Topp 9 bästa alternativ till Wix: Vi tittar på Wixs konkurrenter

bästa wixalternativ med bild


Wix är vår övergripande rankade webbplatsbyggare, men det gör det inte’t menar det’är rätt för alla.

Om du’letar du efter alternativ till din nya webbplats, eller vill byta från Wix till något annat, du’är på rätt plats! Vi känner till marknaden och vi känner konkurrenterna inifrån och ut.

Här på Webbplatsbyggare-experten forskar vi för att ge dig exakta och balanserade data så att du kan välja den bästa webbplatsbyggaren för din webbplats. Om du vill ha ett alternativ till Wix hjälper den här artikeln dig att begränsa dina alternativ och hitta det bästa resultatet.

Vi’Jag ger dig en översikt över Wix’s huvudkonkurrenter och en detaljerad uppdelning av dessa alternativ efter vad de’är bäst för.

Den här guiden täcker vilket Wix-alternativ som är bäst för affärssidor, bloggning, som är lättast att använda, det bästa för e-handel och för att sammanfatta, vilket håller platsen som den bästa webbplatsbyggaren. Men låt oss först’s titta på vem dessa konkurrenter är…

De 9 bästa alternativen till Wix

 1. Weebly – Bäst för affärer.
 2. Kör pappa – Bäst för en snabb och enkel affärssida.
 3. SITE123 – Bäst för en snabb och enkel webbplats.
 4. WordPress.org – Bäst för kreativ frihet och bloggning.
 5. WordPress.com – Bäst att blogga.
 6. Squarespace – Bäst för design.
 7. Slående – Bästa valuta för pengarna.
 8. Shopify – Bäst för e-handel.
 9. BigCommerce – Bäst för stora onlinebutiker.

De bästa tre Wix-alternativen är Weebly, GoDaddy och SITE123. Den där’s för att de’är alla nybörjare vänliga och snabba att bygga med, samtidigt som de tillhandahåller funktioner som blogging och online-försäljning. Weebly är det bästa Wix-alternativet eftersom det kombinerar användarvänlighet med ett stort utbud av fantastiska kvalitetsverktyg.

Vidare information

 • De 10 bästa webbplatsbyggarna av 2019 – Se till att du väljer en av de bästa. Se vår definitiva lista!
 • Bästa gratis webbplatsbyggare – Vill du ha ett bra Wix-alternativ att använda gratis? Kolla in vår lista över de bästa gratisbyggarna.
 • Jämförelsediagram för webbplatsbyggare – Se hur var och en av de bästa byggarna jämför i vårt användbara diagram.

1

Finns det bättre alternativ till Wix?

där’det förnekar inte att Wix är extremt populärt. Du ser annonserna på TV och YouTube, och om du’Vi har letat efter webbplatsbyggare på nätet då är det troligt’s dyker upp i ditt sociala mediefoder. Wix stänk för sin publicitet, och det lönar sig.

Se bara grafen nedan för att se hur dess Googles söknummer jämförs med två av sina främsta konkurrenter, Weebly och Squarespace!

wix weebly squarespace trendgrafDenna graf visar intresse över tid för webbplatsbyggarna Wix, Weebly och Squarespace och visar hur Wix dominerar marknaden genom sin popularitet.

Som ni kan se, Wix’s reklamteam vet vad de’gör igen, och det gör deras produktteam. Medan vi rankar Wix som vår största webbsajtbyggare, finns det många Wix-alternativ där ute! Låta’s titta närmare på vilka som är bäst för den typ av webbplats du behöver.

2

Wix-konkurrenter: Topp 9

Vi utförde djupgående forskning om Wix’s konkurrenter för att hitta de bästa alternativen och vad var och en är bäst för. Här är resultaten:

