Ditt innehåll förblir ditt och är inte’t till och med licensierad.

Beviljas där’är fortfarande en fångst: Om du använder WordPress, du’är fortfarande ansvarig för din webbhotell, och de flesta bra webbhotell inkluderar samma licensvillkor som Squarespace använder. Hursomhelst, du’Jag behåller fortfarande mestadels kontroll över ditt innehåll.

Webbmigrering: hur enkelt kan du flytta?

Site MigrationFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Inbyggt WordPress-migreringsverktyg
 • Internt hjälpguider för import och export
 • Begränsade exportalternativ
 • Tillåter att mycket innehåll exporteras
 • Plugin måste vara installerat för att importera, som där’s inget internt verktyg

Vad händer om du väljer Squarespace eller WordPress, men sedan ändrar dig senare längs linjen? Fångas du för evigt, med ditt innehåll som gisslan tills tiden är slut? Tack och lov är svaret på sådana dramatiska frågor nej.

Du kan migrera din webbplats till en ny plattform, oavsett om du vill flytta från WordPress till Squarespace eller tvärtom.
Medan din plattform vann’t håller dig i gisslan, det är vanligtvis svårare att exportera innehåll än att importera det, så det vann’t alltid vara en problemfri uppgift.

Var också beredd på en ny start på fler sätt än ett – du kan’t migrera ljud, video, händelser eller produktsidor eller utformningen av din webbplats. Den där’är samma sak med både WordPress och Squarespace, så du’Jag måste göra om din webbplats när du migrerar.

Migrerar från WordPress till Squarespace

Så hur lätt är det? Tja, Squarespace har ett inbyggt importverktyg för att flytta din WordPress-webbplats över, samt hjälpsamma guider som leder dig genom varje steg. den’s ganska enkelt – ställa in en Squarespace-webbplats, välj din design och använd sedan alternativet Avancerad import för att överföra innehåll från din WordPress.org-webbplats.

Se till att du först inaktiverar eventuella plugins och överför med XML-filer.

wordpress till kvadratisk migrationSquarespace’s migreringsverktyg gör det enkelt att importera din WordPress-webbplats och har användbara guider för att göra det så enkelt som möjligt.

Squarespace importerar alla dina:

 • Bloggsidor, inlägg och författare
 • kommentarer
 • Kategorier och taggar
 • Bilder
 • bilagor
 • Webbsidor

Migrerar från Squarespace till WordPress

Exportera innehåll från Squarespace är lite svårare. Om du inte gör det’Jag har redan en WordPress-webbplats, du’Jag måste konfigurera en (inklusive att hitta värd, installera WordPress och registrera eller överföra ditt domännamn).

fyrkantiga exportguideÄven om det är svårare att exportera innehåll från Squarespace än att importera från WordPress, har du fortfarande Squarespace’s interna hjälpartiklar för att leda dig genom migrering

När du’har gjort detta kan du exportera ditt Squarespace-innehåll. Du’du är mer begränsad i vad du kan exportera från Squarespace – här är de viktigaste sakerna du kan flytta över:

 • Vanliga sidor
 • En bloggsida och alla dess inlägg
 • Gallerisidor
 • Bildblock
 • Textblock
 • kommentarer

Så du’Jag har mycket mer arbete att göra om du’flyttar från Squarespace till WordPress. Men Squarespace ger dig fortfarande steg-för-steg-guider som hjälper dig att slutföra migreringen. Hur enkelt eller komplicerat det är beror på innehållet på din webbplats, till exempel om det’är en onlinebutik.

Hjälp och support: Vad’s Kundtjänst som?

Hjälp & StödFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Dedikerad supportteam
 • Enkel att använda kunskapsbasen
 • Webbseminarier, artiklar, videor och e-postsupport finns
 • Mindre utbud av hjälpresurser än WordPress
 • Massivt samhälle med omfattande resurser
 • Svårt att hitta relevant information

WordPress Hjälp och support

När det gäller support har WordPress en enorm gemenskap och enorma mängder resurser och handledning för att hjälpa dig. Men enligt vår erfarenhet är det’Det är svårt att hitta bra och relevant hjälp på grund av överbelastning av information.

squarespace vs wordpress - wp supportWordPress har ett stort communityforum. Medan du erbjuder tusentals hjälpartiklar kan det vara överväldigande och svårt att navigera.

Detta beror främst på att vem som helst kan utveckla verktyg för WordPress, så kvaliteten på verktygen övervakas inte. Oftast är det bara den ursprungliga utvecklaren av verktyget som kan hjälpa dig – och det’s antar att de till och med är villiga att hjälpa.

Ett alternativ är att hyra en entreprenör som är skicklig inom WordPress för att hjälpa dig konfigurera din webbplats, men det kan bli dyrt mycket snabbt – även om du lägger ut till Indien, Östeuropa eller Asien där lönen inte är lika hög.

Squarespace Hjälp och support

Squarespace har en centraliserad supportteam dedikerad till sin egen webbplatsbyggare. Detta team har utvecklat ett bibliotek med hjälpguider, verkstadsvideor och ett communityforum för att hjälpa dig bygga din webbplats. Du’Jag kan också prata med en medlem av supportteamet via livechatt och e-timmars support.

kunskapsbas för kvadratområdetSquarespace hjälpcenter är tydligt utformat för att hjälpa dig hitta svar snabbt och enkelt. Förutom sökfältet och kategorierna för surfning kan du också välja mellan webbseminarier, videor och e-poststöd.

Eftersom Squarespace skapar och testar sina egna verktyg är chansen att din webbplats stöter på problem ganska låg.

Prissättning och värde för pengarna: Hur mycket pratar vi här?

Prissättning & Värde för pengarFördelarNackdelarSquarespaceWordPress
 • Uppsatta planer ger tydliga priser
 • Inga dolda extrakostnader
 • Bättre valuta för pengarna än andra webbplatsbyggare
 • Begränsad till 4 prisplaner
 • WordPress själv är gratis
 • Extra kostnader såsom plugins, hosting osv.

Squarespace vs WordPress prissättning Översikt

Squarespace har fyra prisplaner som sträcker sig från $ 12 till $ 40 per månad. Dessa är fastställda priser utan dolda avgifter. Däremot är WordPress en gratis plattform som kräver betalda extrafunktioner som värd, plugins och teman. Prissättning för WordPress är mer flexibel, men Squarespace-priser är lättare att budgetera för.

Innan du bygger en webbplats, det’är viktigt att överväga hur mycket du’d vara villig att investera i det. Hur mycket du ska investera i din webbplats är definitivt ett mycket viktigt övervägande.

Squarespace Pricing

Hela Squarespace’s planer har obegränsad lagring och kommer med ett gratis domännamn för det första året (värt $ 10-15). Det dedikerade supporten dygnet runt som ingår i din Squarespace-plan är en värdefull funktion eftersom det kan spara timmar om du’har någonsin behov av lite hjälp.

Squarespace erbjuder fyra prisplaner som sträcker sig från $ 12-40 per månad (faktureras årligen).

Om du registrerar dig för en årlig plan kan du spara mellan 13% och 25% jämfört med att registrera dig till en månad-till-månad-plan.

Squarespace Prissättningsplaner Månadsplan ($ / månad) Årsplan ($ / månad) Besparingar (%)PersonligFöretagBasic (e-handel)Avancerat (e-handel)
$ 16$ 1225%
$ 26$ 1831%
$ 30$ 2613%
$ 46$ 4013%

Den billigaste personliga planen kostar bara $ 12 per månad (faktureras årligen) och ger dig allt du behöver för att skapa en enkel och elegant webbplats.

Nästa plan upp är affärsplanen till $ 18 per månad. Perfekt för företag, det stöder e-handel och har över dubbla funktionerna som finns tillgängliga i den personliga planen.

squarespace prissättning webbplats byggare planerSquarespace har två webbplatsbyggnadsplaner, personliga och affärsplaner

De återstående två planerna syftar till att skapa onlinebutiker. Basplanen på $ 26 per månad innehåller alla funktioner från affärsplanen, plus avancerade e-handelsverktyg. Den dyraste planen är den avancerade planen till 40 dollar per månad, som syftar till att växa företag.

Don’t glömmer: alla Squarespace-planer kommer med en 14-dagars gratis provperiod så du kan ge det en gång innan du registrerar dig för en premiumplan.

Squarespace ErbjudandeskodAnvänd erbjudande kod "WBE" vid kassan för 10% rabatt

Spara 10% på varje Squarespace-plan!

Vi har en exklusiv erbjudande kod som kan spara 10% på ditt första köp eller uppgradering med Squarespace! Gå bara in WBE vid kassan för att spara kostnaderna för alla planer.