 1. Weebly – bästa allroundalternativ. Weebly har mycket fler funktioner än Wix – dessa funktioner är inbyggda, så du gör inte’t måste installera dem som tredjepartsappar som du gör med Wix.
 2. Kör pappa– bäst för en snabb och enkel affärssida: hoppa över att skapa från grunden, du kan svara på några frågor och GoDaddy kommer att skapa en bra affärssida för dig med ADI (Artificial Design Intelligence).
 3. SITE123 – Genom att använda ADI skapar denna byggare en redan formaterad webbplats från bara några enkla frågor, vilket gör det enklare än någonsin och sparar tid.
 4. WordPress.org – bäst för bloggning, den här open source-plattformen kräver kodningskunskap. Men du’Jag får en hög nivå av kreativ kontroll och det’är bra för skalningsplatser.
 5. WordPress.com – bäst att blogga om du’är inte en säker kodare. Lättare att använda än WordPress.org-plattformen, den kombinerar kraftfulla bloggfunktioner med en webbplatsbyggare-design.
 6. Squarespace– bäst för att skapa snygga, estetiska och professionella webbplatser.
 7. Slående – bästa valuta för pengarna och bra för nybörjare, särskilt bloggare.
 8. Shopify – bäst för stora och seriösa e-handelswebbplatser. Det erbjuder den höga nivån på kreativ kontroll som gör Wix så populär, i kombination med affärsverktyg för att stödja din webbplats’s tillväxt.
 9. BigCommerce – bäst för stora företag eftersom det ger de bästa helhetslösningarna för onlinebutiker.

3

Bästa alternativ till Wix för affärssidor

Weebly är det bästa Wix-alternativet för affärssidor. Med mer lagringsutrymme att erbjuda och fler interna funktioner än Wix är Weebly ett utmärkt val för din företagswebbplats.

Weebly’s funktioner är inbyggda, till skillnad från Wix. Wix använder oftast tredjepartsappar som kan höja de totala kostnaderna för att bygga och växa din webbplats. Weebly hjälper dig att hålla kostnaderna nere genom att erbjuda ett brett utbud av interna funktioner. Dessa inkluderar formulär, fotogallerier, e-postmarknadsföring och mer.

Detta sagt, Weebly har mer av en inlärningskurva än Wix. I vår forskning tyckte människor att det var 22% svårare att använda än Wix.

Så Weebly tar lite mer att vänja sig – men om du’är inte tekniskt säker, don’t oroa dig, det’är fortfarande inriktad på icke-kodare.

Om du vill hålla det riktigt enkelt, kolla in Kör pappa. Genom att använda ADI (Artificial Design Intelligence) gör GoDaddy det supersnabbt och enkelt att skapa din webbplats. Denna teknik gör det lättare än någonsin att komma igång online.

Allt du gör är att svara på några frågor om vilken typ av webbplats du har’skapar, och det ger dig en mall som alla anges med informationen du’har gett det. Om du’När du bygger en onlinebutik har de relevanta funktionerna redan skapats för dig tillsammans med namnet på din webbplats. Det betyder att du kan ha en webbplats uppe inom några minuter!

Men totalt sett erbjuder Weebly ett stort utrymme för att växa ditt varumärke och ditt företag.

4

Vilka webbplatsbyggare är lättare att använda än Wix?

Om du’letar efter något som’är lätt och supersnabb att använda, titta på SITE123. Denna webbplatsbyggare liknar Wix och GoDaddy i sin användning av ADI. Det skapar en skräddarsydd och anpassad mall med alla funktioner du redan har installerat.

Allt du behöver göra är att ställa några frågor – till exempel namnet på din webbplats och vilken typ av webbplats du vill ha. Den använder sedan dina svar för att skapa en förbildad webbplats, vilket sparar tid och ansträngningar att börja från början. Det är verkligen lika enkelt som en, två, tre.

Här’s vad en SITE123-användare hade att säga om denna nybörjarvänliga byggare:

“Sammantaget tyckte jag att det var riktigt, riktigt enkelt att använda.”

Denna enkelhet gör att bygga en webbplats verkligen snabbt och möjligt för även den mest nervösa teknik-foben. En av de viktigaste styrkorna med SITE123 är dess fantastiska hjälp och stöd. Så även om du har stött på svårigheter, du’vi har hjälp till hands.

Det bästa stödet erbjuds via livechatfunktionen, som guider dig genom skapandet. Detta gör hela byggnads- och redigeringsresan mycket enklare, eftersom du har någon att prata med och fråga när du går.

Sammantaget SITE123’s automatiska skapande och förstklassiga livechatsupport gör det till den enklaste webbplatsbyggaren att använda.