WordPress-prissättning

WordPress är en gratis plattform, men du’Jag måste fortfarande ta ut din plånbok för att täcka andra aspekter av din webbplats. Fem huvudfaktorer att tänka på när du arbetar med dina kostnader är:

 • värd – betala en webbhotell för plats online där du kan installera och lagra din WordPress-webbplats
 • teman – medan vissa teman är gratis, för högsta kvalitet’är värt att tänka på att investera i betalda teman eller en designer
 • Integration av e-handel – Om du vill sälja via din webbplats, du’Jag behöver e-handelsverktyg
 • plugins – pålitliga och pålitliga plugins kan utöka din webbplats och är värda att betala för
 • Utvecklare kostar – bygger du den här webbplatsen själv? Anställer du en utvecklare som hjälper dig? Detta beslut kommer att påverka din totala budget

WordPress kommer att kräva att du sorterar din egen värd, som i allmänhet kostar cirka $ 7 per månad (så ungefär $ 84 per år). WordPress rekommenderar att du använder antingen Bluehost, Dreamhost eller SiteGround (klicka för att läsa våra recensioner av dem). Bluehost är vår högst rankade värdleverantör för WordPress och får en imponerande 4,8 / 5.

wordpress rekommenderas värdDu’Jag måste betala för din egen värd för din WordPress-webbplats. Bluehost, DreamHost och SiteGround är de tre bästa som rekommenderas av WordPress.

Utöver detta kommer du troligtvis att behöva köpa ett tema, vilket i genomsnitt kan kosta ungefär 30-80 $ per tema. Hur mycket du spenderar beror på hur pålitlig och pålitlig temautvecklaren är (som en tumregel, ju dyrare produkten, desto mer pålitlig är den).

Om du vill lägga till fler funktioner på din WordPress-webbplats kan du behöva lägga till några gratis eller betalda plugins. Detta kan komma till runt 15-50 $ per plugin, igen beroende på utvecklarens rykte.

Med WordPress måste du också köpa ditt eget domännamn, som kommer att finnas $ 10-12 per år. Du kan söka och köpa en domän från populära webbplatser för domännamn som Domain.com.

Så den initiala investeringen för en WordPress-webbplats kan variera från $ 139 till $ 200 eller högre, beroende på hur många betalda plugins du väljer att hämta. Kom också ihåg att detta inte kommer med stöd.

Beroende på dina WordPress-behov kan du också behöva anställa en kontraktutvecklare eller designer för att implementera dem – vilket kan kosta dig tusentals.

1) Kostnad för att bygga en webbplats – vi delar våra egna erfarenheter och vår egen prissättningshandbok här

2) Se vår videoguide för hur du ställer in en WordPress-webbplats med din egen värd

WordPress uppskattade kostnader

Sammantaget är de uppskattningar vi har lagt fram för kostnaden för att inrätta en WordPress-webbplats i den nedre änden.

Enligt eleganta teman kan en populär WordPress-temautvecklare kosta dig allt från att inrätta och driva en WordPress-webbplats (utan att anställa någon extern hjälp) $ 200 till $ 1000+.

De viktigaste kostnaderna är kopplade till köp av premiumtema och plugins. Premiumtema sträcker sig vanligtvis från $ 50-200 per månad, medan premium-plugins kan variera från $ 15-200.

En standarddomän kostar ungefär $ 12 per år. Hosting är mycket beroende av den leverantör du väljer, men i genomsnitt tenderar värdpriserna att falla mellan $ 10 och $ 30 per månad.

Observera att detta inte medför löpande kostnader. om du behöver anställa någon för att hjälpa dig göra ändringar på din WordPress-webbplats eller för att hjälpa till att felsöka kommer detta att höja kostnaden ännu mer.

Eleganta teman uppskattade också att ett anpassat WordPress-tema kommer att kosta dig $ 3 000-6 000 (för design och utveckling), medan en anpassad WordPress-webbplats kommer att vara cirka 6 000-15 000 $ (för design och utveckling plus anpassade plugins). Du kan se deras uppskattningar här.

Squarespace vs WordPress – Prissättning: Domen

WordPress har bättre priser än Squarespace. den’är en gratis plattform, till skillnad från Squarespace, så dina utgifter är helt under din kontroll. Du kan välja värd, plugins och teman som matchar din budget. Men även dessa väsentligheter kan öka dina kostnader. Oväntade prishöjningsarenor’t en fara med Squarespace’s uppsatta planer.