Om du gillar ljudet i denna ADI-stil att bygga en webbplats men inte’t snygg SITE123, varför inte kolla in GoDaddy? Det låter dig bygga en webbplats på samma sätt genom att använda den information du ger den för att skapa en personlig webbplats som du kan redigera. Återigen betyder detta det’är supersnabb och enkel att publicera en webbplats.

Men om du vill vara mer uppmärksam på att skapa och redigera din webbplats, Påfallande är ett annat toppval. Det har fortfarande ett riktigt starkt fokus på att göra det riktigt enkelt för alla och alla att skapa sin egen webbplats. I själva verket påfallande’Syftet är att få din webbplats att leva så snabbt som möjligt: ​​15 minuter för att vara exakt!

På ett slående sätt är det enkelt att redigera, byta och anpassa den valda mallen. Du får tillfredsställelsen av att ha designat och anpassat det själv, utan krångel eller huvudvärk att börja från början.

Med någon av dessa tre byggare du’Jag har en stressfri upplevelse av att bygga din webbplats. SITE123 och GoDaddy är de snabbaste och är bra ersättare för Wix ADI. Slående ger en problemfri hands-on-strategi mer lik Wix’s dra och släpp redigeraren.

5

Bästa Wix-konkurrent för bloggning

Det bästa Wix-alternativet för bloggning är WordPress. Oavsett om du väljer WordPress.com eller WordPress.org beror på dina behov och tekniska förtroende. WordPress.org är den ursprungliga och ultimata bloggplattformen, men kom ihåg att det inte är en verklig webbplatsbyggare.

WordPress.com är inte heller en traditionell webbplatsbyggare, men dess design är mer strömlinjeformad så att du får de kraftfulla bloggfunktionerna som WordPress är känd för, med den förenklade känslan av en webbplatsbyggare.

Du kan läsa mer om WordPress.org i vår djupgående granskning. Men för nu vi’kommer att fokusera på WordPress.com som det’är närmare en verklig webbplatsbyggare och är det enklare att använda alternativet från de två bloggplattformarna.

WordPress.com är skapat för bloggning, och det visar! den’s vad den här byggaren gör bäst, (vilket betyder att om du vill ha en mycket anpassad webbplats för något annat än att blogga dig’är bättre på att leta någon annanstans).

Om du’Om du letar efter en bloggspecialist har WordPress.com alla funktioner du kan önska dig. Dessa inkluderar lägga till kommentarer, bloggspecifik analys, visningskategorier, ett RSS-flöde och möjligheten att arkivera äldre bloggar. Wix gör det inte’stöder inte de två sista funktionerna, så WordPress.com är ett utmärkt val för att undgå dessa begränsningar.

6

Vilken webbplatsbyggare är bättre än Wix för design?

Det bästa Wix-alternativet för snygga design är Squarespace. Samtidigt som Wix kan skryta med över 500 professionellt utformade mallar’t tävla med Squarespace’s rent och strukturerat utseende.

Många älskar Wix för den höga kreativa kontrollen av redigeringsverktyget för dra och släpp, men andra tycker att denna obegränsade redigeringsstil är en orsak till ångest. Ett felklick eller slip och din webbplats kan se osammanhängande eller obalanserad ut för tittaren.

Men Squarespace’s mallar använder sektioner, distanser och block för att styra och vägleda din anpassning. Lägg till detta utbud av skräddarsydda mallar och det’är tydligt varför Squarespace är favoriten för estetik.

Exempel på kvadratmallmallSquarespace’s mallar är rena, attraktiva och professionella med en rad branschspecifika mönster.

Här’s vad en branschexpert hade att säga om Squarespace’s design:

“Jag känner att Squarespace stöter på som de’d uppfylla de flesta människor’s behov, de erbjuder kanske den mest riskfria lösningen på ett sätt, ett mer modernt utseende och funktioner, och ja det’s de två saker som sticker ut mest.”

Squarespace rankades som den bästa byggaren i vår forskning när det kom till varumärke, användarupplevelse och design på grund av stilen och lättheten i dess mallar.

7

Vilken Wix-konkurrent är bäst valuta för pengarna?

En relativt ny webbplatsbyggare vinner detta: Slående är fantastiskt värde för pengarna. där’är ett brett utbud av snygga mallar, fantastiska funktioner inklusive en enkel butik och bloggverktyg, kundsupport dygnet runt och absolut inget tryck för att uppgradera från den kostnadsfria planen.