Vidare information

 • Läs vår granskning av Squarespace-prissättningen för mer information om denna byggare’s planer
 • Vill du veta mer om WordPress Hosting? Kolla in vår recension av den bästa leverantören av WordPress för mer information.
 • Läs vår Bluehost-recension ta reda på mer om priser, funktioner och mer.

Squarespace vs WordPress: Slutsats

Squarespace och WordPress är båda designgiganter för webbplatsbyggnadsvärlden. Endera hjälper dig att skapa en vacker och kraftfull webbplats. Men det finns några stora skillnader också.

Squarespace riktar sig till personer som saknar teknisk expertis. Du gör inte’t behöver koda för att skapa en webbplats på Squarespace, men med dess högkvalitativa mönster kommer människor att ha svårt att tro på det! Du kan koda om du vill, men tack vare dess dra och släpp-redigerare, den’är inte nödvändigt.

WordPress är bara lämpligt för de mer tekniskt säkra. Du måste koda och du måste vara lycklig med att hantera, uppdatera och skydda din egen webbplats. Resultaten kommer dock att vara tillfredsställande; WordPress är extremt populärt, och om du’när det gäller den tekniska bollen, kan du skapa en webbplats som’är snygg och fullspäckad med funktioner.

Sammantaget erbjuder Squarespace ett omfattande paket som’är lämplig för de flesta. Squarespace är lättare att använda än WordPress, men bygger fortfarande imponerande professionella webbplatser. den’är mindre sårbara för hot och är mycket lägre underhåll än WordPress.

Å andra sidan har WordPress onekligen förtjänat sitt rykte som internetplattformen. Men för en avancerad och tillgänglig allomfattande byggare är Squarespace den riktiga affären.

Här är en sammanfattningstabell över vår jämförelse ovan.

Squarespace vs WordPressSquarespaceWordPressEnkel användningDesignFunktionerAppar och pluginsSEOE-handelbloggaMobilredigerareLöpande underhållsäkerhetInnehållsägandeSite MigrationHjälp och supportPrissättning
En mycket användarvänlig, dra-och-släpp webbplats-byggare. Du kan bygga en webbplats utan att veta hur du kodar eller anställer någon för hjälp.Brant inlärningskurva, särskilt om du är nybörjare. Du måste veta hur du kodar och är tekniskt kunnig eller anställer någon som är det.
Fantastiska, anpassningsbara designmallar byggda med stor användarupplevelse i åtanke.Mycket val när det gäller teman, men ingen är riktigt lika modern och du’Jag måste ha lite kodförmåga för att skörda de fulla fördelarna.
Ett antal inbyggda funktioner med imponerande kvalitet som täcker olika områden. Nya funktioner läggs till och uppdateras regelbundet.Mindre utbud av inbyggda funktioner – mer beroende av tredjeparts plugins för extra funktionalitet.
Inga externa appar eller plugins att installera, som de’är redan helt integrerade i Squarespace. Detta betyder de’är alla kompatibla och uppdaterade.Tusentals plugins att välja mellan att installera på din WordPress-webbplats. Oändliga extrafunktioner tillgängliga. Detta kan emellertid vara riskabelt på grund av föråldrade plugins och av dålig kvalitet.
SEO-funktioner som redan är inbyggda och hanterade för dig.SEO-plugins kan lägga till kraftfulla verktyg och guider till din WordPress-webbplats.
Inbyggda försäljningsfunktioner, inklusive stor inventeringsstorlek, men något saknar appar och betalningsalternativ.Svårt att navigera och saknar kundsupport. Men om du kan räkna ut det, det’är en kraftfull, anpassningsbar plattform.
Bra val av bloggmallar och verktyg för att få dig från marken, men helt enkelt inte lika robusta som bloggresurserna som WordPress har.Skräddarsydd för bloggning, med ett stort utbud av plugins och inbyggda funktioner. Har också en grupp bloggare, och låter dig lämna kommentarer på andra WordPress-bloggar.
Mobilappar är gratis och enkla att installera. Du får fyra olika alternativ att välja mellan, så att du kan skräddarsy upplevelsen efter din webbplats’s behov.Också gratis och enkelt att installera. Levereras bara med ett alternativ för varje enhet – vilket är perfekt om du’letar efter en enkel lösning.
Mycket lite – Squarespace är en “stängd” miljö, vilket innebär att de kontrollerar alla aspekter av plattformen och hanterar alla uppdateringar och underhållsarbete åt dig.Kräver ofta underhåll, särskilt om plattformen, temat eller plugins uppdateras av deras utvecklare. Du ansvarar för att upprätthålla alla aspekter på din webbplats.
All säkerhet och uppdateringar hanteras för dig. Om det finns ett säkerhetsproblem, Squarespace’s experter kommer att ta itu med det.Du ansvarar för att hantera säkerheten på din webbplats.
Vann’t få några rättigheter över ditt innehåll. Men du’Jag måste anstränga dig för att välja bort det finstilta, som bara säger att Squarespace kan använda ditt innehåll för att marknadsföra eller presentera din webbplats.Vann’t får några rättigheter över ditt innehåll och har inga licensvillkor som Squarespace gör. Men du’Jag måste använda en webbhotell som förmodligen kommer att ha licensvillkor som liknar Squarespace.
Tillåter dig att migrera din webbplats om du vill. Också lätt att importera från WordPress.Tillåter dig att migrera din webbplats om du vill. Gör det också enkelt att exportera innehåll.
Dedikerat supportteam med organiserade tutorials. Du kan också få hjälp genom livechatt eller e-post.Stor gemenskap med resurser och självstudier, men inte välorganiserad. De flesta användare betalar utvecklarna för hjälp.
4 premiumplaner, från $ 12 per månad till $ 40 per månad.Kan variera från $ 200 – $ 15 000, beroende på olika faktorer (värd, teman, plugins, anställningshjälp, etc.)