Detta är en bra allround gratis webbplatsbyggare för nybörjare. den’är superenkelt att skapa grundläggande webbplatser med en sida – du gör inte’behöver inte ens känna till en enda kodrad! Genom att välja från deras urval av mallar kan du skapa eleganta, professionella webbplatser med en sida med påfallande på cirka 15 minuter.

Du kan se några exempel på webbplatser byggda med påfallande nedan:

påfallande webbplatsexempelDessa exempel på publicerade webbplatser byggda på Slående varierar i stil och ämne, men alla ser professionella och unika ut.

Från exemplen som ges på Strikingly’s webbplats det’rensar mallarna för ett brett spektrum av branscher, från portföljer till cv-adresser, bloggar och onlinebutiker.

Med funktionen Simple Store tillgänglig även på gratisplanen betyder det att vem som helst kan börja tjäna pengar via sin slående webbplats. Du kan dock bara lägga till en produkt med obegränsat lager till din butik i gratisversionen, så om du vill sälja mer antingen uppgradera eller ta en titt på Shopify.

Påfallande har också en rad bloggfunktioner i sin gratis plan. Dessa inkluderar social bokmärkning, en RSS-flöde och sökfunktion, kommentarsektion och visningskategorier. Allt du behöver göra är att lägga till funktionen Simple Blog på din webbplats och du kan skriva! Så, om du’är en bloggare men tycker att WordPress kanske är för tekniskt och vill börja små, då är Strikingly ditt bästa val.

Enkelheten i Slående’s mallar innebär att om du vill ha en hög nivå av kreativ kontroll, som du får med Wix, du’det är bättre att titta på en byggare som WordPress eller Squarespace. Men om du’är glad att låta mallen göra det mesta av arbetet då är detta ett perfekt val. Du kan ha din webbplats snabbt, enkelt och utan att betala en cent om du inte gör det’t vill!

8

Bästa e-handelsalternativ till Wix

Shopify är den bästa webbplatsbyggaren att skapa din onlinebutik med som ett alternativ till Wix.

Den kombinerar användarnas värde för kreativa kontroller på Wix med kraftfulla e-handelsverktyg som driver försäljning och stödjer din onlinebutik’s tillväxt. Med Shopify kan du ha en rad funktioner som Wix inte stöder, till exempel:

 • Import av bulkprodukter
 • Kundinloggningsutcheckningsområdet som lagrar betalningsinformation
 • Övergiven kundvagnsanmälan
 • Multikanals integration

Wix stöder e-handel, men som dessa funktioner visar, har Shopify den överlägsna tjänsten när det gäller att hjälpa dig att hantera och bygga ditt företag. Till exempel ger Wix dig möjlighet att skapa rabattkoder men gör det inte’t ger ett alternativ för att begränsa antalet gånger det kan användas. Med Shopify kan du skapa rabattkoder, tillämpa dem på vissa produkter och begränsa deras användning.

Shopify kan’t tävla ganska med Wix för anpassning. Men Shopify har starkare och mer specifika försäljningsfunktioner för att stödja din butik’s tillväxt och hjälper till att maximera din online närvaro som företag.

Om du’re hanterar ett större företag då BigCommerce är värt att kolla in.

BigCommerce har kraftfulla verktyg för att öka din försäljning, från att skapa marknadsföringskampanjer till produktlistor för din webbplats och integrerar din butik i olika sociala mediekanaler också.

Detta gör det till ett smart val om du verkligen vill fokusera på att skala ditt företag och gärna investera i den tillväxten. Detta är en stark e-handel byggare som erbjuder alla lösningar för din onlinebutik.

Heads up – BigCommerce-erbjudande!

Vi ville bara meddela dig att BigCommerce för närvarande erbjuder upp till tre månader gratis när du registrerar dig för en ny plan. Gå till BigCommerce-webbplatsen för att kolla in den!

9

Vad är det bästa allroundalternativet till Wix?

Så av dessa Wix-konkurrenter, vilken är den bästa allround-webbplatsbyggaren? Wix har vanligtvis den här titeln, men det näst bästa måste vara Weebly. Det stora utbudet av interna funktioner gör det idealiskt för att skala din webbplats, och dess förstklassiga SEO-verktyg (Search Engine Optimization) gör det enkelt att öka din online-närvaro.

Den lägsta prissättningsplanen börjar på bara 8 dollar per månad (med en årlig prenumeration). Detta ger stort värde för pengarna för antalet appar och funktioner du får. Weebly kan vara lite svårt att använda i början, men om du har tid att lära dig vägen runt så du’Jag tycker snart att det är enkelt och roligt!

Om du har en onlinebutik är Weebly också ett bra val. Ett starkt e-handelsfokus kan ses i de senaste uppdateringarna av deras mobilapp. Tillåter dig att hantera ditt företag när du är på språng, från att skriva ut fraktetiketter direkt från appen till att skapa personliga, märkta kuponger från din telefon.

Även om Weebly är vårt bästa allround-Wix-alternativ, WordPress.org förtjänar också ett omnämnande. Det är en av de mest populära plattformarna runt – över 30% av internet använder WordPress! Du måste veta hur du kodar för att använda WordPress, och du hittar och betalar också för din egen webbhotell.

Om tanken på någon av dessa inte gör det’Har du skakat i dina stövlar är WordPress.org ett bra val. Vi rekommenderar det här eftersom det har mycket mer kreativ kontroll och frihet jämfört med webbsajtbyggare, vilket innebär att nästan allt är möjligt!

Du har full kontroll över hur du utformar och hanterar din webbplats, och kodningsaspekten innebär att du kan skapa komplexa webbplatser med alla anpassade funktioner eller funktioner du vill ha. Detta innebär att det inte är nybörjarvänligt, men det gör det till en extremt kraftfull och populär plattform att skapa webbplatser på.

Bästa alternativ till Wix: Slutsats

Wix är en populär webbplatsbyggare, och med rätta! I själva verket det’är så populär, ibland kan det känns som det’är det enda alternativet där ute. Men det finns massor av andra bra val, oavsett om du vill ha en onlinebutik eller en blogg, är en nybörjare eller en kodande proffs.

Vårt bästa allround-val som Wix-alternativ är Weebly, för sitt utbud av funktioner, e-handelsfunktioner och SEO-guider, vilket också gör det till vårt bästa val för affärswebbplatser. Om du’är en säker kodare, WordPress.org är ett mycket flexibelt alternativ med den mest kreativa kontrollen som finns.

9 bästa alternativen till Wix: Recap

 1. Weebly – Bäst för affärer.
 2. Kör pappa– Bäst för en snabb och enkel affärssida.
 3. SITE123– Bäst för en snabb och enkel webbplats.
 4. WordPress.org– Bäst för kreativ frihet och bloggning.
 5. WordPress.com– Bäst att blogga.
 6. Squarespace– Bäst för design.
 7. Slående– Bästa valuta för pengarna.
 8. Shopify– Bäst för e-handel.
 9. BigCommerce– Bäst för stora onlinebutiker.

Så det finns verkligen något för alla. Oavsett om du mästare Shopify eller Weebly, WordPress eller Squarespace, kan du hitta din perfekta webbplatsbyggare utan att ge in Wix’s reklamkampanjer. Stäng av TV: n, ignorera dessa annonser och njut av att bygga din helt egen webbplats på din nya plattform!

Om Lucy Carney

Lucy Carney

Du’är inte ensam! Att bygga en webbplats kan vara skrämmande, särskilt om du’är som jag utan tidigare kodningsupplevelse. Med hjälp av våra experter jag’m här som en vänlig röst för att hjälpa dig in i den spännande världen med webbplatsbyggnad. Om jag kan göra det, kan du också!

Visa alla inlägg av Lucy Carney →

relaterade inlägg

 • Wix prissättning granskning
 • CPC Tune Test Page
 • Wix Promo Code 2020
 • Wix vs Squarespace Wix vs Squarespace 2020 | 9 skillnader du borde veta
 • smugmug webbplats granskning logotyp Smugmug Review 2020 – 10 frågor du behöver ställa

Lämna en kommentar

Avbryt svar. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade * Kommentar * Förnamn: * E-postadress: *

Webbplatsbyggare-frågesport

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map