När ska man använda Squarespace istället för WordPress

Är du fortfarande osäker på om du ska använda Squarespace eller WordPress? Här är några av de viktigaste anledningarna till dig’d vill välja Squarespace över WordPress:

 • Du vill ha en fantastisk webbplats utan krångel eller krångel
 • Du behöver en webbplats upp ganska snabbt
 • Du’igen efter en enkel att hantera webbplats
 • Du vill ha transparent, fastställd prissättning
 • Du’är inte säker på kodning
 • Du uppskattar bekvämligheten med Squarespace’s allt-i-ett-lösning
 • Du vill fokusera på dina mål snarare än underhåll
 • Du gillar säkerheten för dedikerat support dygnet runt

När ska man använda WordPress istället för Squarespace

Kanske du’frestas av WordPress, men är’Jag övertygade om det’är det rätt för dig? Här är de främsta anledningarna till att folk väljer WordPress – om dessa låter bekanta är WordPress förmodligen ditt bästa val:

 • Du’bygger en komplex webbplats
 • Du vill ha full anpassning
 • Du’åter efter en praktisk metod för att driva din webbplats
 • Du’är lycklig kodning eller lära sig att koda
 • Du vill ha riktigt kraftfulla bloggverktyg
 • Du gör inte’Jag behöver en webbplats upp super snart
 • Du’återlämnas inte av tekniska uppgifter som värd, säkerhet eller uppdateringar
 • Du gillar att välja vilka verktyg eller funktioner din webbplats behöver

Vidare information

 • Squarespace Review
 • WordPress.org granskning
 • WordPress.com granskning
 • Squarespace Pricing
 • Fyrkantmallar
 • Squarespace E-handel Review
 • Squarespace SEO Review
 • Hur man använder Squarespace
 • Wix vs Squarespace
 • Bästa WordPress Hosting Provider
 • Bluehost Review
 • Wix vs WordPress
 • Squarespace vs WordPress: FAQs

Squarespace vs WordPress: FAQs

Vem är Squarespace inriktad på?

Squarespace är utformat för att hjälpa alla att skapa sin egen webbplats, oavsett teknisk förmåga. Du gör inte’Det behöver inte kodas – men du kan om du vill – och det är packat med inbyggda funktioner för att göra ditt liv så enkelt som möjligt. Den har fantastiska mallar för alla designälskare där ute.

Vem är WordPress inriktad på?

WordPress riktar sig till alla som vill ha full kontroll över alla muttrar och bultar på sin webbplats, från säkerhet till uppdateringar, kodning och däröver. Du’Jag måste ha något tekniskt förtroende eller vara bekväm att lära när du går. WordPress ger dig total anpassning över din webbplats så att du kan skapa vad du vill!

Är WordPress bättre än Squarespace?

Svaret på denna fråga ligger i din personliga preferens. Om du’Om du vill skapa en riktigt komplex webbplats och vill ha total flexibilitet kommer WordPress att vara det bättre alternativet för dig. Å andra sidan, om du’när det gäller ett mindre företag eller en en-personsteam, kommer Squarespace att vara ditt bästa alternativ. Du kan skapa en smart, elegant webbplats mycket snabbt utan att behöva känna någon kod.

Hur mycket kostar Squarespace?

Squarespace’s månatliga prisplaner börjar på $ 12 per månad. Du har möjlighet att prova på det gratis i 14 dagar innan du förbinder dig till en plan. Kolla in vår prissättningsgranskning för ett djupdykning i Squarespace verkliga kostnader och ta reda på vilken plan som passar dig.

Hur mycket kostar WordPress?

WordPress är tekniskt en gratis öppen källkodsplattform. Vad du’Jag måste komma ihåg när du bygger en webbplats med WordPress är att du’Jag måste betala för ett domännamn, värd för din webbplats och eventuellt ett tema ovanpå det. Du kan förvänta dig att betala var som helst mellan $ 200 och $ 1000+ för att få en WordPress-webbplats igång. Kolla in prissektionen i denna jämförelse för mer detaljerad information.

Vilken webbplatsbyggare är lättare att använda, Squarespace eller WordPress?

Du kan använda Squarespace utan att behöva känna till en kodrad, vilket gör det bra för det icke-tekniska bland oss. den’Det är definitivt det enklare alternativet jämfört med WordPress.

Är Squarespace eller WordPress bäst för flerspråkiga webbplatser?

WordPress är bättre för att skapa flerspråkiga webbplatser än Squarespace, eftersom du kan installera specifika plugins för att översätta och globalisera ditt innehåll. Du kan skapa skapa en flerspråkig webbplats med Squarespace genom att duplicera dina sidor till olika språk.

Är Squarespace eller WordPress bäst för bloggning?

Medan Squarespace har några fantastiska inbyggda bloggverktyg, ingen plattform kan verkligen slå WordPress när det gäller att blogga! Den där’s vad det gjordes för att göra och kommer med massor av mycket kraftfulla bloggverktyg.

Om du vill ha något mindre svårt att ta itu med, kolla in Weebly, Wix eller WordPress.com – se hur de jämför med Squarespace och WordPress.org i vår recension av de bästa plattformarna för att bygga din blogg.

Vad kan du använda istället för Squarespace eller WordPress?

Det beror verkligen på vilken typ av webbplats du har’bygger igen! För bloggar är WordPress.com ett bra alternativ. För webbutiker kolla in Shopify, och för fantastiska mönster kan du titta på Wix. För småföretag och portföljer är Weebly också en av de främsta utmanarna!

Se vår djupgående granskning av de bästa webbplatsbyggarna för en fullständig titt på alla toppbyggare.

Måste jag hitta värd för min Squarespace-webbplats?

Nej, du kan luta dig tillbaka och koppla av, eftersom Squarespace är värd för dig. Du gör inte’t behöver hitta din egen leverantör, registrera dig för en separat plan eller oroa dig för planbegränsningar. Alla Squarespace-planer ger dig fullhanterad molnvärd, såväl som obegränsad bandbredd och lagring.

Hur mycket kontroll har du över din webbplats’s innehåll?

Med WordPress har du total kontroll över din webbplats. där’det är mycket lågt att din webbplats tas bort, såvida du inte har konflikt med din webbhotell. Squarespace har användarvillkor som din webbplats måste följa. Du har fortfarande kontroll över vad du gör med din webbplats, men du måste följa Squarespace’s villkor.

Kan du växla din webbplats mellan WordPress och Squarespace?

ja! Du kan flytta din Squarespace-webbplats till WordPress eller flytta din WordPress-webbplats till Squarespace. Så även om du börjar på en och sedan byter tankar, det’det är inte världens slut! Du gör inte’Jag måste hålla fast vid ditt första val för alltid.

Gå till toppen

Hittade den här guiden användbar?

Fråga – gynnade den här guiden dig? Lämna en kommentar nedan.

Känner du någon som kan dra nytta av den här guiden? Skicka dem den här sidan eller klicka på delningsknapparna till vänster.

Du’Jag hjälper oss genom att sprida ordet om vår webbplats och dig’Jag hjälper dem!

Webbplatsbyggare-expert syftar till att ge dig ärlig information. Den där’varför vi bedriver vår egen forskning och får direkt, personlig insikt. Klicka här för mer information.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